|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1861 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
|
|
|
|
|
#1862 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1863 |
|
Wtajemniczenie
|
nigdy mi sie niechce ich czytać bo są za długie
a jak by to było zamieszczone w klubie to też ostrzeżenie bym dostała??? ja sobie właśnie paznokietki zrobiłam szwagierka mi pożyczyła caly sprzet do tipsów i tak sobie siedziałam i dłubałam
|
#1864 |
|
Zakorzenienie
|
Kamciurka - oby się jakos ułożyło z pracą męża. A Ty nie płacz bo dzidzi tez smutno będzie!!
CIężaróweczko- przykra sprawa z mamą ale uważam, ze nie powinnas miec wyrzutów sumienia. Tam się nią profesjonalnie zajmą, zastosują odpowiednie leczenie i szybko do Was wróci!!! Agatek - dobrze, ze wyniki ok!! co do zapalenie to współczuję.... Inutil - uważaj na ten brzuchol.... moja kolezanka tak miala (tylko caly czas) i musiala potem lezec... a co do skurczy to ja nie mam bo gin mi kazała brac magnez z b6 (wiec nie wiem czy nie mam bo nie mam czy nie mam bo biorę ten magnez) |
|
|
|
#1865 |
|
Przyczajenie
|
niby tak
ale tak sobie fajnie tu piszecie aja niewtajemniczona i dlatego pytam na jakiej zasadzie to dziala
|
|
|
|
#1866 |
|
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() Inutil kochana teżtak miałam kiedyś, jak tylko coś porobiłam to musiałam leżeć i brzuch tak bolał. Dostałam magnez i nospę, której prawie nie brałam i póki co jest ok. Ale ja mam to tak okresowo, czasem mnie nic nie boli przez tydzień a czasem 4 dni ciągle coś czuję. Nie martw się, na pewno to nic poważnego. Mnie pomimo tych bóli gin odstawił Luteinę i nic się nie podziało więc to chyba nic strasznego. Ściskam wszystkie!! |
|
|
|
#1867 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Biedna <przytul> współczuję, te kiedyś miałam tatę w takim szpitalu...pamiętam, że było mi bardzo przykro. A dzisiaj kupiłam troszkę ciuszków nowe body i skarpetki, a na lumpie ciepłe bluzy dwie, jedna cieńsza, spodnie, pajacyk uwielbiam takie zakupy
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
|
|
#1868 |
|
Wtajemniczenie
|
mnie dziś tż tak wkurzył ze się popłakałam i zachwile plamiłam odrazu położyłam sie do wyrka wziełam dodatkową lutkę i przeszło , jestem zła i przykro mi bo mieliśmy iść razem na wesele do mojego kuzyna chociaż na 3 godzinki tż powiedział ż enigdzi enie idzie bo nei ma siana na prezent nie ma się w co ubrać i mam isć sama ;( owszem sytuacja u nas nei wesoła brak siana znowu musimy pożyczać na jedzenie ale te 3 godzinki by go nie zbawiły iśc troche odstresować się najeść
no ale jak niechce to zmuszać go nie będe wiem że chce samochód jak najszybciej zrobić by dostać za neigo kase wkur...ia mnie cała ta sytuacja z tymi ✂✂✂....mi kolesiami co go w huja zrobili przez nich teraz jesteśmy na łasce innych dziś nawet na chleb nie mieliśmy po kieszeniach szperałam by 3zl nazbierać ;( no wyć mi się chce
|
#1869 |
|
Rozeznanie
|
Kochane ,dzisiaj mój ginekolog powiedział,że od czasu do czasu mogę wypic sobie szklaneczke piwka,ja niestety jakoś tego nie popieram
|
|
|
|
#1870 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1871 |
|
Przyczajenie
|
Witam
mam na imie Kamila jestem w 16 tyg ciazy, na zwolnieniu lekarskim i potwornie sie nudzie. pomyslalam ze wejde na forum i poznam inne przyszlemamusie z ktorymi bede moglawymieniac sie doswiadczeniami
|
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1872 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1873 |
|
Przyczajenie
|
czesc
kochana ty sie tak nie denerwuj bo nic dobrego z tego nie wyjdzie. widze ze u Ciebie inna sytyuacja ja w tym roku mam tyle wesel a tak strasznie mi sie nie chce chodzic
|
|
|
|
#1874 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uciekam laseczki bo padam na pysk... do jutra |
|
|
|
|
#1875 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, Inutil jest w szpitalu.
Pojechała na IP, bo martwiła się tym brzuchem i ją zatrzymali. Ma nadzieję, że jutro wyjdzie. Dostała kroplówkę i leki. Usg zrobią pewnie jutro, bo dzisiaj już było za późno
|
|
|
|
#1876 |
|
Rozeznanie
|
Trzymam kciuki za Inutil żeby wszystko było dobrze
|
|
|
|
#1877 |
|
Wtajemniczenie
|
ojjj biedna oby to nic poważnego ja jutro też do lekarza idę bo coś szyjkę mam dziś nisko ze bez problemu ją dosięgam a niedawno była tak wysoko ze jej sięgnąć nei mogłam i teraz sie martwie bo nie wiem czy szyjka w ciazy zmienia swoje położenie czasami??
|
#1878 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Moniś uciekaj jutro biegiem do lekarza! |
|
|
|
|
#1879 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#1880 |
|
Przyczajenie
|
[QUOTE=nawojka8583;2868237 8]Inutil trzymaj się kochana, Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze.
---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:36 ---------- Moniś uciekaj jutro biegiem do lekarza![/QUOTE jej dobrze ze pojechała jednak kobieca intuicja nie zawodzi, trzymam kciuki |
|
|
|
#1881 |
|
Zadomowienie
|
czesc dziewczynki
![]() trzymam kciuki za Inutil bedzie dobrze![]() zdjecia tortow wrzuce moze w piatek bo jutro caly dzien po lekarzach a na koniec 3d ![]() dostalam dzis propozycje darmowej sesji ciazowej ale sie ciesze![]() jutro mnie pewnbie caly dzien nie bedzie moze uda mi sie odezwac wieczorkiem jak nie to do piatku ![]() trzymajcie kciuki za polowkowe ![]() dobranoc
|
#1882 |
|
Przyczajenie
|
|
|
|
|
#1883 |
|
Zadomowienie
|
Oby nic poważnego trzymam kciuki
|
#1884 | |
|
Zakorzenienie
|
Kochane byłam dziś w rossmanie i kupiłam pampersy
aż 2 sztuki ![]() Cytat:
wyniki ok, ale kurka chyba toxo będę musiała powtórzyć za 2-3 miesiące, bo jeśli mam wynik 'nie stwierdzono' to znaczy, że nie przechodziłam i nie mam przeciwciał. Muszę uważać ![]() Cieżaróweczko- zdrówka dla mamy!
|
|
#1885 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze ze pojechała na IP. Trzymam kciuki
|
|
|
|
|
#1886 |
|
Zakorzenienie
|
ja również mam nadzieję, że to rutynowe zatrzymanie i jutro dowie się, czym spowodowane było to twardnienie brzucha.
Uważam, że lepiej dmuchać na zimne i szybko reagować w sytuacjach dla nas nowych i niepokojących. Czasami czas gra na naszą korzyść. Im szybciej znajdziemy się w szpitalu, tym lepiej. Monika, Ty też nie czekaj z tą szyjką, tylko pojedz jutro do lekarza, jeśli Cię to niepokoi... Z drugiej strony, po co gmerasz, tam gdzie nie trzeba?
|
|
|
|
#1887 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
marzy mi się taka sesja szukałam w necie ogłoszeń ale wszytsko tak daleko i zalecają od 7-8 mc się zgłaszac gdy brzusio jest już fajny duży okrąglutki---------- Dopisano o 22:11 ---------- Poprzedni post napisano o 22:09 ---------- Cytat:
oj nie gmeram nei gmeram tylko ja codziennie biorę lutkę dopochwowo to to czuje a ze etraz plamilam to odrazu sprawdzilam co sie dzieje z szyjka polozylam sie troche to mi przeszlo wiec mykam do wyrka lezec a jutro dzwonie do lekarza
|
|
#1888 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za zdjęcie aparatu Cytat:
Monika, nie denerwuj się Wiem, że brak kasy to nic przyjemnego, że można mieć przez to doła i nie mieć ochoty na zabawę, więc po trochę rozumiem Twojego Tzta. Ale nie denerwuj się już, może miał gorszy dzień, i potem nabierze jeszcze ochoty? Kiedy to wesele? Cytat:
Cytat:
Inutil, trzymam kciuki bardzo mocno za Was Ja zmykam spać, jeszcze tylko głowę wysuszę Dobranoc i do jutra
|
|
|
#1889 |
|
Zadomowienie
|
uff nadrabiałam Was 2 godz ;D ale dużo napisałyście !!
![]() Inutil trzymam mocno kciuki, żeby wszystko było ok ! dziewczyny co do magnezu to ja mam zalecenie brać codziennie 2-3 tabletki i biorę magne b6 renatko a z poradnią jest tak, że są takie bez zapisów i z zapisami, my wybraliśmy te bez zapisów na spotkanie, bo tak to trzeba było długo czekać. W jednej poradni nie chciała nam babka przybić 3 pieczątek, więc lataliśmy od kościoła do kościoła i zbieraliśmy w sumie to całe popołudnie nam zeszło, ale często się tak trafia, że już za pierwszym razem babka zgodzi się na przybicie wszystkich pieczątek jak ładnie poprosicie ![]() kamciurka z wyjazdem TŻ coś o tym wiem, bo mój dostał propozycję pracy w warszawie a jesteśmy z krakowa. Ja jednak rzuciłam wszystko i pojechałam za nim, tyle, że mnie z krakowem wiązała rodzina i studia, u Was jest ciężej, bo dzieci i szkoła. Porozmawiajcie jak to rozwiązać, odległość jest do przemęczenia się czy pociągiem czy samochodem, tyle, że zdaje sobie sprawę, że Tobie samej będzie cięzko we wrocławiu ciężaróweczko - pomyśl, że każda choroba wymaga leczenia, w takim szpitalu zapewnią Twojej mamie bardzo dobrą opiekę i jak tylko będzie to możliwe to ją wypiszą. Sama się leczyłam na depresję i jeżeli pobyt w szpitalu pomoże Twojej mamie, to warto przetrzymać ten okres, nie będzie tam na długo zobaczysz ![]() a co do naszego urlopu to zrezygnowaliśmy z TŻ z wyjazdu, bo pogoda ma się zepsuć w weekend i we wrześniu postaramy się wybrać. Ja coś w ogóle dzisiaj nie w nastroju jestem, najchętniej bym cały dzień w łóżku pod kołdrą przeleżała. |
|
|
|
#1890 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Serduszko Maleństwa Inutil bije jak dzwon, jest już spokojniejsza :) |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:28.

Staram się cały czas leżeć, dzisiaj byłam w sklepie samochodem, chodziłam powolutku jakąś godzinę i do teraz mam twardy i pobolewający... leżę ale nie przechodzi...
za wszystkie udane wizyty i kciuki za wieczorną 

która mnie już podkablowała???
Nie mam zdjęcia, bo malca było mało co widać i się kręciuchał i kopał mnie bo niezadowolony, że ktoś go przyciska...
więc z nogami gdzieś ze 12-13 ma
i dostałam kapsułki dopochwowe i będę się leczyć jakieś 3 tyg do następnej wizyty
musi być 60 

bedzie dobrze