|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1831 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
No właśnie problem w tym że nie mam za bardzo jak pokazać
niby sprzedawca spytany o różnicę pomiędzy piankowymi a pompowanymi powiedział że jako takiej różnicy nie ma. Jest w wadze i amortyzacji, ale stwierdził że akurat ten wózek co wybraliśmy to ma dobrą amortyzację. Hehe gadanie zobaczymy jaki będzie w praktyce![]() Zastanawiam się nad kolorem zielonym bądź różowym, tzn. takie małe wstawki mają być w tym kolorze, bo ogólnie wózek jest ciemno szary. Mąż nie chce różowego bo twierdzi że dla chłopca (którego planuje kiedyś spłodzić, bo teraz mu nie wyszło) nie będzie pasował. A w sklepie był akurat z niebieskimi wstawkami i stwierdził że bierzemy ten niebieski dla dziewczynki nie powiem też mi się ten niebieski podobał no ale bez przesady
Edytowane przez martunia_199 Czas edycji: 2011-08-10 o 22:01 |
|
|
|
#1832 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#1833 |
|
Zakorzenienie
|
Burak burak, mój mąż chciał go zobaczyć i cos mu powiedzieć
Aniciahk mąż już che robić zakupy jak najszybciej wszystko, nawet pościel wybrał kolor ![]() Lekarz wraca w poniedziałek,ale to święto a we wtorek jestem u niego umówiona. Już szpital obiegła widomość że został nowym ordynatorem szpitala ale lekarze mają teraz samowolkę jak jest na urlopie, to samo położne, pielęgniarki, uwierzcie widzę różnicę jak byłam dwa tygodnie temu a teraz.... szok
|
|
#1834 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Lekarz nie zakazał wysiłku, mówił, że szyjka co prawda miękka i krótsza, ale swój czas wytrzyma. Poza tym energia mnie rozpiera. Muszę coś robić, zmęczyć się, bo potem nie mogę zasnąć.
|
|
|
#1836 |
|
Zadomowienie
|
podczytuje....ale sił na pisanie brak Sara dała mi popalić,,,żeber z prawej strony to juz nie czuje...tylko ból.tak się wyciągała moja panna. pozatym ogólnie tak jakoś.. popłakałam sobie trochę. dobrze,że mam dziś męża obok siebie..bo jakoś ciężko mi dziś z tą moją ciążą... a jutro mam wizyte szpitalną...ciekawe co powiedzą o moim paciorkowcu..
|
#1837 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1838 | |
|
kosmitka
|
Małgosia ach te chłopy
.Dobrze CI, że Twój gin to ordynator. A wizytę też mam 16go, więc razem z Tobą, chyba tak jak ostatnio. Oby Cię do piątku wypuścili .---------- Dopisano o 22:09 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Muszę coś robić, by nie oszaleć. Lepiej się wtedy czuję i przede wszystkim lepiej śpię. Wczoraj poleniuchowałam i bujałam się na łożku do prawie 2 w nocy.
|
|
|
#1839 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
cotynato
za spakowaną torbę Cytat:
Cytat:
Muszę tylko dowiedzieć się jakiej firmy, żeby stelaż pasowałCytat:
MalgosiaM8 Fajnie że się odezwałaś, bo już byłam prawie pewna, że urodziłaś ![]() A lekarze mogliby coś ustalić, a nie każdy swoje gada a Ty biedna leżysz i nie wiesz co dalej. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Gratuluję córuni. A mąż pewnie będzie zadowolony z Księżniczki... Mój to nawet wolał córcię Cytat:
Cytat:
śliczne
|
||||||||
|
|
|
#1840 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Co do tantum rosa to ja nie biorę do szpitala. Będę w domu stosowała ponieważ mi polecono aby używać ten środek który zwykle. Po nim też czuję jakiś taki komfort, przez to że jest lekko zapachowy i sprawdzony. Wg mnie tantuym rosa jest niewygodny jak na takie warunki. Ale Małgoś słusznie zauważyła, że trzeba jeszcze dopakować sztućce, kubek, szlafrok.... i ofc dokumenty . W ogóle ma to wyglądać tak, że jest jedna torba którą łapię jak rodzę, ma być wygodna, zawierać to co będzie potrzebne do porodu i nic więcej. Druga ma leżeć w samochodzie i czekać( tam piżama na kolejne dni, sztucce, rzeczy dla filipka itp. Po porodzie tż przynosi i tyle. A ostatniego dnia tatuś przychodzi z fotelikiem, kombinezonikiem i ciuszkami na wyjście i tyle. Swoją drogą też mnie zdziwił ten brak wizyt. W końcu powinny się zagęszczać na końcu a u mnie w ogóle niby ma nie być... W sumie ciążę miałam bez komplikacji szczególnych - może stwierdziła, że nie trzeba? Sama nie wiem. Może pójdę jeszcze za 2 tygodnie do jakiegoś innego, zobaczę co powie i może zrobi mi ktoś ktg bo nie miałam robionego jeszcze. |
|||
|
|
|
#1841 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() mój Bartuś też się dzisiaj pręży, że ledwo się ruszam i nieruszam bo już nie wiem jak siedzieć i leżeć. i ciągle mam schizy że się odwrócił dupką w dół albo w poprzek leży...
|
||
|
|
|
#1842 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Już dzisiaj wystarczająco się napracowałaś.Cytat:
Zakupy śliczne![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mój dzieć chyba się układa coraz niżej, ciągle czuję jak mi głową uderza w szyjkę i jakoś tak dziwnie nisko go czuję Idę się opluskać i zmykam spać - mam nadzieję, że dzisiaj się wyśpię ![]() Spokojnej nocki |
|||||
|
|
|
#1843 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
i trzymam za jutrzejszą wizytęAniu no chyba ta końcówka jest najgorsza. Kiedy już wszystko praktycznie jest gotowe i pozostaje tylko czekać A wózek w końcu wybraliście i kupiliście, bo już się pogubiłam? I torbę masz już spakowaną?
|
|
|
|
|
#1844 |
|
kosmitka
|
Cotka to czemu mój ma urosnąć, a Twój nie
. A z torbami słyszałam dokładnie tak samo. Tylko póki co mam tylko torby uprane, ale chyba do końca tygodnia skompletuję, bo boję się trochę tej wizyty.Swoimi wizytami się nie martw, każdy lekarz przecież postępuje trochę inaczej, a Twoja widocznie przewiduje szybki poród u Ciebie, dlatego nie przewidziała żadnej. Jakby coś się działo, to pewnie i tak będziesz z nią się kontaktować? Zdecydowałaś się już na szpital i/lub położną? A ktg też nie miałam. Stokrotko to chyba hormony, musimy to wytrzymać
|
|
#1845 |
|
Rozeznanie
|
Odpisałam trochę, ale widzę, że część cytatów mi pozjadało
![]() Leżę sobie w gołym brzuchem na wierzchu, tż koło mnie i Młodej chyba tak się podoba, że też się obudziła. Kopie tak, że cały brzuch mi chodzi i w niektórych miejscach parę razy mocniej wypchnęła Dla mnie to coś nowego więc się patrzę jak głupia na brzuch i cieszę |
|
|
|
#1846 | ||
|
kosmitka
|
Malamutka chyba zapomniałam napisać, że super zakupy - i mamine, i dzieciowe.
Cytat:
Cytat:
Nie mam ani torby, ani wózka. Jeszcze nie spodziewam się szybko urodzić, tylko nie wiem, co na to Franek. Ale pocieszam się, że zostały mi z przepowiedzianych przez doktora ostatnio 3 tygodni - 1,5. Więc zdążę. Chyba.
|
|
|
#1848 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Jakbym miala obcego w sobie ![]() Przypomniało mi się. Dziś położna mówiła, że tutaj w szpitalu podczas porodu jak główka już prawie wychodzi, to często proponują kobiecie by wsadziła rękę między nogi i dotknęła główki Podobno po takim czymś kobieta nabiera nowych mocy do parcia i wszystko już idzie błyskawicznie
|
|
|
|
|
#1849 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo tu za mało tego, tu za dużo tamtego dobrze że chociaż pozwoliła zamęczać pytaniami.A będziesz miała, wiesz może? Dziwne, że jedni mają w "pakiecie" inni nie... Chociaż w sumie już nic mnie nie dziwi, bo każdy ma zupełnie inaczej
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#1850 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wzajemnie, dobranoc
|
|
|
#1851 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ooo jak to jak ja sobie tem ledwo sięgam ![]() a nie no sięgam ale zależy w jakiej pozycji
Edytowane przez mmadziaa Czas edycji: 2011-08-10 o 22:35 |
|
|
|
|
#1852 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Natka wrzuć jeszcze kiedyś filmy z tym twoim małym rozpychaczem albo ktoś niech wrzuci jak też ma takie rewelacje to chociaż u was popatrzę
|
|
|
|
|
#1853 |
|
kosmitka
|
To do końca września masz nie mieć wizyty?? To chyba jednak dziwne.
A ktg nie wiem, czy mam mieć, nic nie mówił. Ostatnio robił posiew, znowu zlecił morfologię, mocz, glukozę, do tego te badania na zatrucie i ustalił 2 wizyty co 2 tygodnie. ---------- Dopisano o 22:35 ---------- Poprzedni post napisano o 22:34 ---------- Mam nadzieję, że nie będę co 2 tygodnie powtarzać tych badań, i gtak od wizyt zbankrutuję - 3 w sierpniu to 600 zł.
|
|
#1854 |
|
Zakorzenienie
|
W sumie kolejna wizyta za 2 tygodnie to i tak wypada gdzieś tak na 24 sierpnia.
Jak by się coś działo to sobie pójdę do jakiegoś innego i tyle nawet fajnie, bo fajnie mieć jakieś porównanie, inne opinie i inne spojrzenie.
|
|
|
|
#1855 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam nadzieję, że nie będzie zawiedziony, aczkolwiek pewnie będzie musiał się oswoić z tą wiadomością, bo od kwietnia żyliśmy w przekonaniu, że będziemy mieć synka, a tu nagle taka zmiana opowiem Wam jaka będzie reakcja
Edytowane przez Tenaya24 Czas edycji: 2011-08-10 o 22:47 |
|
|
|
|
#1856 |
|
kosmitka
|
A Ty chodzisz prywatnie czy na nfz? bo nie kojarzę
|
|
#1857 |
|
Zakorzenienie
|
Prywatnie
Ancia i jaki wózek bierzesz pochwal się.
|
|
|
|
#1858 |
|
kosmitka
|
Wózka nie mam. Żadnej decyzji w sumie, jakoś to uciekło.
A Ty ??
|
|
#1859 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
hejka mamuśki
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
bo już myślałyśmy że rodzisz![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
|
#1860 |
|
Zakorzenienie
|
Martus sama jestem ciekawa co mi powie z tymi skurczami, heh; mam nadz ze Mikulencja przytyl i wazy ponad 2 kg
![]() ---------- Dopisano o 00:00 ---------- Poprzedni post napisano Wczoraj o 23:56 ---------- Ide sie wykąpielkowac, do jutra i zycze bezskurczowych nocy
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:03.

niby sprzedawca spytany o różnicę pomiędzy piankowymi a pompowanymi powiedział że jako takiej różnicy nie ma. Jest w wadze i amortyzacji, ale stwierdził że akurat ten wózek co wybraliśmy to ma dobrą amortyzację. Hehe gadanie zobaczymy jaki będzie w praktyce

ale mam dziś męża w domu od 15 i jakoś tak cały czas coś i tylko podczytam i już coś robię....

Sara dała mi popalić,,,żeber z prawej strony to juz nie czuje...tylko ból.tak się wyciągała moja panna.

.
.
za spakowaną torbę 
Fakt, że jest wśród nich cieplejszy sweterek i bluza, do tego ogrodniczki i rampersik ale kurczę chyba troszke przegięłam. Nie moge już kupować ciuszków bo tyle rzeczy jeszcze potrzeba... 

Podobno po takim czymś kobieta nabiera nowych mocy do parcia i wszystko już idzie błyskawicznie
ooo jak to jak ja sobie tem ledwo sięgam 
albo ktoś niech wrzuci jak też ma takie rewelacje
klas ki:
Szczęśliwa Żonka