|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1441 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
dodam pare fotek ze spotkania lasek
![]() i tez zaczynam sie czuc jak nasza STARA, poczciwa NIEDOŁĘŻNA POP , tylko ja przez brzuch:P
|
|
#1442 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010
dusiaka jak gorączka Oli przeszła czy jest nadal ? Dzisiaj rozmawiałam z koleżanką i okazało się że po naszym ostatnim spotkaniu jej mała wylądowała w szpitalu. Miała wysoką temp. później przeszła i znowu wróciła, okazało się ze ma miedniczkowe zapalenie nerek wywołane bakterią coli. Najprawdopodobniej zjadła coś w piasku
Cytat:
Cytat:
Cytat:
przydają się na przytrzaśnietę palce albo szybki ratunek na obicia po mocniejszych upadkachCytat:
|
|
#1443 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam tylko takie cos co można nagrzac w mikrofali lub ochłodzić w zamrażalniku
|
|
#1444 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
. Jedną trójkę widziałam już wczoraj, dziś nie sprawdzałam. A z tą dziewczynką jest już dobrze? I nie miała żadnych innych objawów, tylko gorączka? Lindsley - moja mama trzyma termofor w szafie
02.04.2010 Marriage is a relationship in which one person is always right, and the other is a husband ![]() Dzienniki budowy: http://forum.muratordom.pl/showthrea...ghlight=anatol http://www.anatol.mojabudowa.pl/ |
|
|
|
|
#1445 |
|
Zakorzenienie
|
moj maly zboj
![]() 1 - korale najfajniejsze 2 - tak został dzis przylapany 3,4 - tata przytargal nowa zabawke 5-8 - z kolezanka, ktora niestey nie chciala sie poprzytulac |
|
|
|
#1446 |
|
Rozeznanie
|
Młoda, no wiesz co... Dawidek prawie że w negliżu przy takiej pannie, toż to nie wypada
![]() ![]() Darusia i Minka, dziewczynki śliczne. ![]() Minka pytałaś o włoski. Mała chce się czesać, czesze się sama a nawet jak widzi moją szczotkę to chce. Lubi poprostu. Ale po kąpieli często mamy problem z rozczesaniem, bo czasem ją pociągne bo poplączą jej się te włosy i ucieka, ale zaraz wraca. ![]() Czy tylko moje dziecię to taki pulpecik, bo tak mi się wydaje jakoś? Niby waży ok. 13kg, ale jak na 77cm wzrostu to wygląda jak pączuszek słodziutEdytowane przez sidorcia Czas edycji: 2011-08-10 o 23:20 |
|
|
|
#1447 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Aga Karinka cudaśna i świetną ma tą kurtkę-sama takiej dla swojej szukam,ale nie ma Wczoraj młodej szukałam we wszystkich dzieciowych sklepach takiego pulowerku ala sweterek bez rekawów i nigdzie nie ma.Do tego Pani pokazała mi,że ma tylko dla chłopców,bo gdzie przecież żeby dziewczynka chodziła w czymś takim(jej słowa) :rolleyes :Chciałam też kupić na wiosnę jej kamizelkę i też pustoOczywiście choć w planach nie miałam to znowu buty dla Niny krzyczały to kupiłam,ale jak miałam nie kupić skoro były dopasowane wzorem do jej jesiennej kurtki?jakby spod jeden maszyny uciekły
|
|
#1448 |
|
Zakorzenienie
|
my termofor trzymamy jeden w szafie z pościelą a drugi wisi na szafie Juleczki bo w takim pokrowcu z misia jest i bardziej jako maskotka robi ale może do jakiejś szafy albo szuflady go wsadziłaś ja kiedys w łazience trzymalam zawsze
Ana a na allegro patrzyłas za tymi pulowerkami ? my mamy z Nexta taki sweterek tuniczkę zapinany na jeden guziczek z przodu Młoda u nas w lumpku są takie dresy jak ja zamawialam na tej stronie tylko rozmiar na 122 ale tez białe z różowym napisem i są jeszcze spodnie szare ale na 104 tylko troche podniszczone i bardziej chlopience
|
#1449 |
|
Zakorzenienie
|
heloł, normalnie ja nie mogę patrzeć na Dawidka, bo go urzeknę
Amelka z Oli widać, że takie łobuziary zalotne u mnie dzisiaj mega mroźne powietrze
|
#1450 |
|
Zakorzenienie
|
Drcron guzik z tych pulowerków na all jest;/
Bao u mnie tak zimno,że w palimy w domu.
|
#1451 |
|
Wtajemniczenie
|
LINDSLEY przez ta moja maniacza czystosc i ladne ciuchy(chocuwazam,ze wiekszosc tutaj mam tak samo ubiera swoje dzieci i nawet w te same marki) nie widze zeby Karinka umiejetoscami ani fizycznymi ani intelektualnymi odbiegala od innych dzieci tutaj. tez jest baardzo madra
DARUSIA MINKA dziewczynki sa sliczniutkie POP blagam.ja juz podziekuje...ale moze ty w koncu nas zaskoczysz jakas wiadomoscia ![]() ANAKAZAR ja ta kurteczke kupilam na ebayu uzywana ANIAP pewnie tez przy dwojce sie to zmieni i umnie ja wyluzowalam z prasowaniem.prasuje malej to co wymaga prasowaiaMLODA
|
#1452 |
|
Zakorzenienie
|
Daria.. opisy na zdjęciach świetne.. widac że sie dogadywały .. chyba
.. ale słodkie dziewczynki...Dawidek.. ohhh Dawidek ![]() ![]() trzymajcie kciuki robie dzis pizze z przepisu z pizzeri od kumpeli dla dzieciaków ..
|
|
#1453 |
|
Zakorzenienie
|
Bao tak mloda jezdzi w spacerowce i jestem MEGAAAAAA zadowolona!
lzej mi tym niz tym lekkim espiro chociaz tamten tez lubilam, dopoki nie mialam tego;pkurnaaaa jak zimno, mala w nocy miala goraczke i tak sie zastanawiam isc na spacer, nie isc, isc , nie isc, a jak isc to jak ja ubrac???fuck
|
|
#1454 | |
|
Zakorzenienie
|
ło matko
wiatr taki mroźny, zero lata w tym roku![]() A ja nadal poszukuję szlafroczka dla kubusia, jakby któraś w lumpku spotkala to ja sie usmiecham ladnie ![]() ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Cytat:
|
|
#1455 |
|
Zakorzenienie
|
nie sadze, to dla niej kupiony( w sensie dla Amelki) gondola, wsio jest wiec nie ma takiej potrzeby plus moje zamilowanie do niego
![]() tz lubi espiro wiec bedzie Oliwie w nim bral na spacerki
|
|
#1456 |
|
Zakorzenienie
|
Jakie fajne dziewczynki
Młoda - o Dawidku mażna by wiele napisać... więc ograniczą sie tylko do
|
#1457 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wczoraj byłam w moim byłym fantastycznym lumpie,gdzie małej zawsze takie cudne,nowe rzeczy kupowałam i drugi raz wyszłam z niczym.Same szmaty wiszą
Mój najpiękniejszy uśmiech "Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley Edytowane przez anakazar Czas edycji: 2011-08-11 o 10:29 |
|
|
|
|
#1458 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczyny czy herbatka z rumianku moze uczulać ?
siedzę zrobilam listę rzeczy które je Julka i tak dumam czy to uczula czy nie i zaczymałam sie nad herbatką z rumianku i ciasteczkami z aramantusa i orkiszowych z rodzynkami i nie wiem czy to eliminować czy nie ?
|
#1459 |
|
Wtajemniczenie
|
DRCRON oczywiscie,ze moze uczulic.Karinke uczulaly wszystkie herbatki z hippa...nie wazne z czym byla,zaraz dostawala krostki na cialku...
a wogole mala juz od ponad tygodnia spi w nowym lozku bez szczebelek Karinka zje jogurcik i zaraz sie szykujemy i idziemy do dwuletniego Kacperka
|
#1460 |
|
Zakorzenienie
|
my mamy cos w tym rodzaju
http://allegro.pl/kolorowa-kamizelka...8.html#gallery http://allegro.pl/marksspencer-slicz...0.html#gallery ta jest fajna z odczepianymi rekawkami http://allegro.pl/cienki-sweterek-ne...7.html#gallery i ta tez słodka http://allegro.pl/firmowy-zestaw-86-...9.html#gallery a my mamy dokładnie taka jak ta tylko że ciemny fiolet http://allegro.pl/next-sliczna-kamiz...1.html#gallery druga mamy taka turkusową ale z niej nie jestem zadowolona http://allegro.pl/next-urocza-kamize...1.html#gallery za to bardzo lubie Julke w takich bolerkach ma ich kilka sztuk http://allegro.pl/super-fioletowe-bo...8.html#gallery
|
#1461 |
|
Zakorzenienie
|
dziekuje dziewczyny za mile slowa
![]() dzisiaj druga taka zabawka leci do szewcji do akceptacji hehe i bedzie produkcja ![]() drcron babel rumianku nie moze wogole bo zaraz ma buzie wysypana... |
|
|
|
#1462 |
|
Zakorzenienie
|
ale my nie z Hippa uzywamy ja jej parzę normalny rumianek w kubeczku a potem pół na pół z wodą przegotowaną go rozcienczam i słodzę miodem
a czym moge jej smarować chlebek ? bo masłem nie mogę a ona jak nie posmarowane to nie chce jeść i mówi maca nie ma nu nu mama a wiecie co moje dziecko wczoraj przeszo samą siebie lobuzuje strasznie wczoraj wylała mi na świeżo wyprane pranie herbatke rumiankową i zaś musiałam prac od nowa a na pytanie kto jest lobuz krzyczała ja ja ja i się cieszyła Agnieszka udanego spotkania z Kacperkeim nie wiem czemu ale strasznie nie lubie tego imienia :P ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:06 ---------- dzieki dziewczyny to ja chyba znalazłam przyczyne wysypki Julki dzisiaj odstawiy rumianek a powiedzcie mi jeszcze czy jak ostatnio na wysypkę lekarka przepisała nam zyrtec i wysypka zeszła zaraz na drugi dzień jak jej podawałam kropelki a teraz ma troszke mniej niż ostatnio wysypane a lekarka nic o zyrteku nie mówiła to mogę jej podac sama 5 kropelek przez 3 dni czy lepiej nie podawac bez konsultacji z lekarzem ? nasza lekarka miała wypadek samochodowy i teraz chodzimy do innej co prawda Julka jak ją widzi to sie cieszy przy naszej wciąż drze się jakby ja ze skóry obdzierali ale do tej jakos nie mam zaufania nie wiem czemu---------- Dopisano o 11:11 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Ana ten jeszcze mi w oko wpadł http://allegro.pl/wojcik-sweter-bezr...1.html#gallery tylko nie nasz kolor
|
#1463 |
|
Zakorzenienie
|
u nas babel mial taki okres ze wygladal jak biedronka a zaognialo sie to jak jezdzilam do rodzicow.....bo mama upierala sie ze on ma pic herbatke - rumianek a nie wode....i u nich pil te rumianek i buzia zaraz wysypana to nam w domu zeszlo to u nich sie pojawialo myslelismy ze od wody czy moze klimatu....az w koncu padlo na ten rumianek i wysypki juz nie bylo
![]() ---------- Dopisano o 11:50 ---------- Poprzedni post napisano o 11:40 ---------- drcron tylko drozej niz na all http://www.spartoo.pl/wyprzedaz-marka91.php#rst i duze rozmiary;/ a w kolekcji dzieciecej Edytowane przez mloda1989 Czas edycji: 2011-08-11 o 11:52 |
|
|
|
#1464 |
|
Rozeznanie
|
drcron, my mamy to:
http://allegro.pl/next-cudna-kamizel...750064234.html i jest fajne nawet
|
|
|
|
#1465 |
|
Zakorzenienie
|
Młoda a juz myślalam że dla Julki buty kupię
aale te fajne co pokazałaś szkoda że takie duże rozmiary Sidorcia fajna ta kamizelka a dla mnie p[owinni zamknąć allegro zaś obkupilam Julkę Tż jak zobaczy kolejne paczki to osiwieje ale w końcu udało mi sie trafić na sukieneczkę z H&M taka z mnóstwem falbanek hehe mój szef siedzi sobie na plaży i mnie podgląda co robię bo mamy monitoring założony a ja zamiast pracowac to siedzę na forum i na allegro no i jeszcze przeglądam wątki mieszkaniowe nawet wymyslilam i trochę zgapilam że ja nie chcę podwieszanego sufitu na przedpokoju tylko takie małe kinkiety na scianie i pod każdym powieszę zdjęcie duże albo jakiś obrazek i światło będzie padało na zdjęcie i na resztę przedpokoju albo holu jak to moi znajomi mówią wrzucilam też pokój Julkowy może ktoś doradzi jak meble poustwaiać i jakie dodatki dobrac :P
|
#1466 |
|
Zakorzenienie
|
Drcron fajne te co pokazałaś,ale małe bo na 86,a ja kupuje już 98-104 bo mniejsze mała już ma.Jednak do rozmiaru 86 można najfajniesze ubrania dla dzieci dostać,potem to już ciężko.Zawsze w h&m z żalem przechodze obok tych niemowlęcych,bo są takie cudaśne,ale już nie dla mnie.
Kupiłam Ninie tą z nexta w grochy,tą "owłosioną"i szukam czegoś jeszcze,ale na razie nie ma nic co by mi się podobało.
|
#1467 |
|
Zakorzenienie
|
tutaj sa jeszcze tylko nie wiem jakiego rozmiaru szukasz:
http://sklepzakopane.pl/1363-buty-so...v1791-060.html |
|
|
|
#1468 |
|
Zakorzenienie
|
ana ja myslałam że na 86 szukasz dlatego te rozmiary wkleiłam
jak znajdę chwilkę to popatrze i wkleje coś wiekszego w pracy się strasznie ostatnio nudzę i cierpie na chroniczny nadmiar czasu dzisiaj już przeczytałam książke od Evitki dziękuję Młoda fajne te chyba najlepsze z tych co pokazalaś ale to zamały rozmiar my teraz juz kupujemy na 24-25 z tym że chyba wolałabym kupić jej 25-25,5 żeby całą zimę przechodziła w nich na początku bym dolozyła jeszcze jedną wkładkę albo skarpetkę ---------- Dopisano o 12:39 ---------- Poprzedni post napisano o 12:38 ---------- hehe przyszedł do mnie mojej koleżanki mąż z kochanką całkiem fajny ten jej mąż a ta babka tez niczego sobie tylko szkoda mi mojej koleżanki no ale sama tego chciała :P
|
#1469 |
|
Zakorzenienie
|
drcron ja wczoraj byłam w boti(brat ccc i mają te same buty)i podpytałam Panią kiedy będzie miała śniegowce i powiedziała mi,że początek września już będę.Na all widziałam śniegowce właśnie z boti i bardzo fajne są to muszę we wrześniu pilnować boti jakby mi się tych co chcę ja i Ty nie udało kupić.
|
#1470 |
|
Rozeznanie
|
czy któraś z was może polecić mi jakąś miejscowość nad morzem? Wybieramy się jakoś pod koniec sierpnia, wrzesień. myślałam o Władysławowie i Darłówku
![]() jedziemy ze znajomymi, mają córeczkę pół roku młodszą od Natalki.
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:43.

nie wiem jak meble przestawić żeby jakoś to wyglądało
:rolleyes :
przydają się na przytrzaśnietę palce albo szybki ratunek na obicia po mocniejszych upadkach
mam tylko takie cos co można nagrzac w mikrofali lub ochłodzić w zamrażalniku
. Jedną trójkę widziałam już wczoraj, dziś nie sprawdzałam. 

wiatr taki mroźny, zero lata w tym roku
dziękuję