Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 10:23   #1621
evoonia86
Zakorzenienie

Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Trzecia sprawa- mamy zaklepany zespół! <jupi> także to co najważniejsze jest, teraz szukamy fotografa, bo Pani o której myśleliśmy do tej pory zażyczyła sobie 2200zł za pracę od przygotowań do 21! Bez pleneru (bo ten zrobi nam moja siostra- która jest fotografem). A my chcemy mieć też zdjęcia z oczepin, więc nasze poszukiwania rozpoczęły się na nowo :/ . Ale z zespołu jesteśmy zadowoleni- 5osobowa orkiestra i to nawet z perkusją .

Co do urlopu my w tym roku też na nic wielkiego sobie pozwolić nie możemy, bo większość wesela sami opłacamy, ale w przyszłym roku zaszalejemy Nawet jest pomysł wspólnego wyjazdu poślubnego z przyjaciółmi- którzy ślubują 2 tygodnie przed nami. Myślimy o objazdówce po Europie
gratuluję zaklepania zespołu
pomysl z objazdówką brzmi bardzo ciekawie trzymam kciuki, żeby udało Wam się go zrealizować
Stary 2011-08-11, 10:23   #1622
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Witajcie Lasencje!
Dzisiaj roczek do wielkiego dnia Ale mi się facjata cieszy

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
No, a poza tym wczoraj wróciła moja mama (moja mać, jak na nią mówię, i jak mam ją zapisaną w telefonie ) i też przywiozła dary w postaci biżuterii oraz dwóch kubków i obieraczki do warzyw w ramach posagu Biżuterię przymierzyłam, obfociłam i wam załączam. Okazuje się, że ten naszyjniczek wcale nie jest taki duży, na jakiego wyglądał na tamtym zdjęciu i moim skromnym zdaniem będę mogła założyć do mojej sukni cały komplet i będzie idealnie Dodatkowo dostałam jeszcze 2 pary kolczyków, zastanowię się jeszcze czy tych kolczyków z kompletu nie zastąpię tymi kwiatkami, a te wiszące w czerwonym pudełku mam zamiar założyć do ślubu cywilnego
śliczne żeby moja mama mi takie prezenty robiła..... eh
Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Dziś Marysia ma operację, już za kilka godz. Trzymajcie
bardzo mocne
Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
madziu 3mam kciuki

My z TŻ od jakiegoś czasu zastanawiamy się czy jechać na tydzień do Karpacza zaraz po ślubie czy poszukać jakiejś fajnej oferty last minute do jakiś ciepłych krajów. Bo czasem cenowo wychodzi podobnie
no my właśnie będziemy polować na last minute po ślubie bo tak w Polskę to można zawsze uderzyć...
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:23   #1623
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
Ciekawa ta stronka. Po powrocie do domu się tym zajmę

Wiecie, niedawno odstawiłam antykoncepcję hormonalną. Ponieważ oczywiscie mam nieregularne @ (co 2 tyg. ) to biorę tabletki na wyregulowanie jakiś horror normalnie, człowiek się musi całe życie faszerować, a teraz na dodatek mam takie objawy jakbym miała dstać zaraz @, jakby mi miały jajniki eksplodować Przerąbane, ciekawe czy aż do ślubu tak się będę męczyć, a moja gin w ogóle nie chce mi udzielać informacji nt leczenia

magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:24   #1624
whitepower
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość

ja ciagle nie mogę zdecydowac się na wiązankę. co chwila podoba mi sie coś innego, ale nic nie wpadło mi w oko na tyle, żeby brać ją poważnie pod uwagę
ja też się nie moge zdecydować, ale liczę na panią z Futury w Lublinie, fajna babka. Jak do tej pory dzwoniłam w dwa miejsca do Montowni bukietów i do Futury, no i pan z Montowni spoko, ale chciał więcej, natomiast Pani z Futury mimo że miałam jeszcze rok do ślubu chyba z pół godziny mi tłumaczyła wszystko, wypytywała. Np chciałam mieć wiazanke a'la polne kawiaty: chabry, maki, rumiany i myślałam, ze jestem taka sprytna bo taniej bedzie:P ale Pani mnie oświeciła, ze takie wiązanki są drogie, bo te maki i chabry co są trwałe to w Afryce rosną
nooo.. a jeśli chce miec takie kwiaty to moge sobie na łące podczas pleneru zerwać...w sumie racja i swietny pomysł...pomyslałam
Poza tym z tego so mowiła kolezanka to wybieranie bukietu wygląda w Futurze tak, że idzesz tam stajesz przed Panią z kartką papieru w kolorze sukni (albo kawałkiem materiału) ona patrzy na twoją sylwetkę i kolor skóry i dobiera kolor i kształt. Nie wiem czy wszedzie tak jest,ale wydaje mi sie to całkiem rozsadne:P A babka jest super kontaktowa i szalona!

30.06.2012
whitepower jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:28   #1625
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
yeahhh!!!!

cześć Lasencje!!
no i w końcu padło na mnie.... do tej pory tylko czytałam Wasze koszmary ślubne a dziejszej nocy ja taki miałam...
zaczęlo sie od fryzury która przed wyjściem z domu po prostu się rozwaliła i musiałam iść w rozpuszczonych na pól polokowanych włosach, zamiast welonu ubrałam wtedy opaskę z czerwoną różą, mało tego okazało sie że jedziemy do ślubu k a r a w a n e m
a pod kosciolem wita mnie kuzyn, który zmarł 3 lata temu
normalnie wow....

a z takich optymistycznych rzeczy to wybraliśmy zaproszenia
http://allegro.pl/eleganckie-recznie...744127028.html

mojemy Tż-towi bardzo przypadły do gustu, a on strasznie wybredny, winiety tez u nich będziemy zamawiać
brrr straszny sen! a zaproszenia podobają mi się, bardzo stylowe. I niedrogo jak za ręczną robotę.

Cytat:
No ja to w ogóle jestem szalona, bo chcę długi, ciągnący się do kościoła, a na salę krótki I wczoraj z mamą uradziłyśmy, że chyba najlepsza opcja to wpiąć do POD włosy, żeby nie zasłaniał fryzury Chyba że długi, do kościoła, wepnę na górze, a krótki na sali pod... To też jest jakiś pomysł

Maxwelko, gdy doradzałam, byś skorzystała z licytacji wklejonego gdzies tu welonu, to mówiłam o tym śmiesznym welonie zażółconym, który wstawiła tu któraś z PM dla żartu taki żarcik
Cytat:
Brrrrr, jak patrzę na to drugie zdjęcie to aż mi zimno... Dla mnie urlop bez ciepełka i wygrzania starych, spracowanych kości to urlop stracony

Ale numer, dokładnie taką "szpachlę" z miejscem na kieliszki i dzwonkiem od roweru dostał brat mojego TŻta chyba na wieczorze kawalerskim albo z jakiejś innej okazji To chyba ma służyć do jakiejś pijackiej zabawy ale leży zapomniane i nieużywane na działce

Aha, i ostatecznie zdecydowałam się na formę bukieciku. Będzie taki, jak w załączniku, o ile oczywiście nie zmienię zdania co do storczyków
storczyki ślicznusie

Cytat:
Chatka, mam nadz.że mój kuzyn z nami wtedy "będzie" i, że właśnie to oznaczał mój sen miał 28 lat jak odszedł...

tenebrosa, nam też najbardziej podoba się ten z inicjałami

co do bukietu, to ja ostatnio znalazłam jakąś stronkę gdzie dopasowują dodatki do danych modeli sukien, wkleję Wam propozycję dla mojej ale w smie to tylko bukiet biorę pod uwagę bo reszta to nie mój stajl
a mi się podoba ta woalka, przypomina mi hamerykańskie wesela zauważylyscie,ze na filmach z USA te wesla tak szybko organzują? Ciach mach i już do slubu idą, koniecznie na świeżym powietrzu , gdzieś na trawniczku, albo w altance. Widział ktoś film Druhny? Tam to dopiero było wesele

nie pojmuję - jak się obsłużyć tą stronką? Aby mi coś dobrali, muszę im wysłać maila, czy jak? (chodzi mi o stronkę, gdzie doradzają dodatki)

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2011-08-11 o 10:30
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:29   #1626
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez whitepower Pokaż wiadomość
Np chciałam mieć wiazanke a'la polne kawiaty: chabry, maki, rumiany i myślałam, ze jestem taka sprytna bo taniej bedzie:P ale Pani mnie oświeciła, ze takie wiązanki są drogie, bo te maki i chabry co są trwałe to w Afryce rosną
mi tez chodzi po głowie taki bukiecik ciekawe czy w ogóle w swojej małej mieścinie dostanę coś takiego jak nie to musze szukac jakichś innych trwałych kwiatów, bo plener będziemy mieć 3-4 dni po ślubie i chciałabym mieć wiązankę na sesji.
Stary 2011-08-11, 10:32   #1627
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Cytat:
Napisane przez jagodzia133 Pokaż wiadomość

śliczne żeby moja mama mi takie prezenty robiła..... eh
Moi rodzice się podzielili finansami - mama zajmuje się tym wszystkim, co związane z moim wyglądem, a tata płąci za samo wesele + DJ + kamerzysta + wódka

Cytat:
Wiecie, niedawno odstawiłam antykoncepcję hormonalną. Ponieważ oczywiscie mam nieregularne @ (co 2 tyg. ) to biorę tabletki na wyregulowanie jakiś horror normalnie, człowiek się musi całe życie faszerować, a teraz na dodatek mam takie objawy jakbym miała dstać zaraz @, jakby mi miały jajniki eksplodować Przerąbane, ciekawe czy aż do ślubu tak się będę męczyć, a moja gin w ogóle nie chce mi udzielać informacji nt leczenia
Odkąd przestałam brać hormony moje życie jest piękniejsze Znienawidziłam tą cholerną chemię, rozstroiła mi organizm strasznie. Za to @ mam co 4 tygodnie, regularnie jak w zegarku, ale strasznie długi ten mój cykl...
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 10:33   #1628
renez
Przyczajenie

witam
wciłema sie w koncu i ja
slubuję 30.06.2012
fajnie ze jest tak nas duzo
renez jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:34   #1629
paulinka777
Raczkowanie

Maxwelko oglądałam oglądałam te zdjęcia, który zamieściłaś i to mnie jeszcze bardziej przekonało co do welonu razem z kwiatem. Jak to dokładnie będzie wyglądało to się okaże, bo narazie jeszcze nie mam sukni Właśnie muszę się wybrać na rajd po warszawskich salonach, ale to za ok 2 tygodnie- jak zacznie się urlop . Narazie mierzyłam tylko u siebie w rodzinnym mieście i kilka mi się spodobało Jedna to nawet baaardzo Ale nie chciałam tak szybko podejmować decyzji. A oglądałam z mamusią- jak mnie zobaczyła, to sie popłakała To było takie urocze Kocham Ją
paulinka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:34   #1630
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kilianna Pokaż wiadomość
Maxwelko, gdy doradzałam, byś skorzystała z licytacji wklejonego gdzies tu welonu, to mówiłam o tym śmiesznym welonie zażółconym, który wstawiła tu któraś z PM dla żartu taki żarcik
Ahaaaaaaa
Stary 2011-08-11, 10:35   #1631
Madziuniusia
Zakorzenienie

nie no muszę wam napisać o co chodzi bo pieron mnie strzeli!!
Jakiś czas temu, jak szłam na urlop, wyszłam z pracy i zaraz rano szef dzwoni, drze się, że nie ma klucza od szatni fitnesu. Tlumacze, że nie wydawalam tego klucza. na nic sie to zdalo, juz mialam isc po klucz zapasowy zeby go dorobic dzwoni kolezanka, że zięć szefa wziął ten klucz.... I dzisiaj ta sama koleżanka mówi, że przyjechał ten zięć, dowiedział się, że nie ma tego klucza i tekst "no tak... pani madzia była na zmianie to normalne, że nie ma klucza" ........

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 10:36   #1632
whitepower
Raczkowanie

Cytat:
Ciekawa ta stronka. Po powrocie do domu się tym zajmę

wiesz co, ja tez miałam ten problem i brałam świnstwa,ale juz nie chce - juz tak blisko do slubu no i macierzynstwa
jak dla mnie hotmony to
tzn jesli dopiero planujesz dzieci, w okresie menopauzy czy gdy juz nie planujesz dzieci to ok
Ci lekarze nic nie tłumaczą, wpieraja ze skutkow ubocznych nie ma, a są

w każdym razie do rzeczy być może, że nieregularne miesiączki wystepują u Ciebie w związku ze stylem życia
zastanów się jak sie odzywiasz, ile spisz, czy sypiasz i jesz regularnie,
czy żyjesz w stresie i w biegu - jeśli tak to moze hormony się nie przydadzą
a jeśli wszystko ok u ciebie ze stylem zycia to zrób przynajmniej badania hormonalne i udaj się do endokrynologa - oni tak nie szastają receptami na tabsy
natomiast co do stylu zycia to u mnie to szwankowało, wiec teraz stawiam na relaks, nie piję przynajmniej przez jakiś czas:P, staram sie kłaść o tej samej godzinie, jem co dwie godziny (znalazłam taką fajna dietkę która reguluje poziom neuroprzekazników w mózgu, wiec posrednio na przysadke pewnie też działa) i... dostałam równo po miesiacu bezbolesnego okresu, mniej obfitego niż zazwyczaj
wydaje mi się, że przed 30 stką nasz organizm ma duze mozliwosci samoregulacji
bo ja np mialam ok poziom hormonów, ale lekarz powiedział oj i tak zapiszemy to cera sie pani poprawi, a tu ani cera, ani regularnośc sie nie poprawiła

30.06.2012
Stary 2011-08-11, 10:38   #1633
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Odkąd przestałam brać hormony moje życie jest piękniejsze Znienawidziłam tą cholerną chemię, rozstroiła mi organizm strasznie. Za to @ mam co 4 tygodnie, regularnie jak w zegarku, ale strasznie długi ten mój cykl...
ja po odstawieniu prochów tez mam regularną @. i świetnie się czuje!! jak mam @ to tylko pierwszego dnia ją odczuwam. i nie zamierzam wracać do prochów

Cytat:
Napisane przez renez Pokaż wiadomość
witam
wciłema sie w koncu i ja
slubuję 30.06.2012
witaj witaj

---------- Dopisano o 11:38 ---------- Poprzedni post napisano o 11:36 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Jakiś czas temu, jak szłam na urlop, wyszłam z pracy i zaraz rano szef dzwoni, drze się, że nie ma klucza od szatni fitnesu. Tlumacze, że nie wydawalam tego klucza. na nic sie to zdalo, juz mialam isc po klucz zapasowy zeby go dorobic dzwoni kolezanka, że zięć szefa wziął ten klucz.... I dzisiaj ta sama koleżanka mówi, że przyjechał ten zięć, dowiedział się, że nie ma tego klucza i tekst "no tak... pani madzia była na zmianie to normalne, że nie ma klucza" ........
to takie typowe zachowanie szefów i takich "pseudo szefów"- sami nigdy nie są winny- zawsze muszą sobie znaleźć jakiegoś kozła ofiarnego
Stary 2011-08-11, 10:41   #1634
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Cytat:
no my właśnie będziemy polować na last minute po ślubie bo tak w Polskę to można zawsze uderzyć...
my to samo chcielibyśmy Egipt 7+7 wypoczynek i rejs po Nilu, ale zobaczymy jak to nam wyjdzie
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:44   #1635
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
witam
wciłema sie w koncu i ja
slubuję 30.06.2012
Witaj! Dopisałam do kalendarza. Opowiedz coś o sobie/o Was Skąd jesteś, gdzie wesele, co macie już załatwione?
Stary 2011-08-11, 10:47   #1636
tusia_m
Zakorzenienie

Cytat:
a ja dzień zaczynam ze złym humorem...
znowu praca... nie wyrabiam już psychicznie w tym chorym miejscu!!

Ja dziś idę do pracy, więc się już z Wami żegnam Wizaż odwiedzę dopiero jutro.
Miłego dnia!!

Can you feel the love tonight?
It is where we are...
tusia_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:52   #1637
jagodzia133
Zakorzenienie

Cytat:
nie przejmuj się przecież wiesz że trzeba na kogoś zwalić winę tak jest zawsze
[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28691370]my to samo chcielibyśmy Egipt 7+7 wypoczynek i rejs po Nilu, ale zobaczymy jak to nam wyjdzie[/QUOTE]
mój Niusio powiedział stanowcze nie dla Egiptu mówi że przereklamowany ale ja bym chciała no i teraz nie mam zielonego pojęcia gdzie jechać...

Witam nową PM
Lili & Gabryś

jagodzia133 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:52   #1638
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
wiesz co, ja tez miałam ten problem i brałam świnstwa,ale juz nie chce - juz tak blisko do slubu no i macierzynstwa
jak dla mnie hotmony to
tzn jesli dopiero planujesz dzieci, w okresie menopauzy czy gdy juz nie planujesz dzieci to ok

w każdym razie do rzeczy być może, że nieregularne miesiączki wystepują u Ciebie w związku ze stylem życia
a jeśli wszystko ok u ciebie ze stylem zycia to zrób przynajmniej badania hormonalne i udaj się do endokrynologa - oni tak nie szastają receptami na tabsy
natomiast co do stylu zycia to u mnie to szwankowało, wiec teraz stawiam na relaks, nie piję przynajmniej przez jakiś czas:P, staram sie kłaść o tej samej godzinie, jem co dwie godziny (znalazłam taką fajna dietkę która reguluje poziom neuroprzekazników w mózgu, wiec posrednio na przysadke pewnie też działa) i... dostałam równo po miesiacu bezbolesnego okresu, mniej obfitego niż zazwyczaj
Wiesz, u mnie blisko do małżeństwa, ale do macierzyństwa jeszcze nie A hormony to jedyna metoda dająca mi komfort psychiczny, pozwalająca na to, aby w pełni cieszyć się bliskością. I na cerę mi baaardzo pomogły, jak oglądam swoje zdjęcia z 2008r., gdy jeszcze nie brałam hormonów, to miałam masakrę na twarzy. Z tym, że ja nie łykam tabletek, a stosuję nuvaring, więc chociaż wątrobę i układ pokarmowy trochę chronię.

A co do regularnego trybu życia, to zgodzę się, że ma on pozytywny wpływ na wiele aspektów zdrowia. U mnie niestety jest nie do zrealizowania (a przynajmniej do tej pory był). Praca, studia, krótki sen, długi sen, nieregularne godziny posiłków, imprezy... Teraz odpadają mi studia, więc może chociaż posiłki będę jadać regularnie.
Stary 2011-08-11, 10:53   #1639
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulinka777 Pokaż wiadomość
Maxwelko oglądałam oglądałam te zdjęcia, który zamieściłaś i to mnie jeszcze bardziej przekonało co do welonu razem z kwiatem. Jak to dokładnie będzie wyglądało to się okaże, bo narazie jeszcze nie mam sukni Właśnie muszę się wybrać na rajd po warszawskich salonach, ale to za ok 2 tygodnie- jak zacznie się urlop . Narazie mierzyłam tylko u siebie w rodzinnym mieście i kilka mi się spodobało Jedna to nawet baaardzo Ale nie chciałam tak szybko podejmować decyzji. A oglądałam z mamusią- jak mnie zobaczyła, to sie popłakała To było takie urocze Kocham Ją
To pokaż tę sukienkę, która Ci się spodobała, ocenimy!

Cytat:
Ukatrupiłabym zieciulka, gnojek straszny, nienawidzę takich cwaniaczków

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 10:55   #1640
kooocur
Zakorzenienie

Hej Laski...

Za oknem leje -masakra jakaś! Ja w kaloszach siedze w pracy i zasypiam.

Cytat:
witam
wciłema sie w koncu i ja
slubuję 30.06.2012
Witaj i opowiadaj o Was

Cytat:

Madziuś moge doradzić więcej dystansu..na nic sie zda wkurzanie sie

Dziewczyny z podróżą poślubna u nas sprawa jest prosta....

Po nocy poślubnej sama sobie zrobie "buhung buhung" i rano przed poprawinami bede już wiedziała gdzie jade:P

Pewnie stanie na Dominikanie....

Jestem odbiciem Twojego serca, mamo!

Synuś
kooocur jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:55   #1641
(kicia)
Zakorzenienie

My chcemy tydzem w tunezji bo jeśli last minute to wrzesień i już 2tyg TŻ urlopu nie dostanie bo musi jeszcze mieć przed ślubem i zaraz po
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:56   #1642
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
mój Niusio powiedział stanowcze nie dla Egiptu mówi że przereklamowany ale ja bym chciała no i teraz nie mam zielonego pojęcia gdzie jechać...
Oj, jest tyle fajnych destynacji. My też jeszcze w Egipcie nie byliśmy, bo mój TŻ zawsze mówił, że nie czułby się tam bezpieczny i ostatecznie wybieraliśmy zawsze jakiś inny kierunek.
Ja ze swojej strony polecam Tobie i wszystkim zainteresowanym Majorkę. Najlepsze miejsce wakacyjne w jakim byłam! Mogłabym tylko tam latać.
Stary 2011-08-11, 10:57   #1643
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
Wiesz, u mnie blisko do małżeństwa, ale do macierzyństwa jeszcze nie A hormony to jedyna metoda dająca mi komfort psychiczny, pozwalająca na to, aby w pełni cieszyć się bliskością. I na cerę mi baaardzo pomogły, jak oglądam swoje zdjęcia z 2008r., gdy jeszcze nie brałam hormonów, to miałam masakrę na twarzy. Z tym, że ja nie łykam tabletek, a stosuję nuvaring, więc chociaż wątrobę i układ pokarmowy trochę chronię.
.
U nas tableteczki do slubu a później- hulaj dusza piekła nie ma

Synuś

Edytowane przez kooocur
Czas edycji: 2011-08-11 o 10:58

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 10:57   #1644
magdziaS
Podróżniczka

Cytat:
To masz dobrze Nie ważne, że cykl jest długi, ważne że regularny. Ja się najbardziej tym przejmuję, że nie dosć, że nieregularny to krótki Ale po odstawieniu hormonów anty czuje się w ogóle lepiej, tylko te @ ...

Cytat:
jak dla mnie hotmony to

bo ja np mialam ok poziom hormonów, ale lekarz powiedział oj i tak zapiszemy to cera sie pani poprawi, a tu ani cera, ani regularnośc sie nie poprawiła
Dziękuję za info
W sumie miałam wrażenie, że mój organizm powinien się juz uregulować jestem niewiele przed 30. Dzieci planujemy zaraz po ślubie. Do endo i tak idę ze względu na wyniki badań tarczycy nie do końca jasne dla mnie. Styl życia... tu może być niestety różnie, bo ostatnio trochę stresowo żyję, a przy okazji mało i źle sypiam. Z jedzeniem nie mam problemów jem mało i często (ze względu na niską wągę) no i odżywiam się dobrze. Ciężko ustalić jednoznaczną przyczyną i jeszcze ciężej wyeliminować wszytskie czynniki zła (np. pije dużo kawy ) I zgadzam się z Tobą, hormony to zło Jednak brałam je na tyle długo, bo komfort przy ich stosowaniu (Nuva Ring) jest nieoceniony. Teraz ze względu na chęc szybkiego macieżyństwa i uregulowania wreszcie organizmu, postanowiliśmy z TŻtem, że postawimy tylko na gumki. Gdyby nie te nieregularne okresy w ogóle nie żałowałabym decyzji o odstawieniu.

Edytowane przez magdziaS
Czas edycji: 2011-08-11 o 11:01
magdziaS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:58   #1645
justyna_g4
Zakorzenienie

[1=95a9f5071e7d0cd6ef7dbab 6e353959a34994157_6057de0 215c7d;28691370]my to samo chcielibyśmy Egipt 7+7 wypoczynek i rejs po Nilu, ale zobaczymy jak to nam wyjdzie[/QUOTE]

My też chcemy się wybrać za granice tylko zastanawiamy się jaki kraj wybrać, żeby w listopadzie było ciepło. Ślub mamy w ostatni weekend października wiec przypuszczam, że dużo państw nam odpadnie. Również myślmy o jakiejś ofercie last minute.

Co do tabletek to ja brałam tylko przez chwile jak miałam 18 lat i to bardziej na cerę. Jednak po badaniach kontrolnych okazało się, że wyniki nie są zbyt dobre i pani doktor powiedziała, że musimy odstawić i najlepiej , żebym wogóle tabletek ni e brała (jakieś tam problemy z krzepliwością, że krew jest po nich za gęsta) i od tego czasu nie biorę. Jak zaczynałam być z moim TŻ to rozmawialiśmy o tym ale on kategorycznie się nie zgodził, żebym brała jakieś tabletki jeśli tak jest z moim zdrowiem, a poza tym chcemy mieć zaraz po ślubie dziecko W sumie @ też mam dość nie regularne ale chyba już do tego przywykłam. Czasem zdarza się dłuższy albo krótszy cykl ale nie panikuje już. Bóle w sumie też mam dość duże ale gin powiedziała mi, że jak urodzę dziecko to powinno przejść i jakoś strasznie się tym nie przejęła, a czasem jest tak, że przez parę godzin zjadam garść tabletek i nie mogę się z łóżka podnieść.

Laura

http://lb1f.lilypie.com/YodDp2.png
justyna_g4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:00   #1646
whitepower
Raczkowanie

Witaj Renez

również trzymam kciuki za operację Marysi

Tenebroso co osoba to inna sytuacja. Wiem, że niektóre dziewczyny czują się świetnie po hormonach i trochę im zazdroszcze:P Niestety ja należe do tych narzekających, obolałych i marudząych:P
Btw zaraz bede dzwonić do tej dziewczyny - makijażystki co wklejałaś linka na stronę.

30.06.2012
Stary 2011-08-11, 11:00   #1647
tenebrosa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Dziewczyny z podróżą poślubna u nas sprawa jest prosta....

Po nocy poślubnej sama sobie zrobie "buhung buhung" i rano przed poprawinami bede już wiedziała gdzie jade:P

Pewnie stanie na Dominikanie....
To i nasz wymarzony kierunek na podróż poślubną A niedawno była taka fajna oferta na grouponie, tylko, że na najbliższe miesiące - 8 dni na Dominikanie za 2600zł z all inclusive. Z tym, że wylot z Mediolanu, ale jak patrzyłam, to nawet z przelotem Wawa-Mediolan wyszłoby tylko jakieś 3 tys. Mega tanio jak na tą destynację! No ale zostawimy ją sobie na przyszły rok

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-11, 11:01   #1648
kilianna
Zakorzenienie

Cytat:
no tak, zawsze trzeba na kogoś zwalić winę

renez, witamy Cię
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:03   #1649
kooocur
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tenebrosa Pokaż wiadomość
To i nasz wymarzony kierunek na podróż poślubną A niedawno była taka fajna oferta na grouponie, tylko, że na najbliższe miesiące - 8 dni na Dominikanie za 2600zł z all inclusive. Z tym, że wylot z Mediolanu, ale jak patrzyłam, to nawet z przelotem Wawa-Mediolan wyszłoby tylko jakieś 3 tys. Mega tanio jak na tą destynację! No ale zostawimy ją sobie na przyszły rok
Akurat w tym kierunku jestem specem(jestem nie skromna wiem)
Takie ceny z Niemiec masz na 14 dni z opcja All inclusive.

Najtańsza oferta jaka widziałam na 8 dni to była za 404 euro (czyli ok 1600 zł ) w opcji All inclusive z wylotem z Berlina 4* hotel

Synuś
Stary 2011-08-11, 11:07   #1650
paulinka777
Raczkowanie

Wstawię linki do zdjęć sukien, które mi się spodobały... tylko to jest takie irytujące, że one w ogóle nie oddają uroku tych sukien Moja mama to powiedziała "Koniec z oglądaniem w internecie!" po tym, jak porównała kilka sukien w internecie i "na żywo".
Oto linki do tych, które po założeniu robiły duuuże wrażenie :

1. http://www.kolekcje.wyjdzzamnie.pl/foto/623.jpg

2. http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...ri-110211.html

3. http://www.mlodaimoda.pl/suknie-slub...10-dakota.html .

Mam nadzieje, że nie łamię regulaminu wklejając linki Ale jeszcze nie rozszyfrowałam, jak dodać zdjęcia bezpośrednio pod postem
paulinka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości