|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1891 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
|
|
|
|
#1892 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
![]() Ale jednak warto sluchac intuicji i nie bagatelizowac nic
|
|
|
|
|
#1893 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Też się cieszę, że będę miała proste ząbki ![]() Cytat:
Dlatego jesteś na zwolnieniu?Też bym chciała Może się na takie coś zdecydujemy. Wzielibyśmy tego fotografa, co nam robił zdjęcia ślubne. Świętny był ![]() Super, że serduszko bije Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku ![]() Postanowiłam (po wczorajszym szaleństwie jedzenia niezdrowych rzeczy), że od dzisiaj na przekąski jem same owoce i nie kupuję (nawet dla gości) żadnych chipsów i tym podobnych. Co najwyżej dla nich będą słodycze, bo za nimi akurat nie przepadam
|
||
|
|
|
#1894 |
|
Raczkowanie
|
Inutil spać nie mogłam myślałam o Tobie. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, jak już serduszko bije to super
Czekam na wieści!! Buziaki
|
|
|
|
#1895 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie
Inutil trzymamy kciuki żeby szybciutko wypuścili Cie z tego szpitala i jak dobrze ze z maleństwem wszystko dobrze ![]() A mnie dopadła rwa kulszowa ból z dnia na dzień staje sie coraz silniejszy. Jest to normalne w ciąży ale nie tak szybko i wszyscy straszą ze będzie tylko gorzej skoro juz sie u mnie tak szybko pojawiło. Jest to ból od kręgosłupa po udo aż do stopy takie silne ciągniecie ucisk na jakiś nerw ah trzeba dać rade dla kruszynki Uciekam popracować troszkę ale pewnie zaraz sie pojawię
|
#1896 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Super Miejmy nadzieję, że niedługo ich wypuszczą do domku A mnie boli dzisiaj ząb
|
|
|
#1897 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Uff ________________________ Hi ![]() Wczoraj kupiłam za 12 zł kilka ciuszków niemowlęcych, w tym takie malusie jeansy )A dla siebie 2 tuniki z takim marszczeniem po bokach na brzuszek
|
|
#1898 |
|
Zakorzenienie
|
dzien dobry mamusie
![]() U mnie pada, a ja mam pranie do wywieszenia w tym same ciezke jeansy itp a mialo wyschnąc na sobotni wyjazd![]() dzis jestesmy umowieni z jedną chetną panią na kupno mebli 3majcie kciuki, jak kupi to powoli bedzie mozna zastanowic sie nad remontem pokoiku dla Lenki na obiad chyba kotlety mielone z ziemniaczkami i buraczkami ale nic nie mam w domu a strasznie nie chce mi sie jechac |
|
|
|
#1899 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny czy macie pomysł co kupić mężowi na pierwsza rocznice ślubu ?? Żeby jakaś pamiątka była
|
#1900 | |
|
Przyczajenie
|
Witam mamuśki, jestem nowa i kazano mi się ładnie przedstawic
Jestem Martula i udało mi się jak na razie wyhodowac 15 tygodniowego astronautę, jednak płec jeszcze nie jest nikomu znana, chociaz mam film z badań prenatalnych i doszukuję się tam różnych rzeczy lub ich braku Bambusiek pisał o ciuchach, ja mam termin na luty, a już mam bebuszek taki, że sprawiłam sobie pierwsze mamusine galotki na gumie w hm i jestem zadowolona, że nie muszę ich nawet do sikania rozpinac I oczywiście jak wleciałam w dział dla noworodków to zasiałam spustoszenie w portfelu. Śpiochy kupiłam tak małe, że chyba musiałabym miec bardzo wczesnego wcześniaka, żeby go w to wcisnąc Teściowa mówi, że to na jedną nogę i pół ręki a dziś właśnie jadę z koksem ze sprzątaniem, mężu już też kombinuje tapety zdzierac, bo ja chciałabym własnoręcznie wymalowac jakieś fajne murale na ścianie, a skoro już mam taki brzuchol, to za chwilę pewnie rąk nie uniosę Faktyczny przypływ energii w drugim trymestrze![]() ---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ---------- Jeszcze jedno... Chętnie zrobię sobie taki suwaczek o dzidziuchu, ale nie mam pojęcia skąd go wytrzasnąc... Jakieś sugestie? ![]() ---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#1901 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
suwaczki można zrobić na stronach internetowych np. na tej albo na tej ![]() Dzisiaj według Wikipedii mam imieniny, a według kalendarza jutro
|
|
#1902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- to sto lat dzis
|
|
|
|
|
#1903 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1904 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Hmm... Moja koleżanka dała mu kask z miejscami na napoje i rurkami, a po bokach napisała markerem, że to na pierwszą rocznicę
|
|
#1905 | ||||||
|
Zadomowienie
|
Hejka wszystkim, ale dziś paskudnie
![]() Inutil trzymam kciuki, żebyś szybko wyszła ze szpitala, cieszę się że z dzidzią wszystko ok. Cytat:
My mamy i jestem mega zadowolona, zaraz po praniu wrzucam wszystko do niej i max 2godzi suchutkie mam całe pranie. Nie muszę trzymać gatek czy innych rzeczy na balkonowej suszarce ![]() Cytat:
Cytat:
tylko się nie przepracuj Cytat:
Cytat:
![]() Masaż erotyczny w twoim wykonaniu, pamiątką może być ładna bielizna dla ciebie wtedy sesese ![]() Romantyczna kolacja ze świecami i super jedzonkiem i deserem, np. jakiś torcik z dedykacją rocznicową Cytat:
|
|
|
#1906 |
|
Zakorzenienie
|
dziewczynki pisałam do inutil
U nich wporzadku, zrobili jej usg i maleństwo fikało koziołki. narazie nie znaja przyczyny tych bóli- widocznie taki jej urok. Dostaje kroplówki i jesli wszystko bedzie wporzadku to jutro wychodza do domku ---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ---------- Zuzia chcielismy kupic pralko-suszarke, ale narazie do naszej łazienki sie nie miesci mamy najwęzsza z mozliwych pralke - 33cm glebokosci, ładowaną od przodu bo tu nawet nie dało rady wstawic tej pakowanej od góry
Edytowane przez Haniula Czas edycji: 2011-08-11 o 10:51 |
|
|
|
#1907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
grubszy, męski? mój dostał na 2-3 lata naszego związku chyba za 50 zł z rynku i cały czas nosi na szyi Ja dostałam od niego pierścionek- bo sama chciałam ![]() Pierwsza najważniejsza, a potem 'obchodzi' się hucznie co 5 lat ja już nie wiem co swojemu mam kupować, bo wszystko ma, golarki, zegarki, perfum na rok starczy, a wszystko ode mnie inutil dobrze, że już wszystko ok, obyś szybko wyszła do domku!!
Edytowane przez *Agatek* Czas edycji: 2011-08-11 o 10:53 |
|
|
|
|
#1908 |
|
Raczkowanie
|
hejka
![]() u mnie czas płynie szybko...właśnie dowiedziałam się że egz mam 3 września i to ten na który jeszcze się nie uczyłam przeczytałam o inutil i mnie zmroziło... tez mam czasem bóle kłucia i twardy brzuch ale się tym nie przejmowałam... może powinnam? ![]() oby wszystko było ok - właśnie doczytałam że już wiadomo że ok no to dobrze![]() głowa mnie boli i jest mi niedobrze - ile bym nie zjadła to za chwilę jestem głodna i mi niedobrze to jakiś koszmar..ja już nie mogę patrzeć na jedzenie..no i nie nie czuję już tych ruchów co parę dni temu i nie wiem co o tym myśleć..tylko takie napięcie w macicy i całym brzuchu..ja zwariuję po prostu niedługo
Edytowane przez Psotnika Czas edycji: 2011-08-11 o 11:00 |
|
|
|
#1909 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Podlaczam się pod pytanie Też nie mam pomysłu, a jakby tego było mało, to trzy dni wcześniej mąż ma urodziny ![]() Cytat:
Fajny pomysł z tym kubkiem ) A u nas dzisiaj ładnie, tylko koszmarnie wieje
|
|
|
#1910 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Na specjalnym łączniku, jedno na drugim i jest git Nic się nie rusza i nie przesuwa - polecam sprawdzić. Na pralnię (choć nie z prawdziwego zdarzenia, bo nie zmieszczę tam stanowiska do prasowania czyli deski rozłożonej) i spiżarkę z graciarnią na mopa i jakieś tam mężowe wkrętarki i kosze na brudne rzeczy poświęciliśmy małą łazienkę, bo w planach były dwie w mieszkaniu, większa i taka na prysznic i wc tylko. Ale nigdy nie żałowałam, bo dzięki temu mogę tam wrzucić niewygodne dla oka rzeczy, zamknąć drzwi a nie upychać po szafach! Mam też umywalkę w której mogę coś namoczyć, no super sprawa, cieszę się jak dziecko gdzie mieszkasz kochana to chętnie tam wybierzemy sie bo na mazurach pogoda do du.py a mąż musi trochę popracować, więc siedzę nudzę się w hotelowym pokoju
|
|
|
#1911 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Od wczoraj wieczorem zachciało mi sie hot doga na sniadanie,kładłam sie z myślą ,ze zrobie sobie takiego dobrego ,a tu rano zagladam do lodówki a parówek nie ma ,mąz zjadł na śniadanie i aż sie popłakałam bo tak o nim myślałam.W ogóle wczoaj się z nim pokłóciłam i też płakałam.Ach te hormony Intutil wracaj do nas cała i zdrowa
|
|
#1912 |
|
Wtajemniczenie
|
Ah ten wybór kupienia czegoś
Chyba kupie sobie jakaś ładna bieliznę ![]() Bo co innego wymyślić łańcuszek ma, bransoletkę też ma ale nie chodzi, koszule ma, spinek czy broszek nie używa Na taka polowałam i TZ powiedział ze kupi z okazji rocznicy
|
#1913 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ciezaroweczko - nie martw sie to dla dobra Twojej mamy, tam pomoga jej profesjonalnie, na pewno dostanie odpowiednio dobrane leki i poczuje sie lepiej, poprawa nastapi szybciej, zobaczysz bedzie dobrze, jak cos to zal sie nam tutaj ![]() bylam wczoraj u tego ginekologa o tej 22.30 Spadam zaraz bo umowilam sie z kolezanka, buziaki i do pozniej
|
||||||||
|
|
|
#1914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż za granicą, a ja mam zapalenie, dziwne nie? Ja to ciekawa jestem jak się będę zachowywać jak mąż wróci- jutro wyjeżdża po pracy, czyli w sobotę o 4 rano będzie ale seksić się na szczęście mogę, lekarz zalecił, abym zapalenie podleczyła 2-3 dni więc akurat ale i tak w gumce, bo wolę nie ryzykować i go nie zarazić niczym
|
|
#1915 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Nie wiem czy mnie pamiętacie, wiec sie przypominam ![]() Bylam we wtorek na usg prenatalnym, moja dzidzia miała juz 9 cm w 13w1d wiec wymiary o tydzien do przodu i teraz termin mam z 13 na 6 02. Cudownie bylo zobaczyc malenstwo jjak fikało, niestety lekarz z tych co twierdzi ze na plec jeszcze zawczensie i nawet TAM nie zajrzalam no nic poczekam do wrzesnia i zobacze czy sprawdzi sie chlopak, ale widze ze szanse sa bo klaurencji sie sprawdziło ![]() NT 1,3 wiec wporzo a wy dziewczyny nie przejmujcie sie tak tymi wynikami a juz szczegolnie kiedy sa dobre po co szukac dziury w calym trzeba myslec pozytywnie szczegolnie kiedy taka pogoda za oknem ;/Wstawie dzis brzuszek w klubie ale mam problem bo zrobilo sie zimno a wygodnie mi tylko w leginsach mam spodnie ciazowe dzinsowe ale wszedzie mnie uwieraja i to dwie rozne pary ja naprawde nie wiem w czym teraz bede chodzi w leginsach nie wszedzie wypada... jedynie spodniczka dzinsowa z panelem ujdzie ale to znowu srednio wygodnie.... chyba kupie klika grubych leginsow i jakos przekulam sie do lutego ehhh A wy dziewczyny w czym chodzicie?? |
|
|
|
#1916 | ||
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry Mamusie
Cytat:
![]() kamisiad malamilutka witajcie wszystkiego dobrego i dzisiaj i jutro Cytat:
|
||
|
|
|
#1917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dostaliśmy sporo różnych alkoholi na tę okazję, ale Mężuś sam nie lubi pić, więc barek pełen
|
|
#1918 |
|
Zakorzenienie
|
juhuuu mebloscianka sprzedana
![]() pozniej was nadrobie bo ide wypakować wszystkie klamoty z niej i robic obiadek ![]() dzieki za kciuki |
|
|
|
#1919 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zapraszam ![]() Cytat:
Kamciurka, super, że wszystko ok Dobrze, że poszlaś do tego gina Cytat:
A TZ szmpana nie lubi, wina nie lubi, ja pić nie mogę i doopa
|
|
|
#1920 | |
|
Rozeznanie
|
Kamciurka cieszę się, że wszystko ok z dzieckiem
Widzisz, niepotrzebnie robiłaś te dodatkowe badania ![]() Cytat:
![]() Ja na rocznicę kupiłam w podróży poślubnej wino na Krecie. No ale nie bardzo będę je mogła wypić w najbliższym czasie :/ Tak to jest, jak się coś trzyma na wyjątkowe okazje
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:18.

hurrrrrrrrrrrra

ból z dnia na dzień staje sie coraz silniejszy. Jest to normalne w ciąży ale nie tak szybko i wszyscy straszą ze będzie tylko gorzej skoro juz sie u mnie tak szybko pojawiło. Jest to ból od kręgosłupa po udo aż do stopy takie silne ciągniecie ucisk na jakiś nerw 
Miejmy nadzieję, że niedługo ich wypuszczą do domku
)

3majcie kciuki, jak kupi to powoli bedzie mozna zastanowic sie nad remontem pokoiku dla Lenki

mąż za granicą, a ja mam zapalenie, dziwne nie?