Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.2012 - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r 31 53,45%
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe 0 0%
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 3 5,17%
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 24 41,38%
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-10, 22:40   #1891
n1kotynka
Zadomowienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
Napisane przez Lucy1111 Pokaż wiadomość
aaa, ok

Serduszko Maleństwa Inutil bije jak dzwon, jest już spokojniejsza :)

uffff całe szczęście
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-10, 22:55   #1892
Haniula
Zakorzenienie

Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201

Cytat:
aaa, ok

super ! teraz mogą spac spokojnie, a jutro pewnie okaze się co jest przyczyna tych boli. Najwazniejsze ze malenstwo siedzi w srodku cale i zdrowe
Ale jednak warto sluchac intuicji i nie bagatelizowac nic
Haniula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 07:39   #1893
kropeczka1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
byłam dzis u ortodonty i dowiedzialam się ze w pazdzierniku pozbędę się górnego aparatu a w listopadzie dolnego hurrrrrrrrrrrra moje dziecko się mnie nei wystraszy
Ja górę zdejmowałam przed ślubem w zeszłym roku, we wrześniu założyłam dół i teraz 14 września zdejmujemy Też się cieszę, że będę miała proste ząbki

Cytat:
Napisane przez kamisiad24 Pokaż wiadomość
Witam mam na imie Kamila jestem w 16 tyg ciazy, na zwolnieniu lekarskim i potwornie sie nudzie. pomyslalam ze wejde na forum i poznam inne przyszlemamusie z ktorymi bede moglawymieniac sie doswiadczeniami
Witam Dlatego jesteś na zwolnieniu?

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość
dostalam dzis propozycje darmowej sesji ciazowej ale sie ciesze
Też bym chciała Może się na takie coś zdecydujemy. Wzielibyśmy tego fotografa, co nam robił zdjęcia ślubne. Świętny był

Cytat:
Super, że serduszko bije Trzymam kciuki, żeby wszystko było w porządku

Postanowiłam (po wczorajszym szaleństwie jedzenia niezdrowych rzeczy), że od dzisiaj na przekąski jem same owoce i nie kupuję (nawet dla gości) żadnych chipsów i tym podobnych. Co najwyżej dla nich będą słodycze, bo za nimi akurat nie przepadam
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 07:58   #1894
staraupa
Raczkowanie

Inutil spać nie mogłam myślałam o Tobie. Mam nadzieję że wszystko będzie dobrze, jak już serduszko bije to super Czekam na wieści!! Buziaki
staraupa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 08:10   #1895
ultraradiola
Wtajemniczenie

Cześć mamusie

Inutil trzymamy kciuki żeby szybciutko wypuścili Cie z tego szpitala i jak dobrze ze z maleństwem wszystko dobrze

A mnie dopadła rwa kulszowa ból z dnia na dzień staje sie coraz silniejszy. Jest to normalne w ciąży ale nie tak szybko i wszyscy straszą ze będzie tylko gorzej skoro juz sie u mnie tak szybko pojawiło. Jest to ból od kręgosłupa po udo aż do stopy takie silne ciągniecie ucisk na jakiś nerw ah trzeba dać rade dla kruszynki

Uciekam popracować troszkę ale pewnie zaraz sie pojawię

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

ultraradiola jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 09:04   #1896
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
aaa, ok

Super Miejmy nadzieję, że niedługo ich wypuszczą do domku

A mnie boli dzisiaj ząb Muszę się zapisać do dentysty, niech zobaczy co to ??

tylko po to, żeby w niej wszystko było
agawoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:04   #1897
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MMONIKA9 Pokaż wiadomość
moja mama uwielbiaaaaaaa kurki ja nie lublu ale inne grzybki jak najbardziej lublu kozaki,prawdziwki,czarne łebki, nawet maślaki i potem sosik z tych grzybków rewelacja zawsze ja wołam jak najwiecej grzybów wtedy mam więcej grzybów na talerzu niż sosu ale uwielbiam no to co mam sobie żałować nooo?? jak nie ma grzybków z lasu zadawalam sie pieczarkami najlepszy obiad to właśnei kotlecik schabowy ziemniaczki polane tłuszcyzkiem i pieczarkami i do tego buraczki z chrzanem omaj gat jak ja chce teraz takiego obiadku pychota ale mnei teraz skręca z głodu
Ja z grzybów tylko kurki, pieczarki i boczniaki toleruję. No chyba, że borowiki w zupie-kremie

Cytat:
Napisane przez ciezaroweczka Pokaż wiadomość
Hej Mamusie.
Jutro długo wyczekiwana wizyta w mojej Pani ginekolog. Bardzo sie boję tam iść jak nigdy dotąd. Nieciekawy okres w moim życiu nastał. Dziś musiałam odwieźć moją mamę do szpitala psychiatrycznego z silną depresją Bardzo to przeżyłyśmy i ja i Ona. Nie potrafię dziś sobie tego wybaczyć, że zostawiłam ją w takim miejscu Staram się nie denerwować, nie martwić - ale to jest silniejsze ode mnie Nie wiem co mam zrobić dziś ze sobą.

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
i kupiłam m jak mama ale jeszcze nie czytalam fajne się na pierwszy rzut oka wydaje...
Też wczoraj kupiłam i b. fajnie się czyta

Cytat:
Witam mam na imie Kamila jestem w 16 tyg ciazy, na zwolnieniu lekarskim i potwornie sie nudzie. pomyslalam ze wejde na forum i poznam inne przyszlemamusie z ktorymi bede moglawymieniac sie doswiadczeniami
Hi

Cytat:
Uff

Wczoraj kupiłam za 12 zł kilka ciuszków niemowlęcych, w tym takie malusie jeansy (wiem, że dla maluszka średnio wygodne, ale nie mogłam się powstrzymać)
A dla siebie 2 tuniki z takim marszczeniem po bokach na brzuszek
G. 9.1O.18
bambusiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:10   #1898
Haniula
Zakorzenienie

dzien dobry mamusie
U mnie pada, a ja mam pranie do wywieszenia w tym same ciezke jeansy itp a mialo wyschnąc na sobotni wyjazd

dzis jestesmy umowieni z jedną chetną panią na kupno mebli 3majcie kciuki, jak kupi to powoli bedzie mozna zastanowic sie nad remontem pokoiku dla Lenki

na obiad chyba kotlety mielone z ziemniaczkami i buraczkami ale nic nie mam w domu a strasznie nie chce mi sie jechac Len sie ze mnie zrobił straaaszny
Stary 2011-08-11, 10:14   #1899
ultraradiola
Wtajemniczenie

Dziewczyny czy macie pomysł co kupić mężowi na pierwsza rocznice ślubu ?? Żeby jakaś pamiątka była

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2011-08-11, 10:18   #1900
malamilutka
Przyczajenie

Witam mamuśki, jestem nowa i kazano mi się ładnie przedstawic Jestem Martula i udało mi się jak na razie wyhodowac 15 tygodniowego astronautę, jednak płec jeszcze nie jest nikomu znana, chociaz mam film z badań prenatalnych i doszukuję się tam różnych rzeczy lub ich braku
Bambusiek pisał o ciuchach, ja mam termin na luty, a już mam bebuszek taki, że sprawiłam sobie pierwsze mamusine galotki na gumie w hm i jestem zadowolona, że nie muszę ich nawet do sikania rozpinac I oczywiście jak wleciałam w dział dla noworodków to zasiałam spustoszenie w portfelu. Śpiochy kupiłam tak małe, że chyba musiałabym miec bardzo wczesnego wcześniaka, żeby go w to wcisnąc Teściowa mówi, że to na jedną nogę i pół ręki a dziś właśnie jadę z koksem ze sprzątaniem, mężu już też kombinuje tapety zdzierac, bo ja chciałabym własnoręcznie wymalowac jakieś fajne murale na ścianie, a skoro już mam taki brzuchol, to za chwilę pewnie rąk nie uniosę Faktyczny przypływ energii w drugim trymestrze

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Jeszcze jedno... Chętnie zrobię sobie taki suwaczek o dzidziuchu, ale nie mam pojęcia skąd go wytrzasnąc... Jakieś sugestie?

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Cytat:
Napisane przez ultraradiola Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy macie pomysł co kupić mężowi na pierwsza rocznice ślubu ?? Żeby jakaś pamiątka była
Ja dopiero po ślubie dwa miesiące, ale może by tak jakąs fajną koszulkę z waszym ślubnym zdjęciem wyprodukowac i wymyślic jakiś oryginalny podpis? Albo Twoje zdjęcie na kubku i napisz mu tam " Wszędzie mnie pełno"
malamilutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:20   #1901
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez malamilutka Pokaż wiadomość
Witam mamuśki, jestem nowa i kazano mi się ładnie przedstawic Jestem Martula i udało mi się jak na razie wyhodowac 15 tygodniowego astronautę, jednak płec jeszcze nie jest nikomu znana, chociaz mam film z badań prenatalnych i doszukuję się tam różnych rzeczy lub ich braku
Bambusiek pisał o ciuchach, ja mam termin na luty, a już mam bebuszek taki, że sprawiłam sobie pierwsze mamusine galotki na gumie w hm i jestem zadowolona, że nie muszę ich nawet do sikania rozpinac I oczywiście jak wleciałam w dział dla noworodków to zasiałam spustoszenie w portfelu. Śpiochy kupiłam tak małe, że chyba musiałabym miec bardzo wczesnego wcześniaka, żeby go w to wcisnąc Teściowa mówi, że to na jedną nogę i pół ręki a dziś właśnie jadę z koksem ze sprzątaniem, mężu już też kombinuje tapety zdzierac, bo ja chciałabym własnoręcznie wymalowac jakieś fajne murale na ścianie, a skoro już mam taki brzuchol, to za chwilę pewnie rąk nie uniosę Faktyczny przypływ energii w drugim trymestrze

---------- Dopisano o 10:15 ---------- Poprzedni post napisano o 10:14 ----------

Jeszcze jedno... Chętnie zrobię sobie taki suwaczek o dzidziuchu, ale nie mam pojęcia skąd go wytrzasnąc... Jakieś sugestie?
Witaj

suwaczki można zrobić na stronach internetowych np. na tej albo na tej

Dzisiaj według Wikipedii mam imieniny, a według kalendarza jutro
Stary 2011-08-11, 10:31   #1902
Haniula
Zakorzenienie

Cytat:
moze to bardziej prezent dla was niz typowo dla męza ale fajnie wyglądaja takie ślubne karykatury szkicowane w ołówku . My takie cos dostalismy w prezencie i naprawde smiechu bylo sporo, a teraz wisi sobie w sypialni i mamy pamiatke

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
Napisane przez klaurencja Pokaż wiadomość

to sto lat dzis i jutro tez
Stary 2011-08-11, 10:32   #1903
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
Hmmm... nie mam pojęcia
G. 9.1O.18
Stary 2011-08-11, 10:39   #1904
klaurencja
Raczkowanie

Cytat:

Hmm... Moja koleżanka dała mu kask z miejscami na napoje i rurkami, a po bokach napisała markerem, że to na pierwszą rocznicę
Stary 2011-08-11, 10:42   #1905
MissZuzia
Zadomowienie

Hejka wszystkim, ale dziś paskudnie jak w październiku

Inutil trzymam kciuki, żebyś szybko wyszła ze szpitala, cieszę się że z dzidzią wszystko ok.

Cytat:
Napisane przez Haniula Pokaż wiadomość
dzien dobry mamusie
U mnie pada, a ja mam pranie do wywieszenia w tym same ciezke jeansy itp a mialo wyschnąc na sobotni wyjazd
z tego też powodu polecam suszarkę My mamy i jestem mega zadowolona, zaraz po praniu wrzucam wszystko do niej i max 2godzi suchutkie mam całe pranie. Nie muszę trzymać gatek czy innych rzeczy na balkonowej suszarce
Cytat:
dzis jestesmy umowieni z jedną chetną panią na kupno mebli 3majcie kciuki, jak kupi to powoli bedzie mozna zastanowic sie nad remontem pokoiku dla Lenki
kciuki zaciśnięte

Cytat:
na obiad chyba kotlety mielone z ziemniaczkami i buraczkami ale nic nie mam w domu a strasznie nie chce mi sie jechac Len sie ze mnie zrobił straaaszny
mniam mniam już mi ślina leci

Cytat:

tylko się nie przepracuj

Cytat:
Napisane przez agawoo Pokaż wiadomość
Super Miejmy nadzieję, że niedługo ich wypuszczą do domku

A mnie boli dzisiaj ząb Muszę się zapisać do dentysty, niech zobaczy co to ??
ojeju współczuję

Cytat:
może być fajna kartka rocznicowa, jakaś biżuteria z grawewrem - może twój tż nosi spinki albo jakieś blaszkobransoletki i inne takie męskie gadżety
Masaż erotyczny w twoim wykonaniu, pamiątką może być ładna bielizna dla ciebie wtedy sesese
Romantyczna kolacja ze świecami i super jedzonkiem i deserem, np. jakiś torcik z dedykacją rocznicową

Cytat:
Witaj

suwaczki można zrobić na stronach internetowych np. na tej albo na tej

to i na dziś i na jutro składam życzonka

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:50   #1906
Haniula
Zakorzenienie

dziewczynki pisałam do inutil
U nich wporzadku, zrobili jej usg i maleństwo fikało koziołki. narazie nie znaja przyczyny tych bóli- widocznie taki jej urok. Dostaje kroplówki i jesli wszystko bedzie wporzadku to jutro wychodza do domku - i znaja płeć, ale mysle ze to mamusia bedzie chciala się pochwalić sama

---------- Dopisano o 10:50 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

Zuzia chcielismy kupic pralko-suszarke, ale narazie do naszej łazienki sie nie miesci mamy najwęzsza z mozliwych pralke - 33cm glebokosci, ładowaną od przodu bo tu nawet nie dało rady wstawic tej pakowanej od góry

Edytowane przez Haniula
Czas edycji: 2011-08-11 o 10:51
Stary 2011-08-11, 10:51   #1907
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
chyba zestaw super kosmetyków dostał, a tak to facetowi nie wiadomo co kupić... może łańcuszek na szyję? grubszy, męski? mój dostał na 2-3 lata naszego związku chyba za 50 zł z rynku i cały czas nosi na szyi

Ja dostałam od niego pierścionek- bo sama chciałam

Pierwsza najważniejsza, a potem 'obchodzi' się hucznie co 5 lat ja już nie wiem co swojemu mam kupować, bo wszystko ma, golarki, zegarki, perfum na rok starczy, a wszystko ode mnie

inutil dobrze, że już wszystko ok, obyś szybko wyszła do domku!!

Edytowane przez *Agatek*
Czas edycji: 2011-08-11 o 10:53
*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 10:58   #1908
Psotnika
Raczkowanie

hejka
u mnie czas płynie szybko...właśnie dowiedziałam się że egz mam 3 września i to ten na który jeszcze się nie uczyłam no i już powoli nerwy biorą..może jakoś to pokonam..

przeczytałam o inutil i mnie zmroziło... tez mam czasem bóle kłucia i twardy brzuch ale się tym nie przejmowałam... może powinnam?
oby wszystko było ok - właśnie doczytałam że już wiadomo że ok no to dobrze

głowa mnie boli i jest mi niedobrze - ile bym nie zjadła to za chwilę jestem głodna i mi niedobrze to jakiś koszmar..ja już nie mogę patrzeć na jedzenie..
no i nie nie czuję już tych ruchów co parę dni temu i nie wiem co o tym myśleć..tylko takie napięcie w macicy i całym brzuchu..ja zwariuję po prostu niedługo

Edytowane przez Psotnika
Czas edycji: 2011-08-11 o 11:00
Psotnika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:00   #1909
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry mamusie

Trzymam kciuki

Cytat:

Podlaczam się pod pytanie Też nie mam pomysłu, a jakby tego było mało, to trzy dni wcześniej mąż ma urodziny

Cytat:

---------- Dopisano o 10:18 ---------- Poprzedni post napisano o 10:15 ----------

Ja dopiero po ślubie dwa miesiące, ale może by tak jakąs fajną koszulkę z waszym ślubnym zdjęciem wyprodukowac i wymyślic jakiś oryginalny podpis? Albo Twoje zdjęcie na kubku i napisz mu tam " Wszędzie mnie pełno"
Witaj

Fajny pomysł z tym kubkiem Tym bardziej, że mój mąż pije kawę z pękniętego kubka (ale się do niego przyzwyczaił i tak juz zostało )

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
Hejka wszystkim, ale dziś paskudnie jak w październiku
A u nas dzisiaj ładnie, tylko koszmarnie wieje

Stary 2011-08-11, 11:19   #1910
MissZuzia
Zadomowienie

Cytat:

Zuzia chcielismy kupic pralko-suszarke, ale narazie do naszej łazienki sie nie miesci mamy najwęzsza z mozliwych pralke - 33cm glebokosci, ładowaną od przodu bo tu nawet nie dało rady wstawic tej pakowanej od góry
Miałam kiedyś do czynienia z pralko-suszarką i uważam że nie jest dobra, nie dosuszy ci tak prania u nas suszarka stoi na pralce, więc może to byłoby rozwiązanie dla was Na specjalnym łączniku, jedno na drugim i jest git Nic się nie rusza i nie przesuwa - polecam sprawdzić. Na pralnię (choć nie z prawdziwego zdarzenia, bo nie zmieszczę tam stanowiska do prasowania czyli deski rozłożonej) i spiżarkę z graciarnią na mopa i jakieś tam mężowe wkrętarki i kosze na brudne rzeczy poświęciliśmy małą łazienkę, bo w planach były dwie w mieszkaniu, większa i taka na prysznic i wc tylko. Ale nigdy nie żałowałam, bo dzięki temu mogę tam wrzucić niewygodne dla oka rzeczy, zamknąć drzwi a nie upychać po szafach! Mam też umywalkę w której mogę coś namoczyć, no super sprawa, cieszę się jak dziecko

Cytat:

A u nas dzisiaj ładnie, tylko koszmarnie wieje
gdzie mieszkasz kochana to chętnie tam wybierzemy sie bo na mazurach pogoda do du.py a mąż musi trochę popracować, więc siedzę nudzę się w hotelowym pokoju A od wtorku powrót do pracy po błogim urlopowym 2tyg lenistwie, nie wiem jak ja się przestawię

http://suwaczki.maluchy.pl/li-57141.png

było 83 jest 63 musi być 60 w sferze marzeń 58
MissZuzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:31   #1911
eliza1984
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez *Agatek* Pokaż wiadomość
Ale mam też złą wiadomość... mam zapalenie i dostałam kapsułki dopochwowe i będę się leczyć jakieś 3 tyg do następnej wizyty
10 dni po jednej na noc, a potem co 2 dzień mam brać. Na szczęście 2 opakowania kosztowały 25 zł, więc przeżyłam
Ja niestety też mam i ostatnio po 5 dniowej kuracji nie dało sie jej wyleczyc i wczoraj maż pojechał odebrac od mojego gina recepte na inne globulki.Zapłaciłam za 12 szt 53 zł zgrozo,mam nadzieje,że te już pomogą.
Od wczoraj wieczorem zachciało mi sie hot doga na sniadanie,kładłam sie z myślą ,ze zrobie sobie takiego dobrego ,a tu rano zagladam do lodówki a parówek nie ma ,mąz zjadł na śniadanie i aż sie popłakałam bo tak o nim myślałam.W ogóle wczoaj się z nim pokłóciłam i też płakałam.Ach te hormony
Intutil wracaj do nas cała i zdrowa

zanim się urodziłaś - kochałam Cię ,
nim minęła pierwsza minuta Twojego życia...
- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
eliza1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 11:51   #1912
ultraradiola
Wtajemniczenie

Ah ten wybór kupienia czegoś wszystko co wypisałyście ma i w czym tu wybierać Chyba kupie sobie jakaś ładna bieliznę i ją wykorzystam, jedziemy akurat na 2 dni w góry to będzie okazja Bo co innego wymyślić łańcuszek ma, bransoletkę też ma ale nie chodzi, koszule ma, spinek czy broszek nie używa No masakra jakaś Ja to sobie zażyczyłam bransoletkę charms Na taka polowałam i TZ powiedział ze kupi z okazji rocznicy

14.08.2010 MAŁŻEŃSTWO

Stary 2011-08-11, 11:54   #1913
kamciurka
Zakorzenienie

hej kochane
Cytat:
witam imienniczke

Cytat:
Napisane przez uska000 Pokaż wiadomość

trzymajcie kciuki za polowkowe

dobranoc

Cytat:

Monika, Ty też nie czekaj z tą szyjką, tylko pojedz jutro do lekarza, jeśli Cię to niepokoi... Z drugiej strony, po co gmerasz, tam gdzie nie trzeba?

Cytat:
Napisane przez n1kotynka Pokaż wiadomość

kamciurka z wyjazdem TŻ coś o tym wiem, bo mój dostał propozycję pracy w warszawie a jesteśmy z krakowa. Ja jednak rzuciłam wszystko i pojechałam za nim, tyle, że mnie z krakowem wiązała rodzina i studia, u Was jest ciężej, bo dzieci i szkoła. Porozmawiajcie jak to rozwiązać, odległość jest do przemęczenia się czy pociągiem czy samochodem, tyle, że zdaje sobie sprawę, że Tobie samej będzie cięzko we wrocławiu
ano bedzie ciezko, wlasnie najgorsze ze pojechac z nim nie moge, tym bardziej ze to w sumie dwa lata, a nie stala praca, bo jak by sie okazalo, ze na stale, to wiadomo, albo TZ by zrezygnowal, albo ja bym sie przeniosla. Na razie kaze mi sie nie martwic, mowi ze nie wiadomo co z tego wyniknie, teraz jedzie na miesiac i zobaczymy.
Cytat:
aaa, ok

Cytat:

Cytat:
http://www.gazetomania.pl/prezent-na...action#opening
Cytat:
Bambusiek pisał o ciuchach, ja mam termin na luty, a już mam bebuszek taki, że sprawiłam sobie pierwsze mamusine galotki na gumie w hm i jestem zadowolona, że nie muszę ich nawet do sikania rozpinac I oczywiście jak wleciałam w dział dla noworodków to zasiałam spustoszenie w portfelu. Śpiochy kupiłam tak małe, że chyba musiałabym miec bardzo wczesnego wcześniaka, żeby go w to wcisnąc Teściowa mówi, że to na jedną nogę i pół ręki a dziś właśnie jadę z koksem ze sprzątaniem, mężu już też kombinuje tapety zdzierac, bo ja chciałabym własnoręcznie wymalowac jakieś fajne murale na ścianie, a skoro już mam taki brzuchol, to za chwilę pewnie rąk nie uniosę Faktyczny przypływ energii w drugim trymestrze[COLOR="Silver"]
witamy
Cytat:
dziewczynki pisałam do inutil
U nich wporzadku, zrobili jej usg i maleństwo fikało koziołki. narazie nie znaja przyczyny tych bóli- widocznie taki jej urok. Dostaje kroplówki i jesli wszystko bedzie wporzadku to jutro wychodza do domku [COLOR="Silver"] - i znaja płeć, ale mysle ze to mamusia bedzie chciala się pochwalić sama
super wiadomosci
ciezaroweczko - nie martw sie to dla dobra Twojej mamy, tam pomoga jej profesjonalnie, na pewno dostanie odpowiednio dobrane leki i poczuje sie lepiej, poprawa nastapi szybciej, zobaczysz bedzie dobrze, jak cos to zal sie nam tutaj
bylam wczoraj u tego ginekologa o tej 22.30 no i generalnie wszystko ok, jak zobaczyl te testy Pappa i na jakim programie byly robione to sie zalamal, bo powiedzial, ze to przestarzaly program, ktory nawet 10 % wyników fałszuje dodatnio, powiedział, że usg jest super, wszystko na miejscu, dzidzius wielkościa odpowiada 13 tyg. 6 dni ma 8,3 cm, NT 1.8, kosc nosowa prawidlowa, wlasnie ostatnio jej nie chcial pokazac, wiec generalnie dlatego powtorzylam to badanie. Kazał mi nie robic tego testu potrojnego, bo powiedzial mi, ze nie ma wskazan do takich testow i po co w ogole szlam na te Pappa.

Spadam zaraz bo umowilam sie z kolezanka, buziaki i do pozniej

Niki

Alex
kamciurka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:06   #1914
*Agatek*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez eliza1984 Pokaż wiadomość
Ja niestety też mam i ostatnio po 5 dniowej kuracji nie dało sie jej wyleczyc i wczoraj maż pojechał odebrac od mojego gina recepte na inne globulki.Zapłaciłam za 12 szt 53 zł zgrozo,mam nadzieje,że te już pomogą.
Od wczoraj wieczorem zachciało mi sie hot doga na sniadanie,kładłam sie z myślą ,ze zrobie sobie takiego dobrego ,a tu rano zagladam do lodówki a parówek nie ma ,mąz zjadł na śniadanie i aż sie popłakałam bo tak o nim myślałam.W ogóle wczoaj się z nim pokłóciłam i też płakałam.Ach te hormony
Intutil wracaj do nas cała i zdrowa

oo jaa, strasznie dużo zapłaciłaś, masakra jakaś! skąd to cholerstwo się bierze?!! mąż za granicą, a ja mam zapalenie, dziwne nie?
Ja to ciekawa jestem jak się będę zachowywać jak mąż wróci- jutro wyjeżdża po pracy, czyli w sobotę o 4 rano będzie narazie stęskniona i spragniona ale seksić się na szczęście mogę, lekarz zalecił, abym zapalenie podleczyła 2-3 dni więc akurat ale i tak w gumce, bo wolę nie ryzykować i go nie zarazić niczym

*Agatek* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:10   #1915
natisska
Rozeznanie

GG do natisska

Hej dziewczyny!

Nie wiem czy mnie pamiętacie, wiec sie przypominam
Bylam we wtorek na usg prenatalnym, moja dzidzia miała juz 9 cm w 13w1d wiec wymiary o tydzien do przodu i teraz termin mam z 13 na 6 02. Cudownie bylo zobaczyc malenstwo jjak fikało, niestety lekarz z tych co twierdzi ze na plec jeszcze zawczensie i nawet TAM nie zajrzalam no nic poczekam do wrzesnia i zobacze czy sprawdzi sie chlopak, ale widze ze szanse sa bo klaurencji sie sprawdziło
NT 1,3 wiec wporzo a wy dziewczyny nie przejmujcie sie tak tymi wynikami a juz szczegolnie kiedy sa dobre po co szukac dziury w calym trzeba myslec pozytywnie szczegolnie kiedy taka pogoda za oknem ;/
Wstawie dzis brzuszek w klubie ale mam problem bo zrobilo sie zimno a wygodnie mi tylko w leginsach mam spodnie ciazowe dzinsowe ale wszedzie mnie uwieraja i to dwie rozne pary ja naprawde nie wiem w czym teraz bede chodzi w leginsach nie wszedzie wypada... jedynie spodniczka dzinsowa z panelem ujdzie ale to znowu srednio wygodnie.... chyba kupie klika grubych leginsow i jakos przekulam sie do lutego ehhh
A wy dziewczyny w czym chodzicie??

natisska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:15   #1916
n1kotynka
Zadomowienie

Dzień dobry Mamusie
Cytat:
A mnie dopadła rwa kulszowa ból z dnia na dzień staje sie coraz silniejszy. Jest to normalne w ciąży ale nie tak szybko i wszyscy straszą ze będzie tylko gorzej skoro juz sie u mnie tak szybko pojawiło. Jest to ból od kręgosłupa po udo aż do stopy takie silne ciągniecie ucisk na jakiś nerw ah trzeba dać rade dla kruszynki

mnie też wczoraj to ustrojstwo złapało można to jakoś złagodzić? coś okropnego, nie da się chodzić a musiałam wyjść jeszcze z psem na spacer

kamisiad malamilutka
witajcie

Cytat:

wszystkiego dobrego i dzisiaj i jutro

Cytat:
Ah ten wybór kupienia czegoś wszystko co wypisałyście ma i w czym tu wybierać Chyba kupie sobie jakaś ładna bieliznę i ją wykorzystam, jedziemy akurat na 2 dni w góry to będzie okazja Bo co innego wymyślić łańcuszek ma, bransoletkę też ma ale nie chodzi, koszule ma, spinek czy broszek nie używa No masakra jakaś Ja to sobie zażyczyłam bransoletkę charms Na taka polowałam i TZ powiedział ze kupi z okazji rocznicy
ja na rocznicę zostawiłam nam butelkę szampana z wesela, tak to wszystkie alkohole się gdzieś rozeszły a tą jedną mam schowaną właśnie na ten dzień, no ale będziemy musieli przesunąć bo jak tu pić alkohol
n1kotynka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:37   #1917
bambusiek
Zakorzenienie

Cytat:
ja na rocznicę zostawiłam nam butelkę szampana z wesela, tak to wszystkie alkohole się gdzieś rozeszły a tą jedną mam schowaną właśnie na ten dzień, no ale będziemy musieli przesunąć bo jak tu pić alkohol
U nas jeszcze sporo weselnej stoi
Dostaliśmy sporo różnych alkoholi na tę okazję, ale Mężuś sam nie lubi pić, więc barek pełen
G. 9.1O.18
Stary 2011-08-11, 13:34   #1918
Haniula
Zakorzenienie

juhuuu mebloscianka sprzedana dorzucilismy stół i pani zadowolona i my szczesliwi ze sie pozbylismy wszystkiego
pozniej was nadrobie bo ide wypakować wszystkie klamoty z niej i robic obiadek

dzieki za kciuki
Stary 2011-08-11, 13:53   #1919
agawoo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MissZuzia Pokaż wiadomość
gdzie mieszkasz kochana to chętnie tam wybierzemy sie bo na mazurach pogoda do du.py a mąż musi trochę popracować, więc siedzę nudzę się w hotelowym pokoju A od wtorku powrót do pracy po błogim urlopowym 2tyg lenistwie, nie wiem jak ja się przestawię
Kochana, na podkarpaciu Zapraszam

Cytat:
Napisane przez kamciurka Pokaż wiadomość
super wiadomosci
ciezaroweczko - nie martw sie to dla dobra Twojej mamy, tam pomoga jej profesjonalnie, na pewno dostanie odpowiednio dobrane leki i poczuje sie lepiej, poprawa nastapi szybciej, zobaczysz bedzie dobrze, jak cos to zal sie nam tutaj
bylam wczoraj u tego ginekologa o tej 22.30 no i generalnie wszystko ok, jak zobaczyl te testy Pappa i na jakim programie byly robione to sie zalamal, bo powiedzial, ze to przestarzaly program, ktory nawet 10 % wyników fałszuje dodatnio, powiedział, że usg jest super, wszystko na miejscu, dzidzius wielkościa odpowiada 13 tyg. 6 dni ma 8,3 cm, NT 1.8, kosc nosowa prawidlowa, wlasnie ostatnio jej nie chcial pokazac, wiec generalnie dlatego powtorzylam to badanie. Kazał mi nie robic tego testu potrojnego, bo powiedzial mi, ze nie ma wskazan do takich testow i po co w ogole szlam na te Pappa.

Spadam zaraz bo umowilam sie z kolezanka, buziaki i do pozniej

Kamciurka, super, że wszystko ok Dobrze, że poszlaś do tego gina

Cytat:
Heheh, no ja tyeż mam jeszcze szampana i wino z wesela Wódkę też mam, ale to na chrzciny teściowie trzymają
A TZ szmpana nie lubi, wina nie lubi, ja pić nie mogę i doopa

Stary 2011-08-11, 14:08   #1920
kropeczka1984
Rozeznanie

Kamciurka cieszę się, że wszystko ok z dzieckiem Widzisz, niepotrzebnie robiłaś te dodatkowe badania

Cytat:
Heheh, no ja tyeż mam jeszcze szampana i wino z wesela Wódkę też mam, ale to na chrzciny teściowie trzymają
A TZ szmpana nie lubi, wina nie lubi, ja pić nie mogę i doopa
Ani szampana, ani wina z wesela nie mamy... Wódka stoi, ale nie wiem czy doczeka do chrzcin, bo jak jest jakaś impreza, to łatwiej zabrać z domu niż iść do sklepu
Ja na rocznicę kupiłam w podróży poślubnej wino na Krecie. No ale nie bardzo będę je mogła wypić w najbliższym czasie :/ Tak to jest, jak się coś trzyma na wyjątkowe okazje
kropeczka1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości