Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 12:05   #2161
prince_polo
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

hejka ja juz po wizycie u gina na badaniu ginekologicznym wszystko ok macica prawidlowo rozpulchniona pobrali mi cytologie. Wyniki moje ktore robilam ok 2 tyg temu sa w miare morfologia tylko niska i mocz nie dobry, ale mocz ma powtorzyc jutro. DOstalam skierowanie na reszte badan. usg powiedział ze zrobimi w 10tc nastepna wizyta wlasnie w 10 tygodniu.31 sierpnia ide do takiej fajnej pani chce byc jej pacjentką wiec bede wtedy w ostatnim dniu 9 tyg wiec mam nadzieje ze doczekam sie usg!!! a teraz chyba pozostaje mi cierpliwie czekac

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:08   #2162
Kathi75
Zakorzenienie

Zariah wspolczuje lekarza tumana masakrapo prostu

joanaros przy malej mojej jadlam cytrusy na kilogramy i mojedziecko wedle lekarzy rozwija sie lepiej niz inne dzieci w tym wieku wiec nie bardzo wierze w to ze zle dzialaja na dziecko, mala jest niesamowicie inteligentna , lapie wszystko w lot i majac 2 latka zna 5 liter w tym 3 pisze wiedzac jaka to litera

Aguska ja tez poluje na huste jak najdluzsza bo ja duza dziwczynka jestem

agnes bez obrazy ja mialam kobyle Baske i cale zycie tylko z nia mi sie te imie kojarzy ale to tylko mi tak jak Max wielu z psem a moj syn Maximilian bo mi sie podobalo

Ja ostanio malo czasu mam na neta troche zalatwialam w sprawie mojego kursu teraz bede musiala praktyke zaczac wczesniej amusze ja znalezc najpierw wiec troche bieganiny do tego Gabi do 12 jest w przedszkolu i po poludniu obowiazki z dziecmi wiec sie kreci intensywnie
We wtorek ide do gina i juz sie doczekac nie moge

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:20   #2163
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

a ja juz po wizycie u gina, wszystko dobrze ale musze magnez lykac bo mam spory niedobor....
Stary 2011-08-11, 12:25   #2164
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Aguska ja tez poluje na huste jak najdluzsza bo ja duza dziwczynka jestem

Ja ostanio malo czasu mam na neta troche zalatwialam w sprawie mojego kursu teraz bede musiala praktyke zaczac wczesniej amusze ja znalezc najpierw wiec troche bieganiny do tego Gabi do 12 jest w przedszkolu i po poludniu obowiazki z dziecmi wiec sie kreci intensywnie
We wtorek ide do gina i juz sie doczekac nie moge
jak mozesz miec duzo czasu na neta przy tylu obowiazkach..
no a ja tez do malenkich dziewczynek nie naleze
no i napisz co tam po wtorkowej wizycie.

Cytat:
Napisane przez Cytrynka_Wawa Pokaż wiadomość
a ja juz po wizycie u gina, wszystko dobrze ale musze magnez lykac bo mam spory niedobor....
ja mam magnum forte lykac jedna kapsulke dziennie
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:37   #2165
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

mi cos innego kazał łykać ale z jego szlaczków nie rozczytam, pójdę do apteki to tam rozszyfrują
Stary 2011-08-11, 12:42   #2166
Zariah
Rozeznanie

Dzien dobry dziewuszki!
Zostałam dziś w domu bo taka byłam zmęczona już że wzięłam sobie urlop z pracy na 1 dzień. Cieszę się.Bardzo bardzo się cieszę.Potrzebowałam takiego dnia.

Co do skurczy to zdarzyły mi się dwa razy do tej pory - zawsze po podnoszeniu i sortowaniu archiwum.
No ale wczoraj musiałam powiedzieć jednej babie w pracy... zapytała wprost bo mi brzuch juz wystaje. No ale przynajmniej już na pewno niczego podnosić nie będę.
Mam nadzieję że nie będzie z tego afery...
Była życzliwa niby ale ja jej nie ufam za bardzo i boje się że zaraz wygada szefom. A ja się boję bo tu do czasu wydania zaśwadczenia przez położną nie jesteś w ciąży wieć mogą Cię zwolnić...

alamig, lisey, ivonka witamy i gratulacje

Aguśkaa super że dzidzia szaleje tak ma być! Torbiel się nie powiększa a to że dzidzia mała to pewnie faktycznie owulacja się przesunęła Generalnie wszysko super

Cytat:
witaj w klubie
jutro mam wizytę o 10.00 trzymajcie kciuki

Co do imion to zobaczcie sobie tu:

http://gorny.edu.pl/imiona/

lista najpopularniejszych imion w Wa-wie

Mnie sie bardzo podoba imię Julia ale niestety jest bardzo popularne i boję się że jak będzie 15 Julią w klasie. U mnie w podstwówce w klasie były 4 Kasie i 3 Marty

Agata mi sie strasznie podoba ale mam już w rodzinie i to dzięki mnie tak właśnie się nazywa Bardzo do niej pasuje.

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
Ja też właśnie szybciutko się oswoiłam z moim stanem tylko gorsze jest to że sie często zamartwiam i czasem ciężko mi mieć nadzieję że sie uda... No ale walczę z tym, dla maluszka bardzo ważne jest moje pozytywne myślenie teraz

A co do Walburgi...
zamartwianie to moje drugie imie

prince_polo na pewno się doczekasz USG w 9tyg. Bądź dobrej myśli

Cytat:
super że wszystko ok

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-08-11 o 12:58
Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:45   #2167
agnes99
Zakorzenienie

kathi75 ja nie z tych co się tak łatwo obrażają, ja swego czasu tez jeździłam na kobyle, która nazywała się Barbórka, ale wszyscy na nia wołali Baśka
ja sie zastanawiam czy innym nie będzie sie kojarzyło z wiewiórką
Stary 2011-08-11, 12:52   #2168
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Agnes, a nawet jakby, to co? Max i Kuba z psem się kojarzą. Aga, Ada też - swego czasu bardzo popularne imiona psie

Dziewczyny, zastanówcie się nad Jakubami - ich jest teraz takie mnóstwo, że u mnie w pracy do 1 klasy jest zapisanych... PIĘCIU Jakubów I co krok to Kubę jakiegoś malucha spotykam, koszmar.

Ok, wieszam pranie i idę z moją zołzą na spacer
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:59   #2169
Zariah
Rozeznanie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28693239]Dziewczyny, zastanówcie się nad Jakubami - ich jest teraz takie mnóstwo, że u mnie w pracy do 1 klasy jest zapisanych... PIĘCIU Jakubów I co krok to Kubę jakiegoś malucha spotykam, koszmar.
[/QUOTE]

zgadzam się
chociaż Kubuś śliczne imię

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:11   #2170
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez lisey Pokaż wiadomość
Witam Was oczekujace na Dzidziusia
Chcialam dolaczyc do Waszego grona.Jestem w 10 tc, termin porodu mam na 06,03 2012.Wg kalendarza i gina polskiego.Mam na imie Agnieszka

Witaj i gratuluję

MICHAŁEK

WYMIANA
Jolkaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:11   #2171
prince_polo
Zakorzenienie

m,oj Tż sie na Kube uparł juz dawno i mu nie przetlumaczy nikt ze by dac inne Ale moze mi sie uda, bo myslalam nad innymi tez.

Dziewczyny patrze na swoje wyniki i ten mocz faktycznie mam nie ciekawey
Leukocyty 15, białko 132

no i hemoglobine 10,9 tylko ale to cale zycie mam niską...
Kurde az mam stracha czmeu taki mocz, czy moze to byc przez to ze to bylo z drugiego moczu? Bo ja poszlam w tym dniu na badanie krwi bo pojemniczka nie mialam, i pani powiedziala zebym odrazu mocz zalatwila wiec zeszlam po pojemniczek wysiusialam sie i dalam. ona mowi ze tak mozna.

Ehh. No ale z drugiej strony czesto mam prioblemy jakies z nerkami czy cos wiec moze te teraz? Zeby tylko mnie do szpitala nie skeirowali

jedziemy zaraz z Tż po garnitur ślubny dla Niego I moze wkoncu kupie buty slubne dla siebie bo jeszcze nie mam

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!

Edytowane przez prince_polo
Czas edycji: 2011-08-11 o 13:17
Stary 2011-08-11, 13:13   #2172
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28681446]

Kobiety ciężarne a powiedzcie mi, o jakich imionach myślicie?[/QUOTE]

Dziewczynka: Jola

Chłopiec: Krystian, Bartosz, Rafał...

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28680359]
A ktoś napisał, że skrzywdzisz? Logiczne chyba, że skoro żalisz się, martwisz - to my cię przekonujemy do SR. Ale nic na siłę, twój cyrk, twoje małpy, jak to mówią

Właśnie się dowiedziałam, że jedna z moich szwagierek jest w ciąży i ma termin na... początek kwietnia A my jeszcze cicho siedzimy, czekamy do wtorkowej wizyty.

A w ogóle to ja się wkręcam, że pewnie bliźniaki będą, bo mi tak brzuch widać już [/QUOTE]

Właśnie więc dziękuję Wam za wasze wypowiedz co do SR, ale ja podjęłam swoją decyzje i niech tak zostanie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-11, 13:14   #2173
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Co do bliżniaków, to na pierwszym usg kilka dni temu, usłyszałam od gina, że chyba widzi blizniaki....No ale kazała mi się jakoś inaczej ułożyć, i w koncu stwierdziła, że jednak nie, dzidzia jest tylko jedna....a już miałam nadzieję
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:23   #2174
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Witaj
Moja ciąża nie była planowana. Nigdy nie sądziłam, że kiedykolwiek będę w ciąży, nie próbowałam sobie tego nawet wyobrażać. Zaskoczyła mnie więc reakcja na dwie kreski, a w zasadzie to już sam pomysł na kupienie testu był dziwny. W dni kiedy dobrze się czuję (np dziś) ciężko mi uwierzyć, że rozwija się we mnie maluszek. Nie potrafię określić tego jak się czuję (spokój, opanowanie, ckliwość, radość, zniecierpliwienie, strach... przeplatanka).

Tak na marginesie, bo już nie wytrzymuje: szlak mnie już trafia przez ten ból piersi! Nie mogę ich dotknąć, spać na brzuchu ani na plecach. Kiedy przewracam się z boku na bok mam wrażenie jakby miały mi się oderwać. Wszystkie ruchy muszę wykonywać powoli.Ile to jeszcze może potrwać? Pocieszcie proszę, że niebawem piersi przystopują. Wiem, że każdy organizm jest inny, ale potrzebuje nadziei .
Moja ciąża również nie była planowana, a w sumie powiem tak: TŻ bardzo chciał mieć dziecko ale jak był mały przeszedł wiele cierpienia z powodu nóg - cudem chodzi co roku przez 5 lat miał mnóstwo prześwietleń rentgena i powiedzieli mu, że niestety ale na 99% będzie bezpłodny i że isntnieje mała szansa ale nie wielka w tamtym roku w październiku TŻ był na badaniu i lekarz powiedział, że niestety ale może jakaś tam minimalna szansa istnieje...szczerze byłam załamana więc nasze współżycie było bez zabezpieczeń bo wcześniej do stycznia tego roku brałam tabletki po czym przestałam no i wyszło jak wyszło TŻ mówi, że może to jego jedyna szansa na dzidziusia cieszy się

Uczucia też mam mieszane boję się, jak sobie dam rade itp

Czuję się dobrze, ale od paru dni też bolą mnie piersi...

Jak mi się uda jutro idę do ginekologa z TŻ zobaczymy co powie...

---------- Dopisano o 13:22 ---------- Poprzedni post napisano o 13:19 ----------

Mnie coś często boli brzuch i nie wiem czy to normalne...

---------- Dopisano o 13:23 ---------- Poprzedni post napisano o 13:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Nikita... Pokaż wiadomość
Hej, wystarczy jak na allegro wybierzesz dzieci, do 1 roku i dasz sortuj wg ceny. Ja wklejam wszystko za 1kc (korone) na czeskim Aukro (odpowiednik Allegro). Sa cale komplety za 1 korone czyli jakies 1.5 PLN
http://deti.aukro.cz/listing.php/sho...&change_view=1

okey

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-11, 13:23   #2175
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Dziewczyny ile Wy placicie za prywatne badania krwi??
Ja zaplacilam w sumie 200 zl a pobieralam krew na:
morfologie, glukoze, kreatynine, bialko, bilirubine, hbs, hcv, toksoplazmoze IgG, IgM, cytomegalie IgG, IgM, odczyn coombsa, odczyn Wassermana.
A jeszcze moj gin chcial zebym pobrala na Hiv, ale to badanie kosztuje ilosciowe 180 zl a jakosciowe 450 zl.
Pamietam ze przy synku pobieralam na hiv, bo tak sobie zyczy moj ginekolog, jednak chyba az tyle nie placilam
200 to chyba i tak malo ... ja za same przeciwciala igg i igm na tokso, cyto i rozyczke placilam w polsce 212 zl. Tutaj jako ze jestem w ciazy i mam ubezpieczenie nie place nic za takie badania, hiv itp jest wszystko z kasy chorych pobierane ... place tylko za dodatkowe usg zeby miec co wizyte (100 euro na cala ciaze) i za prenatalne 100 euro i to wszystko. Jeszcze dojdzie te polowkowe ale to za kuuupe czasu
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
szajajaba, u mnie cykle były 30-dniowe, ale termin porodu z OM niemal idealnie zgrywa się z wiekiem ciąży z USG (bo to są dwa dni różnicy, sam lekarz powiedział, że to żadna różnica).
Owulację też miałam dość późno, bo 18 dc ale szybko musiało dojść do zapłodnienia, bo już 12 dnia fl test wyszedł pozytywny (i to po południu).
u mnie roznica wynosila 3 dni, z om termin na 10 marca, z usg na 13.
Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
hejka ja juz po wizycie u gina na badaniu ginekologicznym wszystko ok macica prawidlowo rozpulchniona pobrali mi cytologie. Wyniki moje ktore robilam ok 2 tyg temu sa w miare morfologia tylko niska i mocz nie dobry, ale mocz ma powtorzyc jutro. DOstalam skierowanie na reszte badan. usg powiedział ze zrobimi w 10tc nastepna wizyta wlasnie w 10 tygodniu.31 sierpnia ide do takiej fajnej pani chce byc jej pacjentką wiec bede wtedy w ostatnim dniu 9 tyg wiec mam nadzieje ze doczekam sie usg!!! a teraz chyba pozostaje mi cierpliwie czekac
szkoda ze nie zrobil Ci usg ...
Cytat:
m,oj Tż sie na Kube uparł juz dawno i mu nie przetlumaczy nikt ze by dac inne Ale moze mi sie uda, bo myslalam nad innymi tez.

Leukocyty 15, białko 132

Kurde az mam stracha czmeu taki mocz, czy moze to byc przez to ze to bylo z drugiego moczu? Bo ja poszlam w tym dniu na badanie krwi bo pojemniczka nie mialam, i pani powiedziala zebym odrazu mocz zalatwila wiec zeszlam po pojemniczek wysiusialam sie i dalam. ona mowi ze tak mozna.

Ehh. No ale z drugiej strony czesto mam prioblemy jakies z nerkami czy cos wiec moze te teraz? Zeby tylko mnie do szpitala nie skeirowali

jedziemy zaraz z Tż po garnitur ślubny dla Niego I moze wkoncu kupie buty slubne dla siebie bo jeszcze nie mam
Cytat:
Pojawienie się białka w moczu (jednym z objawów jest duża „pienistość” moczu) może świadczyć o schorzeniach nerek lub dróg moczowych. W przypadku tych chorób obserwuje się znaczną utratę białka z moczem. Białko w moczu jest również wykładnikiem jednego z powikłań ciąży, jakim jest EPH-gestoza (zatrucie ciążowe). Niewielkie ilości białka mogą pojawić się w moczu w czasie wysokiej gorączki, pod wpływem nadmiernego wysiłku fizycznego lub przemarznięcia. Jeżeli w moczu pojawia się cukier może świadczyć to o pewnych zaburzeniach gospodarki węglowodanowej, między innymi o cukrzycy. U kobiet ciężarnych śladowe ilości białka lub cukru mogą także być związane z fizjologicznym obniżeniem się nerkowego progu filtracyjnego nerek. Pojedyncze leukocyty oraz erytrocyty nie stanowią jeszcze powodu do niepokoju.
o ile dobrze pamietam to bylas chora na poczatku ciazy wiec podejrzewam ze to z tego, mam nadzieje ze nastepne badanie bedzie juz oki

a ja mam juz gotowy prezent dla pary mlodej na jutro ehemann- maz, ehefrau - zona jak widac role juz podzielone hehe a bocianek na szczescie panna mloda dostanie do raczki - po za kilka dni sie okaze czy udalo im sie czy nie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_1123.jpg (31,7 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1126.jpg (37,3 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_1125.jpg (31,2 KB, 24 załadowań)
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:24   #2176
Karo89
Zakorzenienie

Jeśli chodzi o imiona dla dzieci, to jak będzie chłopczyk to Bartuś, a dziewczynka to jeszcze nie wiemy, mamy kilka a typów

Ewelajna szkoda, bliźniaki są fajne, zwłaszcza jak jest parka-chłopczyk i dziewczynka

Karo89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:25   #2177
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Hej, wystarczy jak na allegro wybierzesz dzieci, do 1 roku i dasz sortuj wg ceny. Ja wklejam wszystko za 1kc (korone) na czeskim Aukro (odpowiednik Allegro). Sa cale komplety za 1 korone czyli jakies 1.5 PLN
http://deti.aukro.cz/listing.php/sho...&change_view=1
a mam jeszcze pytanie mając polskie allegro moge na tym też licytować? i czy przelew z polskiego pko pójdzie normalnie??

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-11, 13:25   #2178
prince_polo
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
o ile dobrze pamietam to bylas chora na poczatku ciazy wiec podejrzewam ze to z tego, mam nadzieje ze nastepne badanie bedzie juz oki

aq no fakt, wtedy byłam chora jak robiłam te wyniki wszystkie. Mzoe dlatego Poprawiłas mi humor i mam andzieje ze jutrzehjsze wyjdą dobrze

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
Stary 2011-08-11, 13:25   #2179
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Ja mam dokladnie tak samo jak ty, tez nie planowalam i tez sama siebie nie bylam w stanie wyobrazic w ciazy no ale stalo sie. Tez mam bardzo mieszane uczucia, raz sie ciesze, raz mniej. Bardziej moj TZ jest caly w euforii ale czytalam, ze na poczatku kobieta moze miec takie wlasnie uczucia bo to dla niej jest jednak duzy szok.
O piersiach to mi nawet nie mow, ja sie budze za kazdym razem jak sie przerwacam na drugi bok i chodze 2-4x siku w nocy

A tak w ogole to Dzien Dobry!!!
Ja mam tak samo, mieszane uczucia a TŻ chodzi w skowronkach

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-11, 13:26   #2180
joanaros
Zakorzenienie

Co do imion to ja optuję u chłopca-Mikołaj, Oliwier a dziewczynka-Lena, Zosia (niestety niedawno w rodzinie urodziła się już jedna Zosia )
joanaros jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:26   #2181
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
aq no fakt, wtedy byłam chora jak robiłam te wyniki wszystkie. Mzoe dlatego Poprawiłas mi humor i mam andzieje ze jutrzehjsze wyjdą dobrze
napewno trzymam juz kciuki
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-11, 13:27   #2182
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość

Jakie tematy Ci wkrecalam? To ze podsuwalam rozwiazania dla Twoich problemow z dojazdem? Psss juz Ci nic nie doradze i bedzie przynajmniej spokoj
Bo tłumacze Ci, a Ty dalej swoje może Ci się wydaje to takie tanie... że małe koszta itp ale wyobraź sobie, że ja nie pracuje tylko TŻ i tylko za marne grosze więc niestety muszę sobie odpuścić...

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-11, 13:29   #2183
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Jolkaaa Pokaż wiadomość
Bo tłumacze Ci, a Ty dalej swoje może Ci się wydaje to takie tanie... że małe koszta itp ale wyobraź sobie, że ja nie pracuje tylko TŻ i tylko za marne grosze więc niestety muszę sobie odpuścić...
To odpusc, nikt Cie nie zmusza. Jak juz pisalam ja tylko dawalam typy jak to rozwiazac, ale jak ktos nie chce to jego sprawa przeciez. Mniejsza z tym, ja uwazam temat za zamkniety.
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-11, 13:31   #2184
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Mam pytanie co do badań, które zleca lekarz np. krew, mocz itp są one płatne czy można uzyskać skierowanie?

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-11, 13:36   #2185
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Mam pytanie co do badań, które zleca lekarz np. krew, mocz itp są one płatne czy można uzyskać skierowanie?
to zależy czy chodzisz prywatnie czy na NFZ - na NFZ powinny być bezpłatnie pod warunkiem, że lekarz wypisze Ci skierowanie a nie np. da świstek papieru z wykazem badań do zrobienia, a jak chodzisz prywatnie do ginekologa to wszystkie badania masz płatne

a tak w ogóle to dzień dobry

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:40   #2186
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
to zależy czy chodzisz prywatnie czy na NFZ - na NFZ powinny być bezpłatnie pod warunkiem, że lekarz wypisze Ci skierowanie a nie np. da świstek papieru z wykazem badań do zrobienia, a jak chodzisz prywatnie do ginekologa to wszystkie badania masz płatne

a tak w ogóle to dzień dobry
Hej

Nie no ja chodzę normalnie więc mam nadzieję, że mi da skierowanie

MICHAŁEK

WYMIANA
Stary 2011-08-11, 13:44   #2187
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Ja mam tak samo, mieszane uczucia a TŻ chodzi w skowronkach

A ja planowałam, mało tego bardzo długo się staraliśmy, a teraz, jak już zaszłam, od czasu do czasu ogarnia mnie zwatpienie, jak ja dam sobie sama radę? Tzn. oczywiście z pomocą Tż, ale tak na codzień, jak już kobieta zostaje sama w domu, a Tż w pracy...Na pomoc nikogo z rodziny nie mogę liczyć, wszyscy daleko. No i jeszcze tak egoistycznie sobie myslę, że kurde, jak będzie dzidzia, to już na dłuższy czas pożegnamy się z naszym trybem życia, spotkaniami z przyjaciólmi, czytaniem książek, sport, leniuchowaniem w weekendy etc. Oczywiście wiedziałam o tym wcześniej, i świadomie chciałam dziecko, ale jak już je w sobie mam, to muszę teraz powoli przestawić się na inny tryb...Dlatego teraz czuję podwójna przyjemność jak nie muszę wstawać wcześnie w weekend, czy oglądamy filmy do póżna etc. I żartujemy sobie z Tż że jeszcze kilka mieś. tej przyjemności nam zostało
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:50   #2188
agnes99
Zakorzenienie

Cytat:

Leukocyty 15, białko 132

tak naprawdę nie powinno sie brać moczu do badania tego pierwszego po nocy, bo czesto w nim sa wszelakie świńswa, które nie oddają prawdziwego obrazu badań

spokojnie nie denerwuj się, bo stres Ci teraz nie służy, powtórz badania i czekaj co lekarz Ci powie

u mnie też wyszedł moc średnio, bo mam podniesiony poziom bakterii

Cytat:
Hej

Nie no ja chodzę normalnie więc mam nadzieję, że mi da skierowanie

nie wiem tylko czy wszystkie badania sa refundowane
Stary 2011-08-11, 13:58   #2189
mag_99
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agnes99 Pokaż wiadomość

nie wiem tylko czy wszystkie badania sa refundowane
ja nie wiem czy akurat lekarz na nfz zleci wszystkie badania, bo oni nie są tacy hojni aby szastać skierowaniami na badania

ale ważne aby chociaż kilka udało się na nfz, zawsze to coś

a ja rosnę i rosnę
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:18   #2190
Jolkaaa
Zakorzenienie

GG do Jolkaaa

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
A ja planowałam, mało tego bardzo długo się staraliśmy, a teraz, jak już zaszłam, od czasu do czasu ogarnia mnie zwatpienie, jak ja dam sobie sama radę? Tzn. oczywiście z pomocą Tż, ale tak na codzień, jak już kobieta zostaje sama w domu, a Tż w pracy...Na pomoc nikogo z rodziny nie mogę liczyć, wszyscy daleko. No i jeszcze tak egoistycznie sobie myslę, że kurde, jak będzie dzidzia, to już na dłuższy czas pożegnamy się z naszym trybem życia, spotkaniami z przyjaciólmi, czytaniem książek, sport, leniuchowaniem w weekendy etc. Oczywiście wiedziałam o tym wcześniej, i świadomie chciałam dziecko, ale jak już je w sobie mam, to muszę teraz powoli przestawić się na inny tryb...Dlatego teraz czuję podwójna przyjemność jak nie muszę wstawać wcześnie w weekend, czy oglądamy filmy do póżna etc. I żartujemy sobie z Tż że jeszcze kilka mieś. tej przyjemności nam zostało

No ja już też z wieloma rzeczami się pożegnałam...a myśli mnie przechodzą różne raz jestem smutna załamana a raz się ciesze... nie wiem jak to będzie jeszcze nie wiemy gdzie zamieszkamy nawet.

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:17 ----------

Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ja nie wiem czy akurat lekarz na nfz zleci wszystkie badania, bo oni nie są tacy hojni aby szastać skierowaniami na badania

ale ważne aby chociaż kilka udało się na nfz, zawsze to coś
a to ja go zapytam o skierowanie mówiąc o swojej sytuacji, zobaczymy jak to będzie.

MICHAŁEK

WYMIANA
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości