|
|||||||
| Notka |
|
| Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#991 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2
|
|
|
|
#992 |
|
Zakorzeniona
|
Mój TŻ pali od około 9 lat. Próbuje rzucić, ale naprawdę jest mu ciężko. I tak bardzo ograniczył - teraz pali około 2, 3 papierosów dziennie, a to i tak przychodzi mu z wielkim trudem. Ja naprawdę współczuję palaczom, bo zerwanie z każdym nałogiem jest niesamowicie trudne, z paleniem też. Łatwo powiedzieć: "nie stać Cię, to rzuć", ale chyba tylko palacz wie, że czasami kupienie papierosów to taka sama potrzeba w danym momencie dla niego jak kupienie czegoś do jedzenia.
Co nie znaczy, że rozumiem rodziców, którzy sobie kupią fajki, a dziecku nic. To jest dla mnie straszne, kiedy dziecko prosi o 10 zł na coś tam, rodzice mówią, że nie mają, a potem kupują papierosy. |
|
|
|
#993 | ||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Poza tym palenie to jest przestepstwo, nie wolno palic przy drugiej osobie tak samo jak nie wolno jej dolewac trucizny do szlanki, wstrzykiwac narkotykow. Poza tym nieletnim palic nie wolno a wszedzie ich pelno, zmuszanie ich do biernego palenia to jak kupienie im fajek, tez nie wolno. Dlatego to nie jest zadna dyskryminacja palaczy. Widzialam mandat za palenie w TLK, 200 zl. A wagony dla palacych byly chyba w PKP. |
||
|
|
|
#994 |
|
Zakorzenienie
|
ale restauracje mogę wprowadzić pomieszczenie klimatyzowane i zamknięte dla palących... nie rozumiem problemu "prześladowania".
Na pewno nie rozumiem jak mi się wmawia, że jak usiądę daleko od palacza w restauracji, to na pewno nie poczuję zapachu dymu i nie zepsuje mi to posiłku. Jeśli już jest mowa o spożywaniu pokarmów w środkach publicznego transportu - w tramwajach i autobusach jest ZAKAZ. I nie dziwi mnie to w ogóle, bo mało kto lubi zapach cebularzy oraz innych mocno wonnych posiłków. |
|
|
|
#995 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#996 |
|
Raczkowanie
|
Razem z rodzeństwem byliśmy tak wychowani,że jak mama powiedziała,że idziemy kupić mamie bluzkę czy buty to my nic nie dostawaliśmy. Najwyżej w domu jak wróciliśmy do domu. Nie było naciągania, piszczenia, płakania,że ja to chcę bo wiem,że to nie moja kolej. Jak się szło i mama mówiła,że kupujemy jedzenia na np. przyjęcie urodzinowe to wiedzieliśmy,że tych słodyczy się nie rusza bo one są na później. Jak się szło po chleb i inne art. spożywcze to zazwyczaj np. mogliśmy sobie wybrać cokolwiek np. do kwoty 2zł. A to że chcieliśmy później jeszcze coś to nie było mowy. Nie można było przekroczyć ustalonej kwoty np. ktoś wybrał zabawkę to dostał ją, drugie paczkę cukierków, a trzecie batoniki. Te pierwsze chciało jeszcze lizaka ale już nie dostało bo wybrało co innego. O to mi chodzi. Nie mówię,żeby nic nie kupować dziecku ale robić to z umiarem a stojąc z boku w sklepie nie wiadomo dlaczego rodzic nie kupił tego lizaka.
Edytowane przez guglak Czas edycji: 2011-08-11 o 13:06 |
|
|
|
#997 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja zawsze jak wracalam do domu musialam wachac kiełbaski , szyneczki , chociaz odglosy jakie wydawaly kobiety przy spozywaniu byly gorsze od zapachu
|
|
#998 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Zrozumiałam.
Ktoś kto pali, choć go nie stać, ma rachunki do zapłacenia, a nie myśli o tym że gdyby nie palił to by nie musiał się aż tak srać o pieniądze jest dla mnie po prostu głupi. To że to uzależnienie nie jest dla mnie wytłumaczeniem. Można się wyleczyć, albo choć baaardzo ograniczyć. ---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ---------- Cytat:
|
|
#999 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Tak trochę nie na temat, ale próbowałaś zaklejać pępek? Zwykłym plastrem można. Też miałam kiedyś okropną chorobę lokomocyjną (nie potrafiłam jechać autem nawet 5 minut :/) i pamiętam, że bez tabletek, z samym zaklejonym pępkiem udało mi się dojechać nad morze (14h w autobusie) bez wymiotowania. |
|
|
|
|
#1000 |
|
Konto usunięte
|
Ale zakaz w tramwajach i autobusach wprowadza jak juz to lokalny zarzad, u mnie takiego zakazu nie ma. A szkoda. Pamietam jak raz wpadl pijak z kielbasa czosnkowa, myslalam ze zejde. Krzyczal cos o Grunwaldzie do mnie (bo oczywiscie musial sie do mnie przyczepic).
Ja kurde nie rozumiem gdzie ci wszyscy dżentelmeni sie podziali, drobna dziewczyna, 2 metrowy pijak, czemu nikt mi nie pomoze? W ogole nigdy nie kojarze sytuacji zeby jakis facet mnie bronil a rozne rzeczy sie dzialy. Ktos mnie wyzywa od najgorszych szmat a koledzy slowa nie powiedza. Ktos sie mnie z piesciami- nie rusza sie ani znajomi ani obcy. |
|
|
|
#1001 |
|
Zakorzenienie
|
Wiedziałam, ze nie wytrzymam i w sprawie papierosów sie wypowiem
To po jakiego grzyba zaczynało sie palić?! Mi rodzice dawni mówili, ze palenie jest szkodliwe i to głupota zczynać z papierosami. I tak mi zostało do dziś.
|
|
#1002 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1003 |
|
Zakorzenienie
|
Niezmiernie mnie irytuje, jak ludzie próbują wykazać się wybitną wiedzą psychologiczną. Jak jej nie mają oczywiście.
I nie wiem dlaczego ale oni wszyscy wycierają wtedy gęby "Efektem Lucyfera" Zimbardo. Jak po raz setny usłyszę ten tytuł (+ wypowiadany patetycznym tonem), to jak mamę swą kocham - rzygnę tęczą jak gościu z obrazka, który tu kiedyś Demi wstawiła...
|
#1004 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
A i wkurza mnie, że na jęczeniu zazwyczaj się kończy. Bo żeby ta osoba jakieś postępy robiła w rzucaniu to by jeszcze fajnie było.
|
|
#1005 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
.Co do dzieci. My naprawdę nie wiemy dlaczego rodzice kupili tańszego lizaka lub w ogóle tego nie zrobili. Kiedyś stałam na przystanku dzieciak zaczął histeryzować. Płakał, krzyczał, rzucał się. Matka go mocno trzymała,żeby sobie krzywdy nie zrobił i co? Ludzie którzy dopiero co przyszli zaczęli krzyczeć jaka to wyrodna matka i pewnie dzieciak z bólu tak krzyczy. Oni nie wiedzieli jak to się zaczęło i my też nie wiemy czy akurat w poprzednim sklepie dzieciak czegoś już nie dostał albo,że się umówili wcześniej,że jednak tego tańszego dostanie.
|
|
#1006 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1007 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1008 |
|
Wtajemniczenie
|
Widziałam, że te mądrości wyczytuje z atlasu medycznego z roku 1970
Nie miałam serca jej powiedzieć, że wiedza medyczna trochę się od tego czasu powiększyła
|
#1009 |
|
Konto usunięte
|
Znajomi znajomymi, jak nie jestem ich dziewczyna to ich to zwalnia od wszelkich obowiazkow, ale tez obcy ludzie sie nie rusza. Siedzi paru mlodych chlopakow i mi nie pomoze w walce z pijakiem.
A co do dzieciakow to sie zgodze, sa rozwydrzone. Ale im trzeba tlumaczyc slownie a nie pasem. Chyba, ze slownie nie pomoze bo jest taka opcja, to wtedy sie zabierac za inne metody. Niektorzy rodzice to tylko w odpowiedzi na wzystkie 'dlaczego' dziecka powiedza 'bo ja tak mowie'. Mysla ze to im autorytet zbuduje czy co? Ja palilam dla towarzystwa XD to byl taki wiek, ze trzeba bylo palic i wypic pierwsze piwo. |
|
|
|
#1010 | |
|
Ekspert od Dupy Strony
|
Cytat:
Gdy jestem takim obserwatorem denerwuje mnie tylko dawanie klapsa za to że dzieciak się drze, płacze... ogólnie dawanie klapsa, które zresztą nic nie daje .
|
|
#1011 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja bym zmieniła znajomych. ![]() A co do obcych to w sumie się nie dziwię, ja bym w mordę za nieznajomego też nie chciała dostać.
|
|
|
#1012 |
|
Raczkowanie
|
Moja znajoma (ta która powiedziała synkowi,że nie można mieć wszystkiego) sadza małego za karę na krześle w kącie. Karę ma za złe zachowanie i przeklinanie jeśli nie reaguje na słowa żeby przestał bo tak nie można. Dzieciak najbardziej się cieszył kiedy na tej każe usiadł jego tata (przeklną przy dziecku). Miał niesamowitą radochę,że rodzice też nie mogą przeklinać. Od tej pory brzydkich słów nie mówi i wcale bić go nie trzeba było. Swoją drogą prawie 30letni facet siedzący w kącie na dziecięcym krzesełku to piękny widok
|
#1013 | ||||
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
Gdyby cudze palenie do mnie nie docierało to olałabym, że w pociągu są wagony dla palących. Byłyby za WARS-em albo przed nim, ja bym nie musiała obok nich przechodzić - luz. Chociaż konduktorom bym współczuła. Nie każdy chce pracować w dymie. Inna sprawa, że za czasów miejsc do palenia w pociągu, było coś takiego jak wagon dla palących i niepalących... Czyli w połowie dla palaczy a w połowie dla niepalących... I oczywiście dym był wszędzie. To już nie było fajne Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Palący powinni mieć swoje miejsca w zamkniętych, dobrze wentylowanych pomieszczeniach. I w wielu knajpkach jest miejsce dla palaczy
|
|
#1014 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Jeśli szłabym z którymś z moich kumpli, a ktoś by się zaczął do mnie rzucać to ani bym się obejrzała miałabym ochronę.. Współczuję ![]() Co do fajek, nikt mnie nie przekona, że to jest fajne. Miałam milion trylion okazji, by zapalić, jakoś mnie nie kusi. Własną matkę dopiero po X latach życia w zaczadzonym mieszkaniu przekonałam do palenia na balkonie
|
|
|
|
|
#1015 |
|
Zadomowienie
|
ja uważam że chyba już wyginęli faceci którzy są na prawdę facetami.
Gdzie jest pewność siebie? Spokój, opanowanie, pomoc? Ja się pytam GDZIE?? Faceci dzisiaj to takie cioty co je trzeba bronić, trzeba za nich decydować, na ulicy nie pomogą bo po co, do dziewczyny na miescie nie zagadaja bo nie maja odwagi, pijaka nie przepędzą bo co ich to obchodzi, gdzie są FACECI ??? masakra co za refleksje mam to ja ✂✂✂✂u ;d ludzie sie boja ingerowac w cokolwiek, boja sie okazywac swoje emocje, swoje poglady wyglaszac, boja sie pokazac siebie od wewnatrz wola sie ubrac od stop do glow w H&M i byc szarakiem ktory nie ma nic do powiedzenia to smutne;/ wogole to ja uwazam ze powinny powstawac jakies inicjatywy ktore promuja wartosci miedzyludzkie, w sensie promowanie wiedzy, uczuc, sztuki konwersacji, nie wygladu, ludzie sie przejmuje obsesyjnie wygladem, imidżem, a są tak na prawde mało ciekawi, nic nie robią, nie tworzą, nie kreują, nie umieja prowadzic rozmow, wspolistniec z innymi ludzmi, nawiazywac trwale relacje. dobra koncze bo juz bredze ale cos w tym jest ;p |
|
|
|
#1016 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1017 |
|
Raczkowanie
|
Już niedługo będziesz mogła. Mieli wprowadzić tylko nie wiem od kiedy. Dokładniej w Warsie będzie można pić .
jednak już można http://infokolej.pl/printview.php?t=...dd95b3d811eb80
|
#1018 | |
|
Zakorzeniona
|
Cytat:
Znajomych masz kiepskich trochę. |
|
|
|
|
#1019 |
|
Konto usunięte
|
Zmienic znajomych- to sie tak latwo mowi XD chetnie bym to zrobila, a conajwyzej z tamtymi urwal mi sie kontakt, nowych za bardzo nie ma, a ci co zostali to hipsterzy chudsi ode mnie, i to ja ich musze bronic przed dresami
|
|
|
|
#1020 | |
|
ma zielone pojęcie
|
Cytat:
To może i wagony dla palących przywrócą Byle były za WARS-em. I żeby nie było wagonów do połowy dla palących a do połowy dla niepalących ![]() Chociaż to byłoby trudno teraz wprowadzić np. w szynobusach. No i jako, że nie ma miejscówek w TLK w 2 klasie i w IR (w osobowych też), to mogłoby być nieciekawie...
![]() |
Nowe wątki na forum Forum plotkowe
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:02.

Zapalę za to 
a ja zawsze jak wracalam do domu musialam wachac kiełbaski , szyneczki , chociaz odglosy jakie wydawaly kobiety przy spozywaniu byly gorsze od zapachu