Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2 - Strona 34 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-11, 12:51   #991
201604190949
Konto usunięte

Dot.: Ludzkie zachowania i poglądy, które dziwią cz.2

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Mhmmm... jak Cie stać to super. Ale jak kogoś nie i narzeka że na to, na tamto brak mu pieniędzy to jedynym mądrym wyjściem jest rzucenie. Tak, to jest nałóg, może rzucenie jest trudne ale się da.

\
Nie, nie stać mnie.
Chyba nie zrozumiałaś przekazu
201604190949 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:54   #992
invisible_01
Zakorzeniona

Mój TŻ pali od około 9 lat. Próbuje rzucić, ale naprawdę jest mu ciężko. I tak bardzo ograniczył - teraz pali około 2, 3 papierosów dziennie, a to i tak przychodzi mu z wielkim trudem. Ja naprawdę współczuję palaczom, bo zerwanie z każdym nałogiem jest niesamowicie trudne, z paleniem też. Łatwo powiedzieć: "nie stać Cię, to rzuć", ale chyba tylko palacz wie, że czasami kupienie papierosów to taka sama potrzeba w danym momencie dla niego jak kupienie czegoś do jedzenia.

Co nie znaczy, że rozumiem rodziców, którzy sobie kupią fajki, a dziecku nic. To jest dla mnie straszne, kiedy dziecko prosi o 10 zł na coś tam, rodzice mówią, że nie mają, a potem kupują papierosy.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 12:57   #993
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Camel light 10,30

10,30x6,5 (w weekend palę trochę mniej) = 66,95x4tyg=267,8

Się nie uzależniaj, się oducz, se rzuć yhm spoko. Ale alkoholika to zaprowadzicie grzecznie na AA, na terapię darmową, na detoksik. A papierosy to se się sam Luz. Bo to jak pierdnąć. Bo mój mąż szwagierki kowala z naprzeciwka rzucił z dnia na dzień to znaczy, że się da tylko trzeba chcieć Zapalę za to

A więc dziwi mnie ludzki pogląd, że uzależnienie od papierosów to żadne uzależnienie.
Ja tez rzucilam od razu, ale moze nie bylam az tak uzalezniona, palilam tylko pol paczki dziennie. Nie bylo lekko ale sie dalo.

Cytat:
Napisane przez guglak Pokaż wiadomość
Nie rozumiem dlaczego miałabym nie kupić fajek bo dziecko chce lizaka. Mam określoną kwotę na wydanie. Kupie sobie fajki i jak starczy to i lizaka. Co za różnica jakiego? i tak zaraz zje i za 10min o tym zapomni.
No wlasnie w tym bajer, ze jeszcze dluuuugo nie zapomni, dokladnie sobie zapamieta, ze wredna matka mogla kupic lizaka drozszego z bajerami, guma w srodku, a kupila gownianego za 15 gr. Dzieci to nie sa wcale cherubinki ze zlotymi loczkami, sa bardzo pamietliwe i doskonale obserwuja otoczenie. Dlatego to jest wazne zeby mu wyjasnic czemu dostaje lizaka za 15 gr, albo nie dostaje go wcale.

Poza tym palenie to jest przestepstwo, nie wolno palic przy drugiej osobie tak samo jak nie wolno jej dolewac trucizny do szlanki, wstrzykiwac narkotykow. Poza tym nieletnim palic nie wolno a wszedzie ich pelno, zmuszanie ich do biernego palenia to jak kupienie im fajek, tez nie wolno. Dlatego to nie jest zadna dyskryminacja palaczy.

Widzialam mandat za palenie w TLK, 200 zl. A wagony dla palacych byly chyba w PKP.
201604250941 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:01   #994
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba

ale restauracje mogę wprowadzić pomieszczenie klimatyzowane i zamknięte dla palących... nie rozumiem problemu "prześladowania".

Na pewno nie rozumiem jak mi się wmawia, że jak usiądę daleko od palacza w restauracji, to na pewno nie poczuję zapachu dymu i nie zepsuje mi to posiłku.

Jeśli już jest mowa o spożywaniu pokarmów w środkach publicznego transportu - w tramwajach i autobusach jest ZAKAZ. I nie dziwi mnie to w ogóle, bo mało kto lubi zapach cebularzy oraz innych mocno wonnych posiłków.
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:02   #995
talkshit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez candycotton Pokaż wiadomość
Ja tez rzucilam od razu, ale moze nie bylam az tak uzalezniona, palilam tylko pol paczki dziennie. Nie bylo lekko ale sie dalo.

No wlasnie w tym bajer, ze jeszcze dluuuugo nie zapomni, dokladnie sobie zapamieta, ze wredna matka mogla kupic lizaka drozszego z bajerami, guma w srodku, a kupila gownianego za 15 gr. Dzieci to nie sa wcale cherubinki ze zlotymi loczkami, sa bardzo pamietliwe i doskonale obserwuja otoczenie. Dlatego to jest wazne zeby mu wyjasnic czemu dostaje lizaka za 15 gr, albo nie dostaje go wcale.

Poza tym palenie to jest przestepstwo, nie wolno palic przy drugiej osobie tak samo jak nie wolno jej dolewac trucizny do szlanki, wstrzykiwac narkotykow. Poza tym nieletnim palic nie wolno a wszedzie ich pelno, zmuszanie ich do biernego palenia to jak kupienie im fajek, tez nie wolno. Dlatego to nie jest zadna dyskryminacja palaczy.

Widzialam mandat za palenie w TLK, 200 zl. A wagony dla palacych byly chyba w PKP.
ja gdzies czytalam ze nie powinno sie przyjmowac mandatu za palenie , jedynie upomnienie .. bo od wprowadzenia ustawy powinnien minac rok
których nie potrafimy okiełznać.

Motocykl
- mój sposób na życie.

talkshit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:02   #996
guglak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Dla mnie to jakiś chory trochę system. Nigdy nie słyszałam, by szło się np. do supermarketu i mówiło przed tym do dziecka: "A dziś kupujemy tylko rzeczy dla mamusi". I co, chleb który kupicie też będzie tylko dla mamusi? Nie pojmuję tego.
Razem z rodzeństwem byliśmy tak wychowani,że jak mama powiedziała,że idziemy kupić mamie bluzkę czy buty to my nic nie dostawaliśmy. Najwyżej w domu jak wróciliśmy do domu. Nie było naciągania, piszczenia, płakania,że ja to chcę bo wiem,że to nie moja kolej. Jak się szło i mama mówiła,że kupujemy jedzenia na np. przyjęcie urodzinowe to wiedzieliśmy,że tych słodyczy się nie rusza bo one są na później. Jak się szło po chleb i inne art. spożywcze to zazwyczaj np. mogliśmy sobie wybrać cokolwiek np. do kwoty 2zł. A to że chcieliśmy później jeszcze coś to nie było mowy. Nie można było przekroczyć ustalonej kwoty np. ktoś wybrał zabawkę to dostał ją, drugie paczkę cukierków, a trzecie batoniki. Te pierwsze chciało jeszcze lizaka ale już nie dostało bo wybrało co innego. O to mi chodzi. Nie mówię,żeby nic nie kupować dziecku ale robić to z umiarem a stojąc z boku w sklepie nie wiadomo dlaczego rodzic nie kupił tego lizaka.

Edytowane przez guglak
Czas edycji: 2011-08-11 o 13:06
guglak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:03   #997
talkshit
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez BajaderkowaBaba Pokaż wiadomość
ale restauracje mogę wprowadzić pomieszczenie klimatyzowane i zamknięte dla palących... nie rozumiem problemu "prześladowania".

Na pewno nie rozumiem jak mi się wmawia, że jak usiądę daleko od palacza w restauracji, to na pewno nie poczuję zapachu dymu i nie zepsuje mi to posiłku.

Jeśli już jest mowa o spożywaniu pokarmów w środkach publicznego transportu - w tramwajach i autobusach jest ZAKAZ. I nie dziwi mnie to w ogóle, bo mało kto lubi zapach cebularzy oraz innych mocno wonnych posiłków.
jest taki zakaz ? a ja zawsze jak wracalam do domu musialam wachac kiełbaski , szyneczki , chociaz odglosy jakie wydawaly kobiety przy spozywaniu byly gorsze od zapachu
których nie potrafimy okiełznać.

Motocykl
- mój sposób na życie.

talkshit jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:19   #998
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez 1000days Pokaż wiadomość
Nie, nie stać mnie.
Chyba nie zrozumiałaś przekazu
Zrozumiałam.
Ktoś kto pali, choć go nie stać, ma rachunki do zapłacenia, a nie myśli o tym że gdyby nie palił to by nie musiał się aż tak srać o pieniądze jest dla mnie po prostu głupi. To że to uzależnienie nie jest dla mnie wytłumaczeniem. Można się wyleczyć, albo choć baaardzo ograniczyć.

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:12 ----------

Cytat:
Razem z rodzeństwem byliśmy tak wychowani,że jak mama powiedziała,że idziemy kupić mamie bluzkę czy buty to my nic nie dostawaliśmy. Najwyżej w domu jak wróciliśmy do domu. Nie było naciągania, piszczenia, płakania,że ja to chcę bo wiem,że to nie moja kolej. Jak się szło i mama mówiła,że kupujemy jedzenia na np. przyjęcie urodzinowe to wiedzieliśmy,że tych słodyczy się nie rusza bo one są na później. Jak się szło po chleb i inne art. spożywcze to zazwyczaj np. mogliśmy sobie wybrać cokolwiek np. do kwoty 2zł. A to że chcieliśmy później jeszcze coś to nie było mowy. Nie można było przekroczyć ustalonej kwoty np. ktoś wybrał zabawkę to dostał ją, drugie paczkę cukierków, a trzecie batoniki. Te pierwsze chciało jeszcze lizaka ale już nie dostało bo wybrało co innego. O to mi chodzi. Nie mówię,żeby nic nie kupować dziecku ale robić to z umiarem a stojąc z boku w sklepie nie wiadomo dlaczego rodzic nie kupił tego lizaka.
To nie chodzi o to, by pozwalać sobie na piszczenie, płakanie itp. Tylko o to że np. jak wychodzimy gdzieś na zakupy to mama mówi, że mogą sobie jedną rzecz wybrać, np. loda. I wtedy jest ok. Ale jak kupuje dzieciom tańsze rzeczy lub nie kupuje ich wcale, bo musi mieć na fajki to tego nie rozumiem. Jak już jest taką egoistką to niech nie bierze wtedy ze sobą dzieci, choć i tak w pewnym wieku zauważą, że sama dziennie wydaje na fajki 10 zł, a dla nich złotówki nie ma.

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:25   #999
reverse
Zadomowienie

Cytat:
A to wszystko przez to,że mam chorobę lokomocyjną i żadne tabletki na wymioty nie pomagają.

Tak trochę nie na temat, ale próbowałaś zaklejać pępek? Zwykłym plastrem można. Też miałam kiedyś okropną chorobę lokomocyjną (nie potrafiłam jechać autem nawet 5 minut :/) i pamiętam, że bez tabletek, z samym zaklejonym pępkiem udało mi się dojechać nad morze (14h w autobusie) bez wymiotowania.
reverse jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:34   #1000
201604250941
Konto usunięte

Ale zakaz w tramwajach i autobusach wprowadza jak juz to lokalny zarzad, u mnie takiego zakazu nie ma. A szkoda. Pamietam jak raz wpadl pijak z kielbasa czosnkowa, myslalam ze zejde. Krzyczal cos o Grunwaldzie do mnie (bo oczywiscie musial sie do mnie przyczepic).

Ja kurde nie rozumiem gdzie ci wszyscy dżentelmeni sie podziali, drobna dziewczyna, 2 metrowy pijak, czemu nikt mi nie pomoze? W ogole nigdy nie kojarze sytuacji zeby jakis facet mnie bronil a rozne rzeczy sie dzialy. Ktos mnie wyzywa od najgorszych szmat a koledzy slowa nie powiedza. Ktos sie mnie z piesciami- nie rusza sie ani znajomi ani obcy.
Stary 2011-08-11, 13:37   #1001
BioIvO
Zakorzenienie

Wiedziałam, ze nie wytrzymam i w sprawie papierosów sie wypowiem Wredota jestem wiec muszę. Dziwi mnie jęczenie, jak to trudno jest rzucić palenie, jakie drogie są plastry, gumy, akupunktura, hipnoza i inne cuda na kiju. A trzeba rzucic, bo ciąża, zdrowie nie pozwala, fajki za drogie.
To po jakiego grzyba zaczynało sie palić?! Mi rodzice dawni mówili, ze palenie jest szkodliwe i to głupota zczynać z papierosami. I tak mi zostało do dziś.

Nikt nie śledzi tak bacznie postępowania innych jak ten, komu nic do tego. (V.Hugo)

Kobieta nigdy nie wie czego chce, ale nie spocznie, dopóki nie osiągnie celu.
BioIvO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:38   #1002
karolynka90
Zakorzenienie

Cytat:
Ja kurde nie rozumiem gdzie ci wszyscy dżentelmeni sie podziali, drobna dziewczyna, 2 metrowy pijak, czemu nikt mi nie pomoze? W ogole nigdy nie kojarze sytuacji zeby jakis facet mnie bronil a rozne rzeczy sie dzialy. Ktos mnie wyzywa od najgorszych szmat a koledzy slowa nie powiedza. Ktos sie mnie z piesciami- nie rusza sie ani znajomi ani obcy.
Rany, co Ty masz za znajomych?
Stary 2011-08-11, 13:39   #1003
Suvia
Zakorzenienie

Niezmiernie mnie irytuje, jak ludzie próbują wykazać się wybitną wiedzą psychologiczną. Jak jej nie mają oczywiście.
I nie wiem dlaczego ale oni wszyscy wycierają wtedy gęby "Efektem Lucyfera" Zimbardo.

Jak po raz setny usłyszę ten tytuł (+ wypowiadany patetycznym tonem), to jak mamę swą kocham - rzygnę tęczą jak gościu z obrazka, który tu kiedyś Demi wstawiła...

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:43   #1004
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Napisane przez BioIvO Pokaż wiadomość
Wiedziałam, ze nie wytrzymam i w sprawie papierosów sie wypowiem Wredota jestem wiec muszę. Dziwi mnie jęczenie, jak to trudno jest rzucić palenie, jakie drogie są plastry, gumy, akupunktura, hipnoza i inne cuda na kiju. A trzeba rzucic, bo ciąża, zdrowie nie pozwala, fajki za drogie.
To po jakiego grzyba zaczynało sie palić?! Mi rodzice dawni mówili, ze palenie jest szkodliwe i to głupota zczynać z papierosami. I tak mi zostało do dziś.
Uważam tak samo

A i wkurza mnie, że na jęczeniu zazwyczaj się kończy. Bo żeby ta osoba jakieś postępy robiła w rzucaniu to by jeszcze fajnie było.

Stary 2011-08-11, 13:45   #1005
guglak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez reverse Pokaż wiadomość
Tak trochę nie na temat, ale próbowałaś zaklejać pępek? Zwykłym plastrem można. Też miałam kiedyś okropną chorobę lokomocyjną (nie potrafiłam jechać autem nawet 5 minut :/) i pamiętam, że bez tabletek, z samym zaklejonym pępkiem udało mi się dojechać nad morze (14h w autobusie) bez wymiotowania.
Nie próbowałam ale chętnie to zrobię. Jedynie nie mam jak prowadzę ale niestety pociągu i autobusu prowadzić nikt mi nie da.

Co do dzieci. My naprawdę nie wiemy dlaczego rodzice kupili tańszego lizaka lub w ogóle tego nie zrobili. Kiedyś stałam na przystanku dzieciak zaczął histeryzować. Płakał, krzyczał, rzucał się. Matka go mocno trzymała,żeby sobie krzywdy nie zrobił i co? Ludzie którzy dopiero co przyszli zaczęli krzyczeć jaka to wyrodna matka i pewnie dzieciak z bólu tak krzyczy. Oni nie wiedzieli jak to się zaczęło i my też nie wiemy czy akurat w poprzednim sklepie dzieciak czegoś już nie dostał albo,że się umówili wcześniej,że jednak tego tańszego dostanie.

Stary 2011-08-11, 13:48   #1006
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
Niezmiernie mnie irytuje, jak ludzie próbują wykazać się wybitną wiedzą psychologiczną. Jak jej nie mają oczywiście.
I nie wiem dlaczego ale oni wszyscy wycierają wtedy gęby "Efektem Lucyfera" Zimbardo.
O, albo popis wiedzą medyczną Jednej koleżance aż strach symptomy złego samopoczucia opisywać, bo od razu stawia diagnozę
Stary 2011-08-11, 13:53   #1007
Suvia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emelie Pokaż wiadomość
O, albo popis wiedzą medyczną Jednej koleżance aż strach symptomy złego samopoczucia opisywać, bo od razu stawia diagnozę
a tu człowiek chodzi do specjalistów, czas marnuje i pieniądze, głuuupi

~ Hank Moody
Suvia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 13:56   #1008
emelie
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Suvia Pokaż wiadomość
a tu człowiek chodzi do specjalistów, czas marnuje i pieniądze, głuuupi
Widziałam, że te mądrości wyczytuje z atlasu medycznego z roku 1970 Nie miałam serca jej powiedzieć, że wiedza medyczna trochę się od tego czasu powiększyła
Stary 2011-08-11, 13:56   #1009
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez karolynka90 Pokaż wiadomość
Rany, co Ty masz za znajomych?
Znajomi znajomymi, jak nie jestem ich dziewczyna to ich to zwalnia od wszelkich obowiazkow, ale tez obcy ludzie sie nie rusza. Siedzi paru mlodych chlopakow i mi nie pomoze w walce z pijakiem.

A co do dzieciakow to sie zgodze, sa rozwydrzone. Ale im trzeba tlumaczyc slownie a nie pasem. Chyba, ze slownie nie pomoze bo jest taka opcja, to wtedy sie zabierac za inne metody. Niektorzy rodzice to tylko w odpowiedzi na wzystkie 'dlaczego' dziecka powiedza 'bo ja tak mowie'. Mysla ze to im autorytet zbuduje czy co?

Ja palilam dla towarzystwa XD to byl taki wiek, ze trzeba bylo palic i wypic pierwsze piwo.
Stary 2011-08-11, 14:00   #1010
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Co do dzieci. My naprawdę nie wiemy dlaczego rodzice kupili tańszego lizaka lub w ogóle tego nie zrobili. Kiedyś stałam na przystanku dzieciak zaczął histeryzować. Płakał, krzyczał, rzucał się. Matka go mocno trzymała,żeby sobie krzywdy nie zrobił i co? Ludzie którzy dopiero co przyszli zaczęli krzyczeć jaka to wyrodna matka i pewnie dzieciak z bólu tak krzyczy. Oni nie wiedzieli jak to się zaczęło i my też nie wiemy czy akurat w poprzednim sklepie dzieciak czegoś już nie dostał albo,że się umówili wcześniej,że jednak tego tańszego dostanie.
Ale ja tego nie oceniam absolutnie od strony tłumu, oceniam tylko motywy matki.
Gdy jestem takim obserwatorem denerwuje mnie tylko dawanie klapsa za to że dzieciak się drze, płacze... ogólnie dawanie klapsa, które zresztą nic nie daje.

Stary 2011-08-11, 14:06   #1011
Ejniacz
Zadomowienie

Cytat:
Ale zakaz w tramwajach i autobusach wprowadza jak juz to lokalny zarzad, u mnie takiego zakazu nie ma. A szkoda. Pamietam jak raz wpadl pijak z kielbasa czosnkowa, myslalam ze zejde. Krzyczal cos o Grunwaldzie do mnie (bo oczywiscie musial sie do mnie przyczepic).

Ja bym zmieniła znajomych.

A co do obcych to w sumie się nie dziwię, ja bym w mordę za nieznajomego też nie chciała dostać.

Jean Cocteau
Ejniacz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:08   #1012
guglak
Raczkowanie

Moja znajoma (ta która powiedziała synkowi,że nie można mieć wszystkiego) sadza małego za karę na krześle w kącie. Karę ma za złe zachowanie i przeklinanie jeśli nie reaguje na słowa żeby przestał bo tak nie można. Dzieciak najbardziej się cieszył kiedy na tej każe usiadł jego tata (przeklną przy dziecku). Miał niesamowitą radochę,że rodzice też nie mogą przeklinać. Od tej pory brzydkich słów nie mówi i wcale bić go nie trzeba było. Swoją drogą prawie 30letni facet siedzący w kącie na dziecięcym krzesełku to piękny widok

Stary 2011-08-11, 14:17   #1013
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Ale przecież nikt nikomu nie każe siedzieć z palaczami, ja też nie mówię,że w całym pociągu powinno się palić. Jakby było miejsce wyznaczone,że tylko tam można a w reszcie pociągu jak się zapali to będą ogromne kary i wtedy nikt by nie kazał niepalącym wchodzić tam gdzie się pali. Mógłby być to ostatni wagon/przedział gdzie będą sami palący i żeby mogli zapalić się tam na śmierć.
A jak chcesz to wprowadzić w np. szynobusach, w których nie ma nawet oddzielnych wagonów? A teraz coraz więcej szynobusów po Polsce jeździ.

Gdyby cudze palenie do mnie nie docierało to olałabym, że w pociągu są wagony dla palących. Byłyby za WARS-em albo przed nim, ja bym nie musiała obok nich przechodzić - luz. Chociaż konduktorom bym współczuła. Nie każdy chce pracować w dymie.

Inna sprawa, że za czasów miejsc do palenia w pociągu, było coś takiego jak wagon dla palących i niepalących... Czyli w połowie dla palaczy a w połowie dla niepalących... I oczywiście dym był wszędzie. To już nie było fajne

Cytat:
Jestem pełnoletnia, mam prawa a jednak nie do końca. Kupić papierosy mam prawo ale zapalić już nie.
To tak jak ja z alkoholem - kupić mogę, a wypić w pociągu już nie... Dlatego piję w domu albo w knajpce, w której sprzedają alkohol. Tak samo Ty możesz palić u siebie w domu i w knajpkach, w których jest sala dla niepalących.

Cytat:
Chcę mieć jedno miejsce gdzie mogłabym to robiąc bez kombinowania i wychodzenia na mróz. To chyba nie jest aż tak dużo.
Ja bym chciała móc sobie tak piwko w pociągu wypić...

Cytat:
Napisane przez talkshit Pokaż wiadomość
[...] jednak nie rozumiem jesli przed barem sa popielniczki , ludzie pala a ktos ma jakies 'ale' to gdzie mamy palic zamknac nas w klatkach najlepiej i wyslac w kosmos
Palenie na otwartym powietrzu ma to do siebie, że nawet jak palacz stoi w miejscu wyznaczonym, to dym leci hen hen nawet do niepalącego.
Palący powinni mieć swoje miejsca w zamkniętych, dobrze wentylowanych pomieszczeniach. I w wielu knajpkach jest miejsce dla palaczy
Stary 2011-08-11, 14:17   #1014
201607111632
Konto usunięte

Cytat:
Znajomi znajomymi, jak nie jestem ich dziewczyna to ich to zwalnia od wszelkich obowiazkow, ale tez obcy ludzie sie nie rusza. Siedzi paru mlodych chlopakow i mi nie pomoze w walce z pijakiem.

A co do dzieciakow to sie zgodze, sa rozwydrzone. Ale im trzeba tlumaczyc slownie a nie pasem. Chyba, ze slownie nie pomoze bo jest taka opcja, to wtedy sie zabierac za inne metody. Niektorzy rodzice to tylko w odpowiedzi na wzystkie 'dlaczego' dziecka powiedza 'bo ja tak mowie'. Mysla ze to im autorytet zbuduje czy co?

Ja palilam dla towarzystwa XD to byl taki wiek, ze trzeba bylo palic i wypic pierwsze piwo.

Jeśli szłabym z którymś z moich kumpli, a ktoś by się zaczął do mnie rzucać to ani bym się obejrzała miałabym ochronę.. Współczuję

Co do fajek, nikt mnie nie przekona, że to jest fajne. Miałam milion trylion okazji, by zapalić, jakoś mnie nie kusi. Własną matkę dopiero po X latach życia w zaczadzonym mieszkaniu przekonałam do palenia na balkonie
201607111632 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:21   #1015
findsomething
Zadomowienie

ja uważam że chyba już wyginęli faceci którzy są na prawdę facetami.
Gdzie jest pewność siebie? Spokój, opanowanie, pomoc?

Ja się pytam GDZIE?? Faceci dzisiaj to takie cioty co je trzeba bronić, trzeba za nich decydować, na ulicy nie pomogą bo po co, do dziewczyny na miescie nie zagadaja bo nie maja odwagi, pijaka nie przepędzą bo co ich to obchodzi, gdzie są FACECI ???

masakra co za refleksje mam to ja ✂✂✂✂u ;d

ludzie sie boja ingerowac w cokolwiek, boja sie okazywac swoje emocje, swoje poglady wyglaszac, boja sie pokazac siebie od wewnatrz wola sie ubrac od stop do glow w H&M i byc szarakiem ktory nie ma nic do powiedzenia to smutne;/ wogole to ja uwazam ze powinny powstawac jakies inicjatywy ktore promuja wartosci miedzyludzkie, w sensie promowanie wiedzy, uczuc, sztuki konwersacji, nie wygladu, ludzie sie przejmuje obsesyjnie wygladem, imidżem, a są tak na prawde mało ciekawi, nic nie robią, nie tworzą, nie kreują, nie umieja prowadzic rozmow, wspolistniec z innymi ludzmi, nawiazywac trwale relacje.

dobra koncze bo juz bredze ale cos w tym jest ;p
findsomething jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:22   #1016
201604250941
Konto usunięte

Cytat:
Moja znajoma (ta która powiedziała synkowi,że nie można mieć wszystkiego) sadza małego za karę na krześle w kącie. Karę ma za złe zachowanie i przeklinanie jeśli nie reaguje na słowa żeby przestał bo tak nie można. Dzieciak najbardziej się cieszył kiedy na tej każe usiadł jego tata (przeklną przy dziecku). Miał niesamowitą radochę,że rodzice też nie mogą przeklinać. Od tej pory brzydkich słów nie mówi i wcale bić go nie trzeba było. Swoją drogą prawie 30letni facet siedzący w kącie na dziecięcym krzesełku to piękny widok
I prawidlowo kurcze. Ja jak pamietam to wszystkie zakazy w domu obowiazywaly tylko mnie, i to bylo na zasadzie nie wolno bo tak kaza rodzice, nie dlatego ze to zle, jak skoncze 18 lat to juz mi bedzie wolno. Lekcja wyniesiona: rodzice sa wredni.
Stary 2011-08-11, 14:24   #1017
guglak
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Chatul Pokaż wiadomość

Ja bym chciała móc sobie tak piwko w pociągu wypić...
Już niedługo będziesz mogła. Mieli wprowadzić tylko nie wiem od kiedy. Dokładniej w Warsie będzie można pić .

jednak już można http://infokolej.pl/printview.php?t=...dd95b3d811eb80

Stary 2011-08-11, 14:26   #1018
invisible_01
Zakorzeniona

Cytat:
Ja tam dżentelmenów spotykam na co dzień. Już nie mówię o znajomych, bo ci mi krzywdy nie dadzą zrobić, ale kiedyś w pracy zaczął się do mnie rzucać jakiś typ, to zaraz inni panowie w kolejce kazali mu mnie zostawić w spokoju i odejść, bo jak nie to go mało kulturalnie sami wyprowadzą.

Znajomych masz kiepskich trochę.
invisible_01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-11, 14:33   #1019
201604250941
Konto usunięte

Zmienic znajomych- to sie tak latwo mowi XD chetnie bym to zrobila, a conajwyzej z tamtymi urwal mi sie kontakt, nowych za bardzo nie ma, a ci co zostali to hipsterzy chudsi ode mnie, i to ja ich musze bronic przed dresami
Stary 2011-08-11, 14:46   #1020
Chatul
ma zielone pojęcie

Cytat:
Już niedługo będziesz mogła. Mieli wprowadzić tylko nie wiem od kiedy. Dokładniej w Warsie będzie można pić .

jednak już można http://infokolej.pl/printview.php?t=...dd95b3d811eb80
O, świetnie To może i wagony dla palących przywrócą Byle były za WARS-em. I żeby nie było wagonów do połowy dla palących a do połowy dla niepalących

Chociaż to byłoby trudno teraz wprowadzić np. w szynobusach. No i jako, że nie ma miejscówek w TLK w 2 klasie i w IR (w osobowych też), to mogłoby być nieciekawie...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości