![]() |
#2521 | |
Perfume Lover
|
Dot.: Czarna lista targowisko- plotki
Cytat:
A tu nawet któraś z wizażanek kiedyś opowiadała swoją własną historię, z bodajże Halloween, w każdym razie w którejś z sieciowych perfumerii, sprzedano jej ordynarną podróbę (czy widziała jako tester, coś w ten deseń, ale podróba była na pewno)
![]() |
#2522 | |
Zakorzenienie
Przekupka: 118 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2523 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2524 |
Zakorzenienie
Przekupka: 118 pkt / 100% pozyt.
|
miało dotyczyć w "pełni oryginalnych" zapachów typu FM, oraz tego, jak ludzie umieją podkoloryzować rzeczywistość aby inni uwierzyli w historię o tym, że to taka wersja dla tych "mądrych-oszczędnych", a cała reszta świata jest "zua" i brzydka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2525 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
swoja przesylkę wysłałam prawie miesiąc temu, Iwony przesyłka nie dotarła do tej pory. Napisałam dwie wiadomości, ZERO odzewu. Dla mnie to również chamstwo! Nawet gdyby zrezygnowała wcześniej nic by się nie stało... a tak wysłałam swoje kosmetyki.... swoich nie mam, jej tez nie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2526 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=370436&page=82 Kosmetyk dostałam i wysłałam swój, jednak nie dostałam odpowiedzi, czy przesyłka dotarła ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2527 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
Ok, teraz rozumiem. Inna sprawa, że tamta opowieść o podróbie z Sephory pochodziła z forum Pefumy tu na wizażu od dziewczyny, która zakupy robiła tylko w perfumeriach stacjonarych, więc nie chodziło mi o jakieś żałosne propagandy ludzi od FM, którzy chcą za wszelką cenę opchnąć swoje 'cuda'.
![]() |
#2528 |
Zadomowienie
|
[1=1049fcf7f74b9bbd9e896b0 64bc98e90e22ff320_640d160 2d9fab;28683197]Ja tutaj pisałam o sytuacji z tą wizażanką:
https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=370436&page=82 Kosmetyk dostałam i wysłałam swój, jednak nie dostałam odpowiedzi, czy przesyłka dotarła ![]() ![]() brak slow... az nie wiem co powiedziec. |
![]() ![]() |
![]() |
#2529 | |
Zadomowienie
|
Ja nie mowię, ze bronię te firmy. Bo oczywiście też wole typowego calvin klein in 2 you <mhm>. Tylko ja trochę czytam na różne tematy. I studiuje marketing więc tym którzy nie są świadomi tego co to MLM może się wydawać, że to gówno. Ale to jedno z podstawowych pojęć w marketingu! A poza tym każdy kombinuje jak może. "Legalne podrógki' bym to nazwała. ---------- Dopisano o 11:53 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ---------- Cytat:
Edytowane przez ssaruskaa Czas edycji: 2011-08-11 o 10:58 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2530 |
Zadomowienie
|
To sa podrobki. Wciskaja Wam ciemnote i w to wierzycie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2531 | |
Perfume Lover
|
Cytat:
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2532 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie obrażaj kogoś, tylko dlatego, że ma odmienne zdanie od Twojego. Wstyd to Ty sama sobie robisz tą wypowiedzią. A wydawałoby się , że osoba studiująca , powinna mieć słownictwo bardziej na poziomie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2533 |
Zadomowienie
|
teraz to prawie wszyscy studiuja...o jakosci studiow sie nie wypowiadam
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2534 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:09 ---------- Poprzedni post napisano o 17:04 ---------- Cytat:
A mi nie chodzi o to, że studiuje. Teraz to największy idiota może studiować. Chodzi mi o to, że jestem z marketingiem związana, interesuję się na co dzień sposobem funkcjonowania tego biznesu. Czytam mnóstwo książek i mogę taką wypowiedź zmieść w sekundę.A osoba nie mająca o tym zielonego pojęcia powie takie głupoty i w ogóle nie powie dlaczego uważa, że to do d***. Może się dowiem, bo nie wyjaśniła mi tego. A to bardziej rozbudowany proces niż jej się wydaję.
![]() |
#2535 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Przestan sie rzucac. Zaparz sobie rumianku albo idz na spacer skoro nie umiesz prowadzic rozmowy bez obrazania. |
|
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2536 | |
kosmita jakiś normalnie
Przekupka: 239 pkt / 100% pozyt.
|
Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2537 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2538 |
Zakorzenienie
|
No to ja zmienię temat
![]() Aaa, osłabiają mnie wizażanki wyceniające swoje kosmetyki po cenach sephorowych, a moje taniej, no bo na allegro taniej chodzą. Aaaa, chciałam się wyżalić ![]() Tak sobie myślę, że może by co do regulaminu wpisać? Ech, słów mi szkoda. |
![]() ![]() |
![]() |
#2539 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jak jedna ze stron ma kosmetyk, a druga ubranie, to trudno porównać, szczególnie używane rzeczy - używane ubranie jest zwykle mniej warte niż kosmetyk mimo podobnej ceny startowej ale nie robię tak, ze swoje wyceniam wg max cen, a drugiej strony wg min cen, bo to niesprawiedliwie |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2540 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ale sama piszesz, że nie wyceniasz niesprawiedliwe, a mnie właśnie chodzi o sytuację, gdy ktoś stwierdza "ja mam rarytas, a to Twoje jest mniej warte, bo sobie mogę kupić taniej". Wiadomo, co do złotówki się nie liczę, ale nie stwierdzam komuś na bezczela, że jego kosmetyk mogę sobie kupić za jedną trzecią ceny na all, więc mi się nie opłaca ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2541 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2543 |
Ekspert GotowaniaNaGazie
Przekupka: 39 pkt / 100% pozyt.
|
Ja ostatnio mam zagwozdkę czy moje kosmetyki można zamienić np. za paletkę Sleek... widziałam na all że Bad Girl jest po 27 zł więc to chyba tania rzecz jest, a dziewczyny za to sobie życzą dużo bo u nas to jest niedostępne. Tak samo z ciuchami Atmosphere czy innego Primarku - przecież to ciuchy bardzo niskiej jakości, no ale u nas niedostępne więc droższe.
Piątka Dior w Sephorze ponad dwie stówy, a mi kuzynka mówiła że ma je za ok, połowę ceny nabytą na wyprzedażach w innym kraju. No ale u nas nie ma takich wyprzedaży, więc za tego Diora dalej bym liczyła 200 zł. To że ktoś okazyjnie nabył to powinien być jego zysk. Tak samo z perfumami czy innymi markami. |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2544 |
Wtajemniczenie
|
Gotic zupelnie nie rozumiem czemu Cie to dziwi ..przeciez wg wielu wizażanek JEJ rzeczy są LEPSZE od twoich,nie wiesz?
Jakiś czas temu jedna z dziewczyn była bardzo zbulwersowana,że podaje jej cene z KCW,bo przeciez perfumy na ktore chcialam sie wymienic to nowka. I co z tego ,ze w Seprzorze sa w jednakowej cenie jak na necie mozna kupic moje taniej.... owszem....to niech sobie kupuje..podrobke! Ale co zrobic...po prostu ja sie z takimi osobami nie wymieniam....z reszta wymieniam sie co raz rzadziej,bo wlasnie mam co raz wiecej tego typu propozycji ;/ Aha...i przezytałam coś co mnie bardzo zbulwersowalo.... dotyczy to podrobek... po pierwsze to fakt ze personel perfumerii podmienia podrobki na oryginaly to jakis absurd! Czasami zastanowcie sie jak bedziecie powielac jeszcze jakies inne urban legend. A druga sprawa..gratuluje wszytkim,ze stac Was na oryginalne perfumy-ale sa tez tacy ludzie ktorzy chcieliby miec namiastke takiego luksusu i to oferuja im tanie "legalne" podroki znanych marek. Nie mowie o takich ordynarnych typu Fior czyli majacych imitowac oryginal ,ale o np takich ktore w swoim profilu ma np. La rive. Te pefumy w wiekszosci nawiazuja w jakis sposob do oryginalow.... dla mnie to troche takze tandetne,ale rozumiem,ze nie kazdego jest stac na perfumy za 200zl,dlatego aby nikt nie poczul sie ponizany uszanujmy wybory mniej zamozniejszych.
#2545 |
Zakorzenienie
|
Nie wiem ile kosztują te FM, ale w SuperPharmie można kupić oryginalne perf. za 50-70% sephorowej ceny. Np oryginalna E. Arden koszt. z tego co pamiętam mniej niz 50zł
|
![]() ![]() |
![]() |
#2546 | ||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 23:38 ---------- Poprzedni post napisano o 23:37 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2547 |
Zadomowienie
|
Mozna kupic duzo tansze uzywki na aukcjach allegro co tez wiele z nas robi.
Nikt nie mowi,ze trzeba isc do Sephory i placic 200 za flakon.Ale po to sa aukcje, sklepy internetowe czy chocby tanie a dobre perfumy (np benetton, avon),ze na prawde mozna sie obejsc bez podrobek. Generalnie jest to Wizaz a na Wizazu wydaje mi sie,ze podrobki wszelkiej masci sa zwalczane. |
![]() ![]() |
![]() |
#2548 |
Zakorzenienie
|
E.A to przykład. Jest wiele innych markowych perfum ok.100zł lubi nie wiele ponad 100zl.Mowa o 30ml. Zresztą napewno wiesz .........
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2549 | ||
kosmita jakiś normalnie
|
Cytat:
Cytat:
- producent FM-ów to legalna firma - ja na all też nie kupowałam (choć i efemów też nie ![]() ![]() - pracuję w bardzo dużej, zdecydowanie w większości damskiej firmie i niestety już wiem, że pewnych przekonań w narodzie się nie wypleni, przynajmniej u większości ![]() ![]() ![]() - znam też przykłady osób, które nawet na uskładanie nie stać niestety, takie życie i świat - naprawdę są osoby, dla których wydanie raz na pół roku 30 pln na "głupoty" to i tak szaleństwo i może właśnie one najbardziej potrzebują takich pocieszycieli zapachowych - a jak widzę fiory-diory ![]() ![]()
Edytowane przez misianka Czas edycji: 2011-08-12 o 06:03 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2550 |
Zakorzenienie
|
mnie tam FM nie rażą tak bardzo,firma działa legalnie, konsument powinien mieć prawo wyboru
![]() ![]() ![]()
Całkowite lekceważenie wszelkich zagrożeń sprawiało jakoś, że zagrożenia zniechęcały się, rezygnowały i znikały.Terry Pratchett Doświadczenie jest szkołą, w której lekcje drogo kosztują ![]() Fuksjowa Roma S. Pilewicz szuka nowego domu Tous Rosa karmel i pomarańcz też szukają nowego domu |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 04:34.