Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII - Strona 64 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-12, 09:25   #1891
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Dot.: Na urlopy wybywamy, lecz o sobie pamiętamy :) - PM 2012 cz. VIII

Cytat:
Napisane przez whitepower Pokaż wiadomość
Chatko to jest nie tyle dieta co wstęp do diety strukturalnej dr Bardadyna (chyba tak się pisze)
Będe miała w weekend trochę czasu to napisze co i jak trzeba robić, ogólnie nietrudne To jest dieta dla ludzi z niepohamowanym apetytem, ale jak widać na nieregularny okres tez pomogła. W każdym razie to zdrowa dieta i nie zaszkodzi, bez głodzenia oparta o różnorodne pokarmy.
chętnie poczytam, bo coś mi się przytyło ze dwa kilo przez ten urlopik....buuu, ogólnie to jestem rok po dukanie - zrzuciłam 13 kg i tak mi się trzymało od początku roku mimo że nie stosowałam ograniczeń, dopiero teraz przybyło....buuu
Cytat:
Napisane przez maruda80 Pokaż wiadomość
Dzień Dobry!

Wczoraj przeżyłam chwile grozy - dzwoni TŻ i mówi że był na pogotowiu i ma miesiąc zwolnienia lekarskiego. Oczywiście czarne scenariusze... myślałam że mi serce stanie.

Okazało się że miał mały wypadek w pracy - szlifierką rozciął sobie palec i miał szyty.
Jego koledzy się nabijali że dobrze że nie u prawej i że do wesela się zagoi

Wracam do pracy, zajrzę do was wieczorkiem, życzę dobrego dnia...
no nieźle Cię wystraszył, w takich sytuacjach to lepiej zacząć jednak od tego, że wszystko jest ok, ale ma zwolnienie, bo rozciął palec...bo wstęp o pogotowiu mnie by też przyprawił o zawał....dużo zdrowia dla TŻcika, miesiąc wolnego każdemu się przyda
Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
my będziemy mieli taki szybszy taniec nasz zespół gra tą piosenke tak trochę bardziej w stylu dance, więc mam nadzieję, że fajnie to wyjdzie. nie lubię takiego dreptania w kółeczku

ja widziałam gdzie taki wiklinowy koszyczek ladnie udekorowany żywymi kwiatami, pokazałam Tż-towi, spodobalo mu się i chyba coś takiego sobie zrobimy. trochę mi się nie podoba jak świadek lub Młody na szybkiego wpychaja koperty do kieszeni albo PM-ka ściska je w ręku
też wolałabym szybszy taniec, zobaczymy jak będzie mnie się podoba koszyczek, jednak ma jeden poważny minus - coś może z niego wypaść, np. jeśli będzie wiało a goście się zabiorą do życzeń pod kościołem, no chyba, że taki porządny zakupowy kosz ogolnie bardziej podobają mi się kosze, kuferki niż pudełka, ale dla mnie ta kwestia jest takim szczegółem, że nie mam czasu się nad tym zastanawiać bylebym ie zapomniała o tym przed samym ślubem, bo to całkiem możliwe

a jeszcze miałam Wam zdać sprawozdanie ze spotkania z Panem z zespołu Akord (http://zespol.katowice.pl/onas-zespol-na-wesele.html) no więc całkiem nieźle to wygląda, 2000 zł za 12 godzin grania później 150zł za godzinę, jeden pan z gitarami, jeden z klawiszem, mają takie rockowe zacięcie, facet konkretny wszystko wyłożył, myślę, że się na nich zdecydujemy
Stary 2011-08-12, 09:38   #1892
paulinka009
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez (kicia) Pokaż wiadomość
spokojnie... jest fizycznie nie możliwe żeby pożółkła jeszcze po tak krótkim czasie. Zbyt bardzo się tego boisz dlatego wydaje ci się pożółkła
Możliwe może być bo to nie jest suknia nowa aczkolwiek myśle że to faktycznie był cień od pokrowca

Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=107324

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=107323

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=107322

TO JA !!!

od razu zaznaczam, że koronka jest na mnie za duża na dekolcie więc pozycję, którą przyjęłam na zdjęciu przodem jest trochę nienaturalna - tzn. odgięłam ramiona mocniej do tyłu, natomiast zdjęcie, które ukazuje mnie z tyłu - tam ramiona "skuliłam" żeby koronka się ładnie naprostowała.
co sądzicie??
Mi również sie nie widzi .... Tak wiec szukaj dalej czasu masz jeszcze sporo

Cytat:
Napisane przez Chatka Pokaż wiadomość
Wiem na pewno potrzebujesz na to trochę większej, niż ja mam

A ja się tak zastanawiam, w co wrzucać koperty, które dostaniemy (u nas nawet, jak prezent się daje, to zawsze jest też kartka z życzeniami, więc kopert będzie dużo). Zrobić myślicie jakieś pudełko? Czy torbę bardziej? Sama nie wiem, chyba jakieś takie tekturowe pudełko kolorowo ładnie zrobione by się nadało
Ja uważam ze pudełko to jest bardzo fajna sprawa, ale nie te urny o których tu mówicie tylko cos takiego http://www.nokaut.pl/opakowania-prez...e-perelki.html ładnie wygląda i na dodatek po ślubie będzie idealne na przechowywanie kartek z życzeniami tylko jeszcze lepiej by było jak by było tak po prostu otwierane i bez dziurki Koszyczki też są fajne ale w nich nie przechowacie potem kartek

Chatko fajna na kiecka ładnie podkreśla Ci figurę )

---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:33 ----------

Cytat:
Napisane przez Nattiv Pokaż wiadomość

A wiecie jakie jest dobre rozwiązanie też? Koszyczek wiklinowy ozdobić i na początku może on posłużyć do noszenia wódki przygotowanej na bramy, a po ślubie będzie idealny na koperty
O takim "recyklingu" nie pomyślałam też dobre rozwiązanie

Edytowane przez paulinka009
Czas edycji: 2011-08-12 o 09:34
paulinka009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 09:43   #1893
maxwelka
Zakorzenienie

GG do maxwelka Send a message via Skype™ to maxwelka

Witam dziewczynki No to startuję z moim cytowankiem

Cytat:
Napisane przez malwus20 Pokaż wiadomość
Na to chyba żadna z nas się nie zdecyduję
Wiesz, ja lubię świecidełka, to może wśród nas znajdzie się i taka, co zagustuje w którychś z pozostałych ślubnych produktów

Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość
Zgadzam się z Twoim zdaniem Zaskakujące jest jak teraz wiele Panien Młodych jest PRZE branych a nie Ubranych.
Też tak myślę... Trzeba zachować umiar nawet jak się jest sroczką

Cytat:
Napisane przez fablous Pokaż wiadomość
Dokładnie
Ja również wyznaję zasadę, że mniej znaczy więcej.
Ale czasami "więcej" też wygląda dobrze, pod warunkiem że w dobrym guście i ze smakiem

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
Dziewczyny koszmar włączają mi się wątpliwości do sukni...
No chyba oszalałaś. Każda z nas ma takie krótkie momenty, że może ta by była lepsza, może tamta, ja wciąż się zastanawiam czy wystarczająco podkreślę talię moją suknią, ale nie warto zmieniać zdania! To, że w którymś momencie zakochałaś się w sukni to znaczy, że to ta jedyna!!!

Cytat:
Lila róż, wielki cyc i wypływający brzuch - czego chcieć więcej?

Cytat:
Napisane przez M_ilkaa Pokaż wiadomość
https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=107324

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=107323

https://wizaz.pl/forum/picture.php?a...ctureid=107322

TO JA !!!

od razu zaznaczam, że koronka jest na mnie za duża na dekolcie więc pozycję, którą przyjęłam na zdjęciu przodem jest trochę nienaturalna - tzn. odgięłam ramiona mocniej do tyłu, natomiast zdjęcie, które ukazuje mnie z tyłu - tam ramiona "skuliłam" żeby koronka się ładnie naprostowała.
co sądzicie??
Niestety, tak jak koleżanki, myślę, że to nie Twój model. Sugerowałabym szukanie dalej...

Cytat:
niestety moim zdaniem ta suknia nie pasuje do Ciebie nie podoba mi sie

---------- Dopisano o 20:17 ---------- Poprzedni post napisano o 20:16 ----------

hm jaki jest sens robienia takich zdjęć chodzi mi o pierwsze z tej aukcji http://moda.allegro.pl/fara-sposa-5350-i1743736308.html
Trzeba się pochwalić nogami i butami, no coś Ty, nie wiesz?

Cytat:
Napisane przez Madziuniusia Pokaż wiadomość
no z taką suknią się jeszcze nie spotkałam. Do tej pory wszystkie były krótkie z przodu, nie z tyłu a tu odwrotnie
Bo ona ją specjalnie zadarła do góry! Sexy

Cytat:
całe szczęście, że nie
też tam jest, przyjrzyj się dobrze...

Cytat:
Napisane przez Gorska_Kozica Pokaż wiadomość
Naszło mnie na kiecki dzisiaj. Co sądzicie o takich?
Przedostatnia najładniejsza
maxwelka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 09:44   #1894
(kicia)
Zakorzenienie

Dzień dobry

Wy się zastanawiacie w co włożyć koperty. A ja mam problem gdzie je w czasie wesela przetrzymać w domu nie bo mogą okraść, na sali nie mamy pokoju dla siebie są dla gości moglibyśmy jeden wziac dla siebie ale nie chcemy bo tych pokoi jest mało i wolimy żeby goście którzy mają dzieci i osoby strasze miały na miejscu. Nie ma też sejfu a przy sobie trzymać to też strach
Bartuś 11.08.2014 godz.15:10 3810 g 55 cm

(kicia) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 09:46   #1895
kasiamniam
Wtajemniczenie

Kurde dziewczyny tyle piszecie ze naprawde nie nadazam mam juz do przeczytania prawie caly watek
Ja wrocilam z PL odebralam sukienke podpisalismy umowe z mFilm (swietne podejscie - udalo nam sie zbic cene nawet bo duzy pakiet mozliwosc bralismy . wiec bedziemy miely tez teledysk dodatkowo ), umowe z sala wktorej bedzie wesele i super sie zlozylo ze chrzciny mojego bratanka wlasnie yly w tej sali wiec moglam wszystko obczaic co i jak i sprawdzic jakie jest jedzonko i jestem oczarowana ta sala jedynie ksiedza nie udalo sie zastac bo czas nas gonil ale to musze zadzwonic
co do pudelek na koperty to ja albo zamowie albo sama zrobie o cos takiego http://allegro.pl/ekskluzywne-pudelk...720258163.html

czy ktoras z Was ma takie pudeleczka z winietkami? http://allegro.pl/podziekowania-wini...730128853.html
bo sie nad nimi zastanawiam! a do srodka dla gosci co bedziecie dawac? te popularne migdal czy cos innego?
kasiamniam jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 09:49   #1896
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maly_czlowieczek Pokaż wiadomość
jednak nie jedziemy z TŻtem do jego rodziny, przełożone na wrzesień, za to idę pierwszy raz spać do niego do domu
co to będzie za noc az mi się przypomniało jak ja pierwszy raz nocowałam u Tż-ta

Cytat:
też wolałabym szybszy taniec, zobaczymy jak będzie mnie się podoba koszyczek, jednak ma jeden poważny minus - coś może z niego wypaść, np. jeśli będzie wiało a goście się zabiorą do życzeń pod kościołem, no chyba, że taki porządny zakupowy kosz ogolnie bardziej podobają mi się kosze, kuferki niż pudełka, ale dla mnie ta kwestia jest takim szczegółem, że nie mam czasu się nad tym zastanawiać bylebym ie zapomniała o tym przed samym ślubem, bo to całkiem możliwe
właśnie myśleliśmy o takim głębszym koszyczku później wykorzysta się go własnie do noszenia jakiegoś alko.
Stary 2011-08-12, 09:51   #1897
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzień dobry

Wy się zastanawiacie w co włożyć koperty. A ja mam problem gdzie je w czasie wesela przetrzymać w domu nie bo mogą okraść, na sali nie mamy pokoju dla siebie są dla gości moglibyśmy jeden wziac dla siebie ale nie chcemy bo tych pokoi jest mało i wolimy żeby goście którzy mają dzieci i osoby strasze miały na miejscu. Nie ma też sejfu a przy sobie trzymać to też strach
a nie mozesz u rodzicow czy kogos zaufanego w aucie? my napewno takie rzeczy jak pudelko z kopertami itp damy tacie do samochodu
Stary 2011-08-12, 09:52   #1898
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasiamniam Pokaż wiadomość
Kurde dziewczyny tyle piszecie ze naprawde nie nadazam mam juz do przeczytania prawie caly watek
Ja wrocilam z PL odebralam sukienke podpisalismy umowe z mFilm (swietne podejscie - udalo nam sie zbic cene nawet bo duzy pakiet mozliwosc bralismy . wiec bedziemy miely tez teledysk dodatkowo ), umowe z sala wktorej bedzie wesele i super sie zlozylo ze chrzciny mojego bratanka wlasnie yly w tej sali wiec moglam wszystko obczaic co i jak i sprawdzic jakie jest jedzonko i jestem oczarowana ta sala jedynie ksiedza nie udalo sie zastac bo czas nas gonil ale to musze zadzwonic
co do pudelek na koperty to ja albo zamowie albo sama zrobie o cos takiego http://allegro.pl/ekskluzywne-pudelk...720258163.html

czy ktoras z Was ma takie pudeleczka z winietkami? http://allegro.pl/podziekowania-wini...730128853.html
bo sie nad nimi zastanawiam! a do srodka dla gosci co bedziecie dawac? te popularne migdal czy cos innego?
owocnie spędzony czas super

pudełko oryginalne jeśli pasuje do całości to myślę, że będzie ok

co do podziękowań, to ja byłam na weselu gdzie były pudełka w kształcie sukienek slubnych dla pań i garniturów dla panów, też z winietkami a w środku panowie mieli merci 2 sztuki a panie po dwa mon cheri a ja chciałabym wsypać m&msy (podpisujemy się często z TŻtem jako M&m ) , ale raczej z powodu temperatury odpadnie
Stary 2011-08-12, 09:54   #1899
kasiamniam
Wtajemniczenie

Cytat:
owocnie spędzony czas super

pudełko oryginalne jeśli pasuje do całości to myślę, że będzie ok

co do podziękowań, to ja byłam na weselu gdzie były pudełka w kształcie sukienek slubnych dla pań i garniturów dla panów, też z winietkami a w środku panowie mieli merci 2 sztuki a panie po dwa mon cheri a ja chciałabym wsypać m&msy (podpisujemy się często z TŻtem jako M&m ) , ale raczej z powodu temperatury odpadnie
hmmm... swietny pomysl z tymi podziekowaniami musze przemyslec bo mam tysiace pomyslow na minute
Stary 2011-08-12, 09:54   #1900
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Ja myślę o tym, żeby zdobyć coś na kształt tych, których fotę poniżej wklejam Znaczy się - tam gdzie pudełka są piętrowo to przesada (nie wiem w sumie po co aż tyle tych pudełek ;p) ale takie płaskie kartoniki/skrzyneczki, mały kuferek - myślę że może się prezentować elegancko i z klasą Dodać do tego kolor przewodni, jakiś fajny szczegół... My raczej będziemy mieć
Hmmmm, a nie wydaje Ci się sztuczko, że coś takiego goście też by mogli odebrac jako samoobsługę?... My pewnie zrobimy klasycznie, czyli damy świadkowej torbę taką jak na prezenty i tam będziemy wrzucać koperty. Gorzej będzie z winem / alkoholem, który mamy dostać zamiast kwiatów - chyba trzeba będzie zorganizować na to jakieś skrzynki

Cytat:
Dzień dobry

Ojej to rzeczywiście problem... Ja się nad tym jeszcze nawet nie zastanowiłam, ale jako że wesele robimy w hotelu, to pewnie wrzucimy to do naszego pokoju. Ale muszą zapytać managera czy mają jakieś sejfy, bo to by była przydatna sprawa.

Cytat:
My będziemy mieć cos w tym stylu (patrz załącznik) Myslałam, żeby do środka wrzucić krówki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2(1).jpg (26,9 KB, 14 załadowań)
Stary 2011-08-12, 09:56   #1901
paulinka777
Raczkowanie

Dzień dobry!

Apropo "opakowania" na koperty- my cały czas nad tym myślimy

Chatko - nie mogę znaleźć do zacytowania, ale bardzo chętnie się z Tobą wybiorę na salony jeśli tylko uda nam się razem zgrać
paulinka777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 09:56   #1902
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Dzień doberek dziewczynki
Dzisiaj wzięłam wolne w pracce, pospałam. Zaraz ogarnę chaupkę (mycie okien przewidziane ).

Dzięki za opinie odnośnie sukienek (wiem, że są do siebie podobne )

maruda kciuki za szybki powrót TŻowego palucha do zdrowia.

Odnośnie trzymania kasy to też przewidujemy jakiś koszyczek ewentualnie torebkę prezentową, żeby kopert tak nie trzymać w garści.
W pensjonacie będziemy mieli miejsce, więc kopertki będą miały gdzie przenocować.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:00   #1903
vesna84
Zakorzenienie

Cytat:
niezłe, mi najbardziej podoba sie nr 1

Cytat:
Dzień Dobry!

Wczoraj przeżyłam chwile grozy - dzwoni TŻ i mówi że był na pogotowiu i ma miesiąc zwolnienia lekarskiego. Oczywiście czarne scenariusze... myślałam że mi serce stanie.

Okazało się że miał mały wypadek w pracy - szlifierką rozciął sobie palec i miał szyty.
auć!! biedak, musisz się nim teraz bardzo opiekować

dzis mój ostatni dzień urlopu od przyszłego tyg.znowu do pracy....
vesna84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:01   #1904
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry

hmmm, no u mnie problem odpada, bo my mamy pokój z sejfem, ale może czyjś samochód w garażu do tego, najlepiej tak żeby nikt nie wiedział, że ten ktoś ma związek ze ślubem (w sensie nie najbliższa rodzina, tylko ktoś inny zaufany). A może macie gdzieś niedaleko depozyt bankowy? sama nie wiem....
Cytat:
Napisane przez evoonia86 Pokaż wiadomość
co to będzie za noc az mi się przypomniało jak ja pierwszy raz nocowałam u Tż-ta

właśnie myśleliśmy o takim głębszym koszyczku później wykorzysta się go własnie do noszenia jakiegoś alko.
hehe, no on u mnie już nocował nie raz (może nawet dziś go ściągnę bo nie lubię być sama ), no ale on ma pokój z bratem i nigdy nie ma "wolnej chaty" (mieszka z mamą, babcią i rodzeństwem), no ale robimy ognisko u niego, a brata nie ma, więc jest wolne łóżko

ha, no może faktycznie kosz może być spory, jak będzie dużo kopert z życzeniami to się ładnie wypełni się pomyśli w okolicach czerwca
Cytat:
a nie mozesz u rodzicow czy kogos zaufanego w aucie? my napewno takie rzeczy jak pudelko z kopertami itp damy tacie do samochodu
o, widzę, że też pomyślałaś o samochodzie...
Stary 2011-08-12, 10:06   #1905
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
a może zostaw w pokoju któregoś z zaufanych gości? nie nocuje w hotelu jakas bliska rodzinka, w której pokoiku moglibyście zostawić koperty na czas przyjęcia?
Stary 2011-08-12, 10:07   #1906
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez vesna84 Pokaż wiadomość
mamy to samo.....ale przed nami jeszcze weekend długi weekend
Stary 2011-08-12, 10:09   #1907
sztuczka_magiczka
Rozeznanie

Hej Laseczki! Jeziuuu... ale masakrycznie się nie wyspałam, oł maj gad Ale spoko - dziś będzie lajtowy dzień, bo teraz jest zebranie zarządu a potem wszyscy wychodzą na pogrzeb jednego pana - tylko ja zostanę w sekretariacie (ktoś musi czuwać nad sytuacją)... Jak wrócę dziś do domku to koniecznie utnę sobie drzemeczkę - dziś po 22 wychodzimy na naszą cotygodniową latynoską imprezkę (tak późno bo TŻ znów ma ostatnią zmianę w pracy) więc trzeba zebrać siły

Cytat:

Ufff... to dobrze, że nic więcej się nie stało

Cytat:
a jeszcze miałam Wam zdać sprawozdanie ze spotkania z Panem z zespołu Akord (http://zespol.katowice.pl/onas-zespol-na-wesele.html) no więc całkiem nieźle to wygląda, 2000 zł za 12 godzin grania później 150zł za godzinę, jeden pan z gitarami, jeden z klawiszem, mają takie rockowe zacięcie, facet konkretny wszystko wyłożył, myślę, że się na nich zdecydujemy
Yhym No my podpisaliśmy oficjalnie umowę z naszym Dj'o-wodzirejem w poniedziałek (zapomniłam Wam napisać ) bo wcześniej mięliśmy samą rezerwację taką w zeszycie, dopiero teraz podpisuje umowy na przyszły rok No i takie trochę mam odczucia mieszane.. I nie podobało mi się, że podczas naszego spotkania TŻ tak mało się udzielał :/ Nie lubię mówić za nas oboje... wtedy TŻ wydaje mi się taką ciapą () i od razu mam wrażenie, że druga strona jeszcze mocniej to odbiera... No ale mniejsza z TŻem Ogólnie to spotkanie trwało dość krótko, wszystkie szczegóły, scenariusz imprezy, dokładny repetruar i harmonogram naszego wesela będziemy uzgadniać jakoś na miesiąc - 2 tygodnie przed Naszym Dniem, także spokojna moja rozczochrana Ale... na umowie mamy tylko 10 godzin grania (koleś bierze 2 tysiące)... I zabijcie mnie, ale nie spytałam czy za dopłatą pogra dłużej.. też wolałabym 12 godzin, albo chociaż 11... No bo wychodzi na to, że wesele powinno się zacząć jakoś tak o 18 to wtedy do tej 4 potrwa... Ale jak dla mnie to 18 jest stanowczo za późną godziną Czas tak szybko leci... wolałabym zacząć o 17... Nie dość, że szkoda czasu to lepiej żeby obiad zjeść po 17 niż po 18... Dj uzasadniał swoje sugestie tym, że goście wolą się bawic, tańczyć jak się ściemnia na dworze - no i okey, zgodzę się z tym... ale jednak miło jest na początku tak sobie odpocząć luźno po daniu głównym, pogadać tak jeszcze na spokojnie, ja bym chętnie wyszła z TŻem postrzelać parę fot na zewnątrz (wiem, że będziemy mieć sesję poślubną, a w dniu ślubu nie za bardzo chcę robić dłuższą sesję niż półgodzinną - a jednak zależy mi, by mieć parę takich artystycznych zdjęć tylko we dwoje...) No i generalnie Sztuczka już zaczęła kombinować co by tu zrobić żeby TEN DZIEŃ trwał dłużej i piękniej () i pomyślała, że ślub faktycznie możnaby zrobić o 15, potem życzenia, coś tam i będzie po 16, a później pójść/podjechać do parku (jest całkiem blisko) i porobić zdjęcia z gośćmi... ale wiem, że o ile dla mnie byłoby to super bo mielibyśmy więcej zdjęć z gośćmi i to takich ładniejszych, w zieleni, natomiast sami zainteresowani pewnie nie odbiorą tego pomysłu z entuzjazmem Do Dj'a zaraz napiszę jak on się zapatruje na przedłużanie czasu prowadzenia wesela, ale może macie moje Kochane jakiś pomysł jak to rozwiązać, żeby był i wilk syty i owca cała, żeby Sztuczka miała dłuższe wesele (bo wiem, że w mojej sali zaczynają najwcześniej o 17, ale gdyby sam ślub było o 15 to zostaje nam jeszcze jakieś pół godziny zapasu, coś trzeba konstruktywnego wymyślić dla gości na ten czas)

Hehe ja to mam problemy ;p Mam nadzieję, że pomożecie
sztuczka_magiczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:10   #1908
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
ha, no może faktycznie kosz może być spory, jak będzie dużo kopert z życzeniami to się ładnie wypełni się pomyśli w okolicach czerwca
no no
Stary 2011-08-12, 10:10   #1909
maxwelka
Zakorzenienie

Cytat:
A mój ostatni dzień... panieńskiego nazwiska Jutro cywilny!
Stary 2011-08-12, 10:11   #1910
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Cytat:
W pensjonacie będziemy mieli miejsce, więc kopertki będą miały gdzie przenocować.
A my zawieziemy jakiejś zaufanej osobie do domu, bo tam gdzie mamy sale nie bedzie gdzie zostawić.
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:13   #1911
__Paulinka__
Zakorzenienie

hej

Cytat:

widze, ze gustujesz w sukniach typu A i na ramiaczkach wszystkie są podobne wolalabym te sukienki oglądac na Tobie

Cytat:
Dzień Dobry!

Wracam do pracy, zajrzę do was wieczorkiem, życzę dobrego dnia...
ale Cie nastraszył ale dobrze, z nic powazniejszego sie nie stalo

Cytat:
Dzień dobry

My mamy apartament w cenie, wiec problem z glowy. A ja bym na Twoim miejscu i tak wziela jakis pokoj... przeciez musisz sie gdzies podmalowac, przebrac np buty.. trzymac kosmetyki, jak masz poprawiny to ciuchy na nastepny dzien... PM powinna miec swoj kącik

Cytat:

hehe, no on u mnie już nocował nie raz (może nawet dziś go ściągnę bo nie lubię być sama ), no ale on ma pokój z bratem i nigdy nie ma "wolnej chaty" (mieszka z mamą, babcią i rodzeństwem), no ale robimy ognisko u niego, a brata nie ma, więc jest wolne łóżko

mysle, ze tutaj nie `brak wolnego lozka` byl problemem tylko brat hehe u mojego TZta tak samo bylo dlatego jak bede miala dzieci to zadbam o to, zeby kazde mialo swoj pokoj hehe bo wiem, jakie to uciązliwe w pewnym etapie zycia bywa zero intymnosci
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:13   #1912
gosza_m
Zakorzenienie

GG do gosza_m

Dzień dobry!!!!!!!!

Pick me. Choose me. Love me

Kubuś 23.12.15- 19tc
Mateusz 15.03.17- 21tc
Joasia 25.03.18
gosza_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:14   #1913
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d
Konto usunięte

Sztuczka a jak długo już tańczycie? I te imprezki to całonocne?
95a9f5071e7d0cd6ef7dbab6e353959a34994157_6057de0215c7d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:15   #1914
(kicia)
Zakorzenienie

Właśnie myślę o samochodzie moich rodziców jakąś skrytkę się wykombinuje. na miejscu parking jest tak usytuowany że były na widoku. Na miejscu nie będzie spał nikt na tyle zaufany.

Stary 2011-08-12, 10:15   #1915
kilianna
Zakorzenienie

od wczoraj mnie nie było i proszę... nazbierało się 6 stron!!!
Cytat:
Napisane przez madzia2306 Pokaż wiadomość
oto madzia w naturalnym blondzie
pasuje Ci, ładny, naturalny kolorek
Cytat:
Właśnie mnie też to zawsze zastanawia, 3 miechy to tam norma z oranizacją... przynajmniej na filmach
A druhny widzialas w kinie czy są już na sieci? bo chce zobaczyć, ale raczej ściągnąć w dobrej wersji

...
byłam na tym w kinie i faktycznie - jak coś to polecam obejrzeć dobrą wersję, ponieważ te wszystkie suknie, dodatki itd... , to aż się prosi, by oglądać w dobrej wersji śmieszny film, może nie jakiś hit, ale godny obejrzenia przez przyszłą PM
Cytat:
Napisane przez Irmelin333 Pokaż wiadomość
Z tym się zgodze Takie upięcia rodem z lat 90
A moje inspiracje to (troche sporo mi się ich nawrzucało ):
o własnie, mi też się tak kojarzą takie upięcia. Twoje propozycje są sliczne, takie koczki też mi się podobają.

Cytat:
a może któraś chce mieć gniazdo na głowie
hehehe Ty to zawsze wynajdziesz jakiś "kwiatek"

Cytat:
Napisane przez magdziaS Pokaż wiadomość
Dziewczyny dziękuje Wam wszystkim za kciuki Operacja Marysi się udała Ze szczątkowych informacji wiem, że chirurdzy zrobili wszystko to co chcieli i zabieg się udał, nie było komplikacji. Teraz najważniejsza jest rechabilitacja pooperacyjna i żeby nie wystąpiły dodatkowe komplikacje. Czyli strategiczne jest kilka następnych godzin. Także kciuki nadal aktualne, bo Wizażankowe kciuki mają moc! Ale najgorsze Mania już ma za sobą

Drugie w moim stylu

I tu też drugie

Wklejam kilka moich fav Ale pewnie tydzień przed ślubem się zdecyduje
to fajnie, że wszystko poszło dobrze a Twoje fav również przypadły mi do gustu.

Cytat:
walca wiedeńskiego, mój Tż ma wyczucie rytmu a to połowa sukcesu, ale wybieramy sie na jakis kurs, żeby opracować układ
ja jestem wariatka, ja bym chętnie zmalowała jakąs niespodziankę taneczną dla gości (coś szybkiego) ale mój Tż nawet nie chce o tym słyszeć
my też tańczymy walca. Będziemy brac lekcje tańca, bo lepiej od mojego TŻ tańczy niedźwiedź syberyjski. Mamy melodię i do niej zatańczymy tego walca
Cytat:
przypomina mi suknię liszowskiej. Foty poniżej dla przypomnienia

Milka - widać, że jesteś szczupłą, zgrabną dziewczyną,w tej sukni Twoja figura ginie i nie wyglądasz tak jak na to zasługujesz

Cytat:
podoba mi się nr 1
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg liszowska suknia.jpg (96,4 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg liszowska 2.jpg (52,1 KB, 24 załadowań)

Edytowane przez kilianna
Czas edycji: 2011-08-12 o 10:16
kilianna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:21   #1916
evoonia86
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
no, to od jutra już nie będziemy mówiły do Ciebie panno
Stary 2011-08-12, 10:25   #1917
(kicia)
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez __Paulinka__ Pokaż wiadomość

My mamy apartament w cenie, wiec problem z glowy. A ja bym na Twoim miejscu i tak wziela jakis pokoj... przeciez musisz sie gdzies podmalowac, przebrac np buty.. trzymac kosmetyki, jak masz poprawiny to ciuchy na nastepny dzien... PM powinna miec swoj kącik
My z TŻ chcemy sobie wynająć pokój do spania w hotelu ale w mieście. Na miejscu chce położyć moje dwie babcię, moją siostrę z dzieckiem i jej facetem, moja chrzestną z mężem i ich małym synkiem, dwie kuzynki z małymi dziećmi. Pokoi jest 8. Takie sprawy jak makijaż zmiana butów i przebieranie będę załatwiać w pokoju siostry ale pieniędzy tam na pewno nie zostawię

Stary 2011-08-12, 10:28   #1918
Gorska_Kozica
Zakorzenienie

GG do Gorska_Kozica

Cytat:
hej

widze, ze gustujesz w sukniach typu A i na ramiaczkach wszystkie są podobne wolalabym te sukienki oglądac na Tobie
A to jak się w końcu wybiorę coś pomierzyć Ale fakt, bez ramiączek sobie nie wyobrażam.
Gorska_Kozica jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:31   #1919
__Paulinka__
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosza_m Pokaż wiadomość
Dzień dobry!!!!!!!!
bry bry

Cytat:
My z TŻ chcemy sobie wynająć pokój do spania w hotelu ale w mieście. Na miejscu chce położyć moje dwie babcię, moją siostrę z dzieckiem i jej facetem, moja chrzestną z mężem i ich małym synkiem, dwie kuzynki z małymi dziećmi. Pokoi jest 8. Takie sprawy jak makijaż zmiana butów i przebieranie będę załatwiać w pokoju siostry ale pieniędzy tam na pewno nie zostawię

a no w takim przypadku to zgadzam sie z Tobą jeszcze jest troche czasu, zeby o tym pomyslec Twoi rodzice na pewno cos wymyslą

---------- Dopisano o 10:31 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
A to jak się w końcu wybiorę coś pomierzyć Ale fakt, bez ramiączek sobie nie wyobrażam.

ramiączka są bardzo praktyczne, suknia sie nie zsunie, wszystko bedzie na swoim miejscu mi sie zawsze bardziej podobly te bez ramiaczek, ale nie mowie, ze nie bede ich miala wszystko wyjdzie w "praniu" najbardziej chcialabym odczepiane, wtedy do kosciola i na poczatek imprezy nie maialabym ich, a jak bym zaczela szalec i robic rozne wygibasy to dla pewnosci bym je doczepila:P
__Paulinka__ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 10:40   #1920
maly_czlowieczek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez maxwelka Pokaż wiadomość
wooow ja też chcę już zmienić nazwisko może jestem nie na bieżąco, ale można wiedzieć, czemu rozdzieliliście cywilny i kościelny? ostatnio mój kolega też miał ślub cywilny, a kościelny za rok i właściwie nie wiem czemu tak.....ktoś tylko rzucił hasło - dziecko albo kredyt heh, nie wiem jak to u niego było....nie chcę być wścibska (ale jestem ), ale jak to nie tajemnica to chętnie poczytam
Cytat:
Napisane przez sztuczka_magiczka Pokaż wiadomość
Hej Laseczki! Jeziuuu... ale masakrycznie się nie wyspałam, oł maj gad Ale spoko - dziś będzie lajtowy dzień, bo teraz jest zebranie zarządu a potem wszyscy wychodzą na pogrzeb jednego pana - tylko ja zostanę w sekretariacie (ktoś musi czuwać nad sytuacją)... Jak wrócę dziś do domku to koniecznie utnę sobie drzemeczkę - dziś po 22 wychodzimy na naszą cotygodniową latynoską imprezkę (tak późno bo TŻ znów ma ostatnią zmianę w pracy) więc trzeba zebrać siły

Yhym No my podpisaliśmy oficjalnie umowę z naszym Dj'o-wodzirejem w poniedziałek (zapomniłam Wam napisać ) bo wcześniej mięliśmy samą rezerwację taką w zeszycie, dopiero teraz podpisuje umowy na przyszły rok No i takie trochę mam odczucia mieszane.. I nie podobało mi się, że podczas naszego spotkania TŻ tak mało się udzielał :/ Nie lubię mówić za nas oboje... wtedy TŻ wydaje mi się taką ciapą () i od razu mam wrażenie, że druga strona jeszcze mocniej to odbiera... No ale mniejsza z TŻem Ogólnie to spotkanie trwało dość krótko, wszystkie szczegóły, scenariusz imprezy, dokładny repetruar i harmonogram naszego wesela będziemy uzgadniać jakoś na miesiąc - 2 tygodnie przed Naszym Dniem, także spokojna moja rozczochrana Ale... na umowie mamy tylko 10 godzin grania (koleś bierze 2 tysiące)... I zabijcie mnie, ale nie spytałam czy za dopłatą pogra dłużej.. też wolałabym 12 godzin, albo chociaż 11... No bo wychodzi na to, że wesele powinno się zacząć jakoś tak o 18 to wtedy do tej 4 potrwa... Ale jak dla mnie to 18 jest stanowczo za późną godziną Czas tak szybko leci... wolałabym zacząć o 17... Nie dość, że szkoda czasu to lepiej żeby obiad zjeść po 17 niż po 18... Dj uzasadniał swoje sugestie tym, że goście wolą się bawic, tańczyć jak się ściemnia na dworze - no i okey, zgodzę się z tym... ale jednak miło jest na początku tak sobie odpocząć luźno po daniu głównym, pogadać tak jeszcze na spokojnie, ja bym chętnie wyszła z TŻem postrzelać parę fot na zewnątrz (wiem, że będziemy mieć sesję poślubną, a w dniu ślubu nie za bardzo chcę robić dłuższą sesję niż półgodzinną - a jednak zależy mi, by mieć parę takich artystycznych zdjęć tylko we dwoje...) No i generalnie Sztuczka już zaczęła kombinować co by tu zrobić żeby TEN DZIEŃ trwał dłużej i piękniej () i pomyślała, że ślub faktycznie możnaby zrobić o 15, potem życzenia, coś tam i będzie po 16, a później pójść/podjechać do parku (jest całkiem blisko) i porobić zdjęcia z gośćmi... ale wiem, że o ile dla mnie byłoby to super bo mielibyśmy więcej zdjęć z gośćmi i to takich ładniejszych, w zieleni, natomiast sami zainteresowani pewnie nie odbiorą tego pomysłu z entuzjazmem Do Dj'a zaraz napiszę jak on się zapatruje na przedłużanie czasu prowadzenia wesela, ale może macie moje Kochane jakiś pomysł jak to rozwiązać, żeby był i wilk syty i owca cała, żeby Sztuczka miała dłuższe wesele (bo wiem, że w mojej sali zaczynają najwcześniej o 17, ale gdyby sam ślub było o 15 to zostaje nam jeszcze jakieś pół godziny zapasu, coś trzeba konstruktywnego wymyślić dla gości na ten czas)

Hehe ja to mam problemy ;p Mam nadzieję, że pomożecie
dużo siły w pracy! mam nadzieję, że faktycznie luźny dzień Cię czeka, a potem szalona impreza a pierwszy taniec będzie u Was latino?

co do dja to dla mnie to dziwne, że na 10 godzin, u nas, jak już może wiesz, wesela zaczynają się wcześniej, koleś z tego zespołu powiedział, że oni godzinę rozpoczecia uznają godzinę od rozpoczecia mszy, a na miejscu, na sali są 2 godziny przed tą porą, bo czasem się zdarzy, że szybka msza, a potem życzenia się przenoszą na salę, bo na przykład jest deszczyk....Twoja sytuacja faktycznie niezbyt sympatyczna, aż dziw, że sala takie fochy robi.....z tym wspólnym plenerem to fajny pomysł, jeśli macie ładne miejsce jak bym była gościem to by mi się spodobało, myślę, że DJ zagra dłużej za opłatą....ale dziwne, że nie chce być od początku wesela....u nas zespół wita parę młodą itd....myślę, że się z nim dogadacie pomyślę jeszcze, co można by zrobić między kościołem a salą.... bo można wykombinować jakiś fajny event.....a o której planujesz mszę i jak długo potrwa dojazd do sali?
Cytat:
mysle, ze tutaj nie `brak wolnego lozka` byl problemem tylko brat hehe u mojego TZta tak samo bylo dlatego jak bede miala dzieci to zadbam o to, zeby kazde mialo swoj pokoj hehe bo wiem, jakie to uciązliwe w pewnym etapie zycia bywa zero intymnosci
hehe, ładne masz plany no ja tego rozkładu mieszkania u nich w ogóle nie rozumiem, chłopaki mają najmniejszy pokój w dwójkę a obok wielki pokój ma babcia i kolejny wielki ma siostra, ale teraz siostra się wyprowadza (przynajmniej na jakiś czas) i brat wynosi się do jej pokoju nareszcie będzie można normalnie spędzać czas, a nie martwić się że brat śpi po nocce, albo przed nocką, bo on tak zazwyczaj pracuje, a potem cały dzień śpi albo jest u dziewczyny, ach nóż mi się otwiera, jak pomyślę, że cały dom jest na głowie TŻta i jego mamy, a brat nic nie robi
Cytat:
Właśnie myślę o samochodzie moich rodziców jakąś skrytkę się wykombinuje. na miejscu parking jest tak usytuowany że były na widoku. Na miejscu nie będzie spał nikt na tyle zaufany.
na pewno jakoś wyjdziecie z tej sytuacji jak auta są na widoku to chyba najlepszy pomysł

PS. wybaczcie, ale musiałam pousuwać ikonki z cytowań i swoje, nie wiedziałam, że można tylko 20.....bu

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości