|
|||||||
| Notka |
|
| Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4171 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy! Cz: XII
Cytat:
jak tylko zmieniasz odcien to malaks albo gora 15 minut. Cytat:
wydaje mi sie ze jestes zimnym typem. ewentualnie mieszanym... wiec zimne i tak ci pasuje. heloł laleczki! ale była wczoraj sieka... kolejna sławetna bitwa pod(o) palette ![]() czemu ludzie dalej sie nie edukuja i plotki wciaz zaburzaja rzeczywistosc?! ja juz nie wiem jak mam zmieniac swiat zmienie sie w supermenke czy cos... moze dojdzie wtedy mam jeszcze! dobry humor poki co, ale niebawem pojawi sie na horyzoncie moja kochana tesciowa , a wtedy bunny przepadnie i zapadnie sie pod ziemie do konca sierpnia nie wiem jak ja przyzyje to kolejne trzesienie ziemi mojego cudownego blond swiata milego dnia!
|
|
#4172 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4173 |
|
Zadomowienie
|
Lady bardzo ładny kolor...zazdroszczę.
![]() Od dzisiaj zamierzam naprawdę solidnie zająć się włosami żeby jest dobrze przygotować na dekoloryzację i farbowanie. ![]() Zaopatrzyłam się w skrzyp, suplement diety, oliwę z oliwek i maseczkę Wella. Jeszcze tylko muszę kupić jakiś dobry szampon i odżywkę. Niestety włosy wypadają mi na potęgę, ale to prawdopodobnie przez stres.
|
#4174 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
uu to współczuję trzymaj się maleńka
|
|
|
|
|
#4175 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4176 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja używam szamponu czerwonego gliss kura a z odżyweczek to mogę polecić ale raczej maskę herbala niebieska ubóstwiam ale mogłabyś spróbować zapach zabójczy a włoski mięciutkie, fajnie rozczesują się sypkie i widzę że nawilżone z tańszych perełek to odżywka isany z babassu ale również nie każdemu przypadła to już kwestia indywidualna choć spora część blondynek z naszego wątku sobie chwali i nivea cudeńko
Edytowane przez xLADYx Czas edycji: 2011-08-12 o 10:46 |
|
|
|
|
#4177 |
|
Zakorzenienie
|
mnie jeszcze podpasowała wczoraj ta odżywka nivei do długich włosów
|
|
|
|
#4178 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4179 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Obecnie używam Garniera z awokado. Całkiem niezły, ale to nie jest "to".
|
|
#4180 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4181 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4182 |
|
Zadomowienie
|
No to czeka mnie niezłe molestowanie portfela.
![]() Nie dość, że zaczynają się wyprzedaże, to jeszcze pewnie rzucę się na szampony i odżywki. No i jakby tego było mało, to parę dni temu po raz pierwszy w życiu kupiłam niebieski lakier do paznokci. Tak mi się spodobało, że teraz rzucę się przy najbliższej okazji na wszystkie kolory tęczy (do tej pory używałam tylko "tradycyjnych" barw tzn. czerwony, wiśniowy, różowy, cielisty - żadnych szaleństw kolorystycznych).Aaa...a muszę jeszcze przyoszczędzić na jazdy. Pewnie znów mój egzamin się przełoży w czasie.
|
#4183 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4184 | |
|
Zakorzenienie
|
dzieki kiciu i lady!
moze jakos dam rade... kolejny przyjazd i kolejnych strach w calej rodzinie w pl co tez wariatka znow wymysli i zrobi ![]() i kazdy juz pyta drugiego- kiedy ona wyjezdza komedia i dramat w jednym serio ![]() tak bossska! Cytat:
|
|
#4185 | ||
|
Zakorzenienie
|
ja dostałam w gazetce próbniki
szamponu i odżywki, umyłam i spodobało mi się dzisiaj pomaszeruję do sklepu ![]() Cytat:
![]() a novelove to i arbuzy jakieś ponaklejała sobie ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#4186 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() gdyby tak mialo byc to bym juz sie do mamusi wyprowadzila na ten czas a z tz byly rozwod tylko pewnie bedzie trzeba do niej jezdzic raz w tyg. i ona bedzie co raz przyjezdzac popsuc nam nerwy ale tz obiecal mi solidna z nia rozmowe- zeby sie raz na zawsze odje*ała od nas co robimy to nasze i jej nic do tego jak zyjemy.boje sie ze zarzuci na nas focha, albo pogada po rodzinie jakie wyrodne dzieci z nas i ze synowa to diabel ![]() z drugiej strony bedzie co ma byc, ale jesli kolejny raz bedzie mnie traktowac z pogarda i wyzszoscia to tego pozaluje bo jej prosto w oczy wyjade- skloce rodzine- jak poprzednim razem i znow na rok bedzie spokoj
|
|
#4187 |
|
Zadomowienie
|
Blond Bunny współczuję.
Moja "przyszła teściowa" jest na szczęście całkiem w porządku...w każdym razie tak mi się wydaje po paru spotkaniach. Wiadomo, że później może wyjść szydło z worka.
|
#4188 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo ja myslalam ze moja jest ok, dopoki po 3 latach nie zostalam z nia sam na sam i wtedy odkrylam prawde jaka to zaklamana osoba i udajaca przed innymi
|
|
#4189 | |
|
Zakorzenienie
|
Jaką diete?
![]() Sama marchewka? Cytat:
A ja właśnie wrocilam, bylam nad Zalewem i łaziłam 2 godziny, pies pada ![]() I ja się zmęczyłam ![]() Czas zrobić obiad ![]() blond bunny to trzymaj się dzielnie
|
|
|
|
|
#4190 |
|
Zakorzenienie
|
BlondBunny !! kładłem matrixa UL-A + mix niebieski woda 12%, 20min, wyszły szaro-niebieskie, takie glony....za duzo mixa ;/ podrzuce zdjęcia potem. moge kłaść sam blond bez mixa jutro?
|
|
|
|
#4191 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny siedze z majirelka jakies 20 minut, ale ciemno na głowie
jak na tych zdjęciach Buahhot, orzechowy fiolet![]() za 20minut zmywam, mam nadzieje że będzie git, bo jak nie ![]() żeby mi wyszło jak Buahhot ---------- Dopisano o 14:48 ---------- Poprzedni post napisano o 14:46 ---------- Bunny tak myślałam żeby właśnie trzymać jakieś 30minut, kładłam na długość 4,5% |
|
|
|
#4192 |
|
Zakorzenienie
|
a ja chyba dzisiaj też się wybiorę po farbę i zgładzę odrost
![]() w poniedziałek miną 3 tygodnie od ostatniego farbowania, więc już chyba można
|
|
|
|
#4193 |
|
Zadomowienie
|
Agatau88 kombinowałam już z maskami domowymi z oliwy z oliwek oraz oleju rycynowego, ale jestem leń i przestałam. Teraz piję na czczo łyżeczkę oliwy z oliwek, bo ponoć to świetnie działa na ogólną kondycję włosów, skóry i paznokci.
![]() Edit: A farbujecie same odrosty czy jak już robicie odrost, to kładziecie też farbę na całą długość włosów? Jak chodziłam do mojego (byłego już) fryzjera, to babka zawsze kładła mi farbę na całe włosy (jak farbowałam odrosty), bo twierdziła, że "tak trzeba". A niedawno rozmawiałam z bardzo sympatyczną kobitką, która powiedziała mi, że szkoda włosów i można pokryć sam odrost, a podczas spłukiwania ona zemulguje farbę żeby tylko odświeżyć kolor. Szczerze mówiąc, to mi zawsze przeszkadzał fakt, że nakłada mi farbę co miesiąc na całą długość. Pomijam kasę, ale po prostu bałam się o włosy.
"Nie zamartwiaj się jednak przyszłością. Dzień dzisiejszy wystarczy ci aż nadto." ~Xbox & rock fan Edytowane przez Galadriela87 Czas edycji: 2011-08-12 o 15:00 |
|
|
|
#4194 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja teraz jem codziennie galaretki ![]() A ja jak robię odrost to co kilka farbować daję na całość jak już mam zmywać na 5 minut i potem z wodą malaksuję. A teraz jak pójdę do fryzjerki to ona zrobi mi odrost i dorobi refleksy więc nie będzie potrzeby dawania farby na całość. |
||
|
|
|
#4195 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czasem malaks na sekundę ![]() a odświeżenie wszystkich włosów... dawno tego nie robiłam, ale właśnie teraz będę musiała zrobić, bo już tata mówił, że trzeba
|
|
|
|
|
#4196 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4197 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4198 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj fotki ![]() to iles ty dal tego mixa??? ![]() nie kladz czasem teraz farby blond, bo bedziesz zielony jak wiosenny szczypiorek lepiej myj te wlosy kilka razy dziennie szamp. przeciwlupiezowym.... a mowilam najpierw zrobic bez mixa i w razie jakby bylo zle to dopiero z mixem ach... no i ten mix innej firmy niz farba- tego sie balam i to sie stalo... ale przynajmniej jestes modny nie to zebym sie z ciebie smiala ale sobie wyobrazam co masz na glowie.... myj wloski, bedzie lepiej
|
|
#4199 |
|
Zakorzenienie
|
połozyłem na 20 min sam matrix z wodą 12% i duzo zeszło glonów!
dodaje. wyobraźcie sobie, przez samym matrixem, był ciemny szary z niebieskim-zielonym. |
|
|
|
#4200 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
myj szamponem i to szaro-zielone zlezie- ale jak ci pieknie pasemka wziely to ile dales mixa? ![]() do farby popielatej z niebieskim w srodku?
![]() |
Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:09.

, tak zrobię, a ile trzymać na długości? 20minut czy więcej? jutro będę robić

ale mogłabyś spróbować 

jak na tych zdjęciach Buahhot, orzechowy fiolet