|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
wiecie co dawno naszej wątkowej przemytniczki nie było. Pewnie Krzyś też jej nie daje się nudzić
|
|
#3482 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
KOCHANE !
Tak sobie myślę, kolejny wątek to już będzie ODCHOWALNIA, co ?! |
|
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
Kolina
![]() Zmalowana ładna sukienka. Jestem przerażona problemami zdrowotnymi Waszych pociech. Ech, gdybym mogła pomóc...Jedyne co mogę zrobić, to trzymać kciuki, żeby wszystkie wątkowe dzieciaczki były zdrowe i uśmiechnięte, bez kolek, prężeń, krostek... ![]() Mnie humor opuścił. Doszłam w nocy do wniosku (nie mogłam spać do 2), że nasza córeczka zrobi psikusa i urodzi się jak jej mama w święto kościelne - 15 sierpnia . Ciekawe czy moje nocne rozważania będą mieć coś wspólnego z rzeczywistością...Nie było dzisiaj na wątku Oliweczki...Czyżby coś się działo? Edytowane przez DaKaro Czas edycji: 2011-08-12 o 13:48 |
|
|
|
#3484 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za ogranizacje - moja właśnie usypia i musze to pranie rozwiesic wreszcie i cos zjesc![]() Cytat:
|
|
|
#3485 |
|
Zakorzenienie
|
Właśnie Beatko moja to jak ma humor...
Raz weźmie smoczka skwasi się i wypluję, a raz weźmie go normalnie i cmoka, choć te cmokanie trwa myślę tylko do momentu kiedy wejdzie w druga fazę snu ,bo smok wypada i go na szczęście nie szuka... Zastanawiam się nad kąpaniem kurdę, bo przez dwa dni było że ją wykapałam ok 19stej,ale zasnęła dopiero o 21, do tego czasu jadła, odbijanie i obserwowanie. Wczoraj ją wybudziłam o 20:30 kąpanie ładnie, spokojne, elegancko. Pojadła ale zasnęła o 22 i wstała o 01:30 Muszę mieć swoją godzinę kąpieli,co ?! chyba 19sta ? i jak zaśnie o 18stej to ją wybudzać do kapieli ?! Natka przypomniało mi się jeszcze... wypiłam ostatnio herbatę zielona z maliną i mała też ładnie po niej kupkę zrobiła...wydawało mi się nawet, że jej koopka pachnie zieloną herbatą Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-08-12 o 14:06 |
|
|
|
#3486 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej Mamuśki i Dwupaki.
W sumie to nadal nie mam na nic czasu, ale teraz Żółwik zasnął, więc na chwilę wpadłam. Karmię tylko MM, mało odciągam, żeby nie powiedzieć, że wcale. Nie miałam nawet nawału. Pokarmu jak na lekarstwo, Dominik potrafił pół dnia wisieć i dalej się domagać. Przez to poranił mi brodawki i koło się zamknęło. Niestety zaczęły męczyć go kolki. Dajemy mu Esputicon i Dicoflor, ale jeszcze nie widzę poprawy. Poza tym to mały Głodomór. Już teraz je około 70-80ml a potrafił więcej ale lekarz kazał ograniczyć, bo przybrał 460g w tydzień. Wiem, przesada...ale takie są błędy młodych rodziców. Położna jeszcze nie była, bo na urlopie. U lekarza na razie byliśmy prywatnie, bo do Ośrodka mamy iść dopiero po wizycie położnej. Co do dodatkowych paluszków, to już Malutkiemu odpadły. Mamy jeszcze jedną kontrolę u chirurga w przyszłym tygodniu. Po USG głowy i brzuszka jestem już spokojniejsza. Wszyscy lekarze mówią, że neurologicznie Dominik jest "bardzo udany", więc myślę, że była to wada izolowana i nie wiąże się z niczym więcej. TŻ pomaga mi bardzo Też nie mieszczę się w żadne ciuchy z przed ciąży, także Patik nie jesteś sama. Chodzę nieumalowana, ledwo mam czas zęby czy włosy umyć. Chciałabym już iść na spacer, ale po pierwsze nie ma pogody a po drugie nie ma w czym Troszkę nadrobiłam ostatnie strony, ale zaległości już pewnie zostaną. Może jak brzuszkowe dolegliwości miną to będzie mnie tu więcej. Ale się rozpisałam
|
#3487 |
|
Zakorzenienie
|
70-80 ml?
To moja to jakaś nienajedzona musi być czasami, bo zje 150 ml ![]() jestem ciekawa ile przytyła ? |
|
|
|
#3488 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale wiesz, mleko z piersi a MM to jednak różnica. Przy matczynym to się też napije, a tu sam pokarm to trzeba mniej . Mały zaczyna się prężyć już. Znowu nie może się wyprukać. Zmykam do niego.
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba ... Dominik Edytowane przez jacieeeee Czas edycji: 2011-08-12 o 14:32 |
|
|
|
|
#3489 |
|
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() Lilka dziś miała super noc, zasnęła przed 22, i obudziła się dopiero po 4 , wypiła cyca i spała do 7 Mogłoby już tak zostać ![]() Co do szczepień to my bierzemy skojarzone. Na pierwszą wizytę u pediatry trzeba być po prostu przed szczepieniem w 6 tygodniu, jeśli nic się nie dzieje. Ja chodzę prywatnie i już byliśmy tak kontrolnie zobaczyć jak mała przybiera. Teraz pójdziemy do przychodni przed szczepieniem 25.08. Natka za pierwszy miesiąc Oby Wam problemy kupkowe też tak szybko przeszły
|
#3490 |
|
Zakorzenienie
|
1.Po jakim czasie Wam tak dzieciaczki długo śpią ?!
2.Czy Wam też skrzepy wypływały tam z dołu? 3.Mi jutro mija 2 tyg od porodu a Ja nadal krwawię.Jak długo się z Was lało? 4.Jakie są inne sposobo na poranione brodawki? Mam Bepanhten i wietrze, ale coś jeszcze szybszego jest? |
|
|
|
#3491 |
|
Zakorzenienie
|
Radek ma jeden tydzień
|
|
|
|
#3492 | |
|
Zakorzenienie
|
Na bank!
![]() Cytat:
I pochwały dla męża ![]() Cześć słodziutka paczuszko
|
|
#3493 |
|
Zakorzenienie
|
Ile bym dała, aby moja Emilie wyciągnęła już drugą rączkę
![]() nie raz trzyma się tak słodko brudki, ale muszę jej od razu rączkę schować ![]() Radek ma śliczne oczka moja Emilie dopiero teraz może tak oboje oczu otworzyć, wcześniej miała ropkę. Słodki |
|
|
|
#3494 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny My chyba z M będziemy mieli we wrześniu ślub kościelny
:brzyda l: wkońcu mając dwójkę dzieci by się przydał
|
|
|
|
#3495 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3496 | ||
|
Zadomowienie
|
Zmalowana, fajna kieca, sama bym chciała taką zarzucić
Z Ciebbie taka laska!Cytat:
Ojca to bym Takie stwierdzenia nie są nikomu potrzebne.... Ciekawe ile on miał lat przy pierwszym dziecku... Kiedyś ludzie o wiele wczesniej mieli dzieci i dawali radę, a Tobie widać trafił się cięższy egzemplarz, ale wynagrodzi Ci to w przyszłości. Wierzę że jest Ci ciężko A my lecimy dziś pierwszy raz na wietrzenie do ogrodu Wprawdzie miała już 3 trasy autem, i jedno wietrzenie przy oknie, ale wietrzenia w ogrodzie będzie pierwszy raz... Pogoda łaskawa![]() WOW! ![]() Cytat:
Do przechowywania są specjalne woreczki do mrożenia pokarmu, ale nie praktykowałam. |
||
|
|
|
#3497 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam nadzieję, że będzie u nas lepiej A mąż Cię na pewno bardzo kocha ![]() ---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ---------- Właśnie dzisiaj nas znajoma poinformowała, że mamy prawo do jednej wizyty domowej pediatry. Powinien sam przyjść. Ciekawe..... |
|
|
|
|
#3498 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
W dzień jest różnie, ma dzień że śpi prawie od rana do wieczora, a czasem ma króciutki drzemki i jest non stop aktywna/marudząca. 2. raczej nie 3.ja krwawiłam jakiś miesiąc, teraz jeszcze bez wkładek ani rusz bo delikatnie ciągle plamię 4.smarowanie swoim mlekiem
|
|
#3499 | ||||
|
Zakorzenienie
|
No, zjadłam zupę, ziemniaczki nastawiłam i się gotują, pranie powiesiłam i nastawiłam następne, jeszcze podłogi umyję i jestem obrobiona
aaa jeszcze pranie wczorajsze złoże ![]() Cytat:
Cytat:
odwiedzaj nas częściej w miarę możliwości brawa dla męża - taka pomoc jest nieoceniona.ja też już więcej karmię mm nż piersią - cóż zrobić - życie... a wagą się nie przejmuj - przy małym Głodomorze szybko zrzucisz i wrócisz do formy Cytat:
za długi sen Lilki Cytat:
gratulacje
|
|
|
#3500 |
|
Zadomowienie
|
blondynkapoznan -
![]() ![]() klask i: za decyzjea bierzecie normalny, czy tzw. "cichy" slub? Bo nam z okazji chrztu pierwszej cory ksiadz proponowal ten cichy - to oznacza, ze po mszy przychodzi sie ze swiadkami i sklada przysiege - i to wszystko - nie ma specjalnej uroczystosci mszalnej i wszystkich tych ceregieli. No i ze niby fajnie to polaczyc z chrztem dziecka.. Jak dotychczas to sie nie zdecydowalismy (mamy tylko cywilny) i raczej nie sadze, zeby nam sie kiedykolwiek zachcialo, ale kto wie, zycie pisze rozne scenariusze
|
|
|
|
#3501 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3502 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Te nasze dzieciaczki są urocze ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ---------- Dziewczyny ja jak narazie karmię tylko piersią. I tak się zastanawiam nad jedzeniem, bo wydaje mi się że nic nie mogę. Że grochu, kapusty to wiem... Pomóżcie napiszcie mi jakieś przykłady.. Tylko nie ryż na mleku I czy mogę pić te herbaty owocowe, np z biedronki? te czerwona róża z jabłkiem, czy maliną? Pije głównie kompot z jabłek i mleko bo boje się innych napoi. I Radek ma cały czas taką żółtą kupkę z kawałeczkami czegoś tam...To normalne? Edytowane przez Lili 83 Czas edycji: 2011-08-12 o 16:32 |
||
|
|
|
#3503 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczynki- strasznie zabiegana dzisiaj jestem dlatego melduję się że jestem, nie urodziłam
zaraz zacznę Was nadrabiac |
|
|
|
#3504 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
dla męża. Nasz Dominik też w tydzień 400g przybrał![]() Cytat:
super![]() Cytat:
Ad.3 Ja jestem miesiąc po i mam tylko śluz zabarwiony. Ad.4 Własne mleko ![]() Dominik dostał wysypki jakiejś, ale zadzwoniłam do Pani doktor i mam wypić wapno i wykąpać go w krochmalu z mąki ziemniaczanej. Wczoraj miał już gdzieniegdzie a dzisiaj cały wysypany. Aj te dzieciaczki-non stop się coś przypałeta |
|||||
|
|
|
#3505 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=zanetaa88;28716714]Jakie są w ogóle dolegliwości pierwszych 3 miesięcy?!
![]() ![]() Jak się miło i bezboleśnie czyta [/CENTER] To co wracamy do normalności ![]() Zanka I Zaneta dziekuje Wam bardzo , normalnie szaleja te moje cyce, dziecko spi po 4 godz no a cycki jak kamien sie robia:mur Musze zastosowac te rady. .jestescie niezastapione dziewczyny dzoekuje:cmok |
|
|
|
#3506 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
). Doszliśmy do wniosku, że nikogo nie będziemy się prosić o chrzest. Bierzemy ślub dla świętego spokoju (głównie spokoju dzieci , chociaż ja też chyba wolę uporządkować już "te sprawy"). Będzie przyjęcie, nie wesele (obiad i ciasto). Na jakieś 20-30 osób, tylko najbliżsi.
|
|
|
#3507 | |
|
Rozeznanie
|
Lili83- mam nadzieje ze sie to skonczy,Tz mnie kocha, caly czas mi to mowi , nawet wczoraj dziekowal ze jestem dobra matka dla naszego dziecka. Te hormony tak na nas dzialaja
![]() ---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Cytat:
Moge nalesniki?wiem ze musze mala przezwyczajac do wszystkiego ale boje sie tych kopek jak cholera
|
|
|
|
|
#3508 |
|
Zakorzenienie
|
Lili śliczny Radek
Ja też mam problem z jedzeniem, tym gotowanym to już za przeproszeniem ... ![]() Ja piję tylko sok jabłkowy, wode niegazowaną i herbatkę Hipp dla mam karmiacych ![]() Jem chleb z szynka i żółtym serem, makaron, ziemniaki, marchew, pierś z kurczaka, rosół-póki co tyle
|
|
|
|
#3509 |
|
Zadomowienie
|
witam,
dopiero dziś wyszlismy, ze względu na duży ubytek krwi i to żebym umiała karmic Emila piersią. Duże to dziecko wywoływało usmiech na twarzach wszystkich. jedna z położnych powiedziała: chodz na sale to ci pokaże jakiej wielkości sa przeważnie dzieciaczki. i okazało się że mniej wiecej połowa Emila. no grunt że w końcu wyszedł. zaczęło sie przyjemnie w środę o 12, gdzie podlączono mnie pod ktg. jego serduszko pierwsza klasa - moje skurcze marne (20-30%) . połozna wymacała mnie i stwierdziła, że żadnego żelu na zmiękczenie szyjki nie będzie dawała, tylko przebije wody. tak tez zrobiła. bolało, bo coś tam jeszcze w środku ciągała i dopiero przebiła. a mój T. do mnie: oddychaj! a ja mu na to: to jeszcze nie teraz. ciepło poleciało i lało sie lało i lało. pare minut później przyszedł pan doktor i podotykał brzucha i dopiero wtedy poznałam co to są skurcze .no i zaczęly byc silniejsze i silniejsze. i potem ten pan doktor wrócił i nawet nie zdążył nic powiedziec bo ja do niego krzyknęłam: więcej mnie nie dotykasz, bo przez ciebie zaczęlo bolec. zasmiał się tylko i mówi że chciał zobzczyc jak idzie.poczym wyszedl i wrócił inny. ten mówi, że mnie zbada. pytam ile mu to zajmie, a on na to, że kilka minut. spytałam czy za 50 funtów wyrobi się w 30 sekund?(juz brałam gaz). fantastyczna sprawa przy skurczach. z rozwarcia 3 cm, w godzine doszłam do 6cm,. potem jakis czas męczyłam sie (wymiotowałam chyba z 4 razy) i na jakimś haju byłam po tym gazie i wiem że jakies bzdury gadałam. w międzyczasie tez dostałam zastrzyk ze znieczuleniem w udo, ale nie specjalnie to jakoś działało. było ok w połączeniu z gazem. kolejne badanie doktora i okzauje sie że jest pełne rozwarcie i mam przec. pierwszych 12 partych było jeszcze fajne, potem juz niedali mi pełne znieczulenie, przebrali T. w ubranko lekarskie i wprowadzili na salę, ja wciąż ze skurczami i z gazem parłam siedząc na stole, bo juz nie mogłam zatrzymac..potem dostałam znieczulenie i nie czułam nic od pasa w dół. tylko odwracałam głowę do T. A on bledł. nie wiedziałam czemu. W końcu zaczęłam sie niecierpliwic, a tu pan doktor podnosi go do góry nogami za piety. a ja patrze i krzycze:czemu on nie płacze? po czym przecięli pepowinę i odetkali mu cos i zaczął sie bek. po czym personel na siebie i usmeichy(zobaczyli wielkoluda) ![]() ![]() A mnie pan doktor łatał jeszcze ponad pół godziny. nawet go spytałam, czy swoje inicjały tam haftuje. łożysko wyszło w całości.rozerwanie miałam 2 stopnia jak oni to określili, przy 3 stopniu rozrywa odbyt. miałam więc szczęście. popłakałam sie, i jak przy zjeździe z operacyjnej połozyli mi go na klatce. tak leżał ze mna do 7 rano. . cudownie było.
|
|
|
|
#3510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Fajnie opisałaś swój poród.I właśnie zauważyłam, że Twój Emil to równe kilo cięższy od mojego Radka i 10cm dłuższy
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:43.

. Ciekawe czy moje nocne rozważania będą mieć coś wspólnego z rzeczywistością...

za ogranizacje - moja właśnie usypia i musze to pranie rozwiesic wreszcie i cos zjesc

Takie stwierdzenia nie są nikomu potrzebne.... Ciekawe ile on miał lat przy pierwszym dziecku... Kiedyś ludzie o wiele wczesniej mieli dzieci i dawali radę, a Tobie widać trafił się cięższy egzemplarz, ale wynagrodzi Ci to w przyszłości. Wierzę że jest Ci ciężko
aaa jeszcze pranie wczorajsze złoże
gratulacje
klask i: za decyzje
a buraczki bedziesz jadła w jakiej postaci? bo te sklepowe w słoikach sa na occie, to chyba nie bardzo...