Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 117 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-12, 13:35   #3481
iustyna1
Wtajemniczenie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

wiecie co dawno naszej wątkowej przemytniczki nie było. Pewnie Krzyś też jej nie daje się nudzić
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:39   #3482
zanetaa88
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

KOCHANE !

Tak sobie myślę, kolejny wątek to już będzie ODCHOWALNIA, co ?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:43   #3483
DaKaro
Zadomowienie

Kolina

Zmalowana ładna sukienka.

Jestem przerażona problemami zdrowotnymi Waszych pociech. Ech, gdybym mogła pomóc...Jedyne co mogę zrobić, to trzymać kciuki, żeby wszystkie wątkowe dzieciaczki były zdrowe i uśmiechnięte, bez kolek, prężeń, krostek...

Mnie humor opuścił. Doszłam w nocy do wniosku (nie mogłam spać do 2), że nasza córeczka zrobi psikusa i urodzi się jak jej mama w święto kościelne - 15 sierpnia. Ciekawe czy moje nocne rozważania będą mieć coś wspólnego z rzeczywistością...

Nie było dzisiaj na wątku Oliweczki...Czyżby coś się działo?

Malwinka

Edytowane przez DaKaro
Czas edycji: 2011-08-12 o 13:48
DaKaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 14:00   #3484
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość

Nerolka
wypróbuję patent ze smoczkiem obawiam się, że się denerwuje bo ten mój prawy sutek nie jest taki fajny

Nooo.
Mała pospała od 22 do 01:30 potem wstała ok 3 to już ją wziełam, bo jakoś padałam ze zmęczenia.. spała ze mną ok 6 się obudziła pocyckała cyca i do 9 spałyśmy.Potem o 11 chciała znowu jeść a raczej pić bo to chwilę trwało, osikała się cała i od godziny śpi.
Udalo mi się spokojnie wziąć prysznic,umyć podłogi, puścić pranie, zjeść śniadanie i teraz odpocząć...
u mnie to nie zadziała - Julka zaakceptowała smoka ale tylko jak jest głodna - jak poje to za smoczkiem moge ja cmoknąć to najwyzej tak zacisnie usteczka ze nie da rady, albo jak wezmie to wypluje i basta.

za ogranizacje - moja właśnie usypia i musze to pranie rozwiesic wreszcie i cos zjesc
Cytat:
KOCHANE !

raczej tak

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 14:05   #3485
zanetaa88
Zakorzenienie

Właśnie Beatko moja to jak ma humor...
Raz weźmie smoczka skwasi się i wypluję,
a raz weźmie go normalnie i cmoka, choć te cmokanie trwa myślę tylko do momentu kiedy wejdzie w druga fazę snu ,bo smok wypada i go na szczęście nie szuka...

Zastanawiam się nad kąpaniem kurdę,
bo przez dwa dni było że ją wykapałam ok 19stej,ale zasnęła dopiero o 21,
do tego czasu jadła, odbijanie i obserwowanie.
Wczoraj ją wybudziłam o 20:30 kąpanie ładnie, spokojne, elegancko. Pojadła ale zasnęła o 22 i wstała o 01:30
Muszę mieć swoją godzinę kąpieli,co ?!
chyba 19sta ? i jak zaśnie o 18stej to ją wybudzać do kapieli ?!

Natka
przypomniało mi się jeszcze... wypiłam ostatnio herbatę zielona z maliną i mała też ładnie po niej kupkę zrobiła...wydawało mi się nawet, że jej koopka pachnie zieloną herbatą

Edytowane przez zanetaa88
Czas edycji: 2011-08-12 o 14:06
Stary 2011-08-12, 14:12   #3486
jacieeeee
Wtajemniczenie

Hej Mamuśki i Dwupaki.

W sumie to nadal nie mam na nic czasu, ale teraz Żółwik zasnął, więc na chwilę wpadłam.

Karmię tylko MM, mało odciągam, żeby nie powiedzieć, że wcale. Nie miałam nawet nawału. Pokarmu jak na lekarstwo, Dominik potrafił pół dnia wisieć i dalej się domagać. Przez to poranił mi brodawki i koło się zamknęło.
Niestety zaczęły męczyć go kolki. Dajemy mu Esputicon i Dicoflor, ale jeszcze nie widzę poprawy.

Poza tym to mały Głodomór. Już teraz je około 70-80ml a potrafił więcej ale lekarz kazał ograniczyć, bo przybrał 460g w tydzień. Wiem, przesada...ale takie są błędy młodych rodziców.

Położna jeszcze nie była, bo na urlopie. U lekarza na razie byliśmy prywatnie, bo do Ośrodka mamy iść dopiero po wizycie położnej.

Co do dodatkowych paluszków, to już Malutkiemu odpadły. Mamy jeszcze jedną kontrolę u chirurga w przyszłym tygodniu. Po USG głowy i brzuszka jestem już spokojniejsza. Wszyscy lekarze mówią, że neurologicznie Dominik jest "bardzo udany", więc myślę, że była to wada izolowana i nie wiąże się z niczym więcej.

TŻ pomaga mi bardzo . Gotuje, robi zakupy, sprząta, załatwia całą poporodową papierologię. Kąpiemy Małego razem, poza tym pilnuje pór karmienia, podawania leków, zapisuje wszystko w specjalnym zeszyciku. Jestem z niego dumna i nie wiem jak sobie poradzę jak pójdzie do pracy.

Też nie mieszczę się w żadne ciuchy z przed ciąży, także Patik nie jesteś sama. Chodzę nieumalowana, ledwo mam czas zęby czy włosy umyć. Chciałabym już iść na spacer, ale po pierwsze nie ma pogody a po drugie nie ma w czym

Troszkę nadrobiłam ostatnie strony, ale zaległości już pewnie zostaną.
Może jak brzuszkowe dolegliwości miną to będzie mnie tu więcej.
Ale się rozpisałam

Dominik 29.07.2011r
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 14:23   #3487
zanetaa88
Zakorzenienie

70-80 ml?

To moja to jakaś nienajedzona musi być czasami,
bo zje 150 ml
jestem ciekawa ile przytyła ?

Stary 2011-08-12, 14:31   #3488
jacieeeee
Wtajemniczenie

Cytat:
70-80 ml?

To moja to jakaś nienajedzona musi być czasami,
bo zje 150 ml
jestem ciekawa ile przytyła ?
A pani doktor jak się dowiedziała, że Mały nawet 100-110 zje to za głowę się chwyciła.
Ale wiesz, mleko z piersi a MM to jednak różnica. Przy matczynym to się też napije, a tu sam pokarm to trzeba mniej .

Mały zaczyna się prężyć już. Znowu nie może się wyprukać. Zmykam do niego.

Dominik 29.07.2011r

Edytowane przez jacieeeee
Czas edycji: 2011-08-12 o 14:32
jacieeeee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 14:36   #3489
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

Lilka dziś miała super noc, zasnęła przed 22, i obudziła się dopiero po 4 , wypiła cyca i spała do 7
Mogłoby już tak zostać

Co do szczepień to my bierzemy skojarzone.

Na pierwszą wizytę u pediatry trzeba być po prostu przed szczepieniem w 6 tygodniu, jeśli nic się nie dzieje. Ja chodzę prywatnie i już byliśmy tak kontrolnie zobaczyć jak mała przybiera. Teraz pójdziemy do przychodni przed szczepieniem 25.08.

Natka za pierwszy miesiąc szybko zleciało Oby Wam problemy kupkowe też tak szybko przeszły
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 14:50   #3490
zanetaa88
Zakorzenienie

1.Po jakim czasie Wam tak dzieciaczki długo śpią ?!
2.Czy Wam też skrzepy wypływały tam z dołu?
3.Mi jutro mija 2 tyg od porodu a Ja nadal krwawię.Jak długo się z Was lało?
4.Jakie są inne sposobo na poranione brodawki? Mam Bepanhten i wietrze, ale coś jeszcze szybszego jest?

Stary 2011-08-12, 14:53   #3491
Lili 83
Zakorzenienie

Radek ma jeden tydzień
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8114516.jpg (43,4 KB, 69 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg P8114518.jpg (39,7 KB, 76 załadowań)
Lili 83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 14:57   #3492
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Na bank!

Cytat:
Napisane przez jacieeeee Pokaż wiadomość
Co do dodatkowych paluszków, to już Malutkiemu odpadły. Mamy jeszcze jedną kontrolę u chirurga w przyszłym tygodniu. Po USG głowy i brzuszka jestem już spokojniejsza. Wszyscy lekarze mówią, że neurologicznie Dominik jest "bardzo udany", więc myślę, że była to wada izolowana i nie wiąże się z niczym więcej.
No to świetnie, że się wszystkie problemy porozwiązywały i już nic mu nie grozi I pochwały dla męża

Cytat:
Napisane przez Lili 83 Pokaż wiadomość
Radek ma jeden tydzień
Cześć słodziutka paczuszko
Stary 2011-08-12, 14:57   #3493
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Radek ma jeden tydzień
Ile bym dała, aby moja Emilie wyciągnęła już drugą rączkę
nie raz trzyma się tak słodko brudki,
ale muszę jej od razu rączkę schować

Radek ma śliczne oczka
moja Emilie dopiero teraz może tak oboje oczu otworzyć,
wcześniej miała ropkę.

Słodki

Stary 2011-08-12, 15:06   #3494
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Dziewczyny My chyba z M będziemy mieli we wrześniu ślub kościelny:brzyda l: wkońcu mając dwójkę dzieci by się przydał
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 15:14   #3495
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość
Brawo!
A my kończymy jutro
Stary 2011-08-12, 15:16   #3496
wodaqua
Zadomowienie

Zmalowana, fajna kieca, sama bym chciała taką zarzucić Z Ciebbie taka laska!

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Moje dziecko mnie nienawidzi!!!
Wczoraj mialam takiego doła, że aż moja chora mama przyjechała.
Tylko weszła do domu, wzięła Alicję na ręce, a mała usnęła i spała 4 godziny A ja od 2 dni nie mogłam jej uśpić
W nocy nie było najgorzej, nie spałyśmy od 1 do 3
Teraz usnęła przed 10 i jeszcze śpi.
Wczoraj największą przykrość zrobił mi mój ojciec, nawet bym się tego nie spodziewała po nim Zamiast mnie wesprzeć to wygarnął mi, że nie dorosłam do dziecka i po co w ogóle je zrobiliśmy Poryczałam się w drugim pokoju i usnęłam.
Ja ją naprawdę KOCHAM, ale póki co depresja jest silniejsza od miłości

Przepraszam, że piszę tylko o sobie i moich problemach, ale naprawdę nie mam z kim o tym porozmawiać. Jesteście jedyne i nie zastąpione

Zmalowana śliczna ta twoja kiecka
My chrzcimy małą 21 sierpnia, a ja nawet nie mam się w co ubrać Nie mam kiedy wyjść i coś kupić ehhhhhhhhh wyglądam jak kopciuch włosy nie umyte, bluzka poplamiona po ulewaniu sie małej, spodnie dresowe wiszą na mnie Oj i znowu marudzę o sobie już się zamykam !!!
Ona wyczuwa Twój nastrój, obawy i nerwy, więc też sie denerwuje.
Ojca to bym Takie stwierdzenia nie są nikomu potrzebne.... Ciekawe ile on miał lat przy pierwszym dziecku... Kiedyś ludzie o wiele wczesniej mieli dzieci i dawali radę, a Tobie widać trafił się cięższy egzemplarz, ale wynagrodzi Ci to w przyszłości. Wierzę że jest Ci ciężko Ściskam mocno

A my lecimy dziś pierwszy raz na wietrzenie do ogrodu Wprawdzie miała już 3 trasy autem, i jedno wietrzenie przy oknie, ale wietrzenia w ogrodzie będzie pierwszy raz... Pogoda łaskawa

Cytat:
Napisane przez Natka_ Pokaż wiadomość
Dominik dzisiaj kończy miesiąc
WOW!

Cytat:
Polećcie mi proszę jeszcze jakiś laktator, nie mam jeszcze a zdałam sobie sprawę, że muszę mieć żeby w ogóle z domu wyjść.... Tylko chce już dzisiaj kupić, w aptece.

W czym mrozicie mleko jak odciągniecie? Bo chyba nie w butelkach?
Ja mam Avent ręczny i jest ok, ale mało odciagam, więc nie jest to męczące. Nie mam porównania z innymi.
Do przechowywania są specjalne woreczki do mrożenia pokarmu, ale nie praktykowałam.
wodaqua jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 15:19   #3497
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez madziaranew Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny. Czytam I chyba ogolny dol na watku. U mnie niestety to samo , wczoraj wieczorem ryczalam jak bobr , Bo zle sie czuje , ( to glupie) ale jestem zazdrosna o meza ,takie glupie uczucie ze on mala kocha a mnie juz nie. Tz jest teraz strasznie zajety w pracy , prace przynosi do domu , nie mamy czasu dla siebie.
Nie mam w co sie ubrac , w cyckach sie nie mieszcze, cipa mnie boli jak cholera, no I te cholerne cycki nie radze sobie z nimi, wiecznie robia sie twarde.No I tyle u mnie
Ja też czasami zdołowana jestem...nie mam ochoty nigdzie wychodzić, nie mam się w co ubrać i wyglądam jak wieloryb z obwisłym brzuchem
Mam nadzieję, że będzie u nas lepiej
A mąż Cię na pewno bardzo kocha

---------- Dopisano o 15:19 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Cytat:
Napisane przez beata_1988 Pokaż wiadomość
podpinam sie pod pytanie - moja skończyła 3 tygodnie i też nie byliśmy jeszcze u pediatry? powinnam? położna nic nie mówiła kiedy powinniśmy się udac, bo w ogóle to tylko 1 raz była...

za pierwszy tydzień Radzia
Właśnie dzisiaj nas znajoma poinformowała, że mamy prawo do jednej wizyty domowej pediatry. Powinien sam przyjść. Ciekawe.....
Stary 2011-08-12, 15:21   #3498
youyou
Zakorzenienie

Cytat:
4.Jakie są inne sposobo na poranione brodawki? Mam Bepanhten i wietrze, ale coś jeszcze szybszego jest?
1. Lila w nocy od początku spi ładnie, tzn wcześniej budziła się ok 3-4 razy i od razu zasypiała, od paru dni ma 2 pobudki tylko.
W dzień jest różnie, ma dzień że śpi prawie od rana do wieczora, a czasem ma króciutki drzemki i jest non stop aktywna/marudząca.
2. raczej nie
3.ja krwawiłam jakiś miesiąc, teraz jeszcze bez wkładek ani rusz bo delikatnie ciągle plamię
4.smarowanie swoim mlekiem
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 15:26   #3499
beata_1988
Zakorzenienie

GG do beata_1988

No, zjadłam zupę, ziemniaczki nastawiłam i się gotują, pranie powiesiłam i nastawiłam następne, jeszcze podłogi umyję i jestem obrobiona aaa jeszcze pranie wczorajsze złoże

Cytat:
Właśnie Beatko moja to jak ma humor...

Zastanawiam się nad kąpaniem kurdę,
Muszę mieć swoją godzinę kąpieli,co ?!
chyba 19sta ? i jak zaśnie o 18stej to ją wybudzać do kapieli ?!
my kąpiemy zwykle między 18-19.30 zależy jak mała wstanie bo jej raczej nie wybudzamy na kąpanie , no i przed kąpielą musi być jedzonko bo mycie na głodniaka się nie sprawdza u nas zbyt duży wrzask i rączki do buzi idąi musi być pełny brzuszek najpierw.
Cytat:
Hej Mamuśki i Dwupaki.

W sumie to nadal nie mam na nic czasu, ale teraz Żółwik zasnął, więc na chwilę wpadłam.

Karmię tylko MM, mało odciągam, żeby nie powiedzieć, że wcale. Nie miałam nawet nawału. Pokarmu jak na lekarstwo, Dominik potrafił pół dnia wisieć i dalej się domagać. Przez to poranił mi brodawki i koło się zamknęło.
Niestety zaczęły męczyć go kolki. Dajemy mu Esputicon i Dicoflor, ale jeszcze nie widzę poprawy.

Poza tym to mały Głodomór. Już teraz je około 70-80ml a potrafił więcej ale lekarz kazał ograniczyć, bo przybrał 460g w tydzień. Wiem, przesada...ale takie są błędy młodych rodziców.

Położna jeszcze nie była, bo na urlopie. U lekarza na razie byliśmy prywatnie, bo do Ośrodka mamy iść dopiero po wizycie położnej.

TŻ pomaga mi bardzo . Gotuje, robi zakupy, sprząta, załatwia całą poporodową papierologię. Kąpiemy Małego razem, poza tym pilnuje pór karmienia, podawania leków, zapisuje wszystko w specjalnym zeszyciku. Jestem z niego dumna i nie wiem jak sobie poradzę jak pójdzie do pracy.

Też nie mieszczę się w żadne ciuchy z przed ciąży, także Patik nie jesteś sama. Chodzę nieumalowana, ledwo mam czas zęby czy włosy umyć. Chciałabym już iść na spacer, ale po pierwsze nie ma pogody a po drugie nie ma w czym

Ale się rozpisałam
witaj odwiedzaj nas częściej w miarę możliwości super że z paluszkami już k i mały zdrów jak rybka, brawa dla męża - taka pomoc jest nieoceniona.

ja też już więcej karmię mm nż piersią - cóż zrobić - życie...

a wagą się nie przejmuj - przy małym Głodomorze szybko zrzucisz i wrócisz do formy
Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość

Lilka dziś miała super noc, zasnęła przed 22, i obudziła się dopiero po 4 , wypiła cyca i spała do 7
Mogłoby już tak zostać

Na pierwszą wizytę u pediatry trzeba być po prostu przed szczepieniem w 6 tygodniu, jeśli nic się nie dzieje. Ja chodzę prywatnie i już byliśmy tak kontrolnie zobaczyć jak mała przybiera. Teraz pójdziemy do przychodni przed szczepieniem 25.08.
za długi sen Lilki i dzięki za info wizyty u pediatry

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
Dziewczyny My chyba z M będziemy mieli we wrześniu ślub kościelny:brzyda l: wkońcu mając dwójkę dzieci by się przydał
no to będzie impreza gratulacje

Dwa serca po raz drugi :heart:
beata_1988 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 15:36   #3500
meszsares
Zadomowienie

blondynkapoznan - klask i: za decyzje
a bierzecie normalny, czy tzw. "cichy" slub?
Bo nam z okazji chrztu pierwszej cory ksiadz proponowal ten cichy - to oznacza, ze po mszy przychodzi sie ze swiadkami i sklada przysiege - i to wszystko - nie ma specjalnej uroczystosci mszalnej i wszystkich tych ceregieli. No i ze niby fajnie to polaczyc z chrztem dziecka..
Jak dotychczas to sie nie zdecydowalismy (mamy tylko cywilny) i raczej nie sadze, zeby nam sie kiedykolwiek zachcialo, ale kto wie, zycie pisze rozne scenariusze
meszsares jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 15:42   #3501
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan

Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
Bo nam z okazji chrztu pierwszej cory ksiadz proponowal ten cichy - to oznacza, ze po mszy przychodzi sie ze swiadkami i sklada przysiege - i to wszystko - nie ma specjalnej uroczystosci mszalnej i wszystkich tych ceregieli. No i ze niby fajnie to polaczyc z chrztem dziecka..
Jak dotychczas to sie nie zdecydowalismy (mamy tylko cywilny) i raczej nie sadze, zeby nam sie kiedykolwiek zachcialo, ale kto wie, zycie pisze rozne scenariusze
My zrobimy z chrzcinami ale gości zapraszmy normalnie.Ale wiadomo bez alkoholu ew.jakieś winko i bez tańców
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 16:30   #3502
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Ile bym dała, aby moja Emilie wyciągnęła już drugą rączkę
nie raz trzyma się tak słodko brudki,
ale muszę jej od razu rączkę schować

Radek ma śliczne oczka
moja Emilie dopiero teraz może tak oboje oczu otworzyć,
wcześniej miała ropkę.

Słodki
Dzięki Te nasze dzieciaczki są urocze

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Dziewczyny ja jak narazie karmię tylko piersią. I tak się zastanawiam nad jedzeniem, bo wydaje mi się że nic nie mogę. Że grochu, kapusty to wiem...
Pomóżcie napiszcie mi jakieś przykłady.. Tylko nie ryż na mleku

I czy mogę pić te herbaty owocowe, np z biedronki? te czerwona róża z jabłkiem, czy maliną?
Pije głównie kompot z jabłek i mleko bo boje się innych napoi. I Radek ma cały czas taką żółtą kupkę z kawałeczkami czegoś tam...To normalne?

Edytowane przez Lili 83
Czas edycji: 2011-08-12 o 16:32
Stary 2011-08-12, 16:32   #3503
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Hej dziewczynki- strasznie zabiegana dzisiaj jestem dlatego melduję się że jestem, nie urodziłam zaraz zacznę Was nadrabiac

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 16:32   #3504
Natka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez CarmelaSoprano Pokaż wiadomość
dzieki a buraczki bedziesz jadła w jakiej postaci? bo te sklepowe w słoikach sa na occie, to chyba nie bardzo...

Właśnie wszystko zrobiłam w domu i koło siebie, bo moja cudna córeczka slodko spi nudzic sie zaczynam
Właśnie nie wiem jak powinnam je jeść

Cytat:
Natka przypomniało mi się jeszcze... wypiłam ostatnio herbatę zielona z maliną i mała też ładnie po niej kupkę zrobiła...wydawało mi się nawet, że jej koopka pachnie zieloną herbatą
Hehe, dzięki dobrze wiedzieć

Cytat:
Hej Mamuśki i Dwupaki.

Ale się rozpisałam
Cześć Kochani
dla męża. Nasz Dominik też w tydzień 400g przybrał

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
hej mamuśki

Mogłoby już tak zostać

Natka za pierwszy miesiąc szybko zleciało Oby Wam problemy kupkowe też tak szybko przeszły
Ale Lilka ładnie Wam śpi super

Cytat:
Ad.2 Też miałam skrzepy, ale tylko na początku.
Ad.3 Ja jestem miesiąc po i mam tylko śluz zabarwiony.
Ad.4 Własne mleko

Dominik dostał wysypki jakiejś, ale zadzwoniłam do Pani doktor i mam wypić wapno i wykąpać go w krochmalu z mąki ziemniaczanej. Wczoraj miał już gdzieniegdzie a dzisiaj cały wysypany. Aj te dzieciaczki-non stop się coś przypałeta
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 16:33   #3505
madziaranew
Rozeznanie

[QUOTE=zanetaa88;28716714]Jakie są w ogóle dolegliwości pierwszych 3 miesięcy?!

Jak się miło i bezboleśnie czyta
[/CENTER]

To co wracamy do normalności
Zanka I Zaneta dziekuje Wam bardzo , normalnie szaleja te moje cyce, dziecko spi po 4 godz no a cycki jak kamien sie robia:mur
Musze zastosowac te rady. .jestescie niezastapione dziewczyny dzoekuje:cmok
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 16:39   #3506
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez meszsares Pokaż wiadomość
No to jestem w podobnej sytuacji. Drugiego dziecka bez kościelnego nie chcą nam ochrzcić. Dzisiaj mąż zarezerwował datę 23 czerwca na ślub i chrzciny razem (to będzie nasza 7 rocznica).

Doszliśmy do wniosku, że nikogo nie będziemy się prosić o chrzest. Bierzemy ślub dla świętego spokoju (głównie spokoju dzieci, chociaż ja też chyba wolę uporządkować już "te sprawy"). Będzie przyjęcie, nie wesele (obiad i ciasto). Na jakieś 20-30 osób, tylko najbliżsi.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 16:45   #3507
madziaranew
Rozeznanie

Lili83- mam nadzieje ze sie to skonczy,Tz mnie kocha, caly czas mi to mowi , nawet wczoraj dziekowal ze jestem dobra matka dla naszego dziecka. Te hormony tak na nas dzialaja

---------- Dopisano o 15:45 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ----------

Cytat:

Dzięki Te nasze dzieciaczki są urocze

---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:28 ----------

Dziewczyny ja jak narazie karmię tylko piersią. I tak się zastanawiam nad jedzeniem, bo wydaje mi się że nic nie mogę. Że grochu, kapusty to wiem...
Pomóżcie napiszcie mi jakieś przykłady.. Tylko nie ryż na mleku

I czy mogę pić te herbaty owocowe, np z biedronki? te czerwona róża z jabłkiem, czy maliną?

Pije głównie kompot z jabłek i mleko bo boje się innych napoi. I Radek ma cały czas taką żółtą kupkę z kawałeczkami czegoś tam...To normalne?
Wlasnie mialam o to samo pytac, robilam juz ryzowa, kartoflanke , makaron z serum ,ale pomysly sie koncza,
Moge nalesniki?wiem ze musze mala przezwyczajac do wszystkiego ale boje sie tych kopek jak cholera
madziaranew jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 16:50   #3508
Natka_
Zakorzenienie

Lili śliczny Radek
Ja też mam problem z jedzeniem, tym gotowanym to już za przeproszeniem ...
Ja piję tylko sok jabłkowy, wode niegazowaną i herbatkę Hipp dla mam karmiacych
Jem chleb z szynka i żółtym serem, makaron, ziemniaki, marchew, pierś z kurczaka, rosół-póki co tyle
Natka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 16:56   #3509
agni82
Zadomowienie

witam,
dopiero dziś wyszlismy, ze względu na duży ubytek krwi i to żebym umiała karmic Emila piersią.

Duże to dziecko wywoływało usmiech na twarzach wszystkich. jedna z położnych powiedziała: chodz na sale to ci pokaże jakiej wielkości sa przeważnie dzieciaczki. i okazało się że mniej wiecej połowa Emila. no grunt że w końcu wyszedł.

zaczęło sie przyjemnie w środę o 12, gdzie podlączono mnie pod ktg. jego serduszko pierwsza klasa - moje skurcze marne (20-30%). połozna wymacała mnie i stwierdziła, że żadnego żelu na zmiękczenie szyjki nie będzie dawała, tylko przebije wody. tak tez zrobiła. bolało, bo coś tam jeszcze w środku ciągała i dopiero przebiła. a mój T. do mnie: oddychaj!a ja mu na to: to jeszcze nie teraz. ciepło poleciało i lało sie lało i lało. pare minut później przyszedł pan doktor i podotykał brzucha i dopiero wtedy poznałam co to są skurcze.no i zaczęly byc silniejsze i silniejsze. i potem ten pan doktor wrócił i nawet nie zdążył nic powiedziec bo ja do niego krzyknęłam: więcej mnie nie dotykasz, bo przez ciebie zaczęlo bolec. zasmiał się tylko i mówi że chciał zobzczyc jak idzie.poczym wyszedl i wrócił inny. ten mówi, że mnie zbada. pytam ile mu to zajmie, a on na to, że kilka minut. spytałam czy za 50 funtów wyrobi się w 30 sekund?(juz brałam gaz). fantastyczna sprawa przy skurczach. z rozwarcia 3 cm, w godzine doszłam do 6cm,. potem jakis czas męczyłam sie (wymiotowałam chyba z 4 razy) i na jakimś haju byłam po tym gazie i wiem że jakies bzdury gadałam. w międzyczasie tez dostałam zastrzyk ze znieczuleniem w udo, ale nie specjalnie to jakoś działało. było ok w połączeniu z gazem. kolejne badanie doktora i okzauje sie że jest pełne rozwarcie i mam przec. pierwszych 12 partych było jeszcze fajne, potem juz nie.nie było zabawnie, a wręcz boleśnie. po godzinie parcia bez rezultatu około 1 w nocy, lekarz przychodzi i mówi, że młody się stresuje w brzuchu i jedziemy na operacyjną i bedziemy go kleszczami wyciągac. może tez się skończyc cesarką, ale trzeba działac, bo małemu juz nie dobrze w brzuchu.
dali mi pełne znieczulenie, przebrali T. w ubranko lekarskie i wprowadzili na salę, ja wciąż ze skurczami i z gazem parłam siedząc na stole, bo juz nie mogłam zatrzymac..potem dostałam znieczulenie i nie czułam nic od pasa w dół. tylko odwracałam głowę do T. A on bledł. nie wiedziałam czemu. W końcu zaczęłam sie niecierpliwic, a tu pan doktor podnosi go do góry nogami za piety. a ja patrze i krzycze:czemu on nie płacze? po czym przecięli pepowinę i odetkali mu cos i zaczął sie bek. po czym personel na siebie i usmeichy(zobaczyli wielkoluda)
A mnie pan doktor łatał jeszcze ponad pół godziny. nawet go spytałam, czy swoje inicjały tam haftuje. łożysko wyszło w całości.rozerwanie miałam 2 stopnia jak oni to określili, przy 3 stopniu rozrywa odbyt. miałam więc szczęście.popłakałam sie, i jak przy zjeździe z operacyjnej połozyli mi go na klatce. tak leżał ze mna do 7 rano.. cudownie było.
agni82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 17:06   #3510
Lili 83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agni82 Pokaż wiadomość
witam,
dopiero dziś wyszlismy, ze względu na duży ubytek krwi i to żebym umiała karmic Emila piersią.

Duże to dziecko wywoływało usmiech na twarzach wszystkich. jedna z położnych powiedziała: chodz na sale to ci pokaże jakiej wielkości sa przeważnie dzieciaczki. i okazało się że mniej wiecej połowa Emila. no grunt że w końcu wyszedł.

zaczęło sie przyjemnie w środę o 12, gdzie podlączono mnie pod ktg. jego serduszko pierwsza klasa - moje skurcze marne (20-30%). połozna wymacała mnie i stwierdziła, że żadnego żelu na zmiękczenie szyjki nie będzie dawała, tylko przebije wody. tak tez zrobiła. bolało, bo coś tam jeszcze w środku ciągała i dopiero przebiła. a mój T. do mnie: oddychaj!a ja mu na to: to jeszcze nie teraz. ciepło poleciało i lało sie lało i lało. pare minut później przyszedł pan doktor i podotykał brzucha i dopiero wtedy poznałam co to są skurcze.no i zaczęly byc silniejsze i silniejsze. i potem ten pan doktor wrócił i nawet nie zdążył nic powiedziec bo ja do niego krzyknęłam: więcej mnie nie dotykasz, bo przez ciebie zaczęlo bolec. zasmiał się tylko i mówi że chciał zobzczyc jak idzie.poczym wyszedl i wrócił inny. ten mówi, że mnie zbada. pytam ile mu to zajmie, a on na to, że kilka minut. spytałam czy za 50 funtów wyrobi się w 30 sekund?(juz brałam gaz). fantastyczna sprawa przy skurczach. z rozwarcia 3 cm, w godzine doszłam do 6cm,. potem jakis czas męczyłam sie (wymiotowałam chyba z 4 razy) i na jakimś haju byłam po tym gazie i wiem że jakies bzdury gadałam. w międzyczasie tez dostałam zastrzyk ze znieczuleniem w udo, ale nie specjalnie to jakoś działało. było ok w połączeniu z gazem. kolejne badanie doktora i okzauje sie że jest pełne rozwarcie i mam przec. pierwszych 12 partych było jeszcze fajne, potem juz nie.nie było zabawnie, a wręcz boleśnie. po godzinie parcia bez rezultatu około 1 w nocy, lekarz przychodzi i mówi, że młody się stresuje w brzuchu i jedziemy na operacyjną i bedziemy go kleszczami wyciągac. może tez się skończyc cesarką, ale trzeba działac, bo małemu juz nie dobrze w brzuchu.
dali mi pełne znieczulenie, przebrali T. w ubranko lekarskie i wprowadzili na salę, ja wciąż ze skurczami i z gazem parłam siedząc na stole, bo juz nie mogłam zatrzymac..potem dostałam znieczulenie i nie czułam nic od pasa w dół. tylko odwracałam głowę do T. A on bledł. nie wiedziałam czemu. W końcu zaczęłam sie niecierpliwic, a tu pan doktor podnosi go do góry nogami za piety. a ja patrze i krzycze:czemu on nie płacze? po czym przecięli pepowinę i odetkali mu cos i zaczął sie bek. po czym personel na siebie i usmeichy(zobaczyli wielkoluda)
A mnie pan doktor łatał jeszcze ponad pół godziny. nawet go spytałam, czy swoje inicjały tam haftuje. łożysko wyszło w całości.rozerwanie miałam 2 stopnia jak oni to określili, przy 3 stopniu rozrywa odbyt. miałam więc szczęście.popłakałam sie, i jak przy zjeździe z operacyjnej połozyli mi go na klatce. tak leżał ze mna do 7 rano.. cudownie było.
Kochana jeszcze raz chylę czoła Fajnie opisałaś swój poród.
I właśnie zauważyłam, że Twój Emil to równe kilo cięższy od mojego Radka i 10cm dłuższy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości