|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39421 |
|
sentimental animal
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
jasna cholera już drugi raz mam tą 'czapkę' na głowie
z 10 cm od czubka głowy włosy są jakieś takie przyciśnięte do głowy, a grzywka zamiast zwijać się w loczka, robi jakieś dziwadło![]()
|
#39422 | |
|
Wtajemniczenie
|
Nez, przykro mi że palec złamany
Bo jakaś granatowo - czarna wyszłam Ale juz się poprawiam. Cytat:
Muszę poczytać jakie ma właściwości. Bo mam jego i oliwę w kuchennej szafce
|
|
|
|
|
#39423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jakies pasemka tez widzę ?
|
|
|
#39424 |
|
Rozeznanie
|
Eleo: dziękuję
![]() Właśnie prostowanie za dużo nie dało bo po 1 h wszystko się zwijało ![]() Tak właśnie chcę aby były bardziej uwydatnione. A w jakim celu? Bo ktoś mi powiedział, że są sianowate i uwierzyłam ![]() Więc kupię keratynę tak jak radzicie Nic ci się nie miesza J Tu masz rację kiedy nakładam to wszystko, to nie jest uwydatniony skręt, a kiedy mniej nakładam, to lepiej się kręcą. Dokładnie tak jak napisałaś MgiełkaM dzięki ;* Dokładnie masz rację dlatego tu się zgłosiłam tu są prawdziwe ekspertki. A twoich włosków nie widziałam dodasz zdjęcie? AjriszMarta Tak. Chodzi mi o te odżywkę Joanna len z rumiankiem. Uzbieram kase i kupie keratyne i jedwab ale pewnie w przyszłym miesiącu gdyż chwilowo jestem spłukana ![]() niską porowatość poznaję po: - aplikacja zbyt dużej ilości odżywek skutkiem jest przyklap zwłaszcza mam tak po Garnier avokado - wolniej przyswajają wode - najlepiej wyglądają gdy zastosuję tylko odżywkę bez spłukiwania i żel lniany nic wiecej bo jak cos jeszcze dam wtedy jest przyklap -np.: gdy użyję czegoś głęboko nawilżającego to włosy są sztywne takie strąkowate Wydaje mi się,że to świadczy o niskiej porowatości ale jeśli się mylę poprawcie mnie ![]() Nezi123 śliczny pieseczek A i dodam jeszcze dzisiejsze zdjęcia po myciu http://images45.fotosik.pl/1035/bae4d0591b55e210.jpg http://img542.imageshack.us/img542/8225/p8121111.jpg |
|
|
|
#39425 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
oddawaj!
|
|
|
|
|
#39426 |
|
Zakorzenienie
|
milena798
!!! jak byś wyszła od fryzjera który ci je profesjonalnie ułożył ![]() zazdroszczę
|
|
#39427 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() I powiem Wam dziewczyny że im bardziej zagłębiam się w wątki tam większy mam mętlik w głowie Mam taki plan na początek tylko nie wiem czy jest ok.Zamówiłam maskę kokosową http://allegro.pl/scandic-plus-coco-...566203.html.Co prawda metoda CG kusi jednak na początek kupię łagodny szampon i zacznę od OMO.Myślę też nad zakupem odżywki Henna Wax tylko nie wiem czy wziąć z aloesem czy bez.Olej na razie mam lniany, tłoczony na zimno, oliwę z oliwek, olej z pestek winogron. I co polecicie do stylizacji, wybaczcie że pytam ale jeszcze nie doczytałam.
15.09.2013 24.09.2014 18.04.2015 Ślub ![]() 06.06.2015 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała 14.12.2016 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała Edytowane przez justynka333 Czas edycji: 2011-08-12 o 15:08 |
|
|
|
|
#39428 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#39429 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Rybiorku osoba ta ma proste włosy jak druty i bardzo błagie
Edytowane przez milena798 Czas edycji: 2011-08-12 o 15:13 |
|
|
|
|
#39430 |
|
Zakorzenienie
|
Coś mnie trafi z włosami moimi. Czyżby to kryzys nadszedł?
![]() Grzywa pokręcona jak nigdy, korkociągi na dole są, ale włosy na całej długości takie jakby pofalowane, o wiele gorszy skręt Robiłam to, co zwykle tyle, że plunking dłużej trzymałam na mokrych po zmyciu odżywki ds
|
#39431 | ||
|
Zakorzenienie
|
co takiego?
![]() Cytat:
To grzech mieć tak piękne włosy ![]() Przeszłam dziś całe miasto i oto mam pottersiczka z arniczką oprócz tego widziałam odżywkę garniera z jajkiem w jakiejś lokalnej drogeryjce no i szukam jej w wujku google i średnio średnio; spróbuję jakieś kombinacje hamerykańskie czy niemieckie i coś może znajdę ale jak tak spojrzałam swym okiem to chyba był tam silikon na d... ;pwidziałam też hegrona za 5zł i jakieś śmieszne odżywki ziaja ![]() ---------- Dopisano o 15:16 ---------- Poprzedni post napisano o 15:13 ---------- Cytat:
jest oddzielny wątek jak go zrobić, posta sprawa ![]() ja jeszcze używam delii czerwonej w tubie dostępna w Kerfurze ( )dziewczyny używają jeszcze nivea fc w brzoskwiniowej, teraz chyba już w niebieskiej tubce ja mam zamiar wypróbować artiste fioletową bodajże dostępne w naturze
|
|
#39432 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
![]() Cytat:
Stefania, pięknie wyszło Bardzo ładny kolor, od będzie, będzie Będą piękne fale brak słówI tu się nigdy nie zgodzę. Żaden fryzjer tak nie ułoży włosów Kiedy pokazujemy włosy po fryzjerze, są najczęściej zmasakrowane. Ostatnio, z tego co pamiętam tylko Ola miała piękne, a reszta najczęściej smętnie wisiała - z moimi na czele. |
||
|
|
|
#39433 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#39434 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie, ani troche, to tylko na czas zanim zdecydujemy co na stale ![]() Cytat:
|
|
#39435 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no ale przeciez logiczne ze nigdy nie beda takie jak naturalny skret nie trzeba tego nawet pisac
|
|
|
#39436 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Rozumiem. Czyli jest szansa, że wybierzesz się do wymarzonej fryzjerki
(pamiętam jak daaawno temu o tym pisałaś )Cytat:
![]() Najczęściej słyszy się: prostujemy prostownicą czy wyciągamy na szczotce? NIGDY nie zrozumiem dlaczego fryzjer PRAWIE ZAWSZE chce prostować kręcone włosy. Złości mnie to tak bardzo, że I PRAWIE ZAWSZE w programach - metamorfozach dziewczyny z kręconymi włosami mają prostowane (w jakimś odcinku Trinny i Susanah była kobieta z lokami, wyprostowano jej włosy, mąż od razu powiedział, że woli ją w lokach). Albo inne hasło: "pewnie chciałaby mieć pani proste włosy" Po jakie licho chciałabym mieć prosto, skoro mam takie ładne kręcone?
Edytowane przez *Basia* Czas edycji: 2011-08-12 o 15:39 |
|
|
|
|
#39437 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Piękne! Rewelacyjnie się ułożyły. ![]() Cytat:
Kolor naturalny, zimą ciemniejsze, latem jaśniejsze od słońca. Nie miałam farby na włosach never, never. Jedyne inwazyjne zabiegi fryzjerskie, to dwa razy robione trwałą.
|
|
#39438 | |
|
Mod-Śnieżynka
|
Cytat:
Ale dobrze by było gdybym choć raz wyszła od fryzjera z włosami przynajmniej podobnymi do tych, w których przyszłam. Kwestia odżywiania i byle jakiego suszenia i stylizowania - wszystko leży jeśli chodzi o naturalne loki. Poza tym fajnie jest mieć mamę fryzjerkę, która zrobi coś fajnego z włosami
|
|
|
|
|
#39439 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=Rybiorek;28719444]no to nie ma o czym gadac, jakby ktoras z nas tak powiedziala to mozna by bylo uwierzyc (ale tu tez mogloby byc ryzyko ze to z zazdrosci
też tak sądzę ![]() ![]() dziękuję bardzo za miłe słowa |
|
|
|
#39440 |
|
sentimental animal
|
kurdę mać, co to ma być
niesamowicie mnie wkurzają te kłaki a z taką fryzurą wyglądam jak mała dziewczynkamycie Babydream, Alterra z morelą na jakieś 15 minut, harmonijkowanie, Joanna Balsam nawilżająco-regenerujący b/s, plunking (chyba przyczyna przyklepu ) i odrobina Nivea FC.Ps. nie patrzeć na datę na zdjęciach już z pół roku się zbieram żeby ją ustawićMacie jakąś propozycję na lekką odżywkę b/s, która podkreśli skręt i nie obciąży cienkich włosów?
|
#39441 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
co ty chcesz od tych włosów u mnie plunking powodował przyklap Te z Joanny naturii są dość lekkie |
|
|
|
|
#39442 |
|
sentimental animal
|
właśnie patrzę w internecie Joannę Naturię z lnem i rumiankiem b/s i zastanawiam się czy nie kupić
któraś używa i może polecić? ![]() edit. ostatnio kusi mnie żeby sobie zrobić afro trwałą
You may think he's a sleepy-type guy Always takes his time Soon I know you'll be changing your mind When you've seen him use a gun, boy When you've seen him use a gun Edytowane przez natalcia250 Czas edycji: 2011-08-12 o 16:32 |
|
|
|
#39443 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
jest fajna nie skleja,nie obciąża i jeszcze kosztuje grosze
|
|
|
|
|
#39444 |
|
sentimental animal
|
mam jeszcze trochę czasu do zamknięcia Ross może zdążę jeszcze skoczyć
mogłabym po drodze na działkę rowerem, ale boję się, że jak będę w sklepie to rower mi ukradną w mojej mieścinie to codzienność
|
#39445 |
|
Rozeznanie
|
hehe u mnie to sam;
dzicz! nawet roweru nie można zostawić w klatce na 2 minuty bo powietrze spuszczą i korek ukradną |
|
|
|
#39446 | |
|
sentimental animal
|
Cytat:
![]() czas lecieć na działkę
|
|
#39447 | ||||
|
Zakorzenienie
|
W Azji nie narzekają ;P
Cytat:
Jakbyście wrzucały czasem zdjęcia z podpiętymi wicherkami to bardzo będę wdzięczna ![]() Cytat:
No to fajnie że jest fajnie ![]() Cytat:
Cytat:
Super na fotkach! ![]() W zdjęciach - McDonald Dla porównania - McDonald :P |
||||
|
|
|
#39448 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#39449 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Dziś po myciu włosów nie nałożyłam żelu lnianego (bo nie miałam ) więc nałożyłam na nie krem z biedronki z żelem Hegron w stosunku 1:1, ale starałam się w niedużych ilościach. Zobaczymy jaki będzie efekt ![]() I tak się zastanawiam, czy można myć głowę od początku do końca w zimnej wodzie? Mam dziwne wrażenie, że to chyba nie najlepsze rozwiązanie. Pytam, bo dziś nie miałam ciepłej wody, więc musiałabym umyć w zimnej ![]() ---------- Dopisano o 17:42 ---------- Poprzedni post napisano o 17:40 ---------- Prawie, bo ja nie mam, ale to tylko dlatego, że jeszcze jej nigdzie nie widziałam, ale w sumie to nigdy się za nią jakoś bardzo nie rozglądałam nigdy
|
|
|
#39450 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:22.

z 10 cm od czubka głowy włosy są jakieś takie przyciśnięte do głowy, a grzywka zamiast zwijać się w loczka, robi jakieś dziwadło

Tylko zdjęć nam poskąpiłaś
Ale juz się poprawiam.
3 godziny przed myciem siedziałam z olejem z pestek winogron, później mycie OMO, odcisnęłam wodę w ściereczkę, jako odżywka b/s troszkę morelowej Alterry, żel Artiste fioletowy, w koszulkę, po koszulce jeszcze trochę pogniotłam, nic już nie dokładałam. Coś się pofalowało, ale lewy bok z przodu jak zawsze prosty.
Nie wiem, co mogę mu zrobić, żeby się choć minimalnie skręcił i tak strasznie nie odznaczał od reszty. A, i jeśli się przyjrzeć włosom z bliska, to są spuszone, na zdjęciach tego tak nie widać.
Będzie coś ze mnie?
Muszę poczytać jakie ma właściwości. Bo mam jego i oliwę w kuchennej szafce
Później zemdlałam w tramwaju (dobrze, że mama ze mną pojechała, chociaż upierałam się, żeby nie brała wolnego, bo to tylko zdjęcie gipsu i że sobie poradzę).
?

oddawaj!

Ślub 

)