Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1314 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-12, 10:55   #39391
Eloe77
MatkaPrzełożonaCurlitanek

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez martusia1234 Pokaż wiadomość
Eloe, też tak myślę i moim zdaniem nie można tego uznać za nieskromność. Jak zawsze w takich sytuacjach trudne są początki- nowe otoczenie, ludzie, obowiązki i generalnie praca, która nagle przestaje być jednym z przedmiotów na studiach. Tylko tyle. Dziękuję
Fajnie, że będziesz pracować w zawodzie. Na pewno dasz sobie świetnie rade
Cytat:
Walczymy! Zapuszczamy!
Zapuszczamy!
Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
Dlatego dzisiaj zrobie mu hamburgery
Rybiorko, a jak chcesz robić hamburgery? Możesz mi napisać np. na PW? Może i ja zrobię, bo mają być naleśniki, ale obiad bez mięsa jest taki niepełny...
Cytat:
No to oficjalnie juz jego imie: Skuter Nurek
Zawsze przyda się napęd pod wodą
Cytat:
Donosze ze olejek Busy Izzy jest naprawde boski

Cytat:
jedyny problem z ekstraktami ze skrzypu i pokrzywy, nie wiem gdzie je mozna dostac
Można by próbować z naparami, ale po co, skoro są na mazidłach
Chyba przyrządzę ale jak mnie będzie stać na zamówienie na mazidłach, teraz wszystko poszło na helfy

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Eloe77 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:12   #39392
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Dziewczyny jesteście genialne
Potraktowałam włosy olejem lnianym tłoczonym na zimno(miałam tylko taki)Zmieniłam sposób mycia(jeszcze z szamponem), nakładania odżywki, wywaliłam ręcznik frote i normalnie szok
Nie sądziłam że to tyle da, skręt włosa się poprawił, nie mam szopy, są miękkie i błyszczące.
I satynowa podszewka działa cuda
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała

Edytowane przez justynka333
Czas edycji: 2011-08-12 o 11:19
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 11:22   #39393
Eloe77

O proszę Dobrze to słyszeć
za dalsze postępy w pielęgnacji

Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach!

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-12, 11:42   #39394
Rybiorek
Zakorzenienie

uzupelnilam codziennik, niestety tak jak tam napisalam - fotki marne bo nie ma za duzo swiatla i kolor zupelnie inny wyszedl ale przynajmniej zobaczycie forme lokow i ich wyglad, zdecydowanie uwazam ze to zasluga Busy Izzy (a wspominalam ze olejek pachnie przepieknie?):hahah a:
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:06   #39395
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Ajrisz, będę miała wkrótce podobny problem z grzywka jak Ty. Dopóki miałam prostowane, to i prosta grzywka ścięta na okrągło pasowała. Ale odkad jestem (dzięki Wam) bardziej kręcona, coś muszę z nią zrobić(jeśli nie zapuszczę, musiałabym prostować, a tego wolałabym uniknąć). Też mam wysokie czoło i dotąd grzywka mi je ładnie przykrywala. Ułożyłam ją dziś na bok, prócz tego, że układa się fatalnie, odsłania wszystko -wielkie czoło, zmarszczki typu "zdziwienie" czy pryszczyki (zdj.3). No i nie wiem, co dalej, jak to podpinać, czy w ogóle zapuszczać, czy może jednak prostować.
a co to za problem ściąć grzywkę i nosić taką jak się lubi?
Ja osobiście mam krótką grzywkę na półokrągło odsłaniając jedną brew; jeśli sensownie sama się nie ułoży to prostuję
Moim skromnym zdaniem to jest tylko grzywka, którą i tak ścina się dość często, bo szybko odrasta

U mnie dziś w ruch poszedł dyfuzor
Jak ja go nie cierpię W ogóle chyba muszę poszukać jakichś innych technik obchodzenia się z tym ustrojstwem i suszenia, bo po nim nie mam loków tylko fale i wyglądam jakby piorun pieprznął w kopę siana
Stary 2011-08-12, 12:07   #39396
Eloe77

Cytat:
uzupelnilam codziennik, niestety tak jak tam napisalam - fotki marne bo nie ma za duzo swiatla i kolor zupelnie inny wyszedl ale przynajmniej zobaczycie forme lokow i ich wyglad, zdecydowanie uwazam ze to zasluga Busy Izzy
Okrutnica z Ciebie... takie cudne włosy i kolor nawet przy marnym świetle mają urok niepowtarzalny.
Cytat:
(a wspominalam ze olejek pachnie przepieknie?):hahah a:
same plusy? Powiedz jeszcze, ze jest bardzo wydajny

Anoska pokażesz?

My dziś zadowoleni po kokosie na godzinę pływania, Fitomedzie z mydlnicą i awokado Alverde. Potem octowo-miodowa płukanka, Tigi LP&P i żel z pamiątek Rybiorkowych All Day Hold. Wcześniej mi nie pasował, teraz jest fajnie Ale rano musiałam wzmocnić zabezpieczanie LP&P.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-12, 12:10   #39397
Aoirghe
Raczkowanie

Nie wiem w sumie, czy w dobrym wątku pytam... Bo dopiero dosłownie od tygodnia zajmuję się swoimi kłakami, przeczytałam już mnóstwo, ale strasznie tego tutaj dużo, więc nie wiem kiedy podołam całość I nie orientuję się jeszcze w zasadach forum...

No ale może mi ktoś powie, czy i co jest źle.
Mam bardzo delikatne, cienkie, miękkie włosy, przycieniowane, obecnie do ramion.
Czasem, jak się powysilam, to wyglądają mniej więcej tak jak tu: http://www.britishcurlies.co.uk/arti...le/swavy_hair/ ale mniej kręcone i bardziej klapnięte.

Kręcą się tylko przy końcach (w esy) przy nasadzie są proste i lubią się przyklejać do skalpu. Zwykle myłam babydreamem i potem pryskałam od połowy głowy mleczkiem jedwabnym z BU, ewentualnie pianka/balsam, ale rzadko. Nie wysilałam sie więcej, bo nie mogłam sobie i tak poradzić, zresztą, fryzjerzy tez zwykle uparcie prostowali, bo że niby nic innego nie wygląda dobrze ;/ I sama nie wiem.

Dobra, do rzeczy Teraz wyłuszczę moje problemy.

Oczyściłam skalp, myję Isaną, potem nakładam maskę Gloria, trzymam ile mam czas , płuczę i nakładam balsam bez spłukiwania Joanna. Po takich zabiegach już na mokrych włosach widać , że czują wyraźną niechęć do kręcenia się ;/Jak poręcznikuję i podsuszę dyfuzorem, to jako tako jest, ale szczerze, to większy skręt uzyskiwałam wcześniej. Może i faktycznie mniej się puszą, ale też prostują się.
Dla porównania, jak nałozyłam (przez pomyłkę) odżywkę Nivea flexible curls (tę do spłukiwania), to było lepiej. A ta odżywka zawiera tak np. dimethicone.
Żel lniany też jakoś się nie sprawdził, skręt też mi się zmniejszał, a na dodatek robiły mi się suche, szeleszczące kluchy (mimo ugniatania czy traktowania parą).

Nakładałam też odzywkę Wax i domową maskę z miodem. Olej kokosowy akurat mi się skończył, więc jak przyjdzie dostawa zajmę się olejowaniem. Do fryzjera dopiero w przyszłym tygodniu.

Problem 1:

Co robię źle? :/
Odkąd zmieniłam sposób pielęgnacji, to mam nieustannie prościaki. Tak jakby nie były odpowiednio nawilżone.
Czy może efekt jakiś pojawi się po dłuższym czasie?

Swoją drogą siedzę w klimatyzowanym pomieszczeniu i jest dość suche powietrze - natychmiastowa prostota ;/

Problem 2:

Niestety, myję włosy codziennie. To kwestia nawyku, mam wrażenie zresztą, że następnego dnia sa tłuste. Ale pomijając to, uprawiam trochę sport i nie wyobrażam sobie nie umyć głowy po treningu. Chciałabym myć rzadziej, ale nie wiem, jak to zrobić :/ Zwłaszcza, że pielęgnacja jednak zajmuje mi dużo czasu ;/
Może ktoś ma praktyczną radę?

Edytowane przez Aoirghe
Czas edycji: 2011-08-12 o 12:28
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:17   #39398
*Basia*
Mod-Śnieżynka

Cytat:
Nie wpisuję się dziś do codziennika, bo w sumie nic nie zmieniłam
Piękne, długie włosy

Cytat:
Napisane przez martusia1234 Pokaż wiadomość
Czy chęć obcięcia włosów jest zaraźliwa? Bo od dwóch dni chodzę i rozważam taką możliwość
Oj i to bardzo, ale nie zawsze wychodzi to na dobre

Cytat:
w UK bede miec!
Zaraz, zaraz, czy ja coś przegapiłam?
Cytat:
uzupelnilam codziennik,
Gładkie, miękkie, błyszczące skręty

*Basia* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:26   #39399
AguŚ87
Zakorzenienie

Mi chyba mycie sama odzywka nie sluzy bo sa mega tłuste.
jutro chce zoabczyc OMO. czyli z tego co zrozumialam na skalp nakladam trosze szamponu BD na reszte wlosow odzywke potem zmywam i na całość odzywkę ?

w ogole mysle o pofarbowaniu się na rudy tylko mam włosy do pasa i troche strach taka zmiana znajomi mowili ze pare lat bede sie tym bujac juz
Stary 2011-08-12, 12:37   #39400
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Okrutnica z Ciebie... takie cudne włosy i kolor nawet przy marnym świetle mają urok niepowtarzalny.
sa fajne ale zeby cudne? sa tu osoby z naprawde cudnymi. a kolor codziennie mam inny ale olejek je 'pogrubil' bo ja mam takie cieniasy ze strach a teraz nawet w dotyku sa grube, bede uzywac codzienie Izzy (mam nadzieje ze wlosy nie beda mialy go dosc)

Cytat:
same plusy? Powiedz jeszcze, ze jest bardzo wydajny
hm... po tygodniu uzywania zuzylam ok 1/5 ale ja nakladam go strasznie duzo, wiecej niz zalecenia, producent zaleca jedna pompke a ja biore 2 (jak nakladalam na cale wlosy to wzielam 3), jakos jedna mi nie starcza zeby dotrzec do calego skalpu, potem masaz skalpu to poezja 9a jak skoncze to wacham dlonie)

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
Nie wiem w sumie, czy w dobrym wątku pytam... Bo dopiero dosłownie od tygodnia zajmuję się swoimi kłakami, przeczytałam już mnóstwo, ale strasznie tego tutaj dużo, więc nie wiem kiedy podołam całość I nie orientuję się jeszcze w zasadach forum...

No ale może mi ktoś powie, czy i co jest źle.
Mam bardzo delikatne, cienkie, miękkie włosy, przycieniowane, obecnie do ramion. Kręcą się tylko przy końcach (w esy) przy nasadzie są proste i lubią się przyklejać do skalpu. Zwykle myłam babydreamem i potem pryskałam od połowy głowy mleczkiem jedwabnym z BU, ewentualnie pianka/balsam, ale rzadko. Nie wysilałam sie więcej, bo nie mogłam sobie i tak poradzić, zresztą, fryzjerzy tez zwykle uparcie prostowali, bo że niby nic innego nie wygląda dobrze ;/ I sama nie wiem.

Dobra, do rzeczy Teraz wyłuszczę moje problemy.

Oczyściłam skalp, myję Isaną, potem nakładam maskę Gloria, trzymam ile mam czas , płuczę i nakładam balsam bez spłukiwania Joanna. Po takich zabiegach już na mokrych włosach widać , że czują wyraźną niechęć do kręcenia się ;/Jak poręcznikuję i podsuszę dyfuzorem, to jako tako jest, ale szczerze, to większy skręt uzyskiwałam wcześniej. Może i faktycznie mniej się puszą, ale też prostują się.
Dla porównania, jak nałozyłam (przez pomyłkę) odżywkę Nivea flexible curls (tę do spłukiwania), to było lepiej. A ta odżywka zawiera tak np. dimethicone.
Żel lniany też jakoś się nie sprawdził, skręt też mi się zmniejszał, a na dodatek robiły mi się suche, szeleszczące kluchy (mimo ugniatania czy traktowania parą).

Nakładałam też odzywkę Wax i domową maskę z miodem. Olej kokosowy akurat mi się skończył, więc jak przyjdzie dostawa zajmę się olejowaniem. Do fryzjera dopiero w przyszłym tygodniu.

Problem 1:

Co robię źle? I czy może jednak mam proste włosy, tylko mi się wydaje, że się podkręcają? ;]
Odkąd zmieniłam sposób pielęgnacji, to mam nieustannie prościaki. Tak jakby nie były odpowiednio nawilżone.

Swoją drogą siedzę w klimatyzowanym pomieszczeniu i jest dość suche powietrze - natychmiastowa prostota ;/

Problem 2:

Niestety, myję włosy codziennie. To kwestia nawyku, mam wrażenie zresztą, że następnego dnia sa tłuste. Ale pomijając to, uprawiam trochę sport i nie wyobrażam sobie nie umyć głowy po treningu. Chciałabym myć rzadziej, ale nie wiem, jak to zrobić :/ Zwłaszcza, że pielęgnacja jednak zajmuje mi dużo czasu ;/
Ja tez myje codziennie

jak dla mnie to za bardzo obciazasz wloski, zmien isane na lzejsza odzywke, polecam odzywke bs Joanna Naturia, ja lubie najbardziej z makiem ale myje tez lniana i ta miodem

przy cieniutkich i lekkich wloskach ilosc produtkow musi byc ograniczona aby mogly sie spokojnie unosic i krecic, wiecej pewnie wyjasni Ci Eloe

---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez *Basia* Pokaż wiadomość

Zaraz, zaraz, czy ja coś przegapiłam?
nie jeszcze mieszkam w Dublinie i planuje sie przeniesc do UK (najlepiej Irlandia Polnocna bo tam sa przepiekne jeziora z mnostwem ryb)

Cytat:

Gładkie, miękkie, błyszczące skręty
i ciezkie ten olejek to moje KWC olejkowe
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-12, 12:40   #39401
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
uzupelnilam codziennik, niestety tak jak tam napisalam - fotki marne bo nie ma za duzo swiatla i kolor zupelnie inny wyszedl ale przynajmniej zobaczycie forme lokow i ich wyglad, zdecydowanie uwazam ze to zasluga Busy Izzy (a wspominalam ze olejek pachnie przepieknie?):hahah a:
Piękny ten loczkowy kask.
Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
Mi chyba mycie sama odzywka nie sluzy bo sa mega tłuste.
jutro chce zoabczyc OMO. czyli z tego co zrozumialam na skalp nakladam trosze szamponu BD na reszte wlosow odzywke potem zmywam i na całość odzywkę ?
Ja stosuję OMO i myję włosy Isaną z Babasem, skalp pucuję Babydreamem, spłukuję to i na włosy nakładam odżywkę Alterry (dzisiaj akurat dałam odżywkę/wosk z Beauty Formulas), trzymam jakiś czas i spłukuję. Ani za pierwszym, ani za drugim O nie nakładam odżywki na skalp.

Teraz siedzę zawinięta w koszulkę. Trzymajcie kciuki, żeby wyszło coś ładnego.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:42   #39402
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
i ciezkie ten olejek to moje KWC olejkowe
Piękne masz włoski
i za kuszenie dopisałam do listy

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:46   #39403
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Piękne masz włoski
i za kuszenie dopisałam do listy
o rany ale mnie piecze ale jak Cie skusilam to warto bylo
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-12, 12:51   #39404
AguŚ87
Zakorzenienie

aktogimka
dzięki za info tak tez dzisiaj zrobię
Stary 2011-08-12, 12:52   #39405
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:

Ja tez myje codziennie
I nie doprowazda Cię to do szału? Póki nic nie robiłam z włosami, to było ok, a teraz powoli łapię nerwicę ;]

Cytat:
jak dla mnie to za bardzo obciazasz wloski, zmien isane na lzejsza odzywke, polecam odzywke bs Joanna Naturia, ja lubie najbardziej z makiem ale myje tez lniana i ta miodem

przy cieniutkich i lekkich wloskach ilosc produtkow musi byc ograniczona aby mogly sie spokojnie unosic i krecic, wiecej pewnie wyjasni Ci Eloe
Nie doczytałam tego :/ A Isanę kupiłam, bo nigdzie nie było stacjonarnie żadnej z odżywek polecanych do mycia. Jeszcze mam emulsję Gloria, wyhaczoną w necie, ale nie testowałam na razie.
Dzięki, jakiś trop, pogrzebię w tym temacie
Stary 2011-08-12, 12:53   #39406
Eloe77

Cytat:
No ale może mi ktoś powie, czy i co jest źle
Skoro masz włosy falowane, to trzeba bardzo zwracać uwagę na ilość i jakość nakładanych produktów ale odkryłam Amerykę . Konkretnie idzie o to nieobciążanie włosów.
Myjesz odżywką, a to najczęściej włosom takim jak Twoje nie służy. Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale zwykle fale raczej stosują omo lub delikatny szampon przy pomocy metody kubeczkowej na całe włosy.
Skoro zwykle myłaś BD i to sprawiało, ze włos się kręcił lepiej, to nie ma sensu myć odżywką i obciążać je niepotrzebnie.
Po BD możesz pozwolić sobie na Glorię czy inna odżywkę, ale nie po Isanie! Jeśli już chcesz nią myć, to zostaw ja nieco dłużej i spłucz.
Pokombinuj tez, czy balsam jest konieczny. Może wystarczy pozostawić włosy lekko niespłukane i na to nakładać żel? Albo Nivea FC - ale bez balsamu wcześniej! - balsam (ten nie ma silikonu).
Kwestia silikonów jest otwartą. Jeśli służą Twoim włosom, to nie ma podstaw do rezygnacji. Trzeba tylko pamiętać, by czasem zastosować szampon z siarczanem.
Cytat:
Nakładałam też odzywkę Wax i domową maskę z miodem. Olej kokosowy akurat mi się skończył, więc jak przyjdzie dostawa zajmę się olejowaniem
Wszystkie maski, cięższe odżywki nakładałabym przed myciem delikatnym szamponem, by ich dodatkowo nie obciążać, ale mieć odżywione.
Cytat:
Problem 1:
Co robię źle? :/
Rozwiązanie: są najprawdopodobniej obciążone. Reszta wyżej
Cytat:
To swoją drogą )
Cytat:
Dlatego lepiej nakładać w odżywce b/s kapkę silikonu lub sam olej. Ochronią włos przed ucieczką wody.
Cytat:
Problem 2:
Tylko jedną - dobrze się zorganizować, zaplanować kiedy i co możesz zrobić.
Cytat:
Odżywka na resztę, a potem szampon. Jak ona może ochronić włos, jeśli zaczniesz od szamponu?
Poza tym ok
Cytat:
w ogole mysle o pofarbowaniu się na rudy tylko mam włosy do pasa i troche strach taka zmiana znajomi mowili ze pare lat bede sie tym bujac juz
Nie rozumiem, o co chodzi Twoim znajomym.
Cytat:
sa fajne ale zeby cudne?
są. Masz mięsiste loki, jak lubię, na dodatek rude. No to są cudne
Cytat:
hm... po tygodniu uzywania zuzylam ok 1/5
i jak tu nie pomarzyć o olejku?
Cytat:
wiecej pewnie wyjasni Ci Eloe
Ja w zasadzie nie mam co dodawać.
Cytat:
nie jeszcze mieszkam w Dublinie i planuje sie przeniesc do UK (najlepiej Irlandia Polnocna bo tam sa przepiekne jeziora z mnostwem ryb)
No proszę...

MÓJ IDEAŁ

Edytowane przez Eloe77
Czas edycji: 2011-08-12 o 13:47
Stary 2011-08-12, 12:58   #39407
nez123
Rozeznanie

Cytat:

Co Ty w nocy robisz na śpiąco?
niedobrze! To po wybiuciu palca? Wracaj szybko do formy!
Chciałabym wiedzieć Kilka razy ostatnio mi się zdażało, że obudziłam się w nocy a rano nie pamiętałam co robiłam Np. ostatnio obudziłam się rano a w łóżku pies... i za cholerę nie pamiętałam, kiedy pozwoliłam jej wejść...

Tak, okazało się, że nie dość, że wybity to jeszcze złamany Idę w przyszłym tygodniu do chirurga, może uda mi się wynegocjować stabilizator palca zamiast tego gipsu...Kurcze, jedna mała kostka a gips do kolana.

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość
ojej... coś poważnego chyba skoro aż w szynie... wyzdrowiejesz szybko?
Mam nadzieję Długo siedzenia w domu nie wytrzymam!

Przyszły moje proteiny hydrolizowane, będę powoli wprowadzać i wyczekiwać efektów.

Jako, że na razie nie mam zdjęć włosów, a znalazłam stare zdjęcia, kiedy to moja psiura jeszcze mała i słodka była, to oficjalnie przedstawiam wam
moją małą lokatorkę

Edit: zamówiłam ostatnio mieszankę oleji na bazie oleju z łopianu większego. Próbowała któraś z was?? Bo niestety większość mieszanek ma w składzie kokos, a staram się go uniknąć na razie.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Lina2.jpg (72,4 KB, 19 załadowań)

Edytowane przez nez123
Czas edycji: 2011-08-12 o 13:00
nez123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 12:59   #39408
Stefannia
Wtajemniczenie

Zakupiłam czarno - pomarańczowy żel do włosów i jest o niebo lepszy efekt niż balsamem Nivei.
No i jestem po olejowaniu wieczornym.
I dzis naprawdę jestem zadowolona
Stefannia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:02   #39409
AguŚ87
Zakorzenienie

Eloe77 ciekawe napisałas o tycvh falach moze moje też są za bardzo obicążone dlatego się prostowały ostatnio na drugi dzien, dzisiaj zobaczę tą metode OMO.
Stary 2011-08-12, 13:03   #39410
aktogimka
Zakorzenienie

Eloe77, wspomniałaś teraz o balasamie Nivea FC - widziałam w drogerii dwie wersje - w pomarańczowym i w niebieskim opakowaniu. One się czymś różnią? Jakieś różnice w składzie czy tylko w opakowaniu? Wiem, że gdzieś tu o tym czytałam, ale już nie pamiętam.

Stary 2011-08-12, 13:04   #39411
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
I nie doprowazda Cię to do szału? Póki nic nie robiłam z włosami, to było ok, a teraz powoli łapię nerwicę ;]
Jakbys zajrzala tutaj wczoraj to akurat narzekalam ze mnie trafia i mysle o ciachnieciu sie na Hally Berry

Cytat:
Nie doczytałam tego :/ A Isanę kupiłam, bo nigdzie nie było stacjonarnie żadnej z odżywek polecanych do mycia. Jeszcze mam emulsję Gloria, wyhaczoną w necie, ale nie testowałam na razie.
Dzięki, jakiś trop, pogrzebię w tym temacie
sprobuj joanny, naprawde fajnie myje (i jest duzo lzejsza)

Cytat:
są. Masz mięsiste loki, jak lubię, na dodatek rude. No to są cudne
rude to nie, bardziej pod winko podpadaja
Cytat:
i jak tu nie pomarzyć o olejku?
ja bede go kupowac napewno
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-12, 13:05   #39412
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nez123 Pokaż wiadomość
Tak, okazało się, że nie dość, że wybity to jeszcze złamany Idę w przyszłym tygodniu do chirurga, może uda mi się wynegocjować stabilizator palca zamiast tego gipsu...Kurcze, jedna mała kostka a gips do kolana.
Uuu, nie brzmi dobrze. Miałam złamanego paliczka u ręki (mini odłameczek), a gips założony do łokcia, wolny tylko palec wskazujący i kciuk. O szynie nikt nie chciał tam nawet słuchać. Najśmieszniejsze było to, że kilka dni później koleżanka z klasy złamała palca w tym samym miejscu, a jej założono tylko szynę (obsługiwało nas jedno pogotowie).

Stary 2011-08-12, 13:08   #39413
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość
Eloe77, wspomniałaś teraz o balasamie Nivea FC - widziałam w drogerii dwie wersje - w pomarańczowym i w niebieskim opakowaniu. One się czymś różnią? Jakieś różnice w składzie czy tylko w opakowaniu? Wiem, że gdzieś tu o tym czytałam, ale już nie pamiętam.
Różnią się tylko opakowaniem

Stary 2011-08-12, 13:10   #39414
Aoirghe
Raczkowanie

Cytat:
Skoro masz włosy falowane, to trzeba bardzo zwracać uwagę na ilość i jakość nakładanych produktów ale odkryłam Amerykę . Konkretnie idzie o to nieobciążanie włosów.
Dzięki Kurdeee, a ja myślałam naiwnie, że to takie proste i wystarczy że wykluczyć silikony...

Cytat:
Pokombinuj tez, czy balsam jest konieczny. Może wystarczy pozostawić włosy lekko niespłukane i na to nakładać żel? Albo Nivea FC - ale bez balsamu wcześniej! - balsam (ten nie ma silikonu).
Kwestia silikonów jest otwartą. Jeśli służą Twoim włosom, to nie ma podstaw do rezygnacji. Trzeba tylko pamiętać, by czasem zastosować szampon z siarczanem.
Przetestuję z żelem, natomiast silikonów sie trochę obawiam, nie wiem, czy będą w stanie umiejętnie stosować.

O matko, co ja teraz zrobię z tymi wszystkimi odżywkami
Stary 2011-08-12, 13:10   #39415
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
Jako, że na razie nie mam zdjęć włosów, a znalazłam stare zdjęcia, kiedy to moja psiura jeszcze mała i słodka była, to oficjalnie przedstawiam wam moją małą lokatorkę
Ale piękna

Stary 2011-08-12, 13:17   #39416
Ag Rafka
Rozeznanie

Justynko333, zdjęcia poprosimy JUż sobie wyobrażam, jak tam ładnie, skoro ostatnio bez pielęgnacji super skręcone loczki były.

A ja dziś dostałam paczkę z Helfów, wypróbuję jutro krem do stylizacji Vatika migdałowy, choc już nie wytrzymałam i otworzyłam, ale zapach nie bardzo mi podchodzi. W ogóle te indyjskie zapachy nie dla mnie, ani heenara, ani ten krem, jakieś babcine czy coś. Natomiast tą Vatiką kokosową mogłabym się narkotyzować.

P.S. Zawitałam dziś do pracy na chwilę i laski mnie pytają, czy trwałą zrobiłam. A ja na to z dumą: "Nie, po prostu przestałam się naturze sprzeciwiać "
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:18   #39417
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
Różnią się tylko opakowaniem
Dzięki. Tak też mi się zdawało, ale do końca nie pamiętałam.

Włosy mi się suszą. Jak zdążę, to zrobię zdjęcia i się pochwalę moim pióropuszem.

Stary 2011-08-12, 13:55   #39418
natalcia250
sentimental animal

tylko po co oni robili nowe opakowanie, jeśli środek jest taki sam?

a mi się włosy suszą właśnie, myte Babydream, bo mycie odżywką chyba mi nie służy, włosy słabo się kręcą. Musiałam dzisiaj zmyć ten żel Graffiti, nakładany na mokre włosy to jakaś masakra :O nie będę więcej patrzeć w jego stronę
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-12, 13:57   #39419
Eloe77

Cytat:
Tak, okazało się, że nie dość, że wybity to jeszcze złamany
Ojoj Oby się udało wywalczyć stabilizator współczuję gipsu
Cytat:
oficjalnie przedstawiam wam moją małą lokatorkę
Słodziak
Cytat:
Napisane przez Stefannia Pokaż wiadomość
I dzis naprawdę jestem zadowolona
Świetnie Tylko zdjęć nam poskąpiłaś
Cytat:
Eloe77 ciekawe napisałas o tycvh falach moze moje też są za bardzo obicążone dlatego się prostowały ostatnio na drugi dzien, dzisiaj zobaczę tą metode OMO.
Sprawdź, zabezpieczać trzeba, ale fale są kapryśne, więc trzeba do nich podchodzić umiejętnie.
Cytat:
Opakowaniem, jak dziewczyny już napisały
Cytat:
rude to nie, bardziej pod winko podpadaja
To tym bardziej Z aromatem Fructe de Padure do dziczyzny
Cytat:
Uuu, nie brzmi dobrze. Miałam złamanego paliczka u ręki (mini odłameczek), a gips założony do łokcia,
Ojoj Najważniejsze, że dobrze się skończyło.
Cytat:
Dzięki Kurdeee, a ja myślałam naiwnie, że to takie proste i wystarczy że wykluczyć silikony...
Proste, ale to przychodzi z czasem
Cytat:
Przetestuję z żelem, natomiast silikonów sie trochę obawiam, nie wiem, czy będą w stanie umiejętnie stosować.
To na teraz wyklucz, sprawdź, jak zachowają się włosy. Warto. Będziesz o nich więcej wiedzieć.
Cytat:
O matko, co ja teraz zrobię z tymi wszystkimi odżywkami
A jakie zostały? Składy?
Cytat:
P.S. Zawitałam dziś do pracy na chwilę i laski mnie pytają, czy trwałą zrobiłam. A ja na to z dumą: "Nie, po prostu przestałam się naturze sprzeciwiać "
komplementa zbierasz

Zrobiłam kilka analiz i Dajcie znać, jeśli coś głupio napiszę.

MÓJ IDEAŁ

Stary 2011-08-12, 14:20   #39420
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Opakowaniem, jak dziewczyny już napisały

Ojoj Najważniejsze, że dobrze się skończyło.
Dzięki.

Jak mi gips ściągnęli, to się wystraszyłam mojej ręki - była taka żółta, chudziutka i słaba. Później zemdlałam w tramwaju (dobrze, że mama ze mną pojechała, chociaż upierałam się, żeby nie brała wolnego, bo to tylko zdjęcie gipsu i że sobie poradzę).

Hm, wrzucam zdjęcia pióropusza. 3 godziny przed myciem siedziałam z olejem z pestek winogron, później mycie OMO, odcisnęłam wodę w ściereczkę, jako odżywka b/s troszkę morelowej Alterry, żel Artiste fioletowy, w koszulkę, po koszulce jeszcze trochę pogniotłam, nic już nie dokładałam. Coś się pofalowało, ale lewy bok z przodu jak zawsze prosty. Nie wiem, co mogę mu zrobić, żeby się choć minimalnie skręcił i tak strasznie nie odznaczał od reszty. A, i jeśli się przyjrzeć włosom z bliska, to są spuszone, na zdjęciach tego tak nie widać. Będzie coś ze mnie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN5240.jpg (48,1 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN5249.jpg (59,4 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN5243.jpg (47,9 KB, 49 załadowań)

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości