|
|||||||
| Notka |
|
| Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#39391 | |||||
|
MatkaPrzełożonaCurlitanek
|
Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Rybiorko, a jak chcesz robić hamburgery? Możesz mi napisać np. na PW? Może i ja zrobię, bo mają być naleśniki, ale obiad bez mięsa jest taki niepełny... Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Chyba przyrządzę
|
|
#39392 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny jesteście genialne
Potraktowałam włosy olejem lnianym tłoczonym na zimno(miałam tylko taki)Zmieniłam sposób mycia(jeszcze z szamponem), nakładania odżywki, wywaliłam ręcznik frote i normalnie szok ![]() Nie sądziłam że to tyle da, skręt włosa się poprawił, nie mam szopy, są miękkie i błyszczące. I satynowa podszewka działa cuda
15.09.2013 24.09.2014 18.04.2015 Ślub ![]() 06.06.2015 06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała 14.12.2016 16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała Edytowane przez justynka333 Czas edycji: 2011-08-12 o 11:19 |
|
|
|
#39393 |
|
|
O proszę
Dobrze to słyszeć ![]() za dalsze postępy w pielęgnacji
|
#39394 |
|
Zakorzenienie
|
uzupelnilam codziennik, niestety tak jak tam napisalam - fotki marne bo nie ma za duzo swiatla i kolor zupelnie inny wyszedl ale przynajmniej zobaczycie forme lokow i ich wyglad, zdecydowanie uwazam ze to zasluga Busy Izzy (a wspominalam ze olejek pachnie przepieknie?
|
#39395 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja osobiście mam krótką grzywkę na półokrągło odsłaniając jedną brew; jeśli sensownie sama się nie ułoży to prostuję Moim skromnym zdaniem to jest tylko grzywka, którą i tak ścina się dość często, bo szybko odrasta ![]() U mnie dziś w ruch poszedł dyfuzor ![]() Jak ja go nie cierpię W ogóle chyba muszę poszukać jakichś innych technik obchodzenia się z tym ustrojstwem i suszenia, bo po nim nie mam loków tylko fale i wyglądam jakby piorun pieprznął w kopę siana
|
|
#39396 | ||
|
|
Cytat:
Okrutnica z Ciebie... takie cudne włosy i kolor nawet przy marnym świetle mają urok niepowtarzalny.Cytat:
same plusy? Powiedz jeszcze, ze jest bardzo wydajny Anoska pokażesz? ![]() My dziś zadowoleni po kokosie na godzinę pływania, Fitomedzie z mydlnicą i awokado Alverde. Potem octowo-miodowa płukanka, Tigi LP&P i żel z pamiątek Rybiorkowych
|
|
#39397 |
|
Raczkowanie
|
Nie wiem w sumie, czy w dobrym wątku pytam... Bo dopiero dosłownie od tygodnia zajmuję się swoimi kłakami, przeczytałam już mnóstwo, ale strasznie tego tutaj dużo, więc nie wiem kiedy podołam całość
I nie orientuję się jeszcze w zasadach forum...No ale może mi ktoś powie, czy i co jest źle. Mam bardzo delikatne, cienkie, miękkie włosy, przycieniowane, obecnie do ramion. Czasem, jak się powysilam, to wyglądają mniej więcej tak jak tu: http://www.britishcurlies.co.uk/arti...le/swavy_hair/ ale mniej kręcone i bardziej klapnięte. Kręcą się tylko przy końcach (w esy) przy nasadzie są proste i lubią się przyklejać do skalpu. Zwykle myłam babydreamem i potem pryskałam od połowy głowy mleczkiem jedwabnym z BU, ewentualnie pianka/balsam, ale rzadko. Nie wysilałam sie więcej, bo nie mogłam sobie i tak poradzić, zresztą, fryzjerzy tez zwykle uparcie prostowali, bo że niby nic innego nie wygląda dobrze ;/ I sama nie wiem. Dobra, do rzeczy Teraz wyłuszczę moje problemy. Oczyściłam skalp, myję Isaną, potem nakładam maskę Gloria, trzymam ile mam czas , płuczę i nakładam balsam bez spłukiwania Joanna. Po takich zabiegach już na mokrych włosach widać , że czują wyraźną niechęć do kręcenia się ;/Jak poręcznikuję i podsuszę dyfuzorem, to jako tako jest, ale szczerze, to większy skręt uzyskiwałam wcześniej. Może i faktycznie mniej się puszą, ale też prostują się. Dla porównania, jak nałozyłam (przez pomyłkę) odżywkę Nivea flexible curls (tę do spłukiwania), to było lepiej. A ta odżywka zawiera tak np. dimethicone. Żel lniany też jakoś się nie sprawdził, skręt też mi się zmniejszał, a na dodatek robiły mi się suche, szeleszczące kluchy (mimo ugniatania czy traktowania parą). Nakładałam też odzywkę Wax i domową maskę z miodem. Olej kokosowy akurat mi się skończył, więc jak przyjdzie dostawa zajmę się olejowaniem. Do fryzjera dopiero w przyszłym tygodniu. Problem 1: Co robię źle? :/ Odkąd zmieniłam sposób pielęgnacji, to mam nieustannie prościaki. Tak jakby nie były odpowiednio nawilżone. Czy może efekt jakiś pojawi się po dłuższym czasie? Swoją drogą siedzę w klimatyzowanym pomieszczeniu i jest dość suche powietrze - natychmiastowa prostota ;/ Problem 2: Niestety, myję włosy codziennie. To kwestia nawyku, mam wrażenie zresztą, że następnego dnia sa tłuste. Ale pomijając to, uprawiam trochę sport i nie wyobrażam sobie nie umyć głowy po treningu. Chciałabym myć rzadziej, ale nie wiem, jak to zrobić :/ Zwłaszcza, że pielęgnacja jednak zajmuje mi dużo czasu ;/ Może ktoś ma praktyczną radę? Edytowane przez Aoirghe Czas edycji: 2011-08-12 o 12:28 |
|
|
|
#39398 | ||
|
Mod-Śnieżynka
|
Piękne, długie włosy
![]() Cytat:
![]() Zaraz, zaraz, czy ja coś przegapiłam? Cytat:
|
||
|
|
|
#39399 |
|
Zakorzenienie
|
Mi chyba mycie sama odzywka nie sluzy bo sa mega tłuste.
jutro chce zoabczyc OMO. czyli z tego co zrozumialam na skalp nakladam trosze szamponu BD na reszte wlosow odzywke potem zmywam i na całość odzywkę ? ![]() w ogole mysle o pofarbowaniu się na rudy znajomi mowili ze pare lat bede sie tym bujac juz
|
|
#39400 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() jak dla mnie to za bardzo obciazasz wloski, zmien isane na lzejsza odzywke, polecam odzywke bs Joanna Naturia, ja lubie najbardziej z makiem ale myje tez lniana i ta miodem przy cieniutkich i lekkich wloskach ilosc produtkow musi byc ograniczona aby mogly sie spokojnie unosic i krecic, wiecej pewnie wyjasni Ci Eloe ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- nie jeszcze mieszkam w Dublinie i planuje sie przeniesc do UK (najlepiej Irlandia Polnocna bo tam sa przepiekne jeziora z mnostwem ryb)Cytat:
|
|
#39401 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Piękny ten loczkowy kask. ![]() Cytat:
Teraz siedzę zawinięta w koszulkę. Trzymajcie kciuki, żeby wyszło coś ładnego.
|
|
#39402 |
|
Strażnik Wizażu
|
Piękne masz włoski
![]() i za kuszenie dopisałam do listy
|
|
|
|
#39403 |
|
Zakorzenienie
|
o rany ale mnie piecze
|
#39404 |
|
Zakorzenienie
|
aktogimka
dzięki za info
|
|
#39405 | |
|
Raczkowanie
|
I nie doprowazda Cię to do szału?
Póki nic nie robiłam z włosami, to było ok, a teraz powoli łapię nerwicę ;]Cytat:
Dzięki, jakiś trop, pogrzebię w tym temacie
|
|
|
|
|
#39406 | ||||||||||
|
|
Skoro masz włosy falowane, to trzeba bardzo zwracać uwagę na ilość i jakość nakładanych produktów ale odkryłam Amerykę
. Konkretnie idzie o to nieobciążanie włosów.Myjesz odżywką, a to najczęściej włosom takim jak Twoje nie służy. Oczywiście zdarzają się wyjątki, ale zwykle fale raczej stosują omo lub delikatny szampon przy pomocy metody kubeczkowej na całe włosy. Skoro zwykle myłaś BD i to sprawiało, ze włos się kręcił lepiej, to nie ma sensu myć odżywką i obciążać je niepotrzebnie. Po BD możesz pozwolić sobie na Glorię czy inna odżywkę, ale nie po Isanie! Jeśli już chcesz nią myć, to zostaw ja nieco dłużej i spłucz. Pokombinuj tez, czy balsam jest konieczny. Może wystarczy pozostawić włosy lekko niespłukane i na to nakładać żel? Albo Nivea FC - ale bez balsamu wcześniej! - balsam (ten nie ma silikonu). Kwestia silikonów jest otwartą. Jeśli służą Twoim włosom, to nie ma podstaw do rezygnacji. Trzeba tylko pamiętać, by czasem zastosować szampon z siarczanem. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Poza tym ok Cytat:
Cytat:
i jak tu nie pomarzyć o olejku?Cytat:
![]() Cytat:
Tote este mizeriă in faţă de eternitate Dziennik, FAQ, pigułka wiedzy i pielęgnacja - wszystko o kręconych naturalnie włosach! MÓJ IDEAŁ Edytowane przez Eloe77 Czas edycji: 2011-08-12 o 13:47 |
||||||||||
|
|
|
#39407 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Kilka razy ostatnio mi się zdażało, że obudziłam się w nocy a rano nie pamiętałam co robiłam Np. ostatnio obudziłam się rano a w łóżku pies... i za cholerę nie pamiętałam, kiedy pozwoliłam jej wejść...![]() Tak, okazało się, że nie dość, że wybity to jeszcze złamany Idę w przyszłym tygodniu do chirurga, może uda mi się wynegocjować stabilizator palca zamiast tego gipsu...Kurcze, jedna mała kostka a gips do kolana.Cytat:
Długo siedzenia w domu nie wytrzymam!Przyszły moje proteiny hydrolizowane, będę powoli wprowadzać i wyczekiwać efektów. ![]() Jako, że na razie nie mam zdjęć włosów, a znalazłam stare zdjęcia, kiedy to moja psiura jeszcze mała i słodka była, to oficjalnie przedstawiam wam moją małą lokatorkę ![]() Edit: zamówiłam ostatnio mieszankę oleji na bazie oleju z łopianu większego. Próbowała któraś z was?? Bo niestety większość mieszanek ma w składzie kokos, a staram się go uniknąć na razie.
Every time she closed her eyes Edytowane przez nez123 Czas edycji: 2011-08-12 o 13:00 |
||
|
|
|
#39408 |
|
Wtajemniczenie
|
Zakupiłam czarno - pomarańczowy żel do włosów i jest o niebo lepszy efekt niż balsamem Nivei.
No i jestem po olejowaniu wieczornym. I dzis naprawdę jestem zadowolona |
|
|
|
#39409 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe77 ciekawe napisałas o tycvh falach
moze moje też są za bardzo obicążone dlatego się prostowały ostatnio na drugi dzien, dzisiaj zobaczę tą metode OMO.
|
|
#39410 |
|
Zakorzenienie
|
Eloe77, wspomniałaś teraz o balasamie Nivea FC - widziałam w drogerii dwie wersje - w pomarańczowym i w niebieskim opakowaniu. One się czymś różnią? Jakieś różnice w składzie czy tylko w opakowaniu? Wiem, że gdzieś tu o tym czytałam, ale już nie pamiętam.
|
#39411 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
rude to nie, bardziej pod winko podpadaja Cytat:
|
|
#39412 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Miałam złamanego paliczka u ręki (mini odłameczek), a gips założony do łokcia, wolny tylko palec wskazujący i kciuk. O szynie nikt nie chciał tam nawet słuchać.
|
|
#39413 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#39414 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Kurdeee, a ja myślałam naiwnie, że to takie proste i wystarczy że wykluczyć silikony... Cytat:
O matko, co ja teraz zrobię z tymi wszystkimi odżywkami
|
||
|
|
|
#39415 | |
|
Strażnik Wizażu
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#39416 |
|
Rozeznanie
|
Justynko333, zdjęcia poprosimy
JUż sobie wyobrażam, jak tam ładnie, skoro ostatnio bez pielęgnacji super skręcone loczki były.A ja dziś dostałam paczkę z Helfów, wypróbuję jutro krem do stylizacji Vatika migdałowy, choc już nie wytrzymałam i otworzyłam, ale zapach nie bardzo mi podchodzi. W ogóle te indyjskie zapachy nie dla mnie, ani heenara, ani ten krem, jakieś babcine czy coś. Natomiast tą Vatiką kokosową mogłabym się narkotyzować. P.S. Zawitałam dziś do pracy na chwilę i laski mnie pytają, czy trwałą zrobiłam. A ja na to z dumą: "Nie, po prostu przestałam się naturze sprzeciwiać "
|
|
|
|
#39417 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki.
![]() Włosy mi się suszą. Jak zdążę, to zrobię zdjęcia i się pochwalę moim pióropuszem.
|
#39418 |
|
sentimental animal
|
tylko po co oni robili nowe opakowanie, jeśli środek jest taki sam?
![]() a mi się włosy suszą właśnie, myte Babydream, bo mycie odżywką chyba mi nie służy, włosy słabo się kręcą. Musiałam dzisiaj zmyć ten żel Graffiti, nakładany na mokre włosy to jakaś masakra :O nie będę więcej patrzeć w jego stronę
|
#39419 | ||||||||
|
|
Ojoj
Oby się udało wywalczyć stabilizator współczuję gipsuCytat:
![]() Świetnie Tylko zdjęć nam poskąpiłaś Cytat:
Cytat:
![]() To tym bardziej Z aromatem Fructe de Padure ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zrobiłam kilka analiz i
|
|
#39420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak mi gips ściągnęli, to się wystraszyłam mojej ręki - była taka żółta, chudziutka i słaba. Później zemdlałam w tramwaju (dobrze, że mama ze mną pojechała, chociaż upierałam się, żeby nie brała wolnego, bo to tylko zdjęcie gipsu i że sobie poradzę). ![]() Hm, wrzucam zdjęcia pióropusza. 3 godziny przed myciem siedziałam z olejem z pestek winogron, później mycie OMO, odcisnęłam wodę w ściereczkę, jako odżywka b/s troszkę morelowej Alterry, żel Artiste fioletowy, w koszulkę, po koszulce jeszcze trochę pogniotłam, nic już nie dokładałam. Coś się pofalowało, ale lewy bok z przodu jak zawsze prosty. Nie wiem, co mogę mu zrobić, żeby się choć minimalnie skręcił i tak strasznie nie odznaczał od reszty. A, i jeśli się przyjrzeć włosom z bliska, to są spuszone, na zdjęciach tego tak nie widać. Będzie coś ze mnie?
![]() |
Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:21.

. Jak zawsze w takich sytuacjach trudne są początki- nowe otoczenie, ludzie, obowiązki i generalnie praca, która nagle przestaje być jednym z przedmiotów na studiach. Tylko tyle. Dziękuję

Ślub
za dalsze postępy w pielęgnacji
i wyglądam jakby piorun pieprznął w kopę siana
same plusy? Powiedz jeszcze, ze jest bardzo wydajny 

potem zmywam i na całość odzywkę ? 

dopisałam do listy 
Idę w przyszłym tygodniu do chirurga, może uda mi się wynegocjować stabilizator palca zamiast tego gipsu...Kurcze, jedna mała kostka a gips do kolana.

Później zemdlałam w tramwaju (dobrze, że mama ze mną pojechała, chociaż upierałam się, żeby nie brała wolnego, bo to tylko zdjęcie gipsu i że sobie poradzę).
Nie wiem, co mogę mu zrobić, żeby się choć minimalnie skręcił i tak strasznie nie odznaczał od reszty. A, i jeśli się przyjrzeć włosom z bliska, to są spuszone, na zdjęciach tego tak nie widać.