|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1051 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
Dzień doberek! Ja już po śniadanku, z malutkim na kolanach piszemy posta
Starszy pojechał z tatusiem i babcią oglądać eko-groszek, bo trzeba się zaopatrzyć przed zimą Jako że domek posprzątany, to biorę się za obiadek A później sterta prasowania do pokonania :/ Dzisiaj na wadze 65,5kg Po podliczeniu wyszło mi 665kcal No i oczywiście do końca dnia tylko postne jedzonko, zeby nazbyt nie przekroczyć limitu!MURKA ja wyznaję zasadę, że trzeba kolekcjonować mocne wrażenia ![]() MONIA bardzo się cieszę, że Wam się tak super poukłądało i oby, jak najdłużej tak zostało! Od samego początku mówiła, że kroki typu ucieczka, czy rozwód nie są najlepsze... ![]() TINEK ja też mam zawsze milion ważniejszych spraw niż sprzątanie, ale jak już mnie najdzie akcja porządek, to najmniejszy kąt wysprzątam ![]() DZAGUŚ mój Tż ma ak samo, jak Twój! Nie zauważa ani, ze zmieniam kolor włosów, ani nawet że je skracam i inaczej układam. A na każde pytanie, jak wyglądam- odpowiada, że może być ![]() No ale dość świntuszenia trzeba brać byka za rogi i ruszyć dupkę z krzesła Miłęj soboty id o później
Cel #1: waga sprzed ciąży 66kg ![]() Cel #2: waga sprzed ślubu 60kg ![]() Cel #3: waga sprzed pierwszej komunii świętej 55kg 24lata 164cm |
|
|
|
#1052 |
|
Uzależnienie
|
Dot.: "Piękne ciało chcemy mieć! 5 małych i zdrowych posiłków dziennie! Dieta 1000 kc
|
#1053 |
|
Zadomowienie
|
Sobota, prawie połowa sierpnia za nami a pogoda to kitu jak była tak jest...! najgorsze lato od chyba 10 lat!
Zdałam sobie sprawę, że ja od jakiegos czasu ciagle mysle o jedzeniu nie tylko w sensie co by tu pożreć ale ogólnie skupiam sie ciagle co ile ma kalorii co moge a czego nie i tak w kółko głowa mi pęka już od tego! Pomyślałam ze nie mam nic na głowie dlatego ciagle mysle o jednym i tak jak wspomniałam wcześniej dzięki Pauli zaczynam prowadzić swojego bloga i teraz to mnie inspiruje do dalszych myśli, celów innych niż jedzenia najlepszy sposób na nie myślenie o posiłkach to znalezc sobie jakieś hobby, pasje, lub poprostu nie przybywać ciągle w mieszkaniu ![]() Monia bardzo się cieszę ze sie pogodziliście trzymam za Was kciuki żeby sie poprostu nauczył Twój mąż szacunku do Ciebie a Ty nie poprzestaj na szukaniu pracy! Ide wreszcie sprzatac prawie 11 a ja byłam na ryneczku po owocki i warzywka miłego dnia !
|
#1054 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
Dzisiaj rano się zważyłam i zamiast 58,2(z wczoraj) rano było 57,7 Zawsze coś Póki co trzymam diete, ale w poniedziałek rano jade na wakacje więc będzie gorzej ale mam zamiar się pilnować Medzik Ty mi machałaś wczoraj ? Jak to Ty to przepraszam nie zauważyłam Cie |
|
|
|
#1055 |
|
Zakorzenienie
|
NeverGoodEnough18 swietny spadek
gratuluje: roza: jak Ty to zrobilas co??![]() monika01011986 ciesze sie ze wszystko sie poukładalo Oby juz na stale![]() meeedzik nie zostawiaj nas nawet jak sie juz nie odchudzasz zostan z nami ![]() Ja wczoraj pogrzeszylam i zła na siebie za to jestem Ale dzisiaj juz dobrze bedzie i pocwicze wiecej wiec moze nie przytyjetinekk daj linka na swojego bloga
|
#1056 |
|
Wieczne Kutango
|
Agunia nie mam pojęcia ja po takich napadach szybko tyję ale i szybko chudnę do swojej normalnej wagi poza tym ostro ćwiczę więc to też ma wielki wpływ
![]() a ja sobie teraz zajadam małe jabłuszko i kilka małych śliweczek i lece na siłownię
|
|
#1057 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1058 |
|
Zakorzenienie
|
Tinek, całkowicie się z Tobą zgadzam i mam bardzo podobnie. Gdy tylko dołączyłam do forum i wyrobiłam sobie nawyk "spowiedzi" z tego co pożarłam to tylko siedziałam i myślałam, że może to za dużo, że może to zamienię na tamto, czasem zjadłam batona to już telepałam się bo kalorie, itd. Aż z tego myślenia o jedzeniu robiłam się głodna już po posiłku. Natomiast gdy zajęłam się blogiem, pracą mgr, chodzeniem na basen, ćwiczeniem, jazdą na rowerze, to tak wypełniłam sobie czas, że jem tylko gdy odczuwam głód. I bardzo dużo dały mi te moje żelazne zasady, że słodycze mogę jeść, ale tylko w jeden dzień w weekend, że chleb jem, ale tylko razowy i do obiadu.
Koniecznie Perełko pokaż bloga Będę podglądać Dorisek, ten tekst: "No i wczoraj jak się do niego wkradłam pod kołderkę, to mówi, że się zaczynam laska robić " mnie rozwalił A mój TŻ dokładnie tak jak Twój zauważył tylko (w moim przypadku) zanik cyca i tyłka. Mówi, że teraz łapie za "miejsce na cycki" Ale już kiedyś pisałam dziewczynom, że narzekać na "kości" narzeka, ale jak idziemy w ludzi i ja w jakąś miniówę albo szorty się ubiorę to puszy się i mnie obejmuje, a kiedyś tego nie robił.Never, mega spadek Fajnie, że na zakupy śmigasz A wiesz co mnie najbardziej męczy? Ten zespół o którym piszesz Bo ja swego czasu często na takie zabawy 'remizowe' śmigałam i obracałam się w kręgach gdzie często leciało dp np. w samochodzie. Teraz już to u mnie rzadkość i muszę być "dobrze zrobiona" żeby się przy tym bawić, niemniej jednak ciekawi mnie o który dokładnie zespół chodzi i czy kiedyś byłam na ich imprezie ![]() Medzik, zazdroszczę pizzy Ja wczoraj TŻowi zaproponowałam pizzę albo calzone, ale myślałam, że taką domową zrobimy. Ale on powiedział, że w naszym gazowym piekarniku nie wyjdzie Dobra laski, idę się pakować, bo już mamuśki wydzwaniają gdzie my jesteśmy a ja jeszcze w gatkach "do spania" po domu biegam, nogi nie ogolone, brwi nie wydepilowane, a gdzie mi jeszcze do pakowania rzeczy...O jeju, jak mi się nic nie chce...
|
|
#1059 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
Lody w 4D pyszne, ogólnie w Krakowie łatwo o smaczne lody
|
|
#1060 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#1061 | |
|
Uzależnienie
|
Cytat:
|
|
#1062 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1063 |
|
Uzależnienie
|
Ja tam przejeżdżam tramwajem - czasem to się ciągnie i ciągnie
Ja dawniej tylko o nich słyszałam ale nie kojarzyłam gdzie są aż zobaczyłam ta kolejkę
|
#1064 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1065 |
|
Uzależnienie
|
A przypomniało mi się coś istotnego - najobfitszy posiłek (350 kcal) muszę przenieść na miejsce 4 - taki mam tryb życia, że nie mam możliwości zjeść obiadu wcześniej - co wtedy z pozostałymi posiłkami? Jak zamienię miejscami posiłek 3 i 4 to na wieczór mi wychodzi ponad połowa dziennych kalorii, a do tego czwartego posiłku jak mam zjeść ledwo 450 kcal to pewnie zdechnę
|
#1066 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie
u mnie po 2 dniach obzarstwa na wadze,,, 58 kg Matko ja tyle wazylam 1,5 roku temu od dzisiaj sie wzielam za siebie chociaz znow chcialam podzrec lodowke teraz w pracy mam ciezej bo opiekuje sie 19 miesieczna dziewczynka i chlopcem 10 letnim najgorzej z ta mala, ale spiewa mi tu caly czas zaraz ide zrobic male zakupy musze chociaz do 53 schudnac i utrzymac wage Never jak ja ci zazdroszcze tego spadku, a silowni nienawidze Dzaga ja napisalam taki tekst? bo nie przypominam sobie ![]() Fajnie ze u was chociaz jest ok ![]() Tinnek ty juz popadasz w obsesje uwazaj zeby to sie zle nie skonczylo, ja tak zaczynalam swoje przygode z anoreksja niestety ja niewiem jak u was ale u mnie pogoda do dupy a powiem wam ze strasznie mnie zapychaja kwasne jablka, potem juz nie mam ochoty nic jesc
|
#1067 |
|
Zakorzenienie
|
Cocktail tak tak to ja Ci wczoraj machałam
siedziałaś na ławce taka zamyślona, że nawet nie widziałaś
|
#1068 |
|
Raczkowanie
|
Hej laleczki. Ja dzisiaj znowu pozno wstalam i zjadlam na sniadanie dwie kromki chleba razowego, jedna z serem druga z salami. Wiec w 300 kalorii napewno sie zmiescilam. Drugiego sniadania nie jadlam bo za pozno wstalam. Teraz zjem 9 pierogow z kapusta i grzybami, wg opakowania maja 333kalorie wiec w obiedzie tez sie zmieszcze. A dalej to sie okaze. Dzisiaj rano na wadze 62,8kg!!!!!!! Szok! Jak mi szybko waga spada! Nie wiem czy troszke nie za szybko. Ja duzo herbaty zielonej pije, moze dlatego? Badz co badz, cieszy mnie to!
Meeedzik odezwij sie kochana! Dzisiaj nie cwiczylam bo glowa mi peka... Chyba przez ta pogode. Ide zjesc obiad bo TZ juz zrobil. |
|
|
|
#1069 |
|
Raczkowanie
|
Witam Was moje Drogie koleznki.Wróciłam z nieudanego urlopu w Kołobrzegu i jestem happy.Cóz robić nad morzem jak nie ma słońca?zaraz z rana sie zwazyłam 54.3-dobrze jest.co prawda nic nie schudłam,stoje w miejscu,ale nie przytyłam.obiecałam sobie ZERO SŁODYCZY!!to moja najwieksza zguba!co do lodów na starowislnej-sa pycha!!!porzadne gałki,cudowny smak.warto stac w ogromnej kolejce,żeby je kupić.Dorisek16 musisz walczyc z napdami żarłoczności!!!obżeranie sie plus wyrzuty sumienia to najlepszy krok do bulimi.wiem cos o tym bo chorowałam na to kilka lat.mam pytanie od czego jest skrót ED?
|
|
|
|
#1070 |
|
Raczkowanie
|
Witam
Ja dzisiaj źle się czuję, taka senna, głowa mnie boli, nie wiem czy to antybiotyki tak działają na mnie, czy ta zmienna pogoda... w każdym razie leżę w łóżku. Dziś waga 57,3 dzaga Co do chwalenia mojego wyglądu przez TŻ. To on uważa, że ubieram się 'gorzej' niż kiedyś. Chodzi mu o to że mniej wyzywająco.. no ale ja nie mam już 18 lat i chcę wyglądać bardziej jak kobieta niż jak wydekoltowana nastolatka, co jemu się chyba średnio podoba... w każdym razie trochę mnie to boli, bo rzadko słyszę miłe słowa na temat mojego ubioru czy wyglądu, ale sama uważam że wyglądam dobrze. Może jak będę ważyć mniej to będę się czuła bardziej pewna siebie... monia popieram eldorado, może Twoja historia znajdzie szczęśliwe zakończenie, OBY! asia racja, że kobiety stroją się dla innych kobiet ;-) kiedyś zrobiłam mały eksperyment dotyczący mojego TŻ. szliśmy na imprezę (oczywiście tam miało być mnóstwo dziewczyn) i zrobiłam sobie ładny makijaż i w ogóle... i mój TŻ mówi: "a dla mnie to się tak nie malujesz". no to na drugi dzień zrobiłam sobie IDENTYCZNY MAKIJAŻ tylko byłam ubrana mniej jak na imprezę. i on powiedział: "no widzisz, miałem rację, dzisiaj jesteś zupełnie inaczej pomalowana". tinekk ja też kiedyś myślałam obsesyjnie o żarciu... wieczorem po kolacji jak już głodniałam to potrafiłam siedzieć z 2 godziny i układać jadłospisy na następnie tygodnie ale teraz staram się zostawić w swoim życiu miejsce dla spontaniczności np: akurat są w domu pierogi, to sobie je zjem, nie muszę przyrządzać ryżu z warzywami... uważam to za krok do normalności w moim życiu ![]() ![]() coctail wakacje?! gdzie, na ile kochana ? ;> agniesikk te lody 4D są pyszne malinowe antilia też słyszałam o tych ze Starowiślnej, ale nigdy nie byłam, i też jakoś specjalnie mnie nie ciągnie, ale wśród niektórych znajomych są one wprost legendarne ;-) ola ciesz się że tak szybko chudniesz ;-) potem może być zastój ![]() ---------- Dopisano o 15:43 ---------- Poprzedni post napisano o 15:42 ---------- Eating Disorder czyli zaburzenia jedzenia |
|
|
|
#1071 |
|
amor vincit omnia
|
|
|
|
|
#1072 |
|
Zakorzenienie
|
witajcie kobietki
![]() u mnie tragicznie- brak jakichkolwiek chęci do odchudzania. Na prawdę nie wiem co mi się stało, ale ciągle jem i jem... mój TŻ mi ciągle coś kupuje. Jemy za dużo i pijemy za dużo. Wiem o tym, a jednak mi tak dobrze z tym... Ale brzuchol mam już taaaki wielki. Muszę to skończyc tylko jak? Jak znaleźc z powrotem tą siłę do odchudzania?
|
#1073 |
|
Raczkowanie
|
Kotku ja sie ciesze, ze mi waga tak szybko spada ale mam taka niepewnosc w sobie, ze potem moge miec efekt jojo... Ja dalam sobie rok na dojscie do 49kg. Mysle, ze to racjonalny czas. Moze do 60kg szybko zejdzie a potem bedzie trudnosc? Oby nie
. Zeby waga spadala tak szybko i bez efektu jojo .
|
|
|
|
#1074 |
|
Raczkowanie
|
zielonykotek, u mnie jest podobnie z ubiorem i uwagami mojego Tż. Uwielbiam romantyczny look, koronki, perły, kwiatowe wzory, marynarki, koszule. Mój Tż śmieje się czasami, że jestem młoda i wg niego powinnam nosić dopasowane bluzki i miniówki, czego nie lubię na sobie. W życiu nie miałam np. dżinsowej spódniczki
![]() ![]() A mój jadłospis na dziś: I śniadanie jogurt z otrębami i brzoskwinia, potem chwyciłam malutkie ciasteczko obiad - pierś z kurczaka z pieczarkami, i malutka połówka chleba razowego podwieczorek - baton Fitness (uwielbiam słodycze )kolacja - chyba zjem małą kanapkę i może kawałek sernika na zimno (sama robiłam!!!!) i pewnie będę musiała go spróbować ![]() Stwierdziłam, ze go zrobię, bo wpadnie Tż, a jutro przyjaciółka.., ale w ten sposób zrobiłam dla siebie pokusę nie do odrzucenia;/ masakra;/ Wydaje mi się, że mieszczę się w 1000, jak myślicie? Powinnam odstawić słodycze, ale nie mogę;/
|
#1075 | |
|
amor vincit omnia
|
Cytat:
poza tym niewiele białka, a im później tym więcej węgli wpada u Ciebie
|
|
|
|
|
#1076 |
|
Raczkowanie
|
u mnie z rana ladnie a poszlam na zakupy i jadlam caly tort
do wieczora nic nie jem od jutra walcze za troje, kuzwa juz waze 58 masakra, nienawidze siebie a tak sie ladnie zaczelo, ehh Cindy u mnie tak samo tragedia ![]() ![]()
|
#1077 |
|
amor vincit omnia
|
Dorisek jakbym ważyła 58 to bym chyba umarła ze szczęścia
poza tym stwierdzenie 'do wieczora nic nie jem' to niezbyt rozsądna sprawa, bo tak można rozregulować metabolizm...
|
|
|
|
#1078 |
|
Zakorzenienie
|
Ola
przecie się odzywam może trochę mniej ale odzywam ![]() Gratuluję spadku wagi mi na początku też tak waga leciała, a startowałam z 65kg nawet nie wiem kiedy spadła do 56kg wtedy byłam już zachwycona i miałam około 6-8 miesięcy przerwy a później od nowa ![]() Dorisek nie możesz tak robić Może i ja napiszę swoje menu ![]() Ś: 2 garstki płatków, łyżka otrąb + szklanka mleka 0,5% O: 6 pierogów ruskich P: kawałek jabłecznika i jedna kukurydza ![]() K: planuję 2 cieniutkie kiełbaski białe z grilla + kromka chleba Mam nadzieję, że uda mi się trzymać tego 2 śniadania dziś nie było, bo śniadanie zjadłam koło 10 a pierożki o 13 a te podwieczorki to też tak na raty, bo najpierw był kawałek jabłecznika a po 1,5 godziny kukurydza i tak za godzinę zjem drugą
|
#1079 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#1080 |
|
Zakorzenienie
|
Koktailiku a ja nie byłam pewna czy to Ty czy nie i w ostatniej chwili pomachałam
Kochana specjalnie dla Ciebie na moim wątku zrobiłam fotki po kolei jak robię cieniowanie na pazurkach
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:14.

Starszy pojechał z tatusiem i babcią oglądać eko-groszek, bo trzeba się zaopatrzyć przed zimą
Jako że domek posprzątany, to biorę się za obiadek
Po podliczeniu wyszło mi 665kcal 

gratuluje: roza: jak Ty to zrobilas co??
Ale dzisiaj juz dobrze bedzie i pocwicze wiecej wiec moze nie przytyje