Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-13, 16:17   #2401
stokrotka_
Zadomowienie

Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
jeździmy, choćby 400 km do taty i chyba ten lepszy wezme, dzieki za rade

ale mam dziś zgagę
no..na takie trasy..to bym nie ryzykowała tanim fotelikiem. bo to jednak i wygodniej dla maluszka (maxi cosi ma te wkładki dla noworodka ) no i bezpieczniej dużo. a oszczędzić można na innych rzeczach

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 16:41   #2402
martunia_199
Zakorzenienie

Hello dziewczynki, nie było mnie od piątku wieczora bo nam net siadł w domku. Udało się go dzisiaj troszkę naprawić więc nadrobiłam zaległości. Wczoraj dzwoniłam do mojej Pani Gin spytać kiedy mam się zgłosić do szpitala na te badania i napomknęłam czy konieczne jest leżenie w szpitali to tak po mnie pojechała że nie wiedziałam jak się nazywam i na końcu stwierdziła że skoro dzwonie z pretensjami że ona chce mnie położyć do szpitala żeby zrobić za darmo badania to w takim razie mam przyjść na wizytę i ona mi poda jakie mam sobie badania zrobić prywatnie skoro nie chcę za darmo w szpitalu a ja tylko spytałam grzecznie czy ten szpital konieczny bo się go bardzo boję i teraz nie wiem co mam robić tak mnie potraktowała że nie mam zamiaru jej więcej oglądać a do porodu 4 tygodnie już nawet rozważałam zmianę lekarza

Ząbki
Synuś
+2
martunia_199 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 17:02   #2403
malamutka
Rozeznanie

Stokrotka a co to za wstydliwe pytanie

Martunia nie podejmuj pochopnej decyzji. Pytanie czy ufasz tej swojej Pani doktor. Jeśli tak, to dla mnie nie ma sensu zmieniać lekarza. Może z tym tel trafiłaś nie w porę. Może wcześniej jakaś pacjentka jej zrobiła o coś awanturę Ja to bym chyba zadzwoniła do niej jeszcze raz, przeprosiła, ale że chyba źle zrozumiała i oczywiście ty jej ufasz i zrobisz zgodnie z jej zaleceniami
Inna bajka, jeśli masz jakieś wątpliwości co do jej fachowości. Wtedy ją olej i zacznij szukać nowego gina Ale pamiętaj, że ciężko w tak krótkim czasie znaleźć gina, któremu się zaufa i jeszcze polubi
Trzymam
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 17:08   #2404
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość
ciagna i to jak
tak mam nacisk przy chodzeniu dłuzszym jest nie do wytrzymania niestety , musze siasc i odpoczac

ja sobie wydrukowałam ta liste punktowa wypawki z 1 strony i działam powoli dzis odhaczyłam pieluchy pampersy (apropo sa w promocji w rossmanie 23,99zł za 43 szt , te jedynki), chusteczki i grzebyczek
Mnie też ciągnie, czuję napór na brzoskwinkę, kolkę z boku, jakieś gilgotanie mega nisko taki urok chyba
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
Hello dziewczynki, nie było mnie od piątku wieczora bo nam net siadł w domku. Udało się go dzisiaj troszkę naprawić więc nadrobiłam zaległości. Wczoraj dzwoniłam do mojej Pani Gin spytać kiedy mam się zgłosić do szpitala na te badania i napomknęłam czy konieczne jest leżenie w szpitali to tak po mnie pojechała że nie wiedziałam jak się nazywam i na końcu stwierdziła że skoro dzwonie z pretensjami że ona chce mnie położyć do szpitala żeby zrobić za darmo badania to w takim razie mam przyjść na wizytę i ona mi poda jakie mam sobie badania zrobić prywatnie skoro nie chcę za darmo w szpitalu a ja tylko spytałam grzecznie czy ten szpital konieczny bo się go bardzo boję i teraz nie wiem co mam robić tak mnie potraktowała że nie mam zamiaru jej więcej oglądać a do porodu 4 tygodnie już nawet rozważałam zmianę lekarza
Kurcze ale jaja. A gdzie rodzisz? Pewnie już pytałam
I do kogo chodziłaś?

Tez bym się wkurzyła, ale z drugiej strony mogła to źle odebrać i no cóż być wrażliwszą. Nie wiem czy jest sens teraz unosić sie dumą. Lepiej wyjaśnić itp.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 17:24   #2405
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
wróciłam

mąż mnie zgarnął po drodze jak wracał z pracy..i szybko do domu dotarłam.oczywiście zrypę dostałam,że mogłam poczekać aż wróci i wziąść auto a nie autobusem się tłuc... a ja na to tylko ŻE OD DZIŚ MOGĘ ROBIĆ WSZYSTKO NA CO MI SIŁ STARCZY
No to On...że nie,bo Sara ma jeszcze poczekać tydzień

super ciuszki a tygrysek
jak dla mnie to taki unisex..i dla chłopca i dla dziewczynki. nie masz się czym przejmować.. ja mam kilka bodziaków z croccodrillo...które dostałam od siostry po synku.. i są chłopięce..ale mi się podobają i mi to pasi

no rzeczywiście...roztyła się..chyba w brzuchu.ale im się nudzi...już nie mają o czym pisać...
dziewczyna nigdy szkapiną nie było..a jak dla mnie wygląda super. zgrabna jest dalej.
a co do brzuszka.. jak dziś założyłam sukienkę to wyglądałam jak baryła jakaś i się przebrałam szybko takie luźne poszerzają jak dla mnie... ale widać przecież i ręce i nogi że nie zgrubła.

kochana ...olej takie teksty. na większość imion są historie.. a jeszcze się taki nie urodził,co by każdemu dogodził..

ja się dowiedziałam,że mam nie dawać Sara..bo sąsiad ma sukę sarę..i będzie dziwnie jak przylecimy z małą.. to powiedziałam mamie,że im psa sprezentuje- i damy na imię Tadek..jak ten sąsiad.. i nie będzie problemu. i że to nie moja wina,że imion ludzkich używa się teraz dla zwierząt,rzeczy,jedzenia itd. itp...

kochana spokojnie tam z tymi pracami

ee tam krejzolka..odpokutowywuje

też niestety...
wogóle chciałam sie coś Was w temacie brzoskiń spytać.. ale mi tak głupio..

nie jest fajne :P jest bardzo fajnie i ważne,że Wam się podoba

no to widzę też kolejna rodzinna telenowela..
ja to myślę,że w każdej jednej rodzinie są takie wynalazki.. do wybicia

ja kupiłam już parę zabawek zrobię zdjęcia to pokaże typowych grzechotek nie mam. dziś wytargałam tylko dwie takie małe wiszące zabaweczki z zaczepkami do wózka.. co by coś dyndało i młoda miała gdzie patrzeć

jeśli stówa różnicy..a wózek ten sam.. to ja bym wzięła maxi cosi . chyba,że nie jeździcie dużo...i fotelik potrzebny będzie do marketu itp. to może bym taki zostawiła..
Dawaj na temat brzoskwinek wiem wszystko

Cytat:
ciagna i to jak
tak mam nacisk przy chodzeniu dłuzszym jest nie do wytrzymania niestety , musze siasc i odpoczac

ja sobie wydrukowałam ta liste punktowa wypawki z 1 strony i działam powoli dzis odhaczyłam pieluchy pampersy (apropo sa w promocji w rossmanie 23,99zł za 43 szt , te jedynki), chusteczki i grzebyczek
A Ty jak tam kochana w ogole? powiedz mi jak to jest z rozwarciem i z ktg? jak to dokladnie przebiega? wiem ze gdzies to opisywalas ale ja jestem jelen..
Stary 2011-08-13, 17:25   #2406
madzialena-lublin
Rozeznanie

Musze się pochwalić- wyciągnęłam dzisiaj mojego tż do sklepów dzieciowych na oglądanie wanienek i wózków
Wanienki w sumie nie kupiliśmy, za to upatrzyliśmy 3 wózki:
- X-Lander
- Mutsy Transporter
- a trzeciego nie pamiętam, tż ma w telefonie zapisane, jak wróci z koszenia trawy to Wam napiszę

No i teraz siedzę i czytam w necie opinie. A może któraś z Was coś słyszała i może się o którymś wypowiedzieć?

I w ogóle muszę chyba go przymusić żebyśmy mebelki wybrali i zamówili. Chyba to ta wizja ewent. szpitala mnie mobilizuje...

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Dziewczyny czy wy miałyście robione badania na hiv? To w ogóle konieczne? Bo gdzieś mi się o uszy obiło a teraz nie umiem znaleźć tego jakie badania mamy brać.

Poza tym u sierpniówek w liście do torby jest
Będziecie miały taki dowód? Czy wystarczy to badanie i wynik ujemny? I o co chodzi z tym WR ważnym 2 tygodnie. Jakaś ciemna jestem
Ja miałam robione na HIV, chyba trochę przez przypadek Nie wiem czy to obowiązkowe (chociaż wszędzie o tym piszą) ale z tego co czytałam chodzi o to żeby dziecku od razu jakieś leki podać. Nie wiem też czy cc się nie robi jak jest dodatni wynik (żeby jak najmniej miało do czynienia z krwią matki i się nie zaraziło).
A reszty badań nie pamiętam...

Cytat:
Napisane przez lausanne Pokaż wiadomość
zdjęcia będą jak kupię póki co tylko wypatrzyłam. Ale wahamy się między kilkoma zestawami:

zestaw 1

zestaw 2
zestaw 3 tylko że zielono-pomarańczowy z sosnowymi wstawkami
Jak dla mnie nr 3

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
a może rzeczywiście Amelia jest nie za fajne, co???
Proszę Cię... Zdrobnienie Amelka to moim zdaniem jedno z najsłodszych zdrobnień kobiecych imion. Sama się nad Amelią zastanawiałam
A siostrą się nie przejmuj, tak jak tu juz nie raz pisałyśmy- to Tobie i tż-owi ma się imię podobać a nie wszelkiej maści ciotkom i sąsiadkom

Zmykam coś w domku porobić, coby małżowi przykro nie było że tylko on pracuje
Stary 2011-08-13, 17:26   #2407
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
yyy.... no przesadzila kobita i to zdrowo ale moze przemysl czy jest sens teraz zmieniac lekarza

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-13, 17:26   #2408
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Stokrotka a co to za wstydliwe pytanie

Martunia nie podejmuj pochopnej decyzji. Pytanie czy ufasz tej swojej Pani doktor. Jeśli tak, to dla mnie nie ma sensu zmieniać lekarza. Może z tym tel trafiłaś nie w porę. Może wcześniej jakaś pacjentka jej zrobiła o coś awanturę Ja to bym chyba zadzwoniła do niej jeszcze raz, przeprosiła, ale że chyba źle zrozumiała i oczywiście ty jej ufasz i zrobisz zgodnie z jej zaleceniami
Inna bajka, jeśli masz jakieś wątpliwości co do jej fachowości. Wtedy ją olej i zacznij szukać nowego gina Ale pamiętaj, że ciężko w tak krótkim czasie znaleźć gina, któremu się zaufa i jeszcze polubi
Trzymam
Cytat:
Mnie też ciągnie, czuję napór na brzoskwinkę, kolkę z boku, jakieś gilgotanie mega nisko taki urok chyba

Kurcze ale jaja. A gdzie rodzisz? Pewnie już pytałam
I do kogo chodziłaś?

Tez bym się wkurzyła, ale z drugiej strony mogła to źle odebrać i no cóż być wrażliwszą. Nie wiem czy jest sens teraz unosić sie dumą. Lepiej wyjaśnić itp.
No ewidentnie trafiłam na jej zły humor, ale to w końcu lekarz więc powinna umieć się pohamować. Nie zadzwonię do niej, dziwnie mi z tym jak mnie potraktowała. Mąż miał zadzwonić, więc może jeszcze zadzwoni. Mam innego lekarza do którego chodziłam w poprzednim miejscu zamieszkania i w sumie myślę że jakbym do tej drugiej kobiety poszła to by nic się nie stało tylko wtedy musiałabym raczej rodzić w moim mieście rodzinnym a nie we Wrocławiu, a to wcale nie było by złe wyjście bo tam przynajmniej byłabym wśród znajomych ludzi a nie zupełnie obcych jak tu będzie we Wrocławiu, ehh sama nie wiem, czasu coraz mniej więc muszę się na coś zdecydować bo nie mam żadnych badań potrzebnych do porodu. Mam nadzieję, że Zuza zaczeka aż się sytuacja unormuje

Do tej pory miałam zamiar rodzić na chałubińskiego ale teraz to już nie wiem gdzie rodzę

Ząbki
Synuś
+2

Edytowane przez martunia_199
Czas edycji: 2011-08-13 o 17:45
Stary 2011-08-13, 17:51   #2409
agnieszka 0605
Zakorzenienie

danika za zakupy
ale strzelaj foty i się chwal. Fajny ten przewjak?? Bo zastanawiałam się swego czasu nad klupsiowym, ale mąż mi sam zrobił I jaki wózek wybraliście??

madzialena-lublin w musty spacerówka ma tylko jeden kierunek jazdy tzn, nie można przekładać rączki ani siedziska i to wg mnie minus. Ale z wygladu b.fajny. A jaki kolor byś chciała??
a za pocieszenie z imieniem -
jeśli chodzi o lekarkę - ja bym przeczekała i poszła do niej spokojnie pogadać jakie konkretnie mieliby Ci robić badania w tym szpitalu, bo jesli tylko morfologię i tą hbA1c to zrobiłabym prywatnie

luluś a jak z tym Twoim tp? Jak wychodzą pomiary na usg??? Bo z wagą to chyba Miki tak akurat na 34 tc

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.

Edytowane przez agnieszka 0605
Czas edycji: 2011-08-13 o 17:55
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 17:53   #2410
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

zestaw 1

zestaw 2
jak dla mnie zdecydowanie nr 3
Cytat:
Właśnie powyciągałam ciuszki i się zachwycam Jak sobie wyobrażę mojego Filipka w tym

Ale tak patrzę na śpiworek i powiedzcie mi czy on nie jest taki jakiś dziewczęcy ?
Wiem, że to w sumie nie gra roli i dzieciom zwisa ale jakoś przez to mam barierę
od razu pokażę też moje ostatnie nabytki które uwielbiam ;]
śliczności a spiworek ma neutralny kolor, wiec dla Filipka jak znalazł
Cytat:
no to faktycznie gin pojechała, ale moze trafilas na jej zły humor moze poprostu zle cie odebrała powinnas jeszcze raz moze z nia porozmawiac i wyjasnic

Ja dzis byłam na małych zakupkach. Kupiłam słodki rożek dla Fabiego, dwa pajacyki i śpioszki
A teraz byłam w odwiedzinach u cioci, ktora wróciła z pielgrzymki. Słuchajcie dreptała nogami na Jasną Górę prawie 700 km, niezla jest co ale nozki ma troche zjechane, bąble i obdrapane
Stary 2011-08-13, 18:12   #2411
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
danika za zakupy
ale strzelaj foty i się chwal. Fajny ten przewjak?? Bo zastanawiałam się swego czasu nad klupsiowym, ale mąż mi sam zrobił I jaki wózek wybraliście??

madzialena-lublin w musty spacerówka ma tylko jeden kierunek jazdy tzn, nie można przekładać rączki ani siedziska i to wg mnie minus. Ale z wygladu b.fajny. A jaki kolor byś chciała??
a za pocieszenie z imieniem -
jeśli chodzi o lekarkę - ja bym przeczekała i poszła do niej spokojnie pogadać jakie konkretnie mieliby Ci robić badania w tym szpitalu, bo jesli tylko morfologię i tą hbA1c to zrobiłabym prywatnie

luluś a jak z tym Twoim tp? Jak wychodzą pomiary na usg??? Bo z wagą to chyba Miki tak akurat na 34 tc
No jest akurat na 34 tydz ale jest dlugi dosyc, nie wiem jak ginka to mierzy ze mowi ze jest duzy jestem tak pomieszana tymi terminami ze koniec wazne zeby urodzic za jakies 3 tyg min, o

Edytowane przez lullaby_ml
Czas edycji: 2011-08-13 o 18:15
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-13, 18:23   #2412
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Wreszcie nadrobiłam. Pozaznaczałam cytaty i musieliśmy z Tż wyjść, specjanie nie wyłączałam komoputera żeby Wam odpowiedziec...Przyjechal iśmy i mi zniknęło

Najpierw o wczorajszej wizycie.
Szyjka się nie skraca co na obecnym etapie ciaży (35tc) jest już bez znaczenia
Stefek rozwija się prawidłowo- waży 2700 gram - najmniej ważyć może 2500 gram biorąc pod uwagę "skalę błędu"...
Ten obcy w WC to najprawdopodobniej kawałek czopa...
Wizyta za 2 tygodnie, zlecnienie badań morfologii, moczu i KTG.
Na następnej wizycie będę miala też tego paciora...
I nie muszę już leżeć

Podczas rozmowy z Ginem zapytałam z ciekawości dlaczego w razie "W" lepiej urodzić w 7 miesiacu niż w 8 skoro dziecko w 8 jest bardziej rozwinięte, a płuca i w 7 i w 8 są nie dość wykształcone...Powiedział , że przy niewykształconych płuckach po urodzeniu muszą dotleniac dziecko i latwiej jest dotlenić lżejsze, mniejsze dziecątko niż większe - no ma to sens

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Małgosia po co ten krem F18?? Gratuluję kompletowania torby, muszę się pochwalić, że moja też skompletowana, trzeba to jeszcze spakować.
To krem do pielęgnacji na bazie wosku pszczelego i lanoliny(?). Miałam polecenie zakupić go do szpitala (50ml 6,99).
Tak jak u mnie. Narazie wszystko upchane w szafie.

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Asik zapozyczylam sobie uprawnienia na opisanie fotki malucha
Uroczy

Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Jak mnie ginek tutaj zwazyl to oczy zrobily mi sie jak piecizlotowki, w miesiac od ostatniego wazenia przytylam 4,5kg I jeszcze zebym sie jakos opychala czy cos, a w tym czasie mialam takie dni, ze nic mi sie jesc nie chcialo i lecialam glownie na "mokrych" rzeczach typu woda, owoce, soki, jogurty + jakis tam obiad, zeby nie bylo, ze nie jem nic wartosciowego. Slodyczy tyle co wczesniej, a tu taki skok. Mam nadzieje, ze po porodzie wszystko zrzuce
W ciągu 3 tygodni przytyłam 5kg.

Cytat:
Ale tak patrzę na śpiworek i powiedzcie mi czy on nie jest taki jakiś dziewczęcy ?
Dla mnie nie.
Wszystko

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
http://www.pudelek.pl/artykul/34362/...yla_za_bardzo/

czytałyście o "wieeelkim" brzuchu Muchy????? no przesadzają wg mnie .....
.
Wg mnie wygląda bardzo ładnie...

Cytat:
a może rzeczywiście Amelia jest nie za fajne, co???
Nie prawda. Mnie się Amelia bardzo podoba. Jak dla mnie to zazdrość w czystej postaci.

Cytat:
Małgoś 1983 Ty chyba też coś miałaś z czopem??? Byłaś na wizycie??
No to podobno był "zaczątek" czopa...

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
No to karuzelka juz jest ...pochwale sie
Ładnie to wygląda.

Indygo Ja bym kupiła maxi cosi. 100zł to znowu nie taka wielka różnica, a bezpieczeństwo jest ważniejsze. Zwłaszcza, że dużo jeździcie. My też mamy fotelik (roana), ale za zaoszczędzone pieniądze kupimy inny z testami bezpieczeństwa. Nie będzie pasowal do stelaża wózka, ale w zimie i tak nie będziemy z tego korzystać.

Asia Dostalaś mojego smsa? Czy wysłalam komuś obcemu?

A. Dziewczyny a propos pampersow premium care. W makro dziś kupiliśmy jedynki, 78szt. wyszlo 57gr/szt.
Myślę, że to dobra cena?
Stary 2011-08-13, 18:27   #2413
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
A Ty jak tam kochana w ogole? powiedz mi jak to jest z rozwarciem i z ktg? jak to dokladnie przebiega? wiem ze gdzies to opisywalas ale ja jestem jelen..
a dzięki że pytasz spoko dziś tryskam humorem i enerią, ale i tak większość leżę
A powiedez co chciałabyś konkretnie wiedzieć z rozwarciem 2 cm można chodzić no problem, chyba od 3 się zaczyna dopiero coś działać w kierunku porodu.
Ktg to takie sprawdzenia jak tam ma się tętno dziecka, położne mówiły że potrafią ocenić po ktg czy dziecko jest owinięte pępowiną np, pewnie po właśnie niższym tętnie, prawidłowe jest ok 140, około czyli plus minus w tą we wtą, mi czasem skakało do 160-170 jak mi Stasio fikał a i KTG sprawdza czynność macicy, jak tam się ma, czy pokazuje coś czy nie, moja cały czas pracowała, nie miałam nigdy skali 1-10% tylko 20 i powyżej co jakieś 15 minut jakieś odchylenie wychodziło, bo skurczem tego nazwać nie można było, bo słabe było, więc macica pracuje

A KTG to ogólnie takie dwie diody przyczepione do brzucha za pomocą pasów

Mąż wymyślił grilla dziś, już mi ślina leci

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
A. Dziewczyny a propos pampersow premium care. W makro dziś kupiliśmy jedynki, 78szt. wyszlo 57gr/szt.
Myślę, że to dobra cena?
Ja dziś kupiłam w rossmanie za 43szt, wyszło 55 szt, ale 2 groszę w tą czy w drugą już różnicy nie robi

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 18:33   #2414
cotynato
Zakorzenienie

Małgosia, weź bo i mi pociekła.

A u mnie oczywiście perypetii ciąg dalszy, wymiana rur w toalecie, woda wyłączona co= ograniczone możliwości co do jedzenia. A ja bym sobie jakieś pierogi wsunęła albo ziemniaczki
Ale mam już panele do nas do pokoju, mam nadzieję że do czwartku już będą na podłodze i łóżeczko skręcę ... i wywalę regał
A tż mi dzisiaj powiedział, że brzuch mam niżej. Nie wiem czy on sobie już wkręca jak się nasłucha ode mnie opowiadań wątkowych czy jak. Bo jak dla mnie on taki sam

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Cytat:
Najpierw o wczorajszej wizycie.
Szyjka się nie skraca co na obecnym etapie ciaży (35tc) jest już bez znaczenia
Stefek rozwija się prawidłowo- waży 2700 gram - najmniej ważyć może 2500 gram biorąc pod uwagę "skalę błędu"...
Ten obcy w WC to najprawdopodobniej kawałek czopa...
Wizyta za 2 tygodnie, zlecnienie badań morfologii, moczu i KTG.
Na następnej wizycie będę miala też tego paciora...
I nie muszę już leżeć
Weźcie mnie nie straszcie bo mój ma ponad 2700- z tego co tż słyszał w granicach 2700-3200 to jakiś gigant co prawda ja mam 176 a tż ponad, ale wolałabym aby do 4kg i długości ponad 60 nie dobił jednak

Wymianka.
Stary 2011-08-13, 18:40   #2415
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
a dzięki że pytasz spoko dziś tryskam humorem i enerią, ale i tak większość leżę
A powiedez co chciałabyś konkretnie wiedzieć z rozwarciem 2 cm można chodzić no problem, chyba od 3 się zaczyna dopiero coś działać w kierunku porodu.
Ktg to takie sprawdzenia jak tam ma się tętno dziecka, położne mówiły że potrafią ocenić po ktg czy dziecko jest owinięte pępowiną np, pewnie po właśnie niższym tętnie, prawidłowe jest ok 140, około czyli plus minus w tą we wtą, mi czasem skakało do 160-170 jak mi Stasio fikał a i KTG sprawdza czynność macicy, jak tam się ma, czy pokazuje coś czy nie, moja cały czas pracowała, nie miałam nigdy skali 1-10% tylko 20 i powyżej co jakieś 15 minut jakieś odchylenie wychodziło, bo skurczem tego nazwać nie można było, bo słabe było, więc macica pracuje

A KTG to ogólnie takie dwie diody przyczepione do brzucha za pomocą pasów

Mąż wymyślił grilla dziś, już mi ślina leci

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Ja dziś kupiłam w rossmanie za 43szt, wyszło 55 szt, ale 2 groszę w tą czy w drugą już różnicy nie robi
Wszystko Malgos, wszystko tak sie zastanawialam jak to cos bada czynnosc macica, teraz na us ginka mowila wlasnie ze Miki jest owiniety pepowina, w sensie ze ma szyjke owinieta i sie troche wystraszylam ale pow ze to nic takiego; no i chcialam wiedziec jak to ktg sie tam oblicza i smaczego grilla

Cytat:
Małgosia, weź bo i mi pociekła.

A u mnie oczywiście perypetii ciąg dalszy, wymiana rur w toalecie, woda wyłączona co= ograniczone możliwości co do jedzenia. A ja bym sobie jakieś pierogi wsunęła albo ziemniaczki
Ale mam już panele do nas do pokoju, mam nadzieję że do czwartku już będą na podłodze i łóżeczko skręcę ... i wywalę regał
A tż mi dzisiaj powiedział, że brzuch mam niżej. Nie wiem czy on sobie już wkręca jak się nasłucha ode mnie opowiadań wątkowych czy jak. Bo jak dla mnie on taki sam

---------- Dopisano o 19:33 ---------- Poprzedni post napisano o 19:32 ----------

Weźcie mnie nie straszcie bo mój ma ponad 2700- z tego co tż słyszał w granicach 2700-3200 to jakiś gigant co prawda ja mam 176 a tż ponad, ale wolałabym aby do 4kg i długości ponad 60 nie dobił jednak

daj fote, ocenimy

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-13, 18:45   #2416
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Stary 2011-08-13, 18:46   #2417
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Wszystko Malgos, wszystko tak sie zastanawialam jak to cos bada czynnosc macica, teraz na us ginka mowila wlasnie ze Miki jest owiniety pepowina, w sensie ze ma szyjke owinieta i sie troche wystraszylam ale pow ze to nic takiego; no i chcialam wiedziec jak to ktg sie tam oblicza i smaczego grilla
bedziesz pewnie miała delikatnie nizsze tętno choc nie koniecznie , pokaze ktg.
Prawidłowo powinno byc 140 OKOŁO , odrazu to widac na maszynie jak wyswietla.
KTG pokazuje na ekranie, a dodatkowo idzie wydruk, jutro wam wstawie zdjecie jak to wyglada, zobaczycie jak tetno dziecko skacze cały czas na poczatku sie strachałam, ale teraz nie wiem ze nie miałam czym
nic nie trzeba obliczac wystarczy grzecznie lezec pod ktg i samo ci wszystko pokaze

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 18:52   #2418
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Mój Gin powiedział, że waga - normalna...
22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram(90centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram(90centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram(90centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram(90centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram(90centyl)

miłej lektury kochane mamuśki i bez popadania w skrajności!!
Stary 2011-08-13, 19:14   #2419
malamutka
Rozeznanie

Cytat:
No ewidentnie trafiłam na jej zły humor, ale to w końcu lekarz więc powinna umieć się pohamować. Nie zadzwonię do niej, dziwnie mi z tym jak mnie potraktowała. Mąż miał zadzwonić, więc może jeszcze zadzwoni. Mam innego lekarza do którego chodziłam w poprzednim miejscu zamieszkania i w sumie myślę że jakbym do tej drugiej kobiety poszła to by nic się nie stało tylko wtedy musiałabym raczej rodzić w moim mieście rodzinnym a nie we Wrocławiu, a to wcale nie było by złe wyjście bo tam przynajmniej byłabym wśród znajomych ludzi a nie zupełnie obcych jak tu będzie we Wrocławiu, ehh sama nie wiem, czasu coraz mniej więc muszę się na coś zdecydować bo nie mam żadnych badań potrzebnych do porodu. Mam nadzieję, że Zuza zaczeka aż się sytuacja unormuje

Do tej pory miałam zamiar rodzić na chałubińskiego ale teraz to już nie wiem gdzie rodzę
Wiesz, mój gin z Poznania, jak go pytałam gdzie proponuje mi żebym rodziła, powiedział, że najważniejsze by miec bliskich niedaleko. Opiniami o szpitalu nie powinnam się kierować, bo ile porodów tyle opinii, a jak bliscy obok, to zawsze jest ktos by cos dowiezc, by pomoc, by odebrac itd. Dlatego ja wsiadłam w samochod i do rodzicow przyjechalam Jeśli masz zaufanie do swojej starej gin, a na tamta to juz patrzec nie chcesz przez ta scene, to wroc do starej - samopoczucie tez wazne

Ide ogladac filma na tvnie
malamutka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-13, 19:15   #2420
lullaby_ml
Zakorzenienie

jest tu ktoras jeszcze?
Stary 2011-08-13, 19:18   #2421
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Mój Gin powiedział, że waga - normalna...
22 tc 374 gram (10 centyl) 575 gram (50 centyl) 754 gram (90 centyl)
23 tc 351 gram (10 centyl) 588 gram (50 centyl) 839 gram (90 centyl)
24 tc 364 gram (10 centyl) 640 gram (50 centyl) 958 gram (90 centyl)
25 tc 409 gram (10 centyl) 726 gram (50 centyl) 1106 gram (90 centyl)
26 tc 483 gram (10 centyl) 841 gram (50 centyl) 1280 gram (90 centyl)
27 tc 584 gram (10 centyl) 983 gram (50 centyl) 1476 gram (90 centyl)
28 tc 708 gram (10 centyl) 1148 gram (50 centyl) 1689 gram (90 centyl)
29 tc 852 gram (10 centyl) 1331 gram (50 centyl) 1915 gram (90 centyl)
30 tc 1014 gram (10 centyl) 1529 gram (50 centyl) 2151 gram(90centyl)
31 tc 1189 gram (10 centyl) 1738 gram (50 centyl) 2392 gram (90centyl)
32 tc 1377 gram (10 centyl) 1955 gram (50 centyl) 2634 gram (90centyl)
33 tc 1572 gram (10 centyl) 2175 gram (50 centyl) 2873 gram (90centyl)
34 tc 1772 gram (10 centyl) 2395 gram (50 centyl) 3105 gram(90centyl)
35 tc 1975 gram (10 centyl) 2611 gram (50 centyl) 3326 gram (90centyl)
36 tc 2177 gram (10 centyl) 2819 gram (50 centyl) 3531 gram (90centyl)
37 tc 2374 gram (10 centyl) 3015 gram (50 centyl) 3718 gram (90centyl)
38 tc 2565 gram (10 centyl) 3196 gram (50 centyl) 3880 gram(90centyl)
39 tc 2746 gram (10 centyl) 3358 gram (50 centyl) 4015 gram(90centyl)
40 tc 2914 gram (10 centyl) 3496 gram (50 centyl) 4119 gram(90centyl)

miłej lektury kochane mamuśki i bez popadania w skrajności!!
To był żart już te tabelkę widzę co tydzień I nawet w nią nie patrzę ponieważ ginka mi mówiła, ze wszystko ok co nie zmienia faktu, że boję się że Filip będzie duży w ogóle te tygodnie teraz to mi się mieszają max. Co chwile muszę na suwaczek zerkać żeby sobie przypomnieć czy 34, czy 35 czy może dalej

Idę szukać czegoś co zjadalne i nie ucieka

Wymianka.

Edytowane przez cotynato
Czas edycji: 2011-08-13 o 19:20
Stary 2011-08-13, 19:25   #2422
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
To był żart już te tabelkę widzę co tydzień I nawet w nią nie patrzę ponieważ ginka mi mówiła, ze wszystko ok co nie zmienia faktu, że boję się że Filip będzie duży w ogóle te tygodnie teraz to mi się mieszają max. Co chwile muszę na suwaczek zerkać żeby sobie przypomnieć czy 34, czy 35 czy może dalej

A tam, tak naprawde i tak waga sie rozni niz ta ktora nam podaja na us

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cotka zapodaj z boku fote brzuszka bom ciekawa czy opadl
Stary 2011-08-13, 19:25   #2423
bruma
Rozeznanie

Cytat:
Maluszek juz nie jest maluszkiem bo wazy ponad 2200 jest zdrowiutki jak rybeczka, gin sie smiala z jego odstających uszek, jutro wam wkleje fotke mial zacisnieta piąstke przy badaniu us wiec chyba mu sie srednio podobalo co do mojej szyjki, ehh..mam otwarty kanal rodny, dostalam kolejny jakis silny tabs, cos na f cos tam, jutro rano Ł jedzie mi to wykupic; ogolnie we wtorek mam miec ktg bo to sie zepsulo i nastepna serie badan, gin powiedziala ze musze sie wstrzymac z porodem 2 tyg aaaaa i mam lozeczko i komode a jutro zabieramy sie za remont okis, caluje was mocno bo pewnie juz wszystkie spicie albo weekendujecie
Gratulacje za udaną wizytę No nie mogę kolejna do peletonu Lulu nóżki zaciskamy...i to już, a co do łóżeczka i komody to poka ja mam zamiar zamówić za tydzień

Cytat:
zaciskam, zaciskam cos Ty, moj przez 3 tyg przytyl z 1500 na 2200 wiec tak sobie mysle ze za dwa-trzy tyg bedzie calkiem calkiem a ja dzisiaj sie zwazylam i 70 kg mnie powalilo
70kg!!! to ja tyle miałam na początku ciąży ja na pewno dobiję do 80kg ...ta ilość kg przyprawia mnie o zawrót głowy...no ale czego się nie robi dla dzidzi

Cytat:
upsi Stokrotka to miało Cię uspokoić, a teraz to Ty mnie zaniepokoiłaś bo wolalam myslec ze jeszcze te 4 tygodnie pelne do donoszonej:hahaha :

zdjęcia będą jak kupię póki co tylko wypatrzyłam. Ale wahamy się między kilkoma zestawami:

zestaw 1

zestaw 2
Cytat:
I to jest pytanie dla Lausanne ktory zestaw wybrac, ktory trend?

nr 1
nr 2
nr 3
Mi się najbardziej podoba 3

Cytat:
Dziewczyny czy wy miałyście robione badania na hiv? To w ogóle konieczne? Bo gdzieś mi się o uszy obiło a teraz nie umiem znaleźć tego jakie badania mamy brać.

Poza tym u sierpniówek w liście do torby jest
Będziecie miały taki dowód? Czy wystarczy to badanie i wynik ujemny? I o co chodzi z tym WR ważnym 2 tygodnie. Jakaś ciemna jestem
Ja miałam robione badanie HIV przed ciążą a na WR chyba jakoś w 3 miesiącu??? Zobaczę co mi powie gin na wizycie za tydzień A jeśli chodzi o badania jakie trzeba zabrać ze sobą do szpitala, to jeszcze nie wiem bo dopiero w środę zaczynam SR

Cytat:
Właśnie powyciągałam ciuszki i się zachwycam Jak sobie wyobrażę mojego Filipka w tym

Wiem, że to w sumie nie gra roli i dzieciom zwisa ale jakoś przez to mam barierę
od razu pokażę też moje ostatnie nabytki które uwielbiam ;]
Boskie mnie urzekła ta bluza z tygryskiem przecudna
bruma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 19:25   #2424
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

Poczekamy - zobaczymy. Rozwijają się nasze berbecie prawidłowo i to najważniejsze
Stary 2011-08-13, 19:28   #2425
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bruma Pokaż wiadomość
Gratulacje za udaną wizytę No nie mogę kolejna do peletonu Lulu nóżki zaciskamy...i to już, a co do łóżeczka i komody to poka ja mam zamiar zamówić za tydzień

70kg!!! to ja tyle miałam na początku ciąży ja na pewno dobiję do 80kg ...ta ilość kg przyprawia mnie o zawrót głowy...no ale czego się nie robi dla dzidzi

Mi się najbardziej podoba 3

Ja miałam robione badanie HIV przed ciążą a na WR chyba jakoś w 3 miesiącu??? Zobaczę co mi powie gin na wizycie za tydzień A jeśli chodzi o badania jakie trzeba zabrać ze sobą do szpitala, to jeszcze nie wiem bo dopiero w środę zaczynam SR

Boskie mnie urzekła ta bluza z tygryskiem przecudna
Bo sie wystraszylam ze to 15 kg a do 20 juz niedaleko..
Stary 2011-08-13, 19:31   #2426
cotynato
Zakorzenienie

Ja jak oddawałam krew to z tego co pamiętam było, że wszystko ok ( albo sama tak stwierdzilam skoro przyjęli moją krew) , ale pewnie tego teraz nie znajdę

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

A swoją drogą tak sobie myślę, że co jak pojadę na IP z rozwarciem na 6cm albo z odchodzącymi wodami i okaże się że nie mam oryginalnego jakiegoś badania, albo coś się nie zgadza. CHyba mnie nie odeślą albo nie wiem... w końcu wiele kobiet rodzi wcześniaki więc automatycznie odpada im wiele badań i gdzieś rodzą

---------- Dopisano o 20:31 ---------- Poprzedni post napisano o 20:31 ----------

Cytat:
A tam, tak naprawde i tak waga sie rozni niz ta ktora nam podaja na us

---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ----------

Cotka zapodaj z boku fote brzuszka bom ciekawa czy opadl
Sama widze że nie opadł, mój głupolski tż świruje coś

Wymianka.
Stary 2011-08-13, 19:34   #2427
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:

[/COLOR]A swoją drogą tak sobie myślę, że co jak pojadę na IP z rozwarciem na 6cm albo z odchodzącymi wodami i okaże się że nie mam oryginalnego jakiegoś badania, albo coś się nie zgadza. CHyba mnie nie odeślą albo nie wiem... w końcu wiele kobiet rodzi wcześniaki więc automatycznie odpada im wiele badań i gdzieś rodzą [COLOR="Silver"]
Nie odeślą Cię przecież. Przynamniej nie powinni
Kobiety bez aktualnych badań leżą na innych salach - przynajmniej u nas tak jest
Stary 2011-08-13, 19:36   #2428
martunia_199
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez malamutka Pokaż wiadomość
Wiesz, mój gin z Poznania, jak go pytałam gdzie proponuje mi żebym rodziła, powiedział, że najważniejsze by miec bliskich niedaleko. Opiniami o szpitalu nie powinnam się kierować, bo ile porodów tyle opinii, a jak bliscy obok, to zawsze jest ktos by cos dowiezc, by pomoc, by odebrac itd. Dlatego ja wsiadłam w samochod i do rodzicow przyjechalam Jeśli masz zaufanie do swojej starej gin, a na tamta to juz patrzec nie chcesz przez ta scene, to wroc do starej - samopoczucie tez wazne

Ide ogladac filma na tvnie
No właśnie problem w tym że we Wrocławiu będzie tylko mąż a tam tylko moja siostra 18-letnia. Rodzice z drugą siostrą w Anglii i dopiero pewnie po porodzie przylecą także i tu i tu praktycznie zdana na siebie będę bo mąż w pracy a siostra w szkole od września. Chyba jednak spróbuję jeszcze raz do tej babki zadzwonić po weekendzie i zobaczę co wtedy powie. Jak dalej będzie obstawiać przy swojej gadce to uciekam do tamtej i już tym bardziej że na pierwszej wizycie potwierdzającej ciążę byłam właśnie u niej.

Ząbki
Synuś
+2
Stary 2011-08-13, 19:37   #2429
lausanne
Wtajemniczenie

hejka jestem, melduję sie, dziękuję za sondę dla wszystkich i spadam bo jestem nieprzytomna, ledwo sie trzymam na nogach, caly dzien latania.

3majcie się mimo pełni dzisiaj oki?
lausanne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 19:38   #2430
lullaby_ml
Zakorzenienie

cotka cos Ty, szpital ma obowiazek przyjac rodzaca

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości