Dzieciaczki styczeń 06 - Strona 73 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2006-10-10, 22:48   #2161
iwonamysza
Zadomowienie

GG do iwonamysza
Dot.: Dzieciaczki styczeń 06

Cytat:
Napisane przez KATESIA Pokaż wiadomość
Iwonko prześliczna z Ciebie panna młoda!!! super sukienka i makijaz-ciekawa jestem czy sama sie malowałas czy u wizazystki?
Kosmetyczka mnie malowała. Sama bym tak nie umiała.
A podrózy poślubnej nie będzie, bo nie mieliśmy auta. Ale dziś kupiliśmy. Jednak nigdzie się nie wybieramy, bo Kasia tradycyjnie zakatarzona. Właśnie opijam samochód, sama, bo mój MĄŻ już zasnął. Ale to fajnie brzmi - normalnie jestem czyjąś żoną, myślałam, że już nigdy się tego nie doczekam.
A wogóle na ślubie mieliśmy 6 fotografów, jak kierownik USC to zobaczyła, to oczy jej prawie wyszły na wierzch, bo myślała podobno, ze to jakieś VIP-y się chajtają. A wszyscy to znajomi mojego TŻ-a z forum fotograficznego. Przyszli zupełnie bezinteresownie.
Ja mam w tym roku jeszcze 2 wesela, mojej szwagierki i świadkowej. Więc bedziemy się bawić.

iwonamysza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 07:14   #2162
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Moni@ Pokaż wiadomość
oto moj raczek zaiwania po podlodze ze konca nie widac....zbiera wszystkie smieci z dywanu i podlogi...
hehe to tak jak moja taki mały odkurzacz
Lena 5 lat
kkasiaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 07:16   #2163
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jastin83 Pokaż wiadomość
Kasiu to czekamy na fotki,tez bym z chęcią zobaczyla
Ja to jestem "chora"na punkcie ubranek dla dzieci,wole Wikuni cos kupic niz sobie,a później żartuje czy mi pożyczy
szwagierka przyjeżdża pod koniec miesiąca, mam nadzieję że może już coś do tego czasu uszyje i przywiezie, więc napewno pokażę
U mnie to samo z kupowaniem , dziewczynom kupuję z wielką ochotą (oczywiście z umierem żeby kasy nie zabrakło ) a na siebie szkoda mi pieniedzy
Lena 5 lat
Stary 2006-10-11, 07:56   #2164
kkasiaaa
Zadomowienie

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO DLA KASIEŃKI Z OKAZJI UKOŃCZENIA 9 MIESIĄCA !!!!!!!!
Lena 5 lat

Edytowane przez kkasiaaa
Czas edycji: 2007-05-09 o 17:06
Stary 2006-10-11, 08:52   #2165
humbak
Rozeznanie

Moc buziaków dla Kasi z okazji ukończenia 9 miesiąca .
humbak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 08:53   #2166
humbak
Rozeznanie

Lilianka dzisiaj wstała o 7.15 . Matko, nie pamietam kiedy sie tak ostatnio wyspałam.
Stary 2006-10-11, 08:57   #2167
jastin83
Zakorzenienie

Kasiu moc buziaczków dla Ciebie !

Edytowane przez jastin83
Czas edycji: 2007-01-28 o 09:59
jastin83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2006-10-11, 09:02   #2168
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kkasiaaa Pokaż wiadomość
hehe to tak jak moja taki mały odkurzacz
No i u nas jest identycznie,odkąd Wika zaczęła raczkować,wszystko co jest w zasięgu jej rączki trafia natychmiast do buzi,nie wspomne juz o tym ze musiałam pochować wszystkie gazety,które leżały pod stolikiem,piloty,Tż pochował kable,głośniki od kina znalazły sie na górze i wiele innych rzeczy muisało zmienić swoje miejsce,również kwiaty które uwielbiam,ostatnio nawet jedna z moich juk wylądowała na podłodze,wprawdzie nie ucierpiała ale zła bylam jak osa na Tż-ta ze nie upilonował,no i palma musiała zmienić lokalizacje bo bałam sie ze Wika urządzi sobie piaskownice na środku pokoju

Stary 2006-10-11, 09:10   #2169
jastin83
Zakorzenienie

Dziewczynki pokazywałyście jak Wasze szkaraby stoja to i ja pokaże
A później jak Wika wstanie zrobie jej foteczke jak siedzi na skórze,tzn.od początkuPrzywieźliśmy z Zakopanego takie baranie,czy to kozie skóry które kładzie sie w sypialni na podłogę,takie dywanieki niewielkie(wiecie chyba o co chodzi)ostatnio posadziłam Wike na to,myślałam ze padnę ze śmiechu jak zobaczyłam jakie ona minki stroi tak delikatnie dotyka tych włosów,robi śmieszną miną i wydaje odgłos takiego jakby plucia ptffe... ptffe...
Polewka jak nic,jak zrobie zdjęcie to Wam pokaże jej minę.No a teraz stojąca Wiktorynka

Edytowane przez jastin83
Stary 2006-10-11, 09:39   #2170
Nel70
Zadomowienie

Buziaczki dla Kasi z okazji ukończenia 9 m-ca Jastin od kiedy Twoja Wika tak stoi,bo moja na razie się nie kwapi.
Za to tak jak Twoja pełza po całym pokoju,łapie do bużki co się pod rączką pojawi,podnosi kuferek do góry i prostuje nóżki,ale to śmiesznie wygląda.
Humbak ja wiedziałam,że mieszkasz na wsi,tylko wolałam się upewnić,bo ostatnio jestem zakręcona.Napiszcie jak Wy radzicie sobie z obowiązkami domowymi tj.porządkami,obiadkami i prasowaniem,bo ja ostatnio mam totalny bałagan wszędzie i nie daję rady.Pomocy plis.................
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 09:48   #2171
kkasiaaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nel70 Pokaż wiadomość
Napiszcie jak Wy radzicie sobie z obowiązkami domowymi tj.porządkami,obiadkami i prasowaniem,bo ja ostatnio mam totalny bałagan wszędzie i nie daję rady.Pomocy plis.................
Mi jakoś domowe obowiązki w miarę sprawnie idą, ale to niereguła czasami nie mogę się za nic zabrać bo mała marudzi. Rano jak mała się budzi robię śniadanko , potem mała bawi się a ja w tym czasie sprzątam mieszkanko. jak zaczyna marudzić to zazwyczaj mam już skończone więc bawię się z małą , ale ona i tak po pół godzinie idzie spać, wtedy albo kończę sprzątanie albo siadam do kompa. Jak mała się budzi daję deserek i idziemy na spacerek. po przyjściu daję małej obiadek i wtedy zaczyna się kongo bo po nakarmieniu małej musze zrobić obiad pozostałym domownikom a mała wtedy zaczyna marudzić więc robienie obiadu zajmuje mi trochę czasu bo muszezrobić i to i zając się małą. Jak mam rzeczy do prasowania to prasowanie zaczynam wieczorem jak mała już śpi.
Lena 5 lat

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2006-10-11, 09:52   #2172
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
.. Jastin od kiedy Twoja Wika tak stoi,bo moja na razie się nie kwapi.
Za to tak jak Twoja pełza po całym pokoju,łapie do bużki co się pod rączką pojawi,podnosi kuferek do góry i prostuje nóżki,ale to śmiesznie wygląda.....
......Napiszcie jak Wy radzicie sobie z obowiązkami domowymi tj.porządkami,obiadkami i prasowaniem,bo ja ostatnio mam totalny bałagan wszędzie i nie daję rady.Pomocy plis.................
Nel Wika zaczęła raczkować i wstawac z dnia na dzień,właściwie to sama nie wiem kiedy to sie stało,może tydzien temu poprostu kiedyś weszlam do pokoju a ona sobie stała w łóżeczku,tak samo bylo z raczkowaniem
A co do obowiązków domowych to ja sie wmiarę wyrabiam ,mieszkania duzego nie mamy więc sprzątnąc moge w 2,3 godzinki,a obiadki to my z tż-tem jemy wsumie po 18 bo on wtedy wraca z pracy takze jakoś znajduje czas,a reszta to tak "mimo chodem"w południe spacer,jakies zakupy i jakoś narazie starcza mi czasu,boję sie tylko ze jak przestawią godziny to bedzie mi cięzko,szybciej zacznie robić sie ciemno i będe musiała sie przestawić

Stary 2006-10-11, 10:15   #2173
jastin83
Zakorzenienie

Wikunia na skórze szkoda ze nie mogłam wyłapać wiecej minek,ale te tez są śmieszne

Edytowane przez jastin83
Stary 2006-10-11, 10:35   #2174
humbak
Rozeznanie

Jastinku ślicznie i fajnie malutka wygląda na tej skórze . Fajne masz łóżeczko. Mojego nie da sie opuscić tak nisko, a jeszcze widze, że masz szczebelki przygotowane do wyjęcia jak bedzie potrzeba, fajne, nasze łóżeczko jest tradycyjne .

Nel, ja sobie z obowiązkami domowymi radze w ten sposób, że mieszkam z rodzicami i mama mi naprawde dużo pomaga. Gdybysmy mieszkali sami to pewnie byłoby gorzej, ale jakoś bym sobie poradziła. Teraz np. prawie wogóle nie gotuje - gotuje mama, ja jej czasami tylko pomoge jak mała pozwoli, a ona jest naprawde bardzo absorbująca i za wiele zrobić sie z nią nie da.

Właśnie wróciłam z zakupówi kupiłam Liliance kurteczke zimową, zapłaciłam 39 zł . Potem zrobie zdjecie i Wam przesdstawie .

Strasznie lubie Lilianke w tym sweterku, tylko wygląda w nim jak chłopczyk .
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0339.JPG (117,5 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0340.JPG (117,3 KB, 8 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0341.JPG (117,3 KB, 8 załadowań)
Stary 2006-10-11, 10:55   #2175
humbak
Rozeznanie

Moje dziecko to też mały odkurzaczyk , chociaż by było nie wiem jak czysto i wyniecione, ona zawsze zmajdzie jakiegoś paprocha którego najpierw wybada paluszkiem, a potem próbuje zjeść .

Oto kurteczka.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSCN0389.JPG (116,9 KB, 10 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0390.JPG (117,4 KB, 7 załadowań)

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2006-10-11, 11:29   #2176
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
Jastinku ślicznie i fajnie malutka wygląda na tej skórze . Fajne masz łóżeczko. Mojego nie da sie opuscić tak nisko, a jeszcze widze, że masz szczebelki przygotowane do wyjęcia jak bedzie potrzeba, fajne, nasze łóżeczko jest tradycyjne ......
.

A co do łóżeczka,to ono tez jast najzwyklejsze na świecie,jak Wiki miała sie urodzić to wzieliśmy wsumie najtańsze to łóżeczko,a wybór nie powiem był duży.Wsumie funkcjonalne to ono jest nie powiem,ale jeśli chodzi o zmiane poziomów to mój tż tak sie nawkurzal na nie bo non stop cos mu nie wychodziło

Stary 2006-10-11, 11:32   #2177
jastin83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez humbak Pokaż wiadomość
...
Oto kurteczka.

Fajna ta kurteczka,podobna do tej którą ja kupiłam w komplecie dla Wikuni tylko bez rękawiczek no i material widze ze inny,no i moja różowa.U nas to w sumie dla dziewczynek tylko różowe ciuszki sa,a jeśli nawet nie to zawsze mają jakies wstawki różowe

Stary 2006-10-11, 11:40   #2178
Moni@
Zakorzenienie

Nel, ja nie bede biadolic, bo zanudzilabym Cie na smierc..ja mam w ogole przekichane...moj synek niczym sam sie nie zabawi trzeba go nosic, troszke pochodzic (jego chodzenie to pukanie pietami po podlodze) ma z tego radoche...Duzo pomaga mi mama a ja spaceruje z Szymusiem po podworku..ale jak mamy nie bylo..to obiad mial tylko Szymonek, w domu taki bałagan ze we wszystkich 3 pokojach Szymus mieszka, bo pelno jego tam klamotów..A jak Chcialam posprzatac to wieczorem bylo to samo...Mama jedzie 20-tego wiec zacznie sie jazda az sie boje...
Moni@ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 11:50   #2179
Nel70
Zadomowienie

Moni to mozemy sobie raczke podac bo moja Amelka rowniez niczym sie nie zajmie. W łózeczku nie chce sama byc i płacze. Własnie wrociłysmy ze spacerku i siedzi u mnie na kolanach. Ja mam 4 pokje jest wiec co sprzatać. A kregosłup mi nawala podobnie jak u Ciebie takze znam ten ból,ale troche mnie pocieszyłas myslałam,ze tylko ja jestem gospodyni do du.....
Nel70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 11:52   #2180
Moni@
Zakorzenienie

Z Okazji Ukończenia 9 miesiaca Zycia Ślicznej Kasience Szymuś z mamusią składają zyczonka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: gif 7.gif (4,8 KB, 19 załadowań)
Stary 2006-10-11, 11:58   #2181
Moni@
Zakorzenienie

Cytat:
Moni to mozemy sobie raczke podac bo moja Amelka rowniez niczym sie nie zajmie. W łózeczku nie chce sama byc i płacze. Własnie wrociłysmy ze spacerku i siedzi u mnie na kolanach. Ja mam 4 pokje jest wiec co sprzatać. A kregosłup mi nawala podobnie jak u Ciebie takze znam ten ból,ale troche mnie pocieszyłas myslałam,ze tylko ja jestem gospodyni do du.....

Nel Słonko - nie przejmuj sie, ja chodze na jakies pole magnetyczne i naswietlania na ten kregoslup..nie zaciekawie mam bo poskladałam sie na dobre.. Mam calkowity zakaz noszenia dziecka na rekach i wozka a nawet zakupow..wyobrazasz sobie? Przeciez to niemozliwe..To nierealne..!!!

Jak mama pojedzie to chyba będę wyła do księżyca

A Szymusia interesuje tylko przedluzacz, kontakty i wyłaczniki od swiatla na scianach, szyby w drzwiach - musi tam stac i stukac..pilot od TV i tel kom. no i oczywiscie wszelkie sznurki, nitki..
Stary 2006-10-11, 12:24   #2182
Moni@
Zakorzenienie

Dziewczyny jakich pieluch firmy uzywiacie? i jakie rozmiary???
Stary 2006-10-11, 12:54   #2183
jastin83
Zakorzenienie

Moni@ ja juz od dłuższego czasu używam Huggies Soft&Dry tylko nie pamiętam rozmiarówki tzn.zazwyczaj kupuje te do 12kg albo 16kg.

Stary 2006-10-11, 12:56   #2184
jastin83
Zakorzenienie

A my właśnie wróciłysmy ze spaceru u nas dziś piękna pogoda
Oby to trwało jak najdłużej,bo jak pisałam wcześniej nastapi zmiana czasu to mi dnia na nic nie starczy

Stary 2006-10-11, 14:03   #2185
Alien
Wtajemniczenie

Jastin Wikunia pieknie stoi gratulacje dla niej. Z tego co widze, to juz wiekszość styczniowych dzieciaczków stoi i raczkuje a praktycznie wszystkie. Ciesze się, z tego bardzo, że wasze dzieciaczki tak się super rozwijają ale złapałam zarazem doła, bo moja Wika najstarsza z tego towarzystwa a ani nie raczkuje ani nie stoi sama. Ona tylko (albo aż?)próbuje stawać i uwielbia chodzić trzymana. Teraz to chyba zaczne sie martwić

Co do sprzątania i godzenia domowych obowiązków z zajmowaniem się Wiką, to ja się przyznaje, że ja nie sprzątam i nie gotuje itp, bo nie mam na to czasu. Moja Wika jest także bardzo absorbująca i zajmująca. Nie potrafi sama bawić się i zająć sobą nawet minute, w dodatku wszedzie łazi, ucieka co chwila z pokoju, wszystko wyciąga z szafek, ciągnie ją do wszelkich kabli, łaczy, gniazdek i wszystkich innych urzadzen, których dotykać jej nie wolno, wiec ja chodze za nią krok w krok i pilnuje. W dodatku wszystko bierze do buzi, taki mały ssący odkurzacz, znajdzie na ziemii jakiś mały paproszek, nitke itp i mowi beee i do buzi ładuje.

Moni@ ja ci współczuje z tym kregosłupem i z tego co widze to Szumuś tez chce ciągłego towarzystwa. Wiem jak ci ciezko ale jestes dzielną mamusią i napewno sobie poradzisz super

-------------------------------------------------------------------
11.09.2008 - spotkanie z Katesią
Alien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2006-10-11, 14:05   #2186
kkasiaaa
Zadomowienie

Humbak kurteczka naprawdę ładna. ja od dwóch tygodni chodzę za kurtką dla małej i nic nie ma dzisiaj poszłam do lumpeksu i tam była fajna kurteczka ale za 33 zł więc jak na lumpeks to drogo więc zrezygnowałam z zakupu, wolę dołożyć do tego i kupić zupełnie nową.

Moni ja używam huggiesów rozm. 3 (4-9 kg) czasami pampersów ale nie pamiętam jaki rozmiar i czasami happy ale też nie napisze jaki rozmiar
Lena 5 lat
Stary 2006-10-11, 14:07   #2187
kkasiaaa
Zadomowienie

Alien nie masz czym się przejmowac, każde dziecko rozwija się według własnego tempa. znam dziewczynkę urodzoną także w grudniu i ona także nie raczkuje ani nie wstaje , w sumie nietak dawno zaczęła siadać.
Lena 5 lat
Stary 2006-10-11, 14:08   #2188
Alien
Wtajemniczenie

Humbak ja mam taki sam kapturek jak ty w kurteczce przy kombinezonie dla Wiki i kolor tez niebieski

Moni@ ja kupuje pampersy, rozmiar 4+.

Stary 2006-10-11, 14:12   #2189
Alien
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kkasiaaa Pokaż wiadomość
Alien nie masz czym się przejmowac, każde dziecko rozwija się według własnego tempa. znam dziewczynkę urodzoną także w grudniu i ona także nie raczkuje ani nie wstaje , w sumie nietak dawno zaczęła siadać.
Kasia ja zdaje sobie z tego sprawe, ze kazde dziecko rozwija sie we własnym tempie. Moja Wika bardzo szybko zaczeła mówić i szybko nauczyłam ją róznych zabaw i jestem z tych jej osiągnięć dumna. Ale jak widze mase młodszych dzieciaczków, które juz tak ładnie stoją to się ciesze patrząc na nie a jednoczesnie mi jakos tak przykro, ze moja kochana Wika jeszcze nie, tzn, jakos tak sie martwie.

Stary 2006-10-11, 14:20   #2190
jastin83
Zakorzenienie

Alienku a pamietasz jak niedawno Ty mnie pocieszałas i pisałaś zebym sie nie spieszyła i nie martwiła tym ze Wika nie raczkuje tak jak inne styczniowe dzieciaki.
Ty tez nie masz się czym martwić bo to bez sensu takie zamartwianie na zaśMoja mama mówiła mi że moja mlodsza siostra ani nie wsatwała ani nie raczkowała a miała juz ponad roczek,az któregos dnia poprostu wstała i poszła
Kasia ma racje i Ty zreszta sama dobrze wiesz ze jest ok.przecież doskonale wiem ze jesteś mądrą mamusią,i przeciez to Ty mnie zawsze stawiałaś do pionu jak biedowałam.Także nie zamartwiać mi sie tu,bo...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości