|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2371 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)
Aguśkaa83 nie,nie mam zgagi... w ogóle jak pojawił się ten posmak to zminimalizowały się mdłości
|
|
|
|
#2372 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
czytalam ze wiele ciezarnych a szczegolnie tych ktore cierpia na mdlosci i wymioty maja tez ten nieprzyjemny posmak w buzi. Ale uwierz mi on bedzie sie tez zmniejszal wraz z uplywem tygodni
|
|
#2373 |
|
Zakorzenienie
|
Zanim wyszłam z łóżka poprosiłam dziś TŻ (ma wolną sobotę) o zrobienie kanapek
![]() Zjadłam i nie wymiotowałam (a tak nie miał mi kto zrobić, więc zanim doszłam do kuchni, zahaczyłam o łazienkę ).Wyspałam się A w książce znalazłam już kilka błędów
|
#2374 |
|
Zakorzenienie
|
Odnosnie wymazu to badanie ktore ma na celu stwierdzenie czy w m-scu z ktorego pobiera sie wymaz sa jakies bakterie. Wykonuje sie posiew np z rany, z pochwy itd....
dlatego jesli wychodzi bakteria, daje sie antybiotyk Natomiast np wymaz cytologiczny to wymaz ktory ma na celu stwierdzenie czy z danym m-scu z ktorego sie go pobiera znajduja sie komorki rakowe np wymaz z szyjki macicy w diagnostyce raka szyjki macicy. I taki wymaz cytologiczny powinno sie robic raz do roku. Moze dziewczynie sie cos pomylilo, moze pani doktor pobierala jej cos innego???a niekoniecznie byl to wymaz. karolca takie sniadanie do lozka rzeczywiscie nieweluje poranne akcje
|
#2375 |
|
Zakorzenienie
|
Dzien dobry
![]() wlasnie gotuje mezusiowi rosolek na kaca
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
|
|
|
#2376 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ty tak nie skakaj kolo mezusia
|
|
#2377 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
po prostu mdli mnie na sama mysl o miesie, szynce, itp ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
nie no to byla kameralna impreza na 7 czy 8 osob tylko, wiec bez zadnych tancow siedzielismy najpierw w restauracji a potem w domu pary mlodej, ale narobili tyle jedzenia ze ach, a wszystko przepyszne a czemu mam nie skakac przy mezusiu? on jest kochany, to i moge czasami mu podogadzac hihi jak ma kaca takiego
07.03.2012, 20:35 3270g, 47 cm |
||||||
|
|
|
#2378 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
moj maz dzis bedzie robil kopiec kreta ;] juz mi slinka cieknie ;] ja czekam az syn sie obudzi i jedziemy na obiad - w koncu gotowac nie musze;] no i zdrowka dziewcyzny - ja sie coraz lepiej czuje ;] czasem zgaga mnie napada ale nie jakas silna wiec wsio gra;] milej soboty emigra- no rozpieszczaj mezusia bo on z anieldugo ciebie bedzie musial hihi ;] u mnie na zaparcia to jablka szczegolnie te suszone, i morele;] i siemie lniane ale te w kapsulkach bo tego gluta co sie gotuje bym nie zjadla
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres Edytowane przez Gizmiatko Czas edycji: 2011-08-13 o 13:16 |
|
|
|
|
#2379 | |||
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
Zresztą.. na logikę, pobierając komórki ciążowe uszkadzałoby się płód?Cytat:
|
|||
|
|
|
#2380 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2381 |
|
Zakorzenienie
|
aaa czytalam i polecam ja przestudiowalam cala w pierwszej ciazy szcegolnie smiesyzlo mnie pogotowie pieluszkowe hahaha ;]
szajababa- wiesz nie dosc ze bedzie sie trudniej oddychac, to przy koncu wracaja wymioty ,mdlosci i zgaga ;> nic nie konczy sie na dobre ;]
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2382 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
#2383 |
|
Przyczajenie
|
hej dzewczyny
dopisuje sie do watku ![]() moja pierwsza kruszynka przyjdzie na swiat 2 marca ciaze znosze ciezko...nudnosci i zgaga mnie dobijaja :/ |
|
|
|
#2384 |
|
Zakorzenienie
|
Wybacz, ale gdyby takie coś było, to google na pewno by znalazły coś na stronach medycznych.
|
#2385 |
|
Zakorzenienie
|
Ja az do swojej kochanej poloznej zadzwonilam tak mnie to frapowalo
reakcja byla taka jak reszty ![]() Nie ma komorek ciazowych widocznych na sciankach macicy czy pochwy Komorka ciazowa to : zygota potem tworzacy sie zarodek i plod wiec jak szajajba napisala uszkadzaloby to plod Tak jak napisala Aguska pod mikroskopem mozna stwierdzic stany zapalne grzyby i inne Jedyne co mozna stwierdzic to czy bylo jajeczkowanie ale to np jesli jajeczkowanie bylo z dwoch jajnikow jedno sie zaplodnilo a drugie rozpada sie tyle ze to akurat jest niezaplodnione cialko Grappa i nie ma mowy tu o komorce ciazowej Myslalam ze jakas niedouczona jestem ![]() adeville moze Twoja polozna ma taki jezyk medyczny czasem lekarze nazywaja wszystko swoim imieniem asik777 gratuluje i witamy
|
|
|
|
#2386 |
|
Zakorzenienie
|
jeju strasznie boli mnie tył głowy. Tez tak macie?
nie moge normalnie chodzic tak mnie głowa nawala.... macie moze jakies sposoby na taki ból głowy?nie powiem z emam dzis co chwile mdłości....
|
#2387 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Weź jeden apap i połóż się. Paracetamol można zażywać, ale ibuprofen i aspiryna jest zabroniona.
|
|
#2388 |
|
Zakorzenienie
|
price- polo przede wszystkim pic duzo wody , malo sokow i innych napojow( kawa, herbata) , odpoczywac, zaciemnic pokoj , czasem spacery pomagaja na powietrzu , zimne oklady na glowe,letnia kapiel,czasem to brak magnezu wiec banana ,fasole biala , botfinke jesc lum magnez w witaminach , leki to ja proponuje w ostatecznosci moze cos innego pomoze
W moim przypadku warzywa dodane do menu i duuuuzo wody pomoglo . DZis od 4 dni pierwszy raz glowa mnie nie boli Edytowane przez Kathi75 Czas edycji: 2011-08-13 o 14:27 |
|
|
|
#2389 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie głowa bolała od wysokiego ciśnienia. Ja osobiście mam troszkę niższe (ale w normie). Więc jak ciśnienie ogólne jest niskie, czuję się rewelacyjnie (przed ciążą to właśnie przy niskim ciśnieniu bolała mnie głowa).
A że często cierpię na migreny, to wolę nie ryzykować i gdy głowa boli tak, że już nie mogę się swobodnie poruszać (bo boli, bo się w głowie kręci, bo robi się słabo), sięgam po tabletkę i kładę się. Po godzinie czuję się znacznie lepiej
|
#2390 |
|
Zakorzenienie
|
karolca wspolczuje migren , moje bole to tylko ciazowe dolegliwosci a i cisnienie mam w normie dlatego staram sie lapac wszystkiego co nie nazywa sie tabletka
ogolnie to ja calkowitym wrogiem pigulek jestem ale to juz inna historia , mam nadzieje ze prince -polo podobnie jak ja nie ma migrenowych boli talko te "ciazowe"
|
|
|
|
#2391 |
|
Zakorzenienie
|
Kathi, dla mnie tabletka to też ostateczność, ale czasem na tabletkę jest zwyczajnie za późno i jedna już może nie pomóc. Ale na szczęście wiem kiedy ból idzie w kierunku migreny a kiedy to zwykły ból, który przechodzi.
|
#2392 |
|
Raczkowanie
|
no byc moze
|
|
#2393 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28733536]No coś ty, ciesz się samotnością, to tylko tydzień A potem trudniej się będzie oddychało, częściej chodziło siku, tozyło jak piłka... [/QUOTE]no jutro juz pewnie cieszyc sie bede ale Ty mnie rozumiesz co to za pustka w domu ![]() a o tych kolejnych dolegliwosciach na razie nie wspominam bo nie chce dziewuszek straszyc ![]() Cytat:
![]() nudnosci sa przeokrutne mnie juz 3 tyg mecza;/
|
|
#2394 |
|
Zakorzenienie
|
witam mamuski! chcialabym dolaczyc do waszego grona :d wczoraj 2 niebieskie kreseczki zobaczylam
tz dalej nie wierzy, za blada mu ta kreska a jak dla mnie bardzo widoczna tp 18-20kwiecień chociaz mam nadzieje na rozwiazanie 14kwietnia w urki tża ;p
|
|
|
|
#2395 |
|
Raczkowanie
|
Witam nowe przyszłe mamy! U mnie kolejny dzień dobrego samopoczucia. Wszyscy mówią mi, że to dobrze, a ja jak jakaś maniaczka martwię się, że nic mnie nie boli. W planach na dziś mam już tylko mały spacer po okolicy, film, lekką kolację i prysznic z maseczką na twarzy
![]() Po wczorajszej kolacji czułam takie przepełnienie, że nie mogłam zasnąć, więc dziś będzie mikro porcja. Brakuje mi ciepłych kąpieli, no ale niestety lekarz zabronił. A jak Wy planujecie spędzić sobotni wieczór? |
|
|
|
#2396 |
|
Konto usunięte
|
Na razie to czekam, aż mi córa uśnie
zjeść nie chciała, ostatni posiłek zjadła o 15.
|
|
|
|
#2397 |
|
Rozeznanie
|
ivonka, asik777, Dragusia88 witamy
adeville Padam po pracy w soboty mam dodatkowe zajęcie. Kurcze już 4 lata pracuję 6 dni w tygoniu... jak się małe urodzi to koniec z pracą w soboty Małż mi dziś zrobił taki pyszny barszcz biały że wrąbałam 3 talerze! On tylko dwa zmieścił i patrzył na mnie dziwnie że jem i jem. No ale dla mnie polskie jedzenie to luksus - tu w okolicy nie ma polskich sklepów...
|
|
|
|
#2398 |
|
Zakorzenienie
|
witam ja juz przyjechalam syn spi !!!! ja zjadlam cala paczke tortilla chips z dip'em ;] i nie mam wyrzutow sumienia jakos lepiej mi sie na sercu zrobilo hahaha ;] mnie powoli jzu wybija tzn brzuch coraz trudniej bedie go ukryc ;>
24,07 - nasza data ;] Szczęśliwa mama dwóch szkrabów Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm udało sie -moj wykres |
|
|
|
#2399 |
|
Zakorzenienie
|
witam nowa mamusie
a ja czuje sie jak ksiezniczka ![]() mamusia mi gotuje, zmywa naczynia, zyc nie umierac jednak teskno mi za szumem w domku jeszcze 6 dni i wysciskam syneczka ![]() za to mam czas i wykleilam dzis caly album ze zdjeciami, bo mialam w pudelku rzucone takie ze zwyklego aparatu jak jeszcze nie mialo sie cyfrowki ![]() I musze sie pochwalic ze wyszedl fajny album wkleilam tez listy z wojska od tzta kartki walentynkowe itd planuje jeszcze dokonczyc pamietnik synka w ktorym zapisuje wazne wydarzenia od urodzenia synka, jego pierwsze slowa, zabki, smieszne sytuacje no i musze powklejac zdjecia i bedzie uzupelniony ![]() teraz dla drugiej dzidzi musze nowy kupic ![]() jeszcze planuje zrobic Filipkowi pamiatkowe pudelko z pierwsa czapeczka, grzechotka, wrzuce tam zeszyt w ktorym zapisywalam ile mleczka zjadal w ciagu dnia hehe itd.... sentymentalna jestem ![]() Uciekam spac, jutro wkoncu sie wyspie ![]() ---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ---------- Zariah podzwiam ze dajesz rade tak pracowac
|
#2400 |
|
Zakorzenienie
|
hejka
Znowu mi sie sniło z eplamie... pobiegłam do toalety ale na szczescie ok takie durne sny beda do konca ciązy? ![]() Witam nowe mamusie Dzisiejszy dzien bedzie lenistwem jakich mało Tz pojechał pozbierac kurek i zobaczyc na sowy(kanie) Jak myślicie takie grzyby mozna w ciązy? Bo nigdzie nie znalazłam ze nie a sowy bardz kocham miłej niedzieli zycze
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.

).

Zresztą.. na logikę, pobierając komórki ciążowe uszkadzałoby się płód?

czasem lekarze nazywaja wszystko swoim imieniem
zjeść nie chciała, ostatni posiłek zjadła o 15.