Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 80 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-13, 12:21   #2371
engela
Raczkowanie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Aguśkaa83 nie,nie mam zgagi... w ogóle jak pojawił się ten posmak to zminimalizowały się mdłości
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 12:25   #2372
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
Aguśkaa83 nie,nie mam zgagi... w ogóle jak pojawił się ten posmak to zminimalizowały się mdłości
to moim zdaniem nie ma potrzeby zazywania tabletek na zgage.
czytalam ze wiele ciezarnych a szczegolnie tych ktore cierpia na mdlosci i wymioty maja tez ten nieprzyjemny posmak w buzi.
Ale uwierz mi on bedzie sie tez zmniejszal wraz z uplywem tygodni tak samo mdlosci beda mniejsze, az zanikna calkowicie.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 12:28   #2373
karolca
Zakorzenienie

Zanim wyszłam z łóżka poprosiłam dziś TŻ (ma wolną sobotę) o zrobienie kanapek
Zjadłam i nie wymiotowałam
(a tak nie miał mi kto zrobić, więc zanim doszłam do kuchni, zahaczyłam o łazienkę ).
Wyspałam się Całą noc ładnie spałam (z małymi przerwami na siusiu).

A w książce znalazłam już kilka błędów

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 12:36   #2374
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Odnosnie wymazu to badanie ktore ma na celu stwierdzenie czy w m-scu z ktorego pobiera sie wymaz sa jakies bakterie. Wykonuje sie posiew np z rany, z pochwy itd....
dlatego jesli wychodzi bakteria, daje sie antybiotyk
Natomiast np wymaz cytologiczny to wymaz ktory ma na celu stwierdzenie czy z danym m-scu z ktorego sie go pobiera znajduja sie komorki rakowe np wymaz z szyjki macicy w diagnostyce raka szyjki macicy. I taki wymaz cytologiczny powinno sie robic raz do roku.
Moze dziewczynie sie cos pomylilo, moze pani doktor pobierala jej cos innego???a niekoniecznie byl to wymaz.

karolca takie sniadanie do lozka rzeczywiscie nieweluje poranne akcje
SZYMONEK

Stary 2011-08-13, 12:37   #2375
emigra
Zakorzenienie

Dzien dobry mam troche do nadrobienia widze, zaraz sie za to biore

wlasnie gotuje mezusiowi rosolek na kaca ''wesele'' uwazam za bardzo udane, mimo ze cierpial moj uklad pokamowy - tyle pysznych rzeczy i wszystkiego musialam pojesc i az mnie rozsadzalo od srodka (a ostatnio cierpie na zaparcia ...) ale bylo warto hihi
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 12:40   #2376
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Dzien dobry mam troche do nadrobienia widze, zaraz sie za to biore

wlasnie gotuje mezusiowi rosolek na kaca ''wesele'' uwazam za bardzo udane, mimo ze cierpial moj uklad pokamowy - tyle pysznych rzeczy i wszystkiego musialam pojesc i az mnie rozsadzalo od srodka (a ostatnio cierpie na zaparcia ...) ale bylo warto hihi
no to wybawilas sie kochana
Ty tak nie skakaj kolo mezusia
SZYMONEK

Stary 2011-08-13, 13:03   #2377
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosica502 Pokaż wiadomość
A ja w ogóle nie dam rady jeść mięsa, pod żadną postacią, a na zapach samego smażenia czegokolwiek do łazienki biegnę, masakra. Przed chwilą zobaczyłam wczorajsze usmażone kotlety w lodówce i było to samo bleeee No ale to dobrze, grunt żeby się dzidzia zdrowo rozwijała, ja tam zniosę dużo
Ja ostatnio tez mam odrzut od miesa, ale bez wymiotow po prostu mdli mnie na sama mysl o miesie, szynce, itp
Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
hej wizażanki mam do Was pytanie dziś zrobiłam drugi test i wyszły mi za każdym razem II kreseczki w którym tygodniu lekarz może juz potwierdzić ciąże?? jak to było w Waszym przypadku ?

_________________________ _________
Szczęśliwa żona 16.07.2011
Hej idz tak miedzy 6-7 tygodniem najwczesniej, bo niektorzy lekarze nie potwierdzaja ciazy po zwyklym badaniu ginekologicznym, a na usg napewno nic jeszcze nie widac.
Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
Witajcie
Właśnie was czytałam i się dowiedziałam od Zariah, ze beta pokaże czy ciąża dobrze się rozwija... tzn po czym to się poznaje?
Wiecie co zaczynacie mnie martwić, a miałam takie pozytywne nastawienie
Ja swoją ciąże mam potwierdzoną tylko jednym testem, a wizyta dopiero we wrześniu... Rodzina jednak już wie i bardzo sie cieszy a ja sie zaczynam teraz stresować.
Beta hcg nie pokazuje czy ciaza rozwija sie prawidlowo badanie powziomu tego hormonu potwierdza jego obecnosc we krwi, czyli ciaze a oprocz tego po jego wzroscie mozna niby okreslic czy ciaza sie rozwija czy nie, ale jest wiele przypadkow ze beta wzrasta pieknie a na usg widac puste jajo plodowe, wiec poziom bety tak naprawde nie jest zadnym wyznacznikiem prawidlowego rozwoju ciazy - to potwierdza tylko usg.
Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Wreszcie porządnie się wypróżniłam Czuję się lżejsza i gdzieś schował się mój brzuszek
gratulacje hihi
Cytat:
Napisane przez mag_99 Pokaż wiadomość
ja zawsze miałam tego typu problemy i u mnie pomagają:

activia - chociaż w ciąży nie polecam bo podobno to nie żywe kultury bakterii to powodują tylko niewielkie ilości środków przeczyszczających w niej zawartych

śliwki - takie normalne nie suszone, które to działają na odwrót

kapusta - pod wszelką postacią - kiszona, kapuśniak, gołąbki, itd.

a co do lnu mielonego - on generalnie jest dobry i pomaga na problemy żołądkowe, ale nie pijcie go za dużo i za często bo strasznie się od niego tyje
suszone sliwki dzialaja przeczyszczajaco swieze moga nie miec takiego szybkiego efektu, ale suszone to pierwsza pomoc w zaparciach, tak samo jak suszone morele. Mi pomaga z kolei cytryna - juz wczesniej o tym pisalam
Cytat:
Napisane przez adeville Pokaż wiadomość
Witam was dziewczyny moge do was chyba dolaczyc we wtork robilam test pozytywny bylam juz u gin powiedziala ze ciaza na 100% bo sprawdzala czystosz i widziala pod mikroskopem bardzo duzo popranych komorek ciazowych jestem po dwoch poronieniach tp prawdopodobnie na 17 kwietnia ale to jeszcze do potwierdzenia za dwa 26 sierpnia kolejna wizyta juz z usg akurat to moje 23 urodzinki a mam na imie Agata
ze co? pierwsze slysze ... nie ma czegos takiego jak komorki ciazowe widoczne pod mikroskopem moze zbadala Ci wymaz czy nie masz infekcji itp ale ciazy w ten sposob nie potwierdzi. jedynie usg, ocena szyjki macicy, samej macicy.
Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość
no to wybawilas sie kochana
Ty tak nie skakaj kolo mezusia
nie no to byla kameralna impreza na 7 czy 8 osob tylko, wiec bez zadnych tancow siedzielismy najpierw w restauracji a potem w domu pary mlodej, ale narobili tyle jedzenia ze ach, a wszystko przepyszne

a czemu mam nie skakac przy mezusiu? on jest kochany, to i moge czasami mu podogadzac hihi jak ma kaca takiego
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 13:08   #2378
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
zaczytałam się. Muszę zrobić przerwę na jedzenie.
W końcu do nadrobienia z książki mam do 10. tygodnia już
Podoba mi się, lubię tak pisane książki.
a jaka to ksiazka - nie umiem was nadrobic kochane powinnyscie miesz sztubol na neta ;] hahaha

moj maz dzis bedzie robil kopiec kreta ;] juz mi slinka cieknie ;] ja czekam az syn sie obudzi i jedziemy na obiad - w koncu gotowac nie musze;]

no i zdrowka dziewcyzny - ja sie coraz lepiej czuje ;] czasem zgaga mnie napada ale nie jakas silna wiec wsio gra;]

milej soboty

emigra- no rozpieszczaj mezusia bo on z anieldugo ciebie bedzie musial hihi ;]

u mnie na zaparcia to jablka szczegolnie te suszone, i morele;]

i siemie lniane ale te w kapsulkach bo tego gluta co sie gotuje bym nie zjadla

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2011-08-13 o 13:16
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 13:09   #2379
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Hej

Dzis rycze od rana bo syneczek moj ukochany pojechal na tydzien z tatusiem 400 km do mojej tesciowej...
Wiem ze tam sie wylata, bo to domek na wsi z ogrodem, a ja sobie odpoczne ale tak szlocham i szlocham bo juz tesknie a dopiero pojechali...
nie znosze rozstan z moim Skarbeczkiem, wiem ze drugiego Skarbeczka mam pod sercem jednak tesknota za pierwszym jest przeokrutna

witaj gratulacje, trzymam mocno kciuki aby tym razem sie udalo

mysle ze to normalne, ja tez miewalam cos takiego. To razem z nudnosciami sie pojawilo i mysle ze zaniknie kiedy skoncza sie mdlosci
No coś ty, ciesz się samotnością, to tylko tydzień

Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Adeville komorki ciazowe z wymazu?ß Pierwsze slysze , jakie komorki ciazowe , kurcze zrozumiec nie moge .
Resztki komorek jajowych( cialko Grappa) to tak, ale z regoly to one sa wymywane przez miesiaczki .
Bardzo ciekawe
No właśnie, nie ma takiego badania Zresztą.. na logikę, pobierając komórki ciążowe uszkadzałoby się płód?

Cytat:
to moim zdaniem nie ma potrzeby zazywania tabletek na zgage.
czytalam ze wiele ciezarnych a szczegolnie tych ktore cierpia na mdlosci i wymioty maja tez ten nieprzyjemny posmak w buzi.
Ale uwierz mi on bedzie sie tez zmniejszal wraz z uplywem tygodni tak samo mdlosci beda mniejsze, az zanikna calkowicie.
A potem trudniej się będzie oddychało, częściej chodziło siku, tozyło jak piłka...
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 13:15   #2380
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gizmiatko Pokaż wiadomość
a jaka to ksiazka - nie umiem was nadrobic kochane powinnyscie miesz sztubol na neta ;] hahaha

moj maz dzis bedzie robil kopiec kreta ;] juz mi slinka cieknie ;] ja czekam az syn sie obudzi i jedziemy na obiad - w koncu gotowac nie musze;]

no i zdrowka dziewcyzny - ja sie coraz lepiej czuje ;] czasem zgaga mnie napada ale nie jakas silna wiec wsio gra;]

milej soboty
"Ciężarówką przez 9 miesięcy" Kaz Cooke

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-13, 13:18   #2381
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

Cytat:
"Ciężarówką przez 9 miesięcy" Kaz Cooke
aaa czytalam i polecam ja przestudiowalam cala w pierwszej ciazy szcegolnie smiesyzlo mnie pogotowie pieluszkowe hahaha ;]

szajababa- wiesz nie dosc ze bedzie sie trudniej oddychac, to przy koncu wracaja wymioty ,mdlosci i zgaga ;> nic nie konczy sie na dobre ;]

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-08-13, 13:26   #2382
adeville
Raczkowanie

Cytat:
Odnosnie wymazu to badanie ktore ma na celu stwierdzenie czy w m-scu z ktorego pobiera sie wymaz sa jakies bakterie. Wykonuje sie posiew np z rany, z pochwy itd....
dlatego jesli wychodzi bakteria, daje sie antybiotyk
Natomiast np wymaz cytologiczny to wymaz ktory ma na celu stwierdzenie czy z danym m-scu z ktorego sie go pobiera znajduja sie komorki rakowe np wymaz z szyjki macicy w diagnostyce raka szyjki macicy. I taki wymaz cytologiczny powinno sie robic raz do roku.
Moze dziewczynie sie cos pomylilo, moze pani doktor pobierala jej cos innego???a niekoniecznie byl to wymaz.

karolca takie sniadanie do lozka rzeczywiscie nieweluje poranne akcje
nic mi sie nie pomylilo raczej wiem co robila i skad pobierala...
adeville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 13:34   #2383
asik777
Przyczajenie

hej dzewczyny
dopisuje sie do watku
moja pierwsza kruszynka przyjdzie na swiat 2 marca
ciaze znosze ciezko...nudnosci i zgaga mnie dobijaja :/
asik777 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 13:35   #2384
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez adeville Pokaż wiadomość
nic mi sie nie pomylilo raczej wiem co robila i skad pobierala...
Wybacz, ale gdyby takie coś było, to google na pewno by znalazły coś na stronach medycznych.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-13, 14:10   #2385
Kathi75
Zakorzenienie

Ja az do swojej kochanej poloznej zadzwonilam tak mnie to frapowalo reakcja byla taka jak reszty
Nie ma komorek ciazowych widocznych na sciankach macicy czy pochwy
Komorka ciazowa to : zygota potem tworzacy sie zarodek i plod wiec jak szajajba napisala uszkadzaloby to plod
Tak jak napisala Aguska pod mikroskopem mozna stwierdzic stany zapalne grzyby i inne
Jedyne co mozna stwierdzic to czy bylo jajeczkowanie ale to np jesli jajeczkowanie bylo z dwoch jajnikow jedno sie zaplodnilo a drugie rozpada sie tyle ze to akurat jest niezaplodnione cialko Grappa i nie ma mowy tu o komorce ciazowej
Myslalam ze jakas niedouczona jestem

adeville moze Twoja polozna ma taki jezyk medyczny czasem lekarze nazywaja wszystko swoim imieniem

asik777 gratuluje i witamy

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 14:12   #2386
prince_polo
Zakorzenienie

jeju strasznie boli mnie tył głowy. Tez tak macie? nie moge normalnie chodzic tak mnie głowa nawala.... macie moze jakies sposoby na taki ból głowy?
nie powiem z emam dzis co chwile mdłości....

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 14:18   #2387
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Jedyne co mozna stwierdzic to czy bylo jajeczkowanie ale to np jesli jajeczkowanie bylo z dwoch jajnikow jedno sie zaplodnilo a drugie rozpada sie tyle ze to akurat jest niezaplodnione cialko Grappa i nie ma mowy tu o komorce ciazowej
Myslalam ze jakas niedouczona jestem
Pęcherzyk Graffa. On rośnie a w nim dojrzewa komórka jajowa. On pęka uwalniając komórkę jajową a sam zmienia się w ciałko żółte produkujące progesteron. Gdy dojdzie do zapłodnienia ciałko żółte rośnie i pobudzane przez zapłodnioną komórkę (która już "wgryzła" się w endometrium) poprzez hCG. Ciałko żółte rośnie jeszcze przez jakiś czas. Po tym lekarz w bardzo wczesnej ciąży jest w stanie stwierdzić czy ciąża jest czy to zbliżający się okres (przed okresem jeśli nie dojdzie do zapłodnienia, ciałko żółte zanika).

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
jeju strasznie boli mnie tył głowy. Tez tak macie? nie moge normalnie chodzic tak mnie głowa nawala.... macie moze jakies sposoby na taki ból głowy?
nie powiem z emam dzis co chwile mdłości....
Weź jeden apap i połóż się. Paracetamol można zażywać, ale ibuprofen i aspiryna jest zabroniona.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-13, 14:22   #2388
Kathi75
Zakorzenienie

price- polo przede wszystkim pic duzo wody , malo sokow i innych napojow( kawa, herbata) , odpoczywac, zaciemnic pokoj , czasem spacery pomagaja na powietrzu , zimne oklady na glowe,letnia kapiel,czasem to brak magnezu wiec banana ,fasole biala , botfinke jesc lum magnez w witaminach , leki to ja proponuje w ostatecznosci moze cos innego pomoze
W moim przypadku warzywa dodane do menu i duuuuzo wody pomoglo .
DZis od 4 dni pierwszy raz glowa mnie nie boli

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009

Edytowane przez Kathi75
Czas edycji: 2011-08-13 o 14:27
Stary 2011-08-13, 14:26   #2389
karolca
Zakorzenienie

Mnie głowa bolała od wysokiego ciśnienia. Ja osobiście mam troszkę niższe (ale w normie). Więc jak ciśnienie ogólne jest niskie, czuję się rewelacyjnie (przed ciążą to właśnie przy niskim ciśnieniu bolała mnie głowa).
A że często cierpię na migreny, to wolę nie ryzykować i gdy głowa boli tak, że już nie mogę się swobodnie poruszać (bo boli, bo się w głowie kręci, bo robi się słabo), sięgam po tabletkę i kładę się. Po godzinie czuję się znacznie lepiej

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-13, 14:46   #2390
Kathi75
Zakorzenienie

karolca wspolczuje migren , moje bole to tylko ciazowe dolegliwosci a i cisnienie mam w normie dlatego staram sie lapac wszystkiego co nie nazywa sie tabletka ogolnie to ja calkowitym wrogiem pigulek jestem ale to juz inna historia , mam nadzieje ze prince -polo podobnie jak ja nie ma migrenowych boli talko te "ciazowe"

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Stary 2011-08-13, 14:48   #2391
karolca
Zakorzenienie

Kathi, dla mnie tabletka to też ostateczność, ale czasem na tabletkę jest zwyczajnie za późno i jedna już może nie pomóc. Ale na szczęście wiem kiedy ból idzie w kierunku migreny a kiedy to zwykły ból, który przechodzi.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-13, 15:02   #2392
adeville
Raczkowanie

Cytat:

adeville moze Twoja polozna ma taki jezyk medyczny czasem lekarze nazywaja wszystko swoim imieniem
no byc moze
adeville jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 16:03   #2393
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
a czemu mam nie skakac przy mezusiu? on jest kochany, to i moge czasami mu podogadzac hihi jak ma kaca takiego
no czasem mozna troszke porozpieszczac
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28733536]No coś ty, ciesz się samotnością, to tylko tydzień

A potem trudniej się będzie oddychało, częściej chodziło siku, tozyło jak piłka... [/QUOTE]
no jutro juz pewnie cieszyc sie bede ale Ty mnie rozumiesz co to za pustka w domu
a o tych kolejnych dolegliwosciach na razie nie wspominam bo nie chce dziewuszek straszyc
Cytat:
Napisane przez asik777 Pokaż wiadomość
hej dzewczyny
dopisuje sie do watku
moja pierwsza kruszynka przyjdzie na swiat 2 marca
ciaze znosze ciezko...nudnosci i zgaga mnie dobijaja :/
witaj
nudnosci sa przeokrutne mnie juz 3 tyg mecza;/
SZYMONEK

Stary 2011-08-13, 16:07   #2394
Dragusia88
Zakorzenienie

witam mamuski! chcialabym dolaczyc do waszego grona :d wczoraj 2 niebieskie kreseczki zobaczylam tz dalej nie wierzy, za blada mu ta kreska a jak dla mnie bardzo widoczna tp 18-20kwiecień chociaz mam nadzieje na rozwiazanie 14kwietnia w urki tża ;p
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 17:35   #2395
Capsta
Raczkowanie

Witam nowe przyszłe mamy! U mnie kolejny dzień dobrego samopoczucia. Wszyscy mówią mi, że to dobrze, a ja jak jakaś maniaczka martwię się, że nic mnie nie boli. W planach na dziś mam już tylko mały spacer po okolicy, film, lekką kolację i prysznic z maseczką na twarzy
Po wczorajszej kolacji czułam takie przepełnienie, że nie mogłam zasnąć, więc dziś będzie mikro porcja. Brakuje mi ciepłych kąpieli, no ale niestety lekarz zabronił.
A jak Wy planujecie spędzić sobotni wieczór?
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 20:05   #2396
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Na razie to czekam, aż mi córa uśnie zjeść nie chciała, ostatni posiłek zjadła o 15.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 21:10   #2397
Zariah
Rozeznanie

ivonka, asik777, Dragusia88 witamy i gratulacje

adeville najwazniejsze ze ginka potwierdziła ciąże a jak to już mniejsza z tym

Padam po pracy
w soboty mam dodatkowe zajęcie. Kurcze już 4 lata pracuję 6 dni w tygoniu... jak się małe urodzi to koniec z pracą w soboty

Małż mi dziś zrobił taki pyszny barszcz biały że wrąbałam 3 talerze! On tylko dwa zmieścił i patrzył na mnie dziwnie że jem i jem. No ale dla mnie polskie jedzenie to luksus - tu w okolicy nie ma polskich sklepów...

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 21:11   #2398
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

witam ja juz przyjechalam syn spi !!!! ja zjadlam cala paczke tortilla chips z dip'em ;] i nie mam wyrzutow sumienia jakos lepiej mi sie na sercu zrobilo hahaha ;] mnie powoli jzu wybija tzn brzuch coraz trudniej bedie go ukryc ;>

24,07 - nasza data ;]

udało sie -moj wykres
Stary 2011-08-13, 22:42   #2399
Aguśkaa83
Zakorzenienie

witam nowa mamusie

a ja czuje sie jak ksiezniczka
mamusia mi gotuje, zmywa naczynia, zyc nie umierac
jednak teskno mi za szumem w domku jeszcze 6 dni i wysciskam syneczka

za to mam czas i wykleilam dzis caly album ze zdjeciami, bo mialam w pudelku rzucone takie ze zwyklego aparatu jak jeszcze nie mialo sie cyfrowki
I musze sie pochwalic ze wyszedl fajny album wkleilam tez listy z wojska od tzta kartki walentynkowe itd

planuje jeszcze dokonczyc pamietnik synka w ktorym zapisuje wazne wydarzenia od urodzenia synka, jego pierwsze slowa, zabki, smieszne sytuacje no i musze powklejac zdjecia i bedzie uzupelniony

teraz dla drugiej dzidzi musze nowy kupic

jeszcze planuje zrobic Filipkowi pamiatkowe pudelko z pierwsa czapeczka, grzechotka, wrzuce tam zeszyt w ktorym zapisywalam ile mleczka zjadal w ciagu dnia hehe itd.... sentymentalna jestem

Uciekam spac, jutro wkoncu sie wyspie

---------- Dopisano o 22:42 ---------- Poprzedni post napisano o 22:41 ----------

Zariah podzwiam ze dajesz rade tak pracowac
SZYMONEK

Stary 2011-08-14, 08:06   #2400
prince_polo
Zakorzenienie

hejka Znowu mi sie sniło z eplamie... pobiegłam do toalety ale na szczescie ok takie durne sny beda do konca ciązy?

Witam nowe mamusie

Dzisiejszy dzien bedzie lenistwem jakich mało Tz pojechał pozbierac kurek i zobaczyc na sowy(kanie)
Jak myślicie takie grzyby mozna w ciązy? Bo nigdzie nie znalazłam ze nie a sowy bardz kocham

miłej niedzieli zycze

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości