|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
| Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
|
5 | 6,41% |
| Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
|
5 | 6,41% |
| Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
|
1 | 1,28% |
| Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
|
1 | 1,28% |
| Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
|
2 | 2,56% |
| Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
|
3 | 3,85% |
| Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
|
21 | 26,92% |
| Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
|
5 | 6,41% |
| Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
|
0 | 0% |
| Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
|
9 | 11,54% |
| Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
|
0 | 0% |
| Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
|
1 | 1,28% |
| Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
|
2 | 2,56% |
| Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
|
0 | 0% |
| Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
|
3 | 3,85% |
| Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
|
2 | 2,56% |
| Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
|
8 | 10,26% |
| Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
|
4 | 5,13% |
| Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
|
1 | 1,28% |
| Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
|
5 | 6,41% |
| Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Ja właśnie wróciłam do domu z moim maleństwem
W czwartek miałam cesarskie cięcie i o 20.02 przyszedł na świat mój cudny Natan Ma 57 cm i waży 3200 g![]() I muszę powiedzieć, że podziwiam wszystkie kobiety, które rodziły naturalnie, bo ja sobie tego nie wyobrażam... Miałam, że tak to nazwe, małą "próbkę" tych bóli przez godzinę przed cesarką i myślałam, że umrę... A teraz męczę się z bólem piersi Bolą jak cholera, mały nie chce ich ssać, bo nie może złapać sutka (są wklęsłe...) i nie wiem co robić....
|
#3722 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
A probowalas karmic przez nakladki? Moze to pomoze? |
|
|
|
|
#3723 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3724 |
|
Rozeznanie
|
kajool - kupiliśmy Storchenwiege - kolor Anna.
Nie spotkałam się jeszcze z opinią, ze prawidłowe chustowanie jest szkodliwe. Od tysięcy lat kobiety noszą dzieci w tobołkach na całym świecie i wcześniej nikt badań nie robił a dzieci świetnie sie chowały. Pani na szkoleniu mówiła, że wózki wynaleziono w 1850którymś roku i na początku były używane tylko przez bogaczy. argumenty o odciążeniu kręgosłupa w chuście i podtrzymywaniu bioderek przemawiają do mnie i nie wydaj mi się żeby to było szkodliwe. |
|
|
|
#3725 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
witamy Natanka Dobrze że męczyli Cie naturalnie tylko godzine bo ja meczyłam sie prawie 8 godzin nawet parte zaliczyłam a potem i tak cc
|
|
|
|
|
#3726 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja wiem, że to normalne, ale jak widzę że glupi bąk sprawia jej trudność to aż się zastanawiam czy coś złego nie zjadłam..Cytat:
![]() zazdroszczę !! W domu ![]() Może i dla Ciebie to komiczne, a dla mnie jeszcze stresujące ![]() MOŻNA MYŚLEĆ NAD NOWYM TEMATEM NOWEGO WĄTKU
I KTO CHCE GO PROWADZIĆ ?! |
||
|
|
|
#3727 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
chwalę się, że zaliczyliśmy dziś pierwszy spacerek zje, kimnie na chwilę i oczy jak 5 zł... A tak to poszliśmy na spacer o 12 i do teraz śpi na balkonie niech łyka świeżego powietrza ![]() Czy ten brak snu to może być od tego, że u nas ostatnie piętro i strasznie gorąco jest i powietrze aż stoi... Bo kupki póki co robi codziennie, czasami się popręży ale bączki też idą więc już sama nie wiem, czemu nie może spać... Wczoraj zasnęła dopiero wieczorem, jak się ochłodziło i przyszła burza... ![]() Cytat:
, ale postawiliśmy na spirytus więc leżał odłogiem, a to na rany polecają... I nie przejmuj się - też chodzę jak kaczka, a u mnie już 8 dzień po porodzie...![]() Cytat:
No to kciuki, żeby wszystko poszło po Waszej myśli ![]() Cytat:
) i masowanie tego miejsca....Cytat:
Ach ta czkawka!!! Nasza ma ją po kilka razy dziennie... ![]() Cytat:
Wszystkiego najlepszego dla Ciebie i męża!!!!!! Cytat:
![]() Cytat:
Witamy Na świecie Natana!!!Co do bólu piersi... Ja mogę się wypowiedzieć bo to przechodziłam... Też mam wklęsłe brodawki (właściwie jedna wklęsła, druga płaska) i mała za chiny nie potrafiła ich chwycić. W szpitalu, nie wiem nawet ile położnych nam próbowało pomóc i tak nic z tego. Dopiero jak przyszła położna środowiskowa do nas, obadała mi cyce i stwierdziła, że u mnie mogą sprawdzić się nakładki silikonowe na piersi. Mam z Aventu. I powiem Ci, że mała załapała co się z czym je i teraz ładnie je z cycków, także mi bardzo pomogły - spróbuj |
|||||||
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3728 |
|
Zakorzenienie
|
Brumek Gratuluję
|
|
|
|
#3729 |
|
Rozeznanie
|
dzięki diewczyny za rady, narazie rozgrzewam i karmie bo mysle ze maly musi to wyciagnac (nie ma nawału jestem juz po tym etapie, teraz robi mi sie zastój). wysłałam tz po kapuste i zobaczymy jezeli macie jeszcze jakies sprawdzone etody to poprosze o wszystki bo zaczyna bolec
|
|
|
|
#3730 |
|
Rozeznanie
|
Moje malenstwo ma wysypke , na buzi I na szyjce ( zaognione) no I na calym ciele . Sama nie wiem od czego! Wczoraj wieczorem meczylismy sie z kupka , masowalam brzuszek , zginalam nzki, az search peka jak Ja cos boli ajar nie moge pomoc.
Ja teraz codziennie rycze , dobrze ze mam tz , przytuli , a u mnie hormony szaleja. Dzis rostra przyszla I powiedziala ze rodzice na chrzest nie przyleca Bo nie maja urlopu, no I ja w ryk, a tz przyszedl I pyta czy rozmawialam z rodzicami I pytalam sie czy na dwa dni przyleca , no a ja ze nie" ,,no to dlaczego gluptasku placzesz jak jeszcze ich sie nie pytalas? ---------- Dopisano o 14:21 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- Brumek wszystkiego najlepszego , duzo milosc |
|
|
|
#3731 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nasza przez pierwsze dni też nie umiała spać, oczy jak 5 zł w nocy. I wtedy kiedy był rytutał ( pomysl dziewczyn) kapanie, przemywanie pepuszka,oliwkowanie, ewentualne likwidacja potówek bo u mojej sie robily az z ropa - usuwalam je wacikiem nasaczonym moim mlekiem, przebieranie, witaminki, czesanie, jedzenie kilka dni i juz spi w nocy normalnie.I też myślałam, że to może być właśnie upał i duchota bo mam tak samo ciepło jak Ty... A nakładki nadal uzywasz?Moja sie tak do nich przyzwyczaiła, że nie umie się przyssać do cyca bez nakładki, a po za tym cały czas mam jedną poraniona piers, że zagoić mi się nie umie Agni82 Ja tamtum rosa miałam w szpitalu, ale powiedziano mi że najlepiej samą wodą...i dopiero w domu je zaczełam uzywać i dla mnie REWELACJA! Sam ginekolog mi polecił Moja mała dzisiaj od 8 do 15stej aktywna, nie wiedziałam co jej jest ![]() Nie płakała w sumie, ale jakaś cała niespokojna była... i doszłam do wniosku,że jej rytułał jakiś dnia został zdeformowany.. i już sama chyba nie wiedziała co gdzie i jak ![]() Teraz sobie na szczęście śpi.. |
|
|
|
|
#3732 | |
|
Zadomowienie
|
No wszyscy byli zszokowani postępem mojego porodu
![]() Cytat:
Ja już w nakładkach będę cały czas karmić , bo moje piersi są na tyle problematyczne, że nie dałoby się w ogóle bez mała mimo nakładek, nie wyciągnęła sutków tak, by móc je chwytać bez silikonów |
|
|
|
|
#3733 |
|
Rozeznanie
|
niebylo nie wczorjaj i mam pare stron do nadrobienia,ale to pozniej zaraz jedziemy do znajomych z tego co zdazyam zobaczyc to telik super foty,piekna jestes
brumek oby wiecej takich rocznic wszystkiego dobrego wam zycze: a ja dzis mam mega dola niemoge patrzec na siebie,niechce juz tak wygladac wysiadam z tego pociagu.....
|
|
|
|
#3734 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi gin powiedział, jak byłam na kontroli z nawałem, żeby robić sobie okłady altacetem ( 2 tabletki na 1 szkl wody) okłady mają być ZIMNE ! Ja wziełam sobie pieluchę na pół i okładałam piersi 3 razy dziennie przez 2 dni, unikając BRODAWEK, bo ponoć okropnie szczypie. Kazał mi to robić, aby uniknąć stanu zapalnego, bo miałam gorączkę a nie wiedział na początku z czego czy z piersi czy z dołu, potem okazało się że chodziło o dół...( okładałam może je ok 10 min,odwracając pieluchę - nie dopuszczając aby wyschła) Do tego odciągałam do poczucia ulgi i okładałam sobie piersi jeszcze drugą pociętą pieluchą zamoczoną w zimnej wodzie. Natomiast powiedział mi też, że żadnej kapusty mam nie ruszać, a wcześniej okładałam piersi właśnie kapustą, bo ponoć wyciągają stan zaplany ( kapusta robi się ponoć taka bleee) ale jak miałam kapustę to miałam w piersiach tak własnie chłodno co przynosiło mi ulgę. No i masowanie przede wszystkim. |
|
|
|
|
#3735 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ato 10 lat bycia razem czy po ślubie? co do chusty do juz naprawde głupia jestem ![]() a co dokładnie Ci sie dzieje brumku, bóle okresowe czy jakieś przepowiadacze? Cytat:
Cytat:
![]() a wogóle to zapomniałam podziekować za wspaniały opis porodu ![]() dodał mi odwagi ![]() własnie zamówiłam żel położniczy prawdopodobnie pierwszą pacjentką rodzącą z tym żelem w swoim szpitalu aha i mam wyniki z paciorkowca, paciorkowca brak? Brumku a jak twoje powtórzone wyniki?
|
|
#3736 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zauważyłam, że nawet jak leżę i ona widzi kontury mnie i czuje np bo niechcaca złapie nakładkę to wie że będzie karmienie ![]() Ja mam z Canpola i póki co nie zmieniam. Kupię sobie jeszcze jedne aby nie latać w nocy i nie przemywać wiecznie nakładek A jak masz nakładkę ona ma kształt takiego ksieżyca nie ? to tam gdzie nie jjest taka pelna to dajesz tam gdzie ma nosek ? Editka nie jesteś sama
|
|
|
|
|
#3737 |
|
Wtajemniczenie
|
editka
rozchmurz sie kochana juz niedługo
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
http://allegro.pl/fisher-price-3w1-f...745926816.html
Zamówiłam mojej małej królewnie ![]() jak mamusia dojdzie do formy to będziemy się przemieszczać i gotować w kuchni |
|
|
|
#3739 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
, tzn. mam chyba za małą wyobraźnię bo nie wiem z opisu, jak te twoje wkładki wglądają co do wiecznego latania z nimi i mycia ich to mam to samo przydałby eis drugi komplet![]() ---------- Dopisano o 17:07 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
|
||
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3740 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Baboniku, witaj!Jak tam córeczka? Jak stosunki z Nikosiem? Stapelka, fajnie z tą chusta, szkoda że ja nie dam rady tak nosić. Poza tym boję się jednak o kręgosłup maluszka... Cytat:
Oj Kochana, Twoje miasto na mapie nie wydawało mi się małe, ale kiedy podczas jednej z podróży ze 2 lata temu zajechaliśmy na starówkę coś zjeść... Dosłownie wszystko co znaleźliśmy było zamknięte, nieczynne czy cos tam innego.... Zapiekanki musiały nam wystarczyc... Od tamtego czasu Oleśnica kojarzy nam się z głodem i zapiekankami Ale starówka przeuroczaCytat:
http://www.styl.pl/magazyn/reportaz/...353951,nPack,2 Brumku, poważna rocznica, chyba bycia razem co, a nie slubu? klask i:![]() ![]() Cytat:
klask i:Może nakładki na sutki - nakładasz i masujesz pierś, mleko samo wypłynie do sztucznego sutka i mały zacznie je ssać, może i po tym wyciągnie sutka? Nie mam z sutkami problemów poza bólem, ale chyba tak bym próbowała. U nas też czkawka na porządku dziennym
Edytowane przez wodaqua Czas edycji: 2011-08-14 o 17:31 |
||||
|
|
|
#3741 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() klask i: Znam tą przyjemność, wczoraj był u nas ten pierwszy raz a we wtorek do Giżycka do drugiej babci Ale wymęczymy niunię ![]() Cytat:
Cytat:
Może się też wtrącę - takie księżycowate i układam jak piszesz, ale mała się kręci i różnie to wychodzi. Czytałam, ze noworodki mają noski tak przystosowane do ssania, że piersią nie przydusisz, jednak ja zawsze pilnuję... |
|||
|
|
|
#3742 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kręci się często, ale mówię do niej że musi ze mną współpracować to wtedy robi na mnie duże oczy I tak samo jak Ty, pilnuję aby miała cały czas dostęp do powietrza i naciskam pierś gdzie ma nosek jak źle ułoży przy karmieniu. W szpitalu mi położna w sumie mówiła aby pilnować aby się nie udusiła.. Ja nadal karmię tylko na leżąco i nie raz ta moja pierś właśnie wchodzi na jej nosek.. Mi także w Szpitalu dała popalić, teraz nawet mam jedną brodawkę cały czas poranioną, bo mam ją nie kształtna... przy pierwszym ssaniu aż lzy mi lecą nie raz bo tak boli, ale smaruję wietrzę i musi być dobrze ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Jak Ja uwielbiam kiedy moja mała puści sobie bączka jest taka zrelaksowana potem... Czkawka - już do niej sie przyzwyczaiłam, ale nie umiem jeszcze bo mnie to drażni jak ją przewijam, biorę pampersa a ona siura i body i wszystko osikane nie wiem co tak na nią działa, że od niej pulinka jest wietrzona ?! ![]() JAKIE POLECACIE WORECZKI DO PRZECHOWYWANIA MLEKA!? Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-08-14 o 18:08 |
|
|
|
|
#3743 |
|
Zakorzenienie
|
Znowu napiszę tylko o sobie.
U nas nadal źle pod każdym względem. Sara nie śpi wcale, pół godziny niespokojnie na dworze. Plamki objęły prawie całe ciało, martwi mnie to cholernie Ulewa strasznie do tego, dzisiaj już 5 razy ją przebierałam. Czasami uleje pół godziny po jedzeniu, czasami od razu, ale aż chlusta. Czy to nie są wymioty? Ciągle płacze. Suszarka uspokaja na chwilę. Przed sekundą znowu ją przebrałam, 5 minut miała na sobie czyste ubranie. Przed zrobieniem kopy tak wyła aż się zachodziła a ja razem z nią. D tego kolka. Padam już. Niech już będzie wtorek i lekarz coś zaradzi. Obstawiam jednak skazę. Mam chyba najbardziej prze✂✂✂ane, zaraz po Marinie |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
masz np rytuał, napierw przewijanie a potem np karmienie i ewentualnie aktywnosci i spanie ?! Bo ja tak miałam cały tydzień, moja mała wiedziała co gdzie i jak, a dzisiaj wszystko pochrzaniłam nie mowiłam do niej co będziemy robić, był pierwszy spacer niby spała, ale potem oczy jak 5 zł i o 8 do 15stej stekala, jekala i juz sama nie wiedzialam co chce.. Myslalam, ze to katarek i ze raczka ja juz denerwuje, ale jak wzielam na spokojnie rytual,przewijanie mowienie karmienie to zasnela i spi od 3 do teraz... wybiłam ja z rytmu i byla na mnie zła... Do tego chęc bycia przy tacie który wrócił. Ja przynajmniej sobie to tak tłumaczę i tak to widzę ![]() nie wiem nawet czy dobrze.. A na wysypkę krochmal nie pomaga ?! kąpiel w krochmalu ? |
|
|
|
|
#3746 |
|
Wtajemniczenie
|
Brumek życzę szczęścia dla Ciebie i męża oraz kolejnych okrągłych rocznic
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
zanetaa u nas nie było żadnych rytuałów od początku, bo nie da się z Sarą.
Ewidentnie dziewczyna się męczy i coś jej dolega, boli. To nie jest normalne ze takie dziecko śpi 7 godzin na dobę łącznie z nocą. Dzisiaj w nocy budziła się co godzinę. A z takim dzieckiem nie da rady wprowadzenie jakiegokolwiek planu. Jedyną powtarzalną czynnością jest spacer o tej samej porze i kąpiel. Dzisiaj mam wrażenie, że wogóle mało zjada i wszystko ulewa. Nie próbowałam kąpieli w krochmalu bo nie chcę niczego robić bez konsultacji z lekarzem. Stwierdziłam z tz, że teściowa się pożaliła do swojej drugiej synowej i swoich pozostałych synków, bo dziwnie się dzisiaj w stosunku do nas zachowywali jak wyszliśmy na spacer. Znając ją, to wszystko tak przedstawiła, że ja jestem rogata a ona poszkodowana w tej całej sytuacji. Mogła zachować wszystko dla siebie, a nie tak robić. Crazy, to co rano napisałaś- pewnie prawda. Tak, czuję się osaczona, i jakakolwiek pomoc czy pytanie czy sugestia ze strony tesciowej odbieram jako atak. Z mojej strony też potrzebna jest zmiana. Marzę o wyprowadzce . To nasze marzenie- moje i męża. Nie realne póki co. Brumek zapomniałam: wszystkiego co najlepsze. Bella i aniaa jak chrzciny? w miłej atmosferze mam nadzieję? Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-08-14 o 18:48 |
|
|
|
#3748 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
też uważam, że byłaś dzielnaWszystkiego dobrego Brumku Oj oby nie trzeba było wywoływac , ale od tamtej ,,przygody" rano nic się nie dzieje-żadnych skurczy(może minimalne), bóli okresowych, czy czegoś podobnego...a szkoda, bo bardzo bym chciała pojechac do szpitala z bólami, a nie bez....nie mam zielonego pojęcia ![]() Piekę makowiec ![]() Bylismy na grillu-już pewnie ostatni przed porodem myślałam tak jak wyżej napisałam, że mnie dopadną jakieś skurcze, ale gdzie tam....nic....Mąż poszedł na nockę, a ja myślę, jak tu wywołac poród samemu? Wczoraj oczywiście próbowalismy, ale nic z tego.... |
|||
|
|
|
#3749 |
|
Zadomowienie
|
Mam pytanie do mam, które złożyły już wniosek o becikowe... Czy to oświadczenie o tym, że nie pobrałam już wcześniej tego zasiłku piszę sama, czy są do tego specjalne formularze???? Jeśli sama, to jak to ujęłyście na piśmie, co dokładnie trzeba napisać??
|
|
|
|
#3750 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale jak u was nie ma to proszę, kiedyś ściągnęłam z internetu : Miasto, dnia …………………………… ………………………………………… (nazwisko i imię) ………………………………………… (adres zamieszkania ) Oświadczenie Świadomy(a) odpowiedzialności karnej z art.233 Kodeksu karnego, który za składanie nieprawdziwych zeznań przewiduje karę pozbawienia wolności do lat 3, a ponadto świadomy celu składania zeznań, oświadczam, że : Nie ubiegałem(am) się i nie pobrałem(am) w innej gminie jednorazowej zapomogi z tytułu urodzenia dziecka, na dziecko ……………………………………… , urodzone w dniu ………………………………. ………………………………………… (podpis składającego oświadczenie) Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-08-14 o 19:31 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:39.

W czwartek miałam cesarskie cięcie i o 20.02 przyszedł na świat mój cudny Natan
Bolą jak cholera, mały nie chce ich ssać, bo nie może złapać sutka (są wklęsłe...) i nie wiem co robić....

witamy Natanka

. Wróciliśmy do domu. Miałam lekkie plamienie, ale stwierdziłam, że to po badaniu. Po południu zaczął mnie boleć brzuch, ale nie tak skurczowo, tylko ot zwykły ból brzucha – zignorowałam go. Dopiero wieczorem zaczęłam zauważać, że ten mój ból brzucha pojawia się i znika. Powiedziałam w końcu rodzicom i tżowi, że brzuch zaczyna mnie boleć co raz mocniej. Z ciekawości zaczęłam liczyć odstępy miedzy tymi dziwnymi skurczami – wyszło co 7, 8, 5, 4 a nawet 3 minuty. Postanowiłam wziąć ciepły prysznic – nie pomógł. Ale nadal twardo twierdziłam, że nie rodzę bo przecież szyjka długa, czopa nie widać itp. Przebrałam się w koszulę nocną i postanowiłam się położyć. Skurcze były już wtedy co raz mocniejsze. W końcu tż zadecydował, że nie ma na co czekać – jedziemy do szpitala. Wzięliśmy ze sobą mamę (miała mi towarzyszyć przy porodzie), tato został w domu. Jak jechaliśmy do szpitala skurcze miałam już co 4 i 3 minuty… Starałam się oddychać tak, jak uczono mnie na SR ale ciężko było się skupić czasami 

zje, kimnie na chwilę i oczy jak 5 zł... A tak to poszliśmy na spacer o 12 i do teraz śpi na balkonie
. i dalej chodzę jak kaczka. też tak miałyscie?i jak długo to jeszcze potrwa?
) i masowanie tego miejsca....

klask i:
nie wiem co tak na nią działa, że od niej pulinka jest wietrzona ?! 
, ale od tamtej ,,przygody" rano nic się nie dzieje-żadnych skurczy(może minimalne), bóli okresowych, czy czegoś podobnego...a szkoda, bo bardzo bym chciała pojechac do szpitala z bólami, a nie bez....