Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1318 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-13, 23:36   #39511
seduction
Zakorzenienie

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Wygląda przyjemnie, acz ja się na półproduktach nie znam

Zrobiłam sobie za to kosztorys na szampon idealny i niestety wnioski są takie:
Na ecospa jest baza szamponowa, 17zł/200ml, niestety ma Betainę a chciałam zrezygnować z amfoterycznych
Na Mazidłach i ZSK składniki będą kosztować ponad 60zł!! Na sam szampon, a jeszcze inne rozpusty? :sciana:

Seduction - no co Ty - a te apetyczne korkociągi na końcach?
Zaszalałaś z tym szamponem i kosztorysem Ale mogłam tego nie czytać, bo też nabrałam ochotę na taki szampon

Korkociągi oddam w dobre ręce w zamian za skręt od nasady ale dziękuję

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 23:37   #39512
Aoirghe
Raczkowanie

A ja mam takie pytanie, bo nigdzie nie znalazłam (jedynie jakis artykuł o ochronie włosów na basenie) i nie wiem, gdzie pytać...

Bo zwykle na wszelakie zajęcia fitness, bieganie, siłownię itepe wiązałam włosy w byle jaką, ciasną kitę i kosmyki przypinałam wsuwkami. A w sumie fakt, że tego kręcone włosy nie lubią, więc nie wiem, jak spiąć włosy na czas ćwiczeń? Tak, żeby nic nie uciekło i nie niszczyło? Jakieś rady albo link?
Aoirghe jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 23:42   #39513
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aoirghe Pokaż wiadomość
A ja mam takie pytanie, bo nigdzie nie znalazłam (jedynie jakis artykuł o ochronie włosów na basenie) i nie wiem, gdzie pytać...

Bo zwykle na wszelakie zajęcia fitness, bieganie, siłownię itepe wiązałam włosy w byle jaką, ciasną kitę i kosmyki przypinałam wsuwkami. A w sumie fakt, że tego kręcone włosy nie lubią, więc nie wiem, jak spiąć włosy na czas ćwiczeń? Tak, żeby nic nie uciekło i nie niszczyło? Jakieś rady albo link?
Jeśli gumka to taka bez metalowych elementów, ze spinek najlepiej chyba żabkami, przy wsuwkach uważać trzeba, aby włosów sobie nie powyrywać. Można zrobić sobie francuza lub zwykłego luźnego warkocza/koczka.

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 23:44   #39514
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
Owszem, nie lubią ściskania i ciągnięcia, więc po pierwsze zamiast gumki frotka, po drugie - zobacz sobie tak na miesiąc wstecz w tym wątku - wszelkie upięcia, podpięcia, warkocze i zaplatanki. Nusia szukała czegoś do pracy i rozpoczęła tym samym festiwal warkoczy

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-13, 23:47   #39515
Aoirghe
Raczkowanie

O dzięki, w ogóle nie pomyślałam o warkoczach. Zaraz obejrzę tamten wątek
Stary 2011-08-13, 23:51   #39516
AjriszMarta
Zakorzenienie

TU się zaczyna A ciut wyżej jeszcze linki do warkoczy jak u Roszpunki

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 01:01   #39517
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

I moje początki fotki przed #3735 i daję dzisiejsze po 4 myciach szamponem Joanna Naturia zielona herbata plus odżywka Gloria bo to udało mi się na szybkiego kupić.Plus olej lniany nałożony dwa razy.Włosy bez środków do stylizacji.Plus rady jak myć, osuszać, jak i na czym spać.Nie wiem czy uda mi się jeszcze bardziej wydobyć skręt ale powalczę.Też mam przyklap i nie sądzę by włosy chciały się kręcić od nasady. Na spokojnie muszę się zaopatrzyć w kosmetyki
Fotki kiepsko wykonane nie miała niestety kogo poprosić o pomoc.
Jeszcze raz dziękuję za rady
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC05951.jpg (37,2 KB, 17 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05943.jpg (155,8 KB, 27 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05955.jpg (83,8 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05937.jpg (97,2 KB, 11 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05936.jpg (109,9 KB, 14 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05927.jpg (107,8 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC05926.jpg (108,9 KB, 12 załadowań)
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 04:12   #39518
olka1232
Rozeznanie

Witam Przeglądam wątki dla kręconowłosych na bieżąco, część Waszych zaleceń wprowadziłam już w życie, bo postanowiłam w końcu je podkreślić. Moje włosy zawsze były sianowate, raz bardziej, raz mniej kręcone, obecnie są bardziej nawilżone, wycieniowane na całej długości, najkrótsze pasma są mniej więcej do skroni, najdłuższe prawie do łopatek. Problemem jest to, że tylko część włosów tworzy fale, zwykle są tylko powywijane na końcach albo całkiem się prostują, szczególnie pod wieczór. Z tego co zauważyłam, o dziwo dużo lepiej się podkręcają jak są dłuższe, ostatnie ścięcie na długość przed ramiona i obcięcie "tak, aby się bardziej kręciły" (słowa fryzjera) całkiem je rozprostowały, dopiero teraz zaczynają znowu się podkręcać. Wypadałoby je jednak podciąć i stąd moje pytanie: jak je wycieniować, żeby się znowu nie wyprostowały? Dodam, że najkrótsze pasma są całkiem proste, dopiero ok. 3 cm na końcu jest delikatny łuk, obcięcie ich krócej więc nie pomoże. Co do pielęgnacji do mycia używam zwykle szamponów z serii Joanny, olejowanie raz na tydzień/dwa (jojoba, oliwa z oliwek, kokos), z odżywek obecnie Joico K-pack, maskę bananową I Kallosa, do stylizacji żel Garniera, czasem serum John Frieda "Frizz Easy", czasem nałożę keratynę albo jedwab. Próbuję kombinować z dyfuzorem, plunkingiem itp. wciąż jednak włosy robią co chcą i w sumie dą tylko pozawijane. A przed ścięciem robiły się już takie ładne loki Co radzicie?

olka1232 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 09:52   #39519
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
Owszem, nie lubią ściskania i ciągnięcia, więc po pierwsze zamiast gumki frotka, po drugie - zobacz sobie tak na miesiąc wstecz w tym wątku - wszelkie upięcia, podpięcia, warkocze i zaplatanki. Nusia szukała czegoś do pracy i rozpoczęła tym samym festiwal warkoczy

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 12:06   #39520
milena798
Rozeznanie

dziewczyny dziękuję za odpowiedz odnośnie szamponu w takim razie odstawie go i zobacze co bedzie
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 12:07   #39521
natalcia250
sentimental animal

co mi się dzieje z tymi kłakami tam gdzie zwykle najbardziej się kręciły, przestały się kręcić, a tam gdzie kręciły się najmniej kręcą się coraz bardziej mam nadzieję że to szok wywołany odstawieniem silikonów i niedługo przejdzie, bo...

spałam dziś na satynowej poduszce i 0 puchu co prawda włosy nieco przyklapnięte (olej miał być tylko na końcówkach, ale zamyśliłam się i pojechałam dalej), ale nie jest źle dzisiaj szósty dzień mojego CG
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 12:26   #39522
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
czyli po pielęgnacji CG naturalne włosy bardziej mi się nie zakręcą?
to tylko kwestia stylizacji?
niezupelnie, w miare jak wlosy dostaja dobre jedzenie sa zdrowsze i dzieki temu cala pielegnacja (lacznie ze stylizacja) pozwala wydobyc z nich co najlepsze. Jednak jak trafisz w miejsce gdzie bedziesz musiala uzyc byle czego, nie bedziesz miec odpowiedniego recznika i dyfuzora to nie bedzie pieknych lokow.

Tylko osoby z mocnym skretem zawsze beda miec loki jak Nusia i Wodnica. Czytalas post Wodnicy, ona nawet nie ugniata, nie musi, ma mocny skret wiec w jej przypadku pielegnacja szybko dala piekne efekty. Osoby ze slabszym skretem musza sie nauczyc jak nauczyc wlosy lepiej krecicsie, wlosy dobrze pielegnowane beda szybciej zapamietywac ulepszony skret ale jak sie zaprzestanie technik to znow bedzie co sie mialo. Oczywiscie to moja opinia, jednak genow sie nie oszuka. Dochodzi jeszcze sprawa tego co sie wlosom wczesniej zrobilo - rozjasnianie, farbowanie, prostowanie itp. Skret moze sie naturalnie polepszyc jak sie odstawi zabiegi niszczace wlosy, do tego dobra pielegnacja i wtedy owszem zdarza sie ze sie skret dramatycznie polepsza. Wlosy odrastaja, podcina sie zniszczenia i tak sie to odbywa.

Plus sa wlosy ktore kreca sie lepiej jak sa dluzsze.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 13:52   #39523
Aoirghe
Raczkowanie

Na noc przypięłam sobie kłaki przy skalpie wsuwkami i resztę zostawiłam luźno z myślą, że rano będzie dramat.
Po przebudzeniu oczywiście jakieś niekształtne kluchy, więc potraktowałam spryskiwaczem, dogniotłam trochę Nivea FC, zrobiłam żel lniany i też dla testu trochę wgniotłam... I po prostu
Jeszcze nigdy nie miałam taaaakich włosów. Nawet zrobiły mi się miejscami takie fajuśne sprężynki Oczywiście, w porównaniu do kłaczków, jakie tu wstawiacie, to jest totalna cienizna, ale przecież ja mam wieczne siano i naprawdę nie podejrzewałam, że moje włosy tak potrafią. Jeśli już, to sądziłam, że tak szybko się nie uda. Jak dla mnie to już jest cudownie, byle taki stan się utrzymał. Niestety, nie mam w tej chwili możliwości pyknięcia foty, może potem się uda.

Tak się zajawiłam, że zapuszczam!
Stary 2011-08-14, 14:22   #39524
natalcia250
sentimental animal

no to chyba wreszcie muszę zrobić ten żel lniany jak na razie nie znalazłam jeszcze idealnego stylizatora/reainimatora
Stary 2011-08-14, 15:58   #39525
nusia114
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
niezupelnie, w miare jak wlosy dostaja dobre jedzenie sa zdrowsze i dzieki temu cala pielegnacja (lacznie ze stylizacja) pozwala wydobyc z nich co najlepsze. Jednak jak trafisz w miejsce gdzie bedziesz musiala uzyc byle czego, nie bedziesz miec odpowiedniego recznika i dyfuzora to nie bedzie pieknych lokow.

Tylko osoby z mocnym skretem zawsze beda miec loki jak Nusia i Wodnica. Czytalas post Wodnicy, ona nawet nie ugniata, nie musi, ma mocny skret wiec w jej przypadku pielegnacja szybko dala piekne efekty. Osoby ze slabszym skretem musza sie nauczyc jak nauczyc wlosy lepiej krecicsie, wlosy dobrze pielegnowane beda szybciej zapamietywac ulepszony skret ale jak sie zaprzestanie technik to znow bedzie co sie mialo. Oczywiscie to moja opinia, jednak genow sie nie oszuka. Dochodzi jeszcze sprawa tego co sie wlosom wczesniej zrobilo - rozjasnianie, farbowanie, prostowanie itp. Skret moze sie naturalnie polepszyc jak sie odstawi zabiegi niszczace wlosy, do tego dobra pielegnacja i wtedy owszem zdarza sie ze sie skret dramatycznie polepsza. Wlosy odrastaja, podcina sie zniszczenia i tak sie to odbywa.

Plus sa wlosy ktore kreca sie lepiej jak sa dluzsze.
Ja zaczęłam ugniatać włosy dopiero jak sobie poczytałam co nieco tutaj, tak to też nigdy ich nie ugniatałam, bo w sumie nie potrzebuję pamiętam jak kiedyś po myciu zawsze jak miałam mokre włosy to brałam w rękę szczotkę przejeżdżałam powoli po włosach, żeby były proste, a potem patrzyłam jak momentalnie się skręcają a tym, że takie są włosy z przodu, te z tyłu są lekko pofalowane. Ostatnio mama się ze mnie śmiała, że z przodu mam tak mocno skręcone, a z tyłu proste

Pracuję nad sobą
nusia114 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 16:07   #39526
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez nusia114 Pokaż wiadomość
Ja zaczęłam ugniatać włosy dopiero jak sobie poczytałam co nieco tutaj, tak to też nigdy ich nie ugniatałam, bo w sumie nie potrzebuję pamiętam jak kiedyś po myciu zawsze jak miałam mokre włosy to brałam w rękę szczotkę przejeżdżałam powoli po włosach, żeby były proste, a potem patrzyłam jak momentalnie się skręcają a tym, że takie są włosy z przodu, te z tyłu są lekko pofalowane. Ostatnio mama się ze mnie śmiała, że z przodu mam tak mocno skręcone, a z tyłu proste
a ja jak byłam mała, miałam włosy proste do ucha, a od ucha skręcały się w sprężynki, ciotki myślały, że mama nakręca mi włosy na lokówkę

pamiętam jak byłam w wieku przedszkolnym, to STRASZNIE chciałam mieć proste włosy i wymyśliłam że końcówki przypnę spinkami zeby były cięższe i się rozprostowały jakież było moje rozczarowanie kiedy po zdjęciu spinek, włosy w sekundę zwijały się w ruloniki
Stary 2011-08-14, 16:23   #39527
kascysko
Zakorzenienie

Hej
Po wczorajszych eksperymentach maskowych - tak pięknych włosów jeszcze nie miałam
A teraz zapytanie - kupuję olej kokosowy na all, ale też widziałam na aukcjach Sprzedającego olejki do włosów Dabur - taka ich mnogość, że nie mogę się zdecydować xD Możecie coś polecić? Albo odradzić
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 16:24   #39528
AguŚ87
Zakorzenienie

jestem po OMO.

I CO ? znów dzisiaj proste druty się zrobiły nie kumam... moze mi nie słuzy jakas z odzywek.... nie wiem... wczoraj piekne loki i fale a dzisaij jak bym je prostownicą przejechała... po myciu sama odzywka bylo to samo na drugi dzien po OMO tez.

moze moje wlosy wolaly silikony?;/ ale i tak do nich nie wroce nie ma bata... nie ebde fundowac swoich wlosom czegos takiego.
Stary 2011-08-14, 16:29   #39529
natalcia250
sentimental animal

Cytat:
Napisane przez AguŚ87 Pokaż wiadomość
jestem po OMO.

I CO ? znów dzisiaj proste druty się zrobiły nie kumam... moze mi nie słuzy jakas z odzywek.... nie wiem... wczoraj piekne loki i fale a dzisaij jak bym je prostownicą przejechała... po myciu sama odzywka bylo to samo na drugi dzien po OMO tez.

moze moje wlosy wolaly silikony?;/ ale i tak do nich nie wroce nie ma bata... nie ebde fundowac swoich wlosom czegos takiego.
jeżeli twoje włosy rzeczywiście wolą silikony, to nie widzę potrzeby pozostawania na siłę w CG, tylko dlatego że tak jest 'zdrowo'. Każdym włosom pasuje coś innego...

Sądzę że to po prostu pogoda albo zły nastrój twoich włosów (wiem z autopsji że się zdarza)
Stary 2011-08-14, 16:38   #39530
MgielkaM
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
kupię w najbliższym czasie żel Artiste, może lepiej się spisze
gdzieś tylko czytałam, że on nie lubi nakładania na suche włosy i ja sama zawsze na zwilzone nakładam. Ale szczerze mówiąc nie próbowałam na suche więc na pewno nie wiem, jak zareaguje.

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość
Wrzucam zdjęcia swoich włosisków z dzisiaj - tylko próba pozbycia się puszaka, czyli nałożenie ciutkę odżywki, bo spałam w rozpuszczonych włosach byle jak . Szału nie robią, ale mam nadzieję, że w końcu coś tam pokażą
Ajrisz mnie uprzedziła, właśnie miałam pisac o korkociągach ja miewałam wcześniej, teraz już korkociągów raczej brak..

Cytat:
Poza tym, okropnie mi glebie futro przy skalpie. Jak nie podepnę, to mi się robi taki przyklap jak na fotach. Irytuje mnie to. No i ta warstwa spodnia też jakoś nie chciała się kręcić, mam nadzieję, ze po przycięciu będzie lepiej.
chyba masz podobne efekty ja ja, tak mi się wydaje no a ja ratuję przyklap przy skalpie fryzjerskimi spinkami - podnosze przy nasadzie i pomaga trochę

Cytat:
Napisane przez justynka333 Pokaż wiadomość
Fotki kiepsko wykonane nie miała niestety kogo poprosić o pomoc.
Jeszcze raz dziękuję za rady
no różnica jest na pewno, a co do skrętu przy nasadzie to stylizacja u mnie pomogła na to. Z tyłu miała prościutkie praktycznie jak tu. A ostatnio bywa nawet tak jak tu

Aoirghe łuuuhu to super cieszymy się razem z Toba oby dalej coraz więcej sukcesów

Natalcia żel lniany potrafi zdziałac cuda... na prawdę - znów skieruję do swoich własnych zdjęć tu sama zobacz. A to zdjęcia z początków pielęgnacji.

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 16:56   #39531
kascysko
Zakorzenienie

Pochwalę się jednak Włosy - Kallos Crema Latte + żółtko + miód + olej kokosowy Już po całej nocy przespanej w suchych włosach, zero porannej reanimacji, i po wycieczce przy wietrznej pogodzie. Jakość zdjęć nie powala
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110814.jpg (39,4 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg Snapshot_20110814_1.jpg (48,0 KB, 46 załadowań)
Stary 2011-08-14, 17:09   #39532
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Witam! Czy można się przyłączyć?

Mam włoski cienkie, falujące po deszczu i przy wycieniowanych końcówkach. Ostatnio odkryłam, że po wgnieceniu w nie pianki lepiej falują. Jestem po trzecim myciu odżywką (najpierw Gloria emulsja, wczoraj Hegron fioletowa a dziś Isana z olejkiem babassu). Po umyciu zwinęłam w koszulkę, użyłam Nivea fc i trochę zgniotłam je palcami. Wstawiam fotki, co z tego wyszło.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00188.jpg (14,0 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC00210.jpg (17,1 KB, 35 załadowań)
trinee jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 17:28   #39533
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trinee Pokaż wiadomość
Witam! Czy można się przyłączyć?

Mam włoski cienkie, falujące po deszczu i przy wycieniowanych końcówkach. Ostatnio odkryłam, że po wgnieceniu w nie pianki lepiej falują. Jestem po trzecim myciu odżywką (najpierw Gloria emulsja, wczoraj Hegron fioletowa a dziś Isana z olejkiem babassu). Po umyciu zwinęłam w koszulkę, użyłam Nivea fc i trochę zgniotłam je palcami. Wstawiam fotki, co z tego wyszło.
Witaj Mam krótki staż tutaj, jednak polecam porzucenie pianki(sama zrobiłam to jakiś rok temu) na rzecz żelu lnianego - jak dla mnie efekt wizualny nawet lepszy, a włosy nie takie wysuszone. Popróbuj w wolnym czasie z olejami i domowymi maseczkami, efekty widoczne, przynajmniej u mnie, po jakiś dwóch tygodniach. A kolorek piękny
Stary 2011-08-14, 17:32   #39534
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Witaj Mam krótki staż tutaj, jednak polecam porzucenie pianki(sama zrobiłam to jakiś rok temu) na rzecz żelu lnianego - jak dla mnie efekt wizualny nawet lepszy, a włosy nie takie wysuszone. Popróbuj w wolnym czasie z olejami i domowymi maseczkami, efekty widoczne, przynajmniej u mnie, po jakiś dwóch tygodniach. A kolorek piękny

Dzisiaj nie używałam pianki. Strasznie suche mam po niej włosy. A żel mam zamiar zrobić (tylko zakupię siemię lniane niemielone). Mam pytanie- czym zmywasz oleje? Ja do tej pory używałam kilku ale po zmyciu szamponem brak efektu falowania. Po weekendzie zamierzam lekko pocieniować końcówki, te z tyłu są bardziej pocieniowane i lepiej się kręcą.
Stary 2011-08-14, 17:42   #39535
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez trinee Pokaż wiadomość
Dzisiaj nie używałam pianki. Strasznie suche mam po niej włosy. A żel mam zamiar zrobić (tylko zakupię siemię lniane niemielone). Mam pytanie- czym zmywasz oleje? Ja do tej pory używałam kilku ale po zmyciu szamponem brak efektu falowania. Po weekendzie zamierzam lekko pocieniować końcówki, te z tyłu są bardziej pocieniowane i lepiej się kręcą.
Osobiście robię żel taki wodnisty strasznie - łyżka siemienia na szklankę wody, taki lubię, i gotuję 15 minut Olej zaczynałam zmywać Isaną babassu, jednak jak dla mnie bardziej nadaje się ona do zestawu minimum, bez olejowania wcześniej. Za to zaczęłam zmywać Hegronem(różowym) i to jak dla mnie jest to Ale oczywiście może się okazać, że będziesz potrzebować łagodnego szamponu. Osobiście - włosy mam przetłuszczające się, ale Hegron daje radę Na początek polecam kokosowy olej.
Stary 2011-08-14, 17:51   #39536
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Hej
Po wczorajszych eksperymentach maskowych - tak pięknych włosów jeszcze nie miałam
A teraz zapytanie - kupuję olej kokosowy na all, ale też widziałam na aukcjach Sprzedającego olejki do włosów Dabur - taka ich mnogość, że nie mogę się zdecydować xD Możecie coś polecić? Albo odradzić
W przypadku olejów Dabura musisz uważać, jeśli Twoje włosy nie lubią parafiny-jest podstawą wielu z nich. Składy najlepiej sprawdzić na helfach, bo jak znam życie sprzedawcy z allegro nie podają. Sama tak nieświadomie kupiła almę gold i teraz stoi w szafce, bo mi nie służy.
Wiem,że zachwyty wzbudza sesa, tylko zapach ponoć nieznośny, ale to kwestia gustu.
Natomiast osobiście polecam heenarę. Kupiłam ją zachęcona wieloma pozytywnymi opiniami na wątkach olejowych i wczoraj po raz pierwszy uzyłam. Nie wiem, czy to jej zasługa, czy wiekszej ilosci żelu lnianego nałożonego na mokre, czy wreszcie odpowiednia pielęgnacja przynosi rezultaty, ale efekt najlepszy z dotychczasowych-nareszcie poskromiłam nieco puch i włosy sprawiaja wrazenie bardziej nawilżonych. Nie ma może oszałamiającej objetości, którą dawał puch, ale takie bardziej mi się podobają, bo wyglądają zdrowiej
Zdjecia zrobiłam tylko telefonem, bo ładowarka od aparatu gdzieś zaginęła w remontowym bałaganie, wrzucę jak znajdę kabel usb do telefonu

P.S. No i śliczne włoski po tych eksperymentach u Ciebie(muszę sobie doczytać, z czym tam eksperymentowałaś, bo ostatnio z doskoku tu jestem przez ten remont)

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-08-14 o 17:56
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 17:57   #39537
FelekBezSzelek
Rozeznanie

Wróciłam z zakupami Kupiłam grzebień, maskę glorię, balsam mrs. potter's melisa (zgodny z cg? był tylko dwa do wyboru), joanna naturai z pokrzywą i zielona herbatą (można do niej też dać miodu?).
Można jakoś wzbogacić odżywkę b/s joanne z apteczki babuni, żeby była bardziej odżywcza? Czym?

Widziałam kilka osób z niezłymi kręciołkami. Włosy jednej dziewczyny strasznie mi się podobały, ale się okazało, że to doczepy. Inna dziewczyna chyba nie czesała włosów na sucho, ale widać, że miała suche włosy choć rulony na całej głowie i tak były.

Moje włosy plażę przeżyły, do wody nie wchodziłam więc nie ucierpiały Teraz trzeba nadrabiać wszystkie posty, a trochę ich jest.

Rano reanimowałam je balsamem nivei fc, a po powrocie do domu z plaży czy spaceru odżywką bs z apteczki babuni, żeby się trochę nawilżyły. Dwa razy po myciu miałam lekko falowane włosy już od nasady i o ile za pierwszym razem bardzo mi się podobało to za drugim wyglądały jakby były tłuste.
Stary 2011-08-14, 17:59   #39538
trinee
Zadomowienie

GG do trinee

Cytat:
Osobiście robię żel taki wodnisty strasznie - łyżka siemienia na szklankę wody, taki lubię, i gotuję 15 minut Olej zaczynałam zmywać Isaną babassu, jednak jak dla mnie bardziej nadaje się ona do zestawu minimum, bez olejowania wcześniej. Za to zaczęłam zmywać Hegronem(różowym) i to jak dla mnie jest to Ale oczywiście może się okazać, że będziesz potrzebować łagodnego szamponu. Osobiście - włosy mam przetłuszczające się, ale Hegron daje radę Na początek polecam kokosowy olej.
Ja używałam do tej pory Vatiki, kokosowego i amli z jaśminem. Najlepsze efekty dawała Vatika. Teraz poluję na Henaarę. No i zamierzam nie zmywać olei szamponem. Mam Hegron, więc następne olejowanie zakończę zmywaniem właśnie nim.
Stary 2011-08-14, 18:04   #39539
justynka333
Wtajemniczenie

GG do justynka333

Cytat:
Napisane przez MgielkaM Pokaż wiadomość

no różnica jest na pewno, a co do skrętu przy nasadzie to stylizacja u mnie pomogła na to. Z tyłu miała prościutkie praktycznie jak tu. A ostatnio bywa nawet tak jak tu

Aoirghe łuuuhu to super cieszymy się razem z Toba oby dalej coraz więcej sukcesów

Natalcia żel lniany potrafi zdziałac cuda... na prawdę - znów skieruję do swoich własnych zdjęć tu sama zobacz. A to zdjęcia z początków pielęgnacji.
Czyli robimy żel lniany Muszę kupić len i oby coś z tego wyszło bo kucharka raczej za mnie marna
A różnica faktycznie duża i naprawdę ten żel musi działać cuda.
06.06.2015 II kreski
06.02.2016 Jakub Andrzej syn Justyny i Michała
14.12.2016 II kreski
16.08.2017 Barbara Maria córka Justyny i Michała
justynka333 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-14, 18:29   #39540
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
W przypadku olejów Dabura musisz uważać, jeśli Twoje włosy nie lubią parafiny-jest podstawą wielu z nich. Składy najlepiej sprawdzić na helfach, bo jak znam życie sprzedawcy z allegro nie podają. Sama tak nieświadomie kupiła almę gold i teraz stoi w szafce, bo mi nie służy.
Wiem,że zachwyty wzbudza sesa, tylko zapach ponoć nieznośny, ale to kwestia gustu.
Natomiast osobiście polecam heenarę. Kupiłam ją zachęcona wieloma pozytywnymi opiniami na wątkach olejowych i wczoraj po raz pierwszy uzyłam. Nie wiem, czy to jej zasługa, czy wiekszej ilosci żelu lnianego nałożonego na mokre, czy wreszcie odpowiednia pielęgnacja przynosi rezultaty, ale efekt najlepszy z dotychczasowych-nareszcie poskromiłam nieco puch i włosy sprawiaja wrazenie bardziej nawilżonych. Nie ma może oszałamiającej objetości, którą dawał puch, ale takie bardziej mi się podobają, bo wyglądają zdrowiej
Zdjecia zrobiłam tylko telefonem, bo ładowarka od aparatu gdzieś zaginęła w remontowym bałaganie, wrzucę jak znajdę kabel usb do telefonu

P.S. No i śliczne włoski po tych eksperymentach u Ciebie(muszę sobie doczytać, z czym tam eksperymentowałaś, bo ostatnio z doskoku tu jestem przez ten remont)
Dziękować za radę Jak tak to może się skuszę na olej ze słodkich migdałów. A z ciekawości - tą Heenarę gdzie można dorwać ?
Na razie wielkiego szału z eksperymentami nie było, jednak porzucenie z dnia na dzień SLSów i więcej nawilżania i odżywiania już robi swoje Miałam dziś jeszcze łepetynę umyć, ale doszłam do wniosku, że sprawdzę, czy jutro będzie megatłusto
P.S. Kupowała któraś z was olejki w sklepie rani-art.pl ?

Edytowane przez kascysko
Czas edycji: 2011-08-14 o 19:04
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 2 (0 użytkowników i 2 gości)

Zasady wysyłania wiadomości