|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 | ||
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Cytat:
![]() bardzo mi się to wyrażenie podoba ![]() Cytat:
![]() najważniejsze, że już po wszystkim i trzymam kciuki żeby nie wróciło ![]() dobrze, że byłaś z Alankiem, dzielna z Ciebie mama lecę spać, dobranoc i specjalne pozdrowienia dla "nocnych marków" - tajka, tra, ego
Edytowane przez kwartalinka Czas edycji: 2011-08-14 o 23:54 |
||
|
|
|
#3272 |
|
Zakorzenienie
|
dziękujemy za dedykacje
|
#3273 |
|
Rozeznanie
|
No nakarmiłam Lenkę, bo po kąpieli mi nie chciała jeść tylko padła. Mam nadzieję, że teraz do rana pośpi. Idę i ja spać. Dobranoc
|
#3274 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
śliczna Oliwka i jakiego ma już długiego kucyka
trzecie zdjęcie najlepsze ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() My już od dwóch godzin na nogach, moje dziecko nie chciało w święto dłużej pospać Wczoraj na wieczornym spacerze usnął zaraz po 18, przed 20 wróciliśmy do domu a on spał nadal aż do 21 Bałam się, że po kąpaniu już spać nie będzie, ale zasnął o 22 i budził się o 2 no i o 6 już na dobre. Miłego dnia dziewczyny ![]() Dawid ma dziś już 17 tyg.
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-08-15 o 08:12 |
|||||
|
|
|
#3275 |
|
Wtajemniczenie
|
witamy sie w swiateczny wolny dzien
pewnie dzisiaj tez tu bedzie pusto ![]() my jedziemy na obiad do rodziców ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- gratulacje dla Dawidka
|
|
|
|
#3276 |
|
Zakorzenienie
|
patrycja,biedactwo z Alanka, tyle się nacierpiał! Mamy nadzieje, że teraz już będzie wszystko dobrze!!!!!!!!
Buziaczki dla Was!!! |
|
|
|
#3277 |
|
Zadomowienie
|
witajcie, dawno mnie tu ni było ale teraz postaram się być na bieżąco
śliczna widzę że rozmawiacie o glutenie, ja chce wprowadzić w tym miesiącu i nie mam pojęcia jak się za to zabrać, czy mogę np podawać w postaci papki czy lepiej podać w formie płynnej ![]() patrycja na całe szczęście już po wszystkim, biedny Alanek tyle się musiał nacierpieć a wy razem z nim ego my też dziś na obiad do rodziców
|
#3278 | |||
|
Wtajemniczenie
|
witam wszystkie mamusie i ich pociechy
u mnie noc .... ach szkoda gadac ![]() mały w porzadku nawet pospał ładnie jak na zęby... dwa razy się obudził o 2 i 6 rano ale wczoraj był jakiś mecz no i mój zapalony piłkarz (fan) piwkował sobie ochoczo do tego meczu i potem mu się zachciało tutkować ![]() a ja nie nawidze jak mnie napastuje po piwsku i trzy godziny kombinowałam żeby usną po drugiej dopiero opanowałam sytuacje he he zboczucha mojego![]() dziś tak na niego petrze i się śmieje ze takiej głupawki w nocy dostał Cytat:
wiem jak bardzo to przeżywałaś...dzieci to takie bezbronne istotki i tak bardzo nas potrzebuję a my nie zawsze możemy im pomóc ![]() biedny Alanek już sobie wyobraziłam jak cierpiał aż i mi łezka się zakręciła dobrze że już po wszystkimJa nawet jak oglądam jakies wiadomosci lub w ogole jakieś programy o cierpiących dzieciach to ryczę jak bóbr ach macierzyństwo![]() kobieto kiedy Ty śpisz w ogóle co? ![]() kasiunia gratuluję z Wiktorkiem Dawidkowi 17 tygodni ![]() ---------- Dopisano o 10:07 ---------- Poprzedni post napisano o 10:02 ---------- Cytat:
Cytat:
ale za daleko mieszka( aż na dolnym sląsku)
|
|||
|
|
|
#3279 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
.Smacznego i miłego dnia ![]() U nas noc dziwna. O północy jak nakarmiłam małą i położyłam przespała się ok 30 min i oczy jak 5 zł - już myślałam, że będzie nieciekawie, ale Lenka porozglądała się trochę, pomruczała i usnęła. Spała jednak jakoś niespokojnie i budziła się często. W sumie to chyba głodna nie było, tylko chwilkę podoiła i usypiała przy cycu. Jestem więc dziś trochę zklapciała .Miłego świętowania
|
|
#3280 | |||
|
Zakorzenienie
|
Witamy!
ostatnio bywam tu mniej bo mała coraz bardziej absorbująca i szukamy kreacji na chrzciny ![]() Cytat:
został nam jeszcze marchewkowy to wypróbowania ![]() Cytat:
i gratulacje z okazji skończenia 5 miesięcy ![]() Cytat:
lece czytać dalej... |
|||
|
|
|
#3281 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
my do moich rodziców mamy 20km a do teściow 2km ale u teściów byliśmy wczoraj bo dzisiaj sobie polecieli na wakacje
|
|
|
|
|
#3282 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a tesciowa 60km ![]() zjadlabym u mamuski rolady z kluskami i kapusta ![]() Spala od 20.50 do 6.40 i pozniej do 9.45 wow;p dopiero teraz zauwazylam, ze juz 11;pNajlepszego dla Dawidka ![]() Jeszcze nie bylo nocy dziekowac![]() Dzis chyba sprobujemy szpinaku hmm albo nie wiem bo Lena nic nie lubi. Przeszukam szafke i zobacze;p. Wczoraj Tz zauwazyl, ze moje dziecko ma znamie na nozce na tej samej co ja. taka mala plamka 2 odcienie ciemniejsza niz skora . Tz powiedzial, z eon wstaje co chwile do Leny bo sie przesowa do gory lozeczka, a ja ngdy tego nie slysze. Dzis w nocy obudizla nas niania alarmem bo Lenka nie byla na czujniku ruchu :P
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-08-15 o 11:04 |
|
|
|
|
#3283 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
szok - moje dziecko zasnęło wczoraj o 21 i wstał na karmienie o 6!!! ![]() fakt - 2razy musiałam wstać dac mu smoka ale szybko to trwało i zaraz zasypiał o 6 też zjadl tż wziął go do nas i od razu zasnął spał do 8 a potem leżał a my jeszcze do 9.30 spaliśmy suuuper ![]() Cytat:
ore ore szabadabada amore...hehe jesczze mi się klimat wesela udziela ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a moi rodzice mieszkają od nas 15 schodków
Nasze serca przestukują się ze sobą moje głośniej, twoje dobitniej... Edytowane przez Eirene1987 Czas edycji: 2011-08-15 o 11:09 |
||||
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Patrycja współczuję przeżyć.
Podobno trzydniówkę typową przechodzi się raz w życiu Baska za dzień grzeczności wczoraj postanowiła mnie wykończyć w nocy. Wstała o 3.20 i nie spała do 5 obudziła się o 8 i dopiero teraz przysnęła
|
|
|
|
#3285 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
;p podobnie do mojej;p tyle, ze moja smoka nie chce;p, ale musielismy ja przesunac 2 razy bo w gorna czesc lozka glowka zaryla... mala wedrowniczka![]() Nie lubie byc w centrum uwagi;p, wole byc na drugim planie;p. Moge podac nr konta i jak uzbiore wystarczajaca ilosc pieniedzy to bierzemy slub;p
|
|
#3286 | |||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Też testujemy różne soczki i za chwilę to wyczerpią się nam wszystkie możliwości. Jak do tej pory kiepsko u nas z piciem. Najlepiej Lence podchodzi soh jabłko malina gerbera. Moja Leniucha nadal nie chce się przekręcać... Cytat:
Cytat:
tajki nikt tu chyba nie przebije w ilości kilomertów
|
|
#3287 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() nocka prawie jak u nas. współczuje :/ |
||||
|
|
|
#3288 |
|
Zakorzenienie
|
No i już nie śpi , sie naspała całe 30 min
|
|
|
|
#3289 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() łaaa współczuje, ale mój w dzień tez spi po pół godziny nawet na spacerze |
|
|
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
sama sobie zazdroszczę pierwszy raz tak się zdarzyło
|
|
#3291 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Piękna
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Z czego Ty się odchudzasz..... ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Aha właśnie wróciliśmy z nad jeziora. Pochodziliśmy sobie z małym w nosidle, pogoda boska nad wodą, niunio zasnął sobie, a my mieliśmy jakby randkę Porobiliśmy zdjęć, zaraz wrzucę parę do albumu ![]() A póki co wstawiam ze spaceru samego Leośka i już po spacerku ![]() Ok jedno zdjęcie w albumie Leosia ze mną
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-08-15 o 12:58 |
||||
|
|
|
#3292 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mam nadzieje w zimie pojechac na snowboard do Polski i wynajac mame jako opiekunke do Leny;p Ale on ma slodkie usteczka ![]() My wlasnie profesjonalnie wyplulysmy 1/4 sloiczka puree warzywnego . Zauwazylam, ze Lena woli gorace jedonko niz cieple;p mniej pluje;p
|
|
#3293 | |
|
Wtajemniczenie
|
boska
DluuuugieJa mam tez kawaleczek ![]() Do mamy 1700 km do tesciow 1400 km patrycja - ciesze sie, ze juz lepiej i mam nadzieje, ze nie bedzie nawrotu goraczki ada32 - oby dzis juz bylo lepiej z zabkami aja - u mnie podobnie bylo dzis w nocy, tylko ze Ninek spal do 1, pozniej do 5 no i aktywnie sobie ogladal nogi, strzelil kupsko i mruczal do 7... Az w koncu padl i spalismy do 9![]() Chyba jeszcze nie jestem gotowa na odkladanie go lozeczka przy ostatniej pobudce. Zbyt zmeczona jestem na czuwanie... My niedawno wrocilismy z baby play, Adi ladnie fikal nozkami w ogrodku z innymi dzieciaczkami a pozniej byl czas na piosenki i w koncu padl i spi juz 1h ![]() Kupilam juz bilet do Polski, lecimy z Adim 23 pazdziernika a chrzest pewnie bedzie 6 listopada. Wreszcie pojde do ginekologa ![]() ---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:27 ---------- Cytat:
![]() Leos strasznie dlugi sie wydaje, ile ma cm?
|
|
#3294 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
??Moja Lena spala od 11 do 12.30 i teraz dalam jej mleczka i znowu zasnela;p ale chyba na chwilke...
|
|
#3295 | |
|
Zakorzenienie
|
tajka oj tam oj tam
Odchudzanie jest beee ![]() Cytat:
Serce rośnie...![]() Mierzy 71, to ubranko jest na 68 niby.... Ale prawie nic nie mam na 74, muszę pokupować dopiero...A to ubranko, miał dzisiaj 2 raz na sobie....szkoda, bo też mi się podoba
|
|
|
|
|
#3296 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3297 |
|
Wtajemniczenie
|
ooo... eirene Ty z dolnegośląska jesteś?a z jakiego miasta jeśli mozna wiedziec
![]() tajka wow to niezły kawałek masz do mamusi ![]() widzisz moja mama 400km ode mnie ale to i tak dużo i wybieram się do niej tylko dwa razy w roku i ona do mnie też dwa razy...więc te główne święta ferie czy wakację jesteśmy razem ![]() tity śliczności Edytowane przez ada32 Czas edycji: 2011-08-15 o 15:21 |
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki
![]() Kurczę, Leoś śpi już 6 godzinę, z przerwami na jedzenie.....nie ma gorączki, nie wiem czy się martwić....
|
|
|
|
#3299 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
. Teraz wybiera sie we wrzesniu, ale drogie bilety i marudzi . Powiem, zeby mi rolady zrobila i kluski . Ja chcialabym leciec w zimie ale zobaczymy jak bedzie z kasa;p---------- Dopisano o 15:26 ---------- Poprzedni post napisano o 15:23 ---------- Kurcze dlugo ale moja tez spala poltorej godizny obudzila sie na godiznke i poszla spac juz 2 i pol godizny;p
|
|
#3300 |
|
Wtajemniczenie
|
tity nie martw się
tajka tęskni się za polskimi kluchami co ... a roladki to pewnie mięsne tak? no właśnie ach te bilety .. drogie jak ch...lera
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 08:29.

Miło jest czytać takie ciepłe słowa otuchy od Was
Pobrali mu krew. Badania wszystkie w normie i stwierdziła, że to trzydniówka i mały załapał jakiegoś wirusa. W nocy spał z trzy godziny, ciągle płakał i był padnięty od tej gorączki bo nie mogli jej zbić. Dopiero na drugi dzień ją zbili ale niestety doszło do odwrotnego efektu i Alan z osłabienia miał 34,9 stopni
Cały jest w kropki bo po trzydniówce wyskakują. Cała ta sytuacja utwierdziła mnie jeszcze bardziej w tym jak mocno kocham swoje dziecko i że jego cierpienie boli bardziej niż cokolwiek innego na świecie. Nawet teraz płaczę jak o tym myślę. 

nie mam sił..
Bałam się, że po kąpaniu już spać nie będzie, ale zasnął o 22 i budził się o 2 no i o 6 już na dobre.

po drugiej dopiero opanowałam sytuacje he he zboczucha mojego
ach macierzyństwo