|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2761 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Monia nie bawisz się w oliwki albo zasypki? Ja kupiłam jedno i drugie i chyba mimo nowoczesnych opini będę używać.
#2762 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2763 | |||||
kosmitka
|
Cytat:
Jak przeczytałam, to pomyślałam, że się pomyliłaś, bo dla mnie dzisiaj jakoś niedzielnie jest. Pestka to chyba zależy od dzidzi, moja siostra przy 2 córce może używać tylko pudru i ja na wszelki wypadek kupiłam. Ale mam też linomag. I też się zastanawiałam czym na co dzień smarować po przewinięciu - chusteczka i co dalej???? To co, jutro?? ![]() Małgosia, nie wiem, czy to Cię pocieszy, ale mam podobnie. Mam problem przy przekręcaniu się na łóżku, przy wstawaniu i to już dłuższy czas. Bolą mnie nawet stopy, zanim dam kilka kroków to umieram. Do tego teraz doszły jakieś straszne problemy z oddychaniem, normalnie dusi mnie. Nigdy też bym nie pomyślałam, że w 9 miesiącu może być ciężko, ale co zrobić. Trzeba to przetrwać. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Aż zazdroszczę, bo muszę męczyć się z kredytem. Archi co się dzieje?? Bezsenność Cię dopadła?? Cytat:
Resztę cytatów wcięło. Było coś o aptece, to kupiłam: - octanisept w spray'u - gaziki nasączone spirytusem - sól fizjologiczną taką w malutkich opakowaniach (nie wiem po co to) - małe gaziki zwykłe Nie wiem, co z maścią nagietkową i herbatką koperkową. Kupujecie herbatki na laktację? I właśnie jaki krem do pupy kupić? Nivea na odparzenia na początek?
![]() ![]() |
![]() |
#2764 |
Zakorzenienie
|
heloł
jestem i czytam ale jakoś nie mam nic do powiedzenia mimo że zwykle dość rozmowna jestem ![]() Mnie wieczorami też conieco ciągnie w dole brzucha. Teraz jeszcze wymyśliłam małe malowanie w domu.Tak ten czas leci.Ciekawe czy uda się zdążyć ze wszystkim. mąż zabrał małą na spacer to zaległam z kawką ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2765 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#2766 | |
Zakorzenienie
|
to niemieckie krople na kolki. Znane mi mamy stosowały i bardzo sobie chwaliły
![]() Cytat:
ja mam z Hippa: pielęgnacyjny do całego ciałka, pelęgnacyjny na odparzenia z cynkiem i bambino. A jakby coś się działo to linomag, w ostatecznosci sudocrem |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2767 |
kosmitka
|
Irmith - nawet nie wiem, ile sztuk tych gazików nasączonych, z 5 czy 10 chyba wzięłam, na początek whystarczy, to jakoś niedrogo kosztowało. Chciałam sam spirytus 70%, ale nie ma. A ten octanisept to też spirytus, ale w spray, podobno teraz się tego używa. Z kolei niektóre położne twierdzą, że nic nie trzeba. Więc zobaczymy.
Herbatkę na laktację widziałam hippa, nie wiem, czy jest sens ją kupować. A tym kremem chcesz pupę smarować za każdym razem? Bo do buźki to mam chyba ten oilatum, nie wiem, czy on jest na wyjścia?? Jutro będę u lekarza, to chcę skorzystać z wielkiego miasta i zajechać do reala, kupić to, czego brakuje. ---------- Dopisano o 13:59 ---------- Poprzedni post napisano o 13:57 ---------- Ja mam normalną, chyba hipp nawet nie ma w żelu? Zalecają niby zwykłą, by masować ![]() Właśnie chyba też dokupię. Bo o tym nie pomyślalam.
![]() |
#2768 |
Zakorzenienie
|
Ancia, nam pediatra doradzał tłusty- on polecał linomag.
A co do soli fizjologicznej to ona do przemywania oczek z tego co mi wiadomo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:28 ---------- Poprzedni post napisano o 13:25 ---------- Dziewczyny ktora z was jest z UK...bo jakos nie moge wylapac ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2770 |
Zadomowienie
|
o rany żyję...
tak mi jest źle..nie moge siedziec, nie mogę chodzić nie mogę leżeć -szczególnie na lewym boku... w nocy myslałam że wyjdę z siebie... staram się spac na lewym boku ale mnie strasznie boli.. tak jak wczoraj i przedwczoraj bolał mnie kregosłup lędźwiowy tak teraz ciągnie mnie strasznie ciut nad lewym posladkiem, właściwie to chyba cały posladek mnie ciągnie i promieniuje aż do biodra ;( jak leże na boku to boli strasznie , nic nie pisze o przewracaniu sie na prawy bok... staram się nie płakać jak to robię... jak chodze to najchętniej nie uzywałabym lewej nogi bo jak ja kłade na podłogę to strasznie boli.. wogole to chyba trochę panikuję.. albo może i nie.. ![]() u mnie od 2 dni mały mniej rusza się nad ranem i wieczorem jak sie kładę.. wczesniej czułam jak mnie kopał i ruszał się duzo bardziej aktywnie... dzisiaj rano np poczułam jego ruchy 5 razy i przerwa... teraz może się ze 2 razy ruszył... może przesadzam? ![]() ja jeszcze z kosmetyków dla dziecka nic nie mam, zamierzam zakupić w tym tyg..chyba ![]()
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#2771 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ja też mam tak z ruchami Maluszka, tez mi się wydaje, że mniej go czuję. ale jak się skupię tylko na nim to wydaje mi się że jest ok. |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2772 | ||
kosmitka
|
Ale za każdym razem przy zmianie pieluchy linomag? To chyba bardziej maść
![]() Cytat:
Cytat:
A 4 ruchy na godzinę podobno wystarczą (3 x dziennie) - przynajmniej ja mam zalecenie tak liczyć ruchy i to ma wystarczyć. ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:57 ---------- Aha zapomniałam spytać, czy kupujecie jakąś pościel do wózka czy co?
![]() ![]() |
![]() |
#2773 |
Zadomowienie
|
jak mi ten ból nie przejdzie do 19tej to podjade z tż jak skończy pracę na IP... mam nadzieję że nie będzie do tej godziny gorzej bo jak tak to bede musiała po tescia dzwonić a wolę z tż jechac...
boli mnie strasznie.. przed chwila poszłam do łązienki umyc nogi w wannie i myślałam że nóg nie wyciągnę tak mnie rwało... póki co chodze do łazienki trzymając się szaf lub ścian... paracatamol nic nie pomaga ![]() ![]() my ślicie że na IP dadzą mi coś przeciwbólowego??
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
![]() ![]() |
![]() |
#2774 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- BordAna ja już też popłakałam się dziś z bólu... boli mnie podbnie jak Ciebie. Ale nie brałam żadnych przeciwbólowych |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2775 |
Zadomowienie
|
agnieszka 0605: ciebie też boli w podobnym miejscu?
tak jakby jeden pośladek i jak sie ruszysz to bol rozchodzi się aż do biodra albo do kręgosłupa... w każdym razie uniemozliwia chodzenie... a jak leżę na lewym boku to mam wrażenie że uciskam na to miejsce gdzie boli i boli jeszcze bardziej? nawet jak siedzę przed lapkiem to uciska mi w to miejsce ![]() a jak leże i chce się przewrócić na bok to jest masakra normalnie... bo żeby to zrobic muszę delikatnie unieśc biodra no i wtedy zarwie nie dośc że ten posladek to jeszcze i krocze... ![]() czuję się jak kaleka, która nie moze sie ruszyć.. mam wrażenie że może za dużo przytyłam i po prostu robię sobie krzywdę..dlatego tak mnie boli i cierpie...
![]() ![]() |
![]() |
#2776 |
kosmitka
|
BordAna jak tak bardzo boli, to chyba rzeczywiście na IP, tylko czy jest sens czekać na TŻ aż do 19tej??
Aga u dziewczynek ze smarowaniem jest podobno inaczej niż u chłopców, zobaczymy co się u nas sprawdzi. Co do oliwki, to zdania są podzielone, ja kupiłam i chyba przynajmniej na początku będę używać, a potem zobaczę.
![]() |
#2777 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A mój mały też różnie się rusza. Raz szaleje, innym razem prawie cały dzień się tylko powypycha i nara ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2778 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#2779 |
Zakorzenienie
|
A w ogóle chciałam pochwalić tż- ponieważ nie jedzie do Poznania
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2780 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2781 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2782 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() szkoda, ze mój foch już za bardzo nie działa ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2783 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja mam tylko mydelko w plynie 2w1 - do ciala i wlosow, a reszte to bardziej apteczne rzeczy z Polski - linomag, sudokrem, sol fizjologiczna, cos na kolki, wode morska itp. Nie wiem czego uzywac do pupki. Tzn na poczatek zamierzam myc woda i wacikami, ale mysle ze przydalby sie jakis krem, bo linomag i sudokrem to chyba w razie klopotow, a nie do codziennej pielegnacji? Pudru, plynu do kapieli, oliwki i kremu do ciala nie kupuje. Jakby skorka byla za sucha to wysmaruje swoim olejkiem arganowym, na ciemieniuche tez sie nadaje, zastanawiam sie jedynie nad jakims kremem do twarzy, ale to tez chyba dopiero jak bedzie potrzebny. No i do pupki wolalabym cos do codziennej pielegnacji, ale chyba wszystkie te kremy zawieraja tlenek cynku, wiec w sumie nie wiem czym sie roznia od np takiego sudokremu. ![]()
![]() |
#2784 | ||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
haha nie tylko ja mam brzoskwinkowe schizy ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
a do pupy... kupiłam bephanten... na takie stosowanie jak coś.. a w razie czegoś większego- to mam sudocrem. ale na początek..mam nadzieję,że wodne chusteczki nawilżone i waciki z wodą stykną. Cytat:
moja torba: dla mnie: 2 koszule rozpinane, 2 paczki podkładów z apteki,1 paka podpasek ze skrzydełkami z mothercare, i od nich też majtki jednorazowe paczka-5 szt. , wkładki do biustonosza ,biustonosz do karmienia. klapki gumowe, 2 ręczniki, 1 rolka ręczników papierowych kosmetyczka: mydło w żelu szary jeleń,płyn do higieny intymnej, małe saszetki szamponu(mam oiliatum,by był delikatny jak spłynie gdzies),antyperspirant,po madka nawilżająca,chusteczki nawilżone wodne,pasta i szczoteczka,grzebień,masz ynka do golenia..i chyba tyle... dla dziecka: 3 komplety: body i pajacyki, otulaczek ( będzie jako pseudo rożek i jako kocyk ) wzięłam jeszcze dodatkowo taką rozpinaną welurkową bluzeczkę.. i półśpiochy. 1 skarpetki,czapeczkę , łapki niedrapki i ze 3 pieluszki tetrowe. paczkę pampersów, chusteczki wodne do pupy,waciki takie duże prostokątne, wazelinę kosmetyczną.. do tego: aparat w torbie ,telefon.
![]() |
#2785 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ---------- Ofcourse ze dam znac wizazowym ciociom ![]()
![]() |
#2786 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() a dla małego mamy dresik nike Barcelony, jest boski ![]() Cytat:
![]() ![]() A ja wrociłam juz z odpustu, najadłam sie lodów i kupilam małemu bodziaka z orzełkiem dla Fabiego kibica ![]() ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Wy juz pakujecie torby, a ja jeszcze nic nie mam ![]() ![]()
![]() |
#2787 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poród to chyba na Tobie wrażenia nie zrobi... no oczywiście po za tym jednym jedynym szczególnym wrażeniem- zobaczysz Mikiego ![]() ---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2788 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2789 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2790 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez nic nie mam jeszcze do torby, przymierzam sie zeby jutro pokupowac to co niezbedne ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:15.