Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 94 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-15, 16:21   #2791
anciaahk
kosmitka

Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez lullaby_ml Pokaż wiadomość
Pisalam juz w jakims poscie-nie jade bo jutro mam wizyte u gin w szpitalu i bede miala robione ktg
Lulla Ty się nie denerwuj, ja Cię po prostu podziwiam za brak paniki i wytrwałość, przy takich opisach bóli, jak Twoje, poddałabym się i pojechała do szpitala. Naprawdę podziwiam Cię i żałuję, że tak cierpisz, szczególnie przy tylu lekach .
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
A w ogóle chciałam pochwalić tż- ponieważ nie jedzie do Poznania oczywiście trochę sprzyjała mi sytuacja a trochę chyba miał już dość Pani "wielki foch" - miejmy nadzieję, że do porodu już nie będę musiała przerabiać i męczyć was tym tematem
Myślałam, że skorzystałaś z rady Archi i zrobiłaś akcję potylica.
Ale skoro foch wystarczył, to gratuluję!!
Cytat:
Napisane przez Sharifa Pokaż wiadomość
Jejku tak sobie czytam co macie za kosmetyki i chyba jakas wyrodna matka jestem, albo za bardzo wzielam sobie do serca im mniej tym lepiej

Ja mam tylko mydelko w plynie 2w1 - do ciala i wlosow, a reszte to bardziej apteczne rzeczy z Polski - linomag, sudokrem, sol fizjologiczna, cos na kolki, wode morska itp. Nie wiem czego uzywac do pupki. Tzn na poczatek zamierzam myc woda i wacikami, ale mysle ze przydalby sie jakis krem, bo linomag i sudokrem to chyba w razie klopotow, a nie do codziennej pielegnacji?
Bo tak chyba trzeba, ja na początku też chyba same mydło i oliwkę będe używać, potem zobaczę.
A do pupki zamierzam zakupić krem do codziennej pielęgnacji, on powinien być bez cynku, bo też myślę, że ten linomag i sudocrem to jest do akcji specjalnych, ale nie wiem na pewno.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 16:23   #2792
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anuska_s Pokaż wiadomość
no my najprawdopodobniej tu na stancji zostaniemy do końca miesiąca i sie przenosimy, oczywiscie z jednej strony sie ciesze a z drugiej wiadomo... to widze ze w tym samym czasie bedziemy pakowac kartony hihi
razem raźniej
Cytat:
Bo to jest swietosc jak mam wyprac bluze Lecha Łukiemu i jego koszulki Lecha to dostaje bialej goraczki bo on najchetniej by w tym chodzil caly czas i w ogole tego nie pral
ja tez nic nie mam jeszcze do torby, przymierzam sie zeby jutro pokupowac to co niezbedne
Dobre z tymi koszulkami

A ja wczoraj miałam chyba ze 4 podejścia do all. by zamówic sobie rzeczy do szpitala 9podkłady, gacie itp) i spękałam- uciekłam
archinta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 16:29   #2793
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:
Bo to jest swietosc jak mam wyprac bluze Lecha Łukiemu i jego koszulki Lecha to dostaje bialej goraczki bo on najchetniej by w tym chodzil caly czas i w ogole tego nie pral
ja tez nic nie mam jeszcze do torby, przymierzam sie zeby jutro pokupowac to co niezbedne
no dokładnie u mnie jest tak samo, ale za długo tez w niej nie pochodzi, bo przeciez musi byc świeżutka, wiec po dwóch razach bach do kosza, a potem woła "Aniu a gdzie moja koszulka barcy, nie uprana???"
Cytat:
Napisane przez archinta Pokaż wiadomość

A ja wczoraj miałam chyba ze 4 podejścia do all. by zamówic sobie rzeczy do szpitala 9podkłady, gacie itp) i spękałam- uciekłam
oj to tak jak ja, juz sie zbieram i tak to odkładam....i chyba jednak po wypłacie do tego wróce hiih
Stary 2011-08-15, 16:43   #2794
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Dlaczego twardzielka? nie no maluszek caly czas w ruchu bo kontorluje to za kazdym razem kiedy mnie lapie skurcz to raz, dwa-w pt widzielismy Mikiego i jest caly i zdrowy a trzy-biore relanium, duphaston, luteine, aspargin, fenoterol, bisocard i isoptin wiec jestem chyba pod silna obstawa

---------- Dopisano o 15:58 ---------- Poprzedni post napisano o 15:52 ----------

Ofcourse ze dam znac wizazowym ciociom
Bo jesteś twardzielka i już nie wnikaj
Ale Cię faszerują mam nadzieję że taka ilość nie zaszkodzi Mikiemu bo aż strach jak się czyta

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 16:51   #2795
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
Lulla Ty się nie denerwuj, ja Cię po prostu podziwiam za brak paniki i wytrwałość, przy takich opisach bóli, jak Twoje, poddałabym się i pojechała do szpitala. Naprawdę podziwiam Cię i żałuję, że tak cierpisz, szczególnie przy tylu lekach .

Myślałam, że skorzystałaś z rady Archi i zrobiłaś akcję potylica.
Ale skoro foch wystarczył, to gratuluję!!

Bo tak chyba trzeba, ja na początku też chyba same mydło i oliwkę będe używać, potem zobaczę.
A do pupki zamierzam zakupić krem do codziennej pielęgnacji, on powinien być bez cynku, bo też myślę, że ten linomag i sudocrem to jest do akcji specjalnych, ale nie wiem na pewno.
Słonce ale ja sie nie denerwuje, odpisalam na szybko dlatego bez emotikonkow

Cytat:
razem raźniej

Dobre z tymi koszulkami

Ja jutro pojade chyba do apteki i pokupuje albo gdzies do dzieciowego sklepu czy cos

Cytat:
no dokładnie u mnie jest tak samo, ale za długo tez w niej nie pochodzi, bo przeciez musi byc świeżutka, wiec po dwóch razach bach do kosza, a potem woła "Aniu a gdzie moja koszulka barcy, nie uprana???"

oj to tak jak ja, juz sie zbieram i tak to odkładam....i chyba jednak po wypłacie do tego wróce hiih
Dokladnie, trzeba zabrac bez mowienia im o tym i koniec

Cytat:
Bo jesteś twardzielka i już nie wnikaj
Ale Cię faszerują mam nadzieję że taka ilość nie zaszkodzi Mikiemu bo aż strach jak się czyta
No nie wnikam, nie wnikam wiesz no ja mam straszne opory przed tym relanium, co prawda to jest 2 mg a nie 4 ale jednak, a to wszystko tylko na skurcze wiec trzeba brac
Stary 2011-08-15, 16:58   #2796
anuska_s
Rozeznanie

Cytat:

Dokladnie, trzeba zabrac bez mowienia im o tym i koniec
oj to ja nie wiem czy uszłybyśmy z życiem
Stary 2011-08-15, 17:06   #2797
lullaby_ml
Zakorzenienie

Cytat:
oj to ja nie wiem czy uszłybyśmy z życiem

taaaa, ichh relikwie pilkarskie.. ale ostatnio sie usmialam bo Ł zawsze spi ze swoim "jaskiem", no on nie moze bez niego zasnac; oczywiscie w nocy kiedy Ł zasypia ten jasiek czasami sie wala po lozku wiec ja go po prostu wyrzucam za, a jakie jest moje zdziwienie rano kiedy widze na jasieczku glowke mojego Ł ostatnio wzielam tego jaska zeby go wyprac bo byl juz siny oczywiscie bez wiedzy Ł no i uslyszalam ze on teraz nie zasnie, ze jak to tak ma teraz byc itd..jasiek sechl 2 dni, wiec pewnej nocy kiedy Ł szybciej zasnal zrobilo mi sie go zal i podnioslam ta jego spiąca glowke i podlozylam czystego, wypranego jaska; chyba sechl za krotko bo dwie noce pozniej Ł zasypia, ja przytulkowana z Mikim do jego pleckow i tylko slysze jak mowi polszeptem:"kochanie, jasieczek smierdzi" wiec go wczoraj wypralam juz za przyzwoleniem

Edytowane przez lullaby_ml
Czas edycji: 2011-08-15 o 17:07
lullaby_ml jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 17:09   #2798
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
taaaa, ichh relikwie pilkarskie.. ale ostatnio sie usmialam bo Ł zawsze spi ze swoim "jaskiem", no on nie moze bez niego zasnac; oczywiscie w nocy kiedy Ł zasypia ten jasiek czasami sie wala po lozku wiec ja go po prostu wyrzucam za, a jakie jest moje zdziwienie rano kiedy widze na jasieczku glowke mojego Ł ostatnio wzielam tego jaska zeby go wyprac bo byl juz siny oczywiscie bez wiedzy Ł no i uslyszalam ze on teraz nie zasnie, ze jak to tak ma teraz byc itd..jasiek sechl 2 dni, wiec pewnej nocy kiedy Ł szybciej zasnal zrobilo mi sie go zal i podnioslam ta jego spiąca glowke i podlozylam czystego, wypranego jaska; chyba sechl za krotko bo dwie noce pozniej Ł zasypia, ja przytulkowana z Mikim do jego pleckow i tylko slysze jak mowi polszeptem:"kochanie, jasieczek smierdzi" wiec go wczoraj wypralam juz za przyzwoleniem
no nie możliwi są i z "relikwiami piłkarskimi" i z jaśkiem
Stary 2011-08-15, 17:16   #2799
lullaby_ml
Zakorzenienie

Swoja droga to ja nigdy nie rozumialam idei jaska do spania, mi tam jakos one nie podchodza
faceci maja swoje mongolskie teorie i koniec
Stary 2011-08-15, 17:17   #2800
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Słonce ale ja sie nie denerwuje, odpisalam na szybko dlatego bez emotikonkow
W takim razie trzymam kciuki za jutrzejszą wizytę .

Pytałam o pościel do wózka, co kupujecie??

Stary 2011-08-15, 17:18   #2801
danika
Zakorzenienie

cześć

wróciliśmy własnie od rodzinki upał sie zrobił a rano było zimno...ja sie ubrałam jak na biegun i sie troszke ugrzałam

Cytat:
ja też jakoś nie moge sie do tego zabrać....

zaraz sie zbieram do kościoła, ale chyba trzeba autkiem jechać bo jakieś czarne chmury na horyzoncie...
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 17:18   #2802
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Swoja droga to ja nigdy nie rozumialam idei jaska do spania, mi tam jakos one nie podchodza

mi bez jaśka też trudno zasnąć

Stary 2011-08-15, 17:20   #2803
stokrotka_
Zadomowienie

ale się uśmiałam czytając o tym jaśku
ehhh ci nasi faceci...

mój co prawda zagorzałym kibicem nie jest...dzięki Bogu. a x boxa na szczęście do sypialni nie zabiera...

a to moja dzisiejsza zdobycz... co prawda już się zastanawiam czy mi pasi.. no ale tż zobaczył i mówi,że jemu się podoba i zostawimy. do tego jest jeszcze baldachim..ale nie mamy stojaka narazie
na pierwszej fotce poszewki i ochraniacz
a na drugiej poszewka na podusię i pognieciony kocyk do tego (dokupiłam bo taki sam był )

Ancia...ja specjalnej nie kupuję,dla mnie zbędny wydatek.. na początek kocyk jakiś.. i coś pod główkę. a na zimę kupię taki śpiworek do wózka specjalny.. będzie do spacerówki na później
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2011-08-15 10.45.52.jpg (76,7 KB, 54 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2011-08-15 10.46.32.jpg (87,2 KB, 46 załadowań)

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Edytowane przez stokrotka_
Czas edycji: 2011-08-15 o 17:24
stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 17:21   #2804
danika
Zakorzenienie

Cytat:

na jesień nic, tylko kocykiem bede małą przykrywać, a na zimę taki śpiworek z polarem w środku kupiłam od razu przy okazji zakupu wózka.
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 17:35   #2805
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Ancia...ja specjalnej nie kupuję,dla mnie zbędny wydatek.. na początek kocyk jakiś.. i coś pod główkę. a na zimę kupię taki śpiworek do wózka specjalny.. będzie do spacerówki na później
Właśnie też myślałam o kocyku, ale nie mam nic pod główkę . Jakaś plaska podusia by się przydała.
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
na jesień nic, tylko kocykiem bede małą przykrywać, a na zimę taki śpiworek z polarem w środku kupiłam od razu przy okazji zakupu wózka.
Aha czyli też podobnie.

Mam dostać rożek welurkowy gruby, więc mam nadzieję, że do wózka się nada na jesień. A potem faktycznie jakiś śpiworek. Ja zachorowałam na taki z womaru, kosztuje ok 100 zł, ale fajny jest. Póki co nie będę kupować, ewentualnie jakąś mini podusię do wózka może?

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Zapomniałam - Stokrotka fajna ta pościel z Kubusiem .

Stary 2011-08-15, 17:37   #2806
luii
Zadomowienie

Stokrotka a gdzie w ie stanik do karmienia kupie bo w mojej miejscowosci nie ma

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 17:43   #2807
lullaby_ml
Zakorzenienie

polecam sklep intymna.pl, maja swietne staniki do karmienia
Stary 2011-08-15, 17:47   #2808
stokrotka_
Zadomowienie

Cytat:
Właśnie też myślałam o kocyku, ale nie mam nic pod główkę . Jakaś plaska podusia by się przydała.

Aha czyli też podobnie.

Mam dostać rożek welurkowy gruby, więc mam nadzieję, że do wózka się nada na jesień. A potem faktycznie jakiś śpiworek. Ja zachorowałam na taki z womaru, kosztuje ok 100 zł, ale fajny jest. Póki co nie będę kupować, ewentualnie jakąś mini podusię do wózka może?

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Zapomniałam - Stokrotka fajna ta pościel z Kubusiem .
dziękuję kolorki ma troszkę żywsze na żywo..

no napewno starczy...jak będzie chłodniej to dziecko grubiej się ubiera..więc kocyk czy takie welurkowe okrycie jak dla mnie ok.tym bardziej że głębokie wózki mają takie ochronki na wierzch od wiatru..

a na zimę też już wybrałam śpiworek nie od mojego wózka..ale taki ,że do gondoli a potem do spacerówki daje radę

co do podusi.. ja mam specjalną dla noworodków z memory foam..
na początek chyba nie trzeba poduszki... ale można coś

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
Stokrotka a gdzie w ie stanik do karmienia kupie bo w mojej miejscowosci nie ma
http://babycarrierdublin.com/pl/brow...category_id=53

ja tu kupiłam. ale z tego co wiem w mothercare są, w debenhams podobno jest wybór.. ja narazie mam jeden. tak na zapas

Luii a skąd Ty jesteś dokładnie??

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

Czas edycji: 2011-08-15 o 17:51
Stary 2011-08-15, 18:09   #2809
luii
Zadomowienie

Cytat:

http://babycarrierdublin.com/pl/brow...category_id=53

ja tu kupiłam. ale z tego co wiem w mothercare są, w debenhams podobno jest wybór.. ja narazie mam jeden. tak na zapas

Luii a skąd Ty jesteś dokładnie??
dzieki za info....ciezko w sumie przez net kupic bo nie wiem jaki mam rozmiar a jestem z carlow

http://www.kochamylaure.pl/
luii jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 18:14   #2810
stokrotka_
Zadomowienie

to kawałek masz w sumie... po sam biustonosz bez sensu. rzeczywiście z rozmiarem takiego bez fiszbiny ,nieusztywnionego to ciężko...

w pobliżu Carlow może spróbuj w tych sieciówkach irlandzkich.

a jak się czujesz?? dawno Cię nie widziałam tutaj

Czas edycji: 2011-08-15 o 18:17
Stary 2011-08-15, 18:16   #2811
AneczkaJ
Rozeznanie

Exclamation Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Dziewczyny z tego co kojarzę Linomagi są różne ten z różową zakrętką jest do pielęgnacji na co dzień "krem Bobo A+E"; a z białą i napisem "z tlenkiem cynku" jest doraźnie na odparzenia itp.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1749776041.jpg (12,8 KB, 6 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1749776539.jpg (11,4 KB, 5 załadowań)
AneczkaJ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 18:23   #2812
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:

Pytałam już o to dziewczyny to większość mówiła że zbędna i że rożek , kocyk itp.

Cytat:
O ja też lubię z jaśkiem. Kiedyś dostałam od tż takiego z naszym zdjęciem to jak mi się na nim dobrze śpiii

Cytat:
Napisane przez AneczkaJ Pokaż wiadomość
Dziewczyny z tego co kojarzę Linomagi są różne ten z różową zakrętką jest do pielęgnacji na co dzień "krem Bobo A+E"; a z białą i napisem "z tlenkiem cynku" jest doraźnie na odparzenia itp.
Ja mam różowy, właśnie z planem do codziennego smarowanka przy przewijaniu. A z cynkiem mam sudocrem.

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 18:29   #2813
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
tez sie z checią dowiem
Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
ja też jakoś nie moge sie do tego zabrać....
No to widzę jest nas wiecej
Cytat:

a to moja dzisiejsza zdobycz... co prawda już się zastanawiam czy mi pasi.. no ale tż zobaczył i mówi,że jemu się podoba i zostawimy. do tego jest jeszcze baldachim..ale nie mamy stojaka narazie
na pierwszej fotce poszewki i ochraniacz
a na drugiej poszewka na podusię i pognieciony kocyk do tego (dokupiłam bo taki sam był )

zdobycz- klasa

A jaki to śpiworek do wózka specjalny??
Stary 2011-08-15, 18:32   #2814
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
nie ma sprawy a myślałam,że taka sama jest...i chciałam podpytać czy warto...ale możliwe,że tylko b.podobna . dzięki

ja też tak chce...szybko i dość"lekko"

ja nie puchnę.. tzn. mam wrażenie ,że na twarzy zaczynam..albo już taka pyza się zrobiłam :/

haha nie tylko ja mam brzoskwinkowe schizy

ja zauważyłam...po tym ile miejsca pod biustonoszem.. i jak się zaokrąglam od samej brzoskwinki w górę.. wcześniej było płasko i dopiero tak jak nad bielizną zaczynał się brzuch..a teraz to mam wrażenie że ciągle się niżej zaczyna...

ale masz zgrabny brzusio i jaka drobna jesteś!!

ja herbat nie kupuje narazie..żadnych. karmi się napije jak coś hahaha

a do pupy... kupiłam bephanten... na takie stosowanie jak coś.. a w razie czegoś większego- to mam sudocrem. ale na początek..mam nadzieję,że wodne chusteczki nawilżone i waciki z wodą stykną.

ja jestem z irl... nie wiem czy Wy macie mieć to samo..

moja torba:
dla mnie:
2 koszule rozpinane, 2 paczki podkładów z apteki,1 paka podpasek ze skrzydełkami z mothercare, i od nich też majtki jednorazowe paczka-5 szt. , wkładki do biustonosza ,biustonosz do karmienia. klapki gumowe, 2 ręczniki, 1 rolka ręczników papierowych

kosmetyczka: mydło w żelu szary jeleń,płyn do higieny intymnej, małe saszetki szamponu(mam oiliatum,by był delikatny jak spłynie gdzies),antyperspirant,po madka nawilżająca,chusteczki nawilżone wodne,pasta i szczoteczka,grzebień,masz ynka do golenia..i chyba tyle...

dla dziecka:
3 komplety: body i pajacyki, otulaczek ( będzie jako pseudo rożek i jako kocyk ) wzięłam jeszcze dodatkowo taką rozpinaną welurkową bluzeczkę.. i półśpiochy. 1 skarpetki,czapeczkę , łapki niedrapki i ze 3 pieluszki tetrowe.

paczkę pampersów, chusteczki wodne do pupy,waciki takie duże prostokątne, wazelinę kosmetyczną..

do tego: aparat w torbie ,telefon.
Stokrotka dzieki bardzo za liste.....to mnie troche rzeczy brakuje.....no nic trzeba jeszcze zakupy male zrobic.Moja karuzelka jestes z melodyjkami bo zapomnialam Ci napisac

cotynato
mecz nas ile chcesz ale dobrze ze focha nie ma

anciaahk ja nie kupuje poscieli do wozka bo moja sis mowi ze to jestzbedny wydatek, mozna zawsze uzyc cos co si ejuz ma, jak np kocyk, spiworek a podusie z lozeczka
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 18:39   #2815
Malgosia1983
Wtajemniczenie

I po wizycie gości. 15 miesięczne żywe srebro...wulkan energii z tego dzieciaka Przy tym przeuroczy jest ten Dominik..Oczywiście po wizycie Tż odkurzał, a ja musiałam wrzucić do prania narzutę na sofę bo cała z mufinek i czekolady
Dostaliśmy kolejną reklamówkę ciuszków i bucików...a już myslałam, że mam spokoj z praniem

Poza tym jestem zła okrutnie bo mój Tż musi jechać służbowo pod koniec tygodnia na południe Francji... Jedzie autem z kolegą z pracy. A ja dostanę do głowy chyba...

---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Stokrotka
Fajna ta Twoja zdobycz

Ancia
Ja również nie kupuje pościeli do wózka...

skurczowo-bolowe dziewczyny
Dzielne jesteście Kochane jeszcze troszkę...
Stary 2011-08-15, 18:47   #2816
aa2
Zakorzenienie

hej seksowne i najlepsze na świecie mamusie

ktoś tesknił?

nie miałam za bardzo ostatnio czasu zeby sobie z wami posiedziec ale juz jestem
dwa dni mieliśmy bardzo intensywne , wczoraj byłam z mężulkiem we Wrocławiu pojechalismy sobie na obiad -co tam ze to 170 km ponad połazilismy , odwiedziłam siorke no i potem do domku a raczej do kolezanki i w domu bylismy przed 24 nawet was poczyatłam ale padłam jak kawka i nic nie zdążyłam naskrobać

a dzis tez mieliśmy jechac na wycieczke ale pojechalismy tylko do parku niedaleko nas , połazilismy troche ale była taka duchota ze juz myslałam ze do auta nie dojde bo byłam padnięta potem szybk akawa u teści, był tam szwagier i wiem ze juz mamy łożeczko-ma mi je w tym tyg przywieść powiedziałam mu jeszcze zeby wzioł materacyk i prześcieradło podgumione wiec coś ruszyło do przodu potem pojechalismy sobei na obiadek i tam siedzimy i patrze a idzie moja kolezanka co tydzień temu urodziła(pisałam wam ze mała miałą 50 cm i niecałe 3 kilo) no i oni własnei tez przyjechali na obiadek wiec miło dzisiejsze popołudnie spedziłam w fajowym towarzystwie
no i miałam małą Natalcie na rączkach laski jaka to kruszynka i cały czas spała i ogólnei taka grzeczna ze szok ma malutką główkę , raczki , nózki i w ogóle sie zakochałam nie dochodzi do mnie ze za miesiac sama bede miała taką kruszyne to niesamowite
Marcel chyba tylko zazdrosny był o jak ja miałam na łapkach i była lekko oparta o brzuchol to ją kopnoł-mały drań chyba mu sie nie spodobało ze tam jakas obac u mamusi

jeja to wam napisałam litanie ciekawe kto to przeczyta

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

no a teraz napisze coś w temacie na który rozmawiałyscie
no ja tez nei kupuje nic do wózka , na poczatek rożek , jakis kocyk a potem to mam jeden rozek taki polarkowy i on moze słuzyc jako kołderka
no a pozatym chyba kupie jakis kombinezonik na zime i chyba starczy

z kosmetyków ja jeszcze nei wiem co kupie, na poczatek niewiele bop jak skóra dzieciątka nie bedzie wymagac to najlepiej jak najmniej chemi zreszta poczytam co tam sobie sprawicie i bede odgapiac hehe
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 18:51   #2817
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość

ktoś tesknił?

nie miałam za bardzo ostatnio czasu zeby sobie z wami posiedziec ale juz jestem
dwa dni mieliśmy bardzo intensywne , wczoraj byłam z mężulkiem we Wrocławiu pojechalismy sobie na obiad -co tam ze to 170 km ponad połazilismy , odwiedziłam siorke no i potem do domku a raczej do kolezanki i w domu bylismy przed 24 nawet was poczyatłam ale padłam jak kawka i nic nie zdążyłam naskrobać

a dzis tez mieliśmy jechac na wycieczke ale pojechalismy tylko do parku niedaleko nas , połazilismy troche ale była taka duchota ze juz myslałam ze do auta nie dojde bo byłam padnięta potem szybk akawa u teści, był tam szwagier i wiem ze juz mamy łożeczko-ma mi je w tym tyg przywieść powiedziałam mu jeszcze zeby wzioł materacyk i prześcieradło podgumione wiec coś ruszyło do przodu potem pojechalismy sobei na obiadek i tam siedzimy i patrze a idzie moja kolezanka co tydzień temu urodziła(pisałam wam ze mała miałą 50 cm i niecałe 3 kilo) no i oni własnei tez przyjechali na obiadek wiec miło dzisiejsze popołudnie spedziłam w fajowym towarzystwie
no i miałam małą Natalcie na rączkach laski jaka to kruszynka i cały czas spała i ogólnei taka grzeczna ze szok ma malutką główkę , raczki , nózki i w ogóle sie zakochałam nie dochodzi do mnie ze za miesiac sama bede miała taką kruszyne to niesamowite
Marcel chyba tylko zazdrosny był o jak ja miałam na łapkach i była lekko oparta o brzuchol to ją kopnoł-mały drań chyba mu sie nie spodobało ze tam jakas obac u mamusi

jeja to wam napisałam litanie ciekawe kto to przeczyta

---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ----------

no a teraz napisze coś w temacie na który rozmawiałyscie
no ja tez nei kupuje nic do wózka , na poczatek rożek , jakis kocyk a potem to mam jeden rozek taki polarkowy i on moze słuzyc jako kołderka
no a pozatym chyba kupie jakis kombinezonik na zime i chyba starczy

z kosmetyków ja jeszcze nei wiem co kupie, na poczatek niewiele bop jak skóra dzieciątka nie bedzie wymagac to najlepiej jak najmniej chemi zreszta poczytam co tam sobie sprawicie i bede odgapiac hehe
No jak to kto przeczyta?? jasne ze my . Mnie sie moja snila ze juz ja mam na rekach i niby to byl sen to i to bylo wspaniale uczucie wiec nie dziwie sie Tobie ze sie zakochalas........no ale jeszcze tylko troszke czekania zostalo
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 18:51   #2818
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Kolorki są żywe i na zdjęciu .
Cytat:
Pytałam już o to dziewczyny to większość mówiła że zbędna i że rożek , kocyk itp.
No właśnie do jesieni pewnie wystarczy, a potem się zobaczy.

Cytat:
A jaki to śpiworek do wózka specjalny??
Mi się taki podoba.
Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
anciaahk ja nie kupuje poscieli do wozka bo moja sis mowi ze to jestzbedny wydatek, mozna zawsze uzyc cos co si ejuz ma, jak np kocyk, spiworek a podusie z lozeczka
Śpiworka nie mam, nie kupuję, a podusi z łóżeczka jakoś mi szkoda na podwórko. Ale póki co obejdę się kocykiem i rożkami.
Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Ancia
Ja również nie kupuje pościeli do wózka...
Gratuluję kolejnych prezentów. A czym będziesz przykrywać dziecię? Kocykami, rożkami itp?
Cytat:

ktoś tesknił?
hehe
Ja się miałam właśnie pytać, gdzie się szlajasz ?
Niezła wycieczka do Wrocławia, super, Cotkę odwiedziłaś?

Stary 2011-08-15, 18:54   #2819
archinta
Zakorzenienie

Cytat:
No wiesz- albo końske zaloty w końcu rówieśnicy to nie wiadomo co to w przyszłości będzie

Mega aktywny czas miałas- ja juz wymiękam na takie wyczyny

I co to za pytanie czy ktoś tęsknił?? Pewnie , ze nikt
Stary 2011-08-15, 19:01   #2820
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
No jak to kto przeczyta?? jasne ze my . Mnie sie moja snila ze juz ja mam na rekach i niby to byl sen to i to bylo wspaniale uczucie wiec nie dziwie sie Tobie ze sie zakochalas........no ale jeszcze tylko troszke czekania zostalo
nooooooooo a ona jeszcze taka kruszynka a męża to popatrzył na swój jeden palec i na całą jej racke i mówi mam wiekszy palec niż jej cała reka nie no cudna jest mielismy jeszcze do nich na kawe jechac ale powiedziałam ze za tydzień podjedziemy-najpierw kupie jej jakiegoś przyjaciela, no i jeszcze cos dl ajej starszej siostrzyczki bo mała Natalcia ma siostrzyczkę prawie 2 letnia tez słodziak jak nic

Ancia własnei Cotki nei odwiedziłam a mąż jak mu powiedziałam ze tam mieszka koleżanka z forum to mówił ze trzeba było sie umówić

Archi wczoraj spoko całkiem, ale dzis na spacerze wysiadłam i autentyczny ze mnie człapuś był juz pod koniec spaceru
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości