|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
| Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
| Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
|
30 | 49,18% |
| Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
|
6 | 9,84% |
| Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
|
30 | 49,18% |
| Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
|
2 | 3,28% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
|
3 | 4,92% |
| Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2791 | |||
|
kosmitka
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
.Cytat:
Ale skoro foch wystarczył, to gratuluję!! Cytat:
A do pupki zamierzam zakupić krem do codziennej pielęgnacji, on powinien być bez cynku, bo też myślę, że ten linomag i sudocrem to jest do akcji specjalnych, ale nie wiem na pewno.
|
|
|
#2792 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A ja wczoraj miałam chyba ze 4 podejścia do all. by zamówic sobie rzeczy do szpitala 9podkłady, gacie itp) i spękałam- uciekłam
|
||
|
|
|
#2793 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
u mnie jest tak samo, ale za długo tez w niej nie pochodzi, bo przeciez musi byc świeżutka , wiec po dwóch razach bach do kosza, a potem woła "Aniu a gdzie moja koszulka barcy, nie uprana???"![]() oj to tak jak ja, juz sie zbieram i tak to odkładam....i chyba jednak po wypłacie do tego wróce hiih
|
|
#2794 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale Cię faszerują mam nadzieję że taka ilość nie zaszkodzi Mikiemu bo aż strach jak się czyta |
|
|
|
|
#2795 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
wiesz no ja mam straszne opory przed tym relanium, co prawda to jest 2 mg a nie 4 ale jednak, a to wszystko tylko na skurcze wiec trzeba brac
|
|
|
#2796 |
|
Rozeznanie
|
oj to ja nie wiem czy uszłybyśmy z życiem
![]()
|
#2797 |
|
Zakorzenienie
|
ale ostatnio sie usmialam bo Ł zawsze spi ze swoim "jaskiem", no on nie moze bez niego zasnac; oczywiscie w nocy kiedy Ł zasypia ten jasiek czasami sie wala po lozku wiec ja go po prostu wyrzucam za, a jakie jest moje zdziwienie rano kiedy widze na jasieczku glowke mojego Ł oczywiscie bez wiedzy Ł no i uslyszalam ze on teraz nie zasnie, ze jak to tak ma teraz byc itd..jasiek sechl 2 dni, wiec pewnej nocy kiedy Ł szybciej zasnal zrobilo mi sie go zal i podnioslam ta jego spiąca glowke i podlozylam czystego, wypranego jaska; chyba sechl za krotko bo dwie noce pozniej Ł zasypia, ja przytulkowana z Mikim do jego pleckow i tylko slysze jak mowi polszeptem:"kochanie, jasieczek smierdzi"
Edytowane przez lullaby_ml Czas edycji: 2011-08-15 o 17:07 |
|
|
|
#2798 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2799 |
|
Zakorzenienie
|
Swoja droga to ja nigdy nie rozumialam idei jaska do spania, mi tam jakos one nie podchodza
![]() faceci maja swoje mongolskie teorie i koniec
|
|
#2800 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
Pytałam o pościel do wózka, co kupujecie??
|
|
|
#2801 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć
![]() wróciliśmy własnie od rodzinki upał sie zrobił a rano było zimno...ja sie ubrałam jak na biegun i sie troszke ugrzałam ![]() Cytat:
![]() zaraz sie zbieram do kościoła, ale chyba trzeba autkiem jechać bo jakieś czarne chmury na horyzoncie... |
|
|
|
|
#2802 | |
|
kosmitka
|
Cytat:
![]() mi bez jaśka też trudno zasnąć
|
|
|
#2803 |
|
Zadomowienie
|
ale się uśmiałam czytając o tym jaśku
ehhh ci nasi faceci... mój co prawda zagorzałym kibicem nie jest...dzięki Bogu. a x boxa na szczęście do sypialni nie zabiera... ![]() ![]() a to moja dzisiejsza zdobycz... co prawda już się zastanawiam czy mi pasi.. no ale tż zobaczył i mówi,że jemu się podoba i zostawimy. do tego jest jeszcze baldachim..ale nie mamy stojaka narazie ![]() na pierwszej fotce poszewki i ochraniacz a na drugiej poszewka na podusię i pognieciony kocyk do tego (dokupiłam bo taki sam był )Ancia...ja specjalnej nie kupuję,dla mnie zbędny wydatek.. na początek kocyk jakiś.. i coś pod główkę. a na zimę kupię taki śpiworek do wózka specjalny.. będzie do spacerówki na później
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-15 o 17:24 |
|
|
|
#2804 |
|
Zakorzenienie
|
na jesień nic, tylko kocykiem bede małą przykrywać, a na zimę taki śpiworek z polarem w środku kupiłam od razu przy okazji zakupu wózka.
|
|
|
|
#2805 | ||
|
kosmitka
|
Cytat:
. Jakaś plaska podusia by się przydała.Cytat:
Mam dostać rożek welurkowy gruby, więc mam nadzieję, że do wózka się nada na jesień. A potem faktycznie jakiś śpiworek. Ja zachorowałam na taki z womaru, kosztuje ok 100 zł, ale fajny jest. Póki co nie będę kupować, ewentualnie jakąś mini podusię do wózka może? ---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ---------- Zapomniałam - Stokrotka fajna ta pościel z Kubusiem .
|
|
|
#2806 |
|
Zadomowienie
|
Stokrotka a gdzie w ie stanik do karmienia kupie bo w mojej miejscowosci nie ma
|
|
|
|
#2807 |
|
Zakorzenienie
|
polecam sklep intymna.pl, maja swietne staniki do karmienia
|
|
#2808 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
kolorki ma troszkę żywsze na żywo.. no napewno starczy...jak będzie chłodniej to dziecko grubiej się ubiera..więc kocyk czy takie welurkowe okrycie jak dla mnie ok.tym bardziej że głębokie wózki mają takie ochronki na wierzch od wiatru.. a na zimę też już wybrałam śpiworek nie od mojego wózka..ale taki ,że do gondoli a potem do spacerówki daje radę ![]() co do podusi.. ja mam specjalną dla noworodków z memory foam.. na początek chyba nie trzeba poduszki... ale można coś Cytat:
ja tu kupiłam. ale z tego co wiem w mothercare są, w debenhams podobno jest wybór.. ja narazie mam jeden. tak na zapas ![]() Luii a skąd Ty jesteś dokładnie??
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-15 o 17:51 |
||
|
|
|
#2809 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2810 |
|
Zadomowienie
|
to kawałek masz w sumie... po sam biustonosz bez sensu. rzeczywiście z rozmiarem takiego bez fiszbiny ,nieusztywnionego to ciężko...
w pobliżu Carlow może spróbuj w tych sieciówkach irlandzkich. a jak się czujesz?? dawno Cię nie widziałam tutaj
Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo" Edytowane przez stokrotka_ Czas edycji: 2011-08-15 o 18:17 |
|
|
|
#2811 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny z tego co kojarzę Linomagi są różne ten z różową zakrętką jest do pielęgnacji na co dzień "krem Bobo A+E"; a z białą i napisem "z tlenkiem cynku" jest doraźnie na odparzenia itp.
|
#2812 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja mam różowy, właśnie z planem do codziennego smarowanka przy przewijaniu. A z cynkiem mam sudocrem. |
||
|
|
|
#2813 | |
|
Zakorzenienie
|
tez sie z checią dowiem
No to widzę jest nas wiecej ![]() Cytat:
![]() A jaki to śpiworek do wózka specjalny?? |
|
|
|
|
#2814 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.....no nic trzeba jeszcze zakupy male zrobic.Moja karuzelka jestes z melodyjkami bo zapomnialam Ci napisac cotynato mecz nas ile chcesz ale dobrze ze focha nie maanciaahk ja nie kupuje poscieli do wozka bo moja sis mowi ze to jestzbedny wydatek, mozna zawsze uzyc cos co si ejuz ma, jak np kocyk, spiworek a podusie z lozeczka |
|
|
|
|
#2815 |
|
Wtajemniczenie
|
I po wizycie gości. 15 miesięczne żywe srebro...wulkan energii z tego dzieciaka
Przy tym przeuroczy jest ten Dominik..Oczywiście po wizycie Tż odkurzał, a ja musiałam wrzucić do prania narzutę na sofę bo cała z mufinek i czekolady ![]() Dostaliśmy kolejną reklamówkę ciuszków i bucików...a już myslałam, że mam spokoj z praniem ![]() Poza tym jestem zła okrutnie bo mój Tż musi jechać służbowo pod koniec tygodnia na południe Francji... Jedzie autem z kolegą z pracy. A ja dostanę do głowy chyba... ---------- Dopisano o 18:39 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ---------- Stokrotka Fajna ta Twoja zdobycz Ancia Ja również nie kupuje pościeli do wózka... skurczowo-bolowe dziewczyny Dzielne jesteście Kochane
|
#2816 |
|
Zakorzenienie
|
hej seksowne i najlepsze na świecie mamusie
![]() ktoś tesknił? nie miałam za bardzo ostatnio czasu zeby sobie z wami posiedziec ale juz jestem ![]() dwa dni mieliśmy bardzo intensywne , wczoraj byłam z mężulkiem we Wrocławiu pojechalismy sobie na obiad -co tam ze to 170 km ponad a raczej do kolezanki i w domu bylismy przed 24 nawet was poczyatłam ale padłam jak kawka i nic nie zdążyłam naskrobać![]() a dzis tez mieliśmy jechac na wycieczke ale pojechalismy tylko do parku niedaleko nas , połazilismy troche ale była taka duchota ze juz myslałam ze do auta nie dojde bo byłam padnięta potem szybk akawa u teści, był tam szwagier i wiem ze juz mamy łożeczko-ma mi je w tym tyg przywieść potem pojechalismy sobei na obiadek i tam siedzimy i patrze a idzie moja kolezanka co tydzień temu urodziła(pisałam wam ze mała miałą 50 cm i niecałe 3 kilo) no i oni własnei tez przyjechali na obiadek wiec miło dzisiejsze popołudnie spedziłam w fajowym towarzystwieno i miałam małą Natalcie na rączkach ![]() Marcel chyba tylko zazdrosny był o jak ja miałam na łapkach i była lekko oparta o brzuchol to ją kopnoł-mały drań jeja to wam napisałam litanie ciekawe kto to przeczyta---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:44 ---------- no a teraz napisze coś w temacie na który rozmawiałyscie ![]() no ja tez nei kupuje nic do wózka , na poczatek rożek , jakis kocyk a potem to mam jeden rozek taki polarkowy i on moze słuzyc jako kołderka ![]() no a pozatym chyba kupie jakis kombinezonik na zime i chyba starczy ![]() z kosmetyków ja jeszcze nei wiem co kupie, na poczatek niewiele bop jak skóra dzieciątka nie bedzie wymagac to najlepiej jak najmniej chemi zreszta poczytam co tam sobie sprawicie i bede odgapiac hehe
|
|
|
|
#2817 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
. Mnie sie moja snila ze juz ja mam na rekach i niby to byl sen to i to bylo wspaniale uczucie wiec nie dziwie sie Tobie ze sie zakochalas... .....no ale jeszcze tylko troszke czekania zostalo
|
|
|
|
|
#2818 | ||
|
kosmitka
|
Kolorki są żywe i na zdjęciu
Cytat:
Mi się taki podoba. Cytat:
Gratuluję kolejnych prezentów. A czym będziesz przykrywać dziecię? Kocykami, rożkami itp? Ja się miałam właśnie pytać, gdzie się szlajasz ? Niezła wycieczka do Wrocławia, super, Cotkę odwiedziłaś?
|
|
|
#2819 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
w końcu rówieśnicy to nie wiadomo co to w przyszłości będzie ![]() Mega aktywny czas miałas- ja juz wymiękam na takie wyczyny ![]() I co to za pytanie czy ktoś tęsknił?? Pewnie , ze nikt |
|
|
|
|
#2820 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bo mała Natalcia ma siostrzyczkę prawie 2 letnia tez słodziak jak nicAncia własnei Cotki nei odwiedziłam a mąż jak mu powiedziałam ze tam mieszka koleżanka z forum to mówił ze trzeba było sie umówić ![]() Archi wczoraj spoko całkiem, ale dzis na spacerze wysiadłam i autentyczny ze mnie człapuś był juz pod koniec spaceru |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:27.

.

... to widze ze w tym samym czasie bedziemy pakowac kartony hihi

mam nadzieję że taka ilość nie zaszkodzi Mikiemu bo aż strach jak się czyta