Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-15, 12:36   #2431
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Jak widać tycie w ciąży to kwestia dość indywidulana...Teściowa, osoba drobna i szczuplutka, przytyła ok 9 kg w ciąży z moim Tż, przy raczej siedzącej pracy, a Tż urodził się duży i zdrowy jak rybka Przytycie więcej niż 15 kg moim zdaniem to jednak efekt folgowania zachciankom, które idą raczej w biodra, niż w dziecko Ja tam sobie nie żałuję jedzenia i nigdy nie żałowałam, ale patrzę tylko na to, by to co jem lub na co mam nieodpartą ochotę, to była zdrowa i pozywna dla dziecka zachcianka, a nie puste kalorie. Na początku ciązy miałam fazy na chipsy czy żelki, ale mi przeszło i teraz twardo mówię sobie nie, bo wiem że dla fasolki nic dobrego takie jedzenie nie zrobi.
u mne póki co słodycze mogą nie istnieć

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 13:05   #2432
emigra
Zakorzenienie

A mi chyba wrocil okres wzruszen i beksy ... rano ogladalam serial, w ktorym zginela w wypadku matka kilkumiesiecznego chlopczyka i jak jej maz sie z nia zegnal i przyjaciele ... beczalam jak dziecko. A teraz ogladalam sobie film z wesele znajomych sprzed 4 lat - bylismy z mezem wtedy jeszcze tylko roczna para i jak widzialam jak sie bawilismy, calowalismy, jak patrzelismy na siebie - cos pieknego, a co najlepsze nadal tak jest no i znowu beks
07.03.2012, 20:35
3270g, 47 cm
emigra jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 13:10   #2433
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
A mi chyba wrocil okres wzruszen i beksy ... rano ogladalam serial, w ktorym zginela w wypadku matka kilkumiesiecznego chlopczyka i jak jej maz sie z nia zegnal i przyjaciele ... beczalam jak dziecko. A teraz ogladalam sobie film z wesele znajomych sprzed 4 lat - bylismy z mezem wtedy jeszcze tylko roczna para i jak widzialam jak sie bawilismy, calowalismy, jak patrzelismy na siebie - cos pieknego, a co najlepsze nadal tak jest no i znowu beks
nie jest z Tobą tak źle jeszcze ja potrafię rozpłakać się na reklamach (czy ten serial to Usta Usta?)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-15, 13:21   #2434
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
nie jest z Tobą tak źle jeszcze ja potrafię rozpłakać się na reklamach (czy ten serial to Usta Usta?)
Nie, nie ''Usta usta'' ale na tym jak jeszcze nie bylam w ciazy tez beczalam jak glupia ... tutaj u nas leci taki serial ''Dobre czasy zle czasy'' - tlumaczac z niemieckiego i teraz usmiercili moja ulubiona postac, mimo ze nie ogladam kazdego odcinka, ale tak jakos dzisiaj akurat mi sie wlaczylo i to jeszcze takie emocje ...

Na reklamach? Na jakich np? U nas chyba nie ma takich reklam na ktorych bym sie mogla poplakac- no chyba ze z glupoty rezysera te reklamy, scenarzysty czy kto tam odpowiada za nie
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-15, 13:23   #2435
karolca
Zakorzenienie

nie musi być nic szczególnego.
Po prostu jestem niesamowitą beksą

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-15, 13:24   #2436
Capsta
Raczkowanie

Mi dziewczyny jest dziś tak słabo, że chodzę tylko od krzesła do krzesła. Chciałam pójść na spacer, ale pewnie skończyłabym na pierwszej napotkanej ławce. Zjadłam dwie miski zupy cebulowej, co poprawiło mi nastrój, ale chciałabym jeszcze, żeby wróciło mi trochę energii... Sypiam tyle, że niedługo dostanę odleżyn i wkurza mnie ta niewidzialna lina, która stale ciągnie mnie do łóżka. Na dodatek przed chwilą na balkonie naszła mnie myśl, żeby położyć tam sobie śpiwór...
Capsta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 13:26   #2437
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
nie musi być nic szczególnego.
Po prostu jestem niesamowitą beksą
no dobry, czyli ze mna nie jest az tak ''zle''
Cytat:
Napisane przez Capsta Pokaż wiadomość
Mi dziewczyny jest dziś tak słabo, że chodzę tylko od krzesła do krzesła. Chciałam pójść na spacer, ale pewnie skończyłabym na pierwszej napotkanej ławce. Zjadłam dwie miski zupy cebulowej, co poprawiło mi nastrój, ale chciałabym jeszcze, żeby wróciło mi trochę energii... Sypiam tyle, że niedługo dostanę odleżyn i wkurza mnie ta niewidzialna lina, która stale ciągnie mnie do łóżka. Na dodatek przed chwilą na balkonie naszła mnie myśl, żeby położyć tam sobie śpiwór...
sorki ale jak przeczytalam o tym spiworze to

a ktory to u Ciebie tydzien? Ja do 8-9 sie taka zmeczona i spiaca czulam
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-15, 14:21   #2438
Capsta
Raczkowanie

7-8 tydzień. Nie wiem od którego dnia liczyć kolejny tydzień
Stary 2011-08-15, 14:41   #2439
emigra
Zakorzenienie

Cytat:
od pierwszego dnia miesiaczki liczysz ciaze, jesli np misiaczka zaczela Ci sie w poniedzialek to kazdy poniedzialek jest pelnym tygodniem ciazy i wtorek to np 7 tydzien i 1 dzien ciazy, czyli 8 tydzien zaczety
3270g, 47 cm
Stary 2011-08-15, 16:04   #2440
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:

Ile powinnaś przybyć na wadze?

Jeśli przed ciążą Twoja waga była prawidłowa, podczas ciąży powinnać przytyć 11,5 - 16 kg. Jeśli miałaś niedowagę, zalecany przyrost masy ciała jest nieco większy i wynosi 12,5 -18 kg. W przypadku nadwagi, powinnaś przybrać mniej - 7-11,5 kg.

Zachcianki nie biorą się z kosmosu, tylko organizm daje sygnały, co obecnie jest potrzebne. I obojętnie czy jest to kawałek chudego sera czy ugotowana na parze ryba, czy kilka kromek chleba z dżemem i musztardą.
Sama muszę często "podjadać", bo może się to skończyć na rozmowie z kibelkiem. I szczerze mam w nosie, czy przytyję tylko 10 kg (zaznaczając, że mam niedowagę) czy 20 kg.
Zawsze kochałam jedzenie i nigdy sobie nie żałowałam jeść tego, na co mam ochotę. I teraz też jem to, co chcę.
mi tez obojetnie poki co ile przytyje,potem bede sie martwic, chyba ze w polowie ciazy z 20kg hehe..
ja aktulanie jem czesto ale bardzo male porcje bo zjem kromke i juz nie moge jestem pelna, ale za godzine znowu glodna.
mysle ze w slonice sie nie zamienie. oby hehe
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 16:50   #2441
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

Cytat:
skad ja to znam, mój TŻ sie wściekła ze nic nie robię a zmęczona jestem mnie biegunka wykonczyla, wzielam wegiel i odstawila zelazo narazie
Stary 2011-08-15, 17:31   #2442
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Czesc dziewczynki

Na poczatek Wam powiem ze zwymiotowalam dzis cale pyszne sniadanko ktore przygotowala mi mama...
wiec juz jestem pewna, ze nawet jak zjem od razu po przebudzeniu, nic to nie daje na okrutne mdlosci One i tak sa co rano czasem slabsze czasem mocniejsze.
Akurat zaczelo mnie cofac jak skonczylam jesc a ze zoladek byl swiezo zapelniony wszysciutko poszlo....

Ja juz mam dosc, powiem Wam ze nie moge sobie poradzic ze soba..
Piszecie ze jestescie senne, ja rowniez. Jeszcze jak synek mi tu latal to jakos musialam sie zmusic do aktywnosci a teraz jak wyjechali z tatusiem i mama ze mna siedzi i wszystko za mnie robi, to dostalam takiego lenia ze byl tylko lezala i lezala...
tylko w tym problem ze lezenie mnie jeszcze bardziej oslabia.

Chociaz ten plus ze nie musze nic robic w kuchni.
Nie wiem jak tam wejde jak wroci synek, bede musiala ale teraz unikam kuchennych zapachow poki moge.

Pisalyscie o jedzeniu w ciazy i tyciu....
Wiadomo, ze jak bedziemy jadly co popadnie i ile popadnie, to same sobie zrobimy krzywde, bo naprawde pozniej nie jest lekko zrzucic te pozostale kg.
Na pewno odgrywa tu wazna role genetyka. I wiadomo, ze nie tylko w ciazy. Sa dziewczyny ktore musza sie pilnowac z jedzeniem, a sa takie ze nie musza i nie tyja. Taka prawda.
Ja naleze do tych co musza sie pilnowac.
I przy pierwszej ciazy nie jadlam za dwoch, jadlam normalnie jak przed ciaza. Przytylam w sumie 14 kg, to naprawde niewiele.
Jednak zostalo mi 4-5 kg po porodzie po dojsciu do siebie.

Jedno co Wam moge powiedziec to to, zebsycie nie łudzily sie ze przytyjecie mniej niz 10 kg...Nie zrozumcie mnie zle, ja naprawde kazdj z Was zycze jak najmniej tluszczyku ale..
ciezko jest to uzyskac a nie chodzi o to zeby w ciazy sie odchudzac!
Poza tym wazy sie wiecej przy porodzie, bo dzidzia juz jest spora w brzuszku, do tego dochodza rozpulchniona macica, lozysko, piersi, wody plodowe i my same gromadzimy duzo wody wiec po porodzie bardzo duzo nam zejdzie.

no i co Wam moge jeszcze powiedziec...
ze niestety cialo po porodzie nie jest juz takie jak przed, wiadomo mozna wycwiczyc brzuszek (choc nie bedzie juz taki jak przed ciaza), jednak cos sie zmienia ze cialo staje sie bardziej kobiece i na to nie mamy wplywu. Nie potrafie Wam tego wytlumaczyc, cialo po prostu robi sie inne.

Cytat:
Do Berlina. Jakieś 5-6 godzin jazdy nas czeka Na szczęście w Kostrzynie n. Odrą czeka nas trochę dłuższy postój
na dlugo tam jedziecie?
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
najlepsze jest to ze jak gdzies poczuje papierosy to mnie rzuca z obrzydzenia
ja mam to samo. I tak mialam tez w pierwszej ciazy. Bo i przed piewrsza ciaza i przed druga palilam i odrzut byl duzy. Taki ze nawet na sam widok papierosa bylo mi niedobrze a dym mi strasznie przeszkadza.
Cytat:
Napisane przez ivonka7 Pokaż wiadomość
Ja mam zapowiedziane że zdrowy przyrost wagi w moim przypadku to max. 8kg. więc dbam o siebie i pilnuje tego co jem.
Pozdrawiam wszystkie brzuszki
zycze Ci powodzenia, moze Ci sie uda.
Cytat:
Mi dziewczyny jest dziś tak słabo, że chodzę tylko od krzesła do krzesła. .
ja nie mam energii na nic.
Juz nie wiem czy to od ciaglego lezenia mi tak slabo czy rzeczwiscie organizm moj tego potrzebuje.
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 17:38   #2443
karolca
Zakorzenienie

Aguśka, mogę współczuć. Ja dziś niby czułam się dobrze, poszłam na spacer. Wróciłam do domu i na wejściu poczułam zapach z kuchni. Nie mogłam się powstrzymać i zwymiotowałam, i to porządnie :/
I tak jak mówisz - jednego dnia jest dobrze, drugiego koszmarnie. Też mam lenia, ale nie na tyle, aby leżeć.

Jedziemy na 4 dni tylko.

Ja się nie przejmuję, że po ciąży zostanie mi kilka dodatkowych kilogramów

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-15, 18:00   #2444
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Cytat:
Aguśka, mogę współczuć. Ja dziś niby czułam się dobrze, poszłam na spacer. Wróciłam do domu i na wejściu poczułam zapach z kuchni. Nie mogłam się powstrzymać i zwymiotowałam, i to porządnie :/
I tak jak mówisz - jednego dnia jest dobrze, drugiego koszmarnie. Też mam lenia, ale nie na tyle, aby leżeć.

Jedziemy na 4 dni tylko.

Ja się nie przejmuję, że po ciąży zostanie mi kilka dodatkowych kilogramów
Wlasnie tez zauwazylam ze mam rozne dni pod tym wzgledem. I czasem wydaje mi sie ze jak zwymiotuje to czuje sie lepiej niz jak mnie mdli caly dzien i caly dzien czuje sie jakbym zaraz miala zwrocic co zjadlam;/ I tez myslalam ze moge nad tym zapanowac, a to guzik prawda...
W pierwszej ciazy tez mnie mulilo do konca 3 m-ca ale wydaje mi sie ze bylo to bardziej znosne. Teraz czuje sie zdecydowanie gorzej.
I mam jakies obawy ze bede miala to cala ciaze
Jesli chodzi o podroz to zycze bezpiecznej podrozy.
Odnosnie kg, najgorsze bylo dla mnie to ze nie miescilam sie w ulubione ciuszki
SZYMONEK

Stary 2011-08-15, 18:22   #2445
karolca
Zakorzenienie

z ulubionych spodni "wyrosłam" po zapaleniu trzustki, gdy mogłam zerwać z rygorystyczną dietą. Moim celem było przytyć, bo przez tydzień leczenia i trzy dni w szpitalu straciłam ponad 5 kg :/

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-15, 20:55   #2446
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Bardzo lubię twoje wypowiedzi czytać, są takie... dosadne, ale w taki przyjemny sposób. Jakbyś bardzo ważyła wszystkie słowa, do tego używasz niecodziennych epitetów. Ładnie

Minie taki nastrój. A kiedy miałaś ostatnią miesiączkę?

Cytat:
Od pierwszego dnia OM. Ja miałam 30 czerwca, to był czwartek, czyli od czwartku do środy jest każdy kolejny tydzień.

Cytat:
Napisane przez Aguśkaa83 Pokaż wiadomość

Chociaz ten plus ze nie musze nic robic w kuchni.
Nie wiem jak tam wejde jak wroci synek, bede musiala ale teraz unikam kuchennych zapachow poki moge.

A może jest opcja, że mama zrobi ci coś na zapas do zamrożenia, a potem byście tylko odmrażali? Pierogi, krokiety, zupę? Zupa bez śmietany żadnej.

Pisalyscie o jedzeniu w ciazy i tyciu....
Wiadomo, ze jak bedziemy jadly co popadnie i ile popadnie, to same sobie zrobimy krzywde, bo naprawde pozniej nie jest lekko zrzucic te pozostale kg.
Na pewno odgrywa tu wazna role genetyka. I wiadomo, ze nie tylko w ciazy. Sa dziewczyny ktore musza sie pilnowac z jedzeniem, a sa takie ze nie musza i nie tyja. Taka prawda.
Ja naleze do tych co musza sie pilnowac.
I przy pierwszej ciazy nie jadlam za dwoch, jadlam normalnie jak przed ciaza. Przytylam w sumie 14 kg, to naprawde niewiele.
Jednak zostalo mi 4-5 kg po porodzie po dojsciu do siebie.

Jedno co Wam moge powiedziec to to, zebsycie nie łudzily sie ze przytyjecie mniej niz 10 kg...Nie zrozumcie mnie zle, ja naprawde kazdj z Was zycze jak najmniej tluszczyku ale..
ciezko jest to uzyskac a nie chodzi o to zeby w ciazy sie odchudzac!
Poza tym wazy sie wiecej przy porodzie, bo dzidzia juz jest spora w brzuszku, do tego dochodza rozpulchniona macica, lozysko, piersi, wody plodowe i my same gromadzimy duzo wody wiec po porodzie bardzo duzo nam zejdzie.

no i co Wam moge jeszcze powiedziec...
ze niestety cialo po porodzie nie jest juz takie jak przed, wiadomo mozna wycwiczyc brzuszek (choc nie bedzie juz taki jak przed ciaza), jednak cos sie zmienia ze cialo staje sie bardziej kobiece i na to nie mamy wplywu. Nie potrafie Wam tego wytlumaczyc, cialo po prostu robi sie inne.

Ja 2 tygodnie po cc ważyłam tyle, ile przed ciążą. Przytyłam 9kg, ale zaczynałam z nadwagą, czyli 66kg-->75kg. Teraz zaczynam od 73kg (słodycze ) ale obiecałam sobie, że po ciąży wrócę do ładnej wagi, ok. 60kg.

Figura się zmienia, bo np. biodra zostają ciut szersze i choć ważyłam jak napisałam tak, jak przed ciążą, to nie we wszystkie rzeczy od dołu wchodziłam.

Ale będę nudna do znudzenia ruch, ruch, ruch. Ja ogólnie ruchu nie lubię więc po prostu spacerowałam z wózkiem po 3-4h dziennie.

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

A, miałam jeszcze pisać - kupiłam kolejne spodnie ciążowe, ale nie z brzuszkiem, tylko po prostu jeansy na gumce, rurki jakby.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 20:58   #2447
karolca
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28772452]A, miałam jeszcze pisać - kupiłam kolejne spodnie ciążowe, ale nie z brzuszkiem, tylko po prostu jeansy na gumce, rurki jakby.[/QUOTE]
Fajnie. Ja nie mogę się zmobilizować aby w ogóle ruszyć dupsko do sklepu i poszperać za czymś "na później"
Obecnie po jedzeniu spodni już nie zapinam

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-15, 21:08   #2448
Konto usunięte

A ja nienawidzę, gdy mnie coś ciśnie no to kupuję Pamiętam, że z Agatką ciążowe ciuchy nosiłam po 2 miesiącu już, tak błyskawicznie mi brzuch się zrobił.
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 21:13   #2449
karolca
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28772780]A ja nienawidzę, gdy mnie coś ciśnie no to kupuję Pamiętam, że z Agatką ciążowe ciuchy nosiłam po 2 miesiącu już, tak błyskawicznie mi brzuch się zrobił.[/QUOTE]
mnie jak ciśnie to też nie kupuję, ale póki nic nie kupiłam, to ciśnie mnie to, co już mam Brzucha jeszcze nie mam większego, ale niestety zaparcia i wzdęcia swoje robią

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-15, 21:18   #2450
Capsta
Raczkowanie

OM miałam 20 czerwca, więc kalkulatory pokazują mi 8 tydzień, jednak lekarz wylicza mi nieco inaczej. Nie zależy mi na dokładnych kalkulacjach, bo wiem że bobasy nie interesują się na tym etapie kalendarzem, rośną jak im się podoba, przychodzą na świat kiedy uznają za stosowne
Co do moich wypowiedzi: dziękuję Jakoś tak mam, że pisząc uważniej dobieram słowa (niż mówiąc ).
Stary 2011-08-15, 21:19   #2451
Dragusia88
Zakorzenienie

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28772452]
Ja 2 tygodnie po cc ważyłam tyle, ile przed ciążą. Przytyłam 9kg, ale zaczynałam z nadwagą, czyli 66kg-->75kg. Teraz zaczynam od 73kg (słodycze ) ale obiecałam sobie, że po ciąży wrócę do ładnej wagi, ok. 60kg.

Figura się zmienia, bo np. biodra zostają ciut szersze i choć ważyłam jak napisałam tak, jak przed ciążą, to nie we wszystkie rzeczy od dołu wchodziłam.

Ale będę nudna do znudzenia ruch, ruch, ruch. Ja ogólnie ruchu nie lubię więc po prostu spacerowałam z wózkiem po 3-4h dziennie.[COLOR="Silver"]
ja tez ruchu nie lubie, typem sportowca nie jestem, jestem leniem heh ale licze dzieki karmieniu piersia i spacerom z wózkiem zrzuce wszystkie zbedne kg
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-15, 21:27   #2452
aalegna
Wtajemniczenie

hej co do spodenek ciążowych to ja wybrałam się w sobote do lumpeksów, ale niestety nic nie znalazłam :/ obkupiłam się za to w śpioszki, były w tak idealnym stanie że żal było mi nie brać za 30 zł mam chyba z 13 sztuk teraz tylko musze kupić ten proszek do prania dla dzieci i powypierać ładnie, ale chyba jeszcze poczekam, aż dokupie więcej i wtedy wszystkie razem wypiore
Stary 2011-08-15, 21:29   #2453
Konto usunięte

Ja prałam i od razu po zakupach ciuchlandowych, i potem niedługo przed porodem

Capsta, to masz tak jak moja szwagierka OM i termin ma ok. 26 marca :d
Stary 2011-08-15, 21:42   #2454
aalegna
Wtajemniczenie

ja jestem zielona jeśli chodzi o maleństwa więc powiedzcie mi czy płynu do płukania też się używa do prania rzeczy noworodków czy lepiej nie?
Stary 2011-08-15, 22:26   #2455
Konto usunięte

Ja używałam jak akurat miałam, jak nie to nie Właściwie używałam dlatego, że podobał mi się zapach płynu Dzidziuś. Nawet do swoich rzeczy nieraz dodawałam
Stary 2011-08-15, 22:36   #2456
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Dziewczyny slyszalyscie o tym programie o ciezarnych, ktore nie wiedzialy ze sa w ciazy az do momentu kiedy zaczely rodzic?????

Nie pamietam tytulu programu ale leci o tych kobitkach od pn-pt na programie TLC o 21:00.
Nie ogladalam, widzialam reklame, nie moge uwierzyc ze to mozliwe ?

Cytat:
z ulubionych spodni "wyrosłam" po zapaleniu trzustki, gdy mogłam zerwać z rygorystyczną dietą. Moim celem było przytyć, bo przez tydzień leczenia i trzy dni w szpitalu straciłam ponad 5 kg :/
w druga strone chyba latwiej dopasowac sie do spodni
no a zapalenia trzustki wspolczuje
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28772452]Figura się zmienia, bo np. biodra zostają ciut szersze i choć ważyłam jak napisałam tak, jak przed ciążą, to nie we wszystkie rzeczy od dołu wchodziłam.

Ale będę nudna do znudzenia ruch, ruch, ruch. Ja ogólnie ruchu nie lubię więc po prostu spacerowałam z wózkiem po 3-4h dziennie..[/QUOTE]
tak biodra sa odrobine szersze i np z wielu spodni musialam zrezygnowac, nie dawaly nic cwiczenia, mam wrazenie ze kosci biodrowe sie rozeszly
A co do ruchu to sie z Toba zgodze w polowie.
Bo tez uwazam ze jakakolwiek dieta bez ruchu w ostatecznosci nic nie da, jednak mysle ze ruch musi byc odpowiednio dostosowany do czesci ciala nad ktorymi chcemy pracowac. Bo ja np na oddziale neurochirurgii w pracy mam kochana tyle ruchu co malo ludzi, przez 12 godzin na nogach, siadam tylko na sniadanie i fajke, nawet kawy nie mam czasu wypic na siedzaco bo robie to w miedzy czasie kiedy ide z zabiegowki na sale chorych i akurat to szkodzi moim nogom. Wiadomo ze serce mam zdrowsze ale nogi bardziej schorowane, bardziej popekane naczynka, zylaczki itd. a co wazne wcale nie chudne specjalnie. Duzo wiecej dawal mi aerobik.
Cytat:
Napisane przez aalegna Pokaż wiadomość
ja jestem zielona jeśli chodzi o maleństwa więc powiedzcie mi czy płynu do płukania też się używa do prania rzeczy noworodków czy lepiej nie?
ja uwazam ze im mniej tym lepiej szczegolnie dla takich malych istotek ktorych skora jest niezwykle delikatna.
Ja uzywam tylko proszku i to w malych ilosciach. (niezbedne miminum)
SZYMONEK

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-08-15 o 22:40
Stary 2011-08-15, 22:42   #2457
Cytrynka_Wawa
Zakorzenienie

[QUOTE=Aguśkaa83;28775239]Dziewczyny slyszalyscie o tym programie o ciezarnych, ktore nie wiedzialy ze sa w ciazy az do momentu kiedy zaczely rodzic?????

Nie pamietam tytulu programu ale leci o tych kobitkach od pn-pt na programie TLC o 21:00.
Nie ogladalam, widzialam reklame, nie moge uwierzyc ze to mozliwe ?

/QUOTE]
widzialam zapowiedz ciekawa jestem tego programu choc z drugiej strony jak mozna nie wiedziec ze jest sie w ciazy????
Stary 2011-08-16, 01:01   #2458
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28772452]
Figura się zmienia, bo np. biodra zostają ciut szersze ;) i choć ważyłam jak napisałam tak, jak przed ciążą, to nie we wszystkie rzeczy od dołu wchodziłam.[/QUOTE]

No ja się będę cieszyć, jak mi biodra ciut szersze zostaną, bo akurat przydałoby mi się Nic jeszcze jednak nie przytyłam, ważyłam się, i waga w sumie bez zmian, może dlatego, że mam dużo ruchu. Jednak jak napisała już któraś z was, wzdęcia i zaparcia robią z brzuchem swoje, czasem wygląda jak mały balonik, co czuję po zapięciu spodni i obserwuję w lustrze Chociaż od kilku dni trochę mi przeszło, być może to zasługa gruszek, o których wspominała Karolca. Od weekendu codzienie jedna gruszka musi być
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 08:00   #2459
prince_polo
Zakorzenienie

witajcie
mi siezacznie w czwartek 8 tydzien i tez widze juz ciutenki brzuszek. Tzn nie mowie ze to jakis juz ciązowy ale biorac pod uwage ze miałam calkiem płasciutki to teraz jest znaczna roznica ale to chyba wzdecia. Zaparc nie mam ale wzdecia owszem.....
Spodni jeszcz enie kupuje bo schdlam przed ciaza i mieszcze sie w te ktore byly w pasie za duze a amm jeszcze kilka par za duzych no zreszta lubie chodzic w leginsach itp :P

w moj slub bedzie juz lecial 14 tc Ciekawe czy brzuszek juz bedzie czy nie?

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 08:44   #2460
Konto usunięte

Dziewczyny, nie ma takiej fizycznej możliwości, by kobieta nie wiedziała o swojej ciąży same zobaczycie, są ruchy dziecka i tego nie da się z niczym innym pomylić

Na Ginekologii zakładałam nawet wątek kiedyś o tym, że kobiety twierdzą, że nie wiedzą - jak dla mnie to pięknie ustawiane programy są a kobiety pierniczą dla kasy
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości