mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3 - Strona 158 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 08:14   #4711
dygotka8
Zakorzenienie

Dot.: mamusie listopad/grudzień 2011 cz.3

dzięki Tottie-tż nie jest w ogoóle zorientowany co i ile może kosztowac dla dziecka...my mieszkać będizmey w domu więc wózka nie będę musiała dźwiagać tylko wstawiac do garażu

Glamourous-baba musiałaby z własnej kieszeni dołożyć te 5 gr więc nie chciała pozwolic sobie na "taką rozrzutność"...współczuję bo czasem taki incydent potrafi popsuć humor na parę godzin...
a jak wagowo stoisz?dużo Ci przybyło?

dygotka8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 08:14   #4712
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez fatal21 Pokaż wiadomość
Witam!
A ja się jakoś dziwnie ostatnio czuję.Jakoś mam brak apetytu, a jak coś zjem to zgaga murowana.Dziś na grupounie znalazłam usg 4d z płytka za 125zł w Wawie więc chyba się skuszę.A ile Wy płaciłyście?I kiedy najlepiej zrobic?
My płaciliśmy 200zł na Łuckiej u Makowskiego

A co do wózków to my kupujemy X-Landera

Dziś miałam zacząć robić pranie ale jak patrzę za okno to raczej nie zrobię chyba że się jeszcze wypogodzi.

Ale mnie dziś w nocy bolało pod lewą łopatką

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

http://www.suwaczki.com/tickers/qq87upjyht4ic7jm.png

Edytowane przez joamic1
Czas edycji: 2011-08-16 o 08:15
joamic1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 08:16   #4713
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
U mnie wszyscy dzieciaci znajomi mają x landery i nawet nie zagłębiałam się za bardzo w info na temat innych wózków x lander i już Gondolą kazali się nie przejmować bo ich dzieci juz od 5 miesiaca nie chciały w gondoli jeździć. Spacer wygladał tak ze w jedną stronę jechały w gondoli a spowrotem i tak trzeba było nieść na ręku
no,ale zima to tak śedni z tym noszeniem na rękach jeśli raptem pogoda się popsuje....?
to chyba jakis lans jest na te x landery wśród młodych rodziców??

Stary 2011-08-16, 08:17   #4714
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez dygotka8 Pokaż wiadomość
no,ale zima to tak śedni z tym noszeniem na rękach jeśli raptem pogoda się popsuje....?
to chyba jakis lans jest na te x landery wśród młodych rodziców??
To dość popularny wózek.

Chciałabym, żeby była szczęśliwa, by każdego dnia mogła być dumna, że jest człowiekiem i nasza córką, by jak teraz dawała mi siłę do życia.nasze Małe Szczęście -chwyciło za serce raz na całe życie

Stary 2011-08-16, 08:19   #4715
lina84
Rozeznanie

dzień doberek mamusie
ale ten weekend szybko minął ,przynajmniej pospałam sobie troche
Cały czas się zastanawiam co zakupić maluszkowi na zimę do wózka -ale chyba zdecyduje się na śpiworek .
Dziewczyny wy też macie taki apatyt -normalnie czuje się jak odkurzacz -musze troche przystopować .
We wrzeniu czekają mnie dwa wesela -no cóż świadkową jestem więc musze nazbierac siły-buźka
lina84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 08:24   #4716
goldika
Zakorzenienie

witam porannie

fatal skusilas mnie tym usg 4d za 125 ale poczytalam o wlascicielce gabinetu i moj entuzjazm opadl

Miałam dziś dwa paskudne sny w obu mój synek umarł
1. poszłam na wizyte w tą środę w 28tc i okazało się, że synek waży 2800! Lekarz powiedział, że trzeba przerwać ciążę bo jest za duży i albo on umrze albo umrę ja i synke

2.bylam na jakims obozie, byl moj eks i moj obecny. I ze snu wynikalo ze bylam z jednym i drugi. Dostalam krwawego plamienia i nie mial kto zawiezc mnie do szpitala

Noc mialam do doopy w takim razie. Na szczescie syncio kopie od rana to jestem spokojniejsza. Teoretycznie nie wierze w znaczenia snow ale niesmak zawsze jest.

Cos mialam jeszcze pisac ale zapomialam

Aaaa zanotowalam posciel ktora poleca Joamic i taka cyba kupimy. Tzn wypelnienie. Kompletu poscieli nie kupujemy. Najwyzej 2czesciowa jakas.

---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ----------

Co do spania malucha to nasz bedzie spal w spiworku Tz jeden juz kupil, pewnie jeszcze jeden sie przyda gdyby zabrudzil sie pierwszy.
goldika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 08:25   #4717
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Tottie1984 Pokaż wiadomość
http://www.krolestwodziecka.com/woze...05-p-1277.html

Właśnie doczytałam że jest pierwszy wózek TAKO który ma możlwiośćdoczepienia fotelika innego niż takowskiego - czyli Maxi Cosi. Ciekawa jestem czy rama jest metalowa czy aluminiowa... chyba przejadę się do Tako w najbliższym czasie
w sklepie koles nam wpinał do Princeski fotelik Maxi cosi oczywiscie poz amontowaniu adaptera

A ten model Captiva Mohican- to ten najnowszy model? b. ładny chyba ma pojemniejszy koszyk i b.nowoczesny "dizajn" a cena ta sama
No właśnie nigdzie nie moge znaleźĆ info o stelażu czy z alu czy metal

Edytowane przez nikaa2
Czas edycji: 2011-08-16 o 08:28
nikaa2 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 08:26   #4718
muffinka90
Zakorzenienie

cześć dziewczynki, dotarłam jakoś wczoraj do domu, ale mimo że pociąg był praktycznie pusty i mogłam leżeć do woli nogi spuchły jak bańki, że już nie wspomne o kręgosłupie, to mój ostatni taki dłuuugi wyjazd (no dobra, jeszcze trzeba jakoś wrócić) ale do końca ciąży się nie ruszam poza Szczecin, to był hardcore cały czas miałam twardy brzuch, ale tak megatwardy, brrr...

podczytuje troszke, ale wszystkim nie odp niestety...

gratuluje joamic 7 mies

tincia mąż się spisał

Lece zaraz babcie nawiedzić a otem aronii narwe, mam zamiar zrobic z niej dżemik, ale nie wiem czy wyjdzie, zawsze ją na soki z malinami razem przerabiałam

"I ślubuję Ci...''

moje hobby- xxx
muffinka90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 08:26   #4719
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joamic1 Pokaż wiadomość
To dość popularny wózek.
właśnie to mam na mysli,że jest modny i popularny i teraz każdy(prawie) go kupuje bo widać jakieś to ma znaczenie...

Stary 2011-08-16, 08:29   #4720
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Napisane przez goldika Pokaż wiadomość
Co do spania malucha to nasz bedzie spal w spiworku Tz jeden juz kupil, pewnie jeszcze jeden sie przyda gdyby zabrudzil sie pierwszy.
To naprawdę jeden z lepszych wypełnień dla dzieci. Później Wam napiszę ile u mnie w hurtowni kosztuje.

Ale sny miałaś okropne dobrze że sprawdzają się na odwrót

Stary 2011-08-16, 08:30   #4721
nikaa2
Wtajemniczenie

muffinka
dokłądnie, mi też opuchlizna wczoraj dokuczała, nawet palce u rąk mi spuchły, że zdjęłam obrączkę i nie wiem czy ją założę w tym roku w ogóle... no a stopy to aż piekły
Stary 2011-08-16, 08:31   #4722
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
http://www.krolestwodziecka.com/woze...05-p-1277.html

Właśnie doczytałam że jest pierwszy wózek TAKO który ma możlwiośćdoczepienia fotelika innego niż takowskiego - czyli Maxi Cosi. Ciekawa jestem czy rama jest metalowa czy aluminiowa... chyba przejadę się do Tako w najbliższym czasie
musze porównać ich opisy,ale ten ma ładniejsze kolorki
mimo,ze kolor nie jest dla mnie jakoś ważny,ale jednak princess ma takie smutne kolor tylko

Stary 2011-08-16, 08:31   #4723
oolong
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez truscafka Pokaż wiadomość
Ale się wybyczyłam przez ten weekend Jutro dopiero na 17 do pracy więc w sumie jeszcze 1 dzień

Zaczęło u mnie strasznie padać! Mam nadzieję że do rana przestanie bo jutro robotnicy mają dużo pracy na budowie...

Oglądam piękny film na TV4 "Dom dusz", trwa już 3 godzinę...

po filmie idę wziąć kąpiel i spać - dobranoc mamuśki

---------- Dopisano o 22:24 ---------- Poprzedni post napisano o 22:12 ----------

dziewczyny tak na szybko!!!

WARTO za tą cenę??

http://allegro.pl/zestaw-startowy-av...749501069.html
oglądałam, wyciskacz łez z Winoną Ryder i Meryl Streep - dobrze kojarzę? ja za to wczoraj oglądałam Zawód:Szpieg, a potem nie mogłam zasnąć, ale nie z powodu filmu
sam film super i ten boski Pitt

oolong jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 08:34   #4724
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
To naprawdę jeden z lepszych wypełnień dla dzieci. Później Wam napiszę ile u mnie w hurtowni kosztuje.

Ale sny miałaś okropne dobrze że sprawdzają się na odwrót
piszecie o tej poscieli?

http://allegro.pl/poldaun-sensidream...747182990.html

no ale ciekawe w jakim wieku się ona przydaje? bo na początku to na samym materac+prześcieradło+koc yk albo śpiwór- tak?

---------- Dopisano o 09:34 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
mimo,ze kolor nie jest dla mnie jakoś ważny,ale jednak princess ma takie smutne kolor tylko
nie tylko smutne kolorki spójrz:

http://www.wozkiwielofunkcyjne.com/t...-12-p-107.html

Cytat:
Napisane przez oolong Pokaż wiadomość
oglądałam, wyciskacz łez z Winoną Ryder i Meryl Streep - dobrze kojarzę? ja za to wczoraj oglądałam Zawód:Szpieg, a potem nie mogłam zasnąć, ale nie z powodu filmu
sam film super i ten boski Pitt
i ja oglądałam... Pitt ciacho

p.s. idę poprasowaĆ... :/
Stary 2011-08-16, 08:34   #4725
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
To dość popularny wózek.
jest modny... co nie oznacza ze nie kupi sie tańszego odpowiednika.
Najtańszy X-Landr który udało mi się znaleźć na necie kosztuje ok. 2000zł i składa się tylko ze stelażu, gondoli i fotelika + ochrona p.deszczowa.
Dla przykładu.. wózek który ja wybrałam kosztuje 1400zł i oprócz tych elementów ma jeszcze w cenie torbę, adapter do fotelika, torbę z matą do przewijania i pokrowiec na nóżki.
Oba wózki są aluminiowe i tak samo stabilne... tyle że Tako nie jest tak "modny" jak X-lander.
Stary 2011-08-16, 08:36   #4726
dygotka8
Zakorzenienie

Tottie,a wiesz może jaką głębokośc mają te wózki Tako??bo jest tylko szerokośc i długośc podana chyba
zainteresowałaś mnie tym wózkiem

Stary 2011-08-16, 08:39   #4727
Tottie1984
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nikaa2 Pokaż wiadomość
w sklepie koles nam wpinał do Princeski fotelik Maxi cosi oczywiscie poz amontowaniu adaptera

A ten model Captiva Mohican- to ten najnowszy model? b. ładny chyba ma pojemniejszy koszyk i b.nowoczesny "dizajn" a cena ta sama
No właśnie nigdzie nie moge znaleźĆ info o stelażu czy z alu czy metal
jedziemy z mężem na dniach do TAKO więc wypytam i o Princesske i o Captivie więc dam Ci znać co i jak Chyba jest to najnowszy model bo jak byłam w maju w TAKO to go nie było a obieta mówiła że do października mają pojawić się 2 nowe modele.

Cytat:
hmm tam są przykładowe Princesski - zarówno Captivie, Princesske i X-Jumpera masz dostepne w prawie 100 wersjach kolorystycznych
kilka kostów wcześniej podawałam stronę z 97 wersjami tych wózków... nie wiem jak to jest u takich sprzedawców ale jakbyś zamawiała przez producenta TAKO to szyja Ci w tej samej cenie wózek w kolorytyce która Cię interesuje i czekasz na niego 2-3tygodnie.

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-08-16 o 08:42
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 08:40   #4728
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
dzięki Tottie-tż nie jest w ogoóle zorientowany co i ile może kosztowac dla dziecka...my mieszkać będizmey w domu więc wózka nie będę musiała dźwiagać tylko wstawiac do garażu

Glamourous-baba musiałaby z własnej kieszeni dołożyć te 5 gr więc nie chciała pozwolic sobie na "taką rozrzutność"...współczuję bo czasem taki incydent potrafi popsuć humor na parę godzin...
a jak wagowo stoisz?dużo Ci przybyło?
jak sie do niej brzuchem odwrocilam i zmierzylam wzrokiem zlym to mi jednak dala nowa pewnie nie chce zeby jej myszy zjadly

a wagaowo z 5 kilo...z czego 3 od poczatku sierpnia w takim tempie to do grudnia bede wielorybem MEGA

co do wozkow to sie nie wypowiadam, ale u nas jezdzi mnostwo i tako i xlanderow, mysle ze oba sa tak samo "modne" przy czym tako dostepniejszy cenowo. ja natomiast w czasie weekendu widzialam babeczke z takim espiro ktory mi sie wizualnie bardzo podobal...chociaz co z tego
Stary 2011-08-16, 08:40   #4729
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
jedziemy z mężem na dniach do TAKO więc wypytam i o Princesske i o Captivie więc dam Ci znać co i jak
daj znaĆ
ja dzisiaj się przejde do SŁONIA, może mają obydwa wystawione, a jak nie to niech dzwonią i się pytają o te stelaże
tymczasem prasowanie czeka
Stary 2011-08-16, 08:40   #4730
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
co ślepemu po oczach-nie zauważyłam,że jest więcej stron

coś miałąm jeszcze napisać,ale zapomiałam co...

Stary 2011-08-16, 08:43   #4731
glamourous
Zakorzenienie

u siebie "na wiosce" jeszcze widzialam sporo wozkow atlantic- wizualnie mi sie rzucilo w oczy, tak a propos tego co modne w wozkach
Stary 2011-08-16, 08:43   #4732
nikaa2
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość
jak sie do niej brzuchem odwrocilam i zmierzylam wzrokiem zlym to mi jednak dala nowa pewnie nie chce zeby jej myszy zjadly

a wagaowo z 5 kilo...z czego 3 od poczatku sierpnia w takim tempie to do grudnia bede wielorybem MEGA
i dobrze jej zrobiłaś, pinda jedna

A propos wagi, to kobieto nie załamuj mnie, bo ja mam już 8kg(jak nei więcej bo wagi nei mam.. a miałam sobie kupiĆ, ale wyszło jak zawsze) i to w ciązy pojedynczej także prosze mi nie marudaĆ, tlyko się cieszyĆ bo kiedyś przytyĆ musiałaś to dla zdrówka chłopaków chociaż
Stary 2011-08-16, 08:44   #4733
joamic1
Zadomowienie

GG do joamic1

Cytat:
Tak o tej.
Cytat:
No rzeczywiście smutasy.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 08:44   #4734
elf27
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez glamourous Pokaż wiadomość

co do wozkow to sie nie wypowiadam, ale u nas jezdzi mnostwo i tako i xlanderow, mysle ze oba sa tak samo "modne" przy czym tako dostepniejszy cenowo. ja natomiast w czasie weekendu widzialam babeczke z takim espiro ktory mi sie wizualnie bardzo podobal...chociaz co z tego
Mnie też na początku ujął espiro, był moim faworytem. Koleżanka jednak odradziła nam argumentując, że wykonanie jest kiepskie a wózek był już kilka razy w reklamacji. Z ciężkim sercem zrezygnowałam. Kupiliśmy X-landera. Bynajmniej nie dlatego, że jest "modny", ale chwalony przez użytkowników. Większość znajomych użytkujących ten wózek nie ma z nim problemów i bardzo chwali. A my z TŻ nie lubimy latania po sklepach, próbowania itp. bo i tak trafia się z reguły do punktu wyjścia albo czlowiek jest tak skołowany, że nie wie co wybrać.
Była okazja, wózek w stanie idealnym z pełnym kompletem i wzięliśmy. I nie zastanawiamy się już nad tym

Edytowane przez elf27
Czas edycji: 2011-08-16 o 08:47
elf27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 08:45   #4735
Tottie1984
Rozeznanie

Tutaj jest większość wersji kolrytycznych wózków Takowskich:

http://dino.sklep.pl/nowy/linki/wozk...1/jumper_x.htm

Tyle że nie są to wszystkie bo w hurtowni Tako widziałam szare wózki w zielone grochy a tutaj ich nie ma...

http://dino.sklep.pl/nowy/linki/wozk...1/jumper_x.htm
<< ten jest fajny... ma zieloną ramę

Edytowane przez Tottie1984
Czas edycji: 2011-08-16 o 08:47
Tottie1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 08:47   #4736
dygotka8
Zakorzenienie

Cytat:
hmm tam są przykładowe Princesski - zarówno Captivie, Princesske i X-Jumpera masz dostepne w prawie 100 wersjach kolorystycznych
kilka kostów wcześniej podawałam stronę z 97 wersjami tych wózków... nie wiem jak to jest u takich sprzedawców ale jakbyś zamawiała przez producenta TAKO to szyja Ci w tej samej cenie wózek w kolorytyce która Cię interesuje i czekasz na niego 2-3tygodnie.
wcześneij czytałama,le nie wgłebiałam się w temat wózków-teraz już zaczełam szukać.
może my podjedziemy do jakiegoś sklepu zobaczyć czy je mają...

Glamourous-pewnei się myszy w sklepie wystraszyła...dobrze,że chociaż w ciązy kobieta może coś z tego mieć...chocby reklamówkę za 5 gr

Stary 2011-08-16, 08:47   #4737
goldika
Zakorzenienie

Muffinko wspolczuje spuchniecia nog i ciezkiej podrozy. Fajnie, ze moglam sie wyciagnac na siedzeniach mnie czeka w czw podroz ok 6godz.
Dziewczyny jak to jest z przedzialami dla ciezarnych w pociagach? Konduktora trzeba scigac? Bo zastanawiam sie czy jechac 1klasa czy 2klasa i domagac sie miejsca w przedziale dla ciezarnych.

Joamic to czekamy na info

Hehe to teraz zamiast xlanderow, tako beda dominowac nasze polskie chodniki
ale xlandera mozna dostac w necie za mniej niz 2000zl:
http://allegro.pl/x-lander-xa-jungle...749477186.html
http://allegro.pl/a-wozek-x-lander-x...762455815.html
http://allegro.pl/x-lander-xa-2011-w...751457204.html
to tylko 3 aukcje znalezione na szybcika
Stary 2011-08-16, 08:48   #4738
glamourous
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez elf27 Pokaż wiadomość
Mnie też na początku ujął espiro, był moim faworytem. Koleżanka jednak odradziła nam argumentując, że wykonanie jest kiepskie a wózek był już kilka razy w reklamacji. Z ciężkim sercem zrezygnowałam. Kupiliśmy X-landera. Bynajmniej nie dlatego, że jest "modny", ale chwalony przez użytkowników. Większość znajomych użytkujących ten wózek nie ma z nim problemów i bardzo chwali. A my z TŻ nie lubimy latania po sklepach, próbowania itp. bo i tak trafia się z reguły do punktu wyjścia albo czlowiek jest tak skołowany, że nie wiem co wybrać.
Była okazja, wózek w stanie idealnym z pełnym kompletem i wzięliśmy. I nie zastanawiamy się już nad tym
no ja tez przed kupieniem poczytalam wszystkie dostepne opinie dobrze wiedziec co sie ludziom sprawdza a jak ktos odradzal to cos na pewno jest na rzeczy- ja tylko mowie ze wizualnie byl bardzo ladny...ale wiadomo- to jak wyglada jest sprawa drugorzedna w stosunku do jakosci, wygody uzytkowania itd
Stary 2011-08-16, 08:50   #4739
witaminkaccc
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez dreamnes Pokaż wiadomość
też mam nisko. taka uroda. wiecie co.... już nie widze sobie stóp jak patrzę w dół i cieżko jest mi w wannie wstawać i podnosić się a to my aktualnie troszkę wypielam brzuszek ale taki około jest 28tydz 2 dni

bardo slicznie

kolejna wizyta ---> 23.09 08:00 USG ----> 19.09 13:00

22t 4d - 422 gramy miłości
30t 1d - ?
witaminkaccc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 08:50   #4740
goldika
Zakorzenienie

edit; fakt ze za ta cene nie dodaja fotelika zadnego
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości