Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010 - Strona 55 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 08:56   #1621
lindsley
Zakorzenienie

Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Któraś kiedyś wstawiała link do takich opasek/bransoletek dla dzieci na których można napisać np nr tel do opiekuna... Możecie przypomnieć? Gdzie to kupić?

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Już znalazłam...

Michaś
lindsley jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:08   #1622
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia
Dot.: Ogień w gaciach mają, ale swoje Mamusie bardzo kochają! URWISY III-IV 2010

Cytat:
Napisane przez drcron Pokaż wiadomość
a co to to ABEC7 ?
ABEC jest to oznaczenie łożysk, im wyzszy numer tym lepiej, i tym szybsze, najlepiej brać ABEC7, mniejsze numery to bardziej dla dzieci, żeby za szybko rodzicom nie uciekały

Zmykam na zakupy zapas obiadków i kaszek na 3 dni zrobić

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 09:56   #1623
sara 85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez P0P70 Pokaż wiadomość
Dziewczyny miło mi że sie tak martwicie o mnie.
Nie jechałam tym pociągiem. Ja w ten weekend samochodem jechałam pod Kielce. A nawet gdybym jechała pod Opole to akurat tym pociągiem tez nie jeżdżę bo on tak jakoś na około jedzie ale zawsze widzę jak odjeżdża a ja czekam na inny, który jest 20 minut później a i tak w Katowicach jest 1,5 godziny wcześniej.

Niemniej strasznie dużo znajomych do mnie dzwoniło i z pracy tez dzwonili coby sprawdzić czy czasem nim nie jechałam.

Minka - mam nadzieję że ta gorączka to nic poważnego i szybko przejdzie.

My byliśmy w soboę u mojej siostry. Kupiłam skuter dla chrześnicy. Kupiliśmy go pod Kielcami i na przyczepce przewieźliśmy do Stalowej. Oczywiście nam sie przewrócił i obdarliśmy bok. A najlepsze to to że jak go kupowałam to zobaczyłam mala ryskę i sprzeawca musiał wymienić jeden bok. To potem już nie mieliśmy małej ryski tylko wielką rysę. Oj TZ się oberwało bo oczywiście to jego wina . Ale skuter i tak sie podobał.

A moje dziecko dzisiaj sie zdenerwowało i ugryzło swoją 3 letnią "kuzynkę". Ta wszystko jej zabierała , a to zabawki a to cisteczka. Więc w końcu mała się zdenerwowała i ugryzła ją w plecy i to dość mocno - nawet trochę krwi poleciało. Musze małej kaganiec kupić.
A z nowych umiejętności to mała potrafi mówić: Igol.
Pop jak dobrze że nie jechałaś tym pociągiem, mój kolega zawsze nim jezdzi ale wtedy musiał zostać dłużej w pracy

Cytat:
Napisane przez dusiaka Pokaż wiadomość
Postanowiłam zaczekać na ku.pę z tą 10 groszówką. Znajomi żartują i mówią, że przy pierwszym dziecku wpada się w panikę i robi RTG, przy drugim (ja) spokojnie czeka na kupę, przy trzecim - potrąca z kieszonkowego

A tak na poważnie - na infolinii medycznej kazali czekać. Gdyby dziecko podczas połykania sie dałwiło i zachodziłoby podejrzenie, że ciało obce trafiło do tej drugiej dziurki, w stroę płuc, wtedy konieczna jest wizyta w szpitalu.

Wczoraj mojej psiapsiółki synuś - 2 latka, spadł z łóżka (byli gościnnie u cioci na wsi i maluch spał z mamą). Kasia akurat wstała na chwilę zrobić mu mleko bo się obudził, a Pawełek w tym czasie się sturlał i ZŁAMAŁ SOBIE OBOJCZYK W szpitalu go usztywnili (na conajmniej 3 tygodnie), a rodziców pytali kilka razy, jak do tego doszło - podejrzenie znęcania się nad dziećmi...

Morał z mojej i koleżanki sytuacji taki: Na dzieci trzeba baaaardzo uważać, nawet, gdy śpią
biedny Pawełek, ja sobie nie wyobrażam dziecka w gipsie- masakra

Cytat:
Napisane przez pl_madzia Pokaż wiadomość
sara może ta goraczka po upadkuja kiedyś rękę oparzyłam tak niewiele, a miałam po tym 2 dni gorączkę około 39,5 ciężką do zbicia, czasami organizm tak na wypadki reaguje

)
ale możliwe że dopiero teraz, kilka tygodni po upadku?

Cytat:
Napisane przez lindsley Pokaż wiadomość
Któraś kiedyś wstawiała link do takich opasek/bransoletek dla dzieci na których można napisać np nr tel do opiekuna... Możecie przypomnieć? Gdzie to kupić?

---------- Dopisano o 08:56 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

Już znalazłam...
daj linka do tych bransoletek

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 10:49   #1624
drcron
Zakorzenienie

ja tez chętna do tego linka założę Juli jakby co się wydarzyło to żeby ludzie wiedzieli gdzie dzwonić

drcron jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 11:26   #1625
pl_madzia
Zakorzenienie

GG do pl_madzia

Cytat:
Napisane przez sara 85 Pokaż wiadomość

ale możliwe że dopiero teraz, kilka tygodni po upadku?
ja miałam gorączkę na drugi dzień. Po kilku tygodnich to już mi się wydaje mało prawdopodobne

"Życie trzeba przeżyć tak żeby wstyd było opowiadać, ale przyjemnie wspominać"
pl_madzia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 12:10   #1626
drcron
Zakorzenienie

Wiecie co przyszła do mnie koleżanka i rozmawialyśmy na temat wysypki mojego dziecka a ona mi mówi żebym sprawdziła objawy szkarlatyny bo teraz to bardzo popularna choroba
zaszokowała mnie naszej wspólnej znajomej synek zachorował właśnie na szkarlatyne a jedynymi objawami była wysoka gorączka dość dlugo utrzymujaca się za kilka dni pojawiła się wysypka która nie chciała zejść i teraz nie moge sobie przypomniec czy Jula ostatnimi czasy miała temperaturę . Pamiętacie może czy coś o tym pisałam ?

Stary 2011-08-16, 13:56   #1627
mloda1989
Zakorzenienie

drcron sweter 39zl i te spodenki 12zl a przesylka 5zl wiec 56 zł
mloda1989 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 14:09   #1628
drcron
Zakorzenienie

jak jeszcze nie zamwialas to tego sweterka chyba nie będę brała poczekam aż ty go weźmiesz i zobaczę jak wygląda :P tylko spodenki proszę mi policzyć i wysłać numer konta smsem bo gdzieś zgubilam i zaraz przelew zrobie

Stary 2011-08-16, 14:11   #1629
sara 85
Zakorzenienie

Co moge 4 letniej dziewczynce zawieźc do szpitala? Jade do tej małej pozniej, może jakiegos misia jej kupić?

Franio 24.07.2014 r.
sara 85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:00   #1630
Baobabek
Zakorzenienie

GG do Baobabek Send a message via Skype™ to Baobabek

Cytat:
Wiecie co przyszła do mnie koleżanka i rozmawialyśmy na temat wysypki mojego dziecka a ona mi mówi żebym sprawdziła objawy szkarlatyny bo teraz to bardzo popularna choroba
zaszokowała mnie naszej wspólnej znajomej synek zachorował właśnie na szkarlatyne a jedynymi objawami była wysoka gorączka dość dlugo utrzymujaca się za kilka dni pojawiła się wysypka która nie chciała zejść i teraz nie moge sobie przypomniec czy Jula ostatnimi czasy miała temperaturę . Pamiętacie może czy coś o tym pisałam ?
to może być trop u nas też szkarlatyna ostatnio zawitała babki na placu zabaw opowiadały, jednej synek dostał wysypki i gorączki - szkarlatyna, dostał leki i przeszło, ale zaraził dzieci sąsiadki (7 i 11 lat). Może idź do lekarza niech ją dokładnie zbadają??
A ja po weekendzie z tż bo miał te 2 dni wolnego leniuchowaliśmy w sumie z małym, z tym,że w nocy mamy horrory ostatnio - idą mu górne 2 czwórki już w połowie przebite, wczoraj rano na poduszce plama zaschnięta z krwi - od zęba, w buzi miał na podniebieniu też ślad po krwi, czy waszym dzieciom też krew tak przy zębach rosnących leci??
Dodam, że te 2 noce sypia z nami, chodzimy połamani przez to i poobijani, bo mały się rzuca po nas, kopiąc i waląc rękami gdzie popadnie No i jeszcze jeden problem z nim mam - na dworze ciągle pakuje do buzi kamyki - najgorzej jak żwir napotka, łapie garściami i do buzi pcha a no i nadal mi zwiewa a z dobrych rzeczy - tak się strasznie tuli do mnie, jeszcze bardziej niż zwykle - łapie mnie za szyję i aż ściska piszcząc przy tym jeznyyyy jak ja do pracy w wrócę.....a i miałam jeszcze pisać, że byłam u lekarza w piątek, z moimi dolegliwościami - diagnoza: NERWICA (nic nowego), zalecenia: wyeliminować czynniki stresujące i powodujące reakcje nerwicowe co mam kurna zabić teścia?????ehhh

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

Cytat:
Co moge 4 letniej dziewczynce zawieźc do szpitala? Jade do tej małej pozniej, może jakiegos misia jej kupić?
ja mojej siostrzenicy jak w szpitalu była to kupiłam zestaw filiżanek i talerzyków i sztućce do zabawy - no ale ona ma 2,5 roku.

Baobabek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:04   #1631
mloda1989
Zakorzenienie

ja biore tylko ten https://picasaweb.google.com/lh/logi...sKRhnqzAmzseY4

to 17 zl

Edytowane przez mloda1989
Czas edycji: 2011-08-16 o 15:06
Stary 2011-08-16, 15:14   #1632
drcron
Zakorzenienie

Sara misio będzie fajnym prezentem

Dusiak mam juz projekt dla Twojego Tżta ale sie namęczyłam
w załączniku zdjęcie a teraz moge wytłumaczyć co i jak chcę więc:
tam gdzie jest wc i pralka to ten ciemny pasek brązu to to bedzie szary pasek kafelek ale bedzie kończył się na wysokości geberytu <jakoś tak to sie pisze > nad tym będzie jeszcze jedna półka ale z regipsu kafelki położone na podłogę ten ciemny pas co jest przy zlewie to też pasek jasnych płytek a wykończony tymi malutkimi, brodzik cały wylożony z malutkich plytek w środku tak samo tylko że brodzik zrobiony na wysokość 45 cm. wiem że można trzeba tylko podstawe uformowac albo z pustaków albo z cegieł ściany w brodziku wylozone plytkami dużymi , po środku tak jak bedzie bateria pasek malutkich płytek, tam kolo pralki jest taka wneka i w tej wnęce jeszcze 3 pułeczki z tych malutkich plytek zrobione do tego reszta scian w lazience pomalowana na kolor sufit bedzie podwieszany aha i nad zlewem jak bedzie lustro to lustro przymocowane do sciany i kafelki tylko do okoła lustra
mam nadzieje ze jasno to napisaąłm
teraz kolej na Twojego Tżta prosze by sie okreslil cenowo
chodzi o położenie kafelek na podlodze, wylożenie scian w prysznicu ,zbudowanie prysznica od podstaw , wylozenie kafelek do okola lustra na scianie z szafka i zlewem, kafelki tam gdzie wc i pralka i wylozenie kafelkami tych małych puleczek.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg łazienka.jpg (28,4 KB, 33 załadowań)

Stary 2011-08-16, 15:17   #1633
anakazar
Zakorzenienie

Sara myślę,że miś to fajny pomysł.

A moja mała uwielbia pić zieloną herbatę,jak widzi,że ja mam to podbiega z butlą i każe sobie nalać.Tylko nie wiem czy może ją pić?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
anakazar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:21   #1634
drcron
Zakorzenienie

Młoda nie wyswietla mi się nic

---------- Dopisano o 15:21 ---------- Poprzedni post napisano o 15:17 ----------

Dzieci nie powinny pić herbaty bo zawiera teinę ale czy zielonej tez nie mogą to nie wiem najlepiej poczytaj o tym

my teraz mamy szczepienie ostatnie juz i ja sie boję ja zaszczepić jak ma wysypkę ciekawe jak nasza lekarka zareaguje na to że nie chcę Juli szczepić bo jest zsypana krostkami?

a wiecie co te krostki w wiekszej ilości pojawiaja się wieczorem po kąpieli lekko bledną rano są lekko różowe a wieczorem zaś strasznie czerwone wczoraj nawet na posladkach je miała

mam jeszcze takie pytanie jak kapalście dzieci w emolientach to czym myłyście główki ? bo ja myję bubchenem ale nie wiem czy nie powinnam czegos innego użyć

no i dostałam dzisiaj w końcu maselko dla Juleczki dla dzieci ze skazą białkową od dziś może znów jeść blebek <chlebek > z masełkiem

a i wklejam wam mojego łobuza na placu remontu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg Zdjęcie0435.jpg (199,9 KB, 42 załadowań)

Edytowane przez drcron
Czas edycji: 2011-08-16 o 15:23
Stary 2011-08-16, 15:28   #1635
mloda1989
Zakorzenienie

https://picasaweb.google.com/1121387...58692728989890
Stary 2011-08-16, 18:49   #1636
aneczkkaa
Zakorzenienie

Hejka dziewczęta
ale mam nadrabiania ide czytać bo do nocy nie przeczytam
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 20:02   #1637
evitka21
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ASIULEK_23 Pokaż wiadomość

evitka- zdradziłas mnie i nie podzielasz juz mojego losu co prawda moja ladnie zasypia ale ze snem już gorzej... no i niestety ale czasem do grzecznych, niewkurzajacych nie nalezy... a dzis apogeum (3-ka na wierzchu) myślalam, że wystawię ja na allegro

Nie wiem jak to jest, że jest taki okres okolo miesiaca (a nawet wiecej) że spi mi ladnie, bez zadnych pobudek a jest taki miesiac (nadal trwa), ze budzi się minimu 2-3 razy i muszę ladować z nią w łóżku inaczej pobudek byłoby wiecej. No i śpi strasznie niespokojnie, rzuca się, kopie, poplakuje... ostatnio dwie noce pod rząd miala gorączkę. czy to może być ząb? tak długo? trzy pozostale trojki wyszły jednocześnie i było mniej bólu niz przy tej nieszczęsnej... grrr... kiedy znow zacznie ladnie sypiać?
Nooo.. to się wyżalilam...
no przeca równowaga w przyrodzie musi być raz ty , raz ja

ale tak serio, to u nas takie fale są, i po mojemu to zębole [znaczy u lenuchy]-jak cierpi zebowo to też marudna bywa, w nocy się wybudza, płacze, krzyczy, wierci się.
I u niej właśnie jest tak jak piszesz-nie ma że 3 dni nocnych płaczy i ząb , u niej każdy jeden potrafi miesiąc się pchać na światło dzienne, czasem go widać, ale przebic sie nie może, a czasem nawet nie widać, tylko dziąsłową bulwę ma. zresztą ja po jej nocnym [czasem w dzień też placze-wtedy czopa lub syrop dostaje i wraca do siebie] zachowaniu wiem, czy to zęby czy nie.
Także pocieszam cie niniejszym, że jesteś na ostatniej prostej i będzie lepiej jak te dziady już ostatecznie wylezą, no "coś być musi do cholery za zakrętem"

Cytat:
A moje dziecko dzisiaj sie zdenerwowało i ugryzło swoją 3 letnią "kuzynkę". Ta wszystko jej zabierała , a to zabawki a to cisteczka. Więc w końcu mała się zdenerwowała i ugryzła ją w plecy i to dość mocno - nawet trochę krwi poleciało. Musze małej kaganiec kupić.
A z nowych umiejętności to mała potrafi mówić: Igol.
i bardzo dobrze-nie daje sobie dmuchac w kaszę- po mamusi, jak to potencjalna twoja przyszła niedoszła teściowa mówiła-"trąci tobą"

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
w nocy mamy horrory ostatnio - idą mu górne 2 czwórki już w połowie przebite, wczoraj rano na poduszce plama zaschnięta z krwi - od zęba, w buzi miał na podniebieniu też ślad po krwi, czy waszym dzieciom też krew tak przy zębach rosnących leci??
Dodam, że te 2 noce sypia z nami, chodzimy połamani przez to i poobijani, bo mały się rzuca po nas, kopiąc i waląc rękami gdzie popadnie No i jeszcze jeden problem z nim mam - na dworze ciągle pakuje do buzi kamyki - najgorzej jak żwir napotka, łapie garściami i do buzi pcha a no i nadal mi zwiewa a z dobrych rzeczy - tak się strasznie tuli do mnie, jeszcze bardziej niż zwykle - łapie mnie za szyję i aż ściska piszcząc przy tym jeznyyyy jak ja do pracy w wrócę.....a i miałam jeszcze pisać, że byłam u lekarza w piątek, z moimi dolegliwościami - diagnoza: NERWICA (nic nowego), zalecenia: wyeliminować czynniki stresujące i powodujące reakcje nerwicowe co mam kurna zabić teścia?????ehhh
.
biedny kubulinek , młodej z żadnego ząbka krew nie leciała 9czwórki już ma wszystkie), choć bolesne to było dla niej bardzo.
Napisze ci to sama co asiulkowi-to już wasza ostatnia prosta.

A kamole moja już tylko czasem do japy pcha (albo inne interesujące obiekty...)

Jak zalecenie lekarsie, to zalecenie-bagatelizowac nie można , jak wyeliminować czynniki każe to wyeliminować

Cytat:
mam jeszcze takie pytanie jak kapalście dzieci w emolientach to czym myłyście główki ? bo ja myję bubchenem ale nie wiem czy nie powinnam czegos innego użyć
jak kapałam w emoliencie, to główkę myłam żelem 3w1-nivea albo babydream, czyli zwykłymi takimi,a spłukiwałam wodą z dzbanka (nie tą tłustą z wanienki). Moim zdaniem bubchen jak najbardziej jest ok
A teraz od czasu do czasu ją kąpię w emoliencie i w te dni jej po prostu główki nie myję

evitka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 20:40   #1638
madziwnia
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to madziwnia

Witam..
Ja dzis byłam w Koszalinie w lumpku i dostawa po jednej stronie była wiec za 1 kg 65 zł.. ale i tak mama mi zapłaciła za 3 rzeczy 32 zł... śliczne białe ponczo, sztruksy fioletowe, i sliczny kapok ale na rozm. 104 z disneya różowy !!

---------- Dopisano o 20:40 ---------- Poprzedni post napisano o 20:35 ----------

no i po powrocie robiłam generalne porzadki jak przed świetami..:
wyprałam firanki i zasłonki, pomyłam okna, dywan przetarłam , kurze wycierałam nawet pod i na meblach, wszystko przesuwałąm.. wyprałam kanape ktora jest w duzym pokoju bo jeden maluch w pierwszanoc sie zesikał.. chyba ze starchu bo pierwszy raz spał poza domem..
zrobiłam małe przemeblowanie i padam na ryjek

Pola ur. 3 czerwca 2014!
madziwnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 21:01   #1639
ania p
Zakorzenienie

Cytat:
Jakieś puzle czy coś takiego Misie to zbieracze kurzu raczej przynajmniej u mnie

Cytat:
Napisane przez Baobabek Pokaż wiadomość
to może być trop u nas też szkarlatyna ostatnio zawitała babki na placu zabaw opowiadały, jednej synek dostał wysypki i gorączki - szkarlatyna, dostał leki i przeszło, ale zaraził dzieci sąsiadki (7 i 11 lat). Może idź do lekarza niech ją dokładnie zbadają??
A ja po weekendzie z tż bo miał te 2 dni wolnego leniuchowaliśmy w sumie z małym, z tym,że w nocy mamy horrory ostatnio - idą mu górne 2 czwórki już w połowie przebite, wczoraj rano na poduszce plama zaschnięta z krwi - od zęba, w buzi miał na podniebieniu też ślad po krwi, czy waszym dzieciom też krew tak przy zębach rosnących leci??

---------- Dopisano o 15:00 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ----------

ja mojej siostrzenicy jak w szpitalu była to kupiłam zestaw filiżanek i talerzyków i sztućce do zabawy - no ale ona ma 2,5 roku.
Szymek też tak nabierał garsciami i pchał do buzi piasek czy kamienie . Do tego stopnia że nosiłam butelkę wody ze sobą i jak trzeba było to płukałam mu buzię z tego pisku .

Drcron ja w emolientach nie myję ale mam taki fajny olejek z rosmana którego się wlewa kilka kropel do kąpieli i woda jest tłusta . Fajny i za 9.90
Stary 2011-08-17, 08:16   #1640
aneczkkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ania p Pokaż wiadomość
Drcron ja w emolientach nie myję ale mam taki fajny olejek z rosmana którego się wlewa kilka kropel do kąpieli i woda jest tłusta . Fajny i za 9.90
daj jakieś namiary na niego
20-12-14 10 tc
aneczkkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 08:22   #1641
P0P70
Zakorzenienie

Witajcie,
Ale tu cicho. Gdzie Wy wszystkie jesteście?

Cytat:
Napisane przez evitka21 Pokaż wiadomość
Jak zalecenie lekarsie, to zalecenie-bagatelizowac nie można , jak wyeliminować czynniki każe to wyeliminować
Evitka do czego Ty Baobabka namawiasz. Nieładnie

P0P70 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:03   #1642
sidorcia
Rozeznanie

Pop, wszystkie się martwiłyśmy o Ciebie, jak usłyszałyśmy o wypadku na trasie Warszawa-Katowice... Czy jakoś tak
sidorcia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:27   #1643
drcron
Zakorzenienie

widziałyście ten fotelik

http://www.zabawkowicz.pl/zabawka/70...sycarseat.html

a ja doszłam co uczula moje dziecko kurczak po prostu kurczak wczoraj już nie jadła i dzisiaj nie ma ani jednej krostki no i jeszcze podejrzewam jabłka ale czy mogą uczulić ?

Stary 2011-08-17, 09:32   #1644
Darusiaaaa
Zakorzenienie

GG do Darusiaaaa Send a message via Skype™ to Darusiaaaa

moga moga, sasiadki maluch nie moze jesc jabluszek.
A.Camus
Darusiaaaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 09:33   #1645
anakazar
Zakorzenienie

Dziewczyny czy wy szczepicie dzieci przeciw kleszczom?

"Kiedy decydujesz się na dziecko,zgadasz się,że od tej chwili Twoje serce będzie przebywało poza Twoim ciałem"Katharine Hadley
Stary 2011-08-17, 10:07   #1646
P0P70
Zakorzenienie

Ja nie szczepię.

Pozostało mi szczepienie na meningo - jak skończy 2 lata. Czyli już niedługo.
No i cały czas zastanawiam sie nad ospą.

Stary 2011-08-17, 10:18   #1647
anakazar
Zakorzenienie

Ja wczoraj gadając przez telefon,głaskałam po główce mojego malucha i patrzę,a na wewnętrzej stronie ucha ma coś czarnego(ja nigdy kleszcza nie miałam i nie miałam pojęcia jak wygląda)To coś ot tak sobie zejść nie chciało,więc lampka mi się w głowie zapaliła i słowo kleszcz!mało na zawał nie zeszłam,ryczeć mi się chciało jakby kleszcz oznaczał natychmiastową śmierć.Tż z pracy ściągnęłam i do szpitala pojechaliśmy-ja wyciągnąć nigdy w życiu bym się nie odważyła,tż absolutnie ruszać nie pozwoliłam.Cała drogę do szpitala ze strachu mało nie zwymiotowałam i na szczęście był gnój mały i go bez problemu wyciągneli.Nina nawet się nie skrzywiła, jej żałosna matka wyła ofcors
Dlatego się zastanawiam czy nie zaszczepić.Dodam,że nigdzie nie pałętaliśmy się po lasach,polach-musiała złapać u siebie na podwórku,a mamy dużo trawy,drzew.Kota wczoraj cm po cm przeszukiwałam,tż kazałam się obszukać.
Zejde na zawał przed 30-stką

Stary 2011-08-17, 10:30   #1648
P0P70
Zakorzenienie

Nie zazdroszczę przeżyć. To może faktycznie warto zaszczepiść. Moje zwierzaki czasmi pomimo tego że je psikam to coś im się tam wszczepia. Są zaszczepione.

A jest dla dzieci taka szczepionka?

Dobrze że jak juz swoje przeżyłam więc jak zejdę szybko to nie będzie wielka strata bo swoje pożyłam. Czyli jednak lepiej mieć dzieci trochę później. I nawet jak osiwieję to i tak będzie to naturalne. (Jeszcze nie siwieję)

Stary 2011-08-17, 10:41   #1649
anakazar
Zakorzenienie

Cytat:
Nie zazdroszczę przeżyć. To może faktycznie warto zaszczepiść. Moje zwierzaki czasmi pomimo tego że je psikam to coś im się tam wszczepia. Są zaszczepione.

A jest dla dzieci taka szczepionka?

Dobrze że jak juz swoje przeżyłam więc jak zejdę szybko to nie będzie wielka strata bo swoje pożyłam. Czyli jednak lepiej mieć dzieci trochę później. I nawet jak osiwieję to i tak będzie to naturalne. (Jeszcze nie siwieję)
No chyba jest,bo już jakiś czas temu było o tym gadane na wątku(chyba,że się mylę).Muszę teraz przy szczepieniu się wszystkiego od pediatry na ten temat dowiedzieć i chyba zaszczepię,bo sie boję jak cholera.

Kocica była nie wychodzącą,ale taka się zrobiła odważna,że lata po całej wsi.Jest osobna szczepionka dla kota na kleszcze?bo ona zaszczepiona na to wszystko na co powinna.Jak jest osobna to dzownie do weta się umówić i futrzaka szczepie.Bo też miała kleszcza-fryzjerka kocia podczas ścinania jej wyciągnęła wielkiego takiegoJezu,że mi nie przyszło do głowy,żeby kota na to zaszczepić

Edytowane przez anakazar
Czas edycji: 2011-08-17 o 10:43
Stary 2011-08-17, 10:50   #1650
drcron
Zakorzenienie

Anakazar my szczepilismy Julkę przed wakacjami ze względu na to że blisko lasu mieszkamy i że teść jest Gajowym siebie tez szczepiłam tż nie chciał teraz musisz obserwować Ninkę czy cos złego sie nie dzieje A... o którym pisałam w klubie dostał pokleszczowego zapalenia opon mózgowych leżał kilka d\tygodni w spiączce i nikt nie wiedzial dlaczego zapadł w śpiączkę dopiero jedna lekarka przeprowadziła wywiad pod kierunkiem kleszczy, nasz Gajowy < czytaj były teść > zachorował na boleriozę po ukąszeniu kleszcza, ciotka Tżta też na to choruje
Ja Julę oglądam codziennie podczas kąpieli

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości