Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia! - Strona 5 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" wybieram:
Łódź 1 3,57%
Częstochowa 10 35,71%
Kraków 6 21,43%
Wrocław 3 10,71%
Warszawa 5 17,86%
Poznań 3 10,71%
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 13:05   #121
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!

JanuszAgnieszka; oj ciemieniuchą sie nie martw! Oby tylko takie problemy miały dzieciątka na przepuklinę tez na pewno lekarz cosik zaleci wiec bądź dobrej myśli. Slicznie Maleńka rośnie !! Tylko pozostaje mi pogratulować Zaglądaj do nas częściej

sania; ja nie jem wiele słodkiego...no 1 kawałek ciasta czasem i też waga stoi w miejscu
Z bańkami kilka dni jeździłam regularnie ale wiesz co... problem jest jeden - cholernie mnie bolą przy tym ręce bo to jednak ciut siły trzeba a że u mnie właśnie z odginaniem kciuków jest największy problem to odpuściłam.... Patulę się za to w folię i smaruję pod nią jakąś antycellulitową kuracją tołpy oraz ten peeling w którym tak jestem zakochana. Z uwagi na powyższy problem takze zbyt mocno nie szoruję się nim. Czekam na jakaś fajną ofertę na gruponie i wyśle małżowi linka co by mi na urodziny cosik zasponsorował. Wydaje mi się, że z ud najtrudniej będzie mi zrzucić. Wisi mi taki flak...
Słonko, też sie cieszę, że tż taki dobry ojciec. To jaką on przeszedł metamorfozę to w głowie się nie mieści, bo gdy Gabik był w brzusiu to owszem cieszył się ale nie gadał do brzuszka i nie bzikował na punkcie Malutkiej a teraz.... mam wrażenie, że on jest lepszym ojcem niż ja matką

Paulizia; no rób sobie taki pamiętnik jedzeniowy. Ogladałam kiedyś w tv program i mówiono, iż mocno mobilizuje coś takiego to prawidłowego odżywiania. Ja też już wiem, że muszę sobie dać z rok... tylko wiesz, przeraża mnie zima. Bo latem to cokolwiek się wrzuci, jakąś tunike i luz a zimą... nie dość że nadwaga to jeszcze gruby ciuchy pogrubiające - pomijając fakt, że muszę wymienić garderobę bo nie zmieszczę się w nic
Nadal lipa.. buuu Ale jest w domu z Toba ?

antropia; co to 5cm więcej Słonko.. Niewiele... jak się tego pozbyć..

Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10
Twój pierwszy krzyk...

ddaaiissyy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 13:12   #122
eweska
Moderatoreska

Cytat:
Napisane przez JanuszAgnieszka Pokaż wiadomość
witaj Daissy Daria pieknie przybiera 1,5 tyg temu wazyla 4410g, w ciagu 3 tyg przybrala 800 g jest zdrowiutka i piekna, tylko ma przepukline pepkowa. Idziemy 23.08 do chirurga, pediatra powiedziala, ze raczej bedzie operowana na ta przepukline..poza tym od soboty zaczela jej sie "normalizowac" kupka i robi tylko raz dziennie, a nie kilkanascie od 2 miesiecy ropieje jej oczko, pediatra dala juz 2 butelki kropelek i nic. Poza tym walczymy z ciemieniucha, mam nadzieje, ze szybko to zniknie 28.08 planujemy chrzest, troche sie boje, jak ona wytrzyma, jesli je co pol godziny i nie spi w dzien. Karmimy sie wylacznie piersia i jestem z siebie dumna
Kochana mój synal Bartuś tez ma przpuklinę pępkową i przyklejam specjalne plastry już od 2 miesięcy i przepukliny już prawie nie ma, pępuszek się schował, dziwne że pediatra nie zaleciła plastrów bo przeważnie jeśli w ten sposób przepuklina się nie wchłopnie to dopiero operują.
eweska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 13:23   #123
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Kochana mój synal Bartuś tez ma przpuklinę pępkową i przyklejam specjalne plastry już od 2 miesięcy i przepukliny już prawie nie ma, pępuszek się schował, dziwne że pediatra nie zaleciła plastrów bo przeważnie jeśli w ten sposób przepuklina się nie wchłopnie to dopiero operują.
pediatra powiedziala ze te plastry mocno uczulaja wiekszosc dzieci i kazala przykleic tylko wtedy gdy wyjezdzalismy w daleka podroz. Czytalam, ze plastra nie powinno sie samemu przyklejac tylko lekarz, bo mozna scisnac czy uwiezic jelita a nam pediatra kazala zrobic to samemu i juz nie wiemmam nadzieje ze chirurg zaleci jednak plastry. dziekuje za informacje

daisy - ja nie moge za Wami nadazyc i pozniej nie wiem co komu pisac dlatego podczytuje ale malo pisze

Teraz czekamy na Karolinkę - 27/40
JanuszAgnieszka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 13:28   #124
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
ja to bym chciała mieć takie uda
u mnie jest 5 cm więcej
U mnie 56cm...
A najgorzej na wysokości pępka

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 13:32   #125
antropia
Wtajemniczenie

GG do antropia

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
U mnie 56cm...
A najgorzej na wysokości pępka
no fakt...miałam problem z rozmiarówka na allegro jak chciałam sukienkę zamówić, bo kazdy pomiar mojego ciała do innej rozmiaówki pasował, a brzuch do największej
Stary 2011-08-16, 13:34   #126
gusiagatko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ddaaiissyy Pokaż wiadomość
Gusiu, ale slodziutkie kurczątko z Nadusi ! Wiesz, ja bym chciała aby Gabi ciągle taka była
Ja pije co dzień 2 kawy na dzień - rozpuszczalne z mleczkiem
Daisy jestes Brakowalo tu Ciebie!

Podoba mi sie to nosidlo, ktore wybral Twoj maz

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Gusia musisz odpoczywac. Jestes sliczna mamusia i bardzo szczuplusia. Mamaoptymistka ma racje [czesto tak pisze ] i naprawde sa zeczy wazne i wazniejsze. Na dzien dzisiejszy najwazniejsze jest Twoje zdrowie, bo jesli opadniesz z sil to kto sie zajmie mala? Poza tym musisz dobrze jesc i byc wypoczeta by mleczko dla Nadusi bylo pelne wartosci
Wiem kochana. Dziekuje Zaraz zjem obiadek i zmykam na drzemke

za 11 tygodni
Mam nadzieje, ze z mezem szybciutko sie ulozy

Grazin dzieki za odp. w sprawie kawy.
za udana noc

06.07.2011
06:06

Edytowane przez gusiagatko
Czas edycji: 2011-08-16 o 13:38
gusiagatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 14:27   #127
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
witam się w trzeciej części

Dziewczyny, jak wy usypiacie dzieci w dzień? Czy wasze pociechy same ładnie zasypiają czy musicie się namęczyć. Dalej mamy problem z dziennymi drzemkami
ja wkladam do bujaka i albo sam zasypia albo bujam kapciem
ewentualnie ide na hustawke przed dom i usypia na kolanach
Cytat:
Napisane przez monika21121984 Pokaż wiadomość
witamy sie i my, to znaczy ja bo Stasiu juz lulcia
monia k moj mały wiczorkirm zasypia sam, a w dzien albo go bujam kapciem w lezaczku,albo kilka min na rekach

a ja mam pyt do mam butelkowych: JAK ROBICIE MLEKO W NOCY ??? tzn wieczorem 2 butelki od razu ,a w nocy podgrzewacie?
czy za każdym razem gotujecie wode robicie mlenio i studzicie??
ja juz wysiadam z tym mlekiem
ja robie a tz go buja bo okrutnie krzyczy jak sie obudzi i jest mocno głodny.
a stas od razu sie budzi z krzykiem? moze zaczynaj przygotowywac jak tylko sie kreci.
sebek nigdy w nocy nie płacze bo jak zaczyna stekac i szuka cyca to go karmie zanim sie obudzi i rozpłacze
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość
Jeszcze szybciorem wam napiszę o moich schizkach ..

pamiętacie jak pisałam, że pewnie za niedługo będę musiała zacząc Toneczka butlą dokarmiac, bo boje się że mam coraz mniej pokarmu.. ?!

Nom.. to dzisiaj spotkaliśmy podczas spaceru znajomą.. mąż rozgadał się z jej mężem.. więc miałyśmy chwilkę żeby pogadać o dzieciach..

i wiecie co mi nagadała? że jak zacznę podawać małemu MM to będzie gruby, wielki i napuchnięty..

głupoty, wiem

Ale ja wariatka zaczynam sobie do głowy dobierać i ciągle o tym myślę..
moj sebek jest tylko na cycu a wyglada jakbym go karmiła schabowym z ziemniakami
jest gruby
Cytat:
gusia, ja mam za duzo Ty za malo
dac Ci troszke ???

gdzie sa wszyscy????
śpią??

---------- Dopisano o 10:10 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ----------

a gdzie GŁUPIE DZIECKO ????:br zydal:

Sorki Grazin
jestem nie mialam czas u wczoraj
Cytat:
Napisane przez Lolka1212 Pokaż wiadomość

Paulizia
powiem Ci jak ty mi cos powiesz, zgoda?

Ale jakoś specjalnie bujaka nie czyściłam jeszcze.. czyzczę synkę codziennie, więc bujak się nie brudzi hehe Do tej pory tylko gąbką przecierałam miejsce, gdzie jest mordka lwa, bo tam zdarzało się ulać troszkę.. jeszcze nie prałam, ani nie ściągałam w ogóle tego materiału..

Dziewczyny a co to i jak to jest w ogóle karmić na śpiocha?

Rozumiem, że chodzi o to, że dzidzia sama nie upomina się na jedzenie, tylko samemu się daje.. ale przecież gdybym ja tak chciała mojego synka nakarmić i spróbowąłabym go choćby wyciągnąć z łóżeczka jak spi to zaraz by się obudził i już nie byłoby karmienie na śpiocha, tylko karmienie obudzonego..
tez sie zastanawiam jak wyprac bujak, bo juz brudny mam
co do karmienia na spiocha to u nas kazde karmienie nocne tak wyglada maly steka to go przystawiam do piersi zanim sie obudzi moze ma mocny sen po prostu
Cytat:
Napisane przez dorkabl Pokaż wiadomość
Haj, u nas nocka nawet, nawet...

Zauważyłam ze Olek budzi sie w nocy przez stękanie...gdyby nie stękał to by dłużej pospał. Robi kupe wiec nie wiem o co kaman :/
Czy wasze dzieci w nocy tez stekają?
Dlaczego Olek stęka - mama chce pomóc

matall
tez mam egzamin we wrześniu, az mi się nie chce sprawdzać którego. Jak pomyśle ze mam z Olkiem w domu pisać prace mgr...nie mam motywacji, wole sie z nim bawić
seba steka jak mu sie nie odbije lub odbije za mało
Cytat:
Napisane przez antropia Pokaż wiadomość
a dodam jeszcze , że w ramach pocieszenia mam i babcia mnie praktycznie zwyzywały, ze mu butli nie chce dawać...bo mam MAŁO WARTOŚCIOWY POKARM i jak ja mogę tak dziecko katować
nawet nie dyskutowałam z nimi na ten temat...
mało wartosciowy pokarm
mamn ochote kogos kopnac jak to słysze.........
Cytat:

Grazin, jak Sebusiowi nowa fura sie podoba ???
kochana ja o Tobie myslałam ze Cie nie ma ale samej mnie nie było
dzieki za pochwałe fryzurki

SEBYUS ZACHWYCONY SPACERÓWKĄ!!!!
jak go włozyłam to takie usmiechy strzelał!!!! masakra
na spacerku nie płakał i szybko zasnał

w ogole to seba chce siadac! i mu sie to udaje

jak siedzi mi na kolanach to sam sie podnosi az mnie to przeraza
rosnie moj mały oszołomek

podtrzymujecie główke jeszcze? seba juz sam trzyma
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC00851.jpg (70,5 KB, 80 załadowań)

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 14:40   #128
eweska
Moderatoreska

Cytat:
pediatra powiedziala ze te plastry mocno uczulaja wiekszosc dzieci i kazala przykleic tylko wtedy gdy wyjezdzalismy w daleka podroz. Czytalam, ze plastra nie powinno sie samemu przyklejac tylko lekarz, bo mozna scisnac czy uwiezic jelita a nam pediatra kazala zrobic to samemu i juz nie wiemmam nadzieje ze chirurg zaleci jednak plastry. dziekuje za informacje

daisy - ja nie moge za Wami nadazyc i pozniej nie wiem co komu pisac dlatego podczytuje ale malo pisze
Nie wiem czy uczulaja czy nie,ale sa bardzo delikatne dla dziecka, przepuszczaja powietrze, nic się nie dzieje, a plastrami raczej krzywdy nie zrobisz , nie rozumiem jak plastrami można ścisnąć jelita, nie wiem jak trzeba by było tej plaster mocno ścisnąć.
Ja naklejam cały czas sama, pediatra nic nie mówiła, że mam przyjśc z tym plastrem do niej, tylko mam sama naklejać.
U nas bynajmniej plastry pomogły, dziś będe naklejac kolejny, przepuklina zostala już minimalna.

W sobotę przyjeżdża małż mój
Stary 2011-08-16, 14:47   #129
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

A ja wrzuciłam parę zdjęć z weekendu do albumu

Grazynko, ale duuuzy Twoj Sebulek juz !
OMG chyba 6 to już ma ??
a gdzie byłaś ?

Ewesko, suuuper !
często w sumie jest chyba? To niespodzianka czy zaplanowana wizytka ?

gusiagatko, mnie też się podoba a jeszcze śmieszniej Gabik w nim wygląda bo widać tylko nóżki i rączki
Niestety tylko póki co na próbę włożyliśmy tam Malutką, nie wiem jak w praktyce nosidełko się sprawdzi.
Jeśli masz opory przed kawą to może jakąś zbożową sobie popijaj ? Ja osobiście baardzo lubię i często z niej korzystam Smakuje jak rozpuszczalna

mary Help me Może Ty mi pomożesz ? Czy ja mogę używać peelingu glikolowego Isipharma podczas karmienia ?
Już kupiłam krem, który okazuje się musi czekać ale nie wiem co z peelingiem... kurde... Juz 3 x miałam go na mordce i zachwycona jestem efektem, jednak teraz mnie olśniło, że moze kwasy AHA też nie dla mnie Pomożesz...

Twój pierwszy krzyk...

Stary 2011-08-16, 15:07   #130
Weredka
Zadomowienie

Gdyby któraś z mam karmiących Bebilonem chciała spróbować wygrać mleko, to podaję linka http://www.bebilon.pl/ konkurs/ psychozabawy/

spacje trzeba usunąć
Weredka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:33   #131
MoniaK
Zakorzenienie

Zaliczyliśmy już spacerek i zakupy, bo pogoda dzisiaj piękna i gorącooo Kupiłam sobie fajny stanik do karmienia, bo moje już się powoli zużywają

Zosia, brawa za postępy wózkowe może w końcu uda nam się kiedyś zaliczyć jakiś spacerek

Antropia, mało wartościowy pokarm wrrrr moja babcia też tak gada ale ona jest wiekowa więc wybaczam Na dodatek zawsze mówi, że małemu zimno choć na dworze 30 st

Grazin, wow Twój Sebek to rzeczywiście mały grubcio Stawiam Cię za wzór matki karmiącej i niech mi ktoś powie, że dzieci na piersi słabo przybierają Co prawda nie wiem ile mój Tymcio przytył ale mam nadzieję, że wszystko jest w normie.
MoniaK jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 15:33   #132
Lolka1212
Zadomowienie

Mamuśoptymistko dziękuję Ci Zawsze coś miłego do mnei napiszesz i tak podtrzymujesz mnie na duchu jeśli chodzi o karmienie

Co do miejsca nad morzem, to ja i moja rodzina zawsze jeździliśmy do Gdyni i zawsze sobie chwalimy.. ale pewnie odpada skoro z Gdańska pochodzisz

Ddaaiissyy kochana dziekuję za wsparcie Też sądzę tak jak mówisz, że dużo zależy od nas samych jeśli chodzi o karmienie piersią.. Ja myslę, że właśnie przez tą moją motywację i ogromne chęci ciągle udaje się być tylko na UU i unikać butli

Wreszcie jesteś kochana nasza Brakowało tu Ciebie Przejrzałam albumik - jesteście cudne dziewczyny

Jesli chodzi o spacerówkę to uwierzyć nie moge w to co piszesz! Byłoby super, gdyby można było ja na płasko cyknąć Wynudzę dziś mężulkę, żeby przyniósł z dołu tą spacerowa część i będę próbować.. a ty może już sprawdzałaś??

82anusia ty mnie ciągle zadziwiasz tą swoją obowiązkowością.. Masz duzo zajęć i atrakcji to już odpuść stary wątek i nie nadrabiaj Ja tam wolę, żebys była tu z nami i znalazła chwilkę żeby coś napisać na bieżąco, niż miałabyś czas tracić na doczytywanie

Paulizia mam tak samo jesli chodzi o mojego Tonusia.. Z dnia na dzień kocham go coraz bardziej, mimo że wydawało mi się, że więcej już się nie da!

Pamiętam właśnie twoje problemy z cycolami przy karmieniu Fakt, że z jednej strony szkoda.. ale z drugiej tak jak kiedyś pisałaś, dzięki temu, że twój Anteczek tylko MM będzie za niedługo dostawał to będziesz mogła przygalopować z dietą! A jak kilogram szybciej będą ubywać, super humor gwarantowany.. a twój dobry nastrój, to dobry nastrój Antolka

Grazin
sieee uśmiałam z twoich komentarzy!! Uwielbiam Cię

Sebuś wygląda super! Kochany, zadowolony chłopiec

Sania, Ddaaiissyy ja tez mam te bańki, ale stosowanie ich mi nie wychodzi.. podpowiecie raz jeszcze w jaki sposób ten masaż powinno się wykonywać.. Grazin może jescze wynudze o podpowiedź
Stary 2011-08-16, 15:48   #133
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:
Napisane przez MoniaK Pokaż wiadomość
Zaliczyliśmy już spacerek i zakupy, bo pogoda dzisiaj piękna i gorącooo Kupiłam sobie fajny stanik do karmienia, bo moje już się powoli zużywają

Zosia, brawa za postępy wózkowe może w końcu uda nam się kiedyś zaliczyć jakiś spacerek

Antropia, mało wartościowy pokarm wrrrr moja babcia też tak gada ale ona jest wiekowa więc wybaczam Na dodatek zawsze mówi, że małemu zimno choć na dworze 30 st

Grazin, wow Twój Sebek to rzeczywiście mały grubcio Stawiam Cię za wzór matki karmiącej i niech mi ktoś powie, że dzieci na piersi słabo przybierają Co prawda nie wiem ile mój Tymcio przytył ale mam nadzieję, że wszystko jest w normie.
i niech ktoś powie że mleko matki jest MAŁO WARTOŚCIOWE

daisy ale 6 czego? kilo?? bo 6 kg to on mial miesiac temu ponad teraz myśle ze ma koło 8 kg

loluś co do baniek to oliwkujesz sie obficie bierzesz banieczke zasysasz i ciągniesz ruchem zygzakowatym od dołu do góry. lub zataczassz małe kółeczka. i tak powtarzasz aż skóra się zrobi zaczeriwieniona.
taka jestem mądra o! a ile razy użyłąm swoich baniek od porodu??
no prosze?
ktoś zgadnie???

taaak użyłam ich aż 1 raz
no powiem wam efekty spektakularne
Stary 2011-08-16, 15:55   #134
Eve1603
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Paulizia Pokaż wiadomość
Eve, ale o rozszerzeniu menu wczesniej glownie rozmawjaja mamy dzieci na mm. Gdybym karmila tylko piersia tez nie myslalabym o rozszerzaniu diety wczesniej niz po 6 miesiacu
po pierwsze primo wielkie buzi dla Antosia
a z tym co napisalas, to faktycznie tak jest, ale jakos w ktoryms momencie mi sie wydalo, ze wciaz czytam o rozszerzaniu diety i zaczelam sie zastanawiac "czy te dziewczyny powariowaly?" Nie wzielam pod uwage tez tego, ze sa tu tez starsze dzieciatka od mojej Mai

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
ja tam się nie spieszę właśnie, tylko moja teściowa dlatego Was pytałam o to kiedy można. póki co nie zamierzam.
żelazo w ogóle ciężko się wchłania, też mam problemy z nim. ostatnio kupiłam żelazo z kwasem foliowym na lepsze wchłanianie. 5h snu to szał normalnie

no no one wiedzą najlepiej

Grazin o super, że już spacerówka w użyciu. mi się taka goła wydaje jeszcze do małego
napisalam tak ogolnie o tym rozszerzaniu. Powiem Ci, ze po tych godzinach snu - glebokiego i ciaglego - bylam mega wypoczeta

Cytat:
Napisane przez the_sania Pokaż wiadomość
ona "noo bo już zaczyna 4 miesiąc to można jabłuszko, marcheweczkę. a będziesz sama ścierac, czy kupowac?" a minę ma jak o tym mówi, jakby była upalona ziołem i jara się jak szczerbaty do sera. dla niej jest oczywiste że ja mu już dietę rozszerzę bo ona tak namawia.
wiem, ze od wiekow w Polsce sie dzieciom podaje marchew i jablko na "dzien dobry", ale jak slysze o tej marcheweczce i tym jabluszku to az mna rzuca

U mnie zaczyna sie od ziemniaczka, dyni. Marchewki w sloikach nie ma wcale (w pl sklepie oczywiscie jest), ale co kraj to obyczaj.
Swoja droga wspolczuje tych nauk tesciowych, matek, babek

Dziewczyny, jaka piekna pogoda u mnie Troche nawet za goraco

---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ----------

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość

taaak użyłam ich aż 1 raz
no powiem wam efekty spektakularne

a to chyba sie skusze jak wystarczy uzyc RAZ

Eve1603 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:56   #135
ddaaiissyy
Zakorzenienie

GG do ddaaiissyy

Loluś popatrz, nawet w opisie znalazłam, że spacerówka się rozkłada
Niestety nie próbowałam bo jestem u rodziców
Dziękuję Gwiazdko za komplementy pod naszym adresem
Masować należy od dołu do góry ciała, jest nawet wątek o bańce na forum, zaraz poszukam
Edit:
Special for You wątek o masowaniu bańką

Grazin what ?? OMG
hihi myslalam, ze teraz ma z 6 bo Gabik 5,2 Wow !! ale rośnie na potęgę A ile miał jak się urodził??

Twój pierwszy krzyk...

Edytowane przez ddaaiissyy
Czas edycji: 2011-08-16 o 15:59

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 15:58   #136
mimbi
Zakorzenienie

Bylam jestem bede tu

Tylko ogarne chalupe i siebie i powroce na watek. Tesknicie???
mimbi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:59   #137
eweska
Moderatoreska

Cytat:
A ja wrzuciłam parę zdjęć z weekendu do albumu

Grazynko, ale duuuzy Twoj Sebulek juz !
OMG chyba 6 to już ma ??
a gdzie byłaś ?

Ewesko, suuuper !
często w sumie jest chyba? To niespodzianka czy zaplanowana wizytka ?

gusiagatko, mnie też się podoba a jeszcze śmieszniej Gabik w nim wygląda bo widać tylko nóżki i rączki
Niestety tylko póki co na próbę włożyliśmy tam Malutką, nie wiem jak w praktyce nosidełko się sprawdzi.
Jeśli masz opory przed kawą to może jakąś zbożową sobie popijaj ? Ja osobiście baardzo lubię i często z niej korzystam Smakuje jak rozpuszczalna

mary Help me Może Ty mi pomożesz ? Czy ja mogę używać peelingu glikolowego Isipharma podczas karmienia ?
Już kupiłam krem, który okazuje się musi czekać ale nie wiem co z peelingiem... kurde... Juz 3 x miałam go na mordce i zachwycona jestem efektem, jednak teraz mnie olśniło, że moze kwasy AHA też nie dla mnie Pomożesz...
Zaplanowana bo w niedziele chrzcimy
Stary 2011-08-16, 15:59   #138
anulinka2009
Wtajemniczenie

GG do anulinka2009

Hej mamuśki

Doczytałam 3 strony, które dzisiaj spłodziłyście ( chociaż bywało gorzej ).
Ja dzisiaj daleko od komputera. Pierwszy raz Pepe został z ciotkami ( siostrami tż ), jak poszłam na 2 godziny do pracy. Dały radę ( nawet kupę im zrobił ). Jak wróciłam to spał. Za chwilę się obudził i się zaczęło Jeszcze się w swoim życiu tak nie darł, jak dzisiaj. Normalnie masakra. Nie wiedziałam co się z nim dzieje. Próbowałam wszystkiego ( włącznie z cycem ). Dopiero po 20 minutach od zaaplikowania zadziałał viburcol. Dzięki Bogu, że dziewczynom tak nie ryczał, bo pewnie leciałabym w podskokach z pracy ( albo tż - jemu lepiej by to na brzuch zrobiło ). Teraz śpi sobie w wózku, a dziewczyny znowu z nim jeżdżą, a ja nadrabiam zaległości w papierach ( a tż walczy z brzuszkiem na tenisie ).

daisy, mamy takie same nosidełko ( mama tż kupiła dla Pepe )
anulinka2009 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 16:00   #139
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

daisy on był wielki, jak sie urodził to 4 kg niedługo zaczne go ubieraz w ciuchy rozmiar 74 i mysle zeby pampersy 4 kupić bo trójki go cisną...

chciałabym zeby był maleńki a on wyglada jak półroczne dziecko
Stary 2011-08-16, 16:04   #140
matallewar
Zakorzenienie

Do czego zdolne jest głodne dziecko? Przekonajcie się w moim albumie

A tak serio to nie głodne, a po prostu z MEGA potrzebą gryzienia

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ----------

mimbi jasne, że tęsknimy

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-08-16, 16:04   #141
monika21121984
Rozeznanie

GG do monika21121984

grazin , Staś moze i kweka jak sie obudzi,ale ja nie słysze
jak sie budze tio juz krzyczy
ale od wczoraj juz nie ,daje mu tak jak Sania napisała

mam pyt odnosnie pieluszek,czy 2 duzo sie róznią od 3???
bo mi sie konczy opakowanie i nie wiem czy kupic 2 czy 3??
dwojki jeszcze siełanie miesci,chociaz ma juz ponad 6 kg
Stary 2011-08-16, 16:11   #142
matallewar
Zakorzenienie

Edzik znów przekręcił się z pleców na brzuszek
Odwrotnie nie umie

Wczoraj w nocy też mi to zrobił. Nalewam kropelki (bobotic, daję przed jedzeniem), kropelki gotowe, patrzę, a ten na brzuszku A chwilę wcześniej położyłam go na pleckach

---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ----------

Cytat:

U nas dwójki ledwo się dopinały, a trójki były luźne...
A zmienialiśmy przy 5 kg...
Zawsze możesz kupić 3 i jak będą za duże, to zostawić na później

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-08-16, 16:14   #143
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

Cytat:

ja juz bym kupi la 3 po co soie ma gniesc

uzywa ktos pieluch 4????
duzo sie róznia od 3?
Stary 2011-08-16, 16:15   #144
matallewar
Zakorzenienie

Edzikowi widać kła
Nie jedynki, nie dwójki, tylko górny prawy kieł mu rośnie

---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ----------

Cytat:
Napisane przez Grazin Pokaż wiadomość
ja juz bym kupi la 3 po co soie ma gniesc

uzywa ktos pieluch 4????
duzo sie róznia od 3?
U nas trójki cały czas za duże. Nie pomogę

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2011-08-16, 16:15   #145
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

matal sevba tez nie umie z brzucha na plecy

mimbi jasne ze teskniłam

aktualizacja kurczaka w albumie
Stary 2011-08-16, 16:40   #146
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez eweska Pokaż wiadomość
Nie wiem czy uczulaja czy nie,ale sa bardzo delikatne dla dziecka, przepuszczaja powietrze, nic się nie dzieje, a plastrami raczej krzywdy nie zrobisz , nie rozumiem jak plastrami można ścisnąć jelita, nie wiem jak trzeba by było tej plaster mocno ścisnąć.
Ja naklejam cały czas sama, pediatra nic nie mówiła, że mam przyjśc z tym plastrem do niej, tylko mam sama naklejać.
U nas bynajmniej plastry pomogły, dziś będe naklejac kolejny, przepuklina zostala już minimalna.

W sobotę przyjeżdża małż mój
wiem jak wygladaja plastry bo 2 uzylam i zauwazylam, ze maja delikatny klej. Jesli chodzi o scisniecie jelit to chodzi o to ze mozna za slabo pepek wcisnac i wtedy jest problem.

Stary 2011-08-16, 16:46   #147
Grazin
Zakorzenienie

GG do Grazin

ale nudy
chyba umyje okno bo ochydne jest
A ostatnio rozkwasiłam na nim muche i chyba sa ram jej szczatki

seba sie nauczył robić bbbbbbbbbb taki dzwięk wydaje i slini sie przy tym wyglada jak oszołom i wycieram go co minute
a jak sie czymś podnieci to woła 'A GZIIIIIIIIII"
o co mu kaman?:P
Stary 2011-08-16, 16:55   #148
moria44
Wtajemniczenie

Cytat:
Początkowo (nie wcześniej niż w 5 miesiącu i nie później niż w 6 miesiącu):
Stopniowe wprowadzenie niewielkiej ilości glutenu, np. kaszka lub kleik zbożowy glutenowy (1x dziennie, pół łyżeczki, czyli 2-3g na 100 ml) w przecierze jarzynowym
AgaJanuszowa a co to jest przecier jarzynowy?
Ja chciałabym zacząć od kleiku ryżowego ale myślałam, że to się do mleka dodaje/zastępuje jedną dawkę mleka/daje dodatkowo/ nie wiem

Też mi się nie śpieszy i podobnie jak Eve wolałabym nie podawać soczków ale jeśli jabłkowy miałby pomóc na kupki to chyba się skuszę gdy Iga skończy 4 miesiące. Ew. jakieś tarte jabłuszko jeśli takie są odpowiednie dla dzieci w 5 miesiącu życia.

Grazin u mnie na oknie właśnie się osa rozkłada Jakoś się nie mogę zebrać aby ją sprzątnąć. A wstanę i sprzątnę!

God couldn’t be everywhere, so he created mothers

moria44 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 17:04   #149
Paulizia
Wtajemniczenie

Schudlam 600 gramow w tydzien
Czyli w ciagu 3 tygodni schudlam 4 kilo
Jeszcze 23

Bylisny na spacerku i kupilam Pampersy Active Fit 3 i 4
Moje dziecko rosnie w zastraszajaco szybkim tempie.

No i w koncu siega lapka po zabawki. Nieporadnie, ale jednak
Stary 2011-08-16, 17:09   #150
JanuszAgnieszka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez moria44 Pokaż wiadomość
AgaJanuszowa a co to jest przecier jarzynowy?
Ja chciałabym zacząć od kleiku ryżowego ale myślałam, że to się do mleka dodaje/zastępuje jedną dawkę mleka/daje dodatkowo/ nie wiem
przecier to z tego co wiem przecieranie gotowanych warzyw przez sitko i wtedy jest taka papka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości