|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Na miejsce zlotu "czarownic" ![]() |
|||
Łódź |
![]() ![]() ![]() ![]() |
1 | 3,57% |
Częstochowa |
10 | 35,71% |
Kraków |
6 | 21,43% |
Wrocław |
3 | 10,71% |
Warszawa |
5 | 17,86% |
Poznań |
3 | 10,71% |
Głosujący: 28. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#121 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie majowo-czerwcowe 2011 - odsłona trzecia!
JanuszAgnieszka; oj ciemieniuchą sie nie martw! Oby tylko takie problemy miały dzieciątka
![]() ![]() sania; ja nie jem wiele słodkiego...no 1 kawałek ciasta czasem i też waga stoi w miejscu Z bańkami kilka dni jeździłam regularnie ale wiesz co... problem jest jeden - cholernie mnie bolą przy tym ręce bo to jednak ciut siły trzeba a że u mnie właśnie z odginaniem kciuków jest największy problem to odpuściłam.... Patulę się za to w folię i smaruję pod nią jakąś antycellulitową kuracją tołpy oraz ten peeling w którym tak jestem zakochana. Z uwagi na powyższy problem takze zbyt mocno nie szoruję się nim. Czekam na jakaś fajną ofertę na gruponie i wyśle małżowi linka co by mi na urodziny cosik zasponsorował. Wydaje mi się, że z ud najtrudniej będzie mi zrzucić. Wisi mi taki flak... ![]() Słonko, też sie cieszę, że tż taki dobry ojciec. To jaką on przeszedł metamorfozę to w głowie się nie mieści, bo gdy Gabik był w brzusiu to owszem cieszył się ale nie gadał do brzuszka i nie bzikował na punkcie Malutkiej a teraz.... mam wrażenie, że on jest lepszym ojcem niż ja matką Paulizia; no rób sobie taki pamiętnik jedzeniowy. Ogladałam kiedyś w tv program i mówiono, iż mocno mobilizuje coś takiego to prawidłowego odżywiania. Ja też już wiem, że muszę sobie dać z rok... tylko wiesz, przeraża mnie zima. Bo latem to cokolwiek się wrzuci, jakąś tunike i luz a zimą... nie dość że nadwaga to jeszcze gruby ciuchy pogrubiające - pomijając fakt, że muszę wymienić garderobę bo nie zmieszczę się w nic ![]() Nadal lipa.. buuu Ale jest w domu z Toba ? antropia; co to 5cm więcej Słonko.. ![]() ![]()
#122 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#123 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() daisy - ja nie moge za Wami nadazyc i pozniej nie wiem co komu pisac ![]()
![]() |
#124 |
Zakorzenienie
|
U mnie 56cm...
A najgorzej na wysokości pępka ![]()
![]() |
#125 |
Wtajemniczenie
|
no fakt...miałam problem z rozmiarówka na allegro jak chciałam sukienkę zamówić, bo kazdy pomiar mojego ciała do innej rozmiaówki pasował, a brzuch do największej
![]()
#126 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Podoba mi sie to nosidlo, ktore wybral Twoj maz ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Mam nadzieje, ze z mezem szybciutko sie ulozy ![]() Grazin dzieki za odp. w sprawie kawy. ![]() Edytowane przez gusiagatko Czas edycji: 2011-08-16 o 13:38 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#127 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ewentualnie ide na hustawke przed dom i usypia na kolanach Cytat:
sebek nigdy w nocy nie płacze bo jak zaczyna stekac i szuka cyca to go karmie zanim sie obudzi i rozpłacze Cytat:
![]() jest gruby ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() co do karmienia na spiocha to u nas kazde karmienie nocne tak wyglada ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() mamn ochote kogos kopnac jak to słysze......... kochana ja o Tobie myslałam ze Cie nie ma ale samej mnie nie było ![]() dzieki za pochwałe fryzurki ![]() SEBYUS ZACHWYCONY SPACERÓWKĄ!!!! jak go włozyłam to takie usmiechy strzelał!!!! ![]() na spacerku nie płakał i szybko zasnał ![]() w ogole to seba chce siadac! i mu sie to udaje ![]() jak siedzi mi na kolanach to sam sie podnosi ![]() ![]() rosnie moj mały oszołomek ![]() podtrzymujecie główke jeszcze? seba juz sam trzyma
![]() |
#128 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
Ja naklejam cały czas sama, pediatra nic nie mówiła, że mam przyjśc z tym plastrem do niej, tylko mam sama naklejać. U nas bynajmniej plastry pomogły, dziś będe naklejac kolejny, przepuklina zostala już minimalna. W sobotę przyjeżdża małż mój ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#129 |
Zakorzenienie
|
A ja wrzuciłam parę zdjęć z weekendu do albumu
![]() Grazynko, ale duuuzy Twoj Sebulek juz ! OMG chyba 6 to już ma ?? a gdzie byłaś ? ![]() Ewesko, suuuper ! często w sumie jest chyba? To niespodzianka czy zaplanowana wizytka ? gusiagatko, mnie też się podoba a jeszcze śmieszniej Gabik w nim wygląda bo widać tylko nóżki i rączki Niestety tylko póki co na próbę włożyliśmy tam Malutką, nie wiem jak w praktyce nosidełko się sprawdzi. Jeśli masz opory przed kawą to może jakąś zbożową sobie popijaj ? Ja osobiście baardzo lubię i często z niej korzystam ![]() ![]() mary Help me Może Ty mi pomożesz ? Czy ja mogę używać peelingu glikolowego Isipharma podczas karmienia ? Już kupiłam krem, który okazuje się musi czekać ale nie wiem co z peelingiem... kurde... Juz 3 x miałam go na mordce i zachwycona jestem efektem, jednak teraz mnie olśniło, że moze kwasy AHA też nie dla mnie ![]() ![]()
#130 |
Zadomowienie
|
Gdyby któraś z mam karmiących Bebilonem chciała spróbować wygrać mleko, to podaję linka http://www.bebilon.pl/ konkurs/ psychozabawy/
spacje trzeba usunąć |
![]() ![]() |
![]() |
#131 |
Zakorzenienie
|
Zaliczyliśmy już spacerek i zakupy, bo pogoda dzisiaj piękna i gorącooo
![]() ![]() Zosia, brawa za postępy wózkowe ![]() ![]() Antropia, mało wartościowy pokarm wrrrr ![]() ![]() ![]() Grazin, wow Twój Sebek to rzeczywiście mały grubcio ![]() ![]()
#132 |
Zadomowienie
|
Mamuśoptymistko dziękuję Ci
![]() ![]() Co do miejsca nad morzem, to ja i moja rodzina zawsze jeździliśmy do Gdyni i zawsze sobie chwalimy.. ale pewnie odpada skoro z Gdańska pochodzisz ![]() Ddaaiissyy kochana dziekuję za wsparcie ![]() ![]() Wreszcie jesteś kochana nasza ![]() ![]() ![]() Jesli chodzi o spacerówkę to uwierzyć nie moge w to co piszesz! Byłoby super, gdyby można było ja na płasko cyknąć ![]() 82anusia ty mnie ciągle zadziwiasz tą swoją obowiązkowością.. Masz duzo zajęć i atrakcji to już odpuść stary wątek i nie nadrabiaj ![]() ![]() ![]() Paulizia mam tak samo jesli chodzi o mojego Tonusia.. Z dnia na dzień kocham go coraz bardziej, mimo że wydawało mi się, że więcej już się nie da! Pamiętam właśnie twoje problemy z cycolami przy karmieniu ![]() ![]() ![]() Grazin sieee uśmiałam z twoich komentarzy!! Uwielbiam Cię ![]() Sebuś wygląda super! Kochany, zadowolony chłopiec ![]() ![]() Sania, Ddaaiissyy ja tez mam te bańki, ale stosowanie ich mi nie wychodzi.. podpowiecie raz jeszcze w jaki sposób ten masaż powinno się wykonywać.. Grazin może jescze wynudze o podpowiedź ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#133 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daisy ale 6 czego? kilo?? bo 6 kg to on mial miesiac temu ponad ![]() ![]() loluś co do baniek to oliwkujesz sie obficie bierzesz banieczke zasysasz i ciągniesz ruchem zygzakowatym od dołu do góry. lub zataczassz małe kółeczka. i tak powtarzasz aż skóra się zrobi zaczeriwieniona. taka jestem mądra o! ![]() no prosze? ktoś zgadnie??? taaak ![]() ![]() no powiem wam efekty spektakularne ![]()
![]() |
#134 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a z tym co napisalas, to faktycznie tak jest, ale jakos w ktoryms momencie mi sie wydalo, ze wciaz czytam o rozszerzaniu diety i zaczelam sie zastanawiac "czy te dziewczyny powariowaly?" ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() U mnie zaczyna sie od ziemniaczka, dyni. Marchewki w sloikach nie ma wcale (w pl sklepie oczywiscie jest), ale co kraj to obyczaj. Swoja droga wspolczuje tych nauk tesciowych, matek, babek ![]() Dziewczyny, jaka piekna pogoda u mnie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 15:55 ---------- Poprzedni post napisano o 15:51 ---------- a to chyba sie skusze jak wystarczy uzyc RAZ ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#135 |
Zakorzenienie
|
Loluś popatrz, nawet w opisie znalazłam, że spacerówka się rozkłada
![]() Niestety nie próbowałam bo jestem u rodziców ![]() Dziękuję Gwiazdko za komplementy pod naszym adresem ![]() Masować należy od dołu do góry ciała, jest nawet wątek o bańce na forum, zaraz poszukam Edit: Special for You wątek o masowaniu bańką ![]() Grazin what ?? OMG hihi myslalam, ze teraz ma z 6 bo Gabik 5,2 ![]() ![]()
Kiedyś byłaś jak kropelka, czułaś serca mego bicie i już wtedy wiedziałaś jak jest wielka miłość, która daje życie Gabrysia 27.05.2011, godz. 3.10 ![]() ![]() Edytowane przez ddaaiissyy Czas edycji: 2011-08-16 o 15:59 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#136 |
Zakorzenienie
|
Bylam jestem bede tu
![]() Tylko ogarne chalupe i siebie i powroce na watek. Tesknicie??? |
![]() ![]() |
![]() |
#137 | |
Moderatoreska
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#138 |
Wtajemniczenie
|
Hej mamuśki
![]() Doczytałam 3 strony, które dzisiaj spłodziłyście ![]() ![]() Ja dzisiaj daleko od komputera. Pierwszy raz Pepe został z ciotkami ( siostrami tż ), jak poszłam na 2 godziny do pracy. Dały radę ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() daisy, mamy takie same nosidełko ( mama tż kupiła dla Pepe ) |
![]() ![]() |
![]() |
#139 |
Zakorzenienie
|
daisy on był wielki, jak sie urodził to 4 kg
![]() chciałabym zeby był maleńki a on wyglada jak półroczne dziecko ![]()
![]() |
#140 |
Zakorzenienie
|
Do czego zdolne jest głodne dziecko? Przekonajcie się w moim albumie
![]() A tak serio to nie głodne, a po prostu z MEGA potrzebą gryzienia ![]() ---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- mimbi jasne, że tęsknimy ![]()
![]() |
#141 |
Rozeznanie
|
grazin , Staś moze i kweka jak sie obudzi,ale ja nie słysze
![]() jak sie budze tio juz krzyczy ![]() ale od wczoraj juz nie ![]() mam pyt odnosnie pieluszek,czy 2 duzo sie róznią od 3??? bo mi sie konczy opakowanie i nie wiem czy kupic 2 czy 3?? dwojki jeszcze siełanie miesci,chociaz ma juz ponad 6 kg
#142 | |
Zakorzenienie
|
Edzik znów przekręcił się z pleców na brzuszek
![]() Odwrotnie nie umie ![]() Wczoraj w nocy też mi to zrobił. Nalewam kropelki (bobotic, daję przed jedzeniem), kropelki gotowe, patrzę, a ten na brzuszku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:11 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- Cytat:
A zmienialiśmy przy 5 kg... Zawsze możesz kupić 3 i jak będą za duże, to zostawić na później ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#143 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
uzywa ktos pieluch 4???? duzo sie róznia od 3? ![]()
![]() |
#144 | |
Zakorzenienie
|
Edzikowi widać kła
![]() Nie jedynki, nie dwójki, tylko górny prawy kieł mu rośnie ![]() ---------- Dopisano o 17:15 ---------- Poprzedni post napisano o 17:15 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#145 |
Zakorzenienie
|
matal sevba tez nie umie z brzucha na plecy
![]() mimbi jasne ze teskniłam ![]() aktualizacja kurczaka w albumie ![]()
#146 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
#147 |
Zakorzenienie
|
ale nudy
![]() chyba umyje okno bo ochydne jest A ostatnio rozkwasiłam na nim muche i chyba sa ram jej szczatki ![]() seba sie nauczył robić bbbbbbbbbb taki dzwięk wydaje i slini sie przy tym ![]() ![]() a jak sie czymś podnieci to woła 'A GZIIIIIIIIII" ![]() o co mu kaman?:P
#148 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Ja chciałabym zacząć od kleiku ryżowego ale myślałam, że to się do mleka dodaje/zastępuje jedną dawkę mleka/daje dodatkowo/ nie wiem ![]() Też mi się nie śpieszy i podobnie jak Eve wolałabym nie podawać soczków ale jeśli jabłkowy miałby pomóc na kupki to chyba się skuszę gdy Iga skończy 4 miesiące. Ew. jakieś tarte jabłuszko jeśli takie są odpowiednie dla dzieci w 5 miesiącu życia. Grazin u mnie na oknie właśnie się osa rozkłada ![]() ![]()
![]() |
#149 |
Wtajemniczenie
|
Schudlam 600 gramow w tydzien
![]() Czyli w ciagu 3 tygodni schudlam 4 kilo ![]() Jeszcze 23 ![]() Bylisny na spacerku i kupilam Pampersy Active Fit 3 i 4 ![]() Moje dziecko rosnie w zastraszajaco szybkim tempie. No i w koncu siega lapka po zabawki. Nieporadnie, ale jednak ![]()
#150 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:36.