Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 101 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 15:00   #3001
danika
Zakorzenienie

Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Cytat:
Napisane przez miss.hot Pokaż wiadomość

U nas dziś 3 rocznica ślubu....
gratulacje i kolejnych udanych rocznic

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Tak, tylko właśnie się zastanawiam czy jak mam te pałeczki a nie mam drożdżaków ( z czego to drugie to chyba jednak dobrze) to czy to poprawnie czy nie
to bardzo dobry wynik
danika jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:01   #3002
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Napisane przez danika Pokaż wiadomość
gratulacje i kolejnych udanych rocznic

to bardzo dobry wynik
O, to dziękuję. W takim razie spokojnie mogę udać się na drzemkę

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:04   #3003
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
no właśnie i dzastaw zniknęła
Mamy jakieś namiary na nie?

---------- Dopisano o 16:04 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Czy mogłybyście mi polecić jakiegoś sprzedawcę przewijakow zakładanych na łóżeczko? Jest tego tyle, że nie wiem już sama czym się poszczególne od siebie różnią...HELP
Stary 2011-08-16, 15:06   #3004
stokrotka_
Zadomowienie

wróciłam ale jestem happy

z nudów wzięłam auto i pojechałam tak..do sklepów..szukać szczęścia (czyt.niby z celem..ale bez celu) oczywiście wpadłam w jakiś mega korek... no ale dojechałam. nie nachodziłam się za dużo ..bo brzuch zaczął boleć.. no ale wróciłam z paroma rzeczami dla małej Wy też tak macie..że wyprawka gotowa a ciągle coś dokupujecie?? tż to mnie chyba zabije jak wstanie no ale za parę euro kupiłam na przecenie w mothercare prześcieradło flanelowe białe.. i zasłony do pokoju dla małej..takie słodkie.. do tego jeszcze kubusiową papierową kulę-lampę na sufit , taką pozytywkę grającą do łóżeczka..i plakietkę do auta :baby on board
aż mi się micha śmieje normalnie.zaraz idę pranie wstawiać pościel i te nowe rzeczy
i leże plackiem do wieczora...bo mój brzuchol i krzyż mówi dość...

Cytat:
hej

a odnośnie wypinania - moja mała ostatnio sobie upodobała wystawianie nogi z prawej strony w okolicy wątroby...takie to dziwne uczucie jest najgorzej jak chodzę a tu nagle noga sie wystawia czasem to prawie można by ją złapać za tą nóżkę ale słodkie to jest
mimo,że boli..to uwielbiam te momenty.. nawet tż się cieszy jak dziecko jak droczy się z małą i łapie za te twarde gulki a ona się tak fajnie przesuwa

Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość

słodkie
dziękuję

Cytat:
Napisane przez luii Pokaż wiadomość
W dublinie moze bede w czwartek.......ale gdzie szukać? w debehams jakis czas temu pytalam o ciążowe to babka mi powiedziala ze nie maja tylko online....

Tak tez mam tego paciorkowca....moze zapytam na szkole rodzenia jak bedzie okazja jak to w moim szpitalu wygląda.
Fajna opcja z tym wczesniejszym wyjsciem...

Współczuje nocek tz ja bym chyba umarła ze starchu gdybym miala sama zostac na noc....
jeśli będziesz w dublinie..to jadąc autostradą od Twojej strony..po drodze masz ten polski sklep co Tobie linka dawałam.
a jak będziesz w centrum to mothercare napewno są ,bo widziałam, albo debehams (o tym mi kol.mówiła) nie sprawdzałam dokładnie..

pewnie zapytaj. mi położna ze szpitala własnie mówiła..na szpitalnej wizycie.

staram się nie zwariować... przeżyć trzeba..pociesza mnie fakt,że jakby coś się zaczęło dziać,to może wyjść z pracy w każdej chwili.. a od przyszłego pon. ma 2 tyg wolnego

a Ty sama do Dublina się wybierasz??

Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość

Stokrotka cieszę się, że nadal w dwupaku, bo sniło mi się, że urodziłaś

A u mnie dziś w miarę spokojna nocka Co prawda usnąć nie mogłam, ale potem już jakoś poszło..... I nie było tragedii z kręgosłupem. Ciekawe co u BordAna i co z jej bólami????
haha...jakieś prorocze sny ??
a coś więcej wyśniłaś? jakieś szczegóły porodowe

Cytat:
Dziękuję, kochane jesteście Pacior ujemny, ale chyba coś nie hallo bo gdzieś czytałam , że go się pobiera i z pochwy/szyjki macicy ( właśnie szyjka czy pochwa?) i odbutu. A ja miałam tylko z pochwy... hM? Jak u was było?
ja miałam mocz i krew robione.. i mi wykryli

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
Wróciłyśmy

Miałam zrobione ktg (pierwszy raz) a potem usg- robił mi kolega mojego dr, podobno jeden z najlepszych specjalistów od tych badań. I powiedział, że wg niego wszystko jest w jak najlepszym porządku, przepływy w normie, łożysko ładne, Młoda ładnie się rusza i waży 1150g Tyle że jesteśmy nie w 30, a w 27-28 tygodniu. Także nawet najmniejszych wątpliwości nie miał, że wszystko jest dobrze. Stwierdził też, że nic dziwnego że brzucha nie mam dużego, bo sama jestem drobniutka.
Przy okazji wygląda na to, że łożysko poszło mi jednak do góry, bo jak spytałam czy nadal jest nisko, to powiedział, że nie, normalnie

Także cała happy jestem , muszę zmienić jedynie termin na suwaczku- wypośrodkowaliśmy z dr i wychodzi ok. 7 listopada. Mam nadzieję, że mnie z wątku nie wyrzucicie?

No i w gratisie jeszcze mój gin oprowadził nas (tż był cały czas ze mną) po oddziale. Dobrze jest się tak zaznajomić i wiedzieć jak wygląda to miejsce, gdzie niedługo trafimy.
super,że wporządku wszystko ja się nie odzywam..bo jak się w sierpniu rozpakuje..to jeszcze i ja wylecę do lipcowo-sierpniowych

Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
A ja nie mam w ogóle śpiochów jakoś tak wyszło, chociaż nie mam chyba jedne ale to większy rozmiar
nie smutaj.. ja też nie mam. albo mam jedne.. ja osobiście nie jestem ich zwolenniczką.. a pozatym tu praktycznie nie ma.

Cytat:
pierwszy raz mam zgagę
uuu.... do mnie tak przyszła pierwszy raz w życiu jakieś 2 tyg temu..ale była w sumie w 2 dni i spokój.. może u ciebie to też jednorazowa akcja

Cytat:

najlepszego z okazji rocznicy

COTKA.... STO LAT

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:16   #3005
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
nawet przed chwilą umyłam podłoge w kuchni na kolanach a nie jak zawsze mopem

Cytat:
napisała mi, że odkryli zupełnie nowy wymiar siebie jako pary, że mają czas tylko na bycie we dwoje, że to tak cudownie patrzeć jako rośnie ich wspólny cud, że są sobie wdzięczni za ten cud a ich mała jest przesliczna i cudna
ale super ... NORMALNIE ŻYCZĘ TEGO WAM WSZYSTKIM I SOBIE I DZIESIEJSZYM SOLENIZANTKOM URODZINOWYM Cotka I ROCZNICOWYM Miss.Hot

Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
laski powiedzcie mi czy tez jak prałyście to po jednym praniu miałyście całą suszarkę?
ja na razie wyprałam białe i nei mam juz gdzie wieszac musze czekac az wyschnie -masakra
ale nei moge sie na te rzeczy napatrzec sa takie maciupkie i fajne

a w ogóle własnei dzwonił meża ze około piątej stane sie posiadaczka łóżeczka materacyka i przescieradła hurrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr aaaaaaaaaaaa coś do przodu ruszyło w dziecieowym temacie

ile miałyscie pran z dzieciowymi rzeczami? ja chyba bede miałą z 10
też miałam dużo, jeszcze mi zostały pojedyncze rzeczy ale to takie jak kurteczka spodenki, takie które ręcznie wypiorę - nie wiem kiedy
eeee no to za godzinkę łóżeczko będzie ??

Cytat:
dokładnie jedno pranie i prawie cała suszarka pełna

Ja już nie pamiętam ile tych prań było ale z 6 na pewno i to nie rozdzielałam tak dokładnie ubranek bo używam takich chusteczek przeciwko farbowaniu więc nie muszę się bać że coś mi zafarbuje

a pierzesz wszystko co masz czy tylko te ciuszki na teraz? Ja prałam te do 68 większe narazie odłożyłam i wypiore jak będa potrzebne

suuuuper z łóżeczkiem a moja mama powiedziała że dziś będzie szyła baldachim
oo to moze i mi uszyje ja dostałam w zestawie z łózeczkiem ale jest beznadziejny

kurcze no widzisz dobrze wiedzieć o tych chusteczkach, jaki koszt tego i na ile starcza? wczoraj wyprałam nowe ręczniki kilka sztuk - jasne w tym jeden ciemny fiolet - co za bałwan ze mnie oczywiście zafarbowały wszystkie

Cytat:
Wróciłyśmy

Miałam zrobione ktg (pierwszy raz) a potem usg- robił mi kolega mojego dr, podobno jeden z najlepszych specjalistów od tych badań. I powiedział, że wg niego wszystko jest w jak najlepszym porządku, przepływy w normie, łożysko ładne, Młoda ładnie się rusza i waży 1150g Tyle że jesteśmy nie w 30, a w 27-28 tygodniu. Także nawet najmniejszych wątpliwości nie miał, że wszystko jest dobrze. Stwierdził też, że nic dziwnego że brzucha nie mam dużego, bo sama jestem drobniutka.
Przy okazji wygląda na to, że łożysko poszło mi jednak do góry, bo jak spytałam czy nadal jest nisko, to powiedział, że nie, normalnie

Także cała happy jestem , muszę zmienić jedynie termin na suwaczku- wypośrodkowaliśmy z dr i wychodzi ok. 7 listopada. Mam nadzieję, że mnie z wątku nie wyrzucicie?

No i w gratisie jeszcze mój gin oprowadził nas (tż był cały czas ze mną) po oddziale. Dobrze jest się tak zaznajomić i wiedzieć jak wygląda to miejsce, gdzie niedługo trafimy.
ja dzisiaj miałam jechac do szpitala się "oprowadzić" ale juz mi się nie chce
i nie moge sie doczekac jutrzejszej wizyty aaaaaaa !!!!

Cytat:

a teraz opowiem wam co potrafi WYOBRAŹNIA CIĘŻARNEJ - wczoraj nad jeziorkiem musiałam skorzystać z toitoi'a poszłam z malżem, kazałam drzwi trzymać, bo się tam nie zamknę no i jak sobie tak sisi robiłam to mnie naszło - o boże! a jakby się zaczęło rodzić i wypadło???? no i nie mogłam przestać sikać, a ta myśl mi w głowie krążyła, ledwo przed atakiem paniki powstrzymałam. drugi raz siusiałam w krzaczorach , ale co rusz mnie ta myśl nachodziła i aż ciarki miałam. oj głupia baba ze mnie
ja wczoraj też kilka razy w warunkach polowych oddawałam mocz ale asekurowały mnie dwie koleżanki

Cytat:

a jeżeli o poród na ubikacji to od razu mi się koajrzy z "ciążą z zaskoczenia" tam kilka kobitek tak urodziło bo myślały że mają takie mega zaparcia
nie oglądałam tego nigdy, trochę nie mogę uwierzyć że coś takiego jest możliwe, na jakim programie to idzie ??

Cytat:
Tak Gówniara co?

Ejj, pomęczę was jeszcze tym paciorem bo nie mogę znaleźć w necie a do ginki już nie idę. Miałyście na tych wynikach coś o drożdżakach i pałeczkach jakiś tam mlekowych ?
Cotka to ty tak jak mój brat jesteś 89
z tym paciorem ostatnio widzę spore zamieszania - to jest obowiązkowe badanie? ja tego nie miałam, jestem w 35 tc...
mmadziaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:20   #3006
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
wróciłam ale jestem happy

z nudów wzięłam auto i pojechałam tak..do sklepów..szukać szczęścia (czyt.niby z celem..ale bez celu) oczywiście wpadłam w jakiś mega korek... no ale dojechałam. nie nachodziłam się za dużo ..bo brzuch zaczął boleć.. no ale wróciłam z paroma rzeczami dla małej Wy też tak macie..że wyprawka gotowa a ciągle coś dokupujecie?? tż to mnie chyba zabije jak wstanie no ale za parę euro kupiłam na przecenie w mothercare prześcieradło flanelowe białe.. i zasłony do pokoju dla małej..takie słodkie.. do tego jeszcze kubusiową papierową kulę-lampę na sufit , taką pozytywkę grającą do łóżeczka..i plakietkę do auta :baby on board
aż mi się micha śmieje normalnie.zaraz idę pranie wstawiać pościel i te nowe rzeczy
i leże plackiem do wieczora...bo mój brzuchol i krzyż mówi dość...

a pokażesz nam jak się lepiej poczujesz ??
Stary 2011-08-16, 15:27   #3007
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość

ale super ... NORMALNIE ŻYCZĘ TEGO WAM WSZYSTKIM I SOBIE I DZIESIEJSZYM SOLENIZANTKOM URODZINOWYM Cotka I ROCZNICOWYM Miss.Hot

też miałam dużo, jeszcze mi zostały pojedyncze rzeczy ale to takie jak kurteczka spodenki, takie które ręcznie wypiorę - nie wiem kiedy
eeee no to za godzinkę łóżeczko będzie ??

oo to moze i mi uszyje ja dostałam w zestawie z łózeczkiem ale jest beznadziejny

kurcze no widzisz dobrze wiedzieć o tych chusteczkach, jaki koszt tego i na ile starcza? wczoraj wyprałam nowe ręczniki kilka sztuk - jasne w tym jeden ciemny fiolet - co za bałwan ze mnie oczywiście zafarbowały wszystkie

ja dzisiaj miałam jechac do szpitala się "oprowadzić" ale juz mi się nie chce
i nie moge sie doczekac jutrzejszej wizyty aaaaaaa !!!!

ja wczoraj też kilka razy w warunkach polowych oddawałam mocz ale asekurowały mnie dwie koleżanki

nie oglądałam tego nigdy, trochę nie mogę uwierzyć że coś takiego jest możliwe, na jakim programie to idzie ??

Cotka to ty tak jak mój brat jesteś 89
z tym paciorem ostatnio widzę spore zamieszania - to jest obowiązkowe badanie? ja tego nie miałam, jestem w 35 tc...
Tak, powinni wykonać po 34 tygodniu - jak masz paciorka to podczas porodu dają Ci antybiotyk żebyś dziecka nie zaraziła.

Wymianka.

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 15:29   #3008
aa2
Zakorzenienie

mam łóżeczko i materacyk i podgumione prześcieradełko
mam ochote je poskładac al epoczekam az meza przyjdzie z pracy
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:32   #3009
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Tak, powinni wykonać po 34 tygodniu - jak masz paciorka to podczas porodu dają Ci antybiotyk żebyś dziecka nie zaraziła.
badanie na paciorkowca nie jest obowiązkowe, chociaż ponoć w niektórych szpitalach wymagają
Stary 2011-08-16, 15:35   #3010
mmadziaa
Rozeznanie

Cytat:
suuper ale zostaw to łózeczko w spokoju

---------- Dopisano o 16:35 ---------- Poprzedni post napisano o 16:34 ----------

Cytat:
no to ciekawe co mój gin jutro na to powie
Stary 2011-08-16, 15:39   #3011
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Za 5 minut jestem. Poskładamy razem

Ja się upomniałam o badanie na paciorkowca i Gin mi powiedzial, że zrobi wymaz na następnej wizycie 26go czyli w yyyyy 38tc bo podobno robi sie przed porodem. Koleżanka miała w 37tc.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 15:45   #3012
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość
Za 5 minut jestem. Poskładamy razem

Ja się upomniałam o badanie na paciorkowca i Gin mi powiedzial, że zrobi wymaz na następnej wizycie 26go czyli w yyyyy 38tc bo podobno robi sie przed porodem. Koleżanka miała w 37tc.
przyjemnosc składania zostawie mezulkowi,ale jak sie nudzisz to wpadaj
Stary 2011-08-16, 15:45   #3013
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
badanie na paciorkowca nie jest obowiązkowe, chociaż ponoć w niektórych szpitalach wymagają
Co ty ja byłam pewna, że ono obowiązkowe, skoro zagraża w jakimś stopniu życiu dziecka a pobrać może jedynie ginekolog...

Wymianka.
Stary 2011-08-16, 15:48   #3014
danika
Zakorzenienie

Cytat:
Co ty ja byłam pewna, że ono obowiązkowe, skoro zagraża w jakimś stopniu życiu dziecka a pobrać może jedynie ginekolog...
to też nie prawda pobrać może lekarz, położna, diagnosta - osoba przeszkolona w pobieraniu wymazów bakteriologicznych to zależy od lekarza albo od laboratorium do którego pójdziesz

Edytowane przez danika
Czas edycji: 2011-08-16 o 15:50
Stary 2011-08-16, 15:52   #3015
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
Tak Gówniara co?
taka gówniara jak i ja też 89

Cytat:
wszystkiego NAJ NAJ na kolejne wspólne lata razem

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość

haha...jakieś prorocze sny ??
a coś więcej wyśniłaś? jakieś szczegóły porodowe
żadnych szczegółów, ale sen chyba przez to, że czytałam o Twoich bólach przed snem i że sama w domku jesteś i się boisz

Twoje zdanie jest twoje, wiec zapewne rożni się od mojego.
agnieszka 0605 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:54   #3016
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
przyjemnosc składania zostawie mezulkowi,ale jak sie nudzisz to wpadaj
Obowiązki mnie trzymają: obiad
Stary 2011-08-16, 16:04   #3017
cotynato
Zakorzenienie

Cytat:
to też nie prawda pobrać może lekarz, położna, diagnosta - osoba przeszkolona w pobieraniu wymazów bakteriologicznych to zależy od lekarza albo od laboratorium do którego pójdziesz
O, to fajnie wiedzieć
Widać źle myślałam i złe informacje miałam więc bardzo przepraszam za ewentualne wprowadzenie w błąd

Cytat:
taka gówniara jak i ja też 89
Nooo, już się serio małolatowato czułam Najwyżej obie będziemy Paniować tutaj

Wymianka.
Stary 2011-08-16, 16:06   #3018
mmadziaa
Rozeznanie

dziewczyny ja normalnie nerwów jakiś dostaje jak mi z rąk leci i nie mogę sie schylić albo wogóle, że ograniczona jestem i bolą mnie plecy, mam tego powoli dość. nie rozczulam się nad sobą ani nic takiego tylko w takim momencie jak mam do czynienia z moją bezradnością tylko poprostu mam nerw !!
i do tego chamsko się odnoszę do tż w tej złości, zaraz się pokłócimy

Edytowane przez mmadziaa
Czas edycji: 2011-08-16 o 16:12
Stary 2011-08-16, 16:06   #3019
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
a nie ma nikogo młodszego od nas???

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 16:11   #3020
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
oj znajdzie sie kilka młodszych, ale ja tez stara jestem w porównaniu z wami

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 16:13   #3021
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
oj znajdzie sie kilka młodszych, ale ja tez stara jestem w porównaniu z wami
o następna "stara" się znalazła też mamy Paniować??? Nie róbcie sobie jaj kobietki

Stary 2011-08-16, 16:18   #3022
danika
Zakorzenienie

Cytat:
O, to fajnie wiedzieć
Widać źle myślałam i złe informacje miałam więc bardzo przepraszam za ewentualne wprowadzenie w błąd

myśle, ze dużo w tej kwestii zależy od regionu (co do wymagania przez szpitale) tak jak z tą naszą cukrzycą....

oj tam od razu paniować fajnie, ze takie młodziutkie jesteście i bedziecie miały dzieciaki. Ja w sumie tez tak chciałam, ale jakoś nie wyszło... chociaż jeszcze nie jestem taka stara

Cytat:
no kilka dziewczyn by się znalazło
Stary 2011-08-16, 16:19   #3023
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
Cytat:
o następna "stara" się znalazła też mamy Paniować??? Nie róbcie sobie jaj kobietki
nie no co Tyodmładzam sie boszzzz w '89 ja już w 3 klasie byłam

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Stary 2011-08-16, 16:27   #3024
agnieszka 0605
Zakorzenienie

Cytat:
oj tam od razu paniować fajnie, ze takie młodziutkie jesteście i bedziecie miały dzieciaki. Ja w sumie tez tak chciałam, ale jakoś nie wyszło... chociaż jeszcze nie jestem taka stara
właśnie wczoraj o tym z mężem rozmawialiśmy, że albo my jesteśmy "do przodu" za bardzo, albo nasi rowieśnicy " do tyłu" . Jesteśmy razem 7 lat, ślub planowany, dziecko też.... A znajomi hulaj dusza po dyskotekach, a nas to już naprawdę od dawna nie kręciło.... Woleliśmy iść np. na jakiś bal niż na dyskotekę. wogóle zachowujemy się jak takie stare dobre małżeństwo - może dlatego, że naprawdę dużo ze sobą przeszliśmy, wspieraliśmy i pomagaliśmy sobie. Ostatnio nawet mąż powiedział, że zawsze chciałby byc taki szczęśliwy jak jesteśmy/byliśmy, żeby nic się nie zmieniło. Sobie też tego życzę

Stary 2011-08-16, 16:29   #3025
Malgosia1983
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez mmadziaa Pokaż wiadomość
dziewczyny ja normalnie nerwów jakiś dostaje jak mi z rąk leci i nie mogę sie schylić albo wogóle, że ograniczona jestem i bolą mnie plecy, mam tego powoli dość. nie rozczulam się nad sobą ani nic takiego tylko w takim momencie jak mam do czynienia z moją bezradnością tylko poprostu mam nerw !!
i do tego chamsko się odnoszę do tż w tej złości, zaraz się pokłócimy
10 glębszych oddechów, uśmiechnij się do siebie i i na spokojnie - wiem nie zawsze wychodzi

A ja mam dobre wieści: Tż nie jedzie autem do tej Francji tylko leci samolotem..co prawda dopiero w przyszłym tygodeniu, a nie pod koniec tego, ale się ucieszyłam bo szybciej wróci i jakoś tak bezpieczniej
Stary 2011-08-16, 16:35   #3026
danika
Zakorzenienie

Cytat:
właśnie wczoraj o tym z mężem rozmawialiśmy, że albo my jesteśmy "do przodu" za bardzo, albo nasi rowieśnicy " do tyłu" . Jesteśmy razem 7 lat, ślub planowany, dziecko też.... A znajomi hulaj dusza po dyskotekach, a nas to już naprawdę od dawna nie kręciło.... Woleliśmy iść np. na jakiś bal niż na dyskotekę. wogóle zachowujemy się jak takie stare dobre małżeństwo - może dlatego, że naprawdę dużo ze sobą przeszliśmy, wspieraliśmy i pomagaliśmy sobie. Ostatnio nawet mąż powiedział, że zawsze chciałby byc taki szczęśliwy jak jesteśmy/byliśmy, żeby nic się nie zmieniło. Sobie też tego życzę
każdy ma swój czas w życiu na szaleństwa i na ustatkowanie się - fajnie, ze tak dobrze się pod tym względem dobraliście a to że jesteście szczęśliwi to widać z twoich postów

nie żałuję tego, ze studiowałam sobie dziennie, nie musiałam pracować bo i stypendium naukowe miałam (wtedy jeszcze to było sporo kasy) i rodziców było stać zeby mi pomóc. mieszkałam i w akademiku i w studenckim mieszkaniu i przy okazji imprez sporo odbyłam, ale dyskotek tez nie lubie. Zawsze wolałam akademikówko/domówki
Za to troche żałuje, ze nie zaczęlismy sie wczesniej starać o malucha - ale jakbym przewidziałą, ze takie beda problemy to myślałabym inaczej

---------- Dopisano o 17:35 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Malgosia1983 Pokaż wiadomość

A ja mam dobre wieści: Tż nie jedzie autem do tej Francji tylko leci samolotem..co prawda dopiero w przyszłym tygodeniu, a nie pod koniec tego, ale się ucieszyłam bo szybciej wróci i jakoś tak bezpieczniej
też bym taką opcję wolała
Stary 2011-08-16, 16:37   #3027
anetika
Rozeznanie

Cytat:
Wróciłyśmy

Super wieści
Cytat:
G
Gratulację - życzę jeszcze duuuużo kolejnych, wspaniałych rocznic
Cytat:
a oto jaki mam burdelik przez te rzeczy maż jak zobaczył cały pokoik zawalony to uciekł 10 min wczesniej do pracy
U mnie było podobnie, tylko jak TŻ zobaczył te wszystkie ciuszki powiedział: "Sebek jeszcze się nie urodził, a już ma więcej ciuchów niż ja przez całe życie" a no i oczywiście "Pewnie połowy tego mu nie założysz" Po czym też zmył się po pracy

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-16, 16:47   #3028
aa2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anetika Pokaż wiadomość
Super wieści

Gratulację - życzę jeszcze duuuużo kolejnych, wspaniałych rocznic

U mnie było podobnie, tylko jak TŻ zobaczył te wszystkie ciuszki powiedział: "Sebek jeszcze się nie urodził, a już ma więcej ciuchów niż ja przez całe życie" a no i oczywiście "Pewnie połowy tego mu nie założysz" Po czym też zmył się po pracy
kochana a ja mysle ze załozymy moja kolezanka powiedziałą ze dobrze ze mam duzo i ze przynajmniej 5 razy dziennie pralki nie bede musiała puszczac tylko az sie uzbiera i powiedziałą ze powinnam dac rade zuzyc te rzeczy
ja tam w sumei mało co kupiłam wiec akurat jak nawet czegos nie załoze to jakos specjalnie martwic sie nei bede

Małgoś super ze jednak samolot-zawsze to predzej w domu

---------- Dopisano o 17:47 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ----------

a we ogle co tu tak cicho? jak mam czas zeby z wami poklepac to was nie ma hehe , ale jutro jak gołebie bede robic to pewnie 100 stron napiszecie
Stary 2011-08-16, 16:52   #3029
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
i o to chodzi, wasze szczescie i musicie o nie dbac

Stary 2011-08-16, 16:55   #3030
anetika
Rozeznanie

Cytat:
kochana a ja mysle ze załozymy moja kolezanka powiedziałą ze dobrze ze mam duzo i ze przynajmniej 5 razy dziennie pralki nie bede musiała puszczac tylko az sie uzbiera i powiedziałą ze powinnam dac rade zuzyc te rzeczy
ja tam w sumei mało co kupiłam wiec akurat jak nawet czegos nie załoze to jakos specjalnie martwic sie nei bede
Ja też myślę, że założymy I to z dokładnie takich samych powodów Ale weź tu tłumacz facetowi

Razem
Ślubowaliśmy
Dzidziuś
anetika jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości