Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :) - Strona 84 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 14:49   #2491
karolca
Zakorzenienie

Dot.: Mam nowinę niesłychaną już niedługo będę mamą! WIOSENNE MAMY 2012 :)

Wiecie co, mam pomysł!!!

Może nasze zdjęcia (otagowane nickiem forumowym), będziemy wrzucać na wspólnego maila? Bo tak pewnie część na forum chce zachować anonimowość a załączniki może podejrzeć każdy zalogowany.
I tak np. dostęp do konta miałaby każda, która choć trochę się udziela na wątku. Co Wy na to?
(mogę założyć takie konto)

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
karolca jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 14:50   #2492
alamig
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez prince_polo Pokaż wiadomość
A druga sprawa, Was tez tak wysypuje? ja mam taki wysyp na twarzy i na szyi ze masakra! I niewiem czy mozna cos w ciązy uzywac na te paskudztwo? Dzis przyjaciolka mi powiedzila ze jej kuzynka miała wysyp cala ciąze na dziewczynke, zas na chlopca miala twarz jak pupcia niemowlaczka... A moja mama mowila ze ze mna miala super twarz zero pryszczy itp. Ciekawe czy to ma jakies znaczenie
w kazdym razie jak sie ich pozbyc do slubu?? a zostalo miesiąc i niecale 2 tyg
Mnie tak strasznie wysypało. Nigdy nie maiałam z tym problemów, a teraz to istna masakra
Stary 2011-08-16, 14:52   #2493
karolca
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość

karolca nie wierze,że ważysz 72,9 kg nie wyglądasz na tyle...
ja się dzisiaj ważyłam i było 74,6 kg i wyglądam przy Tobie jak wielorybek
Bo ja tyle nie ważę i chyba nawet pod koniec ciąży takiej wagi nie osiągnę

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-16, 14:57   #2494
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez ewelajna25 Pokaż wiadomość
Co do programu, to ja też jestem skłonna uwierzyć w niektóre przypadki, jeśli ktoś spodziewa się dziecka, to przecież wie, jakie powinny być objawy, czego się spodziewać, że będzie czuć ruchy...a jak któraś o tym nie wie, a nie ma równierz stałego partnera, cierpi na inne dolegliwości zdrowotne w tym na nadwagę czy otyłość, a sex uprawiała kiedyś tam i ma dalej plamienia, to przecież ciąża może nigdy nie przyjść jej do głowy, i będzie właśnie upatrywała przyczyny bóli czy niedogodności ciążowych ( o ile takowe wystąpią) w róznych schorzeniach etc. Moja koleżanka nie spodziewała się ciąży, dowiedziała się w 3 mieś. a zawroty głowy, osłabienie, zwalala na karb przemęczenia i diety. Siostra namówiła ją na test ciążowy, wyszedł pozytywny... A ze skrajnych przypadków jak w programie to z 30 lat temu na wsi zdarzył się podobny, co znam z opowieści cioci i mamy. W tym przypadku także chodziło o otyłą kobietę, dowiedziała się w 7 czy 8 mieś. od lekarza podczas badania.

Odzież ciążową przejmę po siostrze, mamy podobne figury, a resztę rzeczy dokupię, np ostatnio sprawiłam sobie nową parę legginsów, są bardzo wygodne i można zakładać do tego tuniki. W ogóle można kupować też w zwykłych sklepach tylko większe rozmiary, o ile ładnie się układają
I tu pies pogrzebany 3 miesiąc ok, zgodzę się, ale w programie są kobiety które do późnej ciąży czy porodu rzekomo nie wiedziały, a to chrzanienie :d

No i inna rzecz, za przeproszeniem ciemnogród sprzed 30 lat na wsi (teściów ze wsi mam i to oni różne tajemne historie mi opowiadali, używając takich słów) też jestem w stanie ogarnąć. Ale nie 21 wiek

Cytat:

A druga sprawa, Was tez tak wysypuje? ja mam taki wysyp na twarzy i na szyi ze masakra! I niewiem czy mozna cos w ciązy uzywac na te paskudztwo? Dzis przyjaciolka mi powiedzila ze jej kuzynka miała wysyp cala ciąze na dziewczynke, zas na chlopca miala twarz jak pupcia niemowlaczka... A moja mama mowila ze ze mna miala super twarz zero pryszczy itp. Ciekawe czy to ma jakies znaczenie
w kazdym razie jak sie ich pozbyc do slubu?? a zostalo miesiąc i niecale 2 tyg
Na dekolcie Ale ogólnie wyglądam bardzo ładnie

Cytat:
Napisane przez karolca Pokaż wiadomość
Prince Polo, mnie najbardziej wysypuje na plecach :/ i to nie są takie zwykłe pryszcze, tylko takie duże, ropne... fuuuj

Ja osobiście mogę polecić krem Nivea Baby na odparzenia Działa świetnie zastosowany miejscowo (na noc). Po dwóch dniach nowe zjawiska na twarzy znikały. Z resztą nie tylko na twarzy, bo jakieś ranki po depilacji na nogach/bikini także ładnie goi.
Mam mała próbkę tego kremu więc najpierw testuję wszystkie kosmetyki na sobie

Bo to krem z cynkiem wystarczy jakikolwiek inny z cynkiem.

Cytat:
Wiecie co, mam pomysł!!!

Może nasze zdjęcia (otagowane nickiem forumowym), będziemy wrzucać na wspólnego maila? Bo tak pewnie część na forum chce zachować anonimowość a załączniki może podejrzeć każdy zalogowany.
I tak np. dostęp do konta miałaby każda, która choć trochę się udziela na wątku. Co Wy na to?
(mogę założyć takie konto)
Fajna myśl myśmy tak na studiach zrobili.

Ok, kobiety, spadam do lekarza, proszę o kciuki
0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 14:58   #2495
karolca
Zakorzenienie

szajajaba

wiem, że maść z cynkiem, ale ma łagodny skład i NIE WYSUSZA skóry bo inne cynkowe są paskudne niestety.

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-16, 15:02   #2496
MoniaHan
Wtajemniczenie

Witajcie Dziewczyny, jestem nowa na tym watku, u mnie 8t4d (tak wynika z kalkulatora internetowego i tak powiedziala mi wczoraj polozna).przewidywany termin porodu to 22 marzec 2012, wiecej dowiem sie na USG (za 4 tyg) mieszkam w UK. leze w lozku niestety dzisiaj bo wczoraj zlapalo mnie przeziebienie, juz jest lepiej na szczescie. co do wagi to na poczatku ciazy schudlam, teraz waze 52kg, wiec nic sie nie ruszylo, bo jak jestem glodna to i tak nie wiem co mi sie chce jesc i w rezultacie jem malutko ale czesto, ale wieczorem zawsze jest 1kg wiecej i brzuszek ''wywalony''. Zycze Wam milego dnia

http://www.suwaczek.pl/cache/99ac688358.png
MoniaHan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:09   #2497
karolca
Zakorzenienie

ok, konto pocztowe utworzyłam,
etykiety porobiłam.

Kto chce adres i hasło,
pisac na PW

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-16, 15:12   #2498
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Ja chwilami tez moglabym zapomniec ze w ciazy jestem

6 kg to bardzo duzo ... zwlaszcza ze to dopiero 10 tc. Ja do teraz (11tc) przytylam 0,4 kg a musze przyznac ze nie zaluje sobie jedzenia ... raz mialam w ciagu 2 czy 3 dni 2 kg wiecej, ale to byla woda po zaraz zeszlo, a teraz od jakos tygodnia waga pokazuje 72,9 (bylo na poczatku ciazy 72,5)

Prince, ja tez mysle ze bedzie widac brzuszek. A teraz juz wszystkie narzady Twoje podnosza sie troche do gory, by robic miejsce rosnacej macicy

Moze powrzucacie brzuchy? ja wrzuce swoj z 11 tc a drugie zdjecie z 7 chyba nie urosl za duzo, ale nie umiem go juz wciagnac
To moje dodatkowe 5.5 kg
Koniec 10tc

Edytowane przez rybka13
Czas edycji: 2011-08-17 o 16:10
rybka13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:15   #2499
Etnula
Raczkowanie

Witajcie Drogie Wizażanki
Mogę dołączyc do Waszego forum.... jeszcze niedawno udzielalam sie w Czerwcowych Pannach Młodych... dwa tygodnie po weselu zaszłam w ciąże i tak już minęło 6 tygodni.....
Planowany termin porodu 2 kwiecień.
Etnula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:28   #2500
prince_polo
Zakorzenienie

mnie wysypalo na szyi i z boku na policzku. troche na dole na brodzie. I na środku czola mam jeden ale jak naloze podklad to wygladam względnie, tyle z enie lubie podkladow i najlepiej nie nakladala bym wcale ale z pryszczolami chodozic nie chce

Ćwiczę
Zapuszczam naturalki!
prince_polo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:30   #2501
Kathi75
Zakorzenienie

Hej hej
Kochane nie nadazam wysz czytac
Zalapalam tylko o tym ze nie da sie niezorjentowac ze jest sie w ciazy i potwierdzam slowa szajajby
Kto chce niech mowi co chce ale jak dziecko przawali z kopa to nie da sie tego pomylic z zadnym bolem i atakiem .Moim zdaniem program robiony pod publike

Teraz szybko co u mnie i uciekam
Bylam u Gina no i dzidzia widzialam serdunio slicznie bije , nawet slyszalam przez chwilke , ma wszystko co trzeba czyli rece nogi i glowe , brzuch tez i ma sie swietnie, ja rowniez bo lekarz odwiesil mi wszystkie zakazy Moge sie sexic jezdzic, uprawiac sport , pracowac i zyc normalnie W koncu przestane tyc
Dzidzius ma 32,4 mm
Lece do rodziny bo mi zjechala na tyzdien wiec zero czasu na cokolwiek

Maxi 17.08.2006
Gabi 02.05.2009
Kathi75 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:31   #2502
engela
Raczkowanie

karolca przpraszam to miało bć do emigry

a tak w ogóle to mogę Ci polecić Sudocrem to maść na odparzenia z cynkiem,ale napewno nie wysusza nie można też za grubo nią smarować bo o ile dobrze pamiętam to drugim czy trzecim składnikiem jakt parafina a ona może też zapychać niektóre osoby
engela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:32   #2503
ewelajna25
Zadomowienie

Lokalizacja: To stąd, to stamtąd, a czasem jeszcze skąd indziej;-)

Cytat:
Napisane przez MoniaHan Pokaż wiadomość
Witajcie Dziewczyny, jestem nowa na tym watku, u mnie 8t4d (tak wynika z kalkulatora internetowego i tak powiedziala mi wczoraj polozna).przewidywany termin porodu to 22 marzec 2012, wiecej dowiem sie na USG (za 4 tyg) mieszkam w UK. leze w lozku niestety dzisiaj bo wczoraj zlapalo mnie przeziebienie, juz jest lepiej na szczescie. co do wagi to na poczatku ciazy schudlam, teraz waze 52kg, wiec nic sie nie ruszylo, bo jak jestem glodna to i tak nie wiem co mi sie chce jesc i w rezultacie jem malutko ale czesto, ale wieczorem zawsze jest 1kg wiecej i brzuszek ''wywalony''. Zycze Wam milego dnia
Witaj w gronie Wiosennych Mamuś
No mam tak samo jak Ty! I dokładnie tą samą wagę....na koniec dnia ważę z 1-2 kg więcej, brzuszek wywalony a rano wszystko wraca do normy....Zastanawiałam się właśnie, co się dzieje z tymi dodatkowymi kilogramami przez noc, że rano nie ma po nich śladu albo niewielki? A wiek ciąży położna wyznaczyła Ci na podstawie USG czy od OM? Pytam, bo mamy podobne terminy, z tym, że mi gin wyliczył termin na 18.03 ale mi z kalkulatorów internetowych wychodzi właśnie ok 22.03, przy uwzględnieniu faktu, że moje cykle były regularne ale trwały nie 28 a 32 dni. I z USG wychodzi mi identycznie jak Tobie, że to 8t4d. Pozdrawiam!
ewelajna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:32   #2504
Gizmiatko
Zakorzenienie

GG do Gizmiatko

sie witam ;]

no łądne brzuszki ;] kochane ;] ja dowiedzialam sie ze koelznaka zaszla w ciazy jest w 5 tygodniu ;] poznalysmy sie ponad 2 lata temu na wizazu- ot taki sentyment ;]

co do meila pomysl fajny ;]

u mnie wieczorem zgaga meczy !

no i trzymam kciuki za wizyte aaaa ja mam jutro kolo 15!!!!!!!!!!!!!!!

a ja chyba bed emiec core bo w sumie chhemy byla by parka a drugie to mam taki wysypany ryjek ze loo matko!!!!i nie umiem sobie dac rady nawet vichy kupilam ale jest nieksuteczne!!!

24,07 - nasza data ;]
Szczęśliwa mama dwóch szkrabów

Nataniel urodzony 26.05,09 z masa ciała 1980 i długoscia 45 cm
Iga urodzona 12.02,2012 w 35 tygodniu ciąży masą ciała 3530 i długoscia 52 cm

udało sie -moj wykres

Edytowane przez Gizmiatko
Czas edycji: 2011-08-16 o 15:34
Gizmiatko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:37   #2505
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez engela Pokaż wiadomość
karolca przpraszam to miało bć do emigry

a tak w ogóle to mogę Ci polecić Sudocrem to maść na odparzenia z cynkiem,ale napewno nie wysusza nie można też za grubo nią smarować bo o ile dobrze pamiętam to drugim czy trzecim składnikiem jakt parafina a ona może też zapychać niektóre osoby
Dokładnie, też mogę go polecić, bo zakupiłam kiedyś w promocji spore opakowanie, i do dziś mi służy. Świetnie goi wrastające włoski i stany zapalne po depilacji, sprawdza się na pojedyncze krostki na twarzy. No i pózniej przyda się pewnie maluszkowi, w razie jakichś problemów ze skórą
Stary 2011-08-16, 15:45   #2506
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
MoniaHan witamy i gratulacje
I kolejna mamusia z UK. Fajnie bedziemy sie dzielic wrazeniami

Cytat:
ok, konto pocztowe utworzyłam,
etykiety porobiłam.

Kto chce adres i hasło,
pisac na PW
BOSKO! Jestes kochana!

Cytat:
Napisane przez rybka13 Pokaż wiadomość
To moje dodatkowe 5.5 kg
Koniec 10tc
alez to normalnie bliznieta musza byc chyba sliczny ten brzusio.
Ja tez mam sporawy ale nie taka sliczna pileczke jak Ty.
Wrzuce swoj po pracy. A co!

Zariah jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:52   #2507
mag_99
Rozeznanie

no to i ja się przyłączę - mnie też niesamowicie wysypało, czuję się jak nastolatka... ja słyszałam, że pryszcze są na dziewczynkę, bo podobno córa odbiera urodę mamusi, a syn jej dodaje, ale pewnie wszystko to się tak sprawdza jak i inne "domowe" przepowieści

a brzucha nie pokażę bo za bardzo na razie nie ma co, no może jakieś dodatkowe 3 cm w pasie, ale przy moich 60 na stałe to za dużo nie będzie widać

a ja rosnę i rosnę

Edytowane przez mag_99
Czas edycji: 2011-08-16 o 15:53
mag_99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 15:54   #2508
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Etnula Pokaż wiadomość
Mogę dołączyc do Waszego forum.... jeszcze niedawno udzielalam sie w Czerwcowych Pannach Młodych... dwa tygodnie po weselu zaszłam w ciąże i tak już minęło 6 tygodni.....
witamyi gratulacje

Kathi wspaniale. cudowne nowinki!

co do niespodzianek na twarzy to ja mam tylko na nosie... swieci mi sie jak latarnia morska i mnostwo malutkich krostek wyskoczylo ale nie pomyslalam ze to z ciaza zwiazane
ja zwsze mialam sucha buzie i tlusty nos. (tzn. strefa T tyle ze na brodzie i czole to tak troszke tylko a nos masakra) No ale teraz tych krrostek zdecycdowanie wiecej. Nos mam rozowy - a teraz jeszcze w kropki

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-08-16 o 16:00
Stary 2011-08-16, 16:11   #2509
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Witaj w gronie Wiosennych Mamuś
No mam tak samo jak Ty! I dokładnie tą samą wagę....na koniec dnia ważę z 1-2 kg więcej, brzuszek wywalony a rano wszystko wraca do normy....Zastanawiałam się właśnie, co się dzieje z tymi dodatkowymi kilogramami przez noc, że rano nie ma po nich śladu albo niewielki? A wiek ciąży położna wyznaczyła Ci na podstawie USG czy od OM? Pytam, bo mamy podobne terminy, z tym, że mi gin wyliczył termin na 18.03 ale mi z kalkulatorów internetowych wychodzi właśnie ok 22.03, przy uwzględnieniu faktu, że moje cykle były regularne ale trwały nie 28 a 32 dni. I z USG wychodzi mi identycznie jak Tobie, że to 8t4d. Pozdrawiam!
ale fajnie takie sa czasami zbiegi okolicznosci Ewelajna25 ja widzialam wczoraj pierwszy raz polozna, pierwsze USG bede miala 12 wrzesnia, miszkam w UK, tutaj nawet czesto nie widza ginekologa przez cala ciaze przyszle mamusie...przynajmniej nie widzialy te ktore pytalam, uaktywnilo mi sie ostatnio przeprowadzanie wywiadow srodowiskowychw przyszly czwartek mam badanie krwi i moczu. i to wszystko jak narazie.

dzieki Zairah...pewnie z wielka checia bede dzielic sie doswiadczeniami

Edytowane przez MoniaHan
Czas edycji: 2011-08-16 o 16:13
Stary 2011-08-16, 16:28   #2510
karolca
Zakorzenienie

Mój brzuszek w ramach testu - na mailu

♥ ♥ ♥

Komentuj.
Nie obrażaj.
Stary 2011-08-16, 16:43   #2511
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
ale fajnie takie sa czasami zbiegi okolicznosci Ewelajna25 ja widzialam wczoraj pierwszy raz polozna, pierwsze USG bede miala 12 wrzesnia, miszkam w UK, tutaj nawet czesto nie widza ginekologa przez cala ciaze przyszle mamusie...przynajmniej nie widzialy te ktore pytalam, uaktywnilo mi sie ostatnio przeprowadzanie wywiadow srodowiskowychw przyszly czwartek mam badanie krwi i moczu. i to wszystko jak narazie.

dzieki Zairah...pewnie z wielka checia bede dzielic sie doswiadczeniami
Hej MoniaHan, to i tak szybko miałaś wizytę z położną, ja pierwsze spotkanie mam pierwszego dnia 14tc (8 września), a kiedy USG... o żadnych badaniach nawet nic nie wiem jeszcze. Trafiłaś na lepszą przychodnię lub położną, u mnie położna nie miała chyba wcześniej wolnych terminów, bo nie ma jej na stałe w tej przychodni i tyle muszę czekać. Pierwsze USG pewnie w 15tc szok
Stary 2011-08-16, 16:45   #2512
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
ale fajnie takie sa czasami zbiegi okolicznosci Ewelajna25 ja widzialam wczoraj pierwszy raz polozna, pierwsze USG bede miala 12 wrzesnia, miszkam w UK, tutaj nawet czesto nie widza ginekologa przez cala ciaze przyszle mamusie...
a nie ktore nawet przez cala ciaze ani razu gina nie widza jedynie pania/pana technik(a) od USG i polozna - no ale co kraj to obyczaj.
Ja mam mojego prywatnego gina. Jakos lepiej sie z tym czuje.

Podpytalam o to jak wyglada pierwsza wizyta u poloznej i opinie nie byly pochlebne. Podobno wizyta jest rozczarowujaca a jedna dziewczyna nawet stwierdzila ze to strata czasu

ida w piatek. zobaczymy

Stary 2011-08-16, 16:49   #2513
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość
a nie ktore nawet przez cala ciaze ani razu gina nie widza jedynie pania/pana technik(a) od USG i polozna - no ale co kraj to obyczaj.

Podpytalam o to jak wyglada pierwsza wizyta u poloznej i opinie nie byly pochlebne. Podobno wizyta jest rozczarowujaca a jedna dziewczyna nawet stwierdzila ze to strata czasu

ida w piatek. zobaczymy
Koniecznie zdaj relację
Ja już mam książkę taką ciążową do prowadzenia ciąży i muszę tam wypełnić niektóre rubryki i z nią się stawić na pierwszą wizytę.
Stary 2011-08-16, 16:49   #2514
ewelajna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Zariah Pokaż wiadomość

ida w piatek. zobaczymy
A ile płacisz za prywatnego gina? I on tylko prowadzi Twoją ciążę czy też może asystować przy porodzie? Jestem ciekawa, bo chętnie wzięłabym prywatną położną, która byłaby ze mną przy porodzie, bo to jednak zawsze inaczej, niż kompletnie obca położna z przypadku (można trafić na wredną ).
Stary 2011-08-16, 16:57   #2515
MoniaHan
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej MoniaHan, to i tak szybko miałaś wizytę z położną, ja pierwsze spotkanie mam pierwszego dnia 14tc (8 września), a kiedy USG... o żadnych badaniach nawet nic nie wiem jeszcze. Trafiłaś na lepszą przychodnię lub położną, u mnie położna nie miała chyba wcześniej wolnych terminów, bo nie ma jej na stałe w tej przychodni i tyle muszę czekać. Pierwsze USG pewnie w 15tc szok
rybka13 jak sie bardzo martwisz ze za pozno, to moze zadzwon i zapytaj w Grove Surgery czy to nie jest za pozno, ale powiem Ci szczerze ze ta wizyta poloznej tak naprawde nic mi nie dala...technicznie, bo teoretycznie tak - ale te informacje moge sprawdzic sobie w internecie. pytalam ja czy USG pierwsze w 14 tc to nie za pozno, a ona ze nie ze pomiedzy 12-16tc pierwsze USG ma byc przeprowadzone. moze zadzwon i zapytaj czy mozesz miec zrobione badanie krwi i moczu - bo bedziesz polozna widziala dopiero za jakis czas, mozliwe ze powiedza abys czekala na polozna, ona daje cala dokumentacje.ale zapytac nie zaszkodzi. powiadomienie o USG otrzymasz pewnie listem ze szpitala.Powodzenia i glowa do gory, tutaj poprostu tak podchodza do ciazy, wiele kobiet urodzilo w UK i sobie chwala tak naprawde.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

no wlasnie Zariah ile kosztuje prywatny ginekolog w UK?, jest Polakiem czy Brytyjczykiem?

Stary 2011-08-16, 17:02   #2516
aalegna
Wtajemniczenie

Cytat:
mnie wysypalo na szyi i z boku na policzku. troche na dole na brodzie. I na środku czola mam jeden ale jak naloze podklad to wygladam względnie, tyle z enie lubie podkladow i najlepiej nie nakladala bym wcale ale z pryszczolami chodozic nie chce
witam w klubie mi też wczoraj wyskoczył na środku czoła i to mega wielki aż w pracy pacjenci mi się dziwnie przyglądali
Stary 2011-08-16, 17:26   #2517
Zariah
Rozeznanie

Cytat:
Koniecznie zdaj relację
Ja już mam książkę taką ciążową do prowadzenia ciąży i muszę tam wypełnić niektóre rubryki i z nią się stawić na pierwszą wizytę.
Cytat:
A ile płacisz za prywatnego gina? I on tylko prowadzi Twoją ciążę czy też może asystować przy porodzie? Jestem ciekawa, bo chętnie wzięłabym prywatną położną, która byłaby ze mną przy porodzie, bo to jednak zawsze inaczej, niż kompletnie obca położna z przypadku (można trafić na wredną ).
Cytat:
[...]pytalam ja czy USG pierwsze w 14 tc to nie za pozno, a ona ze nie ze pomiedzy 12-16tc pierwsze USG ma byc przeprowadzone. moze zadzwon i zapytaj czy mozesz miec zrobione badanie krwi i moczu - bo bedziesz polozna widziala dopiero za jakis czas, mozliwe ze powiedza abys czekala na polozna, ona daje cala dokumentacje.ale zapytac nie zaszkodzi. powiadomienie o USG otrzymasz pewnie listem ze szpitala.------
[...]
no wlasnie Zariah ile kosztuje prywatny ginekolog w UK?, jest Polakiem czy Brytyjczykiem?
Moze zaczne od poloznej.
Co okreg to inaczej.
Ja mieszkam w Surrey (ale blisko Sussex) i u mnie wizyte z polozna ustalili na poczatek 12 tyg. Przez telefon polozna stwierdzila ze koniecznie musze miec USG w 12tyg-13tyg. Koniecznie. I ona sobie inaczej nie wyobraza. A ze mialam wyjechac w moim 13tyg to przesunela wizyte na koniec 10tyg zeby miec wiecej czasu an umowienie mnie na USG. Za chiny panskie nie chciala mi teraz wyznaczyc terminu USG. Listu zadnego tez nie dostalam (ani ksiazeczki...). Pani stwiedzila ze umowi mnie w piatek na przyszly tydzien. Jak dla mnie logiki tu nie ma bo moznaby juz teraz ustalic date USG. No ale okazuje sie to wyzsza matematyka jest i tak sie nie da.

Ale co hrabstwo to inaczej i jak przypuszczam co okreg tez inaczej. Ja podlegam pod Royal Surrey Hospital. Ale wiem ze inne szpitale robia USG w innych terminach. Zgodnie z prawem maja obowiazek zrobic Wam JEDNO USG w czasie calej ciazy. Jednak NHS sugeruje aby zrobic dwa. I wiekszosc szpitali robi dwa.

Co do ginekologa. Ja poszlam do Polaka. Poszlabym tez do Anglika ale nie moglam znalezc zadnego ( serio!) ktory mialby strone internetowa.
No wiec poddalam sie i poszlam do Polaka w Londynie. Koszty przedstawiaja sie tak:

pierwsza wizyta - 120f
kazda nastepna - 80f
USG na kazdej wizycie.

W innych placowkach (polskich klinikach itd) koszty sa podobne. Okolo 100f za wizyte z USG.

Moj lekarz zasugerowal zeby wszystkie mozliwe USG i badania robilc na NHS a on mi zrobi tylko te ktorych NHS nie robi.

Wychodzi ze do konca ciazy zobacze go jeszcze 5 razy. Takze calkowity koszt to: 440f

Porod:
Nie slyszalam o tym aby prywatny gin moglby uczestniczyc przy porodzie. Ale mysle ze to nie jest tu potrzebne. Moim zdaniem opieka okolo porodowa jest tu swietna. Serio. Duzo lepsza niz w wiekszosci szpitali w PL. Jednak prowadzenie ciazy lepsze jest w PL niz w UK. Ale to oczywiscie tylko moje zdanie.

Edytowane przez Zariah
Czas edycji: 2011-08-16 o 17:31
Stary 2011-08-16, 17:26   #2518
rybka13
Zakorzenienie

Cytat:
rybka13 jak sie bardzo martwisz ze za pozno, to moze zadzwon i zapytaj w Grove Surgery czy to nie jest za pozno, ale powiem Ci szczerze ze ta wizyta poloznej tak naprawde nic mi nie dala...technicznie, bo teoretycznie tak - ale te informacje moge sprawdzic sobie w internecie. pytalam ja czy USG pierwsze w 14 tc to nie za pozno, a ona ze nie ze pomiedzy 12-16tc pierwsze USG ma byc przeprowadzone. moze zadzwon i zapytaj czy mozesz miec zrobione badanie krwi i moczu - bo bedziesz polozna widziala dopiero za jakis czas, mozliwe ze powiedza abys czekala na polozna, ona daje cala dokumentacje.ale zapytac nie zaszkodzi. powiadomienie o USG otrzymasz pewnie listem ze szpitala.Powodzenia i glowa do gory, tutaj poprostu tak podchodza do ciazy, wiele kobiet urodzilo w UK i sobie chwala tak naprawde.

---------- Dopisano o 15:57 ---------- Poprzedni post napisano o 15:53 ----------

W sumie skoro nie zrobią mi wcześniej USG, to dam sobie spokój. Nie zmuszę ich do niczego, czekałam już tyle, więc zaczekam te 3tyg jeszcze.
Dobrze się czuję, więc na razie bez paniki
Stary 2011-08-16, 17:27   #2519
Dragusia88
Zakorzenienie

Cytat:
mi powoli wszystko jedno co będzie chociaż cały czas bardziej chciałabym dziewczynkę
Może we wrześniu uda się podejrzeć co siedzi w brzuszku
ja bym chciala chlopaka ale cos mam przeczucia ze jednak kobietka, jak ogladam ciuszki to caly czas rozowe heh... we wrzesniu jak fajnie ja liczylam ze u mnie podgladactwo dopiero bedzie mozliwe w listopadzie
Cytat:
Napisane przez alamig Pokaż wiadomość
Mnie tak strasznie wysypało. Nigdy nie maiałam z tym problemów, a teraz to istna masakra
ja sie nie bede wypowiadac bo ja wiecznie mam z tym problemy i szczerze liczylam ze chociaz w ciazy bede miec ladna cere, zobaczymy za jakis czas
Cytat:
To moje dodatkowe 5.5 kg
Koniec 10tc
wow!! u ciebie już fajnie widać,kurcze chyba masz racje z tymi blizniakami ja brzucha poki co nie mam co pokazywac bo an plaski ani ciazowy tylko fałdowaty
Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Hej hej
Bylam u Gina no i dzidzia widzialam serdunio slicznie bije , nawet slyszalam przez chwilke , ma wszystko co trzeba czyli rece nogi i glowe , brzuch tez i ma sie swietnie, ja rowniez bo lekarz odwiesil mi wszystkie zakazy Moge sie sexic jezdzic, uprawiac sport , pracowac i zyc normalnie W koncu przestane tyc
Dzidzius ma 32,4 mm
wy juz po pierwszych wizytach fajnie ja dzwonilam do mojej ginki prywatnej to jest na urlopie i 5 wrzesnia dzwonic, mam nadzieje ze mnie odrazu przyjmie bo raz ze to juz bedzie 8 tydzien a dwa ze planuje wczasy i nie wiem czy moge leciec samolotem. troche mi popsula plany bo 26 sierpnia mama ma urodziny i myslalam ze wtedy wszystkim powiemy ze bedzie zdj usg i w ogole no ale lipa. w piatek bede dzwonic do ginki na nfz zeby sie umowic niech mi chociaz badania za darmo przepisze i zbada "dotykowo". noi w piatek lece na bete bo narazie nie mam kiedy, kurde nigdzie nie ma u mnie całodobowego laboratorium
Dragusia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 17:38   #2520
Aguśkaa83
Zakorzenienie

Kochane moje...
wypryski to normalka w I trymestrze...
tez mam i mialam w poprzedniej ciazy ale tylko w I trymestrze
a pozniej od II trymestru nie dosc ze mdlosci sie skonczyly, sennosc sie skonczyla to skore mialam cudna jak nigdy a mam sklonnosci do wypryskow (moze nie na twarzy ale w innych m-scach)
a jednak mialam skore gladziutenka i koloryt skory tez byl wyjatkowo piekny

Takze cierpliwosci, wraz z zakonczeniem I trymestru skoncza sie nasze paskudne dolegliwosci i bedziemy blyszczec i w pelni cieszyc sie ciaza

Wklajam Wam moj brzus, na czczo (jest to moj 10 tc)
Drugie zdjecie to brzus dla prince polo, z 14 tc z pierwszej ciazy.

prince polo wklejam Ci moj brzusio w 14 tc bo w poprzedniej ciazy robilam zdjecia co tydzien jak wariatka a wtedy bylam szczuplutka wiec brzus byl bez tluszczyku i rozciagnietej skory
Bo teraz kochana mam 10 tc a mam wiekszy brzus ale to skora pozostalosc z pierwszej ciazy
Ale kazdy brzuszek jest inny i nie masz sie co bardzo sugerowac innymi brzucholkami.

Cytat:
Ja osobiście mogę polecić krem Nivea Baby na odparzenia
ja moge jeszcze polecic Sudocrem (tez dla dzieci na odparzenia)
wiem ze to nie jest krem do twarzy jednak mi pomaga i jak go zastosuje tam gdzie mam wypryski to tez ladnie wysusza je. Bo on tez ma w sobie cynk, twarz rzadko nim traktuje (bo wysusza skore) ale inne czesci ciala jak najbardziej
Cytat:
Napisane przez emigra Pokaż wiadomość
Moze powrzucacie brzuchy? ja wrzuce swoj z 11 tc a drugie zdjecie z 7 chyba nie urosl za duzo, ale nie umiem go juz wciagnac
no urosl brzuszek od ostatniej sesji
ladny brzus
Cytat:
Witajcie Dziewczyny, jestem nowa na tym watku, u mnie 8t4d
witaj gratulacje)
Cytat:
To moje dodatkowe 5.5 kg
Koniec 10tc
no Ty masz spory brzuszek naprawde duzy ale Tobie po prostu idzie w brzuszek sam bo szczupla jestes. Ale brzusio solidny
Cytat:
Napisane przez Etnula Pokaż wiadomość
witajgratulacje
Cytat:
Napisane przez Kathi75 Pokaż wiadomość
Dzidzius ma 32,4 mm
to cudowne wiesci dzidzia rosnie zdrowo no i fajnego masz lekarza
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;28785752]
Ok, kobiety, spadam do lekarza, proszę o kciuki [/QUOTE]
trzymam
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P8117141.jpg (21,9 KB, 36 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg PC050101.jpg (20,0 KB, 36 załadowań)
16.05.2009 godz. 11:55
SZYMONEK

08.03.2012 GODZ. 18:47

Najpiękniejsze dni w moim życiu!

Edytowane przez Aguśkaa83
Czas edycji: 2011-08-16 o 17:40
Aguśkaa83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości