Pielęgnacja loków, loczków i fal - wszystkie części - niech się kręcą! - Strona 1323 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury > Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z kręconymi włosami. Rozmawiamy o stylizacji i pielęgnacji loków. Wejdź, podziel się doświadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-16, 16:34   #39661
natalcia250
sentimental animal

Dot.: Pielęgnacja naturalnych loków, loczków, fal - cz. VIII

kupiłam siemię lniane, ale niestety Pottersa nie znalazłam ja chyba w jakimś zacofanym mieście zyję, bo u mnie NIGDZIE tego nie ma ;\
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 16:52   #39662
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Eloe77 Pokaż wiadomość
Tylko do centralnej Polszy na kilka dni, a potem wykończę mieszkanie albo ono mnie wykończy Dlatego upadł pomysł nadmorskich wojaży Ale jeśli nie opróżnimy całkowicie kieszeni, to może będzie grudniowe friski
Liczy się to, że nie trzeba będzie iść do pracy
No jasne - super, że w końcu wolne Sama z chęcią pojechałabym do stolicy i pozwiedzała trochę, a taka to kicha, bo TŻ zmienił kilka miesięcy temu pracę na swoją wymarzoną i teraz nie ma jak jechać

Cytat:
Napisane przez Rybiorek Pokaż wiadomość
wiecie co robia dziewczyny jak sobie organizuja girly night? glupieja

pamietacie jak kiedys tam mowilam (w poprzednim watku chyba) ze sprobowalabym zrobic Silkener jakby sie okazja napatoczyla?

Kolezanka mnie wysmiala (jakis czas temu to bylo) i powiedziala ze ona sobie predzej trwala zrobi (ma wlosy proste jak druty) no i odbyl sie regularny zaklad o ktorym zapomnialysmy.

No i swiat jest maly bo okazalo sie ze jedna z dziewczyna imprezce zna osobe ktorej kuzynka pracowala w salonie Miss Jessie's (!!!!!!!!!!!!!). Oczywiscie ona oficjalnie nie moze powiedziec ze potrafi zrobic Silkener bo to nazwa zastrzezona i ble ble. Kuzynka jednak uprawia to jako tzw pol-trwala (po polsku brzmi glupio ale coz), nauczyla swoja kuzynke, te osobe ktora zna nasz znajoma (kuzynki to Afroamerykanki, dla jasnosci) i sie wczoraj zaczelo jak sprawa sie wydala. Nauczona kuzynka zostala szybko sprowadzona bo akurat przebywa w Dublinie u swojego boyfrienda (w czwartek odlatuje z nim do Stanow wiec nie bylo szans zorganizowania tego kiedy indziej, poza tym powiedz grupie kobiet ze maja na cos czekac) i wyjasniono jej ze mnie ma walnac Silkener a mojej kolezance zaraz po tym trwala, w koncu przegrala zaklad

Jak wrocilam do domu moj kochany malzonek nic nie zauwazyl, stwierdzil tylko ze pachne jak kurczak ktorego nad ogniem sie skubie do zupy , kolezanka miala lepiej, maz juz spal jak wrocila, rano uslyszala jak maz mowi do jej plecow 'przepraszam pania ale chyba pani pomylila domy'

edit: wiecie zeby mnie nikt nie sadzil, powinnam napisac Silkener-podobny zabieg nie?
Jak zwykle Twoje sytuacje i opisy mnie rozbawiają Ale zaszalałaś, jestem ciekawa efektów jak u Ciebie to wygląda, bo u blondyny z Twojego linka mi się podoba Z niecierpliwością wyczekuję zdjęć (bo z moimi to ostatnio kupa, oklapłe są i słabszy skręt, a ja nie wiem czemu)

Cytat:
Napisane przez lenka05 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny Jestem nowa, mam kręcone włoski i chciałabym do Was dołączyć Najpierw chciałabym przeczytać Wasze posty, dopiero potem się udzielać. Przyjmiecie mnie

Daj dwójaka i nakarm zwierzaka

Lepiej żyć jeden dzień jak tygrys, niż sto dni jak owca.

seduction jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 17:02   #39663
aktogimka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez imbryka Pokaż wiadomość
Chciałam kupić Flexible, które zawsze kupowałam za jakieś 9 zł, ostatnio zaglądam na półkę a tam około 14 zaczne chyba produkcję żelu lnianego, przynajmniej naturalny
Flexible jest teraz w Rossmannie w promocji po 12,99 zł, można odrobinę zaoszczędzić. W sumie zdziwiłam się, że jego regularna cena to ok. 14-16 zł. Myślałam, że jest tańszy.
Cytat:
Dzień dobry
Zaczynam odliczanie - ostatnie 4 dni i...

Pytałaś, czy coś będzie? Dlaczego? Świetny tył! I to jak wysoko kręcony!
Nie martw się, druga strona też zacznie odpowiadać. Daj jej trochę czasu.
Szczęściara z tym wyjazdem. Chociaż chyba nie powinnam narzekać, niedługo też na troszkę uciekam z miasta.
Dzięki za opinię o moim pióropuszu - działa motywująco i podnosi na duchu.
Cytat:
A w ogole to musze sie przeniesc do innego watku bo nie mam juz naturalnych lokow he he zycie jest nieprzewidywalne
Również czekam na zdjęcia.
Cytat:
Napisane przez mimi91 Pokaż wiadomość
Kupiłam Hegrona w Kauflandzie za 7zł z groszami Wieczorem będzie mycie nim, zobaczymy jak się sprawdzi
Z Alterry jednak zrezygnowałam, za to kupiłam Babydreama - trzeba poszerzać horyzonty
Za to nigdzie nie widziałam Beauty Formulas Gdzie ją kupujesz?
O, widzisz, to nawet taniej niż myślałam. Sama będę musiała przetestować tego Hegrona. I Kauflandowe Aile też. Tego Beauty Formulas kupiłam w SuperPharmie w promocji za 7,99 zł, normalnie chyba 4 zł droższy.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 17:09   #39664
seduction
Zakorzenienie

Widzę, że wspominacie o encanto. Też mnie trzymał kiedyś ten pomysł przez krótki czas, ale szybko sobie go darowałam. Lubię mieć objętość na głowie i "roztrzepane" włosy, ale już mnie ostatnio trafia. Jeśli mazidła i oleje nie pomogą na moje włosy to mam je już chyba gdzieś

Stary 2011-08-16, 17:11   #39665
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez seduction Pokaż wiadomość

Jak zwykle Twoje sytuacje i opisy mnie rozbawiają Ale zaszalałaś, jestem ciekawa efektów jak u Ciebie to wygląda, bo u blondyny z Twojego linka mi się podoba Z niecierpliwością wyczekuję zdjęć (bo z moimi to ostatnio kupa, oklapłe są i słabszy skręt, a ja nie wiem czemu)

Na moich nie ma takiego efektu bo sa krotkie ale spoko, jedyny minus ze troche capie (jakis tam skladnik jest taki sam jak przy trwalej i wlasnie on tak capi, a na razie od wczoraj nie mylam glowy)

nie mow kupa, czasami sa gorsze dni (wiele takich osobiscie zaliczylam).

Cytat:
Napisane przez aktogimka Pokaż wiadomość

Również czekam na zdjęcia.
kurcze ale wywolalam zainteresowanie

no to dobra, pokazalo sie troche slonca w Dublinie wiec poszlam do lazienki biurowej i probowalam cos cyknac pod tym malenkim okienkiem, nie wiem tylko czy sa na tyle widoczne. Ale wklejam do Codziennika, tutaj nie wypada
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Rybiorek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 17:16   #39666
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
kupiłam siemię lniane, ale niestety Pottersa nie znalazłam ja chyba w jakimś zacofanym mieście zyję, bo u mnie NIGDZIE tego nie ma ;\
toż TY "zewsząd" to powinnaś "gdzieś" dostać
Stary 2011-08-16, 17:21   #39667
seduction
Zakorzenienie

Cytat:
Na moich nie ma takiego efektu bo sa krotkie ale spoko, jedyny minus ze troche capie (jakis tam skladnik jest taki sam jak przy trwalej i wlasnie on tak capi, a na razie od wczoraj nie mylam glowy)

nie mow kupa, czasami sa gorsze dni (wiele takich osobiscie zaliczylam).
Najbardziej byłam zadowolona przy pielęgnacji przez pierwszy miesiąc, teraz to albo średnio i ujdzie w tłumie albo w ogóle mam nadzieję, że im przejdzie

Biegnę do codziennika zajrzeć

---------- Dopisano o 17:19 ---------- Poprzedni post napisano o 17:16 ----------

Widziałam Świetnie wygląda, choć całkiem inaczej. Twoje grubaski, a tu takie cieniaski Fajnie wygląda, takie coś bym mogła mieć tylko grubsze Jakoś myślałam, że ten silkener to zawsze mocniejszy jest skręt. Ale ładnie Ci w tym - jak się w nich czujesz? Zadowolona jesteś? A małżonek już zauważył?

---------- Dopisano o 17:21 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

edit: już poczytałam o tym silkenerze i wiem, co jak i dlaczego

Edytowane przez seduction
Czas edycji: 2011-08-16 o 17:29
Stary 2011-08-16, 17:27   #39668
blackeye79
Raczkowanie

Cytat:
no to dobra, pokazalo sie troche slonca w Dublinie wiec poszlam do lazienki biurowej i probowalam cos cyknac pod tym malenkim okienkiem, nie wiem tylko czy sa na tyle widoczne. Ale wklejam do Codziennika, tutaj nie wypada
jeżeli mam byc szczera to naprawdę piękniejsze mialaś SWOJE WŁASNE.
Stary 2011-08-16, 17:34   #39669
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:

Widziałam Świetnie wygląda, choć całkiem inaczej.
kolega w pracy jak mi powiedzial dzien dobry to okularow szukal (dyskretnie ale widzialam), chyba nie byl pewien co widzi

Cytat:
Twoje grubaski, a tu takie cieniaski
no tak o tym nie pomyslalam

Cytat:
Fajnie wygląda, takie coś bym mogła mieć
podobno ta technika nie jest dla wszystkich i zdarza sie ze w salonie odradzaja, jednak rzadko, silkener jest swietny jak Murzynki przechodza od prostowania (relaksacja) do naturalnych bo po zabiegu na calych moga miec loki

Cytat:
Jakoś myślałam, że ten silkener to zawsze mocniejszy jest skręt.
jak ma ktos mocny skret to tak ale nie w przypadku fal czy lokow 3a. Silkener robiony na krecono opiera sie na dotychczasowej strukturze wlosa, nie niszczy jej tylko jakby ja oplata (nie umiem tego lepiej wyjasnic), tak samo dziala w druga strone, jak ktos ma afro to jedyne co wyjdzie to mocne 3b/3c (co wydluzy wlosy), jak jest robiony na prosto to tak jakby oplatal i przytrzymywal zeby wlos sie nie skrecal.

Tak naprawde do konca nie zna sie wyniku silkenera, dlatego stosuja go po konsultacji i mowia ze moze wyjsc to lub to, babki maja praktyke i praktycznie moga przewidziec widzac skret co silkener moze a co nie, jednak podobno zawsze zostawiaja furtke.

Cytat:
Ale ładnie Ci w tym - jak się w nich czujesz?
ja ok, otoczenie wiariuje

Cytat:
Zadowolona jesteś?
na razie tak

Cytat:
A małżonek już zauważył?
jest na rybach teraz, wroci w nocy, widzial mnie wczoraj w nocy i dzisiaj 5 minut rano, na razie jestem oskubany kurczak, w sensie pachne tak

Cytat:
edit: już poczytałam o tym silkenerze i wiem, co jak i dlaczego
ale nie usuwam tego co napisalam wczesniej bo moze innym sie przyda
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-16, 17:35   #39670
Ag Rafka
Rozeznanie

Rybiorku, widziałam! Powiem szczerze, ze po zdjeciach blondyny z linku myślałam, że masz gorszego barana , ale widzę, ze nie ma tragedii. Choć szczerze przyznam-wolałam Twoje mięsiste, grube loczyska. I smutno mi się trochę zrobiło, że ich tak szybko nie zobaczę... (właśnie, jak długotrwały efekt ma ten silkener-podobny ?) Ale Twoje nastawienie jest boskie! Grunt, ze się dobrze bawiłaś! Gratuluję szaleństwa!

U mnie dzis natomiast chyba źle zmyty olej heenara. Jutro poprawię, dzis już mi się nie chce. Zwłaszcza, że zaraz szlifowanie scian w domu, więc cała bedę w pyle.

edit: A co koty na to??? Zauważyły? Omijają szerokim łukiem ze wzgledu na zapach czy wręcz przeciwnie-lgną jak do waleriany?

Edytowane przez Ag Rafka
Czas edycji: 2011-08-16 o 17:40
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 17:43   #39671
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez blackeye79 Pokaż wiadomość
jeżeli mam byc szczera to naprawdę piękniejsze mialaś SWOJE WŁASNE.
kazdy ma prawo do wlasnego zdania, rozumiem i sie nie gniewam (a baty niepotrzebnie, przynajmniej nie scielam) Moje wlasne potrzebowaly duzo wysilku (czyt odpowiednich kosmetykow) aby wygladac jak wygladaly, te obecne nie maja juz humorow, poki zabieg trwa (3-5 miesiecy w zaleznosci od osoby) bedzie tak codziennie, no oczywiscie pielegnacja nawilzajaca musi trwac ale moge zaprzestac zelowania i ugniatania i mam zamiar sprobowac 2 kosmetykow z CJ ktorych nie moglam wczesniej bo mi przyklapa dawaly - odzywki bs stylizujace schowane gleboko w szafie teraz znow wyladuja na wannie
hi hi

---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Cytat:
Napisane przez Ag Rafka Pokaż wiadomość
Rybiorku, widziałam! Powiem szczerze, ze po zdjeciach blondyny z linku myślałam, że masz gorszego barana , ale widzę, ze nie ma tragedii. Choć szczerze przyznam-wolałam Twoje mięsiste, grube loczyska. I smutno mi się trochę zrobiło, że ich tak szybko nie zobaczę... (właśnie, jak długotrwały efekt ma ten silkener-podobny ?) Ale Twoje nastawienie jest boskie! Grunt, ze się dobrze bawiłaś! Gratuluję szaleństwa!
Zyje sie raz Dawno juz nie zrobilam nic glupiego i spontanicznego wiec bilans jest super

Cytat:
U mnie dzis natomiast chyba źle zmyty olej heenara. Jutro poprawię, dzis już mi się nie chce. Zwłaszcza, że zaraz szlifowanie scian w domu, więc cała bedę w pyle.
praktyczne podejscie
Cytat:
edit: A co koty na to??? Zauważyły? Omijają szerokim łukiem ze wzgledu na zapach czy wręcz przeciwnie-lgną jak do waleriany?
ja mam w domu koty-wariaty, zamiast uciekac to Skuter chcial wachac ta moja czupryne a Cycek choc checi mial srednie to z zazdrosci ze Skuter to robi rowniez dolaczyl
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-16, 17:44   #39672
seduction
Zakorzenienie

Rybiorko, najważniejsze, że Tobie się podoba i umiesz podjąć się szaleństwa i zabawić, a przy tym się nie zamartwić na śmierć
Też jestem ciekawa, ile taki efekt się utrzymuje

Stary 2011-08-16, 17:47   #39673
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Flexible jest teraz w Rossmannie w promocji po 12,99 zł, można odrobinę zaoszczędzić. W sumie zdziwiłam się, że jego regularna cena to ok. 14-16 zł. Myślałam, że jest tańszy.
chociaż troszeczkę zaoszczędzę ja go kupowałam na ogół w auchan gdzie był zawsze trochę tańszy niż w rossie, ale jak zmienili opakowanie to i cenę również

imbryka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 17:48   #39674
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Rybiorko, najważniejsze, że Tobie się podoba i umiesz podjąć się szaleństwa i zabawić, a przy tym się nie zamartwić na śmierć
Też jestem ciekawa, ile taki efekt się utrzymuje
tego nie wiem, jak ktos mieszka w NY to podobno chodzi co kwartal czy sie trzyma czy nie, takie maintenance. Ja nie pojade oczywista sprawa. Ta dziewczyna zna przypadek ze 5 miesiecy sie trzymal, tyle ze byl robiony na naturalnych (nie farbowanych, nie prostowanych). Pozyjemy, zobaczymy.
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-16, 17:48   #39675
AjriszMarta
Zakorzenienie

Cytat:
wiecie co robia dziewczyny jak sobie organizuja girly night? glupieja
WOW kopara
Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
A z innej beczułki - gdzie można dostać maski Bingo?
Patrz w osiedlówkach
Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
A kropcia zrobiła prostowanie encanto co Wy dziołchy, powariowały?
Też nie zauważyłam ;P No aż poszukam Kropci jak wrócę
Cytat:
Raczej dobrze, ale czy to na rzęsy podziała tak samo Pamiętaj, że blisko oczka i trzeba uważac. Zresztą sama dobrze wiesz...
Wiem wiem Henna fajna, wreszcie widać że mam rzęsy i brwi ;P Bez brwi człowiek głupio wygląda
Cieszę się z Tobą z wyjazdu i urlopu
Cytat:
Gdyby ktoś we Wro widział wściekłą miotłę z super miękkim włosiem to ja
A jak w Rz - to ja Puch wszech czasów!
Cytat:
Mowisz AjriszMarcie sie upieklo i mnie tez moze? Ajrisz wprawdzie zrobila trwala stala ale lekka a ja mam cos mocnego ale poltrwalego?
Moja niby też nie taka wieczna ;P
Będziemy musiały nazwę zmienić ;P Na "Pielęgnacja naturalnych i wspomaganych loków i fal"
Cytat:
hej mam do Was pytanie (trochę taki mały off), używacie jakiś suplementów wewnętrznie?
Najlepiej w jedzeniu itd. Olej w sałatce, witaminy też w sałatce itd. pokrzywa w kubku (przy pokrzywie i skrzypie dodatkowo brać vit B)
U mnie niestety się okazało że po pokrzywie i skrzypie mam uczulenie jak jesień średniowiecza, ale oleje każdy zdrowy człowiek przygarnie w dowolnych ilościach
Cytat:
ale choc wygladam dziwnie i wszyscy gapia sie na moje wlosy zamiast patrzec mi na twarz jak do mnie mowia to nie zaluje, jedyne co to wlosy sie juz nie ukladaja jak ja chce, maja swoja wlasna wizje
Za dobrze Ci było, poczuj jak to jest ;P
Cytat:
Napisane przez mimi91 Pokaż wiadomość
Ja już sama nie wiem czy iść czy po prostu nakupować jakichś tabletek i herbatek i na własną rękę się leczyć...
Próbować możesz ale konsultuj z lekarzem np rodzinnym jakby cokolwiek było nie tak. Nie stosuj dawek leczniczych na własną rękę

Pospieszyłam się z radością z Glorii, susz mam dzisiaj i się drapię :/ Jadę na trening z olejem na głowie. Zamiast potu będzie mi olej spływał Heh trening i maseczka w jednym
O ile zakład, że spotkam najprzystojniejsze ciacho ever?

AjriszMarta jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 17:53   #39676
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez AjriszMarta Pokaż wiadomość
WOW kopara
trzeba miec poczucie humoru nawet na stare lata he he

Cytat:
Moja niby też nie taka wieczna ;P
No to my od teraz siostry zabiegowe

Cytat:
Będziemy musiały nazwę zmienić ;P Na "Pielęgnacja naturalnych i wspomaganych loków i fal"
ciii bo nas wyrzuca jak bedziemy tak oficjalnie trabic, Matka Przelozona da nam poprostu specjalne wizy na pobyt tutaj

Cytat:
Za dobrze Ci było, poczuj jak to jest ;P
e tam... do jutra im minie (mam nadzieje)
Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-16, 18:09   #39677
DMkAnia
Strażnik Wizażu

Cytat:
ciekawie to wygląda, ale chyba wolę Twoje naturalne
Jednakże miła odmiana ciekawe jak będą wyglądać po myciu

"Świat przeszkadza mi w życiu."
DMkAnia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 18:17   #39678
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez DMkAnia Pokaż wiadomość
ciekawie to wygląda, ale chyba wolę Twoje naturalne
Jednakże miła odmiana ciekawe jak będą wyglądać po myciu
ni mam nie bialego pojecia(pisownia bledna zamierzona)

edit:
w sumie to tak myslalam ze raczej Wam sie nie spodoba (wiekszosci), wczesniej napisalam zebyscie sie nie nastawialy na wlosy z reklamy, mnie sie podoba wlasnie dlatego ze teraz to wyglada jak dzungla, a moje wlasne wygladaly jak wypielegnowany z rownymi grzadkami ogrodek (mam nadzieje ze zrozumialyscie o co mi chodzi)

edit2:
Przypomnialo mi sie najwazniejsze, wlosy schly same, dlatego nie ma wielkiej objetosci, po zabiegu palcami zostal 'wczesany' jakis krem do lokow, jednak w rzeczywistosci i tak wygladaja na 'wieksze'
Blog fotografa
Poza pracą fotografa

Edytowane przez Rybiorek
Czas edycji: 2011-08-16 o 18:34
Stary 2011-08-16, 19:11   #39679
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Najlepiej w jedzeniu itd. Olej w sałatce, witaminy też w sałatce itd. pokrzywa w kubku (przy pokrzywie i skrzypie dodatkowo brać vit B)
U mnie niestety się okazało że po pokrzywie i skrzypie mam uczulenie jak jesień średniowiecza, ale oleje każdy zdrowy człowiek przygarnie w dowolnych ilościach
Ogólnie rzecz biorąc to prowadzę zdrowy tryb życia
Myślałam jeszcze nad jakimś naturalnym suplementem, żeby wzmocnić skórę i włosy, bo mimo prawidłowego odżywiania, wyglądam lepiej jak wzbogacę się jakimiś minerałami etc. Poza drożdżami łykam też tran, ale myśle nad zamianą drożdży na coś innego bogatego w witaminy i minerały. Kiedy odstawiam takie proste suplementy to wygląd mojej skóry i włosów jest słabszy (paznokcie się łamią, pojawiają się wypryski, włosy są w gorszym stanie, nie jakoś nadmiernie, ale zauważam, że w organizmie mam braki czegoś).
Chcę dobrać coś odpowiedniego, zwłaszcza, że niedługo będzie przesilenie i potrzebuje wewnętrznej mocy

Stary 2011-08-16, 19:24   #39680
Rybiorek
Zakorzenienie

Cytat:
Ogólnie rzecz biorąc to prowadzę zdrowy tryb życia
Myślałam jeszcze nad jakimś naturalnym suplementem, żeby wzmocnić skórę i włosy, bo mimo prawidłowego odżywiania, wyglądam lepiej jak wzbogacę się jakimiś minerałami etc. Poza drożdżami łykam też tran, ale myśle nad zamianą drożdży na coś innego bogatego w witaminy i minerały. Kiedy odstawiam takie proste suplementy to wygląd mojej skóry i włosów jest słabszy (paznokcie się łamią, pojawiają się wypryski, włosy są w gorszym stanie, nie jakoś nadmiernie, ale zauważam, że w organizmie mam braki czegoś).
Chcę dobrać coś odpowiedniego, zwłaszcza, że niedługo będzie przesilenie i potrzebuje wewnętrznej mocy
ja sie wlasnie olejem suplementuje, 2 lyzeczki dziennie, nazwe ma ladna, Beauty Oil (firma Viridian, nie wiem czy dostepna w Polszy)

ma taki sklad:
Organic golden flaxseed oil 48%, Organic hemp seed oil 36%, Organic avocado oil 6%, Organic evening primrose oil 5%, Organic pumpkin seed oil 5%

Blog fotografa
Poza pracą fotografa
Stary 2011-08-16, 19:43   #39681
kascysko
Zakorzenienie

Kobiety, zasmakowałam w olejach Co sądzicie o takim zamówieniu na helfach: olej kokosowy, lniany, Bhringraj Hesh ?Coś dodać/odjąć?
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 19:46   #39682
aktogimka
Zakorzenienie

Przypomniałaś mi, że muszę zrobić zamówienie na helfach.

aktogimka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 19:51   #39683
kascysko
Zakorzenienie

Cytat:
Miło mi, że mam takie działanie Moje włosy polubiły olejowanie, ale chcę skorzystać z waszej wiedzy
kascysko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 20:10   #39684
Ag Rafka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kascysko Pokaż wiadomość
Kobiety, zasmakowałam w olejach Co sądzicie o takim zamówieniu na helfach: olej kokosowy, lniany, Bhringraj Hesh ?Coś dodać/odjąć?
Też miałam ostatnio ochotę na bhringraj, ale odstraszyło mnie ostrzeżenie,ze działa chlodząco, a jako że zmarzlak jestem, nie wiem czy wytrzymałąbym z wyziębioną głową całą noc, nawet podczas lata.
W zamian wzięłam heenarę i póki co nie załuję. Jedyny minus to, że sporo zuzywam na moje włosy i już nie mam prawie pół buteleczki, a wzięlam tę mniejszą poj. (150ml)-w razie gdyby mi nie podeszła.
Ag Rafka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 20:15   #39685
MgielkaM
Zakorzenienie

Eeeeee laski ale szalejecie
Ajrisz trwałą zrobiła a ty znowu niespodziewajka
Rybiorku efekt jest - zaskakujący ehhehe ja nie słyszałam o tym wczesniej także miałam niezłą niespoziankę. Efekt w sumie ciekawy, ale swoje własne tez miałaś super.
Oczywiście umarłam przy " kurczaku przed gotowaniem"
Fajnie tak trochę szaleństwa a czytałam co pisałaś potem a propo wypielegnowanego ogródka. Faktycznie twoje włosy wyglądały na "układane" a teraz jakoś tak bardziej, hmmm artystyczny nieład ooo

Cytat:

Zamiast potu będzie mi olej spływał Heh trening i maseczka w jednym
O ile zakład, że spotkam najprzystojniejsze ciacho ever?
wspomagane loki i fale też są spoko
A co do ciacha to może urzeknie go twoja olejowa maseczka

Chyba też chcę oleju... wczoraj miałam ochote się zaolejować i nie bardzo było czym. Kokosa szukałam, w piętek jak się dopcham to dostanę bo podobno znika w mgnieniu oka.

A wczoraj zrobiłam maskę z hegrona+miód+rycynowy. Jakoś nie widzę efektów chyba. W ogóle dzisiaj jakoś słabo było z układaniem. Przód spoko a z tyłu niemal proste i puszak okrutny.
I nie wiedziałam jakiego Pottersa sobie kupić, wzięłam z melisą. Zobaczymy, coś na zmianę z Hegronem chciałam.

It is NOT an addiction - It's a hobby!!!

...

And when your heart begins to bleed
You're dead, and dead,

and dead -- indeed.
MgielkaM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 20:20   #39686
anoska
Zakorzenienie

Cytat:
co kupujesz?
Stary 2011-08-16, 20:32   #39687
milena798
Rozeznanie

Rybiorku śliczne te włoski bardzo mi się podobają

ale rozpisałyście się dziś

tak propo olejków...... ja dziś na spacer wyszłam w kokosie i rycynie na głowie
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 20:33   #39688
natalcia250
sentimental animal

umyłam dziś włosy Babydream, bo Pottersa nigdzie nie mogę znaleźć
ale nie poddaję się, będę szukać dalej

aa zrobiłam żel lniany wlaśnie się studzi, potem wsadzam go do lodówki i jutro używam oczekując rewelacyjnych efektów
When you've seen him use a gun, boy
When you've seen him use a gun
natalcia250 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 20:35   #39689
milena798
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez natalcia250 Pokaż wiadomość
umyłam dziś włosy Babydream, bo Pottersa nigdzie nie mogę znaleźć
ale nie poddaję się, będę szukać dalej

aa zrobiłam żel lniany wlaśnie się studzi, potem wsadzam go do lodówki i jutro używam oczekując rewelacyjnych efektów
u mnie w mieście też niema pottersa jak pojadę do większego chyba kupie ze 3 butle
efekty na pewno beda super
milena798 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-16, 20:36   #39690
imbryka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez milena798 Pokaż wiadomość
ale rozpisałyście się dziś
jak rok temu zaglądałam na ten wątek to wydaje mi się, że średnio szla co najwyżej strona dziennie, a teraz to jak szalone post za postem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Włosy kręcone: pielęgnacja, fryzury, inspiracje

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości