|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4051 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
ja daję wit D z tym większym też dawałam
![]() laski ja chyba dzisiaj dostanę pierwszy okres mijają równo 4 tyg 28dni i coś zaczyna się dziać ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4052 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Hej.
Agula ale posta nasmarowałaś ![]() Marina ja dzisiaj w nocy też słyszałam skrobanie myszy u nas w sypialni? tylko jakim cudem? może gdzieś w ścianie? Dzisiaj przez sen na siedząco znowu szukałam Sary w pościeli ![]() madzia przy karmieniu tylko mm wit D. Takie same pytania miałam do pediatry ![]() Mam złe wieści: mam wyniki morfologii sARKI. ma za mało płytek krwi ( 200, a norma jest od 300..) i bardzo mało neutrocytów 5,9% a norma od 30.. i jeszcze kilka parametrów delikatnie za nisko lub za wysoko. A w rozmazie z krwi też coś nie haloo, i wyszło wirocydy- których być nie powinno wogóle- mogą świadczyć o przebytej już infekcji, lub istniejącej. Crp wyszło 5- a norma do 10, więc chyba ok. Najlepsze jest to, że w szpitalu norma była do 5 a w luxmedzie do 10...nie uważacie że zbyt duża różnica? a wczoraj pediatra przejrzała małej książeczkę, i wyczytała że płytek krwi miała najpierw 155 po antybiotyku 217, i napisane po łacinie że trombo.. cośtam- jakas choroba związana z małopłytkowością- O CZYM MI W SZPITALU NIE POWIEDZIELI Ciągle coś nas spotyka ![]() Jutro znowu idziemy z tym do pediatry. Edytowane przez patik87 Czas edycji: 2011-08-17 o 11:17 |
![]() ![]() |
![]() |
#4053 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Agula ![]() Nie wiem chyba nie uda mi si wrócic do karmienia piersią synek wypil mm a mojego odciągniętego nie chce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4054 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Taaa mój też by małą co chwilę karmił, a teorie że mleko słabe i pewnie się nie najada też znam ![]() ![]() Pożyczyć mojego kota? ![]() myszki są fajne i szczury i świnki morskie ![]() Cytat:
Wysypiasz się trochę, masz jakąś pomoc, jak sobie dajesz radę z obowiązkami domowymi? Ja wczoraj przeszukałam caaały dom i znalazłam chustę ![]() Też mam nati tkaną i jestem bardzo z niej zadowolona. Kube wiązałam jak miał 4 miesiące bo wcześniej się bałam, przy małej już się nie boję.
![]() ![]() |
![]() |
#4055 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4056 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
- ropiejące oczka - przemywać np. rumiankiem max 3 dni, potem sola fizjologiczną - robilam to tak czesto jak widzialam rope, i masowac oko tzn. tak wziac palec i jezdzic w kierunku czasu zegara- w ten sposob ropa wychodzi. Nam pomoglo. - witamine D dawlam do 8 doby, potem jak karmilam piersia weszla wiatmina K i teraz daje D i K. -okrostki to nie wiem - moja tez ma czesto jezyk bialy, mysle ze od mleka. Biore kilka razy dziennie pieluchę, mocze w przegotowanej wodzie i czyszcze jej budzie, robie tak tez kiedy uleje serkiem. wtedy sie nie kwasi. Kazda wiadomosc ktora napisalam to informacje od srodowiskowej. Cytat:
Kurcze czemu tak się dzieje ? ![]() a cała ciąża przebiegała w porządku prawda?! Moja chyba się budzi. Czas na butle z moim mlekiem. Jestem ciekawa ile zje, głodomorek ! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4057 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Chociaż zła jestem bo gdyby nie to cholerne paskudztwo co mi na dłoniach wyszło to karmiłabym piersią. Szczerze to mam wyrzuty sumienia, że syna karmiłam piersią a ją tylko miesiąc ![]() Próbuj, mam nadzieję że Tobie się uda. Trzymam kciuki! ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4058 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Dużo czasu nie mam ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4059 |
Zakorzenienie
|
hej mamuśki
![]() nie nadążam za Wami ![]() Nerolko wracaj ![]() telik ja też powtórzę za dziewczynami.. śliczne masz mieszkanie ![]() ![]() Poza tym któreś z was musi być fotografem bo zdjecia sa mistrzowskie ![]() Co do wyparzania butelek to ja przelewam wrzątkiem. z Filipem bawiłam sie w sterylizator itd a jak widac przy drugim dziecku człowiek luzuje ![]() Brumek szkoda ze jest ten pacior.... ale przy porodzie go ![]()
#4060 | |
Zadomowienie
|
Hej
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Śliczna i widać, że kawał kobitki już jest z niej ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4061 | |||||
Zakorzenienie
|
Stronczek -
![]() ![]() Cytat:
![]() A co do drugiego fragmentu, to się całkowicie zgadzam ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() No to już duży Brunek jest ![]() Cytat:
![]() ![]() Ad 2. Dziękuję ślicznie ![]() Ad 3. No niestety ![]() ![]() Podziwiam, że to wszystko nadrobiłaś, spamiętałaś i każdemu odpisałaś! ![]() Czyli już jesteście dojrzałym niemowlęciem, a nie noworodkiem ![]() Brawo ![]() Cytat:
![]() EDIT: Vaniliova - ale ja dopiero teraz doczytałam że Ty masz 32 lata, czyli tylko 1 rok więcej niż ja! To do 40-tki byś jeszcze 3 zdążyła mieć ![]() ![]()
........................ Edytowane przez brumek Czas edycji: 2011-08-17 o 12:11 |
|||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4062 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ja do 35 sie nie wyrobie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4063 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Moje juz zaciskam! Cytat:
Takze zycze udanej wizyty! Dziekujemy! Cytat:
Cytat:
Tak, czekamy!!! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Daj znac, co jutro lekarz powie. Ja trzymam kciuki, zeby to jednak nie bylo nic powaznego. A ja z rana bylam na ktg u mojego gina w szpitalu. Troche sie zestresowalam, bo jakos dziwnie mieli ten aparat ustawiony i wlaczal sie alarm jak dziecku skakalo tetno do 170, a kilka razy tak sie dzialo, jak maly sie ruszal. Ale lakarze nic nie mowili. W trakcie tego pierwszego alarmu zarysowal sie skurcz, ale ja tego w ogole nie czulam z tego zdenerwowania. Potem jeszcze pogadalam z moim lekarzem, pokazal mi porodowke i umowilismy sie na poniedzialek. Tak ze nie rodze. Za to ide sie zdrzemnac, bo musze odespac wczesne wstanie. |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4064 |
Zadomowienie
|
Hej kobitki
![]() ![]() Ja was podczytuje na biezaco ale w tym moim telefonie z pisaniem ciezko ![]() Ale bede zdawac relacje co jakis czas zebyscie mnie z watku nie usuneły ![]() ![]() My dzis o 14.40 konczymy 13 dni jutro stuknie nam dwa tygodnie ![]() ![]() Maluszek to istny glodzilla głodomorra ![]() ![]() Ogolnie to grzeczne malenstwo i uwielbia sie przebierac i kampac ![]() Z wyproznianiem tez problemow ie ma ![]() ogolnie to sama slodycz a jak wali usmiechy to mozna pasc ze smiechu ![]() Najwiekszy usmiech pojawia sie jak cyca zobaczy ![]() ![]() to tyle chwalenia ![]() ![]() Z moim kroczem troche gorzej ![]() ![]() ale jest coraz lepiej ![]() Pozdrawiam wszystkie mamy ich maluszki i mamy w dwupakach ![]() ![]() ![]()
#4065 |
Rozeznanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4066 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Mam prawie 33 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4067 |
Zakorzenienie
|
Przyszedł mi bujaczek,leżaczek
![]() mama majster złożyła leżaczek i czekam aż mała się obudzi ![]() od 10tej śpi ![]() Przyszły mi butelki, chyba mam ta edycje limitowana jakaś śmieszną, w ogole nie wiem o co chodzi.. ![]() I woreczki na pokarm ![]() Zmalowana gdzie jesteś ?! |
![]() ![]() |
![]() |
#4068 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Z drugiej strony po 35 rż badania prenatalne sa darmowe ![]() Kiedys to miałam w planach wyrobić sie z dwójką dzieci do 30-stki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4069 |
Zakorzenienie
|
http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=20786
Od jutra w Lidlu promocje na ciuszki dziecięce ![]()
#4070 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4071 |
Rozeznanie
|
Od godziny nie mogę się do ch%^&*())))go zusu dodzwonić
|
![]() ![]() |
![]() |
#4072 |
Zakorzenienie
|
Ja rzutem na taśmę wyrobiłam się z dwójką przed 30
![]() Choć mogłabym wcześniej ale tyle czasu czekałam na tego właściwego ![]() Fajnie też mieć dziecko bardzo wczesnie, na poczatku wiadomo przechlapane ale ma się dziecko odchowane i jest się jeszcze młodym. Właśnie w ten weekend była u nas m.in. znajoma która teraz ma 38lat i 15-letnią córkę ![]() Mówiła że poczatku było strasznie, bo wszyscy jej rówieśnicy balowali a ona z małym dzieckiem (do tego samotnie ją wychowywała) a teraz ma czas dla siebie, rozwija karierę a córką już nastoletnia : ![]()
Edytowane przez youyou Czas edycji: 2011-08-17 o 12:34 |
![]() ![]() |
![]() |
#4073 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ad.2 nasza też siura ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Kurcze, a u nas za 3 dni mała będzie miała 2 tygodnie a pępek nadal siedzi ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Mam pytanie!!! Czy Waszym dzieciom też tak się łuszczyły/ łuszczą oczka???? Cały czas wokół oczek ma takie małe schodzące skórki i nie wiem ,czy to normalne u noworodka czy mam się martwić... Przemywam oczka solą fizjologiczną ale jakoś nie widzę poprawy ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-08-17 o 12:39 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4074 | ||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja jak pisałam bez żadnych wyjaśnień ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() He he, to ja mam chyba jednak w sobie jakiś ukryty optymizm, bo założyłam że uda się SN oraz że się wyrobię po drodze usuwając jeszcze paskudę z jajnika ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4075 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Ale miałam to szczęście, że w obu przypadkach zaszłam za pierwszym razem (no z synem nawet kilka miesięcy wcześniej niż planowałam ![]() Może to dziwne ale Zawsze chciałam wziąć kościelny jak już dzieci będą na świecie. Żeby były z nami na uroczystości. Tak mi się marzyło ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4076 |
Zakorzenienie
|
iustyna to tylko się cieszyć, będziesz też młodą babcią
![]() swoją drogą mam w rodzinie ciotkę która została babcią przed 40 ![]() sama urodziła jako nastolatka i jej córki poszły w jej ślady (jedna urodziła w tamtym roku jako 19-latka, a teraz młodsza też jest w ciąży ![]()
#4077 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Miałam szczęście, że wszystko się ułożyło ,bo mogło być różnie. Mam paru znajomych, którzy by chcieli mieć dzieci a z różnych przyczyn nie mogą. Z "dwojga złego" ![]() Chociaż po nie przespanej nocy albo ciężkim dniu... ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4078 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Przyznaję się bez bicia, że ja lubię ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczny Bartus i super, że jest taki grzeczniutki ![]() Krocze z czasem się zagoi-nie kazali Ci przyjśc na kontrolę? U mnie też wyskoczył hemoroid ![]() Wiecie co? Wyskoczyły mi rozstępy jakis czas temu-myślałam, że mnie ominą, ale nie dało rady....poniżej linii pępka( dobrze, ze chociaż tak nisko ![]() Zjadłam kiełbaskę z ketchupem i chrzanem, bo strasznie zgłodnialam przez to sprzątanko, odpoczęłam i idę z pieskiem na te zakupki co wcześniej pisałam ![]() Dzisiaj u nas pokazy takich traktorów-takie wielkie, odpicowane, nie pamietam jak sie nazywają???Tylko że nie możemy nigdzie znaleźc, gdzie ten pokaz ma się odbyc, bo chętnie bysmy sie wybrali- musimy znależc jakiś plakat ![]() No nic uciekam. Do później. ![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4079 | |||||
Rozeznanie
|
witam
![]() chwale sie ze Filipek ma dzis miesiac ![]() ![]() jej,jak ten czas szalenie szybko ucieka.. ![]() rano bylismy na pobraniu krwi i oddac mocz do badania (uff,udalo mi sie zlapac ![]() ![]() ![]() telik mieszkanie cudo!!! ![]() Cytat:
![]() ![]() juz duza pannica ![]() sprobuj odstawic mleko, moze to cos pomoze.. sliczna! ![]() Cytat:
![]() pieknie Ci spala! ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4080 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja zresztą też! ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:32.