Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011 - Strona 136 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU!
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem 5 6,41%
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama 5 6,41%
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury 1 1,28%
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy 1 1,28%
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! 2 2,56%
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy 3 3,85%
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! 21 26,92%
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! 5 6,41%
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają 0 0%
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące 9 11,54%
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane 0 0%
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy 1 1,28%
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują 2 2,56%
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają 0 0%
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! 3 3,85%
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki 2 2,56%
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają 8 10,26%
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam 4 5,13%
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam 1 1,28%
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 5 6,41%
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 11:14   #4051
blondynkapoznan
Zakorzenienie

Lokalizacja: Mój sposób na kryzys: Jem spleśniały ser, piję stare wino i jeżdżę autem bez dachu.
GG do blondynkapoznan
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

ja daję wit D z tym większym też dawałam

laski ja chyba dzisiaj dostanę pierwszy okres mijają równo 4 tyg 28dni i coś zaczyna się dziać
blondynkapoznan jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:16   #4052
patik87
Zakorzenienie

Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011

Hej.

Agula ale posta nasmarowałaś

Marina ja dzisiaj w nocy też słyszałam skrobanie myszy u nas w sypialni? tylko jakim cudem? może gdzieś w ścianie?

Dzisiaj przez sen na siedząco znowu szukałam Sary w pościeli

madzia przy karmieniu tylko mm wit D. Takie same pytania miałam do pediatry

Mam złe wieści: mam wyniki morfologii sARKI.
ma za mało płytek krwi ( 200, a norma jest od 300..) i bardzo mało neutrocytów 5,9% a norma od 30..
i jeszcze kilka parametrów delikatnie za nisko lub za wysoko.
A w rozmazie z krwi też coś nie haloo, i wyszło wirocydy- których być nie powinno wogóle- mogą świadczyć o przebytej już infekcji, lub istniejącej.
Crp wyszło 5- a norma do 10, więc chyba ok.
Najlepsze jest to, że w szpitalu norma była do 5 a w luxmedzie do 10...nie uważacie że zbyt duża różnica?

a wczoraj pediatra przejrzała małej książeczkę, i wyczytała że płytek krwi miała najpierw 155 po antybiotyku 217, i napisane po łacinie że trombo.. cośtam- jakas choroba związana z małopłytkowością- O CZYM MI W SZPITALU NIE POWIEDZIELI

Ciągle coś nas spotyka
Jutro znowu idziemy z tym do pediatry.

Edytowane przez patik87
Czas edycji: 2011-08-17 o 11:17
patik87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:21   #4053
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez CrazyMachine Pokaż wiadomość

Co do kolejnej ciąży. Nie czuję się na siłach zajmować się dwójką maluchów w krótkim odstępie. Mała daje nam trochę w kość. Poza tym, jestem z gatunku pracoholików - już teraz tęsknię za pracą i biurem jak cholera, nie chciałabym w najbliższym czasie zafundować sobie kolejnej dłuższej przerwy. A na koniec, po CC trzeba chyba poczekać min rok z kolejną ciążą, żeby następna była bezpieczna dla macic

My też
Ja tez słyszałam ze po cc trzeba czekac min rok dlatego mój synek chyba bedzie jedynakiem bo najmłodsza nie jestem i nie wiadomo kiedy zaszłabym znowu w ciąże a jakos nie uśmiecha mi sie mieć drugie dziecko po 40 a z dugiej strony mój Tz nie chce już wiecej dzieci
za Wasze 5 tyg

Agula

Nie wiem chyba nie uda mi si wrócic do karmienia piersią synek wypil mm a mojego odciągniętego nie chce
Vaniliova11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:24   #4054
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez agulaaabar Pokaż wiadomość
łooooh ale walnęłam posta
Tż jak tylko kwęknie od razu rzuca hasło "Ona jest głodna!" a ja jak to słyszę to mnie aż trzęsie....jeszcze babcia dokłada, że na pewno nic w tych moich cyckach nie ma i dziecko głodne - pomocne to takie, że nic tylko w łeb sobie strzelić
No z postem to pojechałaś po bandzie . Szalona
Taaa mój też by małą co chwilę karmił, a teorie że mleko słabe i pewnie się nie najada też znam . Strrrrrasznie irytujące, nie?

Cytat:
Napisane przez Marina1 Pokaż wiadomość
Boże ale mi duża mysz właśnie przebiegła przez pokój!
Pożyczyć mojego kota?
myszki są fajne
i szczury
i świnki morskie

Cytat:
Napisane przez bella7 Pokaż wiadomość
Ale wam zazdroszczę tych opisów porodów sn,obecności mężów. Kurcze chyba będzie trzeba się za parę lat znów postarać o dziecko(oby nie cc), tylko nie będzie takiej celebracji... Właśnie LILA zasnela mi na nogach. W nocy od 24do 3 nie spala,lobuzica kochana.
A ja Cię dziewczyno podziwiam, że tak świetnie dajesz sobie radę z dwójką. Chociaż z kilku źródeł słyszałam, że zazwyczaj bliźniaki mniej dają popalić niż jedno dziecko.

Wysypiasz się trochę, masz jakąś pomoc, jak sobie dajesz radę z obowiązkami domowymi?

Ja wczoraj przeszukałam caaały dom i znalazłam chustę . Także mała paskuda śpi na mnie w chuście i nareszcie trochę spokoju. Coś nie może zasnąć w łóżeczku, śpiąca, chce spać a nie może.

Też mam nati tkaną i jestem bardzo z niej zadowolona. Kube wiązałam jak miał 4 miesiące bo wcześniej się bałam, przy małej już się nie boję.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???
- Gdzieś kur*a musi być!!

iustyna1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:28   #4055
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madzia1k1 Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

NO I DZISIAJ MAMY SKOŃCZONY PIERWSZY MIESIĄC
Stary 2011-08-17, 11:32   #4056
zanetaa88
Zakorzenienie

Cytat:
a my dzisiaj mamy pierwsza wizyte u pediatry. mam do niej 5 pytan:
-o oczka ropiejace
- o wit D bo nie daje na razie bp polozna mowila ze od wrzesnia niby i juz sama nie wiem czy dobrze robie. w sumie na opakowaniu MM jest napisane ze wit D i K jest wiec to i tak nie jest wystarczajace
- okrostki na buzce, nie jest ich duzo ale pojawiaja sie i znikaja
- takie czerwone znamie z tylu na glowce
- i o jezyczek, jest on czesto bialy i nie wiem czy to od mleka czy to plesniawki?
tak to jest pewnie przy pierwszym dziecku tylko, ze mamy maja zawsze 100 pytan do... przy drugim podejrzewam ze bedzie juz lepiej.

---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ----------

Jeżeli moge doradzić,
- ropiejące oczka - przemywać np. rumiankiem max 3 dni, potem sola fizjologiczną - robilam to tak czesto jak widzialam rope, i masowac oko tzn. tak wziac palec i jezdzic w kierunku czasu zegara- w ten sposob ropa wychodzi. Nam pomoglo.
- witamine D dawlam do 8 doby, potem jak karmilam piersia weszla wiatmina K i teraz daje D i K.
-okrostki to nie wiem
- moja tez ma czesto jezyk bialy, mysle ze od mleka. Biore kilka razy dziennie pieluchę, mocze w przegotowanej wodzie i czyszcze jej budzie, robie tak tez kiedy uleje serkiem. wtedy sie nie kwasi.

Kazda wiadomosc ktora napisalam to informacje od srodowiskowej.

Cytat:
Napisane przez patik87 Pokaż wiadomość
Hej.

Agula ale posta nasmarowałaś

Marina ja dzisiaj w nocy też słyszałam skrobanie myszy u nas w sypialni? tylko jakim cudem? może gdzieś w ścianie?

Dzisiaj przez sen na siedząco znowu szukałam Sary w pościeli

madzia przy karmieniu tylko mm wit D. Takie same pytania miałam do pediatry

ma za mało płytek krwi ( 200, a norma jest od 300..) i bardzo mało neutrocytów 5,9% a norma od 30..
A w rozmazie z krwi też coś nie haloo, i wyszło wirocydy- których być nie powinno wogóle- mogą świadczyć o przebytej już infekcji, lub istniejącej.
Najlepsze jest to, że w szpitalu norma była do 5 a w luxmedzie do 10...nie uważacie że zbyt duża różnica?

a wczoraj pediatra przejrzała małej książeczkę, i wyczytała że płytek krwi miała najpierw 155 po antybiotyku 217, i napisane po łacinie że trombo.. cośtam- jakas choroba związana z małopłytkowością- O CZYM MI W SZPITALU NIE POWIEDZIELI

Ciągle coś nas spotyka
Jestem ciekawa co pediatra powie ?!
Kurcze czemu tak się dzieje ?
a cała ciąża przebiegała w porządku prawda?!

Moja chyba się budzi.
Czas na butle z moim mlekiem.
Jestem ciekawa ile zje, głodomorek !

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:33   #4057
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Vaniliova11 Pokaż wiadomość
Nie wiem chyba nie uda mi si wrócic do karmienia piersią synek wypil mm a mojego odciągniętego nie chce
Nie chciałam Ci tego wcześniej pisać ale podejrzewałam, że tak będzie. Moja jak dostała MM to mojego mleka już nie chciała . Ale mi to łatwiej przyszło bo po MM nie ulewała, nie męczyła się tak, miała mniej kolek, wzdęć i była spokojniejsza. Do tego za tydzień mam dermatologa i chcę jakieś mocne leki na te moje dłonie.

Chociaż zła jestem bo gdyby nie to cholerne paskudztwo co mi na dłoniach wyszło to karmiłabym piersią. Szczerze to mam wyrzuty sumienia, że syna karmiłam piersią a ją tylko miesiąc.

Próbuj, mam nadzieję że Tobie się uda. Trzymam kciuki!
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-08-17, 11:56   #4058
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Ja tez słyszałam ze po cc trzeba czekac min rok dlatego mój synek chyba bedzie jedynakiem bo najmłodsza nie jestem i nie wiadomo kiedy zaszłabym znowu w ciąże a jakos nie uśmiecha mi sie mieć drugie dziecko po 40 a z dugiej strony mój Tz nie chce już wiecej dzieci
za Wasze 5 tyg
Ja będę do 35 próbowała
Dużo czasu nie mam
Brida jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 11:57   #4059
youyou
Zakorzenienie

hej mamuśki

nie nadążam za Wami
Nerolko wracaj

telik ja też powtórzę za dziewczynami.. śliczne masz mieszkanie w moim stylu
Poza tym któreś z was musi być fotografem bo zdjecia sa mistrzowskie

Co do wyparzania butelek to ja przelewam wrzątkiem. z Filipem bawiłam sie w sterylizator itd a jak widac przy drugim dziecku człowiek luzuje

Brumek szkoda ze jest ten pacior.... ale przy porodzie go
youyou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:04   #4060
karolinee1983
Zadomowienie

Hej Mam troszkę luźniej teraz bo teściowa małą na spacer zabrała - przyznaję się bez bicia, że wolałam iść z nią sama niż jej Majkę dać , no ale w końcu to jej babcia niech pochodzi, póki może, bo już niedługo wraca do siebie i dobrze, bo doprowadza mnie ostatnio, jakby tu powiedzieć, do delikatnego szału . Wczoraj wieczorem, jak Maja po kąpieli była marudna i płakała to stwierdziła, że na pewno mam mleko za słabe, że się mała nie najada i trzeba to mleko mi zbadać nie chce mi się nawet tego komentować...

Cytat:
Napisane przez telik Pokaż wiadomość
ech sie nameczyłam zeby przeszukać skrzynke pocztową ale mam kilka zdjec po przeprowadzce (prawie 3 lata temu)
Wow!!!! I nic więcej wydusić nie umiem...

Cytat:
j
projektanci:
telik i tz

Cytat:

przed 15 bede u gina wiec małe kcukasy sie przydadzą

Cytat:
Napisane przez ellika Pokaż wiadomość
Witam,
a moja córcia ma juz 4 tygodnie!!!

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a to 3-tygodniowa panna Hanna
Śliczna i widać, że kawał kobitki już jest z niej

MAJA 06.08.2011 r.

karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:08   #4061
brumek
Zakorzenienie

Stronczek - za te słynne pomiary

Cytat:
Napisane przez Brida Pokaż wiadomość
Motywacja do drugiego dziecia taka sama, też planuję za parę miesięcy - chciałabym zdąrzyć przed magicznym 35 rż

jeśli chodzi o opiekę, to mam wrażenie, że skoro i tak zajmuję się jednym dzieckiem, to skuteczniej pod względem organizacji życi0wych planów od razu "podchować " dwójkę
No będziemy się starać razem
A co do drugiego fragmentu, to się całkowicie zgadzam Też mi się wydaje że łatwiej to wszystko (niespanie w nocy, pieluchy itp) przerobić na raz, niż teraz a potem wracać do tego za 6 lat. Już się nie będzie chciało Nie mówiąc, że wg mnie fajniej dla dzieci jak są w podobnym wieku.

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
jakie tam za późno
moja koleżanka ma małą córeczkę, starali się o drugie dziecko i właśnie nosi bliźniaki kto powiedział że tą gromadkę musisz mieć jedno po drugim
A Ty jak chcesz? Planujecie kolejne czy nie?

Cytat:

Cytat:
Okazało się, że była okręcona pępowiną dwa razy - za szyjkę i brzuszek, to ją trzymało w środku. I teraz najdłuższy czas w moim życiu - czekanie na pierwszy krzyk. Jak mantrę powtarzałam na głos "krzycz, krzycz" no i w końcu ją usłyszałam to było cudowne - ogarnęła mnie wielka ulga.
Wyobrażam sobie, jakie to musi być męczące - tak chwila gdy dziecko jeszcze nie zapłakało, a my na to czekamy... No i jak cudowna musi być ten pierwszy wrzask

Cytat:
Napisane przez blondynkapoznan Pokaż wiadomość
mój Bruno dzisiaj kończy 4 tyg
No to już duży Brunek jest

Cytat:
Brumek... Twój brzusio mnie rozbraja, to ja po porodzie mam większy.. Gratuluję 40-tego tygodnia! :brawo: a Tymek na zdjęciu 3d faktycznie coś skwaszony hihi naruszyliście jego prywatność!

Brumek spóźnione gratulacje pięknej rocznicy! :brawo:

brumek i jeszcze się pacior przyplątał no..

N A D R O B I Ł A M !!
Ad 1. , dziękuję, faktycznie jakiś niezadowolony egzemplarz dziecka mi się trafił chyba

Ad 2. Dziękuję ślicznie

Ad 3. No niestety Ale spokojnie sobie z takimi rzeczami radzą na szczęście

Podziwiam, że to wszystko nadrobiłaś, spamiętałaś i każdemu odpisałaś!

Cytat:

Czyli już jesteście dojrzałym niemowlęciem, a nie noworodkiem
Brawo

Cytat:
Ja tez słyszałam ze po cc trzeba czekac min rok dlatego mój synek chyba bedzie jedynakiem bo najmłodsza nie jestem i nie wiadomo kiedy zaszłabym znowu w ciąże
Dlatego ja się modlę, żeby nie mieć cesarki! Bo chciałabym szybciej zajść w drugą ciążę, niż to co zalecają po cc. Chociaż też są kobiety które szybko zachodzą i jakoś bez problemu się to odbywa...

EDIT:
Vaniliova - ale ja dopiero teraz doczytałam że Ty masz 32 lata, czyli tylko 1 rok więcej niż ja! To do 40-tki byś jeszcze 3 zdążyła mieć Nie wydaje mi się żebyś z drugim miała nie zdążyć, nawet po odczekaniu2 lat po cc. Oczywiście, co innego, jeśli nie chcecie

Edytowane przez brumek
Czas edycji: 2011-08-17 o 12:11
brumek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:11   #4062
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez iustyna1 Pokaż wiadomość
Nie chciałam Ci tego wcześniej pisać ale podejrzewałam, że tak będzie. Moja jak dostała MM to mojego mleka już nie chciała . Ale mi to łatwiej przyszło bo po MM nie ulewała, nie męczyła się tak, miała mniej kolek, wzdęć i była spokojniejsza. Do tego za tydzień mam dermatologa i chcę jakieś mocne leki na te moje dłonie.

Chociaż zła jestem bo gdyby nie to cholerne paskudztwo co mi na dłoniach wyszło to karmiłabym piersią. Szczerze to mam wyrzuty sumienia, że syna karmiłam piersią a ją tylko miesiąc.

Próbuj, mam nadzieję że Tobie się uda. Trzymam kciuki!
Mialam wrazenie ze synkowi moje mleko nie smakuje a przecież wcześniej pil i moje i mm bede jeszcze próbować kciuki sie przydadza
Cytat:
Ja będę do 35 próbowała
Dużo czasu nie mam
Ja do 35 sie nie wyrobie
Stary 2011-08-17, 12:13   #4063
AgaGuernsey
Wtajemniczenie

GG do AgaGuernsey

Cytat:

Moje juz zaciskam!

Cytat:
Napisane przez Stronczek27 Pokaż wiadomość
Dzis mam wizyte u poloznej. Bedą pomiary i takie tam zaraz Wlasnie musze sie zbierać.

Takze zycze udanej wizyty!

Cytat:
A oto mój opis porodu
Dziekujemy!

Cytat:
Napisane przez CookieMonsters Pokaż wiadomość
Ale musze sie pochwalić.. dzisiaj rano wypiła z butli 30 ml. MM!!!! Broniła się, odpychała butle, ale ja jej powtórzyłam kilka razy że jak zje te 30 ml. to dostanie ogromną cyce pełną mleka to jakoś szybko jej poszło z ta butlą
Tylko czy można tak robić, że najpierw butla a później cyc? bo ja się nie znam zupełnie
Jak chcesz pokarmic piersia, to zdecydowanie najpierw piers.

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Niestety muszę potwierdzić iż zablokowali Nerolke przez usunięcie zdjęć, ale nie zrobiła tego specjalnie Chciała usunąć i wstawić nowe jej zdjęcia bez czerwonych oczek Wraca do nas za tydzień

NEROLKA czekamy na ciebie

Tak, czekamy!!!

Cytat:
Hej ślicznoty!

Miałam tyle postów zacytowanych, ale oczywiście moja mała mrówa nie pozwoliła mi na nie odpisać.

U nas noc była ciężka od 3 do 5. Ale potem padł i spał do 7. Poszedł spać o 23.

Kurcze nie pamiętam co miałam pisać. Właśnie przygotowuje butlę.

Pochwalę się, że kupiłam chustę! bardzo się cieszę, juhu!
Nati, tkaną ( jak doradziłyście). Tylko że kupiłam nową ( z linku od Kajool ) a nie używaną... A to dlatego kupiłam nową, bo mama zaoferowała, że dorzuci się do końcówki.
Mam nadzieję, że poradzę sobie z nią.

Kurde muszę spadać, ale potem wracam i popiszę.
Gratki za zakup chusty! Jak tylko bedziecie sie juz motac, to wrzuc zdjecie. A moze wraz z noszeniem, kolki pojda precz?

Cytat:
Już nas niewiele zostało, co jeszcze na wizyty chodzą
Ja własnie wróciłam, dopiero dziś poznałam wyniki paciora - nie wychodowano
Miałam pierwsze KTG, do gina na fotel w ogóle nie weszłam - wszystko położna załatwiła. Także jak zwykle po moich wizytach nie wiem nic ani o skurczach ani o szyjce czy się zapowiada że urodzę niedługo czy wprost przeciwnie...
Ale coż, przez 9 msc przywykłam to takiego typu obsługi medycznej
za brak paciora!

Cytat:

Ciągle coś nas spotyka

Daj znac, co jutro lekarz powie. Ja trzymam kciuki, zeby to jednak nie bylo nic powaznego.

A ja z rana bylam na ktg u mojego gina w szpitalu. Troche sie zestresowalam, bo jakos dziwnie mieli ten aparat ustawiony i wlaczal sie alarm jak dziecku skakalo tetno do 170, a kilka razy tak sie dzialo, jak maly sie ruszal. Ale lakarze nic nie mowili. W trakcie tego pierwszego alarmu zarysowal sie skurcz, ale ja tego w ogole nie czulam z tego zdenerwowania. Potem jeszcze pogadalam z moim lekarzem, pokazal mi porodowke i umowilismy sie na poniedzialek. Tak ze nie rodze. Za to ide sie zdrzemnac, bo musze odespac wczesne wstanie.
AgaGuernsey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:14   #4064
moniczka2123
Zadomowienie

Hej kobitki mamusie i przyszle mamusie
Ja was podczytuje na biezaco ale w tym moim telefonie z pisaniem ciezko
Ale bede zdawac relacje co jakis czas zebyscie mnie z watku nie usuneły
My dzis o 14.40 konczymy 13 dni jutro stuknie nam dwa tygodnie
Maluszek to istny glodzilla głodomorra chyba niedlugo zaczne kupowac mm bo mu bedzie brakło

Ogolnie to grzeczne malenstwo i uwielbia sie przebierac i kampac
Z wyproznianiem tez problemow ie ma
ogolnie to sama slodycz a jak wali usmiechy to mozna pasc ze smiechu
Najwiekszy usmiech pojawia sie jak cyca zobaczy
to tyle chwalenia wastawiam fotke maluszka

Z moim kroczem troche gorzej a o hemoroidach nie wspominajac
ale jest coraz lepiej krwawie coraz mniej wiec mysle ze niedlugo sie to skonczy
Pozdrawiam wszystkie mamy ich maluszki i mamy w dwupakach
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg ZABKA.jpg (110,5 KB, 67 załadowań)

moniczka2123 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:18   #4065
Brida
Rozeznanie

Cytat:

Ja do 35 sie nie wyrobie
Z zajściem, nie porodem
Stary 2011-08-17, 12:20   #4066
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość

Dlatego ja się modlę, żeby nie mieć cesarki! Bo chciałabym szybciej zajść w drugą ciążę, niż to co zalecają po cc. Chociaż też są kobiety które szybko zachodzą i jakoś bez problemu się to odbywa...

EDIT:
Vaniliova - ale ja dopiero teraz doczytałam że Ty masz 32 lata, czyli tylko 1 rok więcej niż ja! To do 40-tki byś jeszcze 3 zdążyła mieć Nie wydaje mi się żebyś z drugim miała nie zdążyć, nawet po odczekaniu2 lat po cc. Oczywiście, co innego, jeśli nie chcecie
Czasami nie ma wyjścia i trzeba mieć cc trzymam kciuki zebys urodziła szybko i sn
Mam prawie 33
Stary 2011-08-17, 12:26   #4067
zanetaa88
Zakorzenienie

Przyszedł mi bujaczek,leżaczek
mama majster złożyła leżaczek i czekam aż mała się obudzi
od 10tej śpi

Przyszły mi butelki,
chyba mam ta edycje limitowana jakaś śmieszną,
w ogole nie wiem o co chodzi..

I woreczki na pokarm

Zmalowana gdzie jesteś ?!

zanetaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:27   #4068
Vaniliova11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez moniczka2123 Pokaż wiadomość
Maluszek to istny glodzilla głodomorra chyba niedlugo zaczne kupowac mm bo mu bedzie brakło

Śliczny synek i wydaje sie taki duży
Cytat:
Z zajściem, nie porodem
Z drugiej strony po 35 rż badania prenatalne sa darmowe
Kiedys to miałam w planach wyrobić sie z dwójką dzieci do 30-stki
Stary 2011-08-17, 12:28   #4069
youyou
Zakorzenienie

http://www.lidl.pl/cps/rde/xchg/lidl...fferdate=20786
Od jutra w Lidlu promocje na ciuszki dziecięce

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 12:29   #4070
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Czasami nie ma wyjścia i trzeba mieć cc trzymam kciuki zebys urodziła szybko i sn
Oczywiście, że na to nie ma się wpływu często. Ale zawsze, aż do końca, można mieć nadzieję
Stary 2011-08-17, 12:31   #4071
Brida
Rozeznanie

Od godziny nie mogę się do ch%^&*())))go zusu dodzwonić
Stary 2011-08-17, 12:32   #4072
youyou
Zakorzenienie

Ja rzutem na taśmę wyrobiłam się z dwójką przed 30 ( w maju skończyłam 29)

Choć mogłabym wcześniej ale tyle czasu czekałam na tego właściwego

Fajnie też mieć dziecko bardzo wczesnie, na poczatku wiadomo przechlapane ale ma się dziecko odchowane i jest się jeszcze młodym.
Właśnie w ten weekend była u nas m.in. znajoma która teraz ma 38lat i 15-letnią córkę .
Mówiła że poczatku było strasznie, bo wszyscy jej rówieśnicy balowali a ona z małym dzieckiem (do tego samotnie ją wychowywała) a teraz ma czas dla siebie, rozwija karierę a córką już nastoletnia :

Edytowane przez youyou
Czas edycji: 2011-08-17 o 12:34
Stary 2011-08-17, 12:36   #4073
karolinee1983
Zadomowienie

Cytat:
A oto mój opis porodu

We wtorek 19tego nic a nic nie zapowiadało porodu. Oczywiście miałam skurcze i takie kłucia bardzo bolesne w podbrzuszu - takie same jak od tygodnia, dzień jak co dzień. Żadnego czopa i biegunki (wręcz zaparcie :-/).Już o 21ej poczułam się zmęczona i poszłam spać. Tak w majakach budziły mnie skurcze trochę silniejsze ale spałam dalej. O 23.30 nagle poczułam takie "pyk"i ciepło na nogach. Odeszły mi wody Szybko wybiegłam z łóżka (jak na 9ty miesiąc ciąży )i wlazłam do wanny i tam sobie ociekałam Ale skurczy nie czułam. Uspokoiłam męża że wody odeszły przeźroczyste więc nie trzeba na gwałt do szpitala jechać - poszedł sie zdrzemnąć. A ja kursowałam po kuchni i liczyłam przerwy między skurczami, które nabierały na sile. Jak już było co 5 minut pojechaliśmy na IP - to była 2.00 w nocy. Tam papierkologia. Jak juz w końcu położna mnie zbadała to miałam 6,5cm rozwarcia! Wspomnę, że takie badanie jest bolesne - wsadziła mi tam łapę bez ceregieli, trochę mnie to zszokowało Za chwile zjawił sie lekarz i miałam 7 cm. Podpięli mnie pod KTG i tak już zostałam z coraz to silniejszymi bólami krzyżowymi. Trochę lipa że musiałam cały czas leżeć - ale takie było zalecenie ordynatora, że cały czas KTG ma być podłączone. O 4.45 pełne rozwarcie i zaczęło się parcie. Jak ja się darłam!!! Miałam wrażenie że to ponad moje siły, że nie dam rady. Mąż był cały czas przy mnie i dawał mi wody i głaskał po głowie, jego wsparcie było nie do przecenienia. Na początku też próbował ze mną oddychać - ale zakazałam mu bo prawie zemdlał A to oddychanie ze szkoły rodzenia faktycznie trochę ulgi daje. No i parłam i darłam się i nic - nacięła mnie położna i zmotywowała żeby dać z siebie wszystko no to parłam jak szalona, myślałam że mi oczy z orbit wyjdą. Na sam koniec skurcze mi ustały ale główka już była widoczna i położna kazała przeć bez skurczu. No to jak się zaparłam tak Małą urodziłam - o 5.45. Okazało się, że była okręcona pępowiną dwa razy - za szyjkę i brzuszek, to ją trzymało w środku. I teraz najdłuższy czas w moim życiu - czekanie na pierwszy krzyk. Jak mantrę powtarzałam na głos "krzycz, krzycz" no i w końcu ją usłyszałam to było cudowne - ogarnęła mnie wielka ulga. Łożysko - pikuś, napięłam się i wyszło Niestety szycie było makabrą. Niby mnie znieczulił, ale szwy skórne czułam praktycznie na żywca - dobrze że tylko 3 były Potem na obchodzie ordynator mnie za to szycie przepraszał :P. Potem ją mi przynieśli dostawili do cyca - jak się przyssała!!! silna dziewuszka. Poleżałyśmy 2 godzinki razem potem ją zabrali a mnie zawieźli na oddział. Już o 10tej poszłam pod prysznic. Poleżałam trochę i mi ją przywieźli. Jeszcze parę dni po porodzie czułam lekką traumę związaną z porodem, ale teraz już mogłabym rodzić drugi raz Było to dla mnie niesamowite doświadczenie, dla mojego męża zresztą też, on raczej z tych "wrażliwych" i raczej bał się być przy porodzie, a wytrwał do końca i jestem bardzo wdzięczna mu za to. Bardzo nas to zbliżyło. I teraz w ogóle czuję niesamowity szacunek dla kobiet - ciąża, poród i macierzyństwo teraz nabrały dla mnie nowego znaczenia. Zachodząc w ciążę nie zdawałam sobie sprawy jak wielkie to poświęcenie. Teraz z każdym dniem jak poznaję moją córkę, czuję jak dojrzewam emocjonalnie. Wspaniale doświadczenie
za opis!

Cytat:
Napisane przez brunetka2000 Pokaż wiadomość
Niestety muszę potwierdzić iż zablokowali Nerolke przez usunięcie zdjęć, ale nie zrobiła tego specjalnie Chciała usunąć i wstawić nowe jej zdjęcia bez czerwonych oczek Wraca do nas za tydzień

NEROLKA czekamy na ciebie

za takie coś?!!?!!?

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
1. do tego obwód główki 34 cm - jak dobrze pamiętam.

2.Moja też siura !!
Na szczęście nie ma aż takie siku że leje na mnie,
ale jak ją przewijam to taka rzeczka sobie płynie często
ad.1 Maja też miała obwód główki 34 cm i ciężko było mi ja przepchnąć
ad.2 nasza też siura - zmieniam pieluszkę a tam strumyczek, gorzej, że nie raz już mnie osrała na odległość

Cytat:

Cytat:

A mój Krystianek ma dziś 5 tygodni

Cytat:
łooooh ale walnęłam posta

U nas powoli do przodu, Lilka skończy dzisiaj 2 tyg
Kikut nam odpadł w 9-tej dobie i juz ma sliczny pępek, nic się nie slimaczy, nie ma krwi
Gratki za wiek Lili

Kurcze, a u nas za 3 dni mała będzie miała 2 tygodnie a pępek nadal siedzi Jak często go przemywacie /-yście?????

Cytat:

Cytat:

Ciągle coś nas spotyka

Cytat:
Maluszek to istny glodzilla głodomorra chyba niedlugo zacznekupowac mm bo mu bedzie brakło

Jaki drobny ten Twój synuś nasza Maja też tak drobniutko wygląda

Mam pytanie!!!

Czy Waszym dzieciom też tak się łuszczyły/ łuszczą oczka???? Cały czas wokół oczek ma takie małe schodzące skórki i nie wiem ,czy to normalne u noworodka czy mam się martwić... Przemywam oczka solą fizjologiczną ale jakoś nie widzę poprawy

MAJA 06.08.2011 r.

Edytowane przez karolinee1983
Czas edycji: 2011-08-17 o 12:39
karolinee1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 12:45   #4074
Brida
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez AgaGuernsey Pokaż wiadomość

za brak paciora!

A ja z rana bylam na ktg u mojego gina w szpitalu. Troche sie zestresowalam, bo jakos dziwnie mieli ten aparat ustawiony i wlaczal sie alarm jak dziecku skakalo tetno do 170, a kilka razy tak sie dzialo, jak maly sie ruszal. Ale lakarze nic nie mowili. W trakcie tego pierwszego alarmu zarysowal sie skurcz, ale ja tego w ogole nie czulam z tego zdenerwowania. Potem jeszcze pogadalam z moim lekarzem, pokazal mi porodowke i umowilismy sie na poniedzialek. Tak ze nie rodze. Za to ide sie zdrzemnac, bo musze odespac wczesne wstanie.
Dziękuję

Ja jak pisałam bez żadnych wyjaśnień Też coś pikało co jakiś czas. Dzieć się ani razu nie ruszył. Skurcze to pewnie jedna z tych kresek, u mnie ta prawie całkiem prosta

Cytat:
Mam prawie 33
Cytat:
Z drugiej strony po 35 rż badania prenatalne sa darmowe
Kiedys to miałam w planach wyrobić sie z dwójką dzieci do 30-stki
Cytat:
Napisane przez brumek Pokaż wiadomość
Oczywiście, że na to nie ma się wpływu często. Ale zawsze, aż do końca, można mieć nadzieję
Vaniliowa, ja mam tyle od 2 msc
He he, to ja mam chyba jednak w sobie jakiś ukryty optymizm, bo założyłam że uda się SN oraz że się wyrobię po drodze usuwając jeszcze paskudę z jajnika
Stary 2011-08-17, 12:46   #4075
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez youyou Pokaż wiadomość
Właśnie w ten weekend była u nas m.in. znajoma która teraz ma 38lat i 15-letnią córkę .
Mój Kuba będzie miał 15 lat jak ja będę miała 38. Ja zawsze chciałam się z dziećmi przed 30-stka wyrobić i się udało. Jak będę miała 30 lat to jedno pójdzie do przedszkola a drugie do szkoły i wreszcie odsapnę . Będziemy z małżem młodzi i będziemy mogli nadrobić to z czego narazie musimy rezygnować.

Ale miałam to szczęście, że w obu przypadkach zaszłam za pierwszym razem (no z synem nawet kilka miesięcy wcześniej niż planowałam).

Może to dziwne ale Zawsze chciałam wziąć kościelny jak już dzieci będą na świecie. Żeby były z nami na uroczystości. Tak mi się marzyło.
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-08-17, 13:04   #4076
youyou
Zakorzenienie

iustyna to tylko się cieszyć, będziesz też młodą babcią

swoją drogą mam w rodzinie ciotkę która została babcią przed 40
sama urodziła jako nastolatka i jej córki poszły w jej ślady (jedna urodziła w tamtym roku jako 19-latka, a teraz młodsza też jest w ciąży )
Stary 2011-08-17, 13:14   #4077
iustyna1
Wtajemniczenie

Cytat:
iustyna to tylko się cieszyć, będziesz też młodą babcią

sama urodziła jako nastolatka i jej córki poszły w jej ślady (jedna urodziła w tamtym roku jako 19-latka, a teraz młodsza też jest w ciąży )
To akurat nie powiedziane. Dzieci mogą mieć inne plany, nie wiadomo jakie będą czasy. U mnie w rodzinie też są takie przypadki.

Miałam szczęście, że wszystko się ułożyło ,bo mogło być różnie. Mam paru znajomych, którzy by chcieli mieć dzieci a z różnych przyczyn nie mogą. Z "dwojga złego" lepiej chyba mieć wcześniej niż w ogóle.

Chociaż po nie przespanej nocy albo ciężkim dniu...
- Szukam szczęścia.
- W lodówce???

Stary 2011-08-17, 13:14   #4078
Oliweczka1985
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
Oczywiście mogłabym zacząć wcześniej pisać ale nie mogłam się wbić w rozmowę bez nadrobienia wszystkich zaległości
za nadrobienie i spamiętanie( JAK??)
Cytat:
Muszę się pochwalić, że już mam mniej o 11 kg jeszcze 2 do wagi wyjściowej, ale mi sie marzy zrzucić jeszcze co najmniej 6-7
No nieźle Ci ta waga zleciała , ale swoja drogą dac Ci palca, to chciałabyś cała rękę( to do tych dodatkowych 6-7kg)
Cytat:
Jeszcze na chwilkę, myslę o Oliweczce, kochana trzymaj się, oby Julka zdecydowała się dziś wyjść, no i o De Karo... Jej coś nie widać.

o jest Oliweczka.
kochana jesteś u mnie cisza, pozamiatałam mieszkanie, pomopowałam, umyłam nawet okno w sypialni i kuchni, ale nic się rusza
Cytat:
Boże ale mi duża mysz właśnie przebiegła przez pokój!

Cytat:
Właśnie miałam pytać - TO KTÓRA MNIE NIE LUBI ?
Przyznaję się bez bicia, że ja lubię
Cytat:

Ciągle coś nas spotyka
Jejku... trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
Cytat:
My dzis o 14.40 konczymy13 dni jutro stuknie nam dwa tygodnie

Hej trochę Cię nie było
Śliczny Bartus i super, że jest taki grzeczniutki
Krocze z czasem się zagoi-nie kazali Ci przyjśc na kontrolę?
U mnie też wyskoczył hemoroid

Wiecie co? Wyskoczyły mi rozstępy jakis czas temu-myślałam, że mnie ominą, ale nie dało rady....poniżej linii pępka( dobrze, ze chociaż tak nisko)

Zjadłam kiełbaskę z ketchupem i chrzanem, bo strasznie zgłodnialam przez to sprzątanko, odpoczęłam i idę z pieskiem na te zakupki co wcześniej pisałam
Dzisiaj u nas pokazy takich traktorów-takie wielkie, odpicowane, nie pamietam jak sie nazywają???Tylko że nie możemy nigdzie znaleźc, gdzie ten pokaz ma się odbyc, bo chętnie bysmy sie wybrali- musimy znależc jakiś plakat

No nic uciekam. Do później.

"...w małych rączkach mieści się cała miłość …''

Juleńka
Mateuszek
Oliweczka1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:41   #4079
kalinkap13
Rozeznanie

witam

chwale sie ze Filipek ma dzis miesiac
jej,jak ten czas szalenie szybko ucieka..

rano bylismy na pobraniu krwi i oddac mocz do badania (uff,udalo mi sie zlapac) biedaczkowi pobierali z glowki ae byl b.dzielny

telik mieszkanie cudo!!!

Cytat:
Napisane przez aania_20 Pokaż wiadomość
zapomniałam dopisać ze od jakiegoś czasu u nas sukces bo zamiast płaczu w kąpieli jest zabawa duża zasługa TZa bo bierze rączkę małego i pokazuje mu jak chlapać w wodę a on pewnie niewiele z tego rozumie ale piszczy z radości - płacz jest przy wyjmowaniu z wody
hihi, to dobrze ze polubil kapiele u nas tez jest placz dopiero przy wyjmowaniu z wody

Cytat:
Witam,
a moja córcia ma juz 4 tygodnie!!! .
juz duza pannica
sprobuj odstawic mleko, moze to cos pomoze..

Cytat:
Napisane przez pieleszka Pokaż wiadomość
a to 3-tygodniowa panna Hanna
sliczna!

Cytat:
Napisane przez zanetaa88 Pokaż wiadomość
Namalowane line czarne na kartce,
podobno interesują noworodków.
Ja kiedyś je narysowałam to patrzyła na nie dosyć długo,
bo dla niej się one podobno ruszają.

A spała mi w nocy od 19:30 do 2:30
pięknie, nie ?!
tez o tym slyszalam ale nie rysowalam tych linii..a szkoda

pieknie Ci spala! zeby Filipek tez tak chcial

Cytat:

Cytat:
A mój Krystianek ma dziś 5 tygodni

Cytat:
Pochwalę się, że kupiłam chustę! bardzo się cieszę, juhu!
Nati, tkaną ( jak doradziłyście). Tylko że kupiłam nową ( z linku od Kajool ) a nie używaną... A to dlatego kupiłam nową, bo mama zaoferowała, że dorzuci się do końcówki.
Mam nadzieję, że poradzę sobie z nią.
podasz tego linka?bo przeoczylam..ile dalas za ta chuste??

Cytat:
U nas powoli do przodu, Lilka skończy dzisiaj 2 tyg
Kikut nam odpadł w 9-tej dobie i juz ma sliczny pępek, nic się nie slimaczy, nie ma krwi

Mała rośnie jak na drożdżach za tydzień idziemy na kontrolę do pediatry

Muszę się pochwalić, że już mam mniej o 11 kg jeszcze 2 do wagi wyjściowej, ale mi sie marzy zrzucić jeszcze co najmniej 6-7
za kikutek i piekna Twoja wage!! tez bym chciala zrzucic jakies 5 kg ale slaaabooo to widze

Cytat:
wastawiam fotke maluszka

nasze dwa szczęścia - Filipek i Fabianek
kalinkap13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 13:43   #4080
brumek
Zakorzenienie

Cytat:
Vaniliowa, ja mam tyle od 2 msc
He he, to ja mam chyba jednak w sobie jakiś ukryty optymizm, bo założyłam że uda się SN oraz że się wyrobię po drodze usuwając jeszcze paskudę z jajnika
Pewnie że się wyrobisz!
Ja zresztą też! I tego się trzymajmy

Cytat:
A to mi się akurat takie superowe wcale nie wydaje

Cytat:
Napisane przez Oliweczka1985 Pokaż wiadomość
Wiecie co? Wyskoczyły mi rozstępy jakis czas temu-myślałam, że mnie ominą, ale nie dało rady....poniżej linii pępka( dobrze, ze chociaż tak nisko)
Brr... Ja się właśnie rano zachwycałam, że nie mam ani jednego, pojedynczego rozstępa Obym nie wykrakała

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości