|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3331 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
Cytat:
Ja też spakowałam smoczek ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3332 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() właśnie wyjęłam swoje pranie, pościel, ochraniacz, prześcieradła, rożek i wszystko takie jak włożyłam, kolorki są takie same jak były ![]() Cytat:
![]() niech się wypowiedzą doświadczone mamuśki, ja piszę tego czego już doświadczyłam ![]() w moją torbę na szczęście dużo się mieści ![]() ![]() dziś sobie spakuje torbę na fest dla siebie, a dla maleństwa jutro jak mi wyschnie rożek ![]() wczoraj już moja była przygotowana torba ale na zaś, z normalnymi piżamkami, muszę to dziś wypakować ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3333 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() albo ja źle podglądałam mamę..albo nie pamietałam po prostu.. bo myślałam,że gołąbki są bardziej skomplikowane ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() http://www.mambaby.pl/mam-perfect-0-6.html ja mam takie... polecone przez znajomych ![]() dużo osób chwali sobie też NUK smoczki silikonowe. Cytat:
napewno będzie ok ![]() a ja wróciłam z zakupów.miałam trochę do załatwienia.. poganiałam tu i tam.. i jestem. idę zjeść ![]()
![]() |
#3334 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() za kombinezonik dałam 15zł , chyba mało, na all widziałam podobny za około 25-30 plus przesyłka ![]() a jest jak nowy ![]() w ciuchach często są nowe ciuszki, ale zazwyczaj dziewczęce ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3335 |
Zakorzenienie
|
stokrotka barszcz był chyba mój hehe
![]() ja własnei dorabiam farszu do gołąbków bo kapuchy mi zostało wiec robie dalej bedzi ena dłużej hi |
![]() ![]() |
![]() |
#3336 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Są tam też inne rzeczy pewnie nie? Jakieś karuzelki, bujaczki itp? Serio nie wiedziałam że takie coś w ogóle gdziekolwiek funkcjonuje ;p |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3337 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wpisz w google -> komis dziecięcy wrocław a już kilka się pojawi. Ale odrazu mówi komis - komisowi nie równy, dwa odwiedziłam gdzie mieli same nowe albo uzywane w super stanie a jeden o taki o, ciuszki trochę spanachane, także trzeba sprawdzić ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3338 |
Zakorzenienie
|
tadammmmmmmmmmmmmmmmmm skończyłam
![]() ![]() ![]() uwaga chwale sie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3339 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
Dzięki dziewczynki za to info o potasie, nie wiedziałam o tym. Zapytam gina na najbliższej wizycie i najwyżej o receptę poproszę. Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() A dla koleżanki gratki za córcię ![]() aa2, martunia - śliczne macie łóżeczka ![]() Jest to kolejna rzecz na mojej liście wyprawkowej. Mam parę upatrzonych w necie, muszę tż zmobilizować żeby usiadł ze mną i żebyśmy w końcu coś wybrali ![]() Ja wczoraj zamówiłam z Aventu taki dla maluszków od0-6 mca. W ogóle słyszałam gdzieś, że smoczki powinny być z tej samej firmy co butelki (bardziej smoczki w tych butelkach). Cytat:
![]() Skąd ja to znam... Też dzisiaj pojechałam wanienki zobaczyć a wróciłam z siatą pełną ciuszków ![]() Małgoś, a ty tak możesz po sklepach łazić? ![]() ---------- Dopisano o 18:10 ---------- Poprzedni post napisano o 18:07 ---------- Cytat:
![]() ![]() aa2 ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3340 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3341 |
Zakorzenienie
|
powiem wam ze wydawało mi sie ze nic takiego nie robie dzis a jestem padnita i bola mni nogi, wstawiłam dzis dwa prania, zrobiłam obiad mezusiowi no i teraz te gołebie i czuje ze nogi żądaja odpoczynku
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3342 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3343 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3344 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wczoraj jak wracałam z mężem ze sklepu z bułeczkami wieczorem to nas tak naszło na wymienianie czego to byśmy nie zjedli i normalnie mówię do niego koniec temu bo już mam gęstą ślinę. Na tej liście też gołąbki były, a my w kółko schab, karkówka i kurczak ale to wszystko przez moją ograniczoną dietę, nic nie mogę ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3345 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ale ostatnio lubię gotować, robię to jeszcze póki mam czas, bo potem to już nie wiem jak z dwójką będzie ![]() Teraz nawet sporo eksperymentuje, mąż też zadowolony ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ___ Poprasowałam trochę i jestem cała mokra ![]() Dobrze, że mąż wziął młodego na plac zabaw, mam trochę spokoju ![]()
![]() |
#3346 |
Rozeznanie
|
![]() ![]() Podobno wpływa na uelastycznienie szyjki dzięki czemu skraca I fazę porodu. Podobno położne polecają łykanie go tak od 37 tygodnia, dlatego pytam czy któraś z Was będzie go brała albo już bierze? W necie znalazłam dużo pozytywnych opinii o nim, ale sama chyba nie jestem do tego w 100% przekonana ![]()
#3347 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3348 |
Rozeznanie
|
Och jakbyś mogła to zapytaj bo sama jestem tego baaardzo ciekawa
![]()
#3349 | ||
kosmitka
|
Nadrabiam Was pomalutku. Póki co nadrobiłam wczorajszy dzień, bo pędzicie jak oszalałe.
Za wszystkie dobre słowa dziękuję wszystkim ! ![]() ![]() Zatrucia ciążowego chyba nie mam, sama nie wiem ![]() Jestem zdołowana, nikomu nie życzę pobytu w szpitalu, dla mnie to przygnębiające i przytłaczające. Tłumaczę sobie, że to dla dobra Franka, ale mimo wszystko niewiele to pomaga. Wolałabym być w domu, prasować ubranka i cieszyć się świeżo wyremontowanym mieszkankiem, a nie musieć korzystać z tych obdrapanych prysznicy itp. Żle mi ogólnie, przepraszam, że smucę. Mi się z fp żadne nie podobają, te bright starsy są ładniejsze. FP widziałam na zywo, użytkowałam do dzieci mojej szwagierki i szału nie robiły. A faktycznie przez nie musiała potem bujac dzieci w wózku, więc nie wiem, czy to jest reguła. Ja póki co nie kupuję, albo jak kupię to bardziej do leżenia niż do bujania. Ogólnie zastanawiam się, w czym takie dziecko się trzyma, jeśli np. nie leży w łóżeczku. Na łóżku normalnym (typu kanapa w salonie) trochę chyba strach ![]() BordAna dobrze, że pojechałaś na IP, lepiej to jednak skontrolować i dobrze, że okazało się, że z maluszkiem wszystko ok. Też miałam długie starania i przykro mi, że na koniec tak pięknej ciązy nie mogę się nią w pełni nacieszyć. Cytat:
![]() Cytat:
MałgosiaM8 - czuję, że wyskoczysz pierwsza!! Cotka spóźnione życzenia urodzinowe! Najlepszego, bezbolesnego porodu, pociechy z Filipka a na szybko to szybkiego zakończenia remontu! ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3350 |
Rozeznanie
|
Anetika - od razu mówię, że to dopiero w przyszły czwartek, bo teraz p. Lidia na urlopie jest
![]() anciaahk Super Kochana, że się odezwałaś ![]() ![]() Edytowane przez madzialena-lublin Czas edycji: 2011-08-17 o 17:52 |
![]() ![]() |
![]() |
#3351 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() A takie nieruchliwe to i na łóżku może położyć, byle pilnować w razie co ![]() Kojec to dla mnie za wcześnie ![]()
![]() |
#3352 |
Zakorzenienie
|
Ancia, fajnie, że się odzywasz i cieszę się że wygląda na brak tego zatrucia. Dziękuję za życzenia.Może jeżeli nie stwierdzą niczego niepokojącego to wyjdź na własne życzenie... czy coś?
|
![]() ![]() |
![]() |
#3353 |
Rozeznanie
|
Najpierw podziele sie z wami "wiedza" z SR poki mam na swiezo, a pozniej pojde nadrabiac.
W sumie niczego specjalnego sie nie dowiedzialam: - tu ciaza donoszona jest od 37 tygodnia, - skurcze przepowiadajace nie bola - jedynie czuc je w glebi macicy w postaci twardniejacego na gorze brzucha i przygotowuja do porodu, m.in. skracajac szyjke - polozna powiedziala, ze przy pierwszym porodzie wszystkie z nas beda chcialy predzej czy pozniej zzo ![]() - w przypadku odejscia czopa nie kazala nic robic - tzn nie jest potrzebna konsultacja u gina ani wizyta na IP - w przypadku odejscia wod (stwierdzila, ze da sie odroznic od moczu po zapachu) - jezeli sa przezroczyste lub bialawe - spokojnie sie przygotowac i udac do szpitala, a jezeli sa zielonkawe lub zolte od razu udac do szpitala. W tym pierwszym przypadku w szpitalu nas zbadaja i spokojnie czeka sie albo wywoluje porod, a w drugim na nic nie czeka (czyli chyba od razu cc) I z wiedzy to chyba tyle, pokazala 4 cwiczenia - na krazenie tzn zeby poprawic cyrkulacje w nogach - ruszanie palcami i krecenie kolek stopami w pozycji siedzacej z prostymi nogami i drugie "motylek" - usiasc i przyciagnac do siebie stopy zlaczone i machac kolanami (jak skrzydlami motyla ![]() Drugie to na odcinek ledzwiowy - w sumie koci grzbiet ale troche zmodyfikowany - kazala zwrocic uwage, zeby do gory wypychac odcinek dolny tak jakby wypychajac do gory miednice (a nie gorny tam gdzie lopatki), przyciagnac glowe do klatki i jednoczesnie przysiasc tyle ile sie da na stopach i potem wyprostowac plecy (wrocic do podstawowej pozycji) unoszac glowe. Zajecia co tydzien, 6 spotkan, wiec na wszystkie sie nie zalapie, bo zostal mi niecaly miesiac ![]() Melduje, ze na dworze widzialam na jednym termometrze 35 stopni, a na drugim 39. Najprzyjemniej jest w sklepach bo wszedzie klimatyzacja ![]()
#3354 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() w Galersii S, babka ma wyprzedaż i sprzedaje za groszę, w jakąś inną branże wchodzi. A jeden Komis w którym byłam był w Lublinie"Leoś" , fajne rzeczy mieli ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytowane przez MalgosiaM8 Czas edycji: 2011-08-17 o 18:06 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3355 |
Zakorzenienie
|
Jeju tak się patrzę na siebie i podziwiam tż że jeszcze nie uciekł daleko
![]() Grubasek, jakaś niedomalowana, niedoczesana, buzia jak księżyc w pełni, coś mi zaczęło wyskakiwać wszędzie jakieś krostki przebarwienia- a teraz jeszcze popatrzyłam na nogi swoje a tam busz ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3356 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mam kochana, mam, nawet na ostatnim badaniu dowcipnym akurat mialam w ostatni piatek, macic mi twardnieje i bol jest nie do zniesienia, gin to wyczula i zobaczyla moj macic na monitorze, smieszny widok tak na marginesie ![]() ![]() a tak w ogole to spoznione.. wszystkiego najlepszego z okazji urodzin, spelnienia wszystkich marzen, zeby wszystko skonczylo sie dobrze(... ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Nooo, a ze ja nie potrafie sie cos wbic do konwersacji to dodam tylko cos od siebie, heh as always ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:12 ---------- Cytat:
Cotus, ja marze, naprawde marze juz o tym zeby wrocic do swojej dawnej wagi i pozbyc sie tych wszystkich cellulitowych dziur ktore mi sie porobily; czuje sie paskudnie, zrobilam sie pelna w barach i wnerwia mnie to nieziemsko, twarz mam kanciata teraz jesszcze bardziej bo kanty sie robia coraz bardziej kanciate od tluszczu, bleeeeeee ![]()
![]() |
#3358 |
Zakorzenienie
|
Malgos ja Cie strasznie przepraszam ale naprawde dzisiaj nie nadrabialam gorliwie wizazu w zwiazku z czym mam pytanie..
![]()
#3359 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ci powiem ze z pocztku jak sie na to popatrzy to człowiek zastanawia sie od czego zaczac ale jak juz przykrecisz jedna czesc to potem idzie z górki ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3360 |
Zakorzenienie
|
Łóżeczko poszlo chlopakom jeszcze w miare, ale wczoraj Ł skladal komode do 2 w nocy
![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:14.