|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4111 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4112 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() dziękuję za opis ![]() i dla Zosi Cytat:
![]() Cytat:
![]() taka bujna fryzurka Cytat:
![]() strasznie chudziutka byłaś Kochana dobrze sie czułas z tą wagą? Cytat:
my z mężem nie pojawiamy się czesto w Kościele powodów nie bede opisywać myśleże to dość delikatny temat dla kazdego i tez zastawialismy sie nad tym koniec konców zdecydowalismy sie ochrzcic dziecko, bo brak naszego praktykowania wiary nie wynika z faktu bycia niewierzącym ale z faktu nieakceptacji niektórych praktyk instytucji Kościoła a to 2 różne rzezcy Cytat:
natomiast brak ruchów jest sygnałem żeby zgłosic sie do szpitala/lub lekarza Kochane jesteście, dziękuje za wszystkie kciukasy ![]() a z wizyty wróciłam nieco wkurzona jak pisałam wczesniej u mojego lekarza nie ma wczesniejszych zapisów przyjmuje 2 razy w tygodniu i zasada kolejki: kto pierwszy ten lepszy(oczywiście lekarz przyjmuje prywatnie) dziś przyjmował od 15, wiec 14.40 przyszłam pod gabinet a tam juz 7 pacjentek ![]() wiec stwierdziłam że "wstawie siew kolejke" zrobie sobie dłuuugi spacerek, zrobie małe zakupy i wróce wróciłam po 1,5 godzinie i jeszce 2 kobitki były przede mną ![]() suma sumarów od lekarza wyszłam po 17 lekarz nie buył specjalnie mną zainteresowany, ale zmierzył cisnieni i pyta czy puchne wiec mówie że tak i pokazałam mu swoje kostki słonia (po tym spacerze to były naprawde konkretne) stwierdziłże opuchniete są ale tragedii nie ma i mam na to uwazac(tylko nie powiedział jak) potem na wagę kazał wejsc a tam 3,5 kg wiecej niz rano na wadze ![]() jakoś to mnie dobiło pytam sie kiedy na ktg mam przyjsc a on ze jeszce mam czas(w piatek koncze 39 tc) i ze jak cos sie bedzie działo to wiem gdzie go szukac. usg już nie robił, a ja nie nalegałam bo chciałam juz sobie do domu. nie wiem co mnie tak wkurzyło czy ta słonia waga czy to czekanie na wizyte ![]() ale skutecznie mi odebrało dobry humor uff to sie rozpisałam przepraszam że o takich błahostkach ale musiałam sie wyżalić ale czekam na mężusia, który dziś świetnie sobie poradził i choć nieśmiało i wstydliwie to dał radę przed kamerami i przeprowadził prezentacje ![]() p.s Jeszce raz dziękuję za wszytskie tak miłe słowa a co do fotografowania,to niestey żadne z nas nim nie jest profesjonalistą ale moj TZ jest zapalonym hobbystą fotografii
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-08-17 o 18:52 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4113 |
Raczkowanie
|
Witam Was, ja również jestem sierpniową mamą. Podczytuję Was od baaardzo dawna ale jakoś nie miałam weny do pisania - za co przepraszam
![]() Od wczoraj jestem "przeterminowana" ale prawdę mówiąc nie spieszy mi się za bardzo do porodu, chociaż już coś zaczęło się dziać - szop się pokazał, ciągłe bóle brzucha chociaż na dzisiejszym KTG zero skurczy.. Co do wieku to ja mam 33 lata (w tym roku skończę 34 ale to "dopiero" w grudniu ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4114 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ja w przeciwieństwie do skrajnej uczciwości TZta wierzę, że są w PL miejsca, gdzie można naprawdę skrzywdzić dziecko w ten sposób. Mówię szczególnie o południu bo to znam, ale pewnie w wielu małych miasteczkach i wsiach skazuje się je na wykluczenie. Już się cieszyłam, ze tak piszesz i nic o Igorku- pomyślałam że mu lepiej ![]() Ale ogólnie chyba poprawa, co? Wodaqua ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4115 |
Rozeznanie
|
cookie - u nas też na chrzest się nie zanosi. Oboje z mężem jesteśmy niewierzący. wiem, że nie potrafiłabym uczciwie prowadzić dziecka przez wiarę i kościół, mam nadzieję, ze na swojej drodze spotka mądrych ludzi i dzięki nim podejmie właściwą decyzję.
choć nie ukrywam, że czasem biję się z myślami czy będę potrafiła mądrze pokierować dzieckiem i dać mu siłę na wypadek braku tolerancji ze strony innych dzieci i wtedy kiedy pojawi się żal, że inne dzieci mają białe sukienki i prezenty bo idą do komunii a moja córka nie. Wiem że nie o to w komunii chodzi ale wiadomo jak to wśród dzieci jest. |
![]() ![]() |
![]() |
#4116 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Ale chrzest coreczce zorganizowalismy ze wzgledu na dziadkow - zeby im nie bylo przykro, bo juz bardzo przezyli ten cywilny... nie wiem czy to dobrze czy zle.. ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4117 |
Zakorzenienie
|
Moja królewna śpi od 20 po 1,5h usypiania.
Zjadła calego cyca i jej było mało ![]() dobrze, że odmroziłam mleko i dostała jeszcze 60 ml ![]() Moje cycki nie wyrabiają ! boję się że laktacja mi zanika... Jutro bede odciagala co 3h z tego jednego mojego boroka i zobaczę jaki czas i ile ml jest... Czy to normalne, że ona tyle je?! |
![]() ![]() |
![]() |
#4118 |
Zakorzenienie
|
Żaneta jak będziesz myśleć o zanikającej laktacji to zniknie Ci bardzo szybko,bo dla Ciebie to stres.
#4119 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wodaqua piękny opis ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4120 |
Raczkowanie
|
Witam Was, ja również jestem sierpniową mamą. Podczytuję Was od baaardzo dawna ale jakoś nie miałam weny do pisania - za co przepraszam
![]() Od wczoraj jestem "przetreminowana" ale prawdę mówiąc nie spieszy mi się za bardzo do porodu, chociaż już coś zaczęło się dziać - szop się pokazał, ciągle bóle brzucha ale na dzisiejszym KTG zero skurczy.. Co do wieku to ja mam 33 lata (w tym roku skończę 34 ale to "dopiero" w grudniu ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4121 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Serdeczne gratulacje i kolejnych rocznic, ale spedzanych juz z mezem! Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#4122 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
jadła sobie cycka i kiedy już było pod koniec, okropnie się denerwowała, zaczeła nawet płakać czasami. Kręciła głową, przyssała się i znowu kręciła i stękała ![]() nigdy tak nie było ![]() PO czasie kiedy sie uspokoila, odbilam, sprawdzilam czy ma na koopkane albo nasiusiane i ponownie dalam piers i to samo... Dałam ja do łózeczka niby zasypiala, ale zaraz wzieła dłon i ja jadla - to znaczy ze chce jesc. Dałam jej 60 ml zjadla i zasnela ja reka odjal. wiec chyba mialam za malo w jednym cycu nie? kurde nie wiem ![]() bo nie raz siedzi tylko 15 min i spi jak susel.. a nie raz godzine i tak samo spi. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4123 |
Wtajemniczenie
|
witam
Natalia wczoraj skończyła 4 tygodnie ![]() byłyśmy dzisiaj w szitalu na kontroli uszka prawego bo przy wypisie nie wyszły badania bo ponoć jeszczejakieś resztki mazi płodowej i badania dzisiaj wyszły ok pdetchnełam z ulgą Żaneta nie doczytałam Twojego postu ale ostatni wpis belli 7 i jak myslisz że zanika Ci laktacja to zacznij pic herbatkę hipp dla mam karmiacych ja wypiłam 2 lub 3 i mi cycki pękały oczywiście nie tego samego dnioa tylko dzień później oki idę Was nadrobić ostatnio nie udzielam się bo do południa Nati marudna i ciągle jak nie na rękach to przy cycu jeszcze starsza córa domaga się zabawy ze mną i yeż nie mogę jej olać później obiad muszę zrobić nieraz z małą na rękach a popołudniu Nati spokojna i idziemy na plac zabaw żeby Oliwka się wyszalała ewentualnie na spacer wracamy ok 18 to kąpanie kolacja ....uffff zaczynam to ogarniać teraz dziewczynki spią to mogę troszke poczytac ...a i podczytuję Was w nocy ok 1 i 3-4 jak karmię Nati a włączam kompa żeby nie przysnąć bo 1,5 tygodnia temu przysnęłam z Nati na rękach pół godziny( w nocy karmię na siedzaco) dziękować Bogu że miałam poduszkę na kolanach i jakby co to by mi nie spadła ale wiecie co ja tylko przymknęłam oczy i jak otworzyłam to myślałam że zamknęłam tylko na minutkę mała dalej cyca doiła ale jak spojrzałam na zegarek to mi sie goraco zrobiło i od tamtej pory załączam kompa |
![]() ![]() |
![]() |
#4124 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Też już czasem sobie myślę, że jak już w kocu dopadnę do sklepów z ciuchami, to się nie będę mogła opanować ![]() ![]() Cytat:
![]() No i mężowi tez gratuluję ![]()
![]() |
#4125 | ||
Zadomowienie
|
opisze kiedys w klubie, ale narazie sprawa musi znalezc swoj taki czy inny final...
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4126 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Żaneta wszystkiego naj z okazji rocznicy ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4127 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() moja mała też marudna, właśnie skończył się atak kolki ,który trwał od 19.00. Aż bordowa z płaczu była i łzy jej leciały. Nic nie pomagało... Tż się zestresował, bo takiego ataku chyba jeszcze nie miała. Jego teoria "może jest głodna" padła jak w trakcie jedzenia zaczęła się drzeć, bo to płacz nie był. Bella to jak dziewczynki budzą się na zmianę, to co Ty masz z tej nocy? Ja przy 2 pobudkach o 7 rano jestem jak zombi. Naprawdę podziwiam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4128 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zresztą to znajomy teściów, wiec raczej traktowanie takie po znajomości ale czasami ma takie odpały, a może to już sama sobie wmawiam ![]() za gratulacje dziękuję ![]() Cytat:
a wogóle to niestety/albo na szczescie nie bede juz pierwzą z żelem Dianatal ale ponoć dziewczyna przyjechałam z takim rozwarciemże już nie zdązyli całości zaaplikować i urodziła ![]() Cytat:
![]() ![]() Kobitki, które mają "meblowe" nakładki na przewijak który miękki przewijak bedzie lepszy?
![]() |
#4129 |
Wtajemniczenie
|
Witam
![]() Dziekuje za kciuki ![]() Wizyta w miarę udana. Pomijając fakt ze godzinę musiałam na Polozna czekac. No ale trudno, mam przecież czas ![]() ![]() Co do chrzcin. Każdy robi jak uważa. Ja nie popieram i nie ganie. My mamy zamiar ochrzcic ale kiedy to nastąpi to nie wiem. Mamy możliwość zrobić to tutaj bo jest w moim mieście Polska parafia i problemu z tym nie ma. Mamy z kolei inny problem. Potencjalni chrzesni są w Polsce. Są nieletni i jeszcze sie uczą. Cieżko bedzie ich tu ściągnąć. My tez prędko sie nie wybierzemy do Polski ( z kilku powodów) także nie wiem na ta chwile co bedzie z chrzcinami. |
![]() ![]() |
![]() |
#4130 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Podobno to ja byłam dużo bardziej problemowa, znali ich w szpitalu bo średnio raz w tygodniu ze mną byli a chłopaki to okazy zdrowia. Tylko jedli i spali. A ja ani to ani to ![]() Jak oglądam zdjęcia to moja mama naprawdę jak zombi wyglądała: poczochrana, blada i z wielkimi worami pod oczami.
![]() ![]() |
![]() |
#4131 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4132 |
Zadomowienie
|
Witam Mamusie
![]() Wiem że rzadko tu bywam ale padam na twarz po prostu. Jak tylko mogę to odpoczywam, chociaż zazwyczaj nie wychodzi mi to w dzień, a w nocy jakoś się nie da nadrobić... Nataniel dzisiaj skończył cztery tygodnie, więc małe podsumowanie i fotka dla wizażowych cioć w klubie ![]() W ciągu 26 dni od wyjścia ze szpitala przytył 1,5 kg ![]() ![]() W ciuszki 56 już się nie mieści, a 62 są idealne ![]() Przesypia po dwie godziny w nocy i budzi się głodny! A teraz ja czyli mama: wyłażą ze mnie szwy z supełkami ![]() ![]() ![]() No i dzisiaj byłam u gina ![]() ![]() I to by chyba było na tyle ![]()
#4133 |
Wtajemniczenie
|
Cookie zrobisz jak będziesz chciała do rodziców należy decyzja nie do babci cioci wujka a "ciotek dobra rada" bedzie wiele
powiem Ci cos z doświadczenia jak miałam 11 lat moi rodzice z katolików przeszli na inna wiarę to było kosciól chrześcijan wiary ewangelicznej inaczej zielonoświatkowcy w tej wierze yliśmy 10 lat pamiętam jak byłam obgadywana i nieraz usłyszałam kilka niemiłych słów w szkole w szkole średniej chodziłam na religię tylko dlatego żeby nie wysłychiwać od rówieśników nieprzyjemnych uwag w między czasie zaczełam sie buntować ( religijnie) i rodzice mówiąc krotko mieli przechlapane ze mną dodam że nie zmuszali mnie do chodzenia na nabożeństwa jak spotkałam męża przyszłego oznajmiłam rodzicom że będę miała ślub kościelny długo rozmawiałam z rodzicami o religii wyznaniu i otworzyły nam się oczy wróciliśmy do korzeni ale żebym miała ślub kościelny musiałam mieć bierzmowanie ( którego nie miałam ) i powiem Wam wstyd mi było że stoje niemalże posród dzieci naprawdę byłam przez cała mszę czerwona nie dlatego że miałam bierzmowanie tylko że w tak późnym wieku my córkę ochrzciliśmy i mlodsza też będziemy nie dlatego żeby zaspokoić rodzinę ale z potrzeby serca tak że Ty też kieruj się własnym zdaniem sercem i nie daj się kierować nikim Edytowane przez agadus Czas edycji: 2011-08-17 o 21:22 |
![]() ![]() |
![]() |
#4134 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ty słyszysz że będziesz mieć duże dziecko, ja że nieduże - zobaczymy jak te ich prognozy przełożą się na rzeczywistość ![]() Sygine - same dobre wieści ![]()
![]() |
#4135 |
Zakorzenienie
|
Meszsares,Iustynko jak byłam z nimi w szpitalu to i jak już w miarę ładnie jadły to je zaczęłam "szkolic". Czasem przesypiąja jeden "posiłek", z soboty na niedzielę poszły spać o 21 a obudziły się dopiero o 3 na jedzonko. Ale czasem potrafią obudzić się niemal równocześnie. Jest przy nich pracy mnóstwo,ale mieć a nie mieć dzieci,to wolę mieć i być zmęczona. Właśnie odnośnie wieku i bycia mama,ja mam 22lata,i zdecydowałam się na macierzyństwo głównie dlatego,że zbyt wiele osób znam które mają problem z zajściem w ciążę. A jeszcze bardziej popchnęło mnie do tego poroniona pierwsza ciąża.
Ja też podczytuje głównie w nocy... Jak dostają butle.
#4136 |
Rozeznanie
|
Stronczek gratulacje udanej wizyty. Bedzie duza dziewczynka.
U mnie sie pomylili o 300g Sophie miala miec 3700g a miala 3400 Ja juz w lozku. Dzis jest moj zly dzien. Czuje sie zle psychicznie, mam nadzieje ze to nie zadne paskudztwo....wykapalam SAMA Sophie, z Tz sie pozarlam , ale postanowilam sie nie denerwowac , Bo nie chce dziecka obciazac moimi humorami... Jak narazie daje rade Przezwyczailam mala do kolysanek podczas kapieli I zasypiania, dziala jak narazie troche juz mi bokiem wychodza te piosenki, znam juz na pamiec ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4137 | ||
Zakorzenienie
|
Nogi mi odpadają, tż wrócił nieco wcześniej z pracy i znowu zrobiliśmy dłuuugi spacer z Filipem i zachustowaną Lilką
![]() Coś czuję że wózka za wiele nie będę używała z nią bo w chuście czuje się rewelacyjnie. Cytat:
![]() teraz jak zostaję tylko z jednym to wydaje mi się że mam taki luuuz ![]() Musimy jeszcze popracować nad usypianiem wieczornym bo sługo nam się z tym schodzi - głównie przez Filipa który nie chce spać ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#4138 |
Raczkowanie
|
hej wszystkim. jestem z mam wrzesniowych i wpadłam na chwile.. mam pytanie do posiadaczek wanienek TEGA. czy kupowałyscie stelaz do tej wanny? ja dzis kupiłam i jakis pokrzywiony mi sie wydaje... alebo ja nie potrafie nałozyc tej wanienki...
|
![]() ![]() |
![]() |
#4139 |
Zakorzenienie
|
Witaj. Ja ma wanienkę Tega Komfort i stelaż specjalnie do niej tej samej firmy. Żaden inny nie pasował. No i ten nasz nie jest pogięty a wanienka pięknie do niego pasuje; )
#4140 |
Wtajemniczenie
|
Brumku mi mówią ze corcia duża bedzie ale to tylko na podstawie badania brzucha macajac ręcami
![]() Madziaranew a skad oni wzięli wagę Sophie? Na tym ostatnim USG co Cie tak nastraszyli, ja zbadali? |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:52.