Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011. - Strona 115 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to...
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. 30 49,18%
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. 6 9,84%
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. 30 49,18%
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. 2 3,28%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. 3 4,92%
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. 3 4,92%
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-17, 21:56   #3421
stokrotka_
Zadomowienie

Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.

Cotka... dziękuję

Monia.. nie wiem..będę piła ile wzlezie.. ale póki co wolę losu nie kusić.. poczekam do wtorku na dziewczyny i będzie hurtowo porodowo

Tyś taka bezbronna, maleńka, w kołysce splecionej z mych ramion, a kiedys sie do mnie uśmiechniesz i powiesz mi czule: "mamo"

stokrotka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 21:57   #3422
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

hejka melduje się wieczorowo
dziś byliśmy w SR była mowa o bólu porodowym,o metodach jego łagodzenia np. przybieranie aktywnych pozycji przy porodzie, ważna rola partnera, który nas wspiera, można zabrać relaksującą muzykę, można pójść pod prysznic, tu też partner może pomagać, później różne masaże pomagające złagodzić ból. Mówiliśmy także o połogu, położna zalecała zakup octenisept, podobno świetny na ranę krocza, mówiła, ze stosowanie tego co 1-2 godz. powoduje ulgę i krocze się szybciej goi i tak nie boli. Mówiła także o diecie karmiącej matki, stwierdziła, że teraz w ciąży możemy jeść to na co mamy ochotę, a gdy będziemy karmić to przede wszystkim mamy myśleć co jemy, żeby nie zaszkodzić dziecku. I mamy się kierować instynktem macierzyńskim, że po porodzie przekonamy się jak to w nas siedzi i same będziemy wiedziały co jest najważniejsze dla naszego dziecka.
Później uczyliśmy się masażu tu głównie partnerzy masowali nam plecy, kręgosłup, kark, stopy, uda i dłonie przyjemne uczucie

A tak wogóle to kolejny dzień bez pralki i bez szafy, coraz więcej rzeczy do wyprania a reszta jeszcze w workach, bo nie mam gdzie tego układać muszę poczekać aż mąż znajdzie czas na zmontowanie półek. A do tego przysłali nam dziś hokery do kuchni no i dupa, oba pękniętejak pech to pech
Cytat:
Napisane przez aa2 Pokaż wiadomość
Acelinka to czekam na smsa ze rodzisz kurde ale fajnei bedze takei wiesci pisac hehe ciekawe czy jelszcze w tym watku któras sie rozpakuje czy dopiero później

a oto łożeczko:
śliczneteż już bym chciała a moj mężuś stwierdził, że jeszcze 2 miesiące to nie ma co panikować, a dziś mu pokazuje łóżeczko które kupiłaś, i mówię że też byśmy musieli kupić to powiedział, że pewnie wcześniej rodzisz, a ja na to że tylko tydzień wcześniej to się lekko zdziwił
Cytat:
Napisane przez AgnesD Pokaż wiadomość
moja kumpela właśnie dziś urodziła
o 6 dostała skurczy i od razu co 4 min jak dojechała do szpitala to miała co 2 min i 7 cm rozwarcia o 10;30 już urodziła córę 3800 mówi,że 3 parte i poszła

ja też bym tak chciała
ale szybko jej to poszło, też tak chce
Cytat:
Napisane przez martunia_199 Pokaż wiadomość
U nas też miała być żyrafka ale stanęło na tym o to łóżeczku
ładniutkie
Cytat:
Napisane przez agnieszka 0605 Pokaż wiadomość
martunia śliczne łóżeczko. Już ubrane??

aa2 jutro kupuje mielone i w piątek śmigam z gołąbkami. Narobiłaś mi takiej ochoty, że szok. A łóżeczko śliczne A jak z żyrafką na scianie? Malujecie?

czytam dziś i czytam i ni w ząb nie umiem się wbić...
nie dość, że od rana humor miałam kiepski to doszła kłótnia z tatą...
teraz leżę, bo brzuch mnie tylko zaczął boleć. Już nie mam siły na nasze relacje z T. A najgorsze, że to on uważa się za wielce pokrzywdzonego. ....
współxUję co ten tata znowu wymyślił? dobrze kochana, że się zdecydowaliście na tą budowę, w końcu będziesz miała troche spokoju
Cytat:
Napisane przez MalgosiaM8 Pokaż wiadomość

babe wysłac na zakupy i obkupi sie jak 150 odwiedziłam dwa komisy dzieciece i znowu jestem bogatsza o kilka ciuszków nastepna pralka sie zbiera

kupiłam tez buterke samosterlicujaca i smoczek
super ciuszki

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 22:00   #3423
MoniaZ82
Wtajemniczenie

GG do MoniaZ82 Send a message via Skype™ to MoniaZ82

Cytat:
Napisane przez madzialena-lublin Pokaż wiadomość
No właśnie pod taką wanienkę stawiasz wiaderko i cała woda do niego spływa, (albo są takie z wężykiem, który wsadzasz do wanny, jak pisała kaileight), nie trzeba tachać całej niewygodnej wanienki. Moja koleżanka tak robiła, ze wanienkę miała w pokoju, w wiaderku przynosiła sobie wodę do kąpieli i potem w wiaderku wynosiła "brudną". Tak sobie myślę, że na początku, jak wody wlewa się niewiele to może nie tak ważne, ale z czasem, jak będzie jej coraz więcej, to naprawdę wygodnie.

Zmykam spać, spokojnej nocki wszystkim brzuchatkom
Dzieki za instrukcje.... Milej nocki

---------- Dopisano o 22:00 ---------- Poprzedni post napisano o 21:58 ----------

Cytat:
Napisane przez stokrotka_ Pokaż wiadomość
Cotka... dziękuję

Monia.. nie wiem..będę piła ile wzlezie.. ale póki co wolę losu nie kusić.. poczekam do wtorku na dziewczyny i będzie hurtowo porodowo

To ja pierwsza kusze los
MoniaZ82 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 22:01   #3424
anciaahk
kosmitka

Cytat:
hhehe chce chce a może inaczej nie obraziłabym sie na niego
wkurzające to KTG nie ? Jeszcze jak zanika tętno to takie flustrujące

wywoałać franka z lasu
To tak jak ja na swojego.

Dzisiaj na to ktg aż położna na mnie nakrzyczała, że przy takiej wysokiej ciąży nic nie powinno uciekać. A on dostał czkawki i ktg zgłupiało.

Cytat:
Napisane przez MoniaZ82 Pokaż wiadomość
Ja tez mam sypialnie na gorze i sie zastanawialam co bedzie najlepsze dla malej. Ale nie wiem jakie lezaczki sa najlepsze.....moze ktoras doradzi
Różne dziewczyny wklejają. Ja nawet się nuie łudzę, że będzie sam leżał na górze. Co prawda kupuję nianię elektroniczną, ale mimo wszystko w ciągu dnia wolałabym go przy sobie.
Mi się podobają ze star brights, bo te fishery mi nie leżą.
Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ancia nie pomyślałam żeby go wyparzać wsadziłam w opakowaniu... Hmmm.
No ja tak myslałam, że cos z nim trzeba zrobic, bo ze sklepu do buzi się nie włoży. Na moim pisze o wyparzaniu przez 5 minut. Ale przed założeniem i tak trzeba by to powtórzyć chyba?

W ogóle tu jest tak dziwnie, że matki po urodzeniu leżą na 1 oddziale z ciężarnymi, co rusz widzę jakąś malusią istotkę lub słyszę płacz. Ależ za serducho chwyta.

Aha Aga chyba pisała o zakupie monitora oddechu - ja kupuję 2w1 Angel Care czy jakoś tak, koszt 392 zł w lokalnej hurtowni, na allegro sa po 500 zł.

Posłuchaj, jak mi prędko bije Twoje serce...
anciaahk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 22:06   #3425
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anciaahk Pokaż wiadomość
T

Różne dziewczyny wklejają. Ja nawet się nuie łudzę, że będzie sam leżał na górze. Co prawda kupuję nianię elektroniczną, ale mimo wszystko w ciągu dnia wolałabym go przy sobie.
Mi się podobają ze star brights, bo te fishery mi nie leżą.

Aha Aga chyba pisała o zakupie monitora oddechu - ja kupuję 2w1 Angel Care czy jakoś tak, koszt 392 zł w lokalnej hurtowni, na allegro sa po 500 zł.

Ja tez mam w planach kupno niani elektr....ale tak jak piszesz ze tez chcialabym miec mala w ciagu dnia przy sobie zeby nie latac co chwile po schodach ......musze zerknac na te lezaczki i wybrac cos....
Stary 2011-08-17, 22:07   #3426
anciaahk
kosmitka

Cytat:
Tak sobie myślę, że na początku, jak wody wlewa się niewiele to może nie tak ważne, ale z czasem, jak będzie jej coraz więcej, to naprawdę wygodnie.
Z czasem będę chya Frania kąpała w łazience, więc to nie njest potrzebne, a na początku tak jak piszesz - mało wody, więc też nie.
Cytat:
Napisane przez Martusiaaa21 Pokaż wiadomość
Mówiliśmy także o połogu, położna zalecała zakup octenisept, podobno świetny na ranę krocza, mówiła, ze stosowanie tego co 1-2 godz. powoduje ulgę i krocze się szybciej goi i tak nie boli.
Jesteś pewna, że octanisept? Bo to spirytus w sprayu, ja bym się bała brzoskwinkę tym pryskać
U nas mówili o tantum rosa, a octenisept dla pępka maluszka.

---------- Dopisano o 23:07 ---------- Poprzedni post napisano o 23:07 ----------

Cytat:
Ja tez mam w planach kupno niani elektr....ale tak jak piszesz ze tez chcialabym miec mala w ciagu dnia przy sobie zeby nie latac co chwile po schodach ......musze zerknac na te lezaczki i wybrac cos....
Ja chyba po porodzie zakupię, jak będę wiedziała jak to wszystko wygląda w praktyce.

Stary 2011-08-17, 22:09   #3427
19natka88
Zakorzenienie

Cytat:
Oj, jeszcze mnie nikt o to nie pyta, ale teść zakazał wracać do domu bez wnuka .
A u mnie znajomi sobie wkręcili, ze jestem już po terminie Trzymaj się

Idę spać Jutro kolejny dzień bez prądu więc proszę nie rodzić

Octenisept jest na rany i na pewno nie szczypie jeśli o to chodzi moja mama używa tego do odkażania ale znowu "moja" położna odradza stosować na pępuszek bo dużo dłużej się goi.

Dominik

Martynka

Edytowane przez 19natka88
Czas edycji: 2011-08-17 o 22:11
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 22:11   #3428
anciaahk
kosmitka

Hihi a ja wolałabym tak. Najwyżej Ci esa wyślę .

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Kurcze, ale z 2 cm szyjką chyba mogę pomarzyć o szybkim porodzie.

Stary 2011-08-17, 22:14   #3429
MoniaZ82
Wtajemniczenie

jesli chodzi o te lezaczki to taki wylukalam

http://www.argos.co.uk/webapp/wcs/st...hTerms=3766200
Stary 2011-08-17, 22:16   #3430
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Cytat:
Hihi a ja wolałabym tak. Najwyżej Ci esa wyślę .

---------- Dopisano o 23:11 ---------- Poprzedni post napisano o 23:10 ----------

Kurcze, ale z 2 cm szyjką chyba mogę pomarzyć o szybkim porodzie.
Chyba że wody nagle odejdą a czy są na to patenty
Kilka jest ale szpital nie sprzyja

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 22:16   #3431
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez 19natka88 Pokaż wiadomość
Tak bezcenne, ze aż podskakuję na tapczanie Ale czy to oznacza, że mały się "wstawia" Bo do tego boli mnie spojenie łonowe Dlaczego wizytę mam dopiero w poniedziałek
witaj w moim świecie spojenie mnie codziennie boli..... a może inaczej nie przestaje, więc jak chodze trzymam sie za pipkę

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja jeszcze nie kupiłam.
A masujecie-rozciągacie szyjkę lub ćwiczycie?
próbowałam się rozmasowywać coby nie bolało mnie to cholerne spojenie, ale g.. to daje ci powiem

Cytat:
Dzisiaj na to ktg aż położna na mnie nakrzyczała, że przy takiej wysokiej ciąży nic nie powinno uciekać. A on dostał czkawki i ktg zgłupiało. .
to mnie wkurzało w tych połoznych co to nasza wina że dziecko ma czkawkę i ktg wariuje ?
dziecko się rusza więc zawsze będzie uciekać i basta!

spadam w kimono choć nie wiem czy usne

dobranoc

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-17, 22:20   #3432
anciaahk
kosmitka

Już chłopu las proponowałam . Nie zgodził się.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Cytat:

Właśnie taki mi się też podoba.

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Małgosia, mam je w nosie. Tylko dłużej pod tym ktg leżę przez to.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Dobra też idę spać, może usnę.
Kolorowych!!

Stary 2011-08-17, 22:22   #3433
MoniaZ82
Wtajemniczenie

Cytat:
Już chłopu las proponowałam . Nie zgodził się.

---------- Dopisano o 23:18 ---------- Poprzedni post napisano o 23:17 ----------

Właśnie taki mi się też podoba.

---------- Dopisano o 23:19 ---------- Poprzedni post napisano o 23:18 ----------

Małgosia, mam je w nosie. Tylko dłużej pod tym ktg leżę przez to.

---------- Dopisano o 23:20 ---------- Poprzedni post napisano o 23:19 ----------

Dobra też idę spać, może usnę.
Kolorowych!!
Dobrej nocki....
Stary 2011-08-17, 22:23   #3434
kaileight
Zadomowienie

]

Cytat:
A pytalam ostatnio czy ktoras juz pije herbate z lisci malin???
Ja dostałam w prezencie od znajomej zielarki, bo pewnie sama to zanim bym poszła kupić to by już po porodzie było Dolewam sobie do niej troszkę soku z bzu dla lepszego smaku i piję od jakiś 3 tygodni

Cytat:

To rzeczywiście ciśnienie masz w porządku, niskie, to i pewnie opuchlizna sama w sobie nie jest niebezpieczna. A wyniki jakieś na zatrucie robiłas?
Z tym zatruciem, to tak jak pisałam, to moja teoria .
Nadal czekamy na wyniki badań Także to się okaże jak z laboratorium przyjdą.

Na pewno jutro na obchodzie się więcej dowiesz

Cytat:
Później uczyliśmy się masażu tu głównie partnerzy masowali nam plecy, kręgosłup, kark, stopy, uda i dłonie przyjemne uczucie
Odkąd wiem że jestem w ciąży, każdego dnia domagam się masażu

Cytat:

W ogóle tu jest tak dziwnie, że matki po urodzeniu leżą na 1 oddziale z ciężarnymi, co rusz widzę jakąś malusią istotkę lub słyszę płacz. Ależ za serducho chwyta.
Do mnie ostatnio przyszła koleżanka z 4 miesięcznym synkiem. Zazwyczaj jestem dość opanowana, ale wzruszyłam się i pomyślałam, że już chciałabym swoje maleństwo zobaczyć

Cytat:
Z czasem będę chya Frania kąpała w łazience, więc to nie njest potrzebne, a na początku tak jak piszesz - mało wody, więc też nie.

Jesteś pewna, że octanisept? Bo to spirytus w sprayu, ja bym się bała brzoskwinkę tym pryskać
U nas mówili o tantum rosa, a octenisept dla pępka maluszka.[COLOR="Silver"]
Octenisept jest dość łagodny w sumie. Nam mówili jeszcze że można przemywać naparem z nagietka i rumianku. Ale kupiłam też tantuum rosa
Stary 2011-08-17, 22:28   #3435
aa2
Zakorzenienie

Martusia a jak zakupicie łożeczko to nie bedziecie sprawdzac czy wszytsko jest i czy ni ejest poobijane? mój szwagier o drazu kazał to sprawdzac
no a pozatym my łożeczko bedziemy miec tam gdzie mamy sypialnie bo na razie nei ma innego wyjscia i musialiśmy sprawdzic ile miejsca zajmuje i jak to wyglada bo jakby bardzo pokój zawalało to wchodziła opcja zmiany łozka sypialnianego itd-raczej nie ma szans zostawienia tego na ostatnia chwile, a jak juz złożylismy to raczej demontowac to nie bardzo, wiec powiedz mezowi ze nei ma sie co dziwic bo każdy ma inna sytuacje mieszkalna i jakos musi czasem pokombinowac aby zmieścic sie z dodatkowym mebelkiem jakby sam musiał kombinowac to tez wczesniej poskładałby
aa2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 22:38   #3436
Martusiaaa21
Wtajemniczenie

Cytat:
tadammmmmmmmmmmmmmmmmm skończyłam teraz tylko wsadze je do gara i ugotuje i zjem jak tylko zmiekna sasasasasa

uwaga chwale sie
klask i:
Cytat:
Nadrabiam Was pomalutku. Póki co nadrobiłam wczorajszy dzień, bo pędzicie jak oszalałe.
Za wszystkie dobre słowa dziękuję wszystkim !

Zatrucia ciążowego chyba nie mam, sama nie wiem . Ciśnienie w szpitalu jest rewelacyjne 125/80, miałam mierzone elektronicznym miernikiem i było 145/100, a jak zmierzyli ręcznym to od razu norma. 2 razy już było ktg i też norma. Podejrzewam, że gdyby nie olbrzymie opuchliny, to by mnie wypuścili, może jutro na obchodzie więcej się dowiem. Położne jednak mówią, że mnie do końca pewnie nie wypuszczą, bo w sumie zostało 2,5 tygodnia.
Jestem zdołowana, nikomu nie życzę pobytu w szpitalu, dla mnie to przygnębiające i przytłaczające. Tłumaczę sobie, że to dla dobra Franka, ale mimo wszystko niewiele to pomaga. Wolałabym być w domu, prasować ubranka i cieszyć się świeżo wyremontowanym mieszkankiem, a nie musieć korzystać z tych obdrapanych prysznicy itp.
Żle mi ogólnie, przepraszam, że smucę.

Mi się z fp żadne nie podobają, te bright starsy są ładniejsze. FP widziałam na zywo, użytkowałam do dzieci mojej szwagierki i szału nie robiły. A faktycznie przez nie musiała potem bujac dzieci w wózku, więc nie wiem, czy to jest reguła. Ja póki co nie kupuję, albo jak kupię to bardziej do leżenia niż do bujania.
Ogólnie zastanawiam się, w czym takie dziecko się trzyma, jeśli np. nie leży w łóżeczku. Na łóżku normalnym (typu kanapa w salonie) trochę chyba strach . Może kupić od razu kojec czy co? Ten bujaczek stąd jest niegłupim przejściowym rozwiązaniem. Przecież w łóżeczku leżeć zawsze nie będzie.
BordAna dobrze, że pojechałaś na IP, lepiej to jednak skontrolować i dobrze, że okazało się, że z maluszkiem wszystko ok.
Też miałam długie starania i przykro mi, że na koniec tak pięknej ciązy nie mogę się nią w pełni nacieszyć.

Gratuluję, nareszcie .

Nieźle, właśnie znam podobny przypadek i też się boję.

MałgosiaM8 - czuję, że wyskoczysz pierwsza!!

Cotka spóźnione życzenia urodzinowe! Najlepszego, bezbolesnego porodu, pociechy z Filipka a na szybko to szybkiego zakończenia remontu!

Cytat:
Napisane przez acelinka Pokaż wiadomość
bratowa tz mi mówiła ostatnio że ona nie miała żadnych skurczy aż do porodu

no serio, kostki jak baloniki, właściwie zniknęły, łydki takie napięte i baloniaste kolana no nic, trzeba sie przemęczyć jeszcze troszke

Cytat:
Martusia a jak zakupicie łożeczko to nie bedziecie sprawdzac czy wszytsko jest i czy ni ejest poobijane? mój szwagier o drazu kazał to sprawdzac
no a pozatym my łożeczko bedziemy miec tam gdzie mamy sypialnie bo na razie nei ma innego wyjscia i musialiśmy sprawdzic ile miejsca zajmuje i jak to wyglada bo jakby bardzo pokój zawalało to wchodziła opcja zmiany łozka sypialnianego itd-raczej nie ma szans zostawienia tego na ostatnia chwile, a jak juz złożylismy to raczej demontowac to nie bardzo, wiec powiedz mezowi ze nei ma sie co dziwic bo każdy ma inna sytuacje mieszkalna i jakos musi czasem pokombinowac aby zmieścic sie z dodatkowym mebelkiem jakby sam musiał kombinowac to tez wczesniej poskładałby
no my na razie nie kupujemy, bo cały czas jesteśmy z tematem remontu na bieżąco, co prawda już się przeprowadziliśmy ale na razie wszystko we workach i nawet nie miałabym tego gdzie trzymać więc z jednej strony męża rozumiem. Ale wiadomo, ze już bym chciała to mieć i się napatrzeć do woli

Anciu a co do octeniseptu to u nas właśnie mówiła, że to do krocza pryskania używać i nawet pokazywała w jakiej pozycji, mówiła też, że krocze jest tak nacinane, że szwy są na zewnątrz, ale również wewnątrz, także mamy psikać tę część widoczną, ale również rozwierać wargi i tam też psikać, A dodatkowo stosować napar z rumianku i kory dębu

To nadrobiłam i mykam spac kolorowych snów mamuśki

Emilka ur. 05.05.14
Martusiaaa21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-17, 23:35   #3437
MoniaZ82
Wtajemniczenie

No i sama tu zostalam ....wszystkie uciekly spac ....a ja z TZ-em ogladam mecz...no i z racji poznej godziny pewnie jutro pospie do poludnia. Moja mala szaleje po calym brzuchu, pewnie jej sie udziela od taty. Do jutra wszystkim:roz a:
Stary 2011-08-18, 06:45   #3438
kaileight
Zadomowienie

Z samego rana. Ani w nocy ani tym bardziej nad ranem nie chciało mi się spać Jestem jakaś taka pobudzona ostatnimi dniami. Może wyspałam się już na zapas Zapowiada się piękny i słoneczny dzień, choć ponoć nie tak upalny jak wczoraj
Stary 2011-08-18, 07:01   #3439
madzialena-lublin
Rozeznanie

Dzień dobry, chyba pierwszy raz jestem pierwsza
Obudził mnie tż o 6, bo miał wyjeżdżać no i już po spaniu... Masakrycznie mnie boli ta łydka co wczoraj miałam skurcz mam nadzieję, że jakoś rozchodzę dzisiaj.

A jak u Was nocka? Mam nadzieję, że żadnych skurczy nie było i wszystkie dzisiaj nadal w dwupakach...?

Edit:
Zanim skończyłam pisać to mi się kaileight wcięła i już jednak nie pierwsza...

Edytowane przez madzialena-lublin
Czas edycji: 2011-08-18 o 07:02
madzialena-lublin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 07:05   #3440
kaileight
Zadomowienie

Cytat:
Dzień dobry, chyba pierwszy raz jestem pierwsza
Obudził mnie tż o 6, bo miał wyjeżdżać no i już po spaniu... Masakrycznie mnie boli ta łydka co wczoraj miałam skurcz mam nadzieję, że jakoś rozchodzę dzisiaj.

A jak u Was nocka? Mam nadzieję, że żadnych skurczy nie było i wszystkie dzisiaj nadal w dwupakach...?

Edit:
Zanim skończyłam pisać to mi się kaileight wcięła i już jednak nie pierwsza...
hihi..ja to raczej nie jestem z rannych ptaszków, ale dziś byłam pierwsza

Spróbuj sobie trochę może rozmasować tą nogę, bo po skurczu może Cię trochę boleć
Ja nadal w dwupaku, ale w nocy już się zastanawiałam czy dotrwam bo skurcze miałam bardzo silne
Stary 2011-08-18, 07:14   #3441
miss.hot
Zakorzenienie

GG do miss.hot

Dzień dobry kochane
Noc minęła średnio, 3 pobudki na siku, a o 7:20 wstał Grześ

Cytat:
Ja tez mam sypialnie na gorze i sie zastanawialam co bedzie najlepsze dla malej. Ale nie wiem jakie lezaczki sa najlepsze.....moze ktoras doradzi
Ja mam taki http://allegro.pl/fisher-price-lezac...766731145.html i kilka moich znajomych też, bardzo fajny, stabilny i starcza dziecku na długo

Cytat:

Tylko zwróćcie uwagę, że dziecko rośnie i po jakimś czasie będzie mu może ciasno...

miss.hot jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 07:19   #3442
tusia872
Zadomowienie

dzien dobry

pisałyscie o wanienkach ja mam własnie z korkiem o taka http://allegro.pl/profilowana-wanna-...768796970.html zobaczymy jak sie bedzie sprawdzac

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 07:22   #3443
MalgosiaM8
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaileight Pokaż wiadomość

Z samego rana. Ani w nocy ani tym bardziej nad ranem nie chciało mi się spać Jestem jakaś taka pobudzona ostatnimi dniami. Może wyspałam się już na zapas Zapowiada się piękny i słoneczny dzień, choć ponoć nie tak upalny jak wczoraj
też własnie to pobudzenie czuję
spać spałam może z 3-4 godziny, kaszlałam jak astmatyk, a to szklanke z sokiem wywaliłam, mąż musiał sprzątać potem żeby on się wyspał to przeniosłam się do drugiego pokoju, ale się budziłam

chyba nasz organizm się przygotowuje i tyle snu mu nie potrzeba

Staś wziął rodziców z zaskoczenia i już jest z nami!
25.08.2011

Stanisław wywrócił moje życie do góry kołami
MalgosiaM8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 07:36   #3444
AgnesD
Rozeznanie

hej mamuśki

pięknie dziś
wczoraj byłam w SR i nawet ćwiczyłam - mówię może mały sie ruszy i wyjdzie a tu .

No i dziś kończymy 37 tydzień
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 07:49   #3445
pestka78
Rozeznanie

Witajcie Wstałam i sobie myślę, zo moze cos wyczytam na czerwono a tu nic....No trudno...niech nam dzieciaczki zdrowo jeszcze rosną

Cytat:
śliczneteż już bym chciała a moj mężuś stwierdził, że jeszcze 2 miesiące to nie ma co panikować, a dziś mu pokazuje łóżeczko które kupiłaś, i mówię że też byśmy musieli kupić to powiedział, że pewnie wcześniej rodzisz, a ja na to że tylko tydzień wcześniej to się lekko zdziwił
Aa2 pisała o miejscu, a ja napisze o jeszcze jednej rzeczy o której nie zapominajcie... Wszystkie nowe rzeczy mają zapach bardzo intensywny. Moje łóżeczko tez od jakiegos czasu jest juz rozłożone i chyba przez 3 tygodnie wchodząc do sypialni czułam nowy mebel... Nie chciałabym, aby maluszek to czuł Więc niech mąż się nie dziwi

Ancia trzymam kciuki aby było dobrze Trzymaj sie kochana , podpatruj i dziel się zdobytym doświadczeniem
pestka78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 08:35   #3446
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

dzień dobry to już czwartek jak siedzę w domu te dni mi dziwnie uciekają i czasem ciężko się połapać. ech te chłopy ... mój nadal twierdzi, że ma duuuuzo czasu na urządzenie pokoju małej. wg niego skręcone łóżeczko powinno mnie uspokoić. bop wg niego jak sie mała wcześniej urodzi to będzie u nas w pokoju a tamto się urządzi tak hałasowanie, wiertarka itp. ja nie wiem co mam robić pomalować wg małża to 5 minut. ale tych 5 minut w weekend nie znajdzie ....... a ja ubranka prasuje, nie mam gdzie schować. siostra obecała przyjechac pomóc posprzatac, ale nawet niewiadomo kiedy bo przecież nic nie zrobione. mam dość i coraz bardziej powątpiewam w te jegfo pomoc po porodzie. mówię weź sobie tydzień wolnego. co mój małż? no ale na 2-3 godz. będę musiał wyjść do pracy. do

sorki za to marudzenie o sobie na dzień dobry. ale źle mi ....mamy nie mam, siostra daleko, a najbliższy mi mąż uważa tylko, że przesadzam i marudzę. uważa, że cały czas narzekam. ja po tym porodzie to padnę, bo wg niego 100% szczęścia i ani prawa do łzy czy ponarzekania sobie.

przepraszam za marudzenie.....

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 08:39   #3447
19natka88
Zakorzenienie

Doberek Miało prądu nie być ale jest Nie urodzę jednak z nudów Chociaż jakieś skurczybyki mnie w nocy męczyły
Śniło mi się, że Ancia urodziła

Cytat:
witaj w moim świecie spojenie mnie codziennie boli..... a może inaczej nie przestaje, więc jak chodze trzymam sie za pipkę
mnie boli tak bez przerwy, ewentualnie z różnym natężeniem od przedwczoraj i pipka też jest jakaś cała obolała mam tylko nadzieję, że chociaż poród przez to będzie chociaż trochę lżejszy

Cytat:
hej mamuśki

pięknie dziś
wczoraj byłam w SR i nawet ćwiczyłam - mówię może mały sie ruszy i wyjdzie a tu .

Dominik

Martynka
19natka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 08:41   #3448
AgnesD
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość
dzień dobry to już czwartek jak siedzę w domu te dni mi dziwnie uciekają i czasem ciężko się połapać. ech te chłopy ... mój nadal twierdzi, że ma duuuuzo czasu na urządzenie pokoju małej. wg niego skręcone łóżeczko powinno mnie uspokoić. bop wg niego jak sie mała wcześniej urodzi to będzie u nas w pokoju a tamto się urządzi tak hałasowanie, wiertarka itp. ja nie wiem co mam robić pomalować wg małża to 5 minut. ale tych 5 minut w weekend nie znajdzie ....... a ja ubranka prasuje, nie mam gdzie schować. siostra obecała przyjechac pomóc posprzatac, ale nawet niewiadomo kiedy bo przecież nic nie zrobione. mam dość i coraz bardziej powątpiewam w te jegfo pomoc po porodzie. mówię weź sobie tydzień wolnego. co mój małż? no ale na 2-3 godz. będę musiał wyjść do pracy. do

sorki za to marudzenie o sobie na dzień dobry. ale źle mi ....mamy nie mam, siostra daleko, a najbliższy mi mąż uważa tylko, że przesadzam i marudzę. uważa, że cały czas narzekam. ja po tym porodzie to padnę, bo wg niego 100% szczęścia i ani prawa do łzy czy ponarzekania sobie.

każdy może pomarudzić, po to tu jesteśmy

chłopy to wyjątkowe stworzenia i różnie to z nimi bywa ale na pewno wszystko porobi i po porodzie też pomorze
Tyś moje dziecko, a ja... Twoja mama.
Igor ur. 16.09.2011
Mia ur. 13.08.2014

AgnesD jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 08:43   #3449
indygo79
Zadomowienie

GG do indygo79

Cytat:
każdy może pomarudzić, po to tu jesteśmy

chłopy to wyjątkowe stworzenia i różnie to z nimi bywa ale na pewno wszystko porobi i po porodzie też pomorze
dzięki, ale w takie dni jak dziś to bym go . wiesz ale na imprę firmową czas się znajdzie, nie???

a tak w ogóle skończyłyśmy 35 tc

"w pewnym momencie kobieta powinna ustalić ile ma lat. I konsekwentnie się tego trzymać". M.C.

Edytowane przez indygo79
Czas edycji: 2011-08-18 o 08:46
indygo79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 08:43   #3450
tusia872
Zadomowienie

Cytat:
hej mamuśki

pięknie dziś

gratulacje skonczonego 37 tygodnia

ja dzis 33 zaczynam

Cytat:
Napisane przez indygo79 Pokaż wiadomość

marudz marudz sobie

ja niby mam pokój dla małej pomalowany łóżeczko jest ale maż powiedział ze poskłada je jak ja bede w szpitalu i nie wiem jak go przekonac zeby to zrobił wczesniej łózeczko smierdzi nowoscia i napewno przez 2 dni nie wywietrzeje

"Każdą sekundę mojego życia nazywam Twoim imieniem, bez Ciebie moja dziecino świat dla mnie nie istnieje."
tusia872 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości