|
|
#4201 |
|
Polka Ogarniaczka
|
Dot.: zazdrośnice cz. 39 :D
Ja mieszkałam 13 lat w bloku, po czym wynieśliśmy się z miasta i w zasadzie chwalimy to sobie - mamy 13 km do granic miasta, dobre drogi (w pobliżu budują teraz obwodnicę, co stanowi tymczasowe utrudnienie), ale też blisko do dzielnicy, gdzie jest szpital, także, odpukać, jest nieźle. A przyczyna wyprowadzki była prosta - sąsiedzi wieszali psy na naszym nienormowanym czasie pracy, "domu otwartym" gdzie wykonawcy i współpracownicy są zawsze mile widziani i na próbach ze sprzętem, których się nie dało robić (teraz powoduje to wizyty sąsiedzkie i zawsze jakiegoś grilla czy coś bo "ładnie gramy"
)Wiadomo, że zima jest ciężkim czasem, ale jeśli podzieli się obowiązki, to da się zrobić. Poza tym, gdyby nie wieś, nie moglibyśmy uratować tylu zwierząt
|
#4202 |
|
Zakorzenienie
|
Ja w bloku mieszkałam 17 lat i czasem tęsknię
ale w domu też fajnie. Nie wiem... mogłabym mieszkać i tu i tu, jakieś rzeczy pt. daleko do szpitala, szkoły, hałas czy jego brak, to zupełnie nie wpływa jak dla mnie na decyzję (no, może z wyjątkiem mieszkania przy samym stadionie albo na placu budowy ). Jak to mówią, ciasne, ale własne i jeszcze jak się mieszka z bliską/bliskimi osobami, to już w ogóle dla mnie nie ma znaczenia.
|
|
#4203 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też mieszkałam 13 lat w bloku, więc jak się przenieśliśmy do domku to były ochy i achy, ogród i ogólnie wow
Nadal tak jest i uwielbiam mój dom, ale czasem tęsknię za blokiem. I chyba nigdy bym nie została sama na noc w nim
|
#4204 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i sami być sobie administratorem, deweloperem i sterem i żeglarzem i okrętem
|
|
#4205 |
|
Zakorzenienie
|
ja 30 lat mieszkam w bloku i jakos nie tesknie za mieszkaniem w domu - pewnie dlatego, ze nie znam nic innego poza mieszkaniem w bloku wiec nie mam porownania
|
|
#4206 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Więc ja cały czas piszę o takim rozumieniu osiedla Bo bez osiedla to widzę to jako dom i później długo długo nic, a tak z kolei to na pewno bym nie chciała
|
|
#4207 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedyne, co on trzyma, to kasę I niech tak zostanie A co do mieszkania, nie wiem zobaczymy co przyszłość przyniesie. Być może nie będziemy potrzebować kredytu, może wynajmiemy, może sprzedamy. Ciężko teraz orzec co będzie za 5-6 lat.---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
To co Ty opisujesz, ja bym nazwała dzielnica domków jednorodzinnych To ja bym chciała pod miastem na pewno, najchętniej nad wodą, ale żeby do innych domostw nie było w oddaleniu kilku km
|
|
#4208 |
|
Zakorzenienie
|
a ja mieszkam od 3 roku życia w domku
na takim osiedlu domków jak na wsi co ciekawe osiedle jest w mieście nie w centrum, lekko oddalone ale piechotą do centrum mam jakieś 30 minut
|
|
|
|
#4209 |
|
Zakorzenienie
|
W końcuuu
![]() Dzień dobry Nie umyłam wczoraj włosów i dziś wyglądam tak---> Idę zaraz zrobić z tym porządek bo sama na siebie patrzeć nie mogę. Co do mieszkania to i ja tż mieszkamy w blokach. Ja od zawsze i w sumie jestem zadowolona. Nie odczuwam ciasnoty a balkon jest dosyć spoty, by móc na nim posiedzieć. Okolica kawałek od centrum, dużo zieleni. Najbardziej chwalę sobie ciągłe ciepło w zimie, gdzie nie trzeba martwić się o ogrzewanie... Tż jako 7-latek przeprowadził się do bloku. Wcześniej mieszkali u babci na wsi. I teraz na okrągło jest, że on chciałby swój dom. Mnie to w sumie obojętne ale od razu zaznaczyłam, że ja tego wszystkiego sama sprzątać nie będę Mamy o tyle lepiej, że oboje mamy działki po rodzicach, na których spokojnie można się budować więc ten wydatek mielibyśmy z głowy...
|
|
|
|
#4210 |
|
Zakorzenienie
|
Minerałki, jakie podkłady mineralne polecacie? Zastanawiam się, czy uzupełnić zasoby w Lucy czy przełknąć niezadowolenie z cen i polityki firmy i wrócić do EDM. A może coś innego?
|
|
#4211 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dom P. jest już na obrzeżach miasta - w granicach administracyjnych miasta, ale kawałek dalej nasze miasto się kończy Niedaleko Wisła, za płotem las, blisko szkoła, tylko przedszkola brak Generalnie wydawałoby się idealna okolica, tylko ja jestem przyzwyczajona, że mogę sprawnie autobusem dojechać do centrum i na uczelnię na drugi koniec miasta, a tu jeździ jeden autobus, do tego korki na moście... Może jak zbudują drugi most, to się coś zmieni, ale na razie zdecydowanie wolę mój blok
|
|
#4212 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
|
#4213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() lecę do lekarza. Ale mi się nie chce.....
|
|
#4214 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć
![]() Mam pytanie - jakie sukienki pasują do takiej torebki? http://www.zara.com/webapp/wcs/store...ESSENGER%2BBAG lepsza taka? http://www.zara.com/webapp/wcs/store...ESSENGER%2BBAG Czy w ogóle żadne nie pasują?
Edytowane przez Zwies Czas edycji: 2011-08-18 o 12:10 |
|
|
|
#4215 | |
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Cytat:
Ja mieszkam całe życie w domu na wsi Cisza spokój mamy ogród duże podwórko . huśtawkę na której z TŻ spędzamy dużo czasu . Mieliśmy jeszcze hamak pod drzewem ale jak dobrze pamiętam zarwaliśmy go z TŻ ![]() I powiem Wam jedno W nocy niebo jest u nas cudowne pełno gwiazd.Rano jak chodziłam na autobus cudowne widoki - wschody jak i zachody słońca( przykład w załączniku widok z mojego podwórka ) ) ( oczywiście zaczęłam je doceniać dość późno , nigdy wcześniej nie zwracałam uwagi na to otoczenie im jestem starsza tym bardziej to doceniam) I TŻ też ma takie zdanie . Chociaż on mieszkał w blokach z 15 lat może nawet więcej . Teściu zawsze w domu powtarzał,że oni jeszcze wrócą na wieś , teściowa śmiała się z niego ...i co nadarzyłą się okazja i bez zastanowienia sprzedali bloki i wrócili na wieś ( najlepsze jest to , ze wrócili do rodzinnej miejscowości ) Edytowane przez upadly_aniol00 Czas edycji: 2011-08-18 o 12:18 |
|
|
|
|
#4216 |
|
Zakorzenienie
|
zwiesiu ta pierwsza
pasują do lekkich sukienek, takich w stylu retro, nawet moim zdaniem cygańskim
|
|
|
|
#4217 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale w sumie z domu P. łatwiej dojechać do centrum autobusem, bo samochody stoją w większych korkach - w pewnym momencie autobus zjeżdża na drogę, z której samochody nie mogą skręcać na most. Cytat:
Gwiazdy były ok, ale jednak brak Internetu (mało co tam łapie), kiepski dojazd nawet samochodem (bo słabe drogi, zwłaszcza zimą), wszelkie robactwo, węże i żaby to jednak nie moje klimaty, których gwiazdy nie są w stanie przebić Ja jestem typowym mieszczuchem i potrzebuję cywilizacji, więc tamta lokalizacja dla mnie odpada
|
|
#4218 |
|
Zakorzenienie
|
zwiesiu pierwsza torebka piekna
|
|
#4219 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Hm, a przykładowo sukienka w kwiaty? Dość duże róże? Mam taką grafit w róże różowe i i szare, zakładałam do niej różowe czółenka (te co niby ślubne być miały )Sukienka z dekoltem w serek, z rękawkami ![]() Stylista to ze mnie nie będzie. |
||
|
|
|
#4220 |
|
Zakorzenienie
|
Ostatnio P. mi pożałował Lucky Bamboo z Biedronki za 2,49 i ostatnio o tym rozmawialiśmy przy jego mamie i dziś od niej dostałam takowe dwa
|
#4221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
10 km mam do centrum miasta mini miasta.2 autobusy no i samochód . Do miasta samochodem dojeżdżam w 7-15 minut więc nie jest tak źle . Jeśli chodzi o internet u nas radiówka nie będzie działać ale neostrada już tak najgorsze co może być to zasiek
|
|
|
|
|
#4222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A drogi są słabe już tam na miejscu, bo kilka kilometrów trzeba jechać przez las, więc po deszczu jest słabo...
|
|
#4223 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
nie wyspałam się jakoś. Śniło mi się,że dostałam wiadomość sms "Gwizdak urodziła "Ja od zawsze mieszkam w bloku, a TŻ od zawsze w domku. Ja póki co chcę w mieszkaniu bo to wygodniej i taniej. TŻ w domu,ale sam wie ile to kosztuję i jedno to dom postawić,a drugie działkę kupić. TŻ mieszka około 15 km od Wawy. Mam dom wolno stojący. Do przystanku ma z 10 min piechotą, szkoła podstawowa i gimnazjum są. Sklepy blisko. Zalew 15 min od niego na piechotę i dokoła lasy
|
#4224 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja kupuje takie torebki w lumpeksie mam chyba 2 bardzo podobne porozglądaj się może trafisz na jakąś fajną.
|
|
|
|
|
#4225 |
|
Zakorzenienie
|
Dzisiaj taki sajgon na laboratorium, że w sumie mogłam w ogóle nie jechać. Masę papierowej roboty, nikt nas nie chciał
To wróciłam ![]() Ja mam dość mieszkania w domu widząc, jaki to jest duży koszt. W bloku jednak taniej wychodzi i można te kilkadziesiąt tysięcy przeznaczyć na coś innego - auto, wyjazd, cokolwiek. Osobiście chciałabym mieć mieszkanie w wybajerzonym apartamentowcu Żeby było te 70-100m, ew. szeregówkę, z niewielkim ogródkiem. A TŻ jakoś specjalnie by nie narzekał, gdyby oprócz mieszkania mieć małą działkę z warsztacikiem dla niego ![]() Justi, specjalnie dla Ciebie : klik!
|
|
#4226 |
|
Zakorzenienie
|
U nas do 2016 mają zrobić drogi
---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ---------- Med czy ja wiem czy tak dużo wynosi mieszkanie w domu . Nie opłacamy czynszu . Więc myślę, że może to na jedno wychodzi .Jedyny minus , że jest może więcej pracy bo jednak o to wszystko trzeba zadbać . |
|
|
|
#4227 |
|
Zakorzenienie
|
hejo!
spotykamy się dzisiaj o 17:30 w galerii Kazimierz pod Superpharm.... kto będzie???? |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#4228 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#4229 |
|
Zakorzenienie
|
Czynsz - racja. Ale to jest jakaś kwota stale, która nie jest jakaś bardzo wygórowana. Jednak np. mój dom wymaga generalnego remontu, tu 20 tys, tam kolejne 20, a to ogrodzenie, a to dach, a to budynek gospodarczy i tak w kółko. Taki worek bez dna. Inaczej, jeśli ktoś sam dużo robi, wtedy nie trzepie to może aż tak po kieszeni. Tylko trzeba mieć taką pracę i chęć, żeby móc cokolwiek robić.
|
|
#4230 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mówisz, że w domu drożej? U nas na odwrót, w domu jest taniej niż w bloku... Oprócz zimy, bo lubimy się dogrzać gazowym ogrzewaniem ![]() Buuuu, krakowskie spotkanie... a ja będę jutro po mamę w Krk...
|
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:10.

)

). Jak to mówią, ciasne, ale własne i jeszcze jak się mieszka z bliską/bliskimi osobami, to już w ogóle dla mnie nie ma znaczenia.

pełno gwiazd.
pasują do lekkich sukienek, takich w stylu retro, nawet moim zdaniem cygańskim