zazdrośnice cz. 39 :D - Strona 141 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 10:09   #4201
antonina_bielska
Polka Ogarniaczka

Dot.: zazdrośnice cz. 39 :D

Ja mieszkałam 13 lat w bloku, po czym wynieśliśmy się z miasta i w zasadzie chwalimy to sobie - mamy 13 km do granic miasta, dobre drogi (w pobliżu budują teraz obwodnicę, co stanowi tymczasowe utrudnienie), ale też blisko do dzielnicy, gdzie jest szpital, także, odpukać, jest nieźle. A przyczyna wyprowadzki była prosta - sąsiedzi wieszali psy na naszym nienormowanym czasie pracy, "domu otwartym" gdzie wykonawcy i współpracownicy są zawsze mile widziani i na próbach ze sprzętem, których się nie dało robić (teraz powoduje to wizyty sąsiedzkie i zawsze jakiegoś grilla czy coś bo "ładnie gramy" )
Wiadomo, że zima jest ciężkim czasem, ale jeśli podzieli się obowiązki, to da się zrobić. Poza tym, gdyby nie wieś, nie moglibyśmy uratować tylu zwierząt

„Leć tam gdzie miłość głaszcze Cię dłonią, nie płacz za tymi, co miłość Twą trwonią”
antonina_bielska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:18   #4202
justyna_dt
Zakorzenienie

Ja w bloku mieszkałam 17 lat i czasem tęsknię ale w domu też fajnie. Nie wiem... mogłabym mieszkać i tu i tu, jakieś rzeczy pt. daleko do szpitala, szkoły, hałas czy jego brak, to zupełnie nie wpływa jak dla mnie na decyzję (no, może z wyjątkiem mieszkania przy samym stadionie albo na placu budowy ). Jak to mówią, ciasne, ale własne i jeszcze jak się mieszka z bliską/bliskimi osobami, to już w ogóle dla mnie nie ma znaczenia.

Yamaha WR125X » Suzuki SV650S » Yamaha R6
justyna_dt jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:35   #4203
capriola_87
Zakorzenienie

Ja też mieszkałam 13 lat w bloku, więc jak się przenieśliśmy do domku to były ochy i achy, ogród i ogólnie wow Nadal tak jest i uwielbiam mój dom, ale czasem tęsknię za blokiem. I chyba nigdy bym nie została sama na noc w nim
Stary 2011-08-18, 10:35   #4204
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hawwa87 Pokaż wiadomość
No i mi domy wolnostojące też kojarzą się z osiedlami, ale rozumiem, że chodziło Ci o odróżnienie od bliźniaków i takich domków, jak pokazywała Carmi?
no my nie chcemy na osiedlu - ani bliźniaka, ani szeregowca, ani domu w osiedlu. Chcemy kupić działkę i zbudować sami i sami być sobie administratorem, deweloperem i sterem i żeglarzem i okrętem
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Gwizdak jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:39   #4205
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

ja 30 lat mieszkam w bloku i jakos nie tesknie za mieszkaniem w domu - pewnie dlatego, ze nie znam nic innego poza mieszkaniem w bloku wiec nie mam porownania
Stary 2011-08-18, 10:44   #4206
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gwizdak Pokaż wiadomość
no my nie chcemy na osiedlu - ani bliźniaka, ani szeregowca, ani domu w osiedlu. Chcemy kupić działkę i zbudować sami i sami być sobie administratorem, deweloperem i sterem i żeglarzem i okrętem
P. na przykład mieszka na osiedlu, ale dokładnie tak, jak piszesz - sami kupili działkę, sami zbudowali, sami sobie administrują, nie mają żadnej spółdzielni ani nic. Tyle, że jednak jest to osiedle, bo wokół są inne domy zbudowane na tej samej zasadzie Więc ja cały czas piszę o takim rozumieniu osiedla Bo bez osiedla to widzę to jako dom i później długo długo nic, a tak z kolei to na pewno bym nie chciała

Powód do śmiechu dał mi Bóg

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Hawwa87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:47   #4207
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Ilsa Lund Pokaż wiadomość

no dobrze że mąż trzyma u was władzę
a to mieszkanie co macie teraz chcecie potem wynajmować i za pieniądze z wynajmu spłacać kredyt na dom ?
nie trzyma ;) u nas raczej nikt nie trzyma władzy. Po prostu dobrze się znamy - swoje mocniejsze i słabsze strony i jak jedno musi dać drugiemu kopa na rozpęd to da Jedyne, co on trzyma, to kasę I niech tak zostanie

A co do mieszkania, nie wiem zobaczymy co przyszłość przyniesie. Być może nie będziemy potrzebować kredytu, może wynajmiemy, może sprzedamy. Ciężko teraz orzec co będzie za 5-6 lat.

---------- Dopisano o 11:47 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
P. na przykład mieszka na osiedlu, ale dokładnie tak, jak piszesz - sami kupili działkę, sami zbudowali, sami sobie administrują, nie mają żadnej spółdzielni ani nic. Tyle, że jednak jest to osiedle, bo wokół są inne domy zbudowane na tej samej zasadzie Więc ja cały czas piszę o takim rozumieniu osiedla Bo bez osiedla to widzę to jako dom i później długo długo nic, a tak z kolei to na pewno bym nie chciała
aaaa, bo ja rozumiem osiedle, że wiesz - brama, ochroniarz, przepustka, wjazd, developer, wspólnota, etc To co Ty opisujesz, ja bym nazwała dzielnica domków jednorodzinnych

To ja bym chciała pod miastem na pewno, najchętniej nad wodą, ale żeby do innych domostw nie było w oddaleniu kilku km
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-08-18, 10:47   #4208
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

a ja mieszkam od 3 roku życia w domku na takim osiedlu domków jak na wsi co ciekawe osiedle jest w mieście nie w centrum, lekko oddalone ale piechotą do centrum mam jakieś 30 minut
sanrioo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:48   #4209
gothka152
Zakorzenienie

GG do gothka152

Cytat:
torba do szpitala - spakowana.
W końcuuu

Dzień dobry
Nie umyłam wczoraj włosów i dziś wyglądam tak---> Idę zaraz zrobić z tym porządek bo sama na siebie patrzeć nie mogę.
Co do mieszkania to i ja tż mieszkamy w blokach. Ja od zawsze i w sumie jestem zadowolona. Nie odczuwam ciasnoty a balkon jest dosyć spoty, by móc na nim posiedzieć. Okolica kawałek od centrum, dużo zieleni. Najbardziej chwalę sobie ciągłe ciepło w zimie, gdzie nie trzeba martwić się o ogrzewanie...
Tż jako 7-latek przeprowadził się do bloku. Wcześniej mieszkali u babci na wsi. I teraz na okrągło jest, że on chciałby swój dom.
Mnie to w sumie obojętne ale od razu zaznaczyłam, że ja tego wszystkiego sama sprzątać nie będę Mamy o tyle lepiej, że oboje mamy działki po rodzicach, na których spokojnie można się budować więc ten wydatek mielibyśmy z głowy...
08. 08. 2020 r.
Tekla

15/2023
gothka152 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 10:56   #4210
justyna_dt
Zakorzenienie

Minerałki, jakie podkłady mineralne polecacie? Zastanawiam się, czy uzupełnić zasoby w Lucy czy przełknąć niezadowolenie z cen i polityki firmy i wrócić do EDM. A może coś innego?

Stary 2011-08-18, 10:56   #4211
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
aaaa, bo ja rozumiem osiedle, że wiesz - brama, ochroniarz, przepustka, wjazd, developer, wspólnota, etc To co Ty opisujesz, ja bym nazwała dzielnica domków jednorodzinnych

To ja bym chciała pod miastem na pewno, najchętniej nad wodą, ale żeby do innych domostw nie było w oddaleniu kilku km
Tośmy się w końcu dogadały

Dom P. jest już na obrzeżach miasta - w granicach administracyjnych miasta, ale kawałek dalej nasze miasto się kończy Niedaleko Wisła, za płotem las, blisko szkoła, tylko przedszkola brak Generalnie wydawałoby się idealna okolica, tylko ja jestem przyzwyczajona, że mogę sprawnie autobusem dojechać do centrum i na uczelnię na drugi koniec miasta, a tu jeździ jeden autobus, do tego korki na moście... Może jak zbudują drugi most, to się coś zmieni, ale na razie zdecydowanie wolę mój blok

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 11:00   #4212
capriola_87
Zakorzenienie

Cytat:
padłam
Stary 2011-08-18, 11:04   #4213
Gwizdak
Zakorzenienie

Cytat:
Tośmy się w końcu dogadały

Dom P. jest już na obrzeżach miasta - w granicach administracyjnych miasta, ale kawałek dalej nasze miasto się kończy Niedaleko Wisła, za płotem las, blisko szkoła, tylko przedszkola brak Generalnie wydawałoby się idealna okolica, tylko ja jestem przyzwyczajona, że mogę sprawnie autobusem dojechać do centrum i na uczelnię na drugi koniec miasta, a tu jeździ jeden autobus, do tego korki na moście... Może jak zbudują drugi most, to się coś zmieni, ale na razie zdecydowanie wolę mój blok
no - ja jestem przyzwyczajona do jeżdżenia samochodem, więc komunikacja praktycznie dla mnie nie istnieje już teraz
Cytat:
Napisane przez capriola_87 Pokaż wiadomość
padłam

lecę do lekarza. Ale mi się nie chce.....
22.08.11 - Mrówka
13.05.13 - Bulgotka
Stary 2011-08-18, 11:08   #4214
Zwies
Zakorzenienie

Cześć

Mam pytanie - jakie sukienki pasują do takiej torebki?
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...ESSENGER%2BBAG

lepsza taka?
http://www.zara.com/webapp/wcs/store...ESSENGER%2BBAG

Czy w ogóle żadne nie pasują?

Edytowane przez Zwies
Czas edycji: 2011-08-18 o 11:10
Zwies jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 11:11   #4215
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Witam
Cytat:
My mamy pod tym względem dobrze, bo oboje wychowaliśmy się w domach i oboje nie chcemy spędzić życia w bloku. Co by nie mówić o wygodach mieszkania w blokach - nic nie zastąpi możliwości wyjścia na dwór w szlafroku z kawką, posiedzenia we własnym ogródku, poczytania w spokoju książki, poleżenia na trawce u siebie. Jak jeszcze w okolicy jest las/rzeka/łąka/jezioro to już w ogóle bajka.
Mieszkanie, to jednak zamknięcie w ograniczonej przestrzeni, takie ograniczenie wolności. My teraz nie mamy źle, bo mieszkamy w cichej okolicy, w otoczeniu domków jednorodzinnych, z parkiem pod nosem, ale docelowo na pewno dom. I też nie żadne osiedle, tylko własny dom, wolno stojący, zgodny z naszymi oczekiwaniami, na sporej działce, ale też nie na tyle dużej, żeby pół dnia zajmowało koszenie trawy (ogrodu nie planujemy, bo żadne z nas nie lubi za bardzo paprać się w ziemi -trawa rządzi )
O tak zgodzę się z całą wypowiedzią całkowicie .
Ja mieszkam całe życie w domu na wsi ( wieś to jednak piękna sprawa) czasem się denerwuje ale jednak nie zamieniłabym tego miejsca na nic .
Cisza spokój mamy ogród duże podwórko .
huśtawkę na której z TŻ spędzamy dużo czasu . Mieliśmy jeszcze hamak pod drzewem ale jak dobrze pamiętam zarwaliśmy go z TŻ
I powiem Wam jedno W nocy niebo jest u nas cudowne pełno gwiazd.
Rano jak chodziłam na autobus cudowne widoki - wschody jak i zachody słońca( przykład w załączniku widok z mojego podwórka ) ) ( oczywiście zaczęłam je doceniać dość późno , nigdy wcześniej nie zwracałam uwagi na to otoczenie im jestem starsza tym bardziej to doceniam)
I TŻ też ma takie zdanie . Chociaż on mieszkał w blokach z 15 lat może nawet więcej . Teściu zawsze w domu powtarzał,że oni jeszcze wrócą na wieś , teściowa śmiała się z niego ...i co nadarzyłą się okazja i bez zastanowienia sprzedali bloki i wrócili na wieś ( najlepsze jest to , ze wrócili do rodzinnej miejscowości )
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 3 084c.jpg (18,3 KB, 11 załadowań)

Edytowane przez upadly_aniol00
Czas edycji: 2011-08-18 o 11:18
upadly_aniol00 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 11:18   #4216
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

zwiesiu ta pierwsza pasują do lekkich sukienek, takich w stylu retro, nawet moim zdaniem cygańskim
Stary 2011-08-18, 11:22   #4217
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
no - ja jestem przyzwyczajona do jeżdżenia samochodem, więc komunikacja praktycznie dla mnie nie istnieje już teraz
Też bym musiała zacząć w końcu jeździć Ale w sumie z domu P. łatwiej dojechać do centrum autobusem, bo samochody stoją w większych korkach - w pewnym momencie autobus zjeżdża na drogę, z której samochody nie mogą skręcać na most.

Cytat:
Napisane przez upadly_aniol00 Pokaż wiadomość
Witam

O tak zgodzę się z całą wypowiedzią całkowicie .
Ja mieszkam całe życie w domu na wsi ( wieś to jednak piękna sprawa) czasem się denerwuje ale jednak nie zamieniłabym tego miejsca na nic .
Cisza spokój mamy ogród duże podwórko .
huśtawkę na której z TŻ spędzamy dużo czasu . Mieliśmy jeszcze hamak pod drzewem ale jak dobrze pamiętam zarwaliśmy go z TŻ
I powiem Wam jedno W nocy niebo jest u nas cudowne pełno gwiazd.
Rano jak chodziłam na autobus cudowne widoki - wschody jak i zachody słońca( przykład w załączniku widok z mojego podwórka ) ) ( oczywiście zaczęłam je doceniać dość późno , nigdy wcześniej nie zwracałam uwagi na to otoczenie im jestem starsza tym bardziej to doceniam)
I TŻ też ma takie zdanie . Chociaż on mieszkał w blokach z 15 lat może nawet więcej . Teściu zawsze w domu powtarzał,że oni jeszcze wrócą na wieś , teściowa śmiała się z niego ...i co nadarzyłą się okazja i bez zastanowienia sprzedali bloki i wrócili na wieś ( najlepsze jest to , ze wrócili do rodzinnej miejscowości )
Ostatnio byliśmy u znajomego, wychodziliśmy po północy i też widzieliśmy pełno gwiazd Tam też P. ma działkę - wieś, dookoła las, niedaleko staw. Kiedyś myślałam, że tam się pobudujemy, ale jednak po tej wizycie u znajomego już nie chcę Gwiazdy były ok, ale jednak brak Internetu (mało co tam łapie), kiepski dojazd nawet samochodem (bo słabe drogi, zwłaszcza zimą), wszelkie robactwo, węże i żaby to jednak nie moje klimaty, których gwiazdy nie są w stanie przebić Ja jestem typowym mieszczuchem i potrzebuję cywilizacji, więc tamta lokalizacja dla mnie odpada

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2011-08-18, 11:24   #4218
arrakis
Zakorzenienie

GG do arrakis

zwiesiu pierwsza torebka piekna i jak sanrio mowi - zwiewne letenie sukienki i styl retro i do dzinsow bedzie tez pasowac piekna jest - szkoda, ze taka droga
Stary 2011-08-18, 11:34   #4219
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
zwiesiu ta pierwsza pasują do lekkich sukienek, takich w stylu retro, nawet moim zdaniem cygańskim
Cytat:
Napisane przez arrakis Pokaż wiadomość
zwiesiu pierwsza torebka piekna i jak sanrio mowi - zwiewne letenie sukienki i styl retro i do dzinsow bedzie tez pasowac piekna jest - szkoda, ze taka droga
Dziękuję za odpowiedź

Hm, a przykładowo sukienka w kwiaty?
Dość duże róże?
Mam taką grafit w róże różowe i i szare, zakładałam do niej różowe czółenka (te co niby ślubne być miały )
Sukienka z dekoltem w serek, z rękawkami
Stylista to ze mnie nie będzie.

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 11:38   #4220
Hawwa87
Zakorzenienie

Ostatnio P. mi pożałował Lucky Bamboo z Biedronki za 2,49 i ostatnio o tym rozmawialiśmy przy jego mamie i dziś od niej dostałam takowe dwa

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2011-08-18, 11:42   #4221
upadly_aniol00
Zakorzenienie

Cytat:

Ostatnio byliśmy u znajomego, wychodziliśmy po północy i też widzieliśmy pełno gwiazd Tam też P. ma działkę - wieś, dookoła las, niedaleko staw. Kiedyś myślałam, że tam się pobudujemy, ale jednak po tej wizycie u znajomego już nie chcę Gwiazdy były ok, ale jednak brak Internetu (mało co tam łapie), kiepski dojazd nawet samochodem (bo słabe drogi, zwłaszcza zimą), wszelkie robactwo, węże i żaby to jednak nie moje klimaty, których gwiazdy nie są w stanie przebić Ja jestem typowym mieszczuchem i potrzebuję cywilizacji, więc tamta lokalizacja dla mnie odpada
U mnie nie jest tak źle
10 km mam do centrum miasta mini miasta.
2 autobusy no i samochód . Do miasta samochodem dojeżdżam w 7-15 minut więc nie jest tak źle .
Jeśli chodzi o internet u nas radiówka nie będzie działać ale neostrada już tak najgorsze co może być to zasiek masakra ja muszę dzwonić zza okna ( tak stoję na parapecie) ew. nad lodówką mamy bardzo dobry zasięg no i na zewnątrz jest ok. Tak więc to jest najgorszy minus
Stary 2011-08-18, 11:58   #4222
Hawwa87
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie nie jest tak źle
10 km mam do centrum miasta mini miasta.
2 autobusy no i samochód . Do miasta samochodem dojeżdżam w 7-15 minut więc nie jest tak źle .
Jeśli chodzi o internet u nas radiówka nie będzie działać ale neostrada już tak najgorsze co może być to zasiek masakra ja muszę dzwonić zza okna ( tak stoję na parapecie) ew. nad lodówką mamy bardzo dobry zasięg no i na zewnątrz jest ok. Tak więc to jest najgorszy minus
Tam też nie jest daleko od miasta, max 20 minut samochodem, z autobusami chyba słabiej, ale w sumie nie wiem. Internet i zasięg jak mówiłam A drogi są słabe już tam na miejscu, bo kilka kilometrów trzeba jechać przez las, więc po deszczu jest słabo...

Rdz 21,6

Postanowienia 2014:
Czytam 13/25
Oglądam 13/25
Gram 23/50

Razem
Zaręczeni
Szczęśliwa żona
Stary 2011-08-18, 12:01   #4223
kasia0912
Zakorzenienie

Hej nie wyspałam się jakoś.
Śniło mi się,że dostałam wiadomość sms "Gwizdak urodziła "

Ja od zawsze mieszkam w bloku, a TŻ od zawsze w domku. Ja póki co chcę w mieszkaniu bo to wygodniej i taniej. TŻ w domu,ale sam wie ile to kosztuję i jedno to dom postawić,a drugie działkę kupić.
TŻ mieszka około 15 km od Wawy. Mam dom wolno stojący. Do przystanku ma z 10 min piechotą, szkoła podstawowa i gimnazjum są. Sklepy blisko. Zalew 15 min od niego na piechotę i dokoła lasy

Razem: 10.08.2016

Zaręczeni 1.09.2017

Ślubujemy 24.08.2018

kasia0912 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:02   #4224
sanrioo
Zakorzenienie

GG do sanrioo

Cytat:
Napisane przez Zwies Pokaż wiadomość
Dziękuję za odpowiedź

Hm, a przykładowo sukienka w kwiaty?
Dość duże róże?
Mam taką grafit w róże różowe i i szare, zakładałam do niej różowe czółenka (te co niby ślubne być miały )
Sukienka z dekoltem w serek, z rękawkami
Stylista to ze mnie nie będzie.
poka sukienke ja kupuje takie torebki w lumpeksie mam chyba 2 bardzo podobne porozglądaj się może trafisz na jakąś fajną.
Stary 2011-08-18, 12:04   #4225
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Dzisiaj taki sajgon na laboratorium, że w sumie mogłam w ogóle nie jechać. Masę papierowej roboty, nikt nas nie chciał To wróciłam

Ja mam dość mieszkania w domu widząc, jaki to jest duży koszt. W bloku jednak taniej wychodzi i można te kilkadziesiąt tysięcy przeznaczyć na coś innego - auto, wyjazd, cokolwiek. Osobiście chciałabym mieć mieszkanie w wybajerzonym apartamentowcu Żeby było te 70-100m, ew. szeregówkę, z niewielkim ogródkiem. A TŻ jakoś specjalnie by nie narzekał, gdyby oprócz mieszkania mieć małą działkę z warsztacikiem dla niego

Justi, specjalnie dla Ciebie : klik!

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:09   #4226
upadly_aniol00
Zakorzenienie

U nas do 2016 mają zrobić drogi są drogi ale w w jednym miejscu na odcinku 1 km są tragiczne . Na szczęście teraz zabierają się za wszystko. Od miasta do mnie jest 10 km na odcinku 7 km jest już nowa droga i chodniki zrobione więc kiedyś do nas też to dotrze. Z roku na rok jest coraz lepiej . Ostatnio nawet w okolicy zaczęli budować super place zabaw dla dzieci więc wszystko idzie w dobrym kierunku .

---------- Dopisano o 13:09 ---------- Poprzedni post napisano o 13:06 ----------

Med czy ja wiem czy tak dużo wynosi mieszkanie w domu . Nie opłacamy czynszu . Więc myślę, że może to na jedno wychodzi .Jedyny minus , że jest może więcej pracy bo jednak o to wszystko trzeba zadbać .
Stary 2011-08-18, 12:09   #4227
frezyjka85
Zakorzenienie

hejo!

spotykamy się dzisiaj o 17:30 w galerii Kazimierz pod Superpharm....

kto będzie????
frezyjka85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:10   #4228
Zwies
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez sanrioo Pokaż wiadomość
poka sukienke ja kupuje takie torebki w lumpeksie mam chyba 2 bardzo podobne porozglądaj się może trafisz na jakąś fajną.
w domu mam
Może dzisiaj jak wrócę obfocę

Bo co do torebki to chciałabym by ją w miarę szybko kupić
Stary 2011-08-18, 12:12   #4229
medeline
Zakorzenienie

GG do medeline

Cytat:
[/COLOR]Med czy ja wiem czy tak dużo wynosi mieszkanie w domu . Nie opłacamy czynszu . Więc myślę, że może to na jedno wychodzi .Jedyny minus , że jest może więcej pracy bo jednak o to wszystko trzeba zadbać .
Czynsz - racja. Ale to jest jakaś kwota stale, która nie jest jakaś bardzo wygórowana. Jednak np. mój dom wymaga generalnego remontu, tu 20 tys, tam kolejne 20, a to ogrodzenie, a to dach, a to budynek gospodarczy i tak w kółko. Taki worek bez dna. Inaczej, jeśli ktoś sam dużo robi, wtedy nie trzepie to może aż tak po kieszeni. Tylko trzeba mieć taką pracę i chęć, żeby móc cokolwiek robić.

30.12.2012
26.04.2014
medeline jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-18, 12:13   #4230
justyna_dt
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez medeline Pokaż wiadomość
Dzisiaj taki sajgon na laboratorium, że w sumie mogłam w ogóle nie jechać. Masę papierowej roboty, nikt nas nie chciał To wróciłam

Ja mam dość mieszkania w domu widząc, jaki to jest duży koszt. W bloku jednak taniej wychodzi i można te kilkadziesiąt tysięcy przeznaczyć na coś innego - auto, wyjazd, cokolwiek. Osobiście chciałabym mieć mieszkanie w wybajerzonym apartamentowcu Żeby było te 70-100m, ew. szeregówkę, z niewielkim ogródkiem. A TŻ jakoś specjalnie by nie narzekał, gdyby oprócz mieszkania mieć małą działkę z warsztacikiem dla niego

Justi, specjalnie dla Ciebie : klik!
Ou jeeeee!!!
Mówisz, że w domu drożej? U nas na odwrót, w domu jest taniej niż w bloku... Oprócz zimy, bo lubimy się dogrzać gazowym ogrzewaniem

Buuuu, krakowskie spotkanie... a ja będę jutro po mamę w Krk...

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości