|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4231 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Nie ma zimnego chowu jest rodzicielstwo bliskości
![]() Kochamy sie przytulac ![]() Cytat:
my mamy NAN na ulewanie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4232 | |
Zadomowienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Dziękuję
![]() Brunetka Brumek dziękuję za odpowiedzi. Właśnie wydawało mi się, że te badania są bardzo podobne. Cytat:
![]() Heh. A wiesz, że otwarta jest już ta część po remoncie? Ciekawe jak się prezentuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4233 |
Zakorzenienie
|
u nas dołek finansowy
![]() pewnie do grudnia będzie pod górkę, ale trudno, dobrze, że mój tata zawsze wspomoże tylko, że ostatnio co mu oddamy to za kilka dni pożyczamy fascynuje mnie temat chust, ale nie zgłębiam go, bo i tak nie kupimy po pierwsze patrz wyżej po drugie mój mąż zrobił głupią minę jak wspomniałam o chuście i stwierdził, że to beznadziejne ehh mamy po Filipie nosidło, ale dopiero od 3.m.ż. szczepienie będzie chyba we wtorek, bierzemy jednak na NFZ i rezygnujemy z rota mała będzie musiała to przeżyć, mam nadzieję, że dobrze to zniesie w poniedziałek mamy usg bioderek, z mojej głupoty musimy za nie zapłacić, bo przegapiliśmy termin w poradni ![]() @ mam już z tydzień i nadal leje się ze mnie jak z zarzynanej świni masakra, nic mnie nie boli na szczęście, podobno często pierwszy @ po porodzie taki obfity już 2 paczki podpasek zużyłam i chyba na tym się nie skończy do tego moja ósemka wymaga interwencji, albo kanałowe albo usuwanie chirurgiczne i co? kolejne koszty 200-300 zł ![]() dziś wyłapałam mega doła przez te problemy, a becikowego jak nie było tak nie ma, a dziś konto chyba 10 razy sprawdzałam mała marudna bardzo, ale zwalam winę na skok rozwojowy, bo od kiedy wyje całymi dniami (ale to nie kolki, bo inaczej płacze i na rękach moment się uspokaja) to zaczęła się uśmiechać, co prawda muszę się strasznie natrudzić żeby ją sprowokować do uśmiechu i szybko się zniechęca ale to takie fajne jak ma banana na buzi i wydaje jakieś dzikie dźwięki czytam Was przeważnie z małą na rękach, słysząc szum suszarki na youtube i nie mam kiedy i jak odpisać na to na co bym chciała nie wiem co z chrzcinami, przez nasz kryzys chyba odwleką się do końca roku ![]()
#4234 |
Zadomowienie
|
jesteście najlepsze
![]() AgaG. karmię cycusiem- człowiek przy drugim dziecku jest o 100% madrzejszy,nie poddaje się łatwo ![]() Meszsares-czyli jednak do szpitala... mam nadzieje,ze ordynator da się ugadac ![]() ![]() Wodaqua- my się karmimy samym cycem i moje dziecię jada po 10 minut średnio. ja staram się zrobic przerwę,wziąc do odbicia i próbuję dac jeszcze przez 10minut.Nikoś po tym śpi różnie od 2 do 4 godzin, raczej go nie budzę do jedzenia,bo nawet jak coś to ciężko go obudzic,na śpiocha nie ma jedzenia wogóle. Ja po 16kg przybranych w ciąży mam jeszcze 6 kg do zrzucenia...i tu schody...bo jak to zrzucic jak diety nie można zastosowac, cwiczyc po CC też jeszcze nie mogę,brzuch jak galareta... a za tydzień idziemy na wesele... gruba Berta się czuję...ale bierzemy malucha ze sobą na początek-to może mnie trochę wytłumaczy ![]() ciekawe co z Oliweczką bo jeśli dobrze przeczytałam to ma miec dziś wywoływany poród... ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:23 ---------- oooooo Zanka nie brzmi to wszystko najlepiej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4235 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja czekałam na becikowe 2 dni aż wpłyną na konto Edytowane przez brunetka2000 Czas edycji: 2011-08-18 o 17:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4236 |
Zakorzenienie
|
Wniosek złożyliśmy 21.07, chyba 9.08 przyniosła babka pismo z MOPSu z datą 03.08 że rozpatrzyli i kasa wpłynie na konto
jeśli wniosek został złożony prze 10. dniem miesiąca to wypłacają najpóźniej do ostatniego dnia tego miesiąca, jeśli po 10. to najpóźniej do ostatniego dnia kolejnego czyli u nas do końca sierpnia, nie wyobrażam sobie tyle czekać
#4237 |
Zakorzenienie
|
Zanka ja składałam wniosek 25.07 a maja mi przelać 24.08 bo dzwoniłam tam.Może zadz i zapytaj
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4238 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
My czekaliśmy na becikowe 2 tyg od złożenia wniosku, dostałam do domu pismo o przewidywanej dacie przelewu. Dzisiaj akurat dostaliśmy. Muszę zamówić butelki na all, i torbę, bo w tą która jest do wózka tako się nic nie mieści. DZIEWCZYNY które smarowały pępek spirytusem: dostałyście receptę na tą miksturę czy kupuje się jakiś specjalny spirytus w aptece bez recepty? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4239 | ||
Rozeznanie
|
Dzień dobry wieczór
![]() Zarejestrowaliśmy dzisiaj Małą! W końcu! prawie 4 tygodnie na swój akt czekałam ![]() Zmieściłam się dzisiaj w swoje dżinsy sprzed ciąży! ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Dlatego od kilku dni zastanawiam się nad przejściem na MM, bo ja już sama nie mam cierpliwości, wkurza mnie nawet to, że wiecznie mleko mnie zalewa.. ale z drugiej strony jak daje jej butle z MM i ona patrzy na mnie taka nieszczęśliwa, bo chce cycusia, to mnie serce boli ![]() A i Delicol, tutaj o tym pisałyście.. drogie jak cholera i jak dla mnie efekty marne ![]() ---------- Dopisano o 19:14 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4240 |
Zakorzenienie
|
patika ja robiłam fioletem.
jutro idę po skierowanie do chirurga ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4241 | |||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czyli takie różne zachciewajki ssaniowe to norma... Cytat:
Cytat:
Ponoc przy pierwszym dziecku mamy się do tego stosują, a przy kolejnym już nie ![]() Cytat:
![]() U na pokrywa z oświetleniem od akwarium poszła i kolejne 200 w błoto ![]() Może zadzwoń, kiedy przyślą to becikowe ... Suszarka z youtube zarąbista ![]() My się dzisiaj zapisaliśmy na usg bioderek ![]() ![]() Cytat:
![]() U na pokrywa z oświetleniem od akwarium poszła i kolejne 200 w błoto ![]() Może zadzwoń, kiedy przyślą to becikowe ... Suszarka z youtube zarąbista ![]() My się dzisiaj zapisaliśmy na usg bioderek ![]() ![]() Cytat:
![]() U na pokrywa z oświetleniem od akwarium poszła i kolejne 200 w błoto ![]() Może zadzwoń, kiedy przyślą to becikowe ... Suszarka z youtube zarąbista ![]() My się dzisiaj zapisaliśmy na usg bioderek ![]() ![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4242 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas na piśmie duży przedział kiedy może kasa przyjsć, aż cały miesiąc
"Dzieci są kotwicami, które trzymają matkę przy życiu" Edytowane przez zanka205 Czas edycji: 2011-08-18 o 18:18 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4243 |
Zakorzenienie
|
![]()
dziewczyny a jak wkoncu jest z tym tacierzyńskim?
czekacie do 2012 ? czy teraz bierzecie? |
![]() ![]() |
![]() |
#4244 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie też 10 kg spadło ![]() ![]() ---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:18 ---------- Cytat:
Dziewczyny, potrzebowałyście peselu dziecka do becikowego? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4245 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że nic się w tej kwestii nie zmieniło i po nowym roku bedzie 2 tyg co do wagi to u mnie w podpisie widać jak się sprawy mają dłuuuuuga droga przede mną ja w prawie nic nie jem ostatnio, 1 posiłek na dzień ![]() ![]()
![]() |
#4246 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#4247 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4248 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Zanka u nas będzie nieciekawie z kasa najbardziej jak pójde na wychowawczy ( nie mam co z dzieckiem zrobić, państwowy żłobek-nie ma szans, na prywatny nie opłaca mi się kasy wydawac) więc będziemy żyć z jednej pensji i co do grosza wyliczonych oszczedności a i tak nie wiem jak to zrobić bo oszczędności starczy na 4 m-ce a ja chce do jego roku siedziec w domu więc potem zęby w ścianę...tylko zeby dla małego było ... |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4249 |
Zakorzenienie
|
wodaqua
nie potrzeba peselu. A masz pewność że 2 tyg będą się należały? niektórzy mówią że dziecko powinno się urodzić w 2012 aby tatuś się załapał ![]() ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:22 ---------- u mnie na pesel się czeka 3 tyg do dnia dzisiejszego nie odebrałam.Musiałam mieć akt urodzenia. ![]() ---------- Dopisano o 19:26 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ---------- My żyjemy z jednej pensji i to nie całoroczniej bo M zimą siedzi w domu więc kasy nie mamy ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#4250 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jaką? pokaż ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nam ma przyjść becikowe w ciągu miesiąca od złożenia wniosku. Nam się udało załapać na oba becikowe ![]() ![]() Tż już mi obiecał że kupimy pralkę bo na razie piorę u mojej mamy na parterze ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4251 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4252 |
Zadomowienie
|
Babonik - dziekuje
![]() i... no cos Ty, nie przepraszaj - ja wiem, ze myslisz o nas - nierozpakowanych Mamuskach ![]() ![]() ![]() boje sie tego jak cholera! ![]() Blondynkapozan - nierozsadne byloby wziac w tym roku tacierzynski skoro od przyszlego maja byc juz 2 tygodnie. I to na 100% rowniez dla ojcow dzieci urodzonych w 2011, wiem to napewno bo juz to raz przerabialismy z mezem ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4253 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Kurka, widzę, że wszędzie inaczej z tym peselem, musze do mopsu jutro zadzwonić. Wprawdzie u nas czeka się na pesel 2 tyg, ale kasa z becika by się przydała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4254 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na szczepienie pójdziemy 8 września. Cytat:
nie, u nas nie trzeba było peselu, tż złożył wniosek zaraz po porodzie jak wróciłam do domu a pesel odebrał dopiero wczoraj. u nas nie musi być ![]() Cytat:
u nas też 3 tygodnie się czeka na pesel. A oto Julcia - dziś w nocy o 2.00 skończymy miesiąc ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-18 o 18:49 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4255 |
Zakorzenienie
|
Cześc dziewczynki
![]() Jestem po wizycie i tak jak pisała Brunetka mam rozwarcie na 1,5palca, główka w kanale rodnym i jutro o 9 szpital, więc trzymajcie kciuki kochane i będę Was informowała na bierząco ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4256 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4257 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja tez jutro rano wybywam do szpitala, ale raczej nic sie jutro nie wyjasni z moim porodem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4258 |
Zakorzenienie
|
przepraszam pomyłka
na wniosku o becikowe faktycznie nie musi być PESEL, ten punkt jest oznaczony gwiazdką że jak nie ma PESELu to data urodzenia bodajże mój błąd ![]()
#4259 |
Zakorzenienie
|
Gratuluje kolejnych rocznic ślubnych.
![]() Za nierozpakowanie dziewczyny trzymam kciuki !! ![]() Patik nie martw się na zapas ![]() Karmienie piersią - Ja nie umiem się przełamać i wyskoczyć z piersią na dworze ![]() ![]() Moja w nocy potrzebuje ok 15 min aby zjeść i śpi dalej, w dzień nie raz siedzi 1-1,5h i ma mało! więc chyba normalne, że dzieci wiszą raz krócej, raz dłużej na cycu. Ania a już się martwiłam, że mi coś zanika..choć wydaję mi się, że mała nie raz się nie najada właśnie z jednego. Teściowa - moja mi dużo pomaga i dziękuje jej za to ! ale jest przewrażliwiona, czy małej nie jest za zimno - powiedziałam, jej że ma nie krakać, bo będzie chora ![]() ![]() Ulewanie - moja dzisiaj cały czas ulewała, nie wiem czy to moja wina, czy wina mojego mleka ![]() ![]() ![]() Biegunka - dzisiaj zrobiła koope na przewijak i sama woda wypłynęła... od czego to może być ? Jutro jak dam radę chce iść do pediatry, miał być mąż, ale nie przyjedzie ![]() dopiero będzie w wieczorem. Chce wiedzieć, czy obojczyk jest w porządku. I mam kilka pytań. Wczoraj spała od 19:30 do 00:45, potem wstała o 6:30 zjadła,odbiliśmy , poobserwowała i spałyśmy do 10 ![]() Ale moje piersi już chyba zakodowały że papanie co 3h i jak wstałam o tej 00:45 to miałam je takie twarde ![]() PRZYPOMINAM O TEMATACH NA NOWY WĄTEK.
JESTEŚMY PRZY KOŃCÓWCE ! A JA NADAL NIE MAM ANI JEDNEGO TEMATU!! ![]() Edytowane przez zanetaa88 Czas edycji: 2011-08-18 o 19:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#4260 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ze sprzątaniem to samo, cały dom wylizany to znalazła paproch do którego można się przyczepić. Ja sobie pamięć odświeżam na własnej skórze, bo musiałam wrocić do domu ![]() ![]() Nic się nie zmieniło. Beatka - ja mam guza a nie torbiel, chyba struktura tego sprawia, że nie jest wskazaniem do CC sam w sobie, tylko jeśli bym i tak miała CC to "dobrze by było od razu się go pozbyć" - zobaczymy. Wymiarów nie znam, bo ostatnio był widziany ok 20 tyg. Potem niby macica przysłoniła. Wymiary były na pograniczu zdatności do laparoskopii - jeszcze na tyle mały że się dało. Sama jestem ciekawa.. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:26.