![]() |
#61 |
*sportaddict*
|
Dot.: Portale randkowe - wasze doświadczenia ze spotkaniami
Zip, masz strasznie ciasne i staromodne poglądy.
Nie twierdze, ze net to najlepsze miejsce na znalezienie partnera, bo nie wiadomo, czy się poczuje chemię itp., ale daje o tyle przewagi nad innymi metodami, że masz szansę porozmawiać z kimś i dowiedzieć czegoś, zanim zdecydujesz, czy chcesz się spotkać - czy macie o czym rozmawiać, czy macie wspólne zainteresowania, podobne poczucie humoru itp itp. Oczywiście, że można wciskać dowolny kit, ale tak samo można na żywo, a kłamstwa dot. wyglądu błyskawicznie się weryfikuje. I zgadzam się, że jeśli się pracuje, zwłaszcza w wymagającej i absorbującej pracy, mieszka samemu, ma masę obowiązków itp., to nie tak łatwo kogoś poznać na przysłowiowej ulicy. Mam masę świetnych i atrakcyjnych koleżanek, które są od dawna same, bo studia się skończyły i już nie poznaje się co weekend dziesięciu nowych osób, w pracy siedzą do wieczora i tak się to toczy. Metoda jak każda inna, lepiej siedzieć w domu i się użalać nad sobą? |
![]() ![]() |
![]() |
#62 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie wszystko da się dopasować do sztywnych schematów, serio. "Białe vs. czarne i tyle" to tylko u Kaczyńskiego.
![]() |
#63 |
Zakorzenienie
|
![]() |
#64 |
Zakorzenienie
|
Nigdy nie wiesz kto siedzi po drugiej stronie. Być może dyskutujemy z prezesem
![]()
#65 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do pogrubionego - może w Twoim środowisku patrzą na to krzywo, w moim nie. Chyba bardziej tolerancyjni ludzie mnie otaczają ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#66 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#67 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Ja nadal jestem za tym, że internet to dobre miejsce na poznawanie ludzi. To lepiej, że nie lecimy od razu na wygląd, bo on gra niewielką rolę w życiu tak naprawdę. A lepiej jest chyba mieć z kim porozmawiać niż tylko podziwiać w milczeniu, bo ładny, ale durny ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#68 |
BAN stały
|
jak ktos chce, to poznaje, ja nie zamierzam, wiadomo, ze gimnazjum tam meza nie szuka,a le panie powyzej 20 lat, to kto wie, czesc napewno tak. ja dalej uwazam i mam prawo do swojego zdania, ze jes to dla desperatow, mniej urodziwych, niesmialych i niepewnych siebie, moi kumple wola wyrwac laske na baletach niz na czacie szukac, na zywo na imprezie przynajmniej widzi od razu ,,co bierze'', a z netu niewiadomo kto mu przyjdzie, i co z tego, ze niby maja wpsolne zainteresowania. mozna sie gorzko rozczarowac, liczy sie 1sze wrazenie.
Edytowane przez zip sklad Czas edycji: 2011-08-18 o 17:42 |
![]() ![]() |
![]() |
#69 | |
Zakorzenienie
|
szukają na baletach bo chodzi im o wyrwanie niuni na jeden raz.
Sama jestem bardzo często na przeroznych imprezach i wiem jak niektorzy podchodzą do tego, co nie wykluczam, ze nie idzie tam poznac fajnych ludzi, bo poznałam i facetów i dziewczyny, tak samo jak w necie. ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:38 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#70 |
BAN stały
|
do prezesa mi niestety daleko
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#71 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#72 |
BAN stały
|
i bardzo fajnie, zycze szczescia i powodzenia i nie mowie tego zlosliwie, ciekawa jestem tylko czy ten twoj chlopak lub Ty podszedlby do Ciebie na zywo w tzw. realu?
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#73 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Ja swojego eksa, z którym byłam 5 lat poznałam na czacie i był jak najbardziej normalny i przystojny. A co do portalu, tam też są fajni faceci, jak najbardziej normalni. Jeśli by poznać takiego chłopaka w sklepie czy w knajpie to też trzeba go przekreślić bo ma konto na portalu? ![]()
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-08-18 o 18:43 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#74 |
BAN stały
|
chodzi o to, ze najczesciej na zywo bys nie podszela do tego chlopaka z portalu i on do Ciebie tez pewnie nie. taka jest roznica.
|
![]() ![]() |
![]() |
#75 |
Zakorzenienie
|
No i? Życie.
Na ulicy często mijam takie ciacha, że ho ho i też nie zagadam bo się akurat spieszę. Ile okazji na wyrwanie lachona ja już straciłam ![]()
#76 |
Zakorzenienie
|
O matko, dawno takich bzdur nie czytalam.
Ale ja mam TŻta wyrwanego na portalu randkowym, 2.5r zwiazku, slubu niet ale na pewno szukalam męza ![]() Poznalam mnóstwo ludzi na necie z którymi sie pozniej spotkalam, rozczarowania raczej rzadko nastepowaly, zdjecia kazdy wysylal swoje. Jednego wyrwalam na koncercie, ale potem follow up'u nie bylo i przypadkiem spotkalismy sie na portalu randkowym i zaczelismy sie wtedy spotykac To sie liczy czy nie? ![]() ![]() Wieloktornie dzieki znajomościom internetowym znalazlam swietna prace (a ludzi na oczy wczesniej nie widzialam, tylko gadalismy na forum) Dostalam ogromne szanse w zyciu od ludzi poznanych na necie. Prawda jest taka, ze duzo czesciej rozczarowali mnie faceci których znalam w realu od jakiegos czasu gdy próbowalismy stworzyc zwiazek niz z ludzmi poznanymi na necie. Spotykalam sie zawsze z ludzmi ktorymi mi sie swietnie rozmawialo, z ktorymi czulam więź, mielismy podobne zainteresowania, gusta. A w dyskotece co? ocenia sie tylko po ubiorze i wygladzie, a on jest bardzo zwodniczy. Wole znac kogos, nawet nie wiedzac jak on wyglada, znac jego mysli, podjescie, poczucie humoru niz isc na randke z kims, kogo nie znam. Raz tak poszlam, poderwana na spacerze z psem. Facet okazal sie kompletnym idiotą. Ale co ja tam wiem, doktoratu nie pisze.
nie bo tu nie ma nieba jest prześwit między wieżowcami a serce to nie serce to tylko kawał mięsa a życie jakie życie poprzerywana linia na dłoniach a bóg nie ma boga są tylko krzyże przy drogach Własną głupotę ludzie zwykli nazywać doświadczniem
|
![]() ![]() |
![]() |
#77 | |
BAN stały
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#78 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jedni są bardziej nieśmiali, inni mniej. Wg Ciebie jeśli ktoś jest nieśmiały to jest ofermą i desperatem? Nie odpowiedziałaś mi na pytanie, czy faceta poznanego w sklepie, a mającego konto na portalu randkowym trzeba przekreślić, bo przecież jest desperatem i ma konto? ![]() Ty chyba nie potrafisz ogarnąć sobie w główce tego, że normalni, fajni ludzie też mogą mieć konto na portalu randkowym i w niczym to żadnej ujmy nie powoduje. Nie ma to jak szerokie horyzonty ![]()
Książki w 2017: 10 Nie palę od 25/02/2017 Invisalign od 20/03/2016 Edytowane przez little.b.blue Czas edycji: 2011-08-18 o 19:36 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#79 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#80 |
Zakorzenienie
|
Zaczynam mieć dziwne wrażenie, że my w prawo, a Ty w lewo. Już nic nie rozumiem z tej dyskusji, schodzi na dziwne tory...
#81 | ||
Szef ds. Wymianek
|
Cytat:
inna rzecz, ze jednak chyba najmniej ludzie poznaje sie w taki sposob i sa ze soba, ze jedna ze stron zagaduje na ulicy po prostu. serio uwazasz, ze impreza to lepsze miejsce? nie skreslalabym imprez, jasne, ale jakbym miala wybierac, to wole najpierw z facetem wymienic slow pare poza pubem. i nie wiem doprawdy, skad Ty bierzesz to podstawianie fotek ![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:03 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#82 | |||||||
Nie depcze krokusów
|
Cytat:
![]() Tak, nawet jesli jest objawem ciasnych pogladow. Cytat:
Cytat:
![]() Mam kolege, ktory co tydzien "wyrywa na baletach" laske na jedna noc i woli ten sposob niz bawienie sie w inteligentne rozmowy i udawanie wspolnych zainteresowan na chacie ![]() Odechciewa mi sie chodzenia na imprezy po opisie Twoich kolegow, nie chce byc traktowana jak "towar do brania". Na szczescie chodze do klubow potanczyc, a nie podrywac. Liczy sie pierwsze wrazenie? Ale w czym? W milosci na cale zycie? Przykladasz do tego zbyt duza wage. Dla mnie wcale sie nie liczy wyglad faceta, tylko to, co soba reprezentuje - kultura osobista (nie uroda), inteligencja, wyksztalcenie, poczucie humoru, sposob prowadzenia rozmowy, a w rozmowie przez internet takie rzeczy wychodza na jaw rownie dobrze jak w realu... Zawsze zakochuje sie od pierwszego spotkania, ale nie ze wzgledu na wyglad - po prostu fascynujacy mezczyzna automatycznie pieknieje w moich oczach. Mozna sie rozczarowac, poznajac kogos gdziekolwiek, nie tylko przez internet. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Widze, ze zupelnie nie wiesz, jak wyglada rozmowa przez internet. Cytat:
Bardzo smiesznie sie Ciebie czyta ![]() Jestem Hans Malla Andersen ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#83 |
Zakorzenienie
|
Tak piszę bez żadnego przekąsu, ale musisz być naprawdę pewna siebie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#84 |
Zadomowienie
|
Zdarzyło mi się założyć konto na takim portalu- i nie dla tego że mi czegoś brakuje. Po prostu nie mam w zwyczaju chodzenia nigdzie sama (puby,kluby,disco itp.) a akurat wszystkie koleżanki albo znajome miały mężów/narzeczonych/chłopaków i żadna nie była chętna do zbyt częstego wychodzenia.
I jednak muszę zgodzić się z zip sklad- 99% facetów których się do mnie odezwało, jestem przekonana że jednak nie podeszłoby do mnie na żywo, więc znajomości kończyły się najdalej na etapie wymiany nr gg. Jednak skoro ktoś jest szczęśliwy z osobą z netu, to trochę niemiłe jest sugerowanie że ludzie w takich związkach są nieśmiałymi i zakompleksionymi nieudacznikami. Ciekawe co by zip sklad powiedziała gdyby jej chłopak wyznał jej że umawiał się kiedyś przez neta- czy też bym miała na jego temat taką opinię. A już wogóle powaliło mnie wywyższanie "wyrywania lasek" w klubie nad znajomością z netu- zakompleksieni mogą się trafić i w necie i w disco a i nawet na kursie prawa jazdy ![]() Edytowane przez madziunia2 Czas edycji: 2011-08-19 o 09:51 |
![]() ![]() |
![]() |
#85 | |
Wtajemniczenie
|
O fuuu, a co to za powód do chwały? Źle mi się to kojarzy.
Z mojego doświadczenia i znajomych wiem, że zawsze trafi się na kursie lalunia z chcicą, która uskutecznia swój nieudolny podryw na obecnych w samochodzie panach, ze szczególnym wskazaniem na instruktora, ta z którą ja jeździłam gdyby tylko mogła chyba zrobiłaby loda chłopaczkowi który obok niej siedział ![]() Inną sprawą jest to, że nie masz co się chwalić tym że poznałaś swojego faceta na kursie prawa jazdy ani czuć się lepsza od tych ludzi którzy poznali kogoś dzięki internetowi. Co to za sztuka wyrwać kogoś jak to ujmujesz, skoro jesteś z nim zamknięta w jednym samochodzie przez określony czas? Przecież gdyby nie to w życiu nie byłabyś z nim. Cytat:
![]() zip skład wskazała Ci jak wygląda właściwe nawiązywanie znajomości na przykładzie swoich znajomych : samce w swoich najlepszych strojach prężą się przed samicami pokazując im swoja siłę i dostatek, samice przy wtórze rytmicznej muzyki wiją się przed nimi prezentując im swoje ledwo zakryte wdzięki i dopuszczają do siebie jedynie najlepiej wyglądające i najzamożniejsze samce. Wybrany zostaje nagrodzony możliwością wspólnego wykonywania ruchów niemalże kopulacyjnych na parkiecie i późniejszego sprawdzenia czy pasują do siebie w pobliskim samochodzie. To jest baza dla związku, a nie jakieś wypisywanie głupot w tym ynternecie! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#86 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Poza tym w przyciemnionym świetle, pod imprezowym makijażem, czy po obecności % druga osoba też może wydawać się nam ok, a w świetle dziennym na randkę przyjdzie "pasztet" ![]() Edytowane przez madziunia2 Czas edycji: 2011-08-19 o 12:59 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#87 | |
Zakorzenienie
|
Poza tym przyznam się bez bicia, że taka rozmowa online dobrze sprawdza człowieka w pewnych aspektach. Jak rozmawia się na żywo, to nie tworzy się przecież zdań wielokrotnie złożonych, tylko to raczej tak szybko i swojsko leci
![]() I dopiero dyskutując z kimś, kto ma dużo czasu na odpowiedz (czy właśnie: na napisanie jej) można wiele rzeczy sprawdzić. Mimo wszystko dla mnie jest ważne i wiele mi mówi np.: umiejętność składania zdania (lepsza od "Kali mieć, Kali być"), odpowiednio stawiane znaki interpunkcyjne i wieeele innych takich niuansów ![]() ---------- Dopisano o 15:13 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- Cytat:
Na podstawie tego opisu oświeciło mnie z czego miał być ten doktorat - z biologii ![]()
![]() |
#88 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#89 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A ad ostatniego akapitu,to mówiła/pisała Krystyna Czubówna ![]() Tak mi się skojarzyło ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#90 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
I co, nie wstyd Ci ![]() Ja poznałam swojego Tżeta na dużym forum dyskusyjnym, podobnie jak wielu innych ludzi, w tym kobiet (z częścią do dziś utrzymuję kontakty) Wrażenia - generalnie wolę poznawać ludzi przez Internet, bo decydując się na ewentualne spotkanie z nimi wiem, czego mogę oczekiwać w takich kwestiach jak osobowość, kultura dyskusji, poglądy itp. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:11.