|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3721 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Cytat:
|
|
#3722 | |||
|
Wtajemniczenie
|
hej
![]() Cytat:
brawo dla TŻ za skuteczność! I oby wizyta w piątek się odbyła![]() Cytat:
![]() kurczę w sumie masz rację... ![]() Cytat:
A co do dnia bez mamy i picia z butli, mnie dziś nie było poł dnia, uśpiłam dziecko i wyszłam, została z nim teściowa. A Krzyś zrobił strajk, obudził się i krzyczał, zjadł może z 50 ml z butli, potem pokrzyczał i w końcu jej zasnął... Wróciłam o 14, do tej 14 tylko te 50 ml zjadł od rana! A normalnie i mnie i mężowi zjada z butli, łobuz
|
|||
|
|
|
#3723 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
u mnie dziś otworzyli c&a mam zamiar po południu zajrzeć na chwilęCytat:
|
||||
|
|
|
#3724 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
tylko takie plamy czerwone Cytat:
Olenkia ma AZS lojotokowe zapalenie juz kjiedys inny dermatolog podejrzewal, to bylo jak ola miala niecale 2 msc ale to jest za ostre jak na ŁZS, wiec to atopowe jesli przejdzie po 6 msc zycia to jednak to łojotokowe dostalysmy masc na te odparzenia miedzy faldkami szyi itp to jest pimafucort na recepe ze sterydami wiec mam stosowac jak jest masakra na buzke cutibaza kremik na oczy cortineff tez steryd na powieki to jest bo swedza i sie luszcza jak juz odparzenia zejda i te plamy czerwone to mam stosowac kfem z cynkiem robiony pod zamowienie i jak mam mocną ciemieniuchę to mam mieszanke z oleju rycynowego i oliwy salicylowej 2x dziennie smarowac emolium, kapac w emolium nie przegrzewac, lepiej zeby oli bylo za chlodno jak za goraco zadnych czapeczek, itp nie potrzeba moge wproweadzac zupki i sloiczki, ale obserowac no i za 6 tygodni kolejna wizyta Cytat:
i caly czas tam podgladam ja tez nie chce i boje sie stosowac sterydy wiec jak jest naprawde zle to wtedy a tak to natluszczam, nie przegrzewam no i pozostaje czekac
|
||||
|
|
|
#3725 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Terrorysta jeden. Ale na ręce go nie wzięłam, tylko stałam przy nim i też mówiłam ciii i głaskałam po główce. Może spróbuję Twojej metody z tym uspokajaniem, bo mój jak się uspokoi to wcale nie chce spać, tylko do zabawy gotowy....![]() Aha zapomniałam, w albumie zdjęcie z kuzyneczką
Edytowane przez Tity Czas edycji: 2011-08-18 o 16:21 |
||||||
|
|
|
#3726 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
za Oleńkę. oby szybko przeszło cokolwiek to jestu nas jak co dzień w porze drzemki Mateusza, facet za oknem załączył kosiarkę i Mati w ryk bo się wystraszył. a durna matka okna nie zamknęła |
|
|
|
|
#3727 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Myślę, że te silikonowe smoczki były dla niego za twarde i kiedy już z lateksowym załapał o co chodzi z butelką to już i z Aventem łatwo poszło, a może w końcu dopiero dojrzał do butelki Tak czy inaczej może spróbuj podać ze zwykłego lateksowego smoczka tylko, że ten smoczek nie pasował do butelek Aventu ani TT tylko do wąskiej Canpola za 5zł
|
|
#3728 | |||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() No mam taką nadzieję... Cytat:
dla Malwinki. Silna z niej babeczka rośnie![]() Cytat:
![]() Cytat:
Lenka wsunęła 200 zupki brokułowej w zawrotnym tempie 12 min!! ![]() Potem się chwilkę pobawiła i chciała spać, ale jakoś jej to nie mogło wyjść. Tak cudowała, że już sama nie wiedziała czego chce. W końcu sama przekręciła się na bok i usnęła ---------- Dopisano o 17:18 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
|
|
#3729 | ||||
|
Zadomowienie
|
ego jak zwykle w ostatnim okresie czyli koszmarna Cytat:
kasiunia gratki z okazji skończonego 4 miesiąca ![]() hehe widzę że nie tylko ja zaliczyłam z rana Lidla kupiłam tylko rajstopki (2 pary) bo niestety wszystkie ciuszki które mnie interesowały były albo w za wielkich albo za małych rozmiarach a wam udało się coś kupić?? Cytat:
teraz to musisz uważać żebyś jej w jakimś barze nie znalazła Cytat:
to się nazywa gorąca krew ![]() Cytat:
agus a stosujesz coś na to?? pomaga ci coś ?? i jeszcze jedno pytanie czy pocą ci się dłonie przed tym jak pojawiają się bąbelki ?? doczytam później bo właśnie się obudził mój mały szatanek i trza kaszkę podać
|
|
#3730 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Lateks chociażby kolorystycznie wygląda jak cyc
|
|
#3731 |
|
Zakorzenienie
|
a propo spacerówek moja siostra chce taka kupić
http://allegro.pl/wozek-nuna-pepp-20...765922173.html fajnie się prezentuję
|
#3732 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#3733 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ja też ![]() Kupiłam dwie pary rajstopek i skarpetki,a babcia kupiła bluzeczki dla Lili(te różowo-fioletowe)i dla synka siostry te z potworem i w paseczki.Zbiera już prezenty na Gwiazdkę ![]() Iza bardzo ładna ta spacerówka
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3734 | |
|
Wtajemniczenie
|
GRATULACJE DLA WSZYSTKICH DZIECI CO MAJĄDZIŚ SWOJE ROCZNICE!!!! Cytat:
|
|
|
|
|
#3735 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ta goraca krew... lanie na gole sranie i tyle;p wow... mogla by moja Lena z niej przyklad brac...Bylysmy na basenie, Lenka jak zwykle zadowolona Jemy teraz arbuza i dalismy lenie possac i zadowolona siedzi ze nie wiem ![]() Przeziebienie nnie wzielo cieknie mi z nosa jak woda... ![]() Zauwazylam, ze Lenka ma lekko opalone nozki;p,bo pomiedzy waleczkami tluszczyku ma biale
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-08-18 o 18:52 |
|
|
|
|
#3736 |
|
Wtajemniczenie
|
ja jeszcze o tym glutenie
![]() poczytałam i zdecydowałam, że nie będę wprowadzać dań i zupek tylko po to, aby podać w nich kaszkę manną. Marchewkę odstawiam i będę poprostu w trakcie jedzenia podawała na łyżeczce trochę ugotowanej kaszy. Tak jak witaminy... odrobina do buzi i popijamy cycem. A na zupki i obiadki poczekam do 6 mca. ot wymyśliłam
|
#3737 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() KTO ZNA JAKIS SPRAWDZONY PRZEPIS NA DROZDZOWE Z KRUSZONKA I OWOCAMId:?
|
|
#3738 |
|
Zakorzenienie
|
hehe, ja tez byłam w Lidlu, kupiłam dwupak bluzeczek, dwupaki bodów z krótkim i długim, trzy pary rajstopek i kocyk polarowy.
Ileż tam było ludzi przy tym
|
#3739 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() wsadzaj Malwinkę do spacerowy, mój Olek jest zachwycony, nawet jak obiad gotuje i mi w hustawce marudzi, to przezucam go do spacerówy i jest zadowolony, że hej ![]() uuuu to współczuje Kochana Cytat:
![]() a my wrociliśmy z pracy, oczywiście wszystkie ciotki zachwycone wolne mam do 5 listopada, a później pewnie wychowawczy |
|||
|
|
|
#3740 |
|
Zakorzenienie
|
ego
rzeczywiście fajny ten wózeczek to jeszcze troche masz urlopu
|
#3741 |
|
Wtajemniczenie
|
tra do 2 września macierzyński, potem dwa tygodnie dodatkowego macierzyńskiego, 32 dni urlopu i dwa dni opieki na dziecko
|
|
|
|
#3742 |
|
Zakorzenienie
|
Zazdroszczę wam urlopów
Ja chyba do 25 sierpnia mam macierzyński a potem jestem bezrobotna :/
|
|
|
|
#3743 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3744 | |||
|
Zadomowienie
|
ogłaszam wszem i wobec że Nadusia obróciła się sama dwa razy na brzuszek
muszę dziada przełożyć na plecki bo jej rączka zdrętwieje Cytat:
rzeczywiście straszny uparciuch castia zazdraszczam bo u nas duże miasto i galerii handlowej niet ![]() ło matko dziewczyny ale wasze dzieciaki duże, na Nadie 68 jeszcze za duże jest ![]() prunelle Krzyś chciał teściową wykończyć aguś87 wiem wiem chodziło mi tylko że obu naszym dziewczynkom nie służy ciepło Cytat:
![]() iza bardzo fajny wózek Cytat:
agus przepraszam że cię tak męczę ale chciałam się jeszcze zapytać czy to pojawia ci się tylko latem czy w inne pory roku też no i czy masz też takie pęcherzyki na stopach coralady ja też dwie pary rajstopek a babcia bluzeczki fioletowo różowe ![]() ahtaga super pomysł ![]() cholera usypianie Nadii trwa dalej bo jęczy cały czas boszzzze ratujcie bo oc.i.pi.e.je ![]() a ja od dnia porodu jestem bezrobotna
|
|
#3745 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a tak wczoraj narzekałaś na te obracanie
|
|
#3746 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ech Wy wszystkie do Lidla, a ja nie wiem, gdzie mam najbliżej i nie miałam czasu
ciekawe czy jutro uzupełnią zapasy...iza, fajna ta spacerówka, ciekawe, jak się będzie sprawować ![]() Ja Krzysia przesadziła do spacerówki wreszcie dwa dni temu. Rewelacja! Nareszcie możemy chodzić na spacery z wózkiem dłuższe niż 5 minut Nie żeby wytrzymywał cały spacer, o nieee, ale całkiem sporo, prawie godzinę, leży sobie na brzuszku i obserwuje świat albo na plecach i nogi opiera o barierkę i coś tam gada. No super. Cytat:
![]() A co do tego zasypiania, to Krzysiek też często nawet jak zaśnie w ciągu dnia to się budzi po 30 minutach, ale jeśli tylko do siebie gada, to go olewam i on zasypia znowu, na godzinę. A jeśli popłakuje, to znów głaskanie, uciszanie, ew. branie na ręce i w końcu go usypiam, też na ok.godzinę już.Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 21:01 ---------- Poprzedni post napisano o 20:59 ---------- Cytat:
No i widzisz, zaczęło się![]() ah mojej teściowej niech nie wykańcza, ona jest spoko, ale jak ktoś chce, mogę go wypożyczyć
|
|||
|
|
|
#3747 |
|
Zakorzenienie
|
Ja padam na twarz, ogarnęłam tylko trochę mieszkanie, bo jutro będą kończyć i znowu się nabrudzi
![]() pisze, ze prawie na płasko
|
#3748 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
dla Naduniciekawe kiedy mój zacznie Cytat:
![]() http://213.144.6.110/lidl/lidl.pl/ch...150CAD57CDB46E tu mozesz znalezc sklep
|
|||
|
|
|
#3749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja się zastanawiam nad przesadzaniem do spacerówki, chyba w przyszłym tygodniu się w końcu zmobilizuję ![]() bo nad morze chciałabym zabrać spacerówkę a nie gondole, bo Idalka już się prawie nie mieści ale boję się, że nie będzie jej tam tak wygodnie jak w gondolce
|
|
#3750 | |||
|
Raczkowanie
|
hej.
![]() kasiunia gratulacje Cytat:
![]() Cytat:
chyba bedzie jezdził w tej gondoli do roku![]() ja mam prawie taki sma powrot do pracy jak ty , ja 3 listopada po wybraniu wszystkich prawie wszystkich urlopów itd., ale tez mysle nad tym wychowawczym ![]() Cytat:
w jednym kupiłam tylko bodziaki na krótki rekaw 74/80 - została ostatnia paka, reszta same malutkie albo te najwieksze a w drugim kupiłam spodnie sztruksy, bodziaków z długim tez juz nie było, chyba trzeba było jechac na otwarcie zeby cos kupic![]() aha ale fajne sa wyprzedaze w Cubusie, tzn. takie resztki juz są, zahaczyłam dzisiaj tez i super pajace były za 14,90 i bodziaki za 9,90, super jakosc bo mam i uzywam kilka ubranek z tej firmy
15.IV.11r. Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-08-18 o 21:24 |
|||
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:40.

mam nadzieję że będzie to łagodne
ja też ostatnio miałam styczność w 1,5 rocznym dzieckiem... powiem tak - MASAKRA 

brawo dla TŻ za skuteczność! I oby wizyta w piątek się odbyła

kla ski:

W kościele moje dzieci dały popis, obydwoje
za Oleńkę. oby szybko przeszło cokolwiek to jest