|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku ![]() |
|||
Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
![]() ![]() ![]() ![]() |
31 | 53,45% |
Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
0 | 0% |
Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
3 | 5,17% |
Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
24 | 41,38% |
Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2491 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28839047]Witajcie dziewczyny,
widzę, że ból korzonków w ciąży to jednak chyba coś normalnego. Ja czasami nie mogę się podnieść jak 80-latek...jestem w 13 tygodniu. Czubasek20 ja też jestem z Łodzi, i też będę rodziła w Rydygiera- również słyszałam dobre opinie ![]() ja nie mam bóli korzonków, za to bóle pachwin i brzucha jak najbardziej. Pachwiny od rozciągającej się macicy a brzuch przez to że mam problemy z jelitami czy coś w tym stylu ![]() ilianka może się spotkamy na porodówce bo ja jestem w 14 tyg a różnie to bywa z wyznaczonym terminem ![]() neska22 a chodzisz może do lekarza który pracuje w Rydygiera ? ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-08-18 o 19:45 |
![]() ![]() |
![]() |
#2492 |
Zadomowienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
monia dzidziuś słodziak
![]() kasik o ten wózek mi chodzi: http://allegro.pl/leo-wozek-graco-sy...762448980.html są różne opcje i na allegro są ceny od 1800 do 2800 zależy od sprzedawcy i od dodatków myślałam jeszcze nad tym http://allegro.pl/wozek-2w1-jane-rid...762910354.html |
![]() ![]() |
![]() |
#2493 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 20:46 ---------- Poprzedni post napisano o 20:44 ---------- ilianka może się spotkamy na porodówce bo ja jestem w 14 tyg a różnie to bywa z wyznaczonym terminem ![]() Bardzo prawdopodobne ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2494 |
Zakorzenienie
|
Czubasku- nie nie chodzę do lekarza stamtąd....
Ilianko no ja Was troszkę wyprzedzam ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2495 |
Zakorzenienie
|
Ja chodzę do lekarza u siebie w miejscowości ale szpital to porażka, leżałam tam w styczniu na ginekologicznym i stwierdzam że rzeźnia :/
Niby teraz mam isć do jakiejś ginekolog z Rydygiera co ma nazwisko na G i tyle wiem ![]() Ja miałam termin na 14 a teraz mi gin powiedziała że będę rodzić 17, zanim minie drugi trymestr to będę miała jeszcze inny termin. tz mnie wkurza, ale to chyba wszystko przez te hormony. Chciałabym żeby był ze mna 24h na dobę ale ktoś musi pracować no i zamieszkamy razem dopiero po ślubie. ![]() dziewczyny wam też szaleją hormony? Ja poryczałam sie na fotelu u ginekologa jak maluszek do nas rączką pomachał ![]() Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-08-18 o 20:00 |
![]() ![]() |
![]() |
#2496 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dzięki ![]()
![]() |
#2497 |
Rozeznanie
|
oj ja też nie mogę leżeć na plecach, nie mogę się potem podnieść tak mnie napie.... kręgosłup w lędźwiach. Ale to dzidziuś i macica rosną i uciskają kręgosłup. W pierwszej ciąży też tak miałam tyle że dużo później.
A z kolei jak długo leżę na boku to mnie biodra pobolewają i muszę się w nocy 100 razy okręcać. |
![]() ![]() |
![]() |
#2498 |
Zakorzenienie
|
idę dziewuszki
odpocząć czas ![]() do jutra! |
![]() ![]() |
![]() |
#2499 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny podziwiam Was że macie już tyle rzeczy dla maluszków
![]() ![]()
#2500 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:13 ---------- Poprzedni post napisano o 21:09 ---------- Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2501 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
#2502 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1547 o graco poczytałam opinie i też ma słabe ;( a ten joolz jest w beżu ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2503 |
Rozeznanie
|
a jeśli chodzi o wózki to ostatnio byłam u znajomych i mieli ten wózek: http://allegro.pl/3w1-najnowszy-zest...753850828.html i powiem Wam że był super oglądnęłam sobie go wszerz i wzdłuż i na prawdę bardzo fajny
![]() ![]()
#2505 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() mnie on jakoś nie zachwycił, właśnie oglądam wózki mutsy i też fajne tylko cięzkie ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2506 |
BAN stały
|
Ja jeszcze ani jednej rzeczy dla malucha nie kupilam
![]() Inutil , agawoo sa wiesci od Magoliny. To straszne co przeszla wszystko w klubie . Matko dziewczyny nie wyobrazam sobie pochowac wlasnego dziecka i jakbym miala wybierac wolalabym stracic ciaze w I trymestrze niz urodzic i potem... caly czas rycze, no nie moge sie z tym pogodzic. Biedne malenstwo... ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2507 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Swiat jest okrutny i niesprawiedliwy ![]() ![]() Jest mi źle, ale wiem, że nie powinnam dopuszczać do siebie złych myśli ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2508 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Ale my jestesmy w takim stanie, ze wlasnie teraz nie mozemy myslec w taki sposob- ze cos sie stanie. Trzeba wierzyc ze bedzie wszystko dobrze i urodzimy we wlasciwym czasie zdrowe malenstwa. Nasze dzieci czuja nasz strach i niepewność ! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2509 |
Raczkowanie
|
bylismy dziś z mężem w lidlu szału nie było co prawda kupilismy pajacyka i dwa kawtaniki ale nie ma tam za wielkiego wyboru:/ bo i dal dziewczynek i chlopcow są co najwyżej dwa wzory do wyboru jedynym plusem jest to że ubranka sa w 100% bawełniane tak wieć mozna coś wybrać ale żeby się obkupić tak na maksa to niestety się nie da
![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#2510 | |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny byłam w tym Lidlu i się zawiodłam
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() nawojka8583 ![]() zoska dobrze że wróciłaś ![]() AgaMili przeczytałam, kurde, niezrozumiałe to dla mnie jest i takie smutne że aż wydaje się nieprawdziwe ![]() Zmykam spać, dobranoc ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2511 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Poza tym jakoś nie miałam nastroju na zakupy ![]() Zmykam do łóżeczka, może nie usnę zanim TZ przyjedzie ![]() Dobranoc ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2512 |
Wtajemniczenie
|
uciekam do spania dobranoc kochane spokojnej nocki i kolorowych snów
i nie rozmyślajcie za dużo bo to nic nie da a tylko sie nakręcicie za bardzo wiem ze to jest smutne i przykre sama to przeżyłam w 20tyg gdzie człowiek myśli ze to już z górki a tu niespodziewanie taki koszmar niestety tak to czasem już bywa życie nie jest sprawiedliwe przekonałam się o tym dostałam drugi cud ale martwię się o niego dzień w dzień by pozostał tym razem z nami ;( i żyję cały czas nadzieją ze tym razem wszytsko będzie dobrze (ja wole o tym nie myśleć bo ino sie tylko nakręcam takimi wieściami odrazu człowiek myśli a co jeżeli go to też spotka) śpijcie spokojnie dziewczynki ![]()
#2513 | ||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja zawsze przed okresem byłam strasznie nerwowa, myślałam, że w ciąży to już w ogóle nie dam moim bliskim żyć a tu się okazuje, że ja prawie w ogóle nie mam humorów ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Dzisiaj jechałam do pracy z sąsiadką i rozmawiałyśmy o porodzie. Mówiła, że w szpitalu, w którym chcę rodzić (ona tam rodziła), to są fajne położne i żeby na początku porodu zapytać, czy zdążę urodzić na zmianie tej, która mnie przyjmie (nie do końca można określić czas trwania porodu, ale mam nadzieję, że nie będzie źle ![]() A tak w ogóle, to trzymajcie za mnie dzisiaj kciuki, bo chcę rozmawiać z szefem o moim zastępstwie i napomknąć mu, że chyba od września idę na zwolnienie ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2514 | |
Zadomowienie
|
Czeeeść Mamusie
![]() Cytat:
![]() albo pomalujemy na beż/ zielony ![]() kropeczka jak rezerwujesz położną to masz zawsze wyznaczoną położną rezerwową, gdyby Twoja nie mogła, miala dyżur czy jakiś inny wypadek losowy. przecież rezerwujesz z dużym wyprzedzeniem no i nigdy nie wiadomo kiedy akurat zaczniesz rodzić skad jestes? ![]() ja już po porannej kawce ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2515 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cześć mamusie
![]() ![]() Dziś juz piątek ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2516 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Jakoś mi tak ciężko dzisiaj. Wczoraj nie mogłam usiedzieć w pracy, dzisiaj ledwo przyszłam i już bym najchętniej poszła do domu. Muszę serio ponarzekać mojemu szefowi, bo inaczje, to chyba padnę siedząć w pracy. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2517 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() ja też wczoraj uderzyłam do Lidla, kupiłam w sumie trzy rzeczy, ale jakoś tak bez rewelacji. Kupiłam rozmiar 50/56 i strasznie malutkie mi się to wydaje. To moje pierwsze zakupy hehe ![]() Ja normalnie mam taki problem, że jak przeczytam tu na forum, że komuś coś złego się dzieję (że ktoś do szpitala poszedł albo co gorsze poronił gdzieś tam) to dostaje strasznego doła i od razu mam najczarniejsze myśli. Wczoraj jak pop racy przeczytałam, że ta dziewczyna poroniła to normalnie mnie ścięło i od razu rozbolał mnie brzuch. Spałam potem 3 godziny pełne koszmarów i jakoś potem było lepiej. Czy wy też tak macie, że jakiekolwiek wieści Was tak stresują ![]() ![]() Miłego PIĄTKU ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2518 |
Wtajemniczenie
|
a ja byłam wczoraj w Lidlu ale strasznie sie rozczarowałam. I wyszłam zła. Wszystko było przeprane i żadnej rewelacji nie było. Chciałam kupić chociaż ręczniczki dwa dla maluszka ale ich jakoś strasznie sie pogorszyła w porównaniu jakie były ostatnio i został tylko różowy. Jeszcze jakby był niebieski to bym kupiła.
#2519 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2520 |
Zakorzenienie
|
![]() ja już po śniadaniu, dzisiaj jajecznica ze szczypiorkiem ![]() staraupa nie jesteś jedyna ![]() ![]() Aż do dzisiaj jestem zła na tego Lidla, zawsze takie super rzeczy a teraz kicha z tym dzieciatymi ;> Mam pytanie, macie może coś takiego? Od kilku dni w nocy strasznie swędzą mnie dłonie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:40.