|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2461 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Wróciłam z pracy oczywiście padnięta Chociaż i tak było troszkę luźniej niż wczoraj i przedwczoraj Ale powiem Wam, że mi siedzenie w pracy i długa jazda samochodem też nie służy - to jest prawie 10 godzin siedzenia i chyba nie wpływa dobrze na dzidziusia ... Dzisiaj jakieś dziwne bóle w pachwinach odczuwałam, ale bardzo krótkie były I korzonki też dają o sobie znać ![]() Do Lidla to najlepiej rano, bo po południu większość towaru już przebrana Ale może jeszcze dzisiaj z mamą pojedziemy zobaczyć co tam mają ![]() Cytat:
No oczywiście, do mojego regiony AZR nawet nie zawita Ale dziewczyny z Wrocławia: W ten weekend będą we Wrocławiu targi Mother & Baby w Hali Stulecia, może któraś będzie miała ochotę się wybrać
|
|
|
#2462 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Nie zrobisz, uwierz mi
Cytat:
Aga, wiem o kogo chodzi i jest mi potwornie smutno ![]() Cytat:
Cytat:
Jest mi przykro i smutno, że musi przez to przechodzić
|
|
|
#2463 | |
|
Zadomowienie
|
oooooooo zoska to ty żyjeszzzzzzzzz hihi
Cytat:
![]() zmaina wlasnie ogladam z tz i on mówi ze nie ma szans na danie tam duzych kolłeke bo bedzie wyzej :/ a wiec lipa
Edytowane przez kasiahexe Czas edycji: 2011-08-18 o 18:57 |
|
|
|
|
#2464 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja liczę w razie czego na pomoc mamy Cytat:
Anankee, mnie się takie podejście luźne bardzo podoba, jakoś mam awersję do przewrażliwionych mamusiek i mam nadzieję, że ja nie będę przesadzać ![]() Cytat:
Co do szpitala, nie pomogę, bo nie moje rejony ---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ---------- Cytat:
Faktycznie dawno Cię nie było Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2465 |
|
BAN stały
|
Czesc.
Jestem u rodzicow bo mnie tz wkurzyl, ale nie chce mi sie o tym pisac. Pewnie jutro bedzie przepraszal ale mam go w Zjadlam sobie domowego hamburgera, Mili bawi sie z moim 11letnim bratem , tata oglada mecz i nuda .A wy co robicie??? |
|
|
|
#2466 |
|
Zadomowienie
|
Witam
![]() Dawno mnie nie było bo Tż-ta miałam w domu długo a potem jakoś czasu nie miałam. Teraz postaram się być już na bieżąco
|
|
#2467 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2468 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Super Agatek, buziak za info dla CiebieLucy, też myślałam o tej pościeli, ale potem widziałam tą z łóżeczkiem, i też mi się ciekawa wydaje. Ale na to jeszcze mam czas, więc pomyślę Inutil, owieczki cudne A te kraśmate to Cytat:
Karola, gratuluję synka ![]() ---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ---------- Cytat:
Obyście się szybko pogodzili ![]() Witaj po urlopie
|
|
|
#2469 |
|
Wtajemniczenie
|
normalnie aż się musiałam cofnąc na poprzedną strone by zobaczyć gdzie wy tą zośke wychaczyłyście
i ze ja cię przeoczyłam no witamy ponownie
|
#2470 |
|
Zakorzenienie
|
O matko znowu tyle stron do nadrobienia
![]() widze ze temat łozeczek, ja planuje kupic wszsytko w zestawie tj łozeczko razem z posciela i ochraniaczem za jednym zamachem a tyle mi sie podoba ze nie wiem jak wybiore ![]() Ale narazie ograniczam sie do zakupu ubran, ewentualnie mniejszych rzeczy typu butelki smoczki itp tz juz chcial zaczac remont pokoju, ale stwierdzilam ze nie chce jeszcze bo sie opatrzy Od kilku dni jak troche wiecej pochodze czuje koszmarny ból w krzyżu i jakby promieniował na kregosłup, masakra a mnie jeszcze cała miednica boli, i tak jakby w pachwinach Koniecznie na nastepnej wizycie musze powiedziec lekarzowi. A to nasze nowe nabytki
|
|
|
|
#2471 |
|
Wtajemniczenie
|
dziewczyny kto pyta nie błądzi zapytac się można nikt nas za to nie pobije
napisałam więc do dystrybutora pytanie czy w tych wózkach istnieje możliwośc np montowania 4 dużych kół bo np polscy producenci wózków na prośbe klientów montują niektóre duperele na życzenie klienta albo montują zamiast plastikowych pompowane koła itp wiem bo niedawno sama oglądałam wózek w którym mi się nie podobały koła i pytałam czy istnieje możliwosc zamontowania innych i dostałam odp że jezeli mam takie życzenie by były inne to oczywiście bez problemu więc tu też napisałam może mi odpiszą jak by co dam znać
|
#2472 |
|
Raczkowanie
|
Opowiem Wam dość śmieszną historię, którą usłyszałam w sklepie z ciuszkami dla niemowląt. (Sprzedawczyni mi opowiadała). Młoda kobieta dowiedziała się, że będzie miała synka więc szybciutko poleciała do sklepu i zaczęła kupować wszystko niebieskie. Po połowie jednak lekarz powiedział jej , że to jednak nie syn tylko córeczka. Więc Ona wszystkie zakupione niebieskie ciuszki z powrotem do sklepu na wymianę - na różowe oczywiście. Dzień porodu i.... massakra!!!!! Urodził się SYN!!!!!!! he he he
Dlatego ja zaczęłam kupować uniwersalne... Po porodzie będę szalała z kolorami |
|
|
|
#2473 | |||||||
|
Zadomowienie
|
hej dziewczyny, ale nadawałyście dziś
podczytywałam ciut w dzień ale nie miałam jak odpisywać ![]() ja leżę na kanapie, z laptopem na nogach i jednym okiem oglądam tv ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale numer ![]() nie rób smaka Cytat:
Cytat:
Ja dziś kupiłam ciuszek - ale nie dla siebie - też miałam dylemat jaki rozmiar, koleżanka urodziła dziś córeczkę, ma 53cm, Wybrałam śpioszki na 62, pomyślałam że tych na 56 na pewno ma na początek a jeszcze nie wiem kiedy mnie zaprosi więc nie wybierałam mniejszego rozm. Ale z tym 56 to chyba trzeba ostrożnie, bo dzieci szybciutko wyrastają. Brodawki mnie nie swędzą więc nie pomogę
|
|
|
#2474 |
|
Wtajemniczenie
|
normalnie od kilku dni chodzi za mną apetyt na KNEDLE Z TRUSKAWKAMI polane JOGURTEM i posypane cukrem mmmmmmmmmm ale bym sobie wciamciała teraz
|
#2475 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Co do tego uczucia ruchów. Jest nieziemskie... |
|
|
|
|
#2476 |
|
Wtajemniczenie
|
a to dzisiejsze zdjęcie synusia niestety nie wyraźne bo robione tel.kom. zapomniałam aparatu
bo ja na każde usg musze brać mój aparat bo lekarz ma tak stary sprzęt ze nie ma możliwości drukowania zdjęcia tu widać tylko główkę i to białe na środku tak bardzo widoczne to kręgosłup
|
#2477 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zgadzam sie NIEZIEMSKIE uczucie to chyba dobre określenie coś niesamowitego
|
|
#2478 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Daj link tego graco, jeśli już dawłaś to sorki ale nie kojarzę podobnego z innej firmy. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Tylko że tak z drugiej strony to ja bym chciała takie skrętne kółka, siostra takie ma i się fajnie manewruje takim wózkiem. Ale wiem że nie każdy lubi, np. moja mama albo koleżanka z pracy. Cytat:
|
|
#2479 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Aniołek!!!!! |
|
|
|
|
#2480 |
|
Zakorzenienie
|
A jest ktoś z Łodzi, kto może mi powiedzieć coś o tym szpitalu ?
Niby siostra Tz tam rodziła dwie córki i jest zadowolona Na pewno nie będę rodziła w tej ,,rzeźni" u mnie w miejscowości.jeszcze Tz mnie wkurza, jak jutro po mnie przyjedzie to mu wytłumaczę do czego słuzy telefon
Edytowane przez czubasek20 Czas edycji: 2011-08-18 o 20:23 |
|
|
|
#2481 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
czesc
![]() my dzis po wizycie wszytsko ok!! słuchalismy serducha-bije jak szalone ![]() dzidzia sporo urosła-tak gin mowi... i stad tn moj bol korzonkow-macica uciska i dlatego- nic sie z tym nie zrobi.... z zasłabnieciami podczas chwili stania tez nie-u mnie to od niskiego cisnienia przytyłam od początku ciąży 1,7 kg wiec chyba spoko ![]() 30 mamy usg wiec moze sie dowiemy kto w brzuszku mieszka ![]() Cytat:
sama sie zastanawiam czy tam nie rodzic...ale mysle jeszcze o szpitalu w Głownie...niby taki wiejski ;D ale cała moja rodzina tam rodzi i wszysycy chwala ze podejscie do pacjentki jest bardzo indywidualne i nie ma takiego młyna.... no i ogolnie spoko...nie wiem sama gdzie rodzic ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ale naskrobałyscie dzisiaj.... |
||||||
|
|
|
#2482 |
|
Zadomowienie
|
Haniula słodkie te bluzy
Monika zdjęcie choć niewyraźne to i tak widać ze duży chłop z niego
|
#2483 |
|
Wtajemniczenie
|
hehe dzięki dziewczyny też mi sie tak wydaje jak patrze na to zdjęcie że bardzo duży jest i dobrze niech rośnie zdrowo mój lekarz zadowolony i jaki szczęśliwy że dzidzia tak pięknie zdrowo się roziwja i że ze mną wszystko ok wie jak sie skończyła poprzednia ciąża że dośc zaawansowana była i cieszy go gdy na każdą wizyte przychodzę radosna i mówie ze nic nie dolega nic nie boli nic się nie dzieje
|
#2484 |
|
Zakorzenienie
|
a zapomniałam, ze dostałam zwolnienie
i juz mam spokoj, nie muszę się stresować, denerwowac, wstawac wczesnie....dojezdzac...wszystkie Wasze ubranka są słodziutkie ![]() ja jeszcze nic nie kupiłam
|
|
|
|
#2485 |
|
Wtajemniczenie
|
ja tez jeszcze nic nie kupiłam ani jednej rzeczy nawet a już mam pełną półkę że nie mam już gdzie klaść ubranek
jak tak dalej pójdzi eto nic nie strace na ciuszki bo wszytsko Michaś dostanie od cioć i babć
|
#2486 |
|
Zakorzenienie
|
neska22 Gratuluje udanej wizyty
![]() Dzieki za odpowiedź właśnie są wizyty od 10 do 12 i od 16 do 18 i tylko na korytarzu bo pacjentka po porodzie musi odpocząć a pakowanie się na sale całej rodzinki nie jest czasem przyjemne. Z jednej strony fajnie, nikt obcy nie będzie się gapił jak leże i dochodzę do siebie a z drugiej boje się ze zacznę panikować jak Tz ta obok nie będzie.
|
|
|
|
#2487 |
|
Konto usunięte
|
Witajcie dziewczyny,
widzę, że ból korzonków w ciąży to jednak chyba coś normalnego. Ja czasami nie mogę się podnieść jak 80-latek...jestem w 13 tygodniu. Czubasek20 ja też jestem z Łodzi, i też będę rodziła w Rydygiera- również słyszałam dobre opinie
|
|
|
|
#2488 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() zastanawiam się głęboko nad tym szpitalem i sama nie wiem co robic... wizyty jakos przezyje... nawet jak bede cos potrzebowala to TZ mi spokojnie w tych godzinach doniesie....nie wim juz bo ogolnie słyszałam same dobre opinie
|
|
|
|
|
#2489 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tyż juz wiecej nie bede Wlasnie zrobilam mini zakupy dla Lenki wiec kupiłysmy http://allegro.pl/show_item.php?item=1774707685 http://allegro.pl/show_item.php?item=1755076770 http://allegro.pl/show_item.php?item=1755074402 niby nic wiielkiego a 70zł poszło
|
|
|
|
|
#2490 |
|
Zakorzenienie
|
[1=b6226e0a547db786f57f5d1 2fdee7d3dd3b4b01d_63d0710 27e6e4;28839047]Witajcie dziewczyny,
widzę, że ból korzonków w ciąży to jednak chyba coś normalnego. Ja czasami nie mogę się podnieść jak 80-latek...jestem w 13 tygodniu. Czubasek20 ja też jestem z Łodzi, i też będę rodziła w Rydygiera- również słyszałam dobre opinie [/QUOTE]no proszę coraz nas wiecej z centralnej Polski jeszcze się na porodówce spotkamy
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:24.

.
mam dokładnie te same bóle
czasami są na prawdę nie do zniesienia.
Chociaż i tak było troszkę luźniej niż wczoraj i przedwczoraj
I korzonki też dają o sobie znać 

.
za zdrową dziewczynkę 

i opalanie 
też mi sie tak wydaje jak patrze na to zdjęcie że bardzo duży jest