|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2101 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Planowanie dzidzi na rok 2010 cz. VI,pt.Juz prawie w komplecie!
Sloneczko, a czemu nie możesz?
|
|
#2102 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A moja ostatnio bez konsultacji z nami obiecała komuś ciuszki małego..... No szlag mnie trafi w końcu. Oczywiście nie zamierzam nic oddawać, tym bardziej, że Leoś nie będzie ostatnim dzieckiem. A żeby też nam jakieś ubranko z raz kupiła to nie...no po co jak ubranka są droższe niż zabawki. Jak to dobrze się rozporządzać czyimiś rzeczami, jak taka jest dobra, to czemu sama nie kupi temu komuś ubranek....
|
|
|
|
|
|
#2103 |
|
Zakorzenienie
|
Kreti boję się żeby małego brzuszek nie bolał .... staram się chodź z mojej strony zrobić wszystko żeby Maksiowi tego oszczędzić ... za jakieś 3 miesiące juz zacznę jeść bardziej urozmaicone potrawy no ale teraz staram się lekko, bez przypraw jak najmniejsza ilośc soli i cukru i bez konserwantów .... mama piecze mi sama schab lub szynkę na kanapki .... no i kupiłam kurę i kaczki i takiej kobitki ze wsi na zupki żeby tych kurczaków kupnych nie jeść ..... boję się tych kolek tym bardziej że każdy straszy nimi
Tity no ładnie ..... widzę że Twoja teściowa "dobra ciocia" |
|
|
|
|
#2104 |
|
Zadomowienie
|
Słoneczko, Tity, padłam z waszymi teściowymi.
Jak można tak komuś dogadywać (młodej mamie!!) i jak można rozporządzać nie swoimi rzeczami?? Kurcze. Słoneczko, zazdroszczę domowych schabików, mniam, mniam ![]() A co do mnie: ktg dziś ok, jesli do piatku nic nie ruszy, to w piątek rano idę do szpitala, zakłądają mi cewnik (balonik), a w sobotę oksy i próbujemy rodzić. AAA!!! Boję się tego leżenia na patologii, no i bólu. O matko, to już!SZOK! |
|
|
|
|
#2105 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() no chyba że nie mają miejsc to patologia staje się taką "poczekalnią"...
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
|
#2106 |
|
Zadomowienie
|
Ech, aj sie boję tego balonika"/
|
|
|
|
|
#2107 |
|
Zakorzenienie
|
Weruczku a po co Ci cewnik na oksy? ja nie miałam .... miałam zakładany do cc ..... nie jest źle przynajmniej sie sikać nie chce
|
|
|
|
|
#2108 |
|
Zakorzenienie
|
Ale to chyba balonik na zrobienie rozwarcia...
Nie bój się, wiem łatwo się mówi, ale poboli i przestanie
|
|
|
|
|
#2109 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
o jaaa, ale maleńki słodziak Cytat:
Cytat:
Brak słów na teściowąCytat:
Tak, też mi sie wydaje, ze wruczek tu pomieszała 2 pojęcia, pewnie chodziło o ten balonik na rozwarcie a nie o cewnik.
|
|
|
#2110 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry babeczki
Mój Niuniek to niezły łobuz a wydawał się być takim aniołkiem na początku. Jakoś go póki co uporządkowałam, zastosowałam Łatwy Plan i w miarę działa. Byliśmy wczoraj u lekarza i tak jak Scio mamy Nutramigen i do mleka z piersi Delicol. Od poczatku wiedziałam, że coś z nim nie tak bo był strasznie niespokojny (do tej pory czasem jest) i ulewał, jeszcze te pryszczyki na całej buzi. Mały wrażliwiec. Teraz słodko spi- udało mi się go uspokoić
|
|
#2111 |
|
Zakorzenienie
|
Abz no właśnie zamówiłam parasolkę z tego linka co wstawiłam kolor bez, mam wózek pomarańczowo czarny a spacerówkę jasnoniebieską więc myślę że taki beż nie będzie się gryzł, a czarnej nie chciałam ............ no Krzyś to już duży chłopiec więc pewno ma dużo siły rozprawić się z taką parasolką
Chelsea a to Julek ma kolkę? pokaż nam synka |
|
|
|
|
#2112 |
|
Zakorzenienie
|
Nie widziałam żadnego linka
|
|
#2113 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
|
#2114 |
|
Zakorzenienie
|
Kolorystyka chyba ta sama, tylko ja mam klasyczne okrągłe a nie kwadratowe.
|
|
#2115 |
|
Zakorzenienie
|
Sloneczko,Tity
co za babsztyleAle i tak nic nie przebije tesciowej mojej kolezanki.Urodzilo im sie chore dzieciatko (z zespolem downa) i ta sucz,potrafi lazic i w kolko jej powtarzac- to twoj wina,to przez ciebie itp. Przeciez jak bym ja dorwala to bym rozszarpala na strzepy !!!!! A ona biedna musi z nia mieszkac poki nie skoncza budowy
|
|
|
|
|
#2116 |
|
Zakorzenienie
|
aldii co za nieludzka istota!!
|
|
#2117 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczynki
![]() Chodzi o balonik ( nazywany też u mnie w szpitalu końcówką od cewnika Foleya). Wkłada się to ustrojstwo do środka, napełnia wodą i to ma niby robić rozwarcie i potem oksy szybciej ma działać. Znalazłam tyle sprzecznych opinii w necie na jego temat, że sam anie wiem, co sądzić. Z jednej strony piszą, że to nie boli, z drugiej , że bardzo boli i się krwawi... A któraś z was to miała? Strasznie się boję, szkoda, ze się samo nie rozkręciło... No może jeszcze dziś się rozkreci?? Albo jutro?? Chelsea, a co to jest łatwy Plan? Proszę zdradzić Własnie, Julek ma kolki?? To jeszcze karmisz/ dokarmiasz piersią czy samo mm??Aldii, SZOK! Brak słów. Rzeczywiście sucz. Skąd sie takie baby biorą.?? Ja też muszę parasolkę zakupić, bo jak sie mały urodzi to sie ugotuje w budce, tak gorąco jest. |
|
|
|
|
#2119 |
|
Zadomowienie
|
;(
|
|
|
|
|
#2120 |
|
Zakorzenienie
|
aldii no brak słów na takich ludzi...
weruczku będzie dobrze ![]() A ja się pochwalę, że Leoś już się szykuje do raczkowania. Wcześniej opierał się na łokciach i kolanach, tak ze 2 dni temu zaczął, a dzisiaj już na dłoniach i kolanach i próbuje iść, ale jeszcze mu do końca nie wychodzi Była u nas jego kuzynka 2 tygodnie młodsza i było dużo śmiechu Fajne takie dzieciaczki, szkoda, że bliźniaków nie mamy.... Szkoda, że ciąża trwa aż 9 miesięcy, mogłaby tak z 5
|
|
|
|
|
#2121 |
|
Zakorzenienie
|
Aldii no taką babę to tylko
![]() ja dziś wyciągnęłam kozę z noska Maksia i doznałam szoku .... jak taki wielki śpiczek zmieścił sie w takim malutkim nosku ..... aha nie chwaliłam się we wtorek odpadł kikut |
|
|
|
|
#2122 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Brawo za pępuszek, jedno zmartwienie mniej
|
|
|
#2124 |
|
Zakorzenienie
|
No szybko, ale za to jeszcze nie siedzi sam
Tzn. parę sekund posiedzi, albo jak coś widzi przed sobą, ale jak źle się gibnie to leci ![]() Sloneczko
|
|
|
|
|
#2125 |
|
Zakorzenienie
|
Tity to Leoś pewno za kilka dni będzie sam się juz przemieszczał
..... ale ten czas leci Weruczku i jak było 3xS (spacer, schody i sex)? to chyba Ty pisałaś albo mi sie pomieszało ![]() dziś do nas przychodzi położna, może będzie mieć wagę to zobaczymy czy Maks coś przybiera a i nie pisałam że 11 września robimy chrzciny, mamy już wszystko zarezerwowane, tylko muszę coś dla siebie kupić i dla Maksia Edytowane przez Sloneczko555xxx Czas edycji: 2011-08-18 o 14:18 |
|
|
|
|
#2126 |
|
Zakorzenienie
|
Anessko jeśli będziesz miała chwilkę, to mam prośbę o zmianę wieku na liście - na 25.
|
|
|
|
|
#2127 |
|
Zadomowienie
|
Ech, już teraz nie nadrobię niestety!
Jestem spakowana i przygotowana, jutro na 830 do szpitala... Boję się ( PapapaPewnie zamelduję się już rozpakowana...Papapa.. |
|
|
|
|
#2128 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Idź - tak długo czekałaś na ten moment w którym zobaczysz Tadzia już niebawem on nastąpi ![]() dziewczyny jakie laktatory miałyście? Aventu? może takie? http://allegro.pl/laktator-philips-a...767165534.html
http://s5.suwaczek.com/20070922040113.png http://www.suwaczek.pl/cache/bdbd48d327.png[/url] http://www.suwaczki.com/tickers/zem3anliaj4xxsq7.png http://s2.pierwszezabki.pl/046/0464919c0.png?8294 "W życiu piękne są tylko chwile...." |
|
|
|
|
|
#2129 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki Bordana, to ja spadam!! STRACH!!! buu trzymajta kciuki!!
|
|
|
|
|
#2130 |
|
Zakorzenienie
|
Dla Weruczka
![]()
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 09:16.

.... i teksty że dziecko powinno jeść co 3 godz, a ja na to że karmione sztucznie a nie piersią je co 3 h .... i tekst najlepszy że dziecko powinno spać ....
No szlag mnie trafi w końcu. Oczywiście nie zamierzam nic oddawać, tym bardziej, że Leoś nie będzie ostatnim dzieckiem. A żeby też nam jakieś ubranko z raz kupiła to nie...no po co jak ubranka są droższe niż zabawki. Jak to dobrze się rozporządzać czyimiś rzeczami, jak taka jest dobra, to czemu sama nie kupi temu komuś ubranek....

Nie bój się, wiem łatwo się mówi, ale poboli i przestanie

i do mleka z piersi Delicol. Od poczatku wiedziałam, że coś z nim nie tak bo był strasznie niespokojny (do tej pory czasem jest) i ulewał, jeszcze te pryszczyki na całej buzi. Mały wrażliwiec. Teraz słodko spi- udało mi się go uspokoić

Szkoda, że ciąża trwa aż 9 miesięcy, mogłaby tak z 5
..... aha nie chwaliłam się we wtorek odpadł kikut