prykanie, bekanie faceta- co wy na to? - Strona 3 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Intymnie

Notka

Intymnie Forum intymnie, to wyjątkowe miejsce, w którym podzielisz się emocjami, uczuciami, związkami oraz uzyskasz wsparcie i porady społeczności.

Odpowiedz

Narzędzia
Stary 2011-08-18, 21:05   #61
BajaderkowaBaba
Zakorzenienie

GG do BajaderkowaBaba
Dot.: prykanie, bekanie faceta- co wy na to?

Mnie się od razu przypomniała historia z życia wzięta nigdy nie zapomnę, jak chciałam szybko założyć rajstopy na leżąco, ponieważ kolega mojego Tż-ta chciał wejść do pokoju i niestety ale ... mi się wymkskło :P z tego całego spięcia dołem
nigdy nie zapomnę miny mojego chłopa w ogóle sytuacja jak z filmu matko kochana, aż mi wstyd
BajaderkowaBaba jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 21:08   #62
chwast
Zakorzenienie

ło matko. Każdy z nas pierdzi, beka i tak dalej. Owszem jest to obleśne i niekulturalne, dlatego nie należy robić tego przy każdej okazji - to oczywiste. Ale żeby wstrzymywać bąka przy swoim Tż przepraszam ale trochę mnie to bawi bez makijażu też mu się nie pokazujecie? to też część natury przecież.

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2011-08-18 o 21:09
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 21:22   #63
garfieldek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Anulek Pokaż wiadomość
jedna osoba z mojej rodziny, tak beka przy gościach i pierdzi bez skrępowania. Nie wypada mi zwrócić uwagi bo ta osoba jest starsza .A co myślę? Że zachowuje się jak świnia przydałoby się trochę kultury.
dzizazz... ja mam takiego wujaszka, ktorego zadne towarzystwo nie krepuje do beztroskiego "prykania" i bekania

Wymianka
garfieldek jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 21:23   #64
201803290936
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość

a nam się zdarzało np. gdy ja suszyłam włosy, a TŻ potrzebował- co w tym strasznego?

No fakt- zła jestem strasznie kobita, bo i w rozciągniętych dresach zdarza mi się chodzic, i kilka razy z nie do konca świezymi włosami mnie TZ widział, co gorsza z brudnymi paznokciami ! oj oj

Nie mowię tu o tym, by bedąc z kimś dłużej przestawac o siebie dbac i nie kontrolowac sie totalnie: ale nie oszukujmy się, jak się spedza dużo czasu razem, to poznaje się partnera również od tej "brudnej" strony- i to wg mnie jest też fajne!
Dokładnie. Przesada w jakąkolwiek ze stron jest zła.
201803290936 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 21:26   #65
chwast
Zakorzenienie

Klempaa, Twój TŻ robi kupę?! O MATKO!!!! TO OBLEŚNE!

mniej wiecej tyle sensu wyczytuje z oburzonych paniuś które brzydzą się ich faceta jak pierdzi;d wydaje mi sie, ze przed przyjacielem nie trzeba sie zgrywac a partner powinien nim byc ale co kto lubi, jak ktos lubi sie maskowac to niech tam sie maskuje jak chce.

My bekamy pierdzimy lazimy w dresach i zadnego trądu nie mamy )

Edytowane przez chwast
Czas edycji: 2011-08-18 o 21:28
chwast jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 21:49   #66
morska fala
Rozeznanie

Czy niektóre z Was nie rozumieją tego co czytają? Rozumiem, że jak ktoś ma inne zdanie, to od razu trzeba nazwać go per "Paniusia"?
Do paniusi mi daleko, jak już pisałam (ale tego chyba co niektóre nie doczytały) TŻ widział mnie w wielu sytuacjach, spoconą, brudną, z przetłuszczonymi włosami (tak, tak, nawet takiej paniusi jak ja się zdarzyło ), były to przypadki niecodzienne i nie prezentuje się tak notorycznie. Sama bym nie chciała, żeby TŻ mnie witał z tłustymi włosami "bo mu się nie chciało umyć", co innego choroba, totalne zmęczenie itp. A wiele z Was widzę widzi sytuację czarno-biało, albo kogoś wszystko brzydzi, albo hulaj dusza, nie wstydźmy się niczego i zaczadzajmy się wspólnie. Ja widzę dla siebie wyjście, powstrzymuję się, ale jak się zdarzy mi, czy TŻ to nikt nie robi tragedii (choć na ten temat - nie wiem po co - ciągle ironizujecie słowami "oj oj, jak tragedia", "to straszne").
Powtarzam, każdy robi jak mu pasuje i zachęcam do więcej wyrozumiałości względem innych opinii. Nie musicie zgadzać się ze mną bądź podobnie myślącymi osobami, ale nie wiem po co ta kpina i określanie mianem paniuś, no ale niestety na forach to częste. I mam świadomość swojej i TŻ fizjologii, ale jedno chyba nie wyklucza drugiego.

PS.
Chwast - samo robienie kupy jest rzeczą normalną, jednakże gdyby TŻ celowo robił ją przy mnie (wykluczam chorobę) to tak byłoby to dla mnie obleśne, a przede wszystkim zniesmaczałby mnie sam fakt, że nie czuje żadnej żenady.

Wejdź na stronę i kliknij w serduszko "7 w 1".

http://humanitarni.pl/

Edytowane przez morska fala
Czas edycji: 2011-08-18 o 21:53
morska fala jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 21:54   #67
bananowaaa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość
Klempaa, Twój TŻ robi kupę?! O MATKO!!!! TO OBLEŚNE!

mniej wiecej tyle sensu wyczytuje z oburzonych paniuś które brzydzą się ich faceta jak pierdzi;d wydaje mi sie, ze przed przyjacielem nie trzeba sie zgrywac a partner powinien nim byc ale co kto lubi, jak ktos lubi sie maskowac to niech tam sie maskuje jak chce.

wydaje mi się, że to nie zgrywanie się przed sobą nawzajem, ale po prostu szacunek i kultura osobista.
bananowaaa jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 21:57   #68
Addicted to love
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez chwast Pokaż wiadomość

Chyba troszke sie zagalopowalas... to ze dziewczynie nie odpowiada gdy facet przy niej specjalnie pierdzi nie oznacza ze jest "paniusia".
Z tego co przeczytalam zadna z dziewczyn nie napisala, ze brzydzi sie partnera, ktoremu sie wymsknie.

Nie chodzi o maskowanie tylko o kulture. Idąc Twoim tokiem myslenia mozna pierdziec przy Tz bez skrepowania ( przy jedzeniu, podczas ogladania filmu, rozmowy) bo przeciez to nasz przyjaciel i nie trzeba sie maskowac lub "zgrywac". Nie uwazasz ze troszke niepowaznie to brzmi ?
Addicted to love jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 22:00   #69
Candy_lips
Zakorzenienie

No wiecie robienie kupy przy mnie też bym zniosła .
No, ale jeżeli się zdarzy prykanie, to nie ma co się pietlić, bo przecież każdemu może się zdarzyć .
Jak mówię "zdarzyć" , to oczywiście znaczy nie notorycznie i nie np przy jedzeniu i przy seksie, choć wiadomo, gdyby to naprawdę było przypadkowe , to już ujdzie .

Edytowane przez Candy_lips
Czas edycji: 2011-08-18 o 22:01
Candy_lips jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 22:03   #70
Osiak
Zadomowienie

GG do Osiak

Uważam że takie celowe puszczanie bonczurów(jako rzecze mój TŻet) jest brakie kultury. Jakby mi tak sobie pierdział i notorycznie nie mówił słowa "przepraszam" to zaczełabym uważać to za żenujące. Ale jak się zdarzy to tragedii nie ma, ale kultura nakazuje jednak nie traktować zaczadzania powietrza jako normalki takiej jak oddychanie
Stary 2011-08-18, 22:15   #71
morska fala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Candy_lips Pokaż wiadomość
No wiecie robienie kupy przy mnie też bym zniosła .
No, ale jeżeli się zdarzy prykanie, to nie ma co się pietlić, bo przecież każdemu może się zdarzyć .
Jak mówię "zdarzyć" , to oczywiście znaczy nie notorycznie i nie np przy jedzeniu i przy seksie, choć wiadomo, gdyby to naprawdę było przypadkowe , to już ujdzie .
Candy miało być w pierwszym zdaniu "bym zniosła"? Czy "bym nie zniosła"?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-18, 22:18   #72
201803080934
Konto usunięte

jesteście niektóre takie wyluzowane, macie kumpelskie relacje z partnerami, czujecie się mega swobodnie i w ogóle nie wstydzicie się niczego, bo przecież każdy pierdzi i robi kupę - to fajnie. ale wiecie co? ja, poza tym, że jestem dla mojego tż-ta partnerką, jestem też kobietą - i chcę, żeby widział we mnie kobietę, dlatego pewne sprawy wolę zachować dla siebie i odrobina tajemniczości jeszcze nikomu nie zaszkodziła. dlatego przy facecie nie pierdzę, nie robię kupy, nie golę chaszczy na nogach tudzież w okolicach bikini, nie wydłubuję gili z nosa, etc.
oczywiście nie biorę pod uwagę choroby czy innych losowych wypadków.
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 22:20   #73
wisienka_na_torcie
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez klempaa Pokaż wiadomość

No fakt- zła jestem strasznie kobita, bo i w rozciągniętych dresach zdarza mi się chodzic, i kilka razy z nie do konca świezymi włosami mnie TZ widział, co gorsza z brudnymi paznokciami ! oj oj

A już myslałam, ze jestem jakimś dziwadłem
W czasie sesji Tż mnie widzi notorycznie z przetłuszczonymi włosami, podkrążonymi oczami, w wyciągniętym dresie i nie do końca wydepilowanych nogach i jakoś jesteśmy nadal razem. Albo się żyje razem naprawdę, albo nie. Nie wyobrażam sobie, zebym mieszkając z nim musiała się specjalnie odpicowywać kiedy siadam do nauki czy robię obiad . A są okresy, kiedy człowiek naprawdę nie ma czasu na to, żeby dbać o siebie tak,jak normalnie to robi.

Co do wspólnego korzystania z toalety, to zdarza nam się tylko siusiu, inaczej zwyczajnie nie potrafimy się skupić

Edytowane przez wisienka_na_torcie
Czas edycji: 2011-08-18 o 22:23
wisienka_na_torcie jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 22:23   #74
sine.ira
BAN stały

Cytat:
Napisane przez morska fala Pokaż wiadomość
Czy niektóre z Was nie rozumieją tego co czytają?

Zawsze musi się znaleźć grupka takich co się będą jedna przed drugą popisywać swoim rzekomym wyluzowaniem próbując robić z innych rozmówczyń "pańcie" co udają, że nie defekują.

Daj spokój, podobnych tematów było trochę i zawsze znajdą się osoby co za Chiny nie pojmą w czym rzecz i co im zrobisz Albo udają, że nie rozumieją.

Ja się w każdym razie z Tobą zgadzam w pełni na pohybel tym co stopień zażyłości w związku mierzą bezceremonialnością w zmienianiu zużytej podpaski na oczach misia-pysia, zasiadania na "tronie" kiedy ten akurat bierze prysznic czy radosnym "przebąkiwaniu" w jego obecności po obiedzie. Niektórzy mają już takie (wypaczone moim zdaniem) pojęcie bliskości i też dobrze, niech im będzie na zdrowie.
sine.ira jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 22:43   #75
morska fala
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez sine.ira Pokaż wiadomość
Zawsze musi się znaleźć grupka takich co się będą jedna przed drugą popisywać swoim rzekomym wyluzowaniem próbując robić z innych rozmówczyń "pańcie" co udają, że nie defekują.

Daj spokój, podobnych tematów było trochę i zawsze znajdą się osoby co za Chiny nie pojmą w czym rzecz i co im zrobisz Albo udają, że nie rozumieją.

Ja się w każdym razie z Tobą zgadzam w pełni na pohybel tym co stopień zażyłości w związku mierzą bezceremonialnością w zmienianiu zużytej podpaski na oczach misia-pysia, zasiadania na "tronie" kiedy ten akurat bierze prysznic czy radosnym "przebąkiwaniu" w jego obecności po obiedzie. Niektórzy mają już takie (wypaczone moim zdaniem) pojęcie bliskości i też dobrze, niech im będzie na zdrowie.
Rozbawiłaś mnie tym postem (a dokładnie przedostatnim zdaniem), fajnie to opisałaś

Nasunęłaś mi na myśl pewne pytanie (zwłaszcza do tych dziewczyn, które jak mantrę powtarzają argument o swobodzie etc.) - czy przy TŻ zmieniacie podpaski bądź tampony? Przecież okres to też fizjologia i coś jak najbardziej naturalnego, więc Waszym tokiem myślenia, nie powinno być z tym problemu. Pytam na poważnie bom ciekawa.

Stary 2011-08-18, 22:58   #76
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Candy miało być w pierwszym zdaniu "bym zniosła"? Czy "bym nie zniosła"?
"Nie zniosła" . Sorki .

Grin, no rozumiem, ale jak komuś się wymsknie, to chyba nie ma tragedii .
Stary 2011-08-18, 23:02   #77
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Rozbawiłaś mnie tym postem (a dokładnie przedostatnim zdaniem), fajnie to opisałaś

Nasunęłaś mi na myśl pewne pytanie (zwłaszcza do tych dziewczyn, które jak mantrę powtarzają argument o swobodzie etc.) - czy przy TŻ zmieniacie podpaski bądź tampony? Przecież okres to też fizjologia i coś jak najbardziej naturalnego, więc Waszym tokiem myślenia, nie powinno być z tym problemu. Pytam na poważnie bom ciekawa.
Mi się zdarzyło. Pod namiotem, w czasie ulewy, szliśmy spać. Nie żeby się jakoś szczególnie przypatrywał, ale był.
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
za: whitepointeshoes
Linaewen jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 23:03   #78
losangelesss
Raczkowanie

W moim związku było tak, że to on pierdział, a ja się śmiałam z tego czasami zwracałam mu uwagę i zdarzyło nam się o to posprzeczac, ale tylko jak nie mialam humoru, to sie tego czepialam, a jak mialam dobry dzien to zawsze sie z tych bakow smialam, a ten widzac to pierdzial jeszcze raz, ze potem oboje wybuchalismy smiechem bilam go na zarty, ale radoche mielismy niezla niektore baki byly naprawde smieszne hahahahaa, jak sobie przypomne jak brzmialy to az sama sie do siebie smieje ja z kolei nigdy nie piernelam przy nim bo ja nawet sama przy sobie nie pierne tylko w toalecie :P
losangelesss jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 23:05   #79
201803080934
Konto usunięte

Cytat:
nie nie, pisałam to w pierwszym poście i nadal podtrzymuję swoje zdanie - jak się zdarzy, to po prostu `przepraszam` i tyle, można to obrócić w żart, można zignorować i nie ciągnąć tematu, co kto woli. wtedy to żaden problem, nic niesmacznego, bo każdemu się może zdarzyć.
ale robienie kupy przy drugiej osobie kiedy nie jest się np. poważnie chorym -

Cytat:
Napisane przez Linaewen Pokaż wiadomość
Mi się zdarzyło. Pod namiotem, w czasie ulewy, szliśmy spać. Nie żeby się jakoś szczególnie przypatrywał, ale był.
mi też się zdarzyło, co nie znaczy, że zawsze zmieniam tampony/podpaski przy tż-cie lub kimkolwiek innym. cała sprawa kręci się właśnie wokół tego `raz mi się zdarzyło się/czasem mi się zdarzy` i `tak, robię tak zawsze i nie widzę w tym nic złego`

Edytowane przez 201803080934
Czas edycji: 2011-08-18 o 23:07
201803080934 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 23:13   #80
morska fala
Rozeznanie

Cytat:
"Nie zniosła" . Sorki .

Tak też myślałam, że wkradł się błąd

Generalnie żadna z dziewczyn mająca podobne zdanie do mojego nie napisała, że jednorazowy bąk to tragedia. Chodzi o to czy komuś się wymsknęło, czy może robi to notorycznie i nie ma zamiaru użyć słowa przepraszam, bo to przecież takie naturalne, a tak w ogóle to powód do radości, bo on czuje się przy nas tak swobodnie

Cytat:
Linaewen - w tak wyjątkowej sytuacji nie widzę w tym nic zdrożnego, lepsze to, niż wystawianie gołego tyłka poza namiot i szamotanie się z podpaską w trakcie ulewy. Rozumiem jednak, że odwróciłaś się od
TŻ, a nie rozkraczyłaś się przed nim i zaczęłaś mu wymachiwać zużytą podpaską pod nosem?

Stary 2011-08-18, 23:27   #81
laisla
Zakorzenienie

Cytat:

Kurcze, a jak mi "paniusi" rodzić przyszło w obecności chłopa to dopiero dylemat był Bo to nie tylko prykanie się zdarza wtedy niestety i makijażu brak a ten nie dał sobie przetłumaczyć, że później ma księżniczkę nadal we mnie widzieć, a tak już nie zobaczy eh
W sumie nie powinnam się ekscytować bo to sama natura przecież

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-08-18 o 23:28
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 23:33   #82
Linaewen
Zakorzenienie

Tak po prawdzie to on się odwrócił, bo z moją gracją skończylibyśmy z rozwalonym namiotem, jakbym zaczęła cudować, ale fakt, jakieś tam pozory skromności zachowaliśmy. Pytałaś o tą podpaskę, to odpowiedziałam.
Ja też uważam, że własnie jest ten etap bąków w związku, ale w moim przypadku to oznacza tylko te niezamierzone bąki czy beknięcia [to w ogóle można wymusić?!], ze słowem przepraszam i skończeniem tematu.
Ale też mi się raz zdarzyło powstrzymywać przy aktualnym TŻcie, a w brzuchu miałam taką wojnę, że miałam wrażenie, że nawet w okolicznych mieszkaniach słyszą...
"Uroczyście nie zobowiązuję się do regularnych porządków, prowadzenia kalendarza, niejedzenia słodyczy, byciu skrupulatnym w podejmowanych czynności oraz gaszeniu światła w łazience - to się nigdy nie udało, więc w końcu dorosłam do nie oszukiwania samej siebie."
Stary 2011-08-18, 23:36   #83
Candy_lips
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Grin Pokaż wiadomość
nie nie, pisałam to w pierwszym poście i nadal podtrzymuję swoje zdanie - jak się zdarzy, to po prostu `przepraszam` i tyle, można to obrócić w żart, można zignorować i nie ciągnąć tematu, co kto woli. wtedy to żaden problem, nic niesmacznego, bo każdemu się może zdarzyć.
ale robienie kupy przy drugiej osobie kiedy nie jest się np. poważnie chorym -

mi też się zdarzyło, co nie znaczy, że zawsze zmieniam tampony/podpaski przy tż-cie lub kimkolwiek innym. cała sprawa kręci się właśnie wokół tego `raz mi się zdarzyło się/czasem mi się zdarzy` i `tak, robię tak zawsze i nie widzę w tym nic złego`
No to generalnie mamy takie same zdanie w tym temacie .
Stary 2011-08-18, 23:39   #84
Narrhien
Zakorzenienie

nie mogę czytać tego wątku, zdycham ze śmiechu

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Kurcze, a jak mi "paniusi" rodzić przyszło w obecności chłopa to dopiero dylemat był Bo to nie tylko prykanie się zdarza wtedy niestety i makijażu brak a ten nie dał sobie przetłumaczyć, że później ma księżniczkę nadal we mnie widzieć, a tak już nie zobaczy eh
W sumie nie powinnam się ekscytować bo to sama natura przecież
Ej, jak to, podczas porodu puszcza się bąki? Serio?

No to mam kolejny powód, żeby nie zachodzić w ciążę

Narrhien jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 23:41   #85
Linaewen
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość

---------- Dopisano o 00:39 ---------- Poprzedni post napisano o 00:36 ----------

Bąki to wtedy jeden z mniejszych problemów. Proponuję wziąć pod rozwagę, czemu przed porodem są zalecane/robione lewatywy...
Stary 2011-08-18, 23:46   #86
laisla
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Narrhien Pokaż wiadomość

Zdarza się co nieco zrobić grubszego co tam bąki Mi się nie zdarzyło, ale różnie to bywa bo średnio się człowiek (kobita) kontroluje I trudno raczej przeprosić ekipę i wyjść do toalety

---------- Dopisano o 00:46 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ----------

Cytat:
Bąki to wtedy jeden z mniejszych problemów. Proponuję wziąć pod rozwagę, czemu przed porodem są zalecane/robione lewatywy...
Otóż to. Tylko teraz już tych lewatyw tak nagminnie nie robią, stąd pewnie niespodzianki

Edytowane przez laisla
Czas edycji: 2011-08-18 o 23:44
laisla jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 23:46   #87
Narrhien
Zakorzenienie

Cytat:
Cytat:
Napisane przez laisla Pokaż wiadomość
Zdarza się co nieco zrobić grubszego co tam bąki Mi się nie zdarzyło, ale różnie to bywa bo średnio się człowiek (kobita) kontroluje
:O

Kurde, aż mi wstyd, dorosła baba ze mnie, a w życiu bym nie pomyślała o tym, jak taki poród naprawde wygląda... teraz, jak to napisałyście, to nawet dla mnie logiczne, ale jeszcze chwilę temu byłam zaskoczona.

Na filmach tego nie ma

Stary 2011-08-18, 23:48   #88
emanuel1
Przyczajenie

jestem facetem i nie robię tego
emanuel1 jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 23:49   #89
dawidowskasia
Zakorzenienie

[
Cytat:
Napisane przez tekila901 Pokaż wiadomość
jest to raczej sprawa życia i śmierdzi
dawidowskasia jest offline Zgłoś do moderatora   Odpowiedz cytując
Stary 2011-08-18, 23:49   #90
Narrhien
Zakorzenienie

Furkoczące poślady

Odpowiedz

Nowe wątki na forum Intymnie

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości