|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Najfajniejszy tytuł nowego wątku to... | |||
Gwałtu rety, widać główkę! Pędem czas na porodówkę. |
![]() ![]() ![]() ![]() |
30 | 49,18% |
Wrześniowe dzieciaczki się wypakowują, październikowe nadal w brzuchach buszują. |
6 | 9,84% |
Ciąży minęły długie miesiące, na świat się szykują jesienne brzdące. |
30 | 49,18% |
Wraz z pierwszym szkolnym dzwonkiem opuszczają brzuchy wrześniowe brzdące. |
2 | 3,28% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy cudne dzieci. |
3 | 4,92% |
Czas tak szybko leci, zaraz urodzimy jesienne dzieci. |
3 | 4,92% |
Sonda wielokrotnego wyboru Głosujący: 61. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3631 | |||
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz bliżej do jesieni, która wiele w życiu zmieni. Mamy IX/X 2011.
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() No cóż...niekiedy pewnych rzeczy się nie przeskoczy, ale za to dzisiaj przyszła pościel dla Błażejka ![]() ![]() Dziewczyny, nie wiem normalnie co się ze mną dzieje od 3 dni...na nic nie mam siły, czuję się tak jakby zeszło ze mnie powietrze, do tego przez ostatnie 2 dni miałam bóle w dole brzucha jak na okres i ciągnięcie w pachwinie. Byłam dzisiaj u lekarza i mu o tym powiedziałam, to powiedział, że wszystko jest w porządku, z moją szyjką też... ![]() Mam nadzieję, że to tylko chwilowe, chociaż wątpię ![]() Posmęciłam trochę ale jakoś nie mam dzisiaj dobrego humoru Edytowane przez bruma Czas edycji: 2011-08-18 o 20:23 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3632 |
Zakorzenienie
|
100% płatne tak jak cały macierzyński, tylko warunek jest jeden - trzeba napisać o te dodatkowe tygodnie pismo, nie później niż tydzień przed końcem podstawowego urlopu - pracodawca i tak musi wyrazić zgodę na dodatkowy urlop
![]()
#3633 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A pieluszkom zrobię potem zbiorcze zdjęcie, jak już do mnie przyjdą ![]()
![]() |
#3634 |
Zakorzenienie
|
Byłam w tesco i też zakupiłam pampersy w promocji
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3635 | ||||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() A jak się teraz czujesz?? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() dobra dobra ![]() A co u Ciebie?? Cytat:
![]() Jaka sama?? Z nami! Cytat:
![]() Monia- ja akurat byłam zniesmaczona tym programem w TVN ale dlatego ,ze przedstawili surogatki jako zimne suki, które lecą na kasę. Chyba takie coś ma lepszą oglądalność ![]() |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3636 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Ja dzisiaj dość skurczowy dzień miałam, aktualnie mam taki dość mocny i promieniujący - może do weekendu coś się rozkręci ![]() Mały też dość aktywny dzisiaj - właśnie skopał mi wątrobę ![]() hehhe chyba tak ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3637 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3638 |
Rozeznanie
|
Dzięki dziewczyny za słowa otuchy
![]() Ja już zmykam spać, bo Tż goni ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3639 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() młoda pokopała i poprzesuwała się z godzinę non stop. a teraz też mam taki promieniujący ból-kłócie.. od brzoskwinki.. w górę.. i wogóle czuje takie jak tętno..już sama nie wiem czy to czkawka lekka małej.. czy o co caman... ale chyba czkawka..tylko widać odwrócona jest tak,że dziwnie ją czuję
![]() |
#3640 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#3641 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#3642 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja też takie tętno czasami czuję, takie bardzo delikatne - ale stanowczo dużo krótsze niż czkawka i dziwne ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#3643 |
Wtajemniczenie
|
i tym sposobem zrobiła się calkiem spora gromadka
![]()
#3644 | |
Zadomowienie
|
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() u Nas mała ma osobny pokój..więc maszeruję do niego ![]()
![]() |
#3645 | ||||
kosmitka
|
Agnyska nie wiem, czy już Ci odp, bo dzisiaj się gubię, ale masz rację z tymi lękami. Każda tylko inaczej je odbiera.
Danika zazdroszczę takich relacji, z obojgiem. Na kolana pcham się tylko do babci. Agnieszka0605 mamy podobne przeboje z wózkiem, ale mój ostatecznie został zamówiony i chyba w przyszłym tygodniu będzie. I tak nawet jak urodzisz to w pierwszym tygodniu nie będzie potrzebny, więc nie denerwuj się. Gorzej faktycznie z fotelikiem. Cytat:
Zbyt dużo kłopotów, przeżyć się na mnie zwaliło i stąd pewnie to wszystko. Sharifa a odnośnie ciśnienia, z tym nie ma żartów. Lepiej dmuchać na zimne, bo w późnej ciąży jest naprawdę niebezpieczne. ![]() Cytat:
A ze znajomościami u mnie krucho, dzikus jestem, a i sale 2 osobowe nie sprzyjają znajomościom. Acelinko trzymam kciuki, byś jednak nie musiała zostać w szpitalu, bo to w końcu nic przyjemnego. Widocznie obrzęki same w sobie nie są niebezpieczne, w połączeniu z innymi czynnikami są groźne. I nie wiem, co wszyscy z tym wtorkiem, dzisiaj mąż też kazał mi we wtorek rodzić, mądrala. ![]() Cytat:
Cytat:
Dzisiaj nastrój lepszy, zrozumiałam, że to dla bezpieczeństwa, dla dobra dziecka, ba dla jego życia. Z wysokiego ciśnienia robić się może rzucawka, a stąd prosta droga do najgorszego. Nadrabiam nadal.
![]() ![]() |
![]() |
#3646 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#3647 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Zmykam spać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3648 |
Wtajemniczenie
|
A ja jeszcze z jednym pytaniem
![]() Któraś z Was pisała, że kupuje termometr microlife. Znalazlam na all termometr o tej nazwie ale są dwa rodzaje NC100 i IFR100... Czym to się rózni? Zgłębiała się może ktoraś mamusia w temat?
#3649 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ja to już świrek ![]() ![]() kolorowych ![]() ![]() małgoś.. ja nie mam pojęcia.. ja mam taki do ucha termometr..
![]() |
#3650 | ||||||
kosmitka
|
Anetika hodowali pewnie wszystkie bakterie, więc skoro nie wyhodowali paciorkowca, tzn. że go nie ma.
![]() Cytat:
Cytat:
![]() W Pl koszt IVF to kwota rzędu 15 tys, w zależności od kliniki. Cytat:
Cytat:
Anuska trzymam się ściany ![]() Bruma - smęć, smęć. To taki przejściowy kryzys III trymestru, wszystko minie, zobaczysz ![]() No co ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja w końcu jakiś inny w hurtowni, medyczny. Ale nie znam nazwy, a cena wyszła 115zł, a na allegro te microlife są z przesyłką za 100 zł. Uff wreszcie nadrobiłam, piszecie trochę. Jakos mało czasu mam w szpitalu, to jedzenie, to badanie, to ktoś dzwoni, ciągle coś się dzieje. Może dzięki temu czas szybciej upłynie, bo jakos słabo widzę siedzenie tu 2 czy 3 tygodnie, a nie daj Boże dłużej.
![]() ![]() |
![]() |
#3651 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() w sumie to chyba dobrze,ze tak czas mija szybko ![]()
![]() |
#3652 | |||
Rozeznanie
|
Dzięki raz jeszcze kobietki za odpowiedzi o tym paciorkowcu
![]() ![]() A ja z nudów poprałam ręcznie ostatnio kupione ciuszki i pieluchy tetrowe, nie za dużo ich było i nie opłacało mi się pralki specjalnie dla nich włączać ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#3653 |
Rozeznanie
|
cześć dziewczyny
nie jestem w stanie Was nadrobić, podczytuję co prawda od wczoraj popołudnia, teraz też przeczytałam ile mogłam i szukałam czerwonych postów ogólnie to nie chciało mi się od wczoraj nic ze wzgl na moją wizytę. czekałam na nią dwa tyg jak na szpilkach a tu doopa nie dowiedziałam się nic poza tym, że wszystko ok i tak jak już kilka z Was pisało zaczyna mnie denerwować brak info o szczegółach. Bartuś już główką w dół zostanie do końca - sprawdził to za pomocą usg, że główka na dole, obejrzał obie nerki po tym za ostrym kopniaku kilka dni temu ale nic nie wylukał. zabuliłam normalnie 100 zł tak jakbym miała robione normalne usg a nie miałam robione bo trwało to dosłownie minutkę, nie było pomiarów itd itp - jak pani która zapisuje te wszystkie wyniki zapytała czy zapisujemy odpowiedział do niej że nie bo pacjentka sobie nie życzy. to ja mam sobie życzyć czy on powinien wiedzieć czy trzeba czy nie? powiedział że za dwa tyg zrobimy ale to już sama się o to upomniałam. no i wogóle on kasuje mnie jak chce, chyba sam nie wie co i ile u niego kosztuje. raz płacę 70 raz 100 a raz 130 i jeszcze czekam w kolejce i po 2 godz nieraz - kurde no prywatny to mogłby na godziny umawiać ... jezu jak mnie plecy bolą z tż dziś miałam taka jazdę że prawie z rękami się na niego rzuciłam, nie wiem co mi odwala, potem płakałam chyba z godzinę a w sumie nic się nie stało ... może to hormony ? byliśmy dzisiaj w szpitalu w którym będę rodzić, spoko bo dowiedziałam się, że nie muszę brać ubranek dla dziecka, tylko na wyjście dla siebie kilka koszul 10 podkładów na łóżko i jako podkłady ginekologiczne najlepiej te bella mama - ja mam kupione największe podpaski z belli i położna poradziła by kupić jednak te bella mama bo jak to ona powiedziała będą problemy z klejem czy klejeniem jakoś tak.. aha no i cytuję "lewatywkę też sobie kupić" ![]() jakieś tam klapki koszulki standard ogólnie spoko była ta babeczka, liczyłam, że może zobaczę salę porodową itd ale widać było że miały tak ostro i w sumie na szybko ze mną rozmawiała wiem, że pisałyście o nazwisku dziecka w książeczce. zapytałam o to położną okazuje się że nie da rady i dziecko będzie miało w książeczce najpierw moje a potem gdzieś tam w przychodni poprawią na podst aktu urodzenia. bo oni ze szpitala wysyłaja do usc coś tam coś tam i dopiero wtedy można zarejestrować dziecko, ja to tak zorzumiałam, tż inaczej a wogóle to do doopy jestem i chyba piszę bez ładu i składu Agnyska my będziemy planować chrzest nie z przekonań naszych osobistych tylko dlatego że "tak trzeba... "dla świetego spokoju, wystarczy mi juz że tata suszy mi głowe o bierzmowanie jakby sam wielce był nie wiem jakim katolikiem. do kościoła chodzi tylko na pogrzeby albo śluby, szkoda gadać. Ale jak chce finansować to proszę bardzo. My sie tylko zastanawiamy - po co aha no i w tym szpitalu.. ten płacz dzieci - masakra - też mam takie myśli że nie ogarniam tego całego macierzyństwa ... Spray, weź ich wszystkich ![]() aha i w tym szpitalu nie wymagaja żadnych dodatkowych badań i konsultacji odnoścnie znieczulenia sorki dziewczyny że piszę chaotycznie ale to chyba przez mój beznadziejny stan umysłowo psychiczno fizyczny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3654 | ||||
Wtajemniczenie
|
hejka wieczorowo, jak zwykle
![]() mieliśmy gości, wpadł brat z rodzinką, przy okazji pomógł mężowi zamontować półki do szafy i mogę jutro w końcu ciuchy poukładać ![]() ![]() ![]() Cytat:
dacie radę kochana, a co jeszcze zostało do skończenia?? wiesz co ja czasami myślę że on się dziewczynką powinien urodzić ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3655 | |
Rozeznanie
|
O mnie
![]() ![]() Jak powiedzialam, ze wychodze za maz za muzulmanina to bylo przerazenie i pytanie czy jestem pewna i ze wiem, co ludzie mowia. Ale potem bylo juz tylko lepiej. Za to mam jedna ciotke, ktora zawsze byla dosc blisko, ale od mojego slubu przestalam dla niej istniec, bo nie mam koscielnego - jak ja przyjezdzam np na swieta to ona nie przychodzi, nie chce nic slyszec na moj temat itp. Przykro w sumie, ale to moje zycie i moj wybor i jak tego nie potrafi zaakceptowac to trudno. A odnosnie chrztu nikt nic nie pyta nawet, bo jakos tak juz wczesniej w roznych rozmowach wychodzilo, ze nasze dzieci beda wychowywane w wierze ojca, wiec mieli czas to przetrawic. No i jeszcze dochodzi fakt, ze od dziecka bylam uparciuchem, wiec to jest po prostu informacja, a nie kwestia do dyskusji. To sie rozpisalam, ale widzisz - zawsze mozesz postraszyc rodzinke, ze moglo byc gorzej ![]() Cytat:
Tylko nawet teraz jak pomysle o jutrzejszej wizycie to juz gdzies tam nerwy mi sie wlaczaja - ze pewnie znowu bedzie wysokie cisnienie u ginka i niepewnosc. Chyba po prostu mam syndrom bialego fartucha, a zglosze sie na IP nawet sama jakby w tych aptecznych pomiarach "na luzie" i bez wysilku wyszlo mi takie wysokie cisnienie.
![]() |
#3656 |
Zakorzenienie
|
![]() ależ was sumiennie poczytałam ![]() zasiedziałam się z wami na ładne 2,5h ![]() poczytałam, ale dziwnie mi dodawać komentarze do przegadanych spraw sprzed2,3dni,w kwestiach bardziej osobistych również wstrzymuję się od głosu. Agnysko,moje pierwsze dziecko miało rozbieżności wg usg główka>udo>brzuszek i to chyba róznica 3tyg była. Na ost usg też coś wspomniał że pierwszy raz zauważył jakąś rozbieżność,ale że to w granicy więc mam się nie denerwować...W takim razie mógł sobie podarować ten komentarz.Później położną wypytałam po wizycie,co może być konsekwencją takich rozbieżności.Lepsza taka wiedza niż stek bzdur w sieci,porównywanie opisów usg u innych kobiet.Uspokoiła mnie że gdyby bardzo mu się coś niespodobało to umówiłby wcześniejszą wizytę lub skierował na oddział. Późno już,dobranoc ,idę się położyć bo brzuch mnie coś pobolewa,taki ból jak na okres.Znów nie znane mi uczucie ![]()
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3657 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
A mój mąż mi dzisiaj oznajmił, że chciał wziąc cały przyszły tydzień urlop i zrobić mi niespodziankę, ale niestety durny szef mu nie dał ![]() ![]() chyba już wszystkie śpią, więc i ja zmykam, kolorowych snów ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#3658 |
Zakorzenienie
|
Mmadzia a z jakich ty okolic? bo z ta wizyta u lekarza i czekaniam to podobnie jak u mojego gina kiedys było hehe
|
![]() ![]() |
![]() |
#3659 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja dąbrowa górn. a rodzić będę w sosnowcu, lekarz rokicki, coś Ci to mówi ? |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3660 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:44.