|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3781 | |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
Cytat:
)agus235 dzięki za odpowiedzi Nadia na stopach też ma głownie na palcach ehh moje dziecko już się drze więc doczytam jutro
|
|
#3782 |
|
Wtajemniczenie
|
Tajcia - zdrowka zycze!
maggol - raczej wolalabym mojemu kupic cieply polarek, kurteczke lub cos w tym stylu, bo jak juz sie przesiadzie do spacerowki, to bedzie mial ocieplany pokrowiec na nozki, wiec raczej kombinezon bylby za cieply. Dziewczyny, pytanko: Gdzie zasypiaja w ciagu dnia wasze pociechy? Moj Nino narazie jeszcze drzemki ma w bujaczku ale powoli z niego wyrasta i nie ma juz tyle miejsca co wczesniej. Jeszcze wczesniej zasypial w wozku ale od jakiegos miesiaca jest tylko placz, wiec spanko tam jest mozliwe tylko podczas spaceru i tez nie zawsze. Mysle o kupnie lozeczka turystycznego ale moze wy macie jakis inny patent? ![]() Bede wdzieczna za podzielenie sie nim ![]() A teraz ide lulu
|
#3783 |
|
Zakorzenienie
|
dziś w Lidlu kupowałam ten rozmiar 74/80, spory jest.
|
#3784 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 23:54 ---------- Poprzedni post napisano o 23:53 ---------- Ja też ten rozmiar wzięłąm i jak na moje oko to bliżej mu do 80 niż 74
|
|
#3785 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() dodatkowe źródło dochodu macie Cytat:
a jakie miałaś wskazania do przedwczesnego porodu jeśli można spytać?Cytat:
kurcze dlaczego ząbki muszą tak męczyć te maluszki Cytat:
![]() Cytat:
i bardzo to lubimy, ale łóżko mamy sporena mniejszych też spaliśmy we 3 ale na dłuższą metę byłoby ciężko zdrówka Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla Leosia
|
|
|
#3786 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
dla NadusiCytat:
dla smakoszkiCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Lusia też bawi się metkami i innymi rzeczami, które zabawkami nie są raczej. ostatnio upodobała sobie kabel od myszki do laptopa ![]() Cytat:
Cytat:
dla Liliankito jeszcze przed nami, eh... Cytat:
Łucji jeszcze brakuje ok.400 g do podwojenia wagi a ma już skończone 5 miesięcy, ale cały czas utrzymuje się ok. 50 centyla padam już, może jutro uda się doczytać resztę dobrej nocy
|
|
|
#3787 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niby miałam skróconą szyjkę i skurcze. na ip wyszło, ze szyjka 2,5 cm, na ktg skurczy 0. Babka w szpitalu aż sprawdzała nazwisko ginki, która tak "trafna' diagnozę wystawiła i się z niej śmiała. Tamta ginka to taka panikę wszczęła, kazała od razu z jej gabinetu jechać do szpitala, przez nią się przestraszyłam, ze urodzę po drodze, brzuch mnie rozbolał i byłam pewna, ze to te skurcze, które wyczuła A mój mąż mi kupił super wyprawkę na wypadek, gdybym miała zostać w szpitalu- sok pomarańczowy i pomarańcze ![]() Teraz mi się z tego śmiać chce, ale wtedy to byl taki stres.
|
|
#3788 | ||
|
Wtajemniczenie
|
heloł, ale jestem niewyspana, Olek od godz 2 w nocy budził sie co pół godz na smoka idę zaraz dalej spać
Cytat:
![]() Cytat:
mój tam gdzie go położę tzn na razie na kanapie obok mnie lub w spacerówie ![]() miłego dnia chyba nie pospie za bardzo bo królewicz juz sobie gada |
||
|
|
|
#3789 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moj mi chcial po porodzie czekoladę dać i kebaba kupić ![]() tam, gdzie krolewna uzna za stosowne haha ![]() staram sie jak najwiecej usypiac w lozeczku, ale nie zawsze wychodzi do ok 15 jeszcze spoko, ale pozniej humor jej sie psuje i bywa gorzej Cytat:
![]() na moja tez 68 duze w ogole wszystkie o spacerowkach piszecie, a mojej jeszcze daleko. pstrykne potem fote ile jeszcze mamy miejsca w gondoli ![]() Cytat:
mała zasnela o 20 jadla o 22 1.30 4.30 i 6 ![]() MASAKRA poszla teraz na drzemkę. tuliła sie do sofy wiec bach do lozeczka, smok, tetrus i spijuz sie zastanawiam, ze moze moje mleko jej nie wystarcza juz? Edytowane przez Olusiaa_ Czas edycji: 2011-08-19 o 07:59 |
|||
|
|
|
#3790 |
|
Rozeznanie
|
witam po tak dlugiej przerwie. mam nadzieje ze wybaczycie i przyjmiecie nas spowrotem
nie bylo nas ponad tydzien a strasznie mi zle opowiem wam w skrocie co sie u mnie dzieje. 12 mielismy 2 rocznice i co?? dowiedzialam sie akurat tego dnia ze tz byl 3 dni przed na imprezie oczywiscie nie powiedzial mi, poniej przeprosil i powiedzial ze nie mowil bo nie chcial psuc atmosfery w rocznice ze chcial powiedziec po. a jeszcze tego dnia weszlam na jego konto i zobaczylam wiadomosci z kolezankami... wczesniej mu powiedzialam ze juz ok ze wybaczam mu impreze bo jechal na piwo tylko a przed wejsciem sie dowiedzial ze tam idzie, a jak zobaczylam te wiadomosci to byl w pracy to z nim pisalam bo nie mogal mu odpuscic... napisalam ze dla mnie to koniec po tym wszystkim co zobaczylam. ze juz wiem za kogo mnie ma i czemu nie chce mieszkac to przepraszal mnie caly dzien i prosil o wybaczenie, mowil ze akurat tego dnia puscilym u nerwy, wypil sam kilka piw i ze nie chcial tak powiedziec, ze od razu jak skonczyl pisac ze zaczal zalowac.. niewiedzialam co mam myslec, ale chcial zebysmy zaczeli szystko ladnie od nowa, jako szczesliwa para to sie zgodzilam dalam mu szanse ze wzgledu na malego. obiecal ze nie pojdzie na zadne piwo juz z rzadna kolezanka i ze nie bedzie pisal tez. ale od tego momentu jest jakos dziwnie. wiem ze kocham go ale ciezko mi. czuje sie jakas zalamana mysle o zareczynach czemu tego nie zrobil jeszcze skoro w poprzednim byl zareczony a rozstali sie przed 2 rocznica a my mamy dziecko to powiedzial ze sam jest zly ze nie mial pieniedzy, ze nie bylo nas stac na to. gdy patrze na te jego znajome to popadam w paranoje, one takie ladne,wymalowane a ja co??? widzialyscie wygladam jak dziecko, i do piet im nie dorastam a teraz co u malego: ladnie siada trzymajac za raczki w koncu dzisiaj noc jakas slaba budzil sie co 3 godziny i pozniej o 3 w nocy przed 2 godziny nie mogl zasnac ![]() ---------- Dopisano o 08:13 ---------- Poprzedni post napisano o 08:10 ---------- anessa moj zasypia roznie a to w lezaczku, u siebie w lozeczku, albo u mnie na lozku. widze ze cos kazda nie wyspana. olusiaa moze nie to ze nie wystarcza a po prostu moze skok sie szykuje jakis ? |
|
|
|
#3791 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
u nas dzisiaj upał znowu akurat wtedy kiedy ja mam remont ![]() Cytat:
czasami na kanapie
|
|
#3792 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry Mamy
Trochę mnie nie było, ale w niedzielę ochrzciliśmy Małego i strasznie się cieszę, że mamy to już za sobą We wtorek byliśmy na kontroli u gastro i Mały... schudł z 7500 na 7400. Zdziwiło mnie to, bo zajada codziennie całą michę kaszki ryżowej albo kukurydzianej ze startymi owocami, obiadek, deserek, mleka... Najprawdopodobniej to wina anemii bo mocz i kał jest okej, zjada teraz dwa obiadki dziennie, zagęszczam mu mleko kleikiem, dostał podwójną porcję witamin, aż się boję nast. wizyty
|
#3793 |
|
Zakorzenienie
|
O której karmicie dzieciaczki rano,
bo my zawsze wstawałyśmy koło 9 i dawałam jej mleko o 10, a ostatnio budzi mi się o 7 ![]() o 8 już wstajemy, bo ja i tak nie za bardzo umiem zasnąć jak Idalka gada itp. a ona jeszcze się budzi w nocy i koło 5 je
|
#3794 |
|
Rozeznanie
|
my przewaznie o 6 albo 7 wtedy je i po godzinie albo kilku zasypia. do mnie burza idzie..;/i leje
|
|
|
|
#3795 |
|
Zakorzenienie
|
5:30 - 6 pobudka i od razu do jedzenia
|
#3796 |
|
Rozeznanie
|
a to moj babel ;p
|
|
|
|
#3797 |
|
Zakorzenienie
|
oluusia -faceci to maja pojecie o diecie mamy karmiacej, moj mi po porodzie tez same rzeczy z czekolada przyniosl
![]() wspolczuje nocki iza-moja sie budzi po 8 zazwyczaj gosia-niezly ten twoj facet, ja bym tak latwo nie wybaczyla mu ![]() agaagah-rzeczywiscie dziwne z tym chudnieciem, moze za pierwszym razm byl przed kupa.
|
#3798 |
|
Zakorzenienie
|
tra czyli tak jak się obudzi tak dajesz jej mleko?
|
#3799 |
|
Zakorzenienie
|
jesli nie jeczy po przebudzeniu na jedzenie, to jeszcze zostawiam w lozeczku, niech sie bawi
|
#3800 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taka szefowa to skarb Super ![]() Przy cycu głównie, albo w bondolino, poza tym sam nigdy nie zasypia. no baaaardzo rzadko.... Śliczny A TŻ ... Jak głupi gówniarz się zachowuje.
|
|
|
|
|
#3801 |
|
Zakorzenienie
|
aha moja nigdy nie jęczy
|
#3802 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Tak jak pisałam wcześniej po prostu kiedyś zrobi to ot tak po prostu i zrobiła Teraz będzie chciała ciągle fikac na brzuszek![]() Brawa dla Nadusi ![]() : oklaski:Nasz zestaw prawie taki sam,nawet babcia kupiła te bluzeczki jak u was.Ja jeszcze dokupiam skarpetki ![]() Szymelka ja nie jadam białka,bo Lila ma podobno skazę białkową i pije wapno czasami,ale nic więcej.Ostatnio zaczęłam jeśc lody-lato bez lodów![]() Lilka nie ma wyyspki,więc już sama nie wiem czy ma skazę czy nie.Anessa moja córa praktycznie całe dnie spędza na macie i tam właśnie zasypia jeżeli sie zmęczy.
8 kwietnia 2011 o godzinie 12:53 świat stał sie piękniejszy! 28 października 2013 o godzinie 14:20 świat stał się piękniejszy po raz drugi ![]() Bez cierpienia nie zrozumie się szczęścia. Fiodor Dostojewski
|
|
|
|
|
#3803 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
ja nie dotarłam ![]() jak się prezentowały te spodenki fioletowe w kwiatki? ---------- Dopisano o 09:38 ---------- Poprzedni post napisano o 09:35 ---------- Cytat:
spróbuj zjeść coś małego z nabiału, Danonka czy trochę twarogu i zobacz reakcję, bo jeśli nie ma skazy, to bezsensu sobie szkodzisz taka dietą
|
|
#3804 |
|
Zakorzenienie
|
iza-Idalka grzecznie czeka, jej podadza
![]() dokladnie, zyc trzeba, nie zawsze mozna sobie pozwolic na wychowawczy. Cora-rzeczywiscie mozw warto sprawdzic, czy to aby na pewno skaza jest. Gosia-sliczny chlopiec.
|
#3805 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
wanilia to ja nie wiem mi umowa kończyła się w 4mcu, przedłużona do porodu a potem zasiłek macierzyński z zusu.gosiawolna współczuję... ale czy cokolwiek się zmieni? Czy po prostu będzie bardziej uważał, żebyś nie dowiedziała się? |
||
|
|
|
#3806 |
|
Rozeznanie
|
Hej
![]() U nas nocka ok, Lenka budziłą się o 4, a potem o 6:30, ale nie chciała jeść tylko smoka, wzięłam ją do siebie i spała do 8. Teraz właśnie próbuje zasnąć. Trochę mi nie pasuje, bo za godz idziemy do lekarza, ale już niech lepiej się chwilkę prześpi, niż ma mi marudzić. Trzymajcie kciuki - dziś się szczepimy. Poczytam co popisałyście jak wrócimy. Miłego dnia
|
#3807 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Slodki jest i ma fajny fryz. Co do Tzta to ja bym nie wybaczyla... tak czy siak zycze ci zeby naprawde sie zmienil. Cytat:
pozniej wstaje 8.30- 10 pobawi sie i wtedy daje jesc.Cytat:
![]() ![]() My bylismy na kebabie jak nam kazali z jednego spzitala do drugiego jechac w dzien porodu o 21.30:P. Rodzic zaczelam okolo 24.00 ![]() Hej my poospalysmy ladnie od 21 do 8 bez pobudki nocnej czyli spalysmy 11h . Niestety o 8 jzu byla rzezka i gotowa do zabawy krzykow i kopania nas;p Lezelismy w lozku do 9.30 i Lenka zasnela![]() W nocy byla porzadna burza, blyskawice dokladnie nad nasza miejscowoscia, wiatr i nawet deszcz... duzo mocniejsza burza niz widzialam w PL:P. Wczoraj powiedzialam Tztowi, z eLena idzie do swojego pokoju jak bedzie miala 6 miesiecy, a on zaczal wymyslac, ze jak bedzie miala 2 latka, bo on lubi na nia patrzec hehehe. Zaczal wymyslac, ze damy ja do lazienki ktoa jest w pokoju, albo meble przestaiwmy i ona bedzie za meblami hehe sie poplakalam;p heehe ze smiechu;p... zreszta on co chwile mnie do placzu doprowadza(smiechowego;p) Wlasnie pijemy kawke i jemy drzdzowe ciasto ![]() anessaLenka zasypia na spacerze, albo na naszym lozku...nie mamy sofy to nasofie nie zasypia;p
|
|
#3808 | ||||||||
|
Wtajemniczenie
|
dzień dobry,
ten skok mnie wykończy, położyłam dziecko o 19, a już po 21 miałam pierwszą pobudkę i tak całą noc co 3 godziny mniej więcej, aaaaa Teraz go uśpiłam choć na chwilę... Cytat:
Cytat:
![]() Rano nauczyłam go w łóżeczku, wczoraj o tym pisałam, po południu czasem w łóżeczku, czasem w wózku na spacerze, a czasem w chuście/manduce (teraz głównie tak, bo ten skok... i bez przerwy chce na ręce...). Miesiąc temu zasypiał mi z tego co pamiętam głównie przy cycu i odkładałam go do gondoli albo w chuście.Cytat:
![]() Cytat:
![]() myślę, że jej Twoje mleko wystarcza, ale pewnie przechodzicie przez to samo, co my teraz, czyli ten nieszczęsny skok, Krzyś też by co chwilę jadł Cytat:
niech sobie będą umalowane, jeśli Twojego TŻ-a tylko interesuje, czy któraś ma paznokcie zrobione i maskę na twarzy, to bez komentarza, pisanie o Tobie w ten sposób nie świadczy o nim najlepiej, wiele z nas się wyżywa na TŻ-ach ze zmęczenia, ale oni jakoś to znoszą, tak jest przy małym dziecku i trzeba mieć tego świadomość, niech on sobie zda z tego sprawę! No ale czasem trzeba się postarać o trochę cierpliwości, faceci mało kumaci są![]() a włoski Twojego małego boskie! Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||||||
|
|
|
#3809 | ||||
|
Raczkowanie
|
hej
u nas nocka jak to ostatnio ciężkawa - pobudki co 3 godziny niech ten skok sie skonczy![]() Cytat:
![]() mój mały zasypia w dzien najczesciej w łożeczku, ale ostatnio troche ciezko mu to idzie, za to baardzo polubił wózek i nawet nie wychodzac na spacer potrafi usnac w wózku w gondoli Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:37 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ---------- Cytat:
musze tez powoli myslec o spacerówce, wczoraj myslałam ze nie wróce ze spaceru z malym bo sie tak rozdarł, ze masakra, chciał tylko na rekach, nudzi mu sie juz bardzo w gondoli, dobrze ze nosidło miałam w wózku to małego przerzuciłam do nosidła a wózek pchałam pusty ![]() dziewczyny czy któras ma moze spacerówkę przodem do kierunku jazdy? jak sie zachowują dzieci? ja niestety tak mam i sie boje przerzucic małego do niej , pewnie bedzie szalenstwo ze mnie nie widzi?
15.IV.11r. Edytowane przez maggol111 Czas edycji: 2011-08-19 o 10:29 |
||||
|
|
|
#3810 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hejo
u nas coraz lepsze nocki mały budzi się od kilku dni najwcześniej o 4 nawet 6 sie zdarzyła ale już od tej 6 nie chciał spać nie wiem co lepsze - jak wstanie o 4 i idzie jeszcze spać do 8 czy jak wstanie o 6 i już za choler.e spać nie chce tak źle i tak niedobrze ehhh ![]() Cytat:
w bujaczku raczej... boję się tylko bo bujaczek coraz bardziej za mały... co to będzie... w łożeczku nie chce na łóżku już też nie... ewentualnie w wózku na spacerze nieraz w wózku w domu... Cytat:
![]() super ![]() Gosia nie obraź się ale wydaje mi się że ten tój tż to jeszcze nie dojrzał do ojcostwa i do bycia w związku...z tego co pamiętam jesteście bardzo młodzi... jak on może się tak zachowywać...
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:09.

)

mój teraz w 68 i kilka ubranek 74
może wypróbuję tą metodę
Jeśli mi cierpliwości starczy 

klask i: