Żonki 2009 cz.XXIX - Strona 88 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne

Notka

Forum ślubne Forum ślubne - zanim staniecie na ślubnym kobiercu, możecie tutaj podyskutować na tematy jak: suknie, stroje dla świadków, wybór wizażystki i fryzjerki itd.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2011-08-19, 08:19   #2611
Ana***
Zakorzenienie

Dot.: Żonki 2009 cz.XXIX

Cytat:
Napisane przez kasiaher Pokaż wiadomość
o juz wiem
jak tak czytałam Anę i jej gotowanie na parze w garnku chyba tak
to sama wczoraj zrobiłam , pierwszy raz , wziełam garnek wlałam wody dodałam jarzynki tej z kucharka, do tego pieprz ziołowy, bazylie oregano, i paprykę słodką i połozyłam tą drugą cześć do gotowania na parze włożyłam dwa płaty piersi z indyka i gotowało sie jakieś 30 minut a potem jeszcze na dosłownie na 15 minut cukinia w plastrach , do tego pomidorek malinowy z jogyrtem naturalnym , tż się zajadał pyszne było, i powiedzial żebym częściej tak gotowała raz że przesmaczne a dwa zdrowe i zupełnie inaczej smakuje
zgadza się zupełnie inaczej smakuje u mnie też wszystkim smakowało... dobrze, że rano na próbę zrobiłam... bo bez przypraw nie było zbyt smaczne choć inni zachwalają, że warzywka same w sobie mają smak... no ale nie dla mnie widocznie
tyle, że ja miałam przy tym dodatkową robotę jak zrywanie fasolki w ogródku (no i obieranie dużej ilości, bo ugotowałam jeszcze trochę tak normalnie, co by z masełkiem zjeść) wyrywanie marchewek no i garnek okazał się za mały i na 2 razy musiałam robić... w końcu 5 dorosłych osób
Ana*** jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 08:21   #2612
ktosia86
Zakorzenienie

Kasiuher dzięki
Moze jednak uda wam sie dzisiaj razem gdzieś wyskoczyć?

Bzyczko dzięki kochana

Ludzie jakie mam nerwy, zaraz wam w k napisszę
Stary 2011-08-19, 08:26   #2613
martucha84
Zakorzenienie

ktosia86 Ana kasiaher bzyczka dziękuję za ciepłe słowa.. póki co nic nie wiemy i pewnie dziś nie nie dowiemy bo weekend... więc wszyscy już znikną z oddziału i coś zaczną gadać w poniedziałek...

Ana ja miałam dokładnie po kawie tak jak piszesz pulsowanie bańki na maxa myślałam ze mi z tyłu ją rozsadzi..

kasia szybkiego uporania się z wszystkimi obowiązkami, a jak tam twój powrót szykuje się coś?

bzyczka mam nadzieję że już pogodzeni.. tak jak pisze kasiaher dzieci przejmują nasze emocje.. więc to pewnie dlatego.. tż był zły to jej się udzieliło...

ktosia co się dzieje? pędzę do klubu

Edytowane przez martucha84
Czas edycji: 2011-08-19 o 08:28
martucha84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 08:33   #2614
kliwia
Zakorzenienie

wczoraj wlasnie z mezem debatowalismy nt kupna parowaru - i nie wiem do konca czy chce miec koljengo grata w kuchni, czy po prostu gotowac od czasu do czasu jak do tej pory w ganki z nadstawka do parowego

Ale nie slyszalam by przyprawy sypac do tej wody
Ja zazwyczaj przyprawiam tylko meiso - ziolami odrobine soli - ale na prawde malo [w ogole malo soli uzywam w kuchni] i pieprzu. i wsio.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

kasiaheraaaaaaaaaaaa a ja myslalam ze oni beda jechac gdzies indziej. no ale maja swoje obiowiazki pracowo zlobkowe - jak mus to mus
ogarnij szybko co masz do zorbienia i pobycz sie na kanapie
kliwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 08:49   #2615
baja_86
Zakorzenienie

Cześć
Mieliśmy wczoraj bardzo pechowy dzień, ach aż żal. Naskrobie w K.
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 08:52   #2616
ktosia86
Zakorzenienie

Martuś trochę czasu zajęło mi pisanie, ale jakby co to już naskrobałam posta

Bajuś oj... lecę czytać
Stary 2011-08-19, 08:57   #2617
bzyczka1
Zakorzenienie

tzn my sie z tż nie kłóciliśmy....tż się złościł na psa, bo ten pies to taki psychol trochę i tż -owi upadła płyta obok niej i schylił się a ona zawarczała na niego i tż się wkurzył na nią za to i paplał że on to by ją uśpił, że to psychol itd. No nic , już jest ok, Lila zasnęła w końcu i spała do 6, o 5 ją nakarmiłam jeszcze na śpiocha i przysnęłam jeszcze.

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 08:58   #2618
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Cześć
Mieliśmy wczoraj bardzo pechowy dzień, ach aż żal. Naskrobie w K.
ja widze że jakaś plaga..

u mnie teściowa, u bzyczki sprzeczka z mężem (tudzież psem psującym atmosfere) , ktosia rozpisała się w klubie.. teraz ty...

ehs...
Stary 2011-08-19, 09:12   #2619
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
guciolka skoro taklubisz opisy o zuzce to Ci napisze cos:
To ze zuzka wylewa wode z psiej miski to norma, a ja czesto zapominam wode do gory postawic.
Raczkuje wszedzie gdzies ie da.dzis stala 10minut przy lozku i bezczelnie ogladala telewizor!
Wczoraj probowala wyjac ksiazki z regalu, ale na szczescie to ciezkie slowniki i do tego ciasno wsadzone, wiec nie miala jak wyjac
Wczoraj tancowala bez pieluchy przed kapiela - raczkuje sobie, a ja patrze a ona ciagnie za soba kaluze z siuskow zsikala sie i weszla w to dobrze ze na panelach gorzej ze przy progu i chyba pod prog tez wlecialo
A jak tancowala na golasa na przewijaku, to mam taka sesje ze szok - moze wstawie Nogi zwisaly jej w dol do lozeczka, a brzuchem lezala na przewijaku
A dzis przeszla sama siebie - zjechalam z nia na dol z wozkiem, i zostawilam na moment by sie cofnac by zaprowadzic psa i zamknac drzwi. pochodze do wozka a ta stoi we wozku!!! jeszcze chwila i by wyleciala! Od razu jej pasy na brzuchu przyciasnilam
I jak jej tu nie kochać! Rozkoszna jest!

Dobrze, że z tego wózka nie wypadła, szatanica mała! No i jak biegała przed kąpielą, to bawiła się w pieska! prosze jaką masz pomysłową córę!

Cytat:
Napisane przez 201803111825 Pokaż wiadomość
Treść usunięta
uwielbiam Cię!!!!!!!

Cytat:
Napisane przez gold-fish Pokaż wiadomość

ha! mój wczoraj biedak obdzwaniał wszystkich znajomych, bo chciał sią wprosić na meczyk niestety wszyscy byli zajęci albo na wakacjach, więc zaczął grzebać w internecie. a ja szorowałam fugi w łazience zdowolona nie jestem
Haha, to widzę, że mieliście podobny klimat do naszego. Tylko nam udało się wyjść A jak tam fugi?

Cytat:
Napisane przez zaaaabcia Pokaż wiadomość
straszysz mnie?

no bedziemy bawic tylko nie wiem jak Mezul bo po ostatniej akcji powiedzial ze juz wiecej nie jedzie

ej no wrzucilabys jakies zdjecia a nie .. mi to kazalas puste sciany pokazywac ... a sama czekasz jak wszystko bedzie na cycus glancus

My jutro jedziemy po stol do jadalni a wieczorem wyjezdzamy do Washington DC na weekend
Żabciu, ja straszyć?? Ciebie?? W życiu!

Kochana, fotki będą, tylko nie miałam neta w domu, wiec nie miałam jak tego zorganizować. Dzisiaj w końcu powinna być u nas cywilizacja, więc małżonek porobi zdjęcia, a ja na pewno pokażę

Udanego weekendu i zakupów!

Cytat:
Napisane przez kolanka Pokaż wiadomość
Musiałam przegapić ten moment, a kiedy malowaliscie, to nie zapytałam . Z tego wynika, że we wrześniu będziecie juz urządzeni na dobre .

Mąż z narożnikiem zadecydował rewelacyjnie . A powroty do swojego domu musza byc naprawdę cudownym uczuciem. Aż się rozmażyłam...
Myślę, że tak. We wrześniu już powinno być wszystko
A wraca się świetnie!

Cytat:
Napisane przez ktosia86 Pokaż wiadomość
Stokrotka, Gucia, Martucha, Anika, Gold dziękujemy za kciuki Z bioderkami wszystko w jak najlepszym porządku, to była nasza druga i ostatnia wizyta
Super, że bioderka ok!
A na weselu na pewno dacie radę!
lecę do k.

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość

Jestem padnięta i wściekła na siebie i tż...Lilka dzisiaj przysnęła przed czasem kąpieli i wykąpaliśmy ją 30min później niż zwykle i marudziła i nie mogła zasnąć. A tż wkurzył się na psa moich rodziców (aktualnie jest u nas) i darł pyska. Co udało mi się uśpić małą to on ją wybudzał. Aż w końcu nie wytrzymałam i położyłam małą obok niego na kanapie i wyszłam z psem, mówiąc mu by ją uśpił, skoro nie słuchał moich próśb by był ciszej. Jak tylko wyszłam to miałam ochotę wrócić bo było mi strasznie źle z tym że zostawiłam tak Lilę ;( na dworze się spłakałam jak głupia. Jak przyszłam to ona oczywiście nie spała bo (tu cyt. tż) "nie chciała zasnąć". Jakby jej nie wybudził 3 razy to by może poszła spać.
OPR zdecydowanie mu się należy!

Cytat:
Napisane przez martucha84 Pokaż wiadomość

byłam wczoraj na spotkaniu z 2 koleżankami z wizażu ale z mamusiek - było bardzoooo wesoło no ale jak wróciłam do domu - z potwornym bólem głowy nie wiem od czego... to na dokładkę dowiedziałam się że teściowa w szpitalu, zasłabła, migotanie przedsionków ciśnienie wielkie jak cholera...
Przykro mi z powodu teściowej. Mam nadzieje, że tylko stracha Wam narobi i że szybko wróci do zdrowia

Witajcie!

---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:04 ----------

Cytat:
ja widze że jakaś plaga..

u mnie teściowa, u bzyczki sprzeczka z mężem (tudzież psem psującym atmosfere) , ktosia rozpisała się w klubie.. teraz ty...

ehs...
ajajaj, faktycznie coś źle się dzieje...

Bajuś przytulam i aż się boję co mogło się stać...

Kasiaher zdjęcia będą tylko nie miałam teraz neta i nie miałam jak tego zorganizować. Postaram się przez weekend, ale nie obiecuję. W najbliższym czasie powinno się udać

"Księżna: (...)ale oświadczam Ci, od dzisiaj w ogóle już nie boję się pająków!
Marion: Niemniej jednak tego zabiłaś
Księżna: Cóż, ktoś musiał zapłacić za te, które całe życie mnie straszyły"

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-08-19 o 09:13
Gucia0987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 09:16   #2620
ktosia86
Zakorzenienie

Guciu dziękuję No i proszę o kciuki za wesele
Stary 2011-08-19, 09:22   #2621
india83
Zakorzenienie

[bzyczko nie dziwie Ci się, że tak cisnienie Ci skoczyło z nerwów... ale sie nie obwiniaj, kazdy ma prawo tak zareagowac. a malenstwo zostało z tata a nie jakims obcym dziadem, prawda?

Cytat:
o wow! to faktycznie szalalas
u mnie nigdy nie bylo az tak wielu par butow w miesiacu

ja sie wlasnie zaczelam brac za przegladnie ciuszkow ktore dostalam .. i jest tego pelno !!! chyba ciucholand bede musiala otworzyc
wow ile ciuszków

[Marta a u tesciowej wczesniej cos takiego miało miejsce? czy pierwszy raz tak źle sie poczuła?

Cytat:
Dzięki A fachowcy znowu powinni dostać po łbach

Właśnie, zapamiętałam to, że ukrywałaś buty przed mężem No ale odwyk widzę, że nieźle Ci idzie

Przytulam

Ale ciuszków! Przypomniało mi się, jak my mieliśmy sajgon jak znajomi nam naznosili ubranek

mam nadzieję, ze teściowa wydobrzeje

Moja córka spała od 19.40 do 6 rano Dostała zaraz butlę, pogadałyśmy trochę i teraz znowu śpi
Jutro wesele... właśnie napisałam litanię kuzynce, co, jak, kiedy i dlaczego. Dżizas ale mam stresa
ale teraz sie staram

a coreczka grzeczna...

Cytat:
cześć wam

u mnie też bardzo ładna pogoda a ja tyle sprzatania mam

żabcia ale góra ciuszków, no widzisz jak zajdziesz w ciążę to masz całą wyprawkę , świetnie
gucia bardzo jestem ciekawa jak wygląda twoje mieszkanie , proszę o jakieś zdjęcia

marta zdrowia dla teściowej
ja znowu lubie kawkę nauczyłam sie w pracy jeszcze
a latte pyszota
kliwia powietrze się odświeżyło , i będzie gorąco
ta twoja Zu wymiata

kolanko nic się nie stanie , w sumie dobre ciuchy dziecięce sa własnie z takich materiałów, przecież producent wie że mamy piorą wszystkie ciuchy dziecka w takich temperaturach , raz żeby wyprać a dwa żeby wygotować bakterie i roztocza

bzyczka ja zostawiam Dominika z mężem i mam to gdzies, skro potrafi drzeć jadaczkę i nie daje zasnąc dziecku czy też go wybudzi to mam to gdzieś, niech sie on męczy , działa

india pochwal się jakie buciki ?
i co zdecydowałaś się w końcu którą lampe bierzesz ?

ktosia no i super , czyli już nie musicie nigdzie chodzić

co tam miałam pisać

hmmmmm.... nie wiem
ale mam łeb
dzisiaj jest zarąbista pogoda i z miłą chęcią pojechałabym nad wode na grilla z mężem i Dominikiem , ale niestety oni chyba mają inne plany
Kasiu kupiła jednak ta droża , dzis powinna do mnie dotrzec, wiec mam nadzieje, ze warto było
jak bede w domu to zrobie zdiecie b i wrzuce, bo na stronce nie widziałam tego modelu
india83 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 09:26   #2622
kasiaher
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Ana*** Pokaż wiadomość
zgadza się zupełnie inaczej smakuje u mnie też wszystkim smakowało... dobrze, że rano na próbę zrobiłam... bo bez przypraw nie było zbyt smaczne choć inni zachwalają, że warzywka same w sobie mają smak... no ale nie dla mnie widocznie
tyle, że ja miałam przy tym dodatkową robotę jak zrywanie fasolki w ogródku (no i obieranie dużej ilości, bo ugotowałam jeszcze trochę tak normalnie, co by z masełkiem zjeść) wyrywanie marchewek no i garnek okazał się za mały i na 2 razy musiałam robić... w końcu 5 dorosłych osób
no ja nie wiem czy sie dodaje czy nie , ja zrobiłam tak , a zapach w domu być cudny no i wszystko przesiąkło przyprawami ale tak delikatnie

Cytat:
Kasiuher dzięki
Moze jednak uda wam sie dzisiaj razem gdzieś wyskoczyć?

Bzyczko dzięki kochana

Ludzie jakie mam nerwy, zaraz wam w k napisszę
wątpie , ale było by super jakby pogoda utrzymala sie jeszcze przez weekend

Cytat:
ktosia86 Ana kasiaher bzyczka dziękuję za ciepłe słowa.. póki co nic nie wiemy i pewnie dziś nie nie dowiemy bo weekend... więc wszyscy już znikną z oddziału i coś zaczną gadać w poniedziałek...

Ana ja miałam dokładnie po kawie tak jak piszesz pulsowanie bańki na maxa myślałam ze mi z tyłu ją rozsadzi..

kasia szybkiego uporania się z wszystkimi obowiązkami, a jak tam twój powrót szykuje się coś?

bzyczka mam nadzieję że już pogodzeni.. tak jak pisze kasiaher dzieci przejmują nasze emocje.. więc to pewnie dlatego.. tż był zły to jej się udzieliło...

ktosia co się dzieje? pędzę do klubu
marta ciężka sprawa, raz sie udało ale niestety okazało się że to 100km dojazdu masakra , ja myslałam że 50 w jedną i 50 w drua a tu bach 200 kilosów musiałabym zrobić, kasa fajna ale jak obliczyłam ile będe wydawać na paliwo to wyszło że mi zostanie tylko 700 zł jak nie mniej

Cytat:
Napisane przez kliwia Pokaż wiadomość
wczoraj wlasnie z mezem debatowalismy nt kupna parowaru - i nie wiem do konca czy chce miec koljengo grata w kuchni, czy po prostu gotowac od czasu do czasu jak do tej pory w ganki z nadstawka do parowego

Ale nie slyszalam by przyprawy sypac do tej wody
Ja zazwyczaj przyprawiam tylko meiso - ziolami odrobine soli - ale na prawde malo [w ogole malo soli uzywam w kuchni] i pieprzu. i wsio.

---------- Dopisano o 09:33 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

kasiaheraaaaaaaaaaaa a ja myslalam ze oni beda jechac gdzies indziej. no ale maja swoje obiowiazki pracowo zlobkowe - jak mus to mus
ogarnij szybko co masz do zorbienia i pobycz sie na kanapie
juz się byczę ale narazie pranie zrobiłam , jejku jaki fajnie na dworze , jak ja uwielbiam lato

ja bym chciała kupic ten parowar , ale nie wiem czy będę cały czas cos w nim robic , dlatego najpierw będę robic w garku a jak zobaczę że częśto to robię to się zaopatrze

gucia czekam, jestem cierpliwa
kasiaher jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 09:43   #2623
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
Przykro mi z powodu teściowej. Mam nadzieje, że tylko stracha Wam narobi i że szybko wróci do zdrowia
też mam taką nadzieję

Cytat:
Napisane przez india83 Pokaż wiadomość
[Marta a u tesciowej wczesniej cos takiego miało miejsce? czy pierwszy raz tak źle sie poczuła?
miało miejsce i to nie raz nawet nie dwa, nogi jej tak puchną że skóra z nich schodzi bo pęka, aż chodzić nie może, do tego ciśnienie ma tak ogromne że się w głowie nie mieści... ale leków nie bierze, tylko jak jej się zachce.. a lekarzy tez olewa... więc... nie będę się wypowiadać... trzymam kciuki i tyle.. choć czuje że wyjdzie ze szpitala i będzie to samo..

---------- Dopisano o 10:43 ---------- Poprzedni post napisano o 10:27 ----------

Cytat:
marta ciężka sprawa, raz sie udało ale niestety okazało się że to 100km dojazdu masakra , ja myslałam że 50 w jedną i 50 w drua a tu bach 200 kilosów musiałabym zrobić, kasa fajna ale jak obliczyłam ile będe wydawać na paliwo to wyszło że mi zostanie tylko 700 zł jak nie mniej
rozumiem, i trzymam kciuki za dalsze poszukiwania..
i powiedz mi ile trwało żeby Dominiś nie płakał w żłobku?
Stary 2011-08-19, 09:45   #2624
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:

jakie bańki?
tyle, że ja kawę piję... wręcz muszę... bo znowu mi to ciśnienie tak spada, że jak chodzę to mi się w głowie kręci... szczególnie mam tak rano jak wstanę z łózka...to mroczki przed oczami. Najlepiej jakby ktoś mi kawę do łóżka podwał a znowu w nadmiarze to pikawa... albo jak duchota...

Cytat:
no ja nie wiem czy sie dodaje czy nie , ja zrobiłam tak , a zapach w domu być cudny no i wszystko przesiąkło przyprawami ale tak delikatnie

ja bym chciała kupic ten parowar , ale nie wiem czy będę cały czas cos w nim robic , dlatego najpierw będę robic w garku a jak zobaczę że częśto to robię to się zaopatrze

gucia czekam, jestem cierpliwa
Zapach w domku był
my narazie mamy takie garnki na gaz.

Cytat:
też mam taką nadzieję

miało miejsce i to nie raz nawet nie dwa, nogi jej tak puchną że skóra z nich schodzi bo pęka, aż chodzić nie może, do tego ciśnienie ma tak ogromne że się w głowie nie mieści... ale leków nie bierze, tylko jak jej się zachce.. a lekarzy tez olewa... więc... nie będę się wypowiadać... trzymam kciuki i tyle.. choć czuje że wyjdzie ze szpitala i będzie to samo..
ehhh
Jakbym widziała moją babcię... ma problemy z zaparciami... jak dałam jej błonnik to była zadowolona, bo mogła chodzić do wc... ale oczywiście nie brała go systematycznie, bo np. stwierdziła, że dzisiaj to nie bierze, bo nie może iść do wc, bo na miasto jedzie... a poza tym to kto by tak chodził co dzień ... nie mam do Niej siły ;] albo idzie do lekarzy-kilku a potem od każdego wykupuje leki... i nie mówi co już bierze, bo po co i na nic tłumaczenie, że niektórych leków z innymi się nie bierze
Stary 2011-08-19, 09:49   #2625
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
jakie bańki?
tyle, że ja kawę piję... wręcz muszę... bo znowu mi to ciśnienie tak spada, że jak chodzę to mi się w głowie kręci... szczególnie mam tak rano jak wstanę z łózka...to mroczki przed oczami. Najlepiej jakby ktoś mi kawę do łóżka podwał a znowu w nadmiarze to pikawa... albo jak duchota...

ehhh
Jakbym widziała moją babcię... ma problemy z zaparciami... jak dałam jej błonnik to była zadowolona, bo mogła chodzić do wc... ale oczywiście nie brała go systematycznie, bo np. stwierdziła, że dzisiaj to nie bierze, bo nie może iść do wc, bo na miasto jedzie... a poza tym to kto by tak chodził co dzień ... nie mam do Niej siły ;] albo idzie do lekarzy-kilku a potem od każdego wykupuje leki... i nie mówi co już bierze, bo po co i na nic tłumaczenie, że niektórych leków z innymi się nie bierze
pulsowanie bańki w sensie głowy a ja kawy niet niet niet niskie mi opowiada teraz nawet jak mnie pokusi na taką z lodami to odmówie
wiesz no babcie to jak dzieci są.. no i takie zachowania można przyjąć za normę ale u 57letniej kobiety? ehss

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 09:53   #2626
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

czesc

ja dzisiaj pierwszy dzien na zwolnieniu ale dziwnie się czuję- jak na wagarach ;D bo ja w życiu na zwolnieniu nie byłam
neska22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 09:54   #2627
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
pulsowanie bańki w sensie głowy a ja kawy niet niet niet niskie mi opowiada teraz nawet jak mnie pokusi na taką z lodami to odmówie
wiesz no babcie to jak dzieci są.. no i takie zachowania można przyjąć za normę ale u 57letniej kobiety? ehss
aaahaaa fajnie, że Ci odpowiada a nie zasypiasz jak masz takie niziuteńkie?
Dlaczego 57 l.?
Babcia ma 65 lat... a druga babcia 85 lat... (ale ta już jest w kiepskim stanie )
Stary 2011-08-19, 09:57   #2628
martucha84
Zakorzenienie

Cytat:
aaahaaa fajnie, że Ci odpowiada a nie zasypiasz jak masz takie niziuteńkie?
Dlaczego 57 l.?
Babcia ma 65 lat... a druga babcia 85 lat... (ale ta już jest w kiepskim stanie )
bo tesciowa ma 57 więc.. chyba jeszcze jest reformowalna i powinna wiedzieć że leki brac trzeba... i bez kawy nie zasypiam najlepiej mi się tam funkcjonuje jak jest niskie..
Stary 2011-08-19, 10:02   #2629
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
bo tesciowa ma 57 więc.. chyba jeszcze jest reformowalna i powinna wiedzieć że leki brac trzeba... i bez kawy nie zasypiam najlepiej mi się tam funkcjonuje jak jest niskie..
aaa myślałam, że Ty mówisz o mojej babci, że ma 57l. moja teściowa ma 55l. i nie zauważyłaby żeby miała takie problemy... wiesz niektórzy po prostu tak mają, że olewają...

Zazdroszczę

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 10:18   #2630
Gucia0987
Zakorzenienie

Martuś, ja też z tych niskociśnieniowców i ostatnio też mnie brało na kawę mrożoną, ale mąż nade mną zapanował i stwierdził, że chce mieć ze mnie jeszcze pożytek dzisiaj więc żebym nawet nie próbowała a że była 12 w południe a mieliśmy jeszcze sporo planów, to się nie odważyłam!

Edytowane przez Gucia0987
Czas edycji: 2011-08-19 o 10:20
Stary 2011-08-19, 10:23   #2631
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 10:29   #2632
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

ja tez niskociśnieniowa... i kawy nie lubię i fatalnie się czuję jak juz ją wypiję....
Stary 2011-08-19, 10:35   #2633
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
Rosi, ja lubię zapach kawy (uwielbiam), czasami mam taką ochotę, ze nic mnie nie powstrzyma, muszę wypić, ale często gęsto później umieram. U mnie to nigdy nie wiadomo, bo raz wypiję i jest ok, a innym razem po pół filiżanki schodzę
Tak samo mam po magnezie.

Neska, zostajesz na L4 już do końca? Ale się wyluzujesz

Klion, a co tam u Was? Jak się czujesz? odpoczywasz??

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 10:39   #2634
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

Guciu tak- mam rwę kulszową i gin powiedziala ze to przez ucisk- bo dzidzia jej się duza juz wydaje...i jak siedzę w pracy to jest tylko gorzej- a mam pracę siedząca i 8 h praktycznie w jednej pozycji....a w domu to troszke posiedze, troszke poleże, troszke pochodzę, cos tam porobię i jakos ten ból się nie nasila... a wczoraj az mi noga drętwiała....
Stary 2011-08-19, 10:45   #2635
gold-fish
Zakorzenienie

Cytat:
Stokrotka, Gucia, Martucha, Anika, Gold dziękujemy za kciuki Z bioderkami wszystko w jak najlepszym porządku, to była nasza druga i ostatnia wizyta
cieszę się że wszystko o.k

Cytat:
Napisane przez bzyczka1 Pokaż wiadomość
Aż w końcu nie wytrzymałam i położyłam małą obok niego na kanapie i wyszłam z psem, mówiąc mu by ją uśpił, skoro nie słuchał moich próśb by był ciszej. Jak przyszłam to ona oczywiście nie spała bo (tu cyt. tż) "nie chciała zasnąć". Jakby jej nie wybudził 3 razy to by może poszła spać.
faceci czasami nie rozumieją słów, wtedy trzeba właśnie tak zrobić jak zrobiłaś ,,dać im szansę, dać im szansę" na drugi raz pewnie się zastanowi czy woli być cicho czy usypiać córcię

Cytat:
ja sie wlasnie zaczelam brac za przegladnie ciuszkow ktore dostalam .. i jest tego pelno !!! chyba ciucholand bede musiala otworzyc
ej, ja chyba nie doczytałam... czy Ty się ,,kogoś" spodziewasz

Cytat:
oni mają go w kontakcie cały czas się jakby ładuje... musisz poczytać na forach...

na dokładkę dowiedziałam się że teściowa w szpitalu, zasłabła, migotanie przedsionków ciśnienie wielkie jak cholera...
poczyam na pewno i musze iść najpierw ,,pomacać" do jakiegoś sklepu, bo oczywiście zamówię go w necie
dla teściowej zdrowia zyczę moja ma problemy z nadciśnieniem i codziennie bierze leki, ale jak patrze na jej diete to się załamuję. Tłuszcz, tłuszcz i jeszcze raz tłuszcz + sól

Cytat:
Jutro wesele... właśnie napisałam litanię kuzynce, co, jak, kiedy i dlaczego. Dżizas ale mam stresa
a czemu litanię? w sensie że ona się zajmie dzieckiem? nie martw się na zapas

Cytat:
Napisane przez Gucia0987 Pokaż wiadomość
A jak tam fugi?
wczoraj 3 najgorsze polałam papką ACE + mleczko do wanien na noc zostawiłam. Z rana bez efektu, ale do oceny musi wyschnąc

jutro weeeknd a my mamy gości tylko nie wiem co ugotować macie jakiś super przepis na zapiekanke ?

A ja jestem też niskociśnieniowcem i bez kawy nie zaczynam dnia teraz dochodzi do 2,5 łyeczki sypanej zaczynałam od 1 łyżeczki... uzależnienie

Dżunior maj 2013

Hanna kwiecień 2015

Edytowane przez gold-fish
Czas edycji: 2011-08-19 o 10:47
gold-fish jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 10:56   #2636
Ana***
Zakorzenienie

Cytat:
Treść usunięta
mi na szczęście podnosi inaczej ciężko byłoby z moim funkcjonowaniem
gorzej, że podnosi puls a wtedy grozi pikawką
espresso czy kawa powyżej łyżeczki (ja sypię trochę więcej jak pół łyżeczki, taka lura jak to się śmieją ) to zabójstwo

Cytat:
Napisane przez neska22 Pokaż wiadomość
ja tez niskociśnieniowa... i kawy nie lubię i fatalnie się czuję jak juz ją wypiję....
ja po szklance kawki z niepełnej łyżeczki czuję się najlepiej... ale łyżeczka czubata już zaczyna mnie doprowadzać do palpitacji serca

Cytat:
Guciu tak- mam rwę kulszową i gin powiedziala ze to przez ucisk- bo dzidzia jej się duza juz wydaje...i jak siedzę w pracy to jest tylko gorzej- a mam pracę siedząca i 8 h praktycznie w jednej pozycji....a w domu to troszke posiedze, troszke poleże, troszke pochodzę, cos tam porobię i jakos ten ból się nie nasila... a wczoraj az mi noga drętwiała....
Bidulka
teraz się zrelaksujesz

Cytat:

A ja jestem też niskociśnieniowcem i bez kawy nie zaczynam dnia teraz dochodzi do 2,5 łyeczki sypanej zaczynałam od 1 łyżeczki... uzależnienie
o matko mi w gościach jak strzelili taką z dwóch łyżeczek to po jednym łyku stwierdzam okropieństwo, a poza tym miałabym zgon na miejscu
Stary 2011-08-19, 11:08   #2637
Gucia0987
Zakorzenienie

Cytat:
Biedactwo! No to odpoczywaj w takim razie!

Cytat:

wczoraj 3 najgorsze polałam papką ACE + mleczko do wanien na noc zostawiłam. Z rana bez efektu, ale do oceny musi wyschnąc

jutro weeeknd a my mamy gości tylko nie wiem co ugotować macie jakiś super przepis na zapiekanke ?

mam nadzieje, że dzisiaj wszystko ladnie zejdzie

A co do gości, to poszukaj w k. Myslę, że znajdziesz tam coś dobrego

REKLAMA
Stary 2011-08-19, 11:14   #2638
neska22
Zakorzenienie

GG do neska22

mnie po kawie z dwóch łyzeczek to serce by chyba stanęło ;/ poza tym drżenie rąk, duszości i ogólnie bleeeeeeeeeeeeeeee nawet po mniejszej dawce....

własnie zrobilam 3 prania i teraz odpoczywam coby pleców nie nadwyrężac,,,
Stary 2011-08-19, 11:21   #2639
201803111825
Konto usunięte

Treść usunięta
201803111825 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2011-08-19, 11:22   #2640
bzyczka1
Zakorzenienie

Gold-fish a jak robię zapiekankę (makaronową af kors ) to w zasadzie wrzucam wszystko co mam akurat pod ręką makaron podgotowuję, mięso mielone podsmażam na patelni, wrzucam paprykę jak mam i cebulkę. Kroję ogórka kiszonego, wrzucam kukurydzę z puszki, groszek (no co mam w domu akurat). W naczyniu żaroodpornym układam najpierw makaron, na to mięso i resztę dodatków, na to znowu makaron. Wszystko zalewam sosem do makaronu (takim z torebki, albo sama robię z pomidorów w puszce) i sypię to serem. No i to wszystko. Tyle że jak dla gości to fajnie jest zrobić każdemu w swoim naczyniu, żeby nei wyciągać na talerze bo się rozwala

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum ślubne

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości