|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Tytuł do nowego wątku
|
|||
| Rusza nam się cały brzuszek - to tak fika nasz maluszek - mamy styczeń-luty 2012r |
|
31 | 53,45% |
| Zawsze do pomocy gotowe, mamusie styczniowo-lutowe |
|
0 | 0% |
| Nasze fasolki rosną silne i zdrowe- Mamusie styczniowo-lutowe 2012 |
|
3 | 5,17% |
| Połowa ciąży już za nami, niedługo będziemy mamusiami. Mamusie styczeń-luty 2012 |
|
24 | 41,38% |
| Głosujący: 58. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Agawoo myślę, ze trzeba by było na pewno zrobic ASPAT i ALAT - czyli próby wątrobowe.....
|
|
|
|
#2552 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Coraz większe nasze brzuszki, w nich chłopczyki i dziewuszki -mamusie 01-02.201
Cytat:
Mnie też często swędzą nogi ale ja mam akurat przesuszoną skóre bo nie chce mi się o to dbać. |
|
|
|
|
#2553 |
|
Raczkowanie
|
podziwiam Was dziewczyny ja już od miesiaca na zwolnieniu siedze i z dnia na dzień coraz mniej mi się chce w domu robic ostatnio taki leń mnie dopada że sama sobie z nim poradzić nie mogę
sprzatam gotuje robie zakupy ale caly czas myśle żeby to szybko zrobić i moc sie położyć i odpocząc a Wy tu trzaskacie trzy prania dziennie
|
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a poza tym chciałam pogodę wykorzystac i wsyztsko mi wyschnie na dworku
|
|
|
|
|
#2555 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć Mamunie
Przeleciałam szybciutko, bo czas obiad robić ![]() Mam dzisiaj apetyty od rana płatki z mlekiem, kanapki z serem i pomidorem, potem gruszka i 2 paski czekolady (której przed ciążą nie lubiłam ).No i jak wstałam rano, to wydawało mi się, że brzuch mi przez noc urósł
|
#2556 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tutaj czytałam http://www.ciazowy.pl/artykul,choles...cka,960,1.htmlja nic nie robię puki nie pogadam z lekarzem, nie chcę się nakręcać ![]() a wapno można w ciąży pić?? |
|
|
|
|
#2557 |
|
Raczkowanie
|
cześć mamuśki
nie jestem pewna czy to to, ale chyba czuję ruchy Filipka Gratuluje synka Karola ![]() Gratuluję córeczki Sandra ![]() Gratuluję decyzji o niespodziankach, Agatek, pearpearl ![]() W końcu nie poszłam do lidla
|
#2558 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wlaśnie znalazłam w necie informację, i zrobie chyba Alat , Apsat i ewentualnie bilirubinę Cytat:
Ale z drugiej strony, to może być właśnie przesuszenie albo uczulenie. Zrobię jutro te badania, i w poniedziałek będę wszystko wiedziała Cytat:
Ja zrobię jutro badania (tak przy okazji, bo muszę przeciwciała tarczycowe do środy zrobić ), bo wizytę mam dopiero za dwa tygodnie A co do wapna, to nie wiem - mi lekarz rodzinny mówił, żeby unikać, a w razie jakiegoś strasznego uczulenia pół tabletki A z drugiej strony ostatnio mi gin powiedział, żeby w razie nasilenia objawów alergii wzią c Zyrtec I j uż zgłupiałam, dlatego nie biorę nic
|
|
|
#2559 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie swędzi tylko w nocy
w dzień mam opuchnięte dłonie i stopy
|
|
|
|
#2560 |
|
Zakorzenienie
|
ale dzisiaj skwar... u Was tez?? ja się topię
|
|
|
|
#2561 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2562 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#2563 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2564 |
|
Zakorzenienie
|
ja teraz nie daję rady się opalac... przed ciążą uwielbiałam upały a teraz mi nie służą....
|
|
|
|
#2565 |
|
Zakorzenienie
|
Ja jako tako mogę leżeć na słońcu ale brzuch mam zakryty
chcę sobie ramiona poopalać bo mam suknię ślubną bez ramiączek a na solarkę nie pójde...
|
|
|
|
#2566 |
|
Zakorzenienie
|
kurcze zachmurzylo się... zaraz będę pranie ściągać pewnoe ;/
|
|
|
|
#2567 | ||
|
Zadomowienie
|
Hej mamuśki
![]() U mnie trzeci dzień wolnego, wczoraj oczywiście nie poprasowałam to może dziś to zrobię, szczególnie ze za tydzień już na urlop do Pl lecimy Cały czas mi po głowie chodzi to że nie będę miała ładnie zrobionego pokoiku dla dziecka. Plany mamy takie żeby wracać do Polski i na rok to się nie opłaca przemalowywać ścian i kupować za dużo bo wiadomo ze później to trzeba będzie przewieść a i tak mamy sporo gratów. No i mam nerwy..... Zbieram sie w sobie żeby przeprowadzić dzisiaj poważną rozmowę z tżtem odnośnie tego kiedy w końcu wracamy i jak to ma wyglądać. Już mnie zaczyna bolec głowa....... Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Ja piję jedna a czasami nawet 2 filiżanki kawy dziennie, można tyle, to czemu mam sobie odmawiać. ---------- Dopisano o 11:35 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ---------- Inutil ja jak byłam w poniedziałek na wizycie u pielęgniarki to jednym z pytań było czy mnie dłonie sie swędzą, nie wiedziałam o co jej chodzi ale pewnie o to o czym dziewczyny piszą. Nie miałam pojęcia ze jest w ogóle cos takiego. Dobrze że masz wizyte w poń. to sie dowiesz co i jak.
Edytowane przez kasikzaki Czas edycji: 2011-08-19 o 12:37 |
||
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no i jest czas na zrobienie porządków i porządnego obiadku ![]() U mnie zaczyna się burza ![]() ---------- Dopisano o 12:48 ---------- Poprzedni post napisano o 12:45 ---------- Kasik - u nas maluch wcale nie będzie miał swojego pokoiku łóżeczko stanie w sypialni, tylko nie mamy pomysłu jak to zrobić, żeby było wygodnie![]() mam nadzieję, że do czasu kolejnego dziecka pójdziemy już na swoje, bo póki co wynajmowane 2 pokoje... ---------- Dopisano o 12:53 ---------- Poprzedni post napisano o 12:48 ---------- Mąż mi kupił truskawki
|
|
#2569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bedac nad morzem tak robilam i tez widzialam duzo kobitek w ciązy w normalnych strojach ![]() Cytat:
![]() I tez u nas burza byla i teraz jakos słabo sie czuje znowu mi cisnienie spadło |
||
|
|
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Ciepło, ale w pracy siedzę w przeciągu (wiem, głupota, ale nie da się inaczej)
Cytat:
![]() Edytowane przez agawoo Czas edycji: 2011-08-19 o 13:07 |
|
|
|
|
#2571 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja broń Borze nie narzekam ale chcę wiedzieć na czym stoję i na co mogę sobie pozwolić(nie wiem czy będziemy mieli jeszcze dzieci a o tym marzę od lat i wiadomo że jakieś wyobrazenia na ten temat siedzą mi w głowie ........wieczorem z nim pogadam.
|
|
#2572 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, zmykam się położyć, bo ta pogoda mnie uśpiła
|
#2573 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2574 |
|
Rozeznanie
|
nie straszcie z tymi malinami bo ja wczoraj z córką całą miskę zjadłam
|
#2575 |
|
Raczkowanie
|
Inutil no ile ja się o Ciebie namartwić muszę
mam nadzijeę że to tylko alergia i wszystko będzie dobrze. Mnie tak swędziało na początku, nawet tu na wątku pisałam, ale to był wynik tego że prawie nic nie piłam, jak zaczęłam pić (wodę oczywiście ) to przeszło. Neska ja zjadam TONY malin bo je po prostu uwielbiam i nic mi nie jest. Słyszałam o liściach, że napar z liści powoduje skurcze. Robię zapiekankę rybną, mam nadzieję że wyjdzie |
|
|
|
#2576 |
|
Zakorzenienie
|
to mnie uspokoiłyscie z tymi malinami
![]() Ja bardzo lubie i mam pol kg i jeszcze placek z malinami wiec bede smiało wcinac |
|
|
|
#2577 |
|
Zakorzenienie
|
wrrr no i burza się zaczyna.... moj pies szału dostaje...
|
|
|
|
#2578 |
|
Zadomowienie
|
Już kiedyś pisałyśmy o malinach, pamiętam bo sama gapę szczeliłam bo napisałam że herbaty malinowej nie można, a to właśnie z liści nie można.
A same maliny nie szkodzą.
|
#2579 |
|
Zakorzenienie
|
no własnie... przeciez jak kobieta w ciąży jest przeziębiona to każą nawet sokiem z malin się ratować.........
|
|
|
|
#2580 | |
|
Zakorzenienie
|
Boi się grzmotów?
---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
Ale chyba to faktycznie tylko liście szkodzą
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:57.

sprzatam gotuje robie zakupy ale caly czas myśle żeby to szybko zrobić i moc sie położyć i odpocząc a Wy tu trzaskacie trzy prania dziennie

tutaj czytałam 

Ale z drugiej strony, to może być właśnie przesuszenie albo uczulenie. Zrobię jutro te badania, i w poniedziałek będę wszystko wiedziała 

łóżeczko stanie w sypialni, tylko nie mamy pomysłu jak to zrobić, żeby było wygodnie