|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4321 | ||||
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Ooo grubasek grubasek, a ile waży?
Gdzie Twój mąż się dowiadywał o szczepionkach? Ja się muszę zainteresować tym ![]() Cytat:
Do spodni nie wejdę, bo jeszcze brzuch mi odstaje. Muszę coś zakupić,bo mam tylko jedną parę spodni w które wchodzę ![]() Cytat:
Torba mi się nie podobała pod względem wyglądu ![]() Kupię cała czarną ![]() U mnie dzisiaj takie samo wstawanie jak u Ciebie, i oczy jak 5 zł do 8 ![]() Wyczaiła tatuśka to była ciekawa kto obok Nas leży ![]() Cytat:
![]() Bardzo mocne !! Noooo dzieję się dzieje!! ![]() Cytat:
Jest takie zgrubienie i to jest ta zszyta skóra, ma się rozejść po jakimś czasie.Zazwyczaj czuję dyskomfort na zmianę pogody ![]() No i ja ropę nadal mam ![]() Brumek wszystkiego to co najlepsze. Dużo zdrowia przede wszystkim, spełnienia marzeń, uśmiechu od ucha do ucha. Wytrwałości i cierpliwości w macierzyństwie i szybkiego bezbolesnego porodu ![]() ![]() ![]() Mąż jednak przyjechał. Byliśmy u pediatry. Jestem spokojniejsza i szczęśliwa. Obojczyk się zrasta ładnie i możemy już swobodnie się poruszać rączką - ogromnie mnie to cieszy , bo będę mogła ją kłaść na brzuszek ![]() Wiecie ile waży ?! mój bobas 3 tygodniowy ?! 4490 g ![]() Pediatra się aż lekko zaśmiała, że tak pięknie przybrała ![]() Pytałam o ulewanie śmietanką i rzadką koope, powiedziała, że jej jeszcze wszystko wolno i mam się martwić tylko tym, że jestem nie wyspana ![]() Ulewanie śmietanką to znak, że jest przeżarta i wypluwa i chce nowego mleka - cwaniara mała ![]() ![]() Doradziła mi, aby mała karmić z jednej piersi ( tak robilam) ale jak po 10 min bedzie sie domagała jeszcze a wczesniej karmilam ok 20-30min. To dać jej 3-4 ssania z jednej piersi a potem z drugiej. Muszę to wypróbować, bo ona nie raz faktycznie chce pić pić i pić. Podobno dziecko karmione mlekiem mamy na ten czas powinno zjeść ok 100-120 ml, a moja wpiernicza 140 ml i nie raz jej mało ![]() Właśnie mąż ze skierowaniem,zarejestrowa ł mała na bioderka i wiecie co ?!Termin dopiero na 12 października ![]() Będziemy musieli iść prywatnie, bo kontrole mamy z bioderkami !! Co to za kraj ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#4322 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Oliweczka
![]() Brumek sto lat! sto lat!! ![]() ![]() ![]() ![]() aania i za Twojego tatę ![]() ![]() patik spokojnie dasz rade z chusta ![]() ![]() Ja wiążę się przed lustrem by widzieć czy wszystko jest ok
#4323 | |
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=dziubek79;28838803]
no to i ja wrzucę Szymka w różnych okolicznosciach ![]() Cytat:
![]() mooooocno zaciskam kciukasy ![]() Brunetko ![]() Brumku- Brzuszku nasz najzgrabniejszy ogroooomny buziak ![]() życzę Ci zdrówka, słońca i uśmiechu i pociechy z Tymka oczywiscie ![]() jak tam brumku skurcze, bóle itp mnie w nocy obudził 1 skurcz, chyba to był skurcz albo syn mnie skopał boleśnie ![]() uuu... za oknem właśnie lunął deszcz a my z mezem dzis na impreze firmową pod gołym niebem mielismy iść ![]()
![]() |
#4324 |
Zakorzenienie
|
ja wróciłam do dnia w którym mała przyszla na świat, czytałam co pisałyście i normalnie łzy mi poleciały
dość że to był piękny dzień bo urodził się mój skarb, to Wy tak pięknie pisałyście, gratulowałyście ehhh to takie cudowne ![]()
#4325 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do wit D to położna też mnie zaskoczyła żeby nic nie dawać bo wszędzie piszą że przy MM też należy D podawać dziecku ![]() A co do wydzieliny to może to być po części resztka sudocremu ale wydzielina również - trzeba dokładnie oczyszczać - ja przy kąpieli i przewijaniu myję dokładnie wacikiem zmoczonym wodą i dokładnie oczyszczam te okolice z wszelkich nalotów żeby się tam nic nie zbierało. i czasem patyczkiem jak nie mogę płatkiem domyć dokładnie z zakamarkach. Cytat:
![]() ![]() ![]() oj tak tak - jedzenie w zamrażalniku to podstawa dobrej organizacji po porodzie ![]() tylko pamiętaj o takim które będziesz mogła jeść przy karmieniu piersią - bo o tym często się zapomina przed porodem ![]() Cytat:
a nie zrobiła Ci się nigdzie koło szwów jakaś ropka czy coś? możesz w razie czego profilaktycznie przemywać Rivanolem i psikać czymś na odkażenie - nie wiem czy w UK u Ciebie Octenisept można kupić - zawsze to wspomoże proces szybszego gojenia ![]() ale jeśli dalej Cię będzie niepokoiło to lepiej pokaż się lekarzowi. A ja się pochwale - my wczoraj z męzusiem ten-teges-śmeges jak to pisała Brunetka ![]() i troszkę czułam jeszcze takie ciągnięcie w jednym miejscu i trzeba była na początku powolutku i delikatnie ale po paru chwilach przeszło - i wiecie co? zdziwiłam się wielce że w sumie żadnej różnicy niż przedtem nie czułam - kompletnie! a ja myślałam że po porodzie będę mieć tam luźniej - a tu całkiem normalnie jak przed porodem. musiałam się pochwalić ![]()
Edytowane przez beata_1988 Czas edycji: 2011-08-19 o 10:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4326 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie też ciągnęło w jednym miejscu gdzie blizna po szwie, ale to nie był nawet ból mąż już za mną chodzi, a ja wciąż @ mam ![]() chyba się wykrwawię na śmierć ![]()
![]() |
#4327 |
Wtajemniczenie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4328 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
taaa u Ciebie mąż chodzi za Tobą a u nas ja za mężem chodziłam i nudziłam żeby spróbować a on się troszkę bał jeszcze ale go przekonałam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4329 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
że po urodzeniu dziecka seks znowu moze być fajny ![]() brida ana kiedy Ty masz termin bo może i ja bede mamą wrześniową, tak przynajmniej lekarz obstawia przyszedł żel porodowy ![]()
![]() |
#4330 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Brumek wszystkiego najlepszego szybkiego porodu oczywiscie sn i spokojnego Tymka ![]() ![]() ![]() Chyba Madzia pisała o potówkach , mój synek ma na policzkach i lekarka kazała smarować kremem Emolium Brunetka zaległe zyczenia rocznicowe ![]() ![]() A u nas dwa ostatnie dni okropne synek ciągle płakal mało spał biedulek tłumacze to skokiem ![]() ![]() ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#4331 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
a teraz jak ze mnie leci to nawet o tym nie mysle
![]() |
#4332 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4333 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kilka dni temu. U nas podobnie jak Ciebie, z początku takie ciągnięcie przez chwilę, ale potem mmmm moja ochota sprzed ciąży wróciła. Orgazm w 5 minut ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ( tz stwierdził że ciasno jak kiedyś) tak jak u zanki, ja go namówiłam bo tz się bał |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4334 |
Rozeznanie
|
a gdzie jest brumek moze rodzi?????
|
![]() ![]() |
![]() |
#4335 |
Zakorzenienie
|
Witajcie mamusie!
Jak tylko mam czas to nadrabiam posty ale teraz muszę trochę się wyrwać do przodu.... Mamy problem z Radziem. Otóż od dwóch dni napina sie strasznie, spina, nie płacze ale widać, że mu to nie sprawia przyjemności. Prawie za każdym razem jak zmieniamy mu pieluszkę to jest troszkę nakupkane, tak jakby mu uleciało..czyżby miał rozwolnienie? Karmimy się cyckiem tylko i sam puszcza cycka jak zje albo sobie przysina. Jak go odłożę to po poru minutach jest płacz. Uspokaja się przy cycku albo jak na ręce weźmiemy. Ma kolkę? Nie wiem co robić, jak mu pomóc. Powinnam jechać z nim do lekarza? Poradźcie coś ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4336 | |
Zadomowienie
|
powodzenia kochana
![]() Cytat:
![]() ![]() mam tylko tantum rosa. ale tam pisze zeby przemywac 2 razy dziennie. sam nie wiem. a tu położne nie zalecją nic prócz wody. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4337 |
Zakorzenienie
|
pieleszka jaka Hania pysiatka
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4338 | ||
Raczkowanie
|
![]() Cytat:
Cytat:
![]() oj narobilas mi ochote, chyba dzisiaj wezme sobie relaksujaca kapiel, i zaciagne mezusia do sypialni ![]() ![]() a Beatko mam pytanie czy zabezpieczyliscie sie jakos, bo tak sobie mysle ze jak jestesmy na MM to bardziej narazone jestesmy, a przez caly okres ciazy i jeszcze rok wczesniej bez zabezpieczenia i teraz nawet o tym nie pamietamy. dziewczyny a jak wy bedziecie sie teraz zabezpieczali???
![]() |
#4339 | ||
Zadomowienie
|
Brida mi brzuch opadł jakieś 4 tygodnie temu. Taka ulga, w końcu mała nie gniecie żołądka
![]() Brumeczku najlepsze życzenia urodzinowe! Zdrówka, lekkiego porodu i czego sobie życzysz! Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4340 | |||
Zadomowienie
|
Witam
![]() ![]() ![]() ![]() A tak w ogóle odpadł na dziś kikut ![]() ![]() Julcia, Szymuś - dzieciaczki boskie ![]() Brumku - wszystkiego naj naj najlepszego!!!!!!!!!!!!!! !!! ![]() ![]() Patik, Zaneta88 - ja też mam tako tylko warriora (nie wiem, czy macie jumera) i faktycznie ten kosz na dole to jakaś totalna porażka, na zakupy to to się w ogóle nie przyda ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() I za oliweczkę też ![]() Cytat:
Za super wieści ![]() Cytat:
![]() ![]() Edytowane przez karolinee1983 Czas edycji: 2011-08-19 o 11:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4341 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
wtedy chyba 2 tygodnie leżałam prawie całymi dniami, a kolejny tydzień po chwili chodzenia strasznie mnie bolało całe krocze, i w środku i kości i na zewnątrz siadać długo nie mogłam teraz szybko wróciłam do formy ---------- Dopisano o 12:32 ---------- Poprzedni post napisano o 12:30 ---------- u nas gumki póki co, jak pójdę do gina to poproszę o tabletki a potem się zobaczy co i jak, czy po tabletkach będę się dobrze czula my nie mamy nawet kosza pod wózkiem ![]() musiałabym kupić kiedyś na all używany mamy tylko torbę (mamy Quinny Buzz)
![]() |
#4342 |
Zakorzenienie
|
Lili mojej tez ulatuje prz puszczaniu bąków.
Dziś pediatra powiedziała, że to normalne. Że może nie robić do 7 dni albo 7 koop lub więcej na dzień. Jak się pręży to pewnie ma problem z koopą, moja też nie raz pojękuje. Albo jak jej coś leży na żołądku, wtedy noszę ją tak jak do odbijania i zazwyczaj uleje serkiem. Zanka to Ja mam tak teraz, w środku okropnie poszyta. Mój mąż za mna chodzi boroczek. TEMATY!!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#4343 |
Zakorzenienie
|
Witam kochane moje
![]() Dziękuję za piękne życzenia wszystkim Wam i każdej z osobna ![]() ![]() ![]() A więc: Aniu kochana, Nateczko, Youyou, Żanetko, Teliku, Editko, DaKaro, Vaniliowa, Patik, Karolinee, Marina, Lili, Zanka, Madzia1k1, AgaGuernsey, JustPi, Dziubeczku, Brunetko, Pieleszko, Blondynko - dziękuję przepięknie
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]()
![]() |
#4344 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() dzis T. poprasował, umył zlew, wstawił pranie. i co? świat sie beze mnie nie wali ![]() tesciowie bede lada chwila, wiec pomoga, a ja odpoczne.i sie zagoje. w niedziele przyjdzie polozna to jej pokaze. sama szwów nie widze, ale dlatego, ze juz nie ogoliłam sie przed porodem i teraz nie moge rozróznic wlosa od nitki ![]() ---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:59 ---------- Brumku - sto lat! i oby marzenie 3 albo 4 dzieci zrealizował się ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4345 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam obiadek - uwielbiam wracać powoli do normalności.
Duszno strasznie, u Was tak samo ?! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4346 | |||
Zakorzenienie
|
Aniu - z całych sił trzymam kciuki, żeby z tatą było dobrze
![]() Oliweczko - z całych sił ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() A nie ![]() Pytałaś o opadnięcie brzucha - mi (chyba) nie opada... Tzn. są dni kiedy wydaje mi się że jest niżej, ale potem tego już nie widzę. A z kolei mojemu mężowi wydaje się że opadał w zupełnie innych chwilach niż mi ![]() ![]() ![]() ![]() Za sekundkę wysyłam ![]() ---------- Dopisano o 13:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ---------- Dziękuję ![]()
![]() |
#4347 |
Zakorzenienie
|
My też już "po"
![]() ![]() Było duuuużo lepiej niż z pierwszym razem po Filipie, choć muszę sobie przypomnieć jak to jest i jakieś sztuczki ![]() Co do antykoncepcji to piguł nie chcę bo kiedyś brałam i libido miałam po nich zerowe ![]() Myślę o jakimś krążku bo na razie więcej dzieci nie planujemy..
![]() |
#4348 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Mamy dziewczynek, ale ja wszedzie czytam,zeby nie ścierać tej białej wydzieliny ![]() Brumku życzę Ci wszytskiego najlepszego, stu lat uśmiechu, pogody ducha ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4349 |
Zadomowienie
|
dla tych które jeszcze nie widziały: Emil
![]() Edytowane przez agni82 Czas edycji: 2011-08-19 o 12:14 |
![]() ![]() |
![]() |
#4350 |
Zakorzenienie
|
Mi też położna mówiła żeby tej białej wydzieliny nie ścierać. W ogole żeby tam nie gmerać, przetrzeć tylko delikatnie wacikiem czy chusteczką i tyle..
---------- Dopisano o 13:14 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ---------- agni ale słodki ![]() ![]()
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:02.