|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: TYTUŁ NOWEGO WĄTKU! | |||
Sierpień mamy już za pasem i cieszymy się bobasem |
![]() ![]() ![]() ![]() |
5 | 6,41% |
Każda już rozpakowana, teraz pełną gębą mama |
5 | 6,41% |
Każda dziecko już swe tuli, będzie jazda do matury |
1 | 1,28% |
Brzuszków przed sobą już nie dźwigamy, teraz kupki, smoczki i ulewanie w głowie ciągle mamy |
1 | 1,28% |
Wystrzałowe wakacyjne mamusie mają już przy sobie bezzębne dzidziusie! |
2 | 2,56% |
Wakacyjne dzieci już przy sobie mamy, więc o kupkach, pieluszkach i kolkach gadamy |
3 | 3,85% |
Na świat przyszły tego lata najsłodsze maluchy świata! |
21 | 26,92% |
Noworodkowy zawrót głowy: o kolkach, pampersach i smoczkach rozmowy! |
5 | 6,41% |
Wakacyjne dzieci nudzić się nie dają: jedzą, płaczą, postękują i mamusie swe kochają |
0 | 0% |
Nad życie kochamy te bezzębne brzdące, choć oka nie zmrużymy przez najbliższe miesiące |
9 | 11,54% |
Wszystkie mamy rozpakowane spacerują z wózkami uradowane |
0 | 0% |
Dzieci nasze kołyszemy, jedną ręką na wizażu wciąż piszemy |
1 | 1,28% |
Sierpniówki już finiszują, Lipcówki im kibicują |
2 | 2,56% |
Lipcówki wciąż o kolkach gadają, a sierpniówki porodówki oblegają |
0 | 0% |
Sierpniowe dzieci witamy- wnet wszystkie będziemy mamami! |
3 | 3,85% |
Słodkie te nasze letnie maluszki, już za chwilę rozpakują się wszystkie brzuszki |
2 | 2,56% |
Letnie mamuśki wciąż się wspierają, jedne tulą Maluszki, inne jeszcze czekają |
8 | 10,26% |
Mamo, mamo coś ci dam, małe serce, które mam |
4 | 5,13% |
Mamo, mamo coś ci dam, pierwszy uśmiech, który mam |
1 | 1,28% |
Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba. Wakacyjne mamuśki 2011 |
5 | 6,41% |
Głosujący: 78. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4351 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Cytat:
![]() Cudo ![]() ![]()
![]() |
#4352 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Tu pieluszka a tam brzuszek - jednym słowem szał mamusiek! Lipiec/Sierpień 2011
Agni miałam pytać, a co Emil ma na brwi? jakieś ała
![]() No właśnie co z ta wydzieliną ?! śmiałam się , że mała ma " mokre dni " ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4353 |
Zakorzenienie
|
wiadomo że nie na siłę, ale przecież tam się masa bakterii będzie rozwijała
my też się przecież dokładnie myjemy i nie zostawiamy sobie nic ![]()
#4354 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4355 |
Zadomowienie
|
Żanetko, kleszczyki. to zdjecie z poprzedniego piątku. teraz juz mu zeszło. miał lekko spuchniete oczko i skaleczenie nad brwią. jedno uszko było bardziej splaszczone i miał jeszcze jakieś pręgi czerwone na głowie. wyglądał jak po walce bokserskiej.niesamowite jak szybko sie zagoiło. z dnia na dzień widziałam poprawę. zrobię mu bardziej aktualne zdjęcia to zamieszczę dla porównania.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4356 | |||||||||
Zadomowienie
|
hej
![]() Krzyś właśnie leży koło mnie w wielkim wiklinowym koszu na pranie ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
ojjj trzymam za tacika będzie dobrze musi ![]() ![]() Cytat:
![]() Brumeczku Skarbeczku wszystkiego naj naj optymizmu ci nie życzę bo masz nie skończone pokłady... ale łatwego porodu i radości z macierzyństwa i dużo miłości ![]() ![]() ![]() my we wtorek idziemy się szczepić ![]() ![]() a ja w poniedziałek idę do gina na po porodową tak dziwnie bez brzucha hehehe ![]() no lecę nagotować mleczko bo młodego pewnie zaraz instynkt ssania dopadnie ![]() ![]()
![]() |
#4357 |
Zakorzenienie
|
Patik on jest taka wiercipieta właśnie
![]() ![]() Vaniliowa muszę przemysleć sprawę z prosiaczkiem albo puchatkiem ![]() ![]() Ania ![]() ![]() ![]() Oliweczka powodzenia !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! Emil ![]() właśnie napisałam mężowi że uciekam z domu a on ma przyjechać przebrać małego ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4358 | ||
Zakorzenienie
|
dziękuję dziewczyny
![]() Na razie się nie denerwujemy bo (chyba) nie ma powodu...oby. Zgłaszałam na pogotowie to dyspozytorka po objawach wpisała podejrzenie udaru. Zanim przyjechali, tacie się trochę poprawiło, ratownik z pogotowia stwierdził że raczej "chwilowe niedotlenienie mózgu", choć nie bardzo nam te oznaki pasują...no ale nic. Zabrali go do szpitala, przynajmniej do wtorku, ale badania zrobią dopiero w poniedziałek ![]() ![]() ![]() byłam u taty zawieźć mu rzeczy, no i czekamy przez weekend, co się okaże. Cytat:
![]() Cytat:
![]() I nie strasz nas, tak późno się zjawiasz że już miałam pisać czy rodzisz... ![]() Oliweczka, trzymam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#4359 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Za życzenia ślicznie dziękuję, moja przemytniczko ulubiona ![]() Cytat:
![]() Dawaj znać, jak z tatą będzie coś więcej wiadomo.
![]() |
#4360 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wróciłam sobie do strony, na której napisałam neroli, że jestem na porodówce i mam skurcze. Potem widziałam, jak informuje Was, jak tam dalej postępuje poród u mnie. Potem posypały się grtulacje. Zwyłam się jak nigdy... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4361 |
Rozeznanie
|
Dziewczyny, ja nie wyrabiam.. Jade już na rezerwie, fizycznie i psychicznie. Moje dziecko jest opętane!!!! Ciągle sie drze! i ciągle chce jeść! a ja już nie mam siły i cierpliwości.. Jestem straszna, bo ostatnio i mi nerwy puszczaja i jak ona krzyczy to i ja krzycze.. później ją przepraszam, ale jakie to ma znaczenie.. ona jest malutka i czuje się pewnie nierozumiana i nieszczęśliwa
![]() Byliśmy u pediatry, dziecko zdrowe, tyllko nosek lekko przytkany, dał nam kropelki. Mówiłam mu, że robi mi jazdy przy jedzeniu z cycka i chce ją przestawić na MM, bo jeszcze moment i ją znienawidze. A on mi doradził trzymać na cycu do 6 tygodnia( w niedziele skończy 4) i jak nic się nie poprawi to będziemy wtedy myśleć. Ale ja za dwa tygodnie będe musiała się chyba już do psychiatry udac ![]() Zważył Zuze i powiem Wam, że jest gruba! Urodziła sie 3100, przy wypisie w 3 dobie 3030.. a teraz ma 26 dni i waży 4600! Nic dziwnego, jak ciagle tylko je a jak nie je, to wiszczy za cyckiem, hah. Suszarka z youtuba- za✂✂✂ista, daje mi chociaż 10 minut spokoju za każdym razem jak ją włączam, później moge ją sobie w nos wsadzić, bo moje dziecie sie szybko nudzi ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4362 |
Zakorzenienie
|
Kurde chyba się sprawdza.
Mała jadła przez 20 min z jednej piersi, bo 10 min chciała ponownie, dałam jej z drugiej piersi, possała ok 2 min i zasnęła na rękach przy odbijaniu. Edit: otworzyła oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4363 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#4364 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
pytanie czy nie ma wcześniej skoku rozwojowego?? może nudzi się biedna i dlatego z nudów płacze za cycem nasz już wtedy żeby go zająć leżał na macie (zaczęło się od kilku minut spokoju potem coraz więcej) teraz mamy leżaczek i ![]() no i nam na takiego nerwuska lekarka kazała jak najwięcej wychodzić na spacery no i swoją droga kolejne tygodnie zmieniają dużo bo dziecko coraz bardziej "kumate" i chętne do czegoś poza spaniem i jedzeniem ![]() nie wiem czy pomogłam ale to moje spostrzeżenia bo widzę podobieństwa ---------- Dopisano o 15:24 ---------- Poprzedni post napisano o 15:22 ---------- święta racja Brumeczku tylko jak się ma przed sobą płaczące dziecko na którego płacz człowiek nie ma już pomysłu to tego spokoju brakuje najbardziej ... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4365 |
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny, przepraszam ale nie nadrobię Was na pewno
podczytuję regularnie ale jak chcę coś napisać to Maksiu się budzi ..... ech mam problem bo mały ma odparzoną dupcię, już nie wiem co mam robić, czym mam to smarowac żeby sie zagoiło ? pomóżcie ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4366 |
Wtajemniczenie
|
Brumku wszystkiego naj, naj, najlepszego!
![]() Byliśmy dzisiaj z małym u pediatry, bo zobaczyłam, że ma biały języczek i pomyślałam, że to może pleśniawki. Na szczęście okazało się, że to tylko mleczko ![]() Przy okazji pani doktor zważyła i obejrzała Szymka. Mały przy wypisie ze szpitala ważył 3550 g, przedwczoraj jak była położna 4360 g, a dzisiaj 4400 g. Jedynie panią doktor zaniepokoiło to, że mały częściej kładzie główkę i wygina się w jedną stronę, ale powiedziała, że pewnie był w tą stronę ułożony w brzuchu. Mamy przekładać mu główkę w drugą stronę. Ew. jak nic się nie poprawi to jakaś rehabilitacja. We wtorek mąż złożył o becikowe, a już dzisiaj mam na koncie. Kasę z ubezpieczalni również ![]()
#4367 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4368 |
Zakorzenienie
|
Moja ma odparzenia w pachwinach,
smaruję linomagiem i widzę poprawę. Może niech sobie chwilę poleży z doopa na wierzchu ?! moja uwielbia jak się przewijamy i zostawiam ją z pulinką ![]() I zasneła, obudziłą się wcześniej bo czkawka przyszła. JAk Oliwieczka? |
![]() ![]() |
![]() |
#4369 |
Zakorzenienie
|
zaśmieciłam galerię w klubie
![]()
![]() |
#4370 |
Zakorzenienie
|
A u nas dzisiaj powtórka z rozrywki tzw Armagedon
![]() ![]() ![]() Mała drze się od rana, w ogóle nie śpi ![]() ![]() ![]() Nerolka ratuj ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4371 |
Zakorzenienie
|
próbowałaś puścić jej dźwięk suszarki?
#4372 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Moja też daję głowę na jedną stronę często, ale przez to że nie mogłam jej układać wcześniej na drugi boczek. Ale już mogę ![]() Właśnie co ta suszarka niby robi? Tak tu zachwalacie ten patent ? Ja zapisałam sobie link, ale w sumie nie wiem po co ![]() Czy Wasze dzieci przy przysypianiu też są takie nerwowe? Wiercą się, kręcą, ruszają nogami ?! tak jakby to był pierwszy etap snu ?! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4373 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
na moją działa Lena też zanim zaśnie to wierci się, kręci, oczy otwiera i zamyka, przeciąga i stęka przy tym heh
![]() |
#4374 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() mi polozna poleciła krem z ziajki masc posladkowa, ze u jenej jej pacjentki wszystkiego probowali i dopiero to pomogło ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4375 |
Rozeznanie
|
Brumek wszystkiego najlepszego, spelnienie marzen.
U nas w nocy mala przy cycku sie przezyla , tak jakby jakies gazy , ona tak lapczywie je.na rekach usnela ,a jak ja polozylam do lozeczka to ryk . Piec razy probowalam az Tz kazal spac jej z nami a ona w mig zasnela I piece godz spala ![]() Spacerek dzis zaliczony, teraz spi od godz. Mam zamiar ja budzi przed kapaniem o 6 zeby dwie godz byla aktywna, ale to dla niej za dlugo,zawsze konczy sie placzem. Mialam isc do siostry na kawe a polozna zadzwonila ze moze przyjdzie , nie wie czy sie wyrobi , jak nie to jutro mam jechac do szpitala na kontrol. tz sie wsiekl , Bo jutro tez pracuje. Moze sama sie z nia wybiore, albo siostre wezme , zeby z mala z tylu usiadla. |
![]() ![]() |
![]() |
#4376 |
Zadomowienie
|
dzień dobry
Aania- oj trzymam ![]() Brunetka,Cookie- strasznie mi przykro,że maluchy dają Wam popalic. ![]() ![]() ---------- Dopisano o 16:08 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ---------- Patik- chyba Ty pytałas o spirytus. My kupiliśmy w elikatesach spirytus rektyfikowany,rozrobiliśm y 2 kieliszki spirytusu i 1 kieliszek wody przegotowanej.Codzień mocno go przemywałam,trochę nim kręciłam i wczoraj uleciał.Czyli w 11 dobie. Brumku - 100lat,100lat- wszystkiego najlepszego ,dużo zdrowia dla Ciebie i tych których kochasz!!! spełnienia marzeń ![]() Kiedy zaczęłyście pierwsze bara -bara-czytam,że Zanka i Beatka już po... mój mąż chodzi za mną jak cień,ale u nas nie minęły nawet jeszcze 2 tygodnie ![]() I co z Oliweczką?? urodziła już?? Agni- słodziaczek ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4377 |
Rozeznanie
|
Agni - duzy On ...sliczny
Cookie-moze to ten Skok przechodzi wczesniej , nie denerwuj sie kochana ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4378 | |
Wtajemniczenie
|
Tiaaaa
Cytat:
![]() najważniejsze że mała jest zdrowa życzę Ci wiecej spokoju, choc wiem że jest Ci pewnie ciężko a ja leże z gorączką i biegunką ![]() zanka Lenka w klubie cuuuuuudna
Edytowane przez telik Czas edycji: 2011-08-19 o 15:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4379 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:30 ---------- Poprzedni post napisano o 16:21 ---------- Brumku, umknęło mi- Najlepszego ![]() Zanka, Mała przesłdka, nie wygląda na złośnice nic a nic ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4380 |
Rozeznanie
|
Przede wszystkim:
Brumku najlepsze życzenia - spełnienia marzeń i żeby Cię optymizm nie opuszczał a synek miał równie radosne spojrzenie na świat. Po drugie - dziękuję wszystkim za odpowiedzi o brzuchach, wychodzi mi że nie jest to niezbędny etap porodu ![]() Ja dziś po 2 dniach nieudanych prób dzwonienia do Zusu pojechałam tam osobiście a po powrocie zasnęłam na siedząco. Baboniku widzę że zaglądasz tutaj, napiszesz mi później (np na pw jak u Ciebie z tą sprawą... |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:07.