|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Wybieramy tytuł nowego wątku! | |||
| Dzieci nasze już siadają i zupeczki zajadają |
|
10 | 18,52% |
| Dzieciaczki siadają, bo spacerówki czekają |
|
0 | 0% |
| Lato poszło w las, siadać zacząć czas |
|
7 | 12,96% |
| Maluchy ząbkują, pełzają, siadają, a ich mamusie dniem i nocą gadają |
|
6 | 11,11% |
| Mamusie do pracy wracają, dzieciaczki raczkują, siadają |
|
0 | 0% |
| Mamuśki do pracy wracają, a dzieciaczki w spacerówki się przesiadają |
|
2 | 3,70% |
| Mamy już pół roczku, nie dawajcie nam już smoczków |
|
0 | 0% |
| Mleczko, kaszka, zupka, z tego na pewno będzie kupka |
|
4 | 7,41% |
| Mleczko, zupka czy obiadek, wciąż nam przybywa fałdek |
|
0 | 0% |
| Nasze łobuzy powoli siadają, w nocy zamiast spać brykają |
|
1 | 1,85% |
| Pora zacząć siadać, bo do spacerówek czas się przesiadać |
|
1 | 1,85% |
| Pół roku za nami, wozimy się spacerówkami |
|
1 | 1,85% |
| Rampersiki schować czas, bo jesienny nadszedł czas |
|
3 | 5,56% |
| Słoiczki zaczęliśmy jadać, pora zacząć siadać |
|
4 | 7,41% |
| Wakacje już za nami, siadać zaczynamy |
|
1 | 1,85% |
| Wiosenne maluchy wcinają od stópek paluchy |
|
11 | 20,37% |
| Z wakacji powracamy i raczkować zaczynamy |
|
3 | 5,56% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3841 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Ząbki gryzą mamom cycki, przyszła pora na słoiczki-mamy III-IV.2011
u mnie się właśnie zbiera na burze.
Wyciągnęłam dziś gondole, żeby sprawdzić, jak Nadia by w niej na brzuszku leżała no i 15 minut było wporzo, a potem chciała pełzać i się gondola skończyła
|
#3842 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Castia, ![]() Tra, ale Nadia długaśna Anessa, Anika w ciągu dnia zasypia albo w wózku na spacerze albo w łóżeczku, przeważnie po cycu. Gosiawolna, ja bym chyba nie umiała już zaufać śliczny synek Agaaga, oby synuś przybrał Maggol, ja mam spacerówkę przodem do kierunku jazdy i na razie jeździł w niej tylko starszak. Przesiadł się mając już 8 miesięcy więc nie było specjalnych problemów. Agus87, gratki 4 miesięcy Szymelka, piękne wymiary ![]() Olusia, słodko wygląda w tej czapulce |
|
|
|
#3843 | ||
|
Wtajemniczenie
|
GRATULACJE DLA DZISIEJSZYCH ROCZNICOWCÓW
![]() Cytat:
![]() Cytat:
i strasznie marudzifajosko wygląda ![]() a u nas chyba z 50 stopni jest ale teraz chmury naszły i bedzie pewnie burza |
||
|
|
|
#3844 |
|
Rozeznanie
|
dzieki za opinie
i za wszystko. zobaczymy co z tego wyjdzie wszystkiego moze bedzie ok moze zrozumie moze bedzie lepiej. obiecal wiec zobaczymy . czas pokaze,dac szanse zawsze mozna bynajmniej pozniej ja nie bede zalowac ze nie probowalam uratowac tego i ze to nie ja zepsulam
|
|
|
|
#3845 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gosiawolna- warto sie zastanowić, ile razy mu będziesz wybaczać, bo jak się nauczy, ze łatwo cie ugłaskać, to ci będzie coraz bardziej na głowę wchodził.
przeczytane książki 2018 rok -100 2017 rok-100 2016 rok -100 2015 rok -105 2014 rok-61 2013 rok-58 2012 rok-35 Komu komu, czyli książki do oddania Edytowane przez traicionera Czas edycji: 2011-08-19 o 15:36 |
|
|
|
|
#3846 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
u nas od chrzestnych potrzeba było zaświadczenie z parafii, że są praktykujący wierzący, a od nas jako rodziców i chrzestnych kartki ze spowiedzi. Do tego ubranko jakieś schludniejsze do chrztu i chyba wszystko ![]() Oby
|
|
#3847 | |||
|
Rozeznanie
|
gratuluję dzieciaczkom skończonych miesięcy
Cytat:
boję się tylko, że on przez godzinę będzie się darł,że nie chce spać i ja odpuszczę ![]() A babcia może właśnie się z Tobą drażni ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Śliczna ![]() aga pewnie nasze chłopaki miały gorszy tydzień i mniejszy apetyt i niebawem nadrobią straty U nas to tak jak iza pisała to przez ten szpital zleciał z wagi Ciągle płakał, pocił się przy tej gorączce i nie miał apetytu.
Edytowane przez patrycja_22 Czas edycji: 2011-08-19 o 16:00 |
|||
|
|
|
#3848 | |||
|
Wtajemniczenie
|
gosiawolna - nie wybaczylabym tak szybko i latwo. On jest ojcem twojego dziecka i musi byc bardziej odpowiedzialny a nie jakims 17 latkiem, ktoremu jeszcze hormony sie nie unormowaly i na piwko sobie skoczy z kolezankami
A to co napisal o tobie, to po prostu w zeby mu dac - przepraszam cie z gory Tu jakas terapia wstrzasowa by sie przydala ![]() Cytat:
Czyli gdzies tak kolo 9 je po raz pierwszySliczny Gratulacje ![]() Cytat:
A jesli jestes pociagajaca to kieliszek czerwonego wina - na zdrowieJak slodko spi O taka - http://www.mothercare.com/OBaby-Atla...elated-tab-3-5 Cytat:
Hej ho Slinienia ciag dalszy Od rana zalozylam mu sliniak, bo szkoda mi co 1h zmieniac mu bodziaka![]() Zaczela sie walka dziadkow o wnuka na czas mojego pobytu w PL ![]() Zadecydowalam, ze pierwszy tydzien bede u taty a drugi u mamy - po sprawiedliwosci, a co
|
|
#3849 | |||
|
Wtajemniczenie
|
w łożeczku albo bujaczku, no i jak jesteśmy na dworze to w wózku
Cytat:
![]() no właśnie strasznie wielkie te rzeczy 74/80, no ale kiedyś się to w końcu przyda ![]() Cytat:
Cytat:
![]() gratulacje dla Oleńki szymelka, tajka za szczepieniagosiawolna ten Twój tż to chyba jeszcze nie dojrzał do poważnego związku i do bycia ojcem kochasz go, ale zastanów się czy on się na prawdę potrafi zmienić i czy warto mu tak łatwo wybaczać takie wyskokiale za to syna to masz boskiego, fryzurę ma nieprzeciętną
|
|||
|
|
|
#3850 |
|
Zakorzenienie
|
lepszy za duży rozmiar niż za mały
|
#3851 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ufff - ja właśnie zdążyłam przed tą burzą dotrzeć do domu, ale masakra jakaś - ciemno jak w nocy było ![]() Dziękujemy Cytat:
Gosia powinnaś to wziąć pod uwagę! Cytat:
![]() No i dziękuję Właśnie spojrzałam na termometr i szok Z 34C jakie były przed burzą zrobiło się 22No, ale przynajmniej jest czym oddychać...
|
|
#3852 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
rzeczywiście miejsca ma jeszcze sporo tylko nie przesadź z ta colą ![]() co racja to racja ![]() U nas dziś nocka rewelacja! Od 21.15 do 5 i od 5.20 do 8, tak to mogę spać ![]() No i byliśmy wreszcie u mnie w pracy. Szef myślał, że już będę wracać i trochę go zdziwiły moje plany, ale podpisał wszystko co mu podstawiłam i wracam do pracy 30 kwietnia Upał był dziś nieziemski, bez klimy w aucie to byśmy sie podusili, ale była burza niedawno i trochę się ochłodziło, przynajmniej jest czym oddychać.
Edytowane przez kasiuni_a Czas edycji: 2011-08-19 o 17:00 |
||
|
|
|
#3853 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3854 | |
|
Rozeznanie
|
Gratulacje dla dzisiejszych małych jubilatów
Cytat:
Gratuluję super nocki - oby tak dalej ![]() Wyrozumiały ten Twój szef, tak bez zająknięcia podpisał , no i dzięki temu masz jeszcze sporo czasu dla Dawidka
|
|
#3855 | ||||||||
|
Raczkowanie
|
Witajcie
Wszystkim dzieciaczkom gratulujemy skończonych miesięcy. Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ale drobinka z niej Cytat:
My dzisiaj w odwiedzinach u koleżanki ktora ma córcie z lipca ale z niej kruszynka Krzyś przy niej to kwal chlopa :P. Pranie zrobione prasowanie tez, obiad na stole i teraz relaksik |
||||||||
|
|
|
#3856 |
|
Wtajemniczenie
|
Mój szef wcale taki wyrozumiały nie jest jak się wydaje, ale u mnie w pracy jest dość skomplikowana sytuacja, której się nie da w paru zdaniach wytłumaczyć
No ale rzeczywiście miło z jego strony, że się zgodził bez gadania, zwłaszcza że 5 minut przede mną była u niego koleżanka powiedzieć, że jest w ciąży i idzie na zwolnienie Muszę sie przyznać, że mimo woli (a nawet wbrew ) byłam pupilkiem szefa, więc nie mógł mi odmówić
|
|
|
|
#3857 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja juz w UK nie mieszkam a tutejszy ebay ma 1/20 rzeczy jak na angielskim... internet mniej popularny w hiszpanii niz w Polsce Cytat:
nastepnym razem sama upichce;po jakby ja chciala 22C... a jeszcze bardziej chcialabym ODDYCHAC... boziu jak ja sie fatalnie cuzje.. poszlismy do sis tzta z drozdzowym i wcinali az sie uszy trzesly ![]() ![]() Tz wlasnie pojechal porozdawac CV... Lena spi i jak zawse przespi jedzenie a i tak sie nie wyrobi do zasniecia z 5 porcjami... a dzis sloiczka nie jadla
|
|
#3858 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Kocham... ![]() Cytat:
|
|
#3859 |
|
Zakorzenienie
|
Obudzila sie... ciekawe czy cos zje
![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:17 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ---------- On to by oliwe z oliwek do wszystkiego dodal;p a dla mnie to smierdzi... nawet najlepszej jakosci;p
|
#3860 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Nastawiłam się psychicznie, przygotowałam fizycznie, zorganizowałam miejsce i już, już zaczynałam ćwiczyć jak...................... ......................... ............. obudziła się Lenka całe 30 min znowu spała. I jak to coś zaplanować, ech..........
|
|
#3861 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale czasem i tak taniej wyjdzie przesylka z UK do SP niz kupienie w SP
|
|
#3862 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Hello!
u nas właśnie przeszła burza i w końcu jest czym oddychać ![]() Cytat:
tra, a w pracy wiedzą, że nie karmisz??? Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() a cały urlop odrazy wykorzystujesz? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
GRATULACJE dla wszystkich maluszków z okazji skończonych miesięcy |
|||||||
|
|
|
#3863 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3864 | ||
|
Zakorzenienie
|
Na drobiłam wreszcie
Cytat:
Uroczy Bąbel O, jaka dama mała Cytat:
A ja wczoraj pozazdrościłam zakupów i tez zrobiłam ale w lumpku dla małej, wzięłam dwie sukieneczki na wyjście na imprezkę, kilka bluzeczek, słodkie "dżinsy" materiałowe z fabankami, czapeczkę. Ludzi tłumy opętane, panienki wyfiokoane, babcie, garniturowcy, matki z dziećmi, pan z nosidełkiem z maleńkim bobo - cały przekrój społeczeństwa. A dziś mamy dzień obijania się - lezymy z małą na podłodze i sie wygłupiamy cały dzień |
||
|
|
|
#3865 |
|
Zakorzenienie
|
Nie ejstesmy po slubie.... bedzie latwiej hehe
Idziemy sprobowac wcisnac troche szpinaku, mam nadzieje ze nie bedzie wymiotowac hehe
|
#3866 | |||||||||
|
Raczkowanie
|
hejo!
u nas dziś fatalna pogoda, cały czas leje i burze, w mieszkaniu ciemno niesamowicie a Lusia ma dzień marudy dziś, tylko na rękach i ciągle jest niezadowolona, spać nie może myślicie, że może tak reagować na pogodę?? Cytat:
konkretny facet z Olusia ![]() Cytat:
wg mnie macierzyński powinien trwać minimum 10 miesięcy Cytat:
teraz siedzę i czytam co napisałyście a Lusia mi ciąga kabel od myszki i jeszcze krzyczy, że jej myszki nie chcę dać łobuziara ![]() Cytat:
Kasiuni_a spóźnione życzenia dla Dawidka Cytat:
![]() ciekawa jestem co powoduje, że niektóre maluchy się budzą wiele razy a niektóre tak jak Fabianek przesypiają całe noce jeśli dobrze pamiętam to Fabian jest na piersi tylko, prawda? Cytat:
dla LenkiCytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() dobrze, że z Ciebie stanowcza kobieta to nie będą Ci na głowę włazić idę ją chyba wykąpać, może uśnie to będę miała chwilę dla siebie
|
|
|
#3867 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zjadlysmy z 8 lyzeczek szpinaku i tylko raz Lene wzielo na wymioty i na koncu plula;p Moze nie zmarnuja sie te sloiczki, ale jej ulubionym daniem to nie jest;p. Na koniec walnela kupe wiec ide ja przebrac;p
Puedes ser nada para el mundo pero para alquien puedes ser el mundo entero ![]() Edytowane przez tajka88 Czas edycji: 2011-08-19 o 19:11 |
|
|
|
|
#3868 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja się żegnam dziewczyny, bo jutro mamy wesele i właśnie za chwilę jedziemy do rodziców, a ja zostaję z małym do wtorku. Może uda mi się poczytać coś, ale i tak nie piszcie za dużo
Buziaki, pa pa
|
|
|
|
#3869 |
|
Zakorzenienie
|
No i sie zaczelo
Lena opracowala, ze turlajac sie moze sie przemieszczac . Wiec wyladowala daleko poza mata... a polozylam ja na srodeczku![]() Jeszcze maskotke ze soba wziela(skarpetke;p)
|
#3870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Adriano plakal juz jakies 30 minut - ni nie moglo go uspokoic... Stwierdzilm, ze glodny byc nie moze jadl 1h wczesniej. Placz zmieni sie w ryk nie do opanowania. Zrobila butle 130ml - wciagnal w 5 minut i ryk. Dorobilam 100 - zjadl do ostatniej kropelki i usmiech wykwitl na twarzy. ![]() Teraz - upity tym mlekiem - gada jak potluczony i jednoczesnie robi kupe ![]() Szesliwe dziecko znow mam
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:30.

śliczny synek 

Emilka zaczęła robić zielone kupy, a to ponoć przy ząbkowaniu częste 
moze zrozumie moze bedzie lepiej. obiecal wiec zobaczymy . czas pokaze,dac szanse zawsze mozna bynajmniej pozniej ja nie bede zalowac ze nie probowalam uratowac tego i ze to nie ja zepsulam
co to jest, po co to? jak wygląda chrzest? nigdy nie miałam okazji być chrzestną, w rodzinie za bardzo nie mam kogo zapytać, chrzest widziałam zawsze z daleka 

A to co napisal o tobie, to po prostu w zeby mu dac - przepraszam cie z gory
klask i:
za szczepienia